• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:18:51 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:18:51 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31711
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 43
Guests: 112
Total: 155
HlektrikhPatata
Spyridon01101
noys
vpoug
acolak
Δημητρης Αξιμιωτης
Yamal
chaniotism
andripappa
fpapat
thaliatsk
georgepana9
Thanasis_pap
Stathiss
georgy
ValKar
Maximos7
Elenit
nikos.a
Deviate
maestros
Liamos
DarkMagiK06
Zoe06
boulionis
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
apal
Το παγώνι
Summand
theofr
dinoschalv
mprova
kostas1507
chrisg
lasef
Saint_GR
Pakapis5
AlexKyr
Athinaaz
sassi
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Πρακτική Εξάσκηση (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 2010-2030
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 175 Go Down Print
Author Topic: Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 2010-2030  (Read 558500 times)
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
Re: Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 2010-2020
« Reply #420 on: June 19, 2014, 23:01:35 pm »

Η Rafa Wings κράτησε τον παλιό μας φοιτητή Χάρη Στάθη που είναι τώρα στην εταιρεία και έκανε πρακτική στην εταιρεία (που τότε ήταν κομμάτι της Dias). Όποιος πάει θα συνεργαστεί μαζί του.
   αυτό είναι πράγματι καλό και ο Χάρης σοβαρό άτομο και καλός μηχανικός
« Last Edit: June 19, 2014, 23:14:54 pm by pandora » Logged
provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #421 on: June 19, 2014, 23:26:27 pm »

Quote from: Διάλεξις on June 19, 2014, 13:32:59 pm
Η Rafa Wings κράτησε τον παλιό μας φοιτητή Χάρη Στάθη που είναι τώρα στην εταιρεία και έκανε πρακτική στην εταιρεία (που τότε ήταν κομμάτι της Dias). Όποιος πάει θα συνεργαστεί μαζί του.

Είστε τουλάχιστον αστείοι...

Πολλά έχουν ακουστεί για ορισμένες εταιρείες και κάνετε τις πάπιες και συνεχίζετε να τους στέλνετε κόσμο... Είστε σίγουροι ότι οι φοιτητές που τους στέλνετε κάνουν πρακτική μηχανικού ή μήπως παίζουν τους/τις γραμματείς πολυτελείας; Είστε σίγουροι για τα προφίλ ορισμένων εταιρειων που στέλνετε άτομα για πρακτική; Μια ματιά σε ορισμένα sites αρκεί...

bay bay timy.
ation
Guest
« Reply #422 on: June 23, 2014, 13:59:29 pm »

Quote from: provataki on June 19, 2014, 23:26:27 pm
Είστε σίγουροι για τα προφίλ ορισμένων εταιρειων που στέλνετε άτομα για πρακτική; Μια ματιά σε ορισμένα sites αρκεί...

Για πες!
(Αν δεν θέλεις δημόσια στείλε ΠΜ)
Give_Life_Back
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #423 on: June 23, 2014, 17:34:44 pm »

δημόσια να πει να μάθουμε όλοι.

"Wubba lubba dub-dub!"
Διάλεξις
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #424 on: June 25, 2014, 12:03:25 pm »

Αυτά είναι προκαταρκτικά αποτελέσματα. Καταρχίν, ελέγξτε αν υπάρχουν λάθη στην καταχώρηση του βαθμού σας, αν λείπει κάποια αίτηση κλπ.

Αν έχει γίνει κάποιο λάθος τα αποτελέσματα μπορεί να αλλάξουν.

Υπενθυμίζουμε ότι η χρηματοδότηση του έργου ανακλήθηκε προσωρινά και αναμένεται η επαναβεβαίωσή του προϋπολογισμού. Αν παρ' ελπίδα υπάρχουν περικοπές ο 9ος, 8ος κλπ φοιτητής θα σταματήσει ξαφνικά την πρακτική του. Αν κάποιος παραιτηθεί οι φοιτητές από τη 10η θέση και μετά είναι επιλαχόντες.

Όσοι επελέγησαν αλλά και 3-4 επιλαχόντες θα κληθούν να κάνουν "κανονική" αίτηση στο σύστημα ΔΑΣΤΑ τις επόμενες μέρες. Αύριο Πέμπτη 2μμ και μετά (όταν γυρίσω από το ΤΕΕ) έχουμε συνάντηση με όλους. Δεν βλέπω ιδιαίτερα προβλήματα, οι θέσεις σε ΔΕΗ και ΙΠΤΗΛ έχουν φορτωθεί εγκαίρως στο σύστημα. Όσοι δεν έρθετε θα τα κανονίσουμε τηλεφωνικά.

http://www.mediafire.com/view/dlbwoz2he8qviz4/Apotelesmata-June-2014.xls
atalanta
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #425 on: June 25, 2014, 12:51:19 pm »

Εμένα με ξεχάσατε!
Και είμαι 7ος σύμφωνα με τα αποτελέσματα. Σας έστειλα και μειλ κ.Αλεξιάδη με την αίτηση μου..
Διάλεξις

View Profile
« Reply #426 on: June 25, 2014, 16:01:48 pm »

Ναι, είσαι επιλέξιμος. Ήδη πήρα ένα δεύτερο μήνυμα από μια κοπέλα. Επομένως περιμένετε διορθώσεις.

Όσοι είστε επιλέξιμοι να έρθετε επίσης αύριο στις 2μμ
haas
Θαμώνας

View Profile
« Reply #427 on: June 25, 2014, 16:59:04 pm »

Quote from: atalanta on June 25, 2014, 12:51:19 pm
Εμένα με ξεχάσατε!
Και είμαι 7ος σύμφωνα με τα αποτελέσματα. Σας έστειλα και μειλ κ.Αλεξιάδη με την αίτηση μου..

me2.αν και δεν το κοβω να περναω αλλα τεσπα..
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #428 on: June 25, 2014, 17:15:08 pm »

Quote from: athanakn on June 23, 2014, 17:34:44 pm
δημόσια να πει να μάθουμε όλοι.

Έχεις δίκιο. Και γι' αυτό ας πούμε μερικά πράγματα.

Προσωπικά έχω αποφοιτήσει από το Νοέμβρη του 2012 από το ΤΗΜΜΥ. Έκανα πρακτική σε μια από τις παραπάνω εταιρείες για ένα 3μηνο με δικά της έξοδα καθώς ήμουν εκτός έσπα. Με κράτησαν για ένα extra πεντάμηνο χωρίς ασφάλιση με 200 ευρώ/μήνα τη στιγμή που η βυσματική βοηθός γραμματείας έπαιρνε 250 και η σαραντάχρονη και έμπειρη γραμματέας πληρωνόταν από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ το ΜΑΓΙΚΟ ΠΟΣΟ των 700 ευρώ, ενώ είχε οικογένεια και παιδί. Μετά την περίοδο όπου τα φωτοβολταϊκά πουλούσαν σαν πύραυλοι και οι μισθοί των 2 από τους 3 μηχανικούς -  με τους οποίους συνεργαστηκα όσο ήμουν εκεί, από τους οποίους έμαθα και τους οποίους θα ευγνωμονώ γενικώς και ειδικώς γιατί ήταν επίσης κ γαμώ τα άτομα - ήταν ακόμη στα ύψη, εγώ έφτασα να καθίσω σε μια πιο "υπεύθυνη" καρέκλα από αυτή της βοηθού γραμματείας του αφεντικού μου με περιστασιακό βγάλσιμο φωτοτυπίας για τις μελέτες όταν άρχισε η πτώση από το 0.23 μέχρι το 0.12. Τη μέρα του νομοσχεδίου για το 0.12 και ενώ ήμουν σε θέση να κάνω σχεδόν οποιαδήποτε μελέτη διασυνδεδεμένου ή αυτόνομου σπιτιού χωρίς πολλή βοήθεια από το μηχανικό κ του παρέδιδα ουσιαστικά μελέτη που χρειαζόταν ελάχιστες διορθώσεις, καθώς κ ετοιμότητα για 100 άρι, αποφασίζουν εν μία νυκτί να κλείσουν το θέμα "μηχανικοί" απολύοντας (χαχα, δεν είχα ποτέ πρόσληψη) πρώτα εμένα και μετά τον τελευταίο μηχανικό που είχε απομείνει. Οι αλλοι δύο να σημειωθεί ότι είχαν ήδη φύγει πιο πρίν μάλλον γιατί είχαν μυριστεί την ξεφτίλα ή ειχαν κάτι άλλο στο μυαλό τους. Εν συνεχεία απολύθηκαν κ οι βοηθοί γραμματείας, οι βοηθοί εσπα κτλ αφου το μαγαζί άρχισε να έχει πε΄ριπου τα μισά ή το 1/3 των εσόδων (λογικό).
Εν συνεχεία το αφεντικό πήρε δύο καινούριες πρακτικές - χωρίς μηχανικό να τους μάθει οτιδήποτε - και γενικώς νέα άκαυτα πρόσωπα που θα περνούσαν την ίδια διαδικασία από την αρχή, που είχα περάσει κι εγώ που εντωμεταξύ άρχισα να ζητάω κάποια λεφτά παραπάνω για΄τι ένιωθα ηλίθια. Μάλλον αυτό έκανε κ την απόλυσή μου να αποφασιστεί εν μία νυκτί.
Εν συνεχεία η εν λόγω εταιρεία έσπασε, εγώ είχα φύγει και τη συνέχεια του στόρυ την ξέρω από γνωστούς και φίλους και από τις διαφορες προσωπικές μου διασυνδέσεις.
Να σημειωθώ ότι δεν έχει σημασία η εταιρεία ή οι εταιρείες που εμπλάκηκαν, γιατί λίγο πολύ το ίδιο έγινε και με άλλες εταιρείες στις οποίες δεν δούλεψα προσωπικά (πχ renel) Και κάνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα. Εκπαιδευουν κάποιον, τον κρατάνε όσο δε ζητάει πολλά, όταν αρχίσει να ζητάει τον διώχνουν και βγάζουν πάλι θέση για πρακτική. Οι μισές μικρές εταιρείες στη Θεσσαλονίκη συντηρούν έτσι τα έξοδά τους. ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ . ΤΖΑΜΠΑΝΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ. Ας το πάρουμε χαμπάρι λοιπόν.

Μετά από αυτή την - φοβερή - ομολογουμένως εμπειρία μου, για την οποία δε μετανιώνω βέβαια γιατί γνώρισα και εξαίρετους ανθρώπους και έμαθα και πολλά, κατέληξα σε κάποιες σκέψεις

1. Το Πανεπιστήμιο σε αυτή την περίπτωση έχει και το πεπόνι και το μαχαίρι κ θα έπρεπε να κόβει κώλους. Δηλαδή
α. Αν κύριε θέλεις άτομο για πρακτική, πρέπει να μας πείς ποιός είσαι. Να ρθεί ένα κλιμάκιο του ΔΑΣΤΑ στις εγκαταστάσεις σου, να δεί τα έργα σου, να μιλήσει ΠΡΙΒΕ με κάποιους μηχανικούς σου που εργάζονται εκεί.
β. Αν κύριε θέλεις άτομο για πρακτική, πρέπει να δείξεις ότι οι πρακτικάριοι δε συντηρούν απλώς την εταιρεία σου αλλά κάποιοι από αυτούς μένουν κιόλας εκεί και προσλαμβάνονται ακόμη κι αν είναι το 2%. Και εδώ ερχόμαστε στο ...
γ. Υπό ποιές συνθήκες προσλαμβάνονται? Δυο κατοστάρικα και μαύρα? Πέντε κατοστάρικα και μαύρα για να κάνουν τις μαϊμούδες σε στέγες? Έξι κατοστάρικα και άσπρα με ΤΣΜΕΔΕ? Οκτώ κατοστάρικα και μαύρα? Χίλια ευρώ με ασφάλιση? (ναι φίλη και φίλε αναγνώστη, υπάρχουν ακόμα, αλλά δυστυχώς για μάς τους ενεργειακούς είναι εταιρείες λογισμικού). Ο μέσος 25άρης που είναι τελευταίο εξάμηνο και κάνει πρακτική πρέπει να ξέρει τι σκατά κάνεις εν συνεχεία, ειδικά αν δεν είσαι η ΤΙΤΑΝ, τα ΕΛΠΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ ή παρόμοιος όμιλος. Ή τουλάχιστον να το ξέρει το πανεπιστήμιο. Γι' αυτό θα μιλά ΠΡΙΒΕ με τους εργαζομένους σου, δυσαρεστημένους ή ευχαριστημένους. Κατάλαβες? Αλλιώς γιοκ λεφτά από το πανεπιστήμιο κ από τα ΕΣΠΑ.
2. Αν υπάρχει σοβαρός σκοπός για την πρακτική άσκηση, θα έπρεπε κάποτε να βγούν και σοβαρά ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΆ. Ποιούς κράτησαν, με τι μισθό, ποιές εταιρείες, ποιές θέλουν πρακτικάριους κάθε εξάμηνο (ενδεικτικό του πόσο σοβαρός είσαι), τι σκατά γράφουν στις εκθέσεις τους οι πρακτικάριοι για την εταιρεία? ( έκανα την γραμματεία πολυτελείας? δεν την έκανα? θεωρώ ότι ασχολήθηκα πραγματικά κ με κάτι τεχνικό? έκανα τον πωλητή μήπως πολυτελείας? έκανα τον μπουφετζή? τον πλασιέ? ή μήπως έκανα λίγο και το μηχανικό? - διαλέγετε και παίρνετε). Κι αυτά επίσημα αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΑΠΘ για την πρακτική άσκηση, ανώνυμα, όπως τα σχόλια για τα ξενοδοχεία στο booking. Να ξέρει ο επόμενος τι σκ@τα θα περιμένει.
3. Κατανοώ απόλυτα αυτόν που τον κράτησαν και νομίζει ότι έπιασε τον παπά από τα @@ ή αυτόν που ειναι προσωρινά ευχαριστημένος επειδή τον κράτησαν με μηδαμινό μισθό με τη δικαιολογία ότι "μαθαίνει" (ναι, ναι κι εγώ έτσι νόμιζα κάποτε, ήμουν αυτή που με "κράτησαν" βλέπεις). Και επειδή τον κατανοώ, κατανοώ ότι θα φοβάται και να ΜΙΛΗΣΕΙ για την εμπειρία του στο Πανεπιστήμιο, ή για την εταιρεία του, επειδή οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες κ δε θέλει να χάσει τη δουλειά του, αν μπορεί να θεωρηθεί δουλειά αυτό. Αυτόν που δε κατανοώ με τίποτα είναι τους φορείς του Πανεπιστημίου που φοβούνται να αξιολογήσουν μερικά καθίκια και να τους πετάξουν έξω από τις λίστες.

Πρέπει επιτέλους, οι εταιρείες, να πληρούν μερικά κριτήρια για να ασχολείται μαζί τους το Πανεπιστήμιο. Το ίδιο ισχύει για τις μέρες καριέρας του ΔΑΣΤΑ που απευθύνονται σε αποφοίτους κ επιτρέπουν να παρεισφρύουν εταιρείες οι οποίες απλά εκμεταλλεύονται τη φάση, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!! Είναι μαγικό αν βαριέται το γραφείο διασύνδεσης να ασχοληθεί και είναι μπάτε σκύλοι αλέστε.

Γι' αυτό παιδιά κάντε τη δική σας έρευνα και ξεκινήστε από τις ιστοσελίδες. Αν αυτές στα gallery σας πετάξουν εικονίτσες από "έργα", ειδικά αν δεν έχουν τοποθεσία κ ημερομηνία που εκτελέστηκαν, googlaρετε λίγο τις εικονίτσες, και μην καραφλιάσετε αν διαπιστώσετε ότι οι γαμάτοι τυποι που θέλουν και πρακτικάριο/α έχουν κλέψει εικονίτσες από inet από ιστοσελίδες άλλων εταιρειών/οργανισμών κτλ. Επίσης θα δείτε πάρα πολύ λίγες εταιρείες να δηλώνουν τα οικονομικά τους στοιχεία online (πχ kleeman). Άλλο ένα κριτήριο για να καταλάβεις τη σοβαρότητα. Όταν δε δηλώνεται ούτε το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας σε κάποια ιστοσελίδα, με τις φάτσες τους κ τα βιογραφικά τους, εκεί βράστα. Μπορείς να καταλάβεις ο "ιδιοκτήτης" τι σκατά καπνό φουμάρει. Άντε όχι τη φάτσα, τουλάχιστον ονοματεπώνυμο και τίτλο.

Καλή επιτυχία σε όλους

haas
Θαμώνας

View Profile
« Reply #429 on: June 25, 2014, 17:29:26 pm »

ελατε ρε παιδια λες και δεν τα ξερατε ολα αυτα..

αλλα να σου πω κατι φταιμε ολοι μας .. εκτος απο πανεπιστημιο δαστα και τα λοιπα φταιμε και οι φοιτητουληδες που δεν ανοιγουμε το στοματακι μας γιατι φοβομαστε μηπως αυτο και μηπως εκεινο ..τους λες αντε γεια τους κλανεις στη μαπα και πας εξωτερικο. Και το λες μετα και σε ολους να μη ξαναπατησει ατομο εκει μεσα.

Δηλαδη σορρυ τρωμε το σκατο τοσα χρονια για να βγαλουμε τη σχολη να εχουμε ενα μαστερ στα χερια μας και συν προσπαθουμε να φτιαξουμε βιογραφικα κανοντας χιλιες δυο μαλακιτσες ετσι ωστε να ειμαστε ανταγωνιστικοι και στο τελος μας ξεφτιλιζουν ετσι?

ε σορρυ κυριος δεν θα παρουμε..ουτε με 200 ουτε με 500 ουτε με 1000 ευρουλακια του κωλου θα συμβιβαστουμε..να πανε να γαμηθουν..

Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #430 on: June 25, 2014, 17:32:47 pm »

Εδώ η hr- ού της ΑΛΟΥΜΙΛ μ είπε προσωπικά ότι δεν έχει να προτείνει  Shocked θέση εργασίας (!!) - τι κάνεις αληθεια στις με΄ρες καριέρας κουκλίτσα μου? - κ όταν είδε το γουρλωμένο μάτι μου άρχισε να ψελλίζει κάτι για πρακτική...

τα συμπεράσματα δικά μας (ολονών εννοώ)
Διάλεξις

View Profile
« Reply #431 on: June 26, 2014, 13:35:15 pm »

Προστέθηκαν 2 αιτήσεις φοιτητών. Συνάντηση σήμερα στις 2μμ ή συνεννοήσεις τηλεφωνικά.

http://www.mediafire.com/view/bzh7ityeds1sj9s/Apotelesmata-June-2014v2.xls
afroditeschild
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #432 on: June 26, 2014, 15:29:56 pm »

Εγινε η συναντηση σημερα με τα παιδια που επιλεχθηκαν για πρακτικη????? Για τους υπολοιπους υπαρχει περιπτωση να γινει κατι εκτος εσπα με τις θεσεις που μπορει να μεινουν??????
Διάλεξις

View Profile
« Reply #433 on: July 01, 2014, 12:23:28 pm »

Ναι, για πρακτική εκτός ΕΣΠΑ θα γίνει μια ενημερωτική συνάντηση στο γραφείο μου την Πέμπτη 3/7 στις 11πμ.
Διάλεξις

View Profile
« Reply #434 on: July 02, 2014, 19:50:50 pm »

Quote from: pandora on June 25, 2014, 17:15:08 pm
Προσωπικά έχω αποφοιτήσει από το Νοέμβρη του 2012 από το ΤΗΜΜΥ. Έκανα πρακτική σε μια από τις παραπάνω εταιρείες για ένα 3μηνο με δικά της έξοδα καθώς ήμουν εκτός έσπα. Με κράτησαν για ένα extra πεντάμηνο χωρίς ασφάλιση με 200 ευρώ/μήνα τη στιγμή που η βυσματική βοηθός γραμματείας έπαιρνε 250 και η σαραντάχρονη και έμπειρη γραμματέας πληρωνόταν από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ το ΜΑΓΙΚΟ ΠΟΣΟ των 700 ευρώ, ενώ είχε οικογένεια και παιδί. Μετά την περίοδο όπου τα φωτοβολταϊκά πουλούσαν σαν πύραυλοι και οι μισθοί των 2 από τους 3 μηχανικούς -  με τους οποίους συνεργαστηκα όσο ήμουν εκεί, από τους οποίους έμαθα και τους οποίους θα ευγνωμονώ γενικώς και ειδικώς γιατί ήταν επίσης κ γαμώ τα άτομα - ήταν ακόμη στα ύψη, εγώ έφτασα να καθίσω σε μια πιο "υπεύθυνη" καρέκλα από αυτή της βοηθού γραμματείας του αφεντικού μου με περιστασιακό βγάλσιμο φωτοτυπίας για τις μελέτες όταν άρχισε η πτώση από το 0.23 μέχρι το 0.12. Τη μέρα του νομοσχεδίου για το 0.12 και ενώ ήμουν σε θέση να κάνω σχεδόν οποιαδήποτε μελέτη διασυνδεδεμένου ή αυτόνομου σπιτιού χωρίς πολλή βοήθεια από το μηχανικό κ του παρέδιδα ουσιαστικά μελέτη που χρειαζόταν ελάχιστες διορθώσεις, καθώς κ ετοιμότητα για 100 άρι, αποφασίζουν εν μία νυκτί να κλείσουν το θέμα "μηχανικοί" απολύοντας (χαχα, δεν είχα ποτέ πρόσληψη) πρώτα εμένα και μετά τον τελευταίο μηχανικό που είχε απομείνει. Οι αλλοι δύο να σημειωθεί ότι είχαν ήδη φύγει πιο πρίν μάλλον γιατί είχαν μυριστεί την ξεφτίλα ή ειχαν κάτι άλλο στο μυαλό τους. Εν συνεχεία απολύθηκαν κ οι βοηθοί γραμματείας, οι βοηθοί εσπα κτλ αφου το μαγαζί άρχισε να έχει πε΄ριπου τα μισά ή το 1/3 των εσόδων (λογικό).
Εν συνεχεία το αφεντικό πήρε δύο καινούριες πρακτικές - χωρίς μηχανικό να τους μάθει οτιδήποτε - και γενικώς νέα άκαυτα πρόσωπα που θα περνούσαν την ίδια διαδικασία από την αρχή, που είχα περάσει κι εγώ που εντωμεταξύ άρχισα να ζητάω κάποια λεφτά παραπάνω για΄τι ένιωθα ηλίθια. Μάλλον αυτό έκανε κ την απόλυσή μου να αποφασιστεί εν μία νυκτί.
Εν συνεχεία η εν λόγω εταιρεία έσπασε, εγώ είχα φύγει και τη συνέχεια του στόρυ την ξέρω από γνωστούς και φίλους και από τις διαφορες προσωπικές μου διασυνδέσεις.
Να σημειωθώ ότι δεν έχει σημασία η εταιρεία ή οι εταιρείες που εμπλάκηκαν, γιατί λίγο πολύ το ίδιο έγινε και με άλλες εταιρείες στις οποίες δεν δούλεψα προσωπικά (πχ renel) Και κάνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα. Εκπαιδευουν κάποιον, τον κρατάνε όσο δε ζητάει πολλά, όταν αρχίσει να ζητάει τον διώχνουν και βγάζουν πάλι θέση για πρακτική. Οι μισές μικρές εταιρείες στη Θεσσαλονίκη συντηρούν έτσι τα έξοδά τους. ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ . ΤΖΑΜΠΑΝΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ. Ας το πάρουμε χαμπάρι λοιπόν.

Πολύ ενδιαφέρον, ευχαριστούμε για την ενημέρωση για να βλέπουμε τι μας περιμένει.

Μετά από αυτή την - φοβερή - ομολογουμένως εμπειρία μου, για την οποία δε μετανιώνω βέβαια γιατί γνώρισα και εξαίρετους ανθρώπους και έμαθα και πολλά, κατέληξα σε κάποιες σκέψεις

1. Το Πανεπιστήμιο σε αυτή την περίπτωση έχει και το πεπόνι και το μαχαίρι κ θα έπρεπε να κόβει κώλους. Δηλαδή
α. Αν κύριε θέλεις άτομο για πρακτική, πρέπει να μας πείς ποιός είσαι. Να ρθεί ένα κλιμάκιο του ΔΑΣΤΑ στις εγκαταστάσεις σου, να δεί τα έργα σου, να μιλήσει ΠΡΙΒΕ με κάποιους μηχανικούς σου που εργάζονται εκεί.

Αυτό αποκλείεται. Το κλιμάκιο του ΔΑΣΤΑ είμαι… εγώ. Γενικά είμαστε ανοικτοί σε κάθε εταιρεία, προφανώς η πρώτη φορά θα είναι… πειραματική. Δεν μπορούμε να κάνουμε ανάκριση ή εντατική προαξιολόγηση στις εταιρείες. Στο κάτω κάτω ΔΕΝ υπάρχουν πλέον εταιρείες! Μία υπήρχε για τους Τηλεπικοινωνιακούς (ο Ουρούλης) και μόλις έκλεισε και πήγε στη Αθήνα. Τα τεχνικά γραφεία  είναι 4-5 (που τα μάθαμε πλέον) και άλλα 4-5 με τα οποία συνεργαστήκαμε άπαξ και ΔΕΝ ενδιαφέρονται για πρακτική. Είμαστε ανοικτοί σε οτιδήποτε καινούριο αλλά δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα βγει.

β. Αν κύριε θέλεις άτομο για πρακτική, πρέπει να δείξεις ότι οι πρακτικάριοι δε συντηρούν απλώς την εταιρεία σου αλλά κάποιοι από αυτούς μένουν κιόλας εκεί και προσλαμβάνονται ακόμη κι αν είναι το 2%. Και εδώ ερχόμαστε στο ...
γ. Υπό ποιές συνθήκες προσλαμβάνονται? Δυο κατοστάρικα και μαύρα? Πέντε κατοστάρικα και μαύρα για να κάνουν τις μαϊμούδες σε στέγες? Έξι κατοστάρικα και άσπρα με ΤΣΜΕΔΕ? Οκτώ κατοστάρικα και μαύρα? Χίλια ευρώ με ασφάλιση? (ναι φίλη και φίλε αναγνώστη, υπάρχουν ακόμα, αλλά δυστυχώς για μάς τους ενεργειακούς είναι εταιρείες λογισμικού). Ο μέσος 25άρης που είναι τελευταίο εξάμηνο και κάνει πρακτική πρέπει να ξέρει τι σκατά κάνεις εν συνεχεία, ειδικά αν δεν είσαι η ΤΙΤΑΝ, τα ΕΛΠΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ ή παρόμοιος όμιλος. Ή τουλάχιστον να το ξέρει το πανεπιστήμιο. Γι' αυτό θα μιλά ΠΡΙΒΕ με τους εργαζομένους σου, δυσαρεστημένους ή ευχαριστημένους. Κατάλαβες? Αλλιώς γιοκ λεφτά από το πανεπιστήμιο κ από τα ΕΣΠΑ.

Εδώ ξεφεύγεις γιατί εμείς είμαστε αρμόδιοι για το κομμάτι της Πρακτικής Άσκησης ή ακόμα και για την Πρακτική Άσκηση εκτός ΕΣΠΑ αλλά όχι για την πορεία σας πολύ μετά την αποφοίτηση ή την πορεία της εταιρείας πολύ μετά την συνεργασία μας. Το σκεπτικό σου είναι θεμιτό, εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταργήσουμε τελείως την πρακτική εκτός ΕΣΠΑ (η οποία ούτως ή άλλως είναι πλέον πολύ σπάνια).

Επίσης το Τμήμα μας δεν μπορεί να επηρεάσει τη ζοφερή πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης, των πτυχίων άνευ αντικρίσματος και της ανεργίας. Θα μπορούσαμε να συμβάλλουμε θετικά… αν καταργούσαμε το Τμήμα μας.

2. Αν υπάρχει σοβαρός σκοπός για την πρακτική άσκηση, θα έπρεπε κάποτε να βγούν και σοβαρά ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΆ. Ποιούς κράτησαν, με τι μισθό, ποιές εταιρείες, ποιές θέλουν πρακτικάριους κάθε εξάμηνο (ενδεικτικό του πόσο σοβαρός είσαι), τι σκατά γράφουν στις εκθέσεις τους οι πρακτικάριοι για την εταιρεία? ( έκανα την γραμματεία πολυτελείας? δεν την έκανα? θεωρώ ότι ασχολήθηκα πραγματικά κ με κάτι τεχνικό? έκανα τον πωλητή μήπως πολυτελείας? έκανα τον μπουφετζή? τον πλασιέ? ή μήπως έκανα λίγο και το μηχανικό? - διαλέγετε και παίρνετε). Κι αυτά επίσημα αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΑΠΘ για την πρακτική άσκηση, ανώνυμα, όπως τα σχόλια για τα ξενοδοχεία στο booking. Να ξέρει ο επόμενος τι σκ@τα θα περιμένει.

Το νέο περίπλοκο σύστημα έχει επιπλέον το πλεονέκτημα ότι βγάζει αριθμητικά στατιστικά στοιχεία. Και να σκεφτείς ότι οι περιπτώσεις που περιγράφεις (συνδυασμός μηχανικού, διεκπεραιωτή, γραμματέα, πωλητή κλπ) είναι… καλούτσικες. Δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι να πας σε μια εταιρεία που δεν έχει έργα εκείνη την εποχή και απλώς να κάθεσαι.

Επαναλαμβάνω ότι έχουμε κάποια γνώση για τα πράγματα η οποία μεταφέρεται στα παιδιά από εμένα ή από απευθείας επαφή με τους προηγούμενους φοιτητές. Αν δεν καταλαβαίνω κάτι ή αν θέλεις να καταγγείλεις κάτι που δεν γνωρίζω στείλε μου ένα προσωπικό μήνυμα, μη διστάζεις.

3. Κατανοώ απόλυτα αυτόν που τον κράτησαν και νομίζει ότι έπιασε τον παπά από τα @@ ή αυτόν που ειναι προσωρινά ευχαριστημένος επειδή τον κράτησαν με μηδαμινό μισθό με τη δικαιολογία ότι "μαθαίνει" (ναι, ναι κι εγώ έτσι νόμιζα κάποτε, ήμουν αυτή που με "κράτησαν" βλέπεις). Και επειδή τον κατανοώ, κατανοώ ότι θα φοβάται και να ΜΙΛΗΣΕΙ για την εμπειρία του στο Πανεπιστήμιο, ή για την εταιρεία του, επειδή οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες κ δε θέλει να χάσει τη δουλειά του, αν μπορεί να θεωρηθεί δουλειά αυτό. Αυτόν που δε κατανοώ με τίποτα είναι τους φορείς του Πανεπιστημίου που φοβούνται να αξιολογήσουν μερικά καθίκια και να τους πετάξουν έξω από τις λίστες.

Το σύστημα δεν είναι εταιρειοκεντρικό αλλά φοιτητοκεντρικό. Δηλ. ο φοιτητής επιλέγεται (με τον αλγόριθμο) και πηγαίνει όπου θέλει. Και το πού πηγαίνουν οι φοιτητές δεν παύει να μας εκπλήσσει. Καμία εταιρεία δεν προωθείται με την κακή έννοια και ακόμα και αν υπάρχουν θέσεις που εμάς μας φαίνονται καλές η επιλογή είναι του φοιτητή. Θα θέλαμε να μην πηγαίνετε σε άσχετες θέσεις (πχ σχεδόν γραμματειακής υποστήριξης σε δήμους, υπηρεσίες κλπ)

Ακόμα και όταν είχαμε  οδυνηρές εμπειρίες με εταιρείες, το λέγαμε στα παιδιά, όχι στις εταιρείες. Δεν μπορούμε να πετάξουμε έξω εταιρείες ιδίως για τους λόγους που αναφέρεις. Υπάρχουν εταιρείες στις οποίες δεν θα ξαναπάει κανείς αλλά δεν τους το έχουμε πει κατάμουτρα.

Η Πρακτική Άσκηση είναι συνδυασμός μαθητείας και εργασίας, δηλ. κάτι δίνεις στην εταιρεία, κάτι παίρνεις (τη γνώση; τα χρήματα; την οδυνηρή εμπερία;). Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει πολύ μια εταιρεία να βασίζεται σε πρακτικάριους αλλά εξαρτάται κι απ΄ την περίπτωση.

Πρέπει επιτέλους, οι εταιρείες, να πληρούν μερικά κριτήρια για να ασχολείται μαζί τους το Πανεπιστήμιο. Το ίδιο ισχύει για τις μέρες καριέρας του ΔΑΣΤΑ που απευθύνονται σε αποφοίτους κ επιτρέπουν να παρεισφρύουν εταιρείες οι οποίες απλά εκμεταλλεύονται τη φάση, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!! Είναι μαγικό αν βαριέται το γραφείο διασύνδεσης να ασχοληθεί και είναι μπάτε σκύλοι αλέστε.

Επαναλαμβάνω, εμείς δεν κάνουμε αξιολόγηση τέτοιου είδους στις εταιρείες. Κάνουμε εκ των υστέρων αλλά όχι με την αυστηρότητα και το πνεύμα που θέλεις. 

Γι' αυτό παιδιά κάντε τη δική σας έρευνα και ξεκινήστε από τις ιστοσελίδες. Αν αυτές στα gallery σας πετάξουν εικονίτσες από "έργα", ειδικά αν δεν έχουν τοποθεσία κ ημερομηνία που εκτελέστηκαν, googlaρετε λίγο τις εικονίτσες, και μην καραφλιάσετε αν διαπιστώσετε ότι οι γαμάτοι τυποι που θέλουν και πρακτικάριο/α έχουν κλέψει εικονίτσες από inet από ιστοσελίδες άλλων εταιρειών/οργανισμών κτλ. Επίσης θα δείτε πάρα πολύ λίγες εταιρείες να δηλώνουν τα οικονομικά τους στοιχεία online (πχ kleeman). Άλλο ένα κριτήριο για να καταλάβεις τη σοβαρότητα. Όταν δε δηλώνεται ούτε το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας σε κάποια ιστοσελίδα, με τις φάτσες τους κ τα βιογραφικά τους, εκεί βράστα. Μπορείς να καταλάβεις ο "ιδιοκτήτης" τι σκατά καπνό φουμάρει. Άντε όχι τη φάτσα, τουλάχιστον ονοματεπώνυμο και τίτλο.

Οι ιδιωτικές εταιρείες συνήθως δεν διαφημίζουν τα στελέχη τους για... να μην τους τα κλέψουν.

Pages: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 175 Go Up Print
Jump to: