• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 10:43:26 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 10:43:26 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αιτήσεις Ορκωμοσίας ΤΗΜΜΥ...
by Mr Watson
[Today at 09:55:52]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 07:09:33]

H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[June 18, 2025, 20:28:39 pm]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 19:40:47 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[June 18, 2025, 19:26:00 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 18:22:39 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[June 18, 2025, 07:55:05 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[June 18, 2025, 00:45:33 am]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426725
Total Topics: 31712
Online Today: 187
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 38
Guests: 110
Total: 148
spyros36
AODON
Tim
BossiTsif
anna.f
Saint_GR
alexiosmara
sapounas
DespoinaKarategou
axilleas
tzortzis
dedhe
Maria Pap
Thanoskask
cpapadd
PAPARI69
ellimoschou
adamchatz
anrkos
Chr1sgr
gogolos
kakousios
fivosfivos1
victoria
stavrospk
kstavroulis
Sofiana
rafa98p
gpapmtb
acolak
artemissamaras_
despoina15
Kv
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Περί Υπολογιστών... > Software > Windows 7, Vista , XP, 9x, 2000, Office (Moderators: chatzikys, PolarBear) > Σε έξι εκδόσεις θα κυκλοφορήσει το λειτουργικό σύστημα Windows Vista
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 Go Down Print
Author Topic: Σε έξι εκδόσεις θα κυκλοφορήσει το λειτουργικό σύστημα Windows Vista  (Read 4984 times)
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
Σε έξι εκδόσεις θα κυκλοφορήσει το λειτουργικό σύστημα Windows Vista
« on: February 27, 2006, 21:05:50 pm »

Λειτουργικό για κάθε γούστο
Σε έξι εκδόσεις θα κυκλοφορήσει το λειτουργικό σύστημα Windows Vista

Το Windows Vista, το επόμενο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, θα κυκλοφορήσει σε έξι εκδόσεις για διαφορετικές κατηγορίες καταναλωτών και εταιρειών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εταιρεία.

Τρεις από τις εκδόσεις απευθύνονται σε ιδιώτες (Vista Home Basic και Home Premium), δύο σε επιχειρήσεις (Vista Business και Enterprise) και μία θα διατεθεί αποκλειστικά σε αναπτυσσόμενες χώρες (Vista Starter Edition). Οι πέντε πρώτες εκδόσεις θα τρέχουν είτε στα 32bit είτε στα 64bit, ενώ το Vista Starter Edition θα τρέχει μόνο στα 32bit.

Το λειτουργικό έχει παρουσιαστεί προς το παρόν μόνο σε δοκιμαστική εκδόση (beta) για επιλεγμένους χρήστες και αναμένεται να παρουσιαστεί στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του Vista Home Basic, τη βασική και φθηνότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, και του Vista Home Premium, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με περισσότερες εφαρμογές πολυμέσων, όπως το σημερινό Windows XP Media Center. Η έκδοση Premium περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εφέ ημιδιαφάνειας «Glass» στο νέο interface του λειτουργικού καθώς και δυνατότητα αναπαραγωγής και εγγραφής τηλεοπτικού προγράμματος.

Για τους απαιτητικούς χρήστες και τους ιδιώτες που χρησιμοποιούν το ίδιο PC για εργασία και ψυχαγωγία θα διατεθεί η έκδοση Vista Ultimate, η οποία θα είναι και η ακριβότερη και θα περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά όλων των υπόλοιπων εκδόσεων.

To Vista Βusiness απευθύνεται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ το Vista Enterprise προορίζεται για μεγάλες εταιρείες που προμηθεύονται το λειτουργικό με ειδική συμφωνία αδειοδότησης για μεγάλο αριθμό υπολογιστών. Η έκδοση Enterprise περιέχει το εργαλείο BitLocker, το οποίο κρυπτογραφεί ολόκληρο το σκληρό δίσκο ώστε να εμποδίζει την πρόσβαση στα δεδομένα ακόμα και αν ο υπολογιστής κλαπεί.

Η βασική έκδοση Windows Starter θα διατίθεται προεγκατεστημένη σε φθηνούς υπολογιστές που πωλούνται σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπως συμβαίνει και με το σημερινό Windows XP Starter Edition. H έκδοση Starter πιθανότατα θα επιτρέπει την εκτέλεση το πολύ τριών προγραμμάτων.

Στην Ευρώπη, οι εκδόσεις των Windows που απευθύνονται σε καταναλωτές θα φέρουν το χαρακτηρισμό «Ν» και δεν θα περιλαμβάνουν το Media Player, στο πλαίσιο των κυρώσεων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Microsoft για μονοπωλιακές πρακτικές.

Εκπρόσωπος της Microsoft επισήμανε ότι, ενώ οι σημερινές εκδόσεις των Windows είναι οργανωμένες με βάση διαφορετικά είδη υπολογιστών, όπως τα Tablet PC και τα Μedia Center. Οι εκδόσεις του Vista αντίθετα, δομήθηκαν γύρω από διαφορετικές κατηγορίες χρηστών.

«Δεν επιθυμούμε οι καταναλωτές να αναγκαστούν να αγοράσουν κάτι που δεν θα καλύπτει όλες τις ανάγκες τους» δήλωσε ο Μπάρι Γκόφι του τμήματος Windows.

Τιμές για το Windows Vista δεν έχουν ανακοινωθεί, εκτιμάται όμως ότι θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με το Windows XP.

ΠΗΓΗ:news.in.gr

www.twitter.com/apostolos1986
Axel
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

The Matrix Has You...

View Profile WWW
Απ: Σε έξι εκδόσεις θα κυκλοφορήσει το λειτουργικό σύστημα Windows Vista
« Reply #1 on: March 01, 2006, 14:40:22 pm »

Οριστε και ενα review με τον τιτλο "Why Windows Vista Won't Suck"

http://www.extremetech.com/article2/0,1697,1931913,00.asp

Εχει και μερικα screenshots. Οποιος βαριεται ας το δει.

ConvertXtoDVD guide |  Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal Post Installation Guide | Fedora 17 Post Installation Guide | free download ConvertxtoDVD | Τεχνολογικό blog | Basic Linux commands
Axel

The Matrix Has You...

View Profile WWW
« Reply #2 on: September 03, 2006, 03:08:41 am »

Εφτασε και η RC1 των vista...!

http://blogs.technet.com/windowsvista/archive/2006/09/01/453491.aspx

To the TechBeta community:

It’s official — Windows Vista RC1 is done! 

We could not have achieved this milestone without your support.  The quantity and quality of feedback and data we received from you has been essential to helping us progress.  Thus we wanted you to be the first customers outside of Microsoft to get access to the bits.  Next week, a broader set of technical customers will get them via MSDN and TechNet.  But you’re the first!  We wanted to get it into your hands asap so you can start giving us feedback right away.

You’ll notice a lot of improvements since Beta 2.  We’ve made some UI adjustments, added more device drivers, and enhanced performance.  We’re not done yet, however — quality will continue to improve.  We’ll keep plugging away on application compatibility, as well as fit and finish, until RTM.  If you are an ISV, RC1 is the build you should use for certifying your application.

The operating system is in great shape with RC1, but there’s still a lot of testing to do.  You’ve come through for us so far, and I’m asking you to once again put the pedal to the metal and send us feedback.  Windows Vista is going to touch hundreds of millions of lives all around the world.  Thanks for everything you’re doing to help us give them the best experience possible.

jim

Μπλα μπλα μπλα

Το download ειναι διαθεσιμο για τους microsoft connect users (πρωτη φορα το ακουω αυτο, λογικα θα θελει κανενα sign up) https://connect.microsoft.com/windows/Downloads/DownloadDetails.aspx?DownloadID=2887

Ο fugitive θα τα δοκιμασει πρωτος? ;P

ConvertXtoDVD guide |  Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal Post Installation Guide | Fedora 17 Post Installation Guide | free download ConvertxtoDVD | Τεχνολογικό blog | Basic Linux commands
madmetal

View Profile
Re: Σε έξι εκδόσεις θα κυκλοφορήσει το λειτουργικό σύστημα Windows Vista
« Reply #3 on: September 03, 2006, 04:48:52 am »

εγω παντως μια χαρα τα κατεβασα...  8)
δεν θα βαλω windows τωρα που εχω μαθει σε λινουξ αλλα αν χρειαστει να στησω κανενα μηχανανα ειμαι μια χαρα αυτη η beta... ετσι και αλλιως ειτε σπασμεννα τα εχω ειτε κανονικα ειτε beta τα ιδια προβληματα εχουν  Grin Grin

τι μου λες για αγαπη και αρρωσταινω.... καρδια μου εγω...

Χρωστάω τόσα πολλά σε αυτούς που δεν αγαπώ,
την ανακούφιση καθώς αποδέχομαι ότι είναι οι αγαπημένοι κάποιων άλλων,η χαρά ότι δεν είμαι εγώ ο λύκος για τα πρόβατα τους.

!video spam aoua!
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #4 on: September 03, 2006, 05:12:29 am »

Κλασικά η μόνη έκδοση που θα αξίζει είναι η μεγαλύτερη.

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
marauber

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
Απ: Σε έξι εκδόσεις θα κυκλοφορήσει το λειτουργικ&
« Reply #5 on: September 03, 2006, 13:25:18 pm »

Εννοείς τη Vista Ultimate έτσι;
Γιατί οι Business και Enterprise δεν είναι για ιδιώτες.

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #6 on: September 03, 2006, 17:38:03 pm »

Quote from: marauber on September 03, 2006, 13:25:18 pm
Εννοείς τη Vista Ultimate έτσι;
Γιατί οι Business και Enterprise δεν είναι για ιδιώτες.

Η enterprise είναι αυτή που θα σπάσει πρώτη.

Για δες που μάγκεψαν τα windows και βγάζουν και rcs!

@Axel: Δεν χρειαζεται να τα δοκιμάσω τώρα. Θα περιμένω την τελική έκδοση,
στην οποία θα έχουν προσθέσει περισσότερα bugs από τώρα

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Axel

The Matrix Has You...

View Profile WWW
Τα Windows Vista θα κλειδώνουν έξω τους πειρατές
« Reply #7 on: October 05, 2006, 13:43:45 pm »

Τα Windows Vista θα κλειδώνουν έξω τους πειρατές

Η Microsoft υιοθετεί αυστηρότερες τακτικές κατά της πειρατείας. Το Windows Vista, που αναμένεται στις αρχές του 2007, θα εμποδίζει σχεδόν τελείως τη χρήση του υπολογιστή αν το λειτουργικό σύστημα δεν ενεργοποιηθεί εντός 30 ημερών από την εγκατάστασή του.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι χρήστες που δεν διαθέτουν νόμιμο κλειδί προϊόντος (product key) αρχικά θα αποκλείονται από ορισμένα προηγμένα χαρακτηριστικά του Vista, για παράδειγμα το σύστημα απεικόνισης Aero με βελτιωμένα γραφικά.

Αν ο χρήστης δεν ενεργοποιήσει το λειτουργικό με νόμιμο κλειδί εντός 30 ημερών, τα Windows θα περιορίζουν δραστικά τη λειτουργικότητα του συστήματος, επιτρέποντας μόνο τη χρήση του web browser για διάστημα μίας ώρας κάθε φορά.

Όπως εξήγησε ο Τόμας Λίντεμαν, διευθυντής παραγωγής της Microsoft, ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Internet Explorer για να σερφάρει στο Διαδίκτυο ή να ανοίξει έγγραφα που βρίσκονται στο σκληρό δίσκο, δεν θα έχει όμως πρόσβαση σε αρχεία και προγράμματα από την επιφάνεια εργασίας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι τα Vista θα ενσωματώνουν νέες εσωτερικές τεχνολογίες που ελέγχουν τη νομιμότητα του συστήματος χωρίς να έρθουν σε επαφή με τη Microsoft. Ο έλεγχος θα επαναλαμβάνεται σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και μετά την ενεργοποίηση του λειτουργικού, για παράδειγμα όταν κατεβάζονται επιπλέον δωρεάν προγράμματα της Microsoft.

Ο αποκλεισμός των πειρατών από τον υπολογιστή είναι μια σημαντική αλλαγή από το αντιπειρατικό σύστημα που χρησιμοποιείται στα Windows XP. Η σημερινή τεχνολογία Windows Genuine Advantage απλά εμποδίζει το κατέβασμα επιπλέον προγραμμάτων από τους δικτυακούς τόπους της Microsoft και προβάλλει προειδοποιητικά μηνύματα.

Μια ακόμα αλλαγή που σκοπεύει να εφαρμόσει η Microsoft είναι ότι θα επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν online νόμιμα κλειδιά προϊόντος για τα Windows, μέσω συνεργαζόμενων εταιρειών πώλησης. Όσοι διαθέτουν πειρατικά αντίγραφα θα μπορούν έτσι να εξαγοράζουν τη νομιμότητα του συστήματός τους.

Σύμφωνα με την Business Software Alliance, έναν σύνδεσμο εταιρειών πληροφορικής, το 35% του λογισμικού που τρέχει σε PC σε όλο τον κόσμο είναι πειρατικό.

πηγη: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=743963&lngDtrID=252

Οτι κλειδωνει ξεκλειδωνει...?

fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #8 on: October 05, 2006, 13:47:01 pm »

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι τα Vista θα ενσωματώνουν νέες εσωτερικές τεχνολογίες που ελέγχουν τη νομιμότητα του συστήματος χωρίς να έρθουν σε επαφή με τη Microsoft. Ο έλεγχος θα επαναλαμβάνεται σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και μετά την ενεργοποίηση του λειτουργικού, για παράδειγμα όταν κατεβάζονται επιπλέον δωρεάν προγράμματα της Microsoft.

[/quote]

Το γνωστό unlock via phone?
Είχα ακούσει κάτι φήμες πως έτσι ξεκλέιδώνουν όλα τα τελευταία προγράμματα  8)

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
« Reply #9 on: October 05, 2006, 13:51:39 pm »

αυτος ο ελεγχος ειναι πολυ εκνευριστικος...θυμαμαι το τελευταιο directX,παρολο που ειναι κατι δωρεαν,η μικροσοφτ εκανε ελγχο νομιμοτητας για να το κατεβασεις...ειδα κι επαθα να το κατεβαω απο ανεπισημη πηγη.

tu/e
odys2008
Guest
« Reply #10 on: October 05, 2006, 13:54:21 pm »

Μα ρε παιδιά αφού μας τα δίνουν γνήσια τι κόπτεστε? Πάρτε εκει geniune να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
« Reply #11 on: October 05, 2006, 13:56:16 pm »

κ ιεγω γνησια εχω εδω,αλλα στη ροδο εχω αλλο πσ...και δικαιολογεισαι μονο ενα σιριαλ

tu/e
madmetal

View Profile
« Reply #12 on: October 05, 2006, 14:00:18 pm »

Microsoft to rip your head off if you pirate Vista

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=34861

αν και μιας και ειμαι  πλεον μονιμα σε linux οποτε τα vista θα ερθουν μονο απο σχολη..

(υγ. λιγο ασχετο αλλα επειδη το εμαθα απο την σχολη μου , στο τημμυ δεν υπαρχει αδεια windows academy?)

την ανακούφιση καθώς αποδέχομαι ότι είναι οι αγαπημένοι κάποιων άλλων,η χαρά ότι δεν είμαι εγώ ο λύκος για τα πρόβατα τους.

!video spam aoua!
Axel

The Matrix Has You...

View Profile WWW
« Reply #13 on: October 05, 2006, 14:08:46 pm »

Quote from: Odys on October 05, 2006, 13:54:21 pm
Μα ρε παιδιά αφού μας τα δίνουν γνήσια τι κόπτεστε? Πάρτε εκει geniune να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Να σου πω την αληθεια προσωπικα δεν κοπτομαι καθολου. Αυτη τη στιγμη δε βλεπω το λογο να βαλω τα vista. Αν θελω εφεδακια εχω το Linux το οποιο δεν απαιτει και καινουργιο μηχανημα για να παιξει οπως ειναι το aero με τις τρελες απαιτησεις του. Αντιθετως σε καθε νεα εκδοση το Linux γινεται ολο και πιο γρηγορο στο παρων μηχανημα! Κατσε να ερθει και το kde 4 και να δουμε τοτε. Wink

Απλως συζητηση να γινεται. Ε, ειναι και θεμα περιεργιας το ποσο γρηγορα θα σπασει το κλειδωμα των vista.

madmetal

View Profile
« Reply #14 on: October 05, 2006, 14:33:13 pm »

ε και εγω θα ασχολουμε γενικα με τον κοσμο των windows αλλα ενημερωτικα  Wink
αν και προτιμω linux και χωρις τα εφε gnome λιτοτητα και σταθεροτητα..

!video spam aoua!
Pages: [1] 2 3 Go Up Print
Jump to: