• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 02:35:17 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 02:35:17 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 18
Guests: 116
Total: 134
dorapangeiou
Reidemption
Giorgos2222
pdiamantis
george14
Katarameno
Vgs
tasos potsakis
pliroforikarios
Giorgosklin
kofius
PANKRAV
Amalia
anna.ts
tsakalokagkouras
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Φοιτητής στο τμήμα ΗΜΜΥ (Moderators: PolarBear, tzortzis) > ΕΜΠ VS. ΑΠΘ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 Go Down Print
Author Topic: ΕΜΠ VS. ΑΠΘ  (Read 8420 times)
Μάρω
Guest
ΕΜΠ VS. ΑΠΘ
« on: September 13, 2010, 14:10:12 pm »

Φέτος έκανα 10% για ΗΜΜΥ ΕΜΠ και πέρασα  Tongue
Ωστόσο αν πάω, θα χάσω ένα χρόνο, δεδομένου ότι δεν αναγνωρίζουν κανένα μάθημα (απ'τα λίγα που έχω περάσει  Tongue)
Απ'την άλλη, το ΕΜΠ "θεωρείται καλύτερο", με την έννοια του ότι σου ανοίγει περισσότερες πόρτες στο εξωτερικό, δεδομένου ότι είναι πιο γνωστό κ αρκεταααά πιο πάνω σ' αυτές τις "κατατάξεις" των πανεπιστημίων κτλ κ απ'την άλλη το ΑΠΘ θεωρείται δυσκολότερο! (paradoxe  Lips Sealed)

Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω?

όχι, δεν είμαι από Αθήνα, αλλά τέσπα

Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
Re: ΕΜΠ VS. ΑΠΘ
« Reply #1 on: September 13, 2010, 14:14:38 pm »

δεν κατάλαβα, με ποια λογικη έκανες 10% ;

gate4
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #2 on: September 13, 2010, 14:15:32 pm »

εφαγες θεση αλλου τυπου με 10% και δεν θα πας TickedOff σκεψου επισης οτι εκει δεν εχει thmmy.gr εχει shmmy.gr  Tongue

Διαμαντοπουλου: Οι καταλήψεις είναι μια μορφή πάλης και θα έλεγα ότι είναι η ανώτατη μορφή πάλης. Στην Ελλάδα ξεκίνησαν και αυτή τη φορά με την ανώτατη μορφή πάλης που είναι οι καταλήψεις, όμως όταν κάποιος επιλέγει να αγωνιστεί με τέτοιες μορφές έχει και ένα κόστος.

我學會并且講仅中文,因為沒人明白我,當我講希臘語時
Μάρω
Guest
« Reply #3 on: September 13, 2010, 14:16:01 pm »

Quote from: Karaμazoβ on September 13, 2010, 14:14:38 pm

Πέρσυ (που έδινα) ήταν η 1η μου επιλογή το ΕΜΠ (και λόγω πόλης κ λόγω πανεπιστημίου), αλλά δε το χα πιάσει για καμιά 50αριά μόρια...
Και έτσι έκανα 10%.
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #4 on: September 13, 2010, 14:20:14 pm »

Quote from: Μάρω on September 13, 2010, 14:16:01 pm
Quote from: Karaμazoβ on September 13, 2010, 14:14:38 pm

Πέρσυ (που έδινα) ήταν η 1η μου επιλογή το ΕΜΠ (και λόγω πόλης κ λόγω πανεπιστημίου), αλλά δε το χα πιάσει για καμιά 50αριά μόρια...
Και έτσι έκανα 10%.

προσωπικά προτιμώ τη Θεσσαλονικη, αλλα γούστα είναι αυτά Tongue

για το ΕΜΠ δεν έχω σαφή άποψη, αλλα δε νομιζω πως Αθηνα/Θεσσνικη/Πατρα/Ξανθη διαφέρουν τρομερα στο προγραμμα σπουδών και στους μεσους ορους αποφοιτησης. Ειναι πολύ νωρίς για σενα ακόμα, να σχεδιάζεις για καριέρα στο εξωτερικό, αν σκεφτείς οτι πιθανότατα θα τελειώσεις σε 5 χρόνια απο τωρα.

YΓ κι εγω είχα χασει το ΕΜΠ για 90 μορια...πριν 6 χρονια... Tongue
« Last Edit: September 13, 2010, 14:23:21 pm by Karaμazoβ » Logged

Μάρω
Guest
« Reply #5 on: September 13, 2010, 14:26:34 pm »

Το ξέρω ότι είναι νωρίς ακόμη...
Όπως επίσης ξέρω ότι δεν είναι όλα πανάκεια, κ το να πας σε καλύτερο πανεπιστήμιο δε σημαίνει απαραιτήτως ότι θα σου δοθούν περισσότερες ευκαιρίες. Γιατί το ΕΜΠ μπορεί να είναι -θεωρητικά τουλάχιστον- το καλύτερο στην Ελλάδα, αλλά δεν ξέρεις πόσο καλό θα είναι τελικά για σένα τον ίδιο...

Ωστόσο έχω κάποια δεδομένα τώρα... και μια απόφαση να πάρω.
png
Veteran

View Profile
« Reply #6 on: September 13, 2010, 14:27:43 pm »

ρε μαρία, μη σκέφτεσαι ότι έχασες την αθήνα, σκέψου ότι κέρδισες τη θεσσαλονίκη. Tongue

θεσσαλονικάρα ρε! (όσα δε φτάνει η αλεπού...  Cheesy)

η σχολές είναι κι οι δυο μια χαρά.

Άσε που ο καλός πουθενά δε χάνεται.

τακτοποιημένο χάος
png
Veteran

View Profile
« Reply #7 on: September 13, 2010, 14:29:30 pm »

Βέβαια, μπορεί μια νέα αρχή να σου δώσει ώθηση και κίνητρο να ασχοληθείς. Τότε πάω πάσο.  Tongue

τακτοποιημένο χάος
gate4

View Profile
« Reply #8 on: September 13, 2010, 14:29:38 pm »

εγω παντως ειχα βαλει εμπ 2 3 η επιλογη Shocked πρωτη τημμυ λογω θεσσαλονικης και δεν το μετανιωσα που θα βρεις χειροτερα? 61 μαθηματα,7 αιθουσες,1 εργαστηριο και το γνωστο τσουρμο καθηγητων?

Διαμαντοπουλου: Οι καταλήψεις είναι μια μορφή πάλης και θα έλεγα ότι είναι η ανώτατη μορφή πάλης. Στην Ελλάδα ξεκίνησαν και αυτή τη φορά με την ανώτατη μορφή πάλης που είναι οι καταλήψεις, όμως όταν κάποιος επιλέγει να αγωνιστεί με τέτοιες μορφές έχει και ένα κόστος.

我學會并且講仅中文,因為沒人明白我,當我講希臘語時
ant
Guest
« Reply #9 on: September 13, 2010, 14:34:16 pm »

Στο ΕΜΠ η σχολη τους ειναι διαμορφωμενη σε ροες! Το ειχα ψαξει καποτε και συνολικα υπαρχουν 12! Μου φαινεται πολυ πιο ευελικτο το μοντελο! Να τα λεει και εδω καλυτερα. Ρωτα και το μελος Γιωργος για περισσοτερες πληροφοριες ( νομιζω εκει σπουδαζει )

Μπορει το ΑΠΘ να ειναι το μεγαλυτερο πανεπιστημιακο ιδρυμα της Ελλαδας αλλα οπως και να το κανουμε η Αθηνα ειναι στο επικεντρο ( εξαπανεκαθεν  Tongue )

Ασε που απο το ΤΗΜΜΥ νιωθω μια απογοητευση...  Sad Ξες αλλιως τα περιμενες, αλλιως ηταν ( αλλα και κει μπορει να ειναι τα ιδια )
Μιλα με κανεναν σημμυτη, βρες καναν καθηγητη απο το ΕΜΠ. Προσπαθησε να φτειαξεις μονη σου αποψη ( και οχι απο ο,τι σου λεει ο καθενας εδω μεσα, βαλε και μενα μεσα  Wink )

Και παλεψε το και για τα μαθηματα! Ειναι βλακωδες να μη σου αναγνωρισουν καποια που ειναι ολόιδια στο δικο τους προγραμμα σπουδων
Doctor_Doctor

When the crowds are gone

View Profile
« Reply #10 on: September 13, 2010, 14:34:21 pm »

Αν όπως λες το ΑΠΘ είναι δυσκολότερο (wtf, πρώτη φορά το ακούω, το διασταύρωσες με παιδιά του εμπ?!) και τα μαθήματα που πέρασες δεν είναι πολλά, τότε ο "ένας χρόνος" που λες ότι θα χάσεις δεν είναι σπουδαία υπόθεση. Άρα αν θες τη γνώμη μου, ψιλοβγαλ' τον από την εξίσωση.

Κατά τα άλλα, μάλλον (με νέα δεδομένα, όσα έχεις) κάνε τους ίδιους υπολογισμούς που έκανες στο μηχανογραφικό, γιατί τότε προτιμούσες το ΕΜΠ από το ΑΠΘ. Πάντως, επίσης αν θέλεις τη γνώμη μου, μάλλον όντως δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο η διαφορά στην κατάταξη. Αυτό θα σου το πουν καλύτερα οι απόφοιτοι, βέβαια. Εγώ πάντως αυτό έχω ακούσει.

Αν θέλεις να συγκρίνεις τα δύο πολυτεχνεία, καν' το στους τομείς διδασκαλίας και υποδομών. Ρώτησε εμάς μερικά πράγματα για τους καθηγητές, την αναλογία με τους φοιτητές ή ό,τι άλλο σε ενδιαφέρει, αντίστοιχα ρώτα (αν έχεις γνωστούς, αλλιώς σε κάποιο forum τους?) τα παιδιά του Μετσοβίου και κάνε μια σύγκριση τι σου ταιριάζει. Σε θέμα υποδομών και εργαστηρίων, το ΕΜΠ νομίζω είναι αρκετά πιο πάνω από μας.

Τέλος, παίζει ρόλο και η πόλη. Προσωπικά προτίμησα τη Θεσσαλονίκη, παρότι (ειδικά παλιότερα, αλλά κι ακόμα) η Αθήνα έχει πολύ καλύτερη συγκοινωνία με την πόλη μου. Δεν το μετάνιωσα.

Where's the lights, turn 'em on again, one more night, to believe and then
Another note for my requiem, a memory to carry on
The story's over, when the crowds have gone

When the crowds are gone, and I'm all alone, playing the saddest song, now that the lights are gone
Turn them on again, one more time for me my friend, turn 'em on again!

So I play and I plan, and hope and I scheme, to the lure of a night, filled with unfinished dreams
And I'm holding on tight, to a world gone astray, as they charge me for years... I can  no  longer  pay!

And the lights, turn them off my friend. And the ghosts? Well just let them in
Cause in the dark, it's easier ...to see.
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
« Reply #11 on: September 13, 2010, 16:22:19 pm »

Quote from: Μάρω on September 13, 2010, 14:10:12 pm
Απ'την άλλη, το ΕΜΠ "θεωρείται καλύτερο", με την έννοια του ότι σου ανοίγει περισσότερες πόρτες στο εξωτερικό, δεδομένου ότι είναι πιο γνωστό κ αρκεταααά πιο πάνω σ' αυτές τις "κατατάξεις" των πανεπιστημίων κτλ κ απ'την άλλη το ΑΠΘ θεωρείται δυσκολότερο! (paradoxe  Lips Sealed)

1ον Οι πόρτες δε σου ανοίγονται, τις ανοίγεις μόνη σου. Και οι αναθεματισμένες γίνονται όλο και πιο βαριές. Συνεπώς από όλες τις σχολές μπορείς να έχεις τις ίδιες ευκαιρίες αρκεί να τις κυνηγήσεις και να γνωρίσεις τα κατάλληλα άτομα.
2ον Το θέμα της κάταταξης των πανεπιστημίων σαν μεταβλητή για την επιλογή προπτυχιακών σπουδών προσωπικά δε το θεωρώ άξιο λόγου. Ντάξει μπορεί να εχει το ΕΜΠ περισσοτερα λεφτά από τη Πολυτεχνική ΑΠΘ αλλα δε παει να πει τπτ. Αμα το παρουμε και μεις ετσι, βγαλαμε καλύτερα την ύλη περσυ από το ΕΜΠ που έχασε περισσότερα μαθήματα από καταλήψεις. Είναι σωστό επιχείρημα?
Και για την ιστορία http://www.rthess.gr/articles_det.asp?artid=3410. Σε ενα μηνα μπορει να πεσουμε πάλι.

Όπου νομιζεις εσυ πέρνα. Ο καθένας μπορει να σου πει γνώμη μακροσκοπικά άριστα τεκμηριωμένη αλλά καθοδηγούμενη από προσωπικούς του "καημούς". Εν τέλει αν μόνη σου παρεις την επιλογή ή θα πετύχει και θα λες "α τι καλή επιλογή που έκανα" ή θα αποτύχει και η μόνη που θα φταις θα είσαι εσύ (με αποτέλεσμα να γίνεις λίγο πιο αυστηρή με τον εαυτό σου και πιο προσεκτική σε παρόμοιες μελλοντικές επιλογες σου)

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

Errikos

Success is a journey, not a destination. – R. Arbi

View Profile
« Reply #12 on: September 13, 2010, 16:46:11 pm »

Στην Αθήνα είναι τα λεφταααααα

"Happiness is not the absence of problems but the ability to handle them."
Lampros

View Profile
« Reply #13 on: September 13, 2010, 17:00:37 pm »

Εγώ προσωπικά επέλεξα το ΗΜΜΥ λόγο της Θεσσαλονίκης,αφού είμαι απο εδώ.Μάλιστα το ΕΜΠ το δήλωσα τελευταίο απο τα πολυτεχνεία.Αλλά εμένα δεν μ'αρεσει η Αθήνα για να μένω καιρό.Πιστεύω πως οι διαφορές δεν είναι και πολύ μεγάλες.Σε κάποια πράγματα μπορεί το ΕΜΠ να είναι καλύτερο και σε κάποια άλλα το ΗΜΜΥ.Αποψή μου είναι οτι πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά το που προτιμάς να μένεις γιατί κακά τα ψέματα αμα πας Αθήνα κατα πάσα πιθανότητα δεν θα ξαναγυρίσεις.Απο την άλλη η Αθήνα έχει περισσότερες ευκαιρίες όπως και να το κάνουμε.Αν σ'αρέσει η Αθήνα κι αν το οικονομικό δεν σου είναι πρόβλημα(δεν ξέρω απο που είσαι),τότε εγώ θα πρότεινα να πας...your choise

potatoes gonna potate..
provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #14 on: September 13, 2010, 17:09:19 pm »

Quote from: png on September 13, 2010, 14:27:43 pm
Άσε που ο καλός πουθενά δε χάνεται.

τι εννοεις ο καλος;

το τσιρακι, το γλιφτρωνι, το μυαλο, ο λεφτάς, ο παπατζής;

Cheesy

bay bay timy.