• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 11:08:32 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 11:08:32 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αιτήσεις Ορκωμοσίας ΤΗΜΜΥ...
by Mr Watson
[Today at 09:55:52]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 07:09:33]

H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[June 18, 2025, 20:28:39 pm]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 19:40:47 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[June 18, 2025, 19:26:00 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 18:22:39 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[June 18, 2025, 07:55:05 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[June 18, 2025, 00:45:33 am]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426725
Total Topics: 31712
Online Today: 187
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 46
Guests: 110
Total: 156
dimitris kiziridis
arxigos18
Gstremp
chondrosp
mike1996
Belafonte
ggalamat
rikos4
swkraths
antreassv
ftheo11
aachmet
Gray139
zontos
Mr Watson
gpapailio
iakov
Nekt
mixkats
kouf
vasilis saitis
apos34
oak456
mikrosdia
programmer2004
DLHERRO
Fotis Roukoutakis
KOSTASITSKOS
jimalexoud
Dimos Bachlas
vaggelis.ntokas
le papillon
DespoinaKarategou
hevidis3524
Theosarm
Thanoskask
DarkMagiK06
dimopoul
xarism
Fraser
nick_slendy
tzortzis
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Κατασκευές και η... Ηλεκτρολογία στην πράξη. > Ηλεκτρολογικές... απορίες (Moderators: hjalmar, chatzikys) > Απότομες μεταβολές τάσης(;)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Απότομες μεταβολές τάσης(;)  (Read 2236 times)
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
Απότομες μεταβολές τάσης(;)
« on: April 30, 2010, 21:54:12 pm »

Υποψιάζομαι ότι στο σπίτι μου κάτι παράξενο συμβαίνει με την τάση, γιατί μου έχουν καεί μέχρι τώρα δύο τροφοδοτικά (και άλλα πράγματα πάνε στραβά, αλλά τελοσπάντων). Μπορώ κάπως να το διαπιστώσω αυτό; Διορθώνεται;

Άσχετο(Wink: Νομίζω ότι άλλες πρίζες είναι από τη μία φάση και άλλες από την άλλη φάση.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
Re: Απότομες μεταβολές τάσης(;)
« Reply #1 on: April 30, 2010, 23:48:23 pm »

Να είσαι σίγουρη ότι κάτι γίνεται, δεν υπάρχει πιο άθλια παροχή από αυτή της ΔΕΗ Tongue

Απλές μέθοδοι για να το διαπιστώσεις είναι να παρατηρείς τα φώτα, αν τρεμοπαίζουν έστω και ελάχιστα ή κατεβαίνει η ένταση τους είναι κακό
Αν μετράς την τάση και έχεις 210V είναι κακό
Αν κόβεται το ρεύμα και στιγμιαία επανέρχεται επίσης είναι κακό, ιδιαίτερα για τις συσκευές που δουλεύουν

Αν διορθώνεται? Χονδρικά με σταθεροποιητές τάσης και UPS
Τι μπορείς να κάνεις? Σίγουρα μήνυση αν μπορέσεις να αποδείξεις ότι σου κάηκαν εξαιτίας της ΔΕΗ

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #2 on: May 01, 2010, 00:17:53 am »

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Βασικά δε θέλω να κυνηγάω τη ΔΕΗ, θέλω να διορθωθεί το πρόβλημα Undecided Άμα βεβαιωθώ θα ψαχτώ για σταθεροποιητές τάσης.

Τα φώτα δε νομίζω να τρεμοπαίζουν. Το ρεύμα σπάνια κόβεται στιγμιαία (θα έσβηναν/επανεκκινούσαν οι υπολογιστές φαντάζομαι) αλλά σκέφτομαι μήπως υπάρχουν μεγάλα καρφάκια, να γίνεται στιγμιαία μικρότερη ή μεγαλύτερη η τάση σε τέτοιο βαθμό που να επηρεάζει τις συσκευές... ελέγχεται αυτό;

Επίσης, αν μεγαλώσει στιγμιαία πολύ η τάση, μπορεί να πάθει κάτι κάποιος μετασχηματιστής (πχ για το κινητό, για το ρούτερ, για το αρμόνιο...); Υπάρχει περίπτωση να γίνει κανένα τσαφ και να γίνει επικίνδυνη η κατάσταση ή αυτό είναι απίθανο να συμβεί;

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #3 on: May 01, 2010, 00:36:25 am »

Ε κοιτα όλα ειναι πιθανα, και οτιδήποτε πέρα του φυσιολογικού στη ταση μπορεί να ειναι επικίνδυνο, κυρίως για τις συσκευες.

Οι σταθεροποιητές που εχω γω στο μυαλό μου ειναι κάτι μεγαλα κουτια, στο μέγεθος κουτιου για πάστες Tongue που μπαινουν σε σειρα σε μια συσκευή. Αμα βαλεις τετοιους να ξερεις ότι συχνα θα κανουν ένα τσαφ τσαφ καθως έχουν ρελέ μεσα τους.

Στη δική μου περιοχή αρκετές φορες το μήνα θα κοπεί και θα επανέλθει το ρευμα στιγμιαία. Απότι έμαθα γίνεται γιατι αλλαζουν γραμμες. Μερικες φορες οι υπολογιστες έκλειναν αλλες όχι. Το αντιμετώπισα με UPS.

Τελος για τα sparks που αναφερεις, ειναι πιθανό να υπάρχουν. Δε θαλεγα ότι αποτελουν κίνδυνο για τα φώτα, το ψυγείο κτλ όσο για τα ηλεκτρονικά του σπιτιου σου. Δε γνωρίζω αν υπαρχει καποιος τροπος να αντιμετωπιστουν αυτα αν υπαρχουν.

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #4 on: May 01, 2010, 00:48:06 am »

Για τους υπολογιστές μπορώ να πάρω UPS. Ένα άλλο "περίεργο" πρόβλημα όμως είναι ότι τα ψιλοπαίζει το ρούτερ (χάνει τις ρυθμίσεις του στο άσχετο), και υποψιάζομαι ότι είναι επειδή πέφτει στιγμιαία η τροφοδοσία... τι ενδείκνυται να κάνω γι'αυτό;

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #5 on: May 01, 2010, 00:51:50 am »

Quote from: Nessa NetMonster on May 01, 2010, 00:48:06 am
Για τους υπολογιστές μπορώ να πάρω UPS. Ένα άλλο "περίεργο" πρόβλημα όμως είναι ότι τα ψιλοπαίζει το ρούτερ (χάνει τις ρυθμίσεις του στο άσχετο), και υποψιάζομαι ότι είναι επειδή πέφτει στιγμιαία η τροφοδοσία... τι ενδείκνυται να κάνω γι'αυτό;

από τις απότομες μεταβολές στην τάση μόνο το on-line ups σε σώζει....και δεν είναι φτηνό(καθόλου). Πάντως το router δεν θα έπρεπε να χάνει τις ρυθμίσεις με στιγμιαία πτώση ρεύματος(ούτε με ολιγόωρη) καθώς νομίζω τα settings αποθηκεύονται σε EPROM(ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων)

YARRRRRRRRRRRRRR
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #6 on: May 01, 2010, 00:56:19 am »

αν πάρεις UPS το οποίο φέρει πρίζες σούκο και όχι υποδοχές καλωδίου για PC τότε μπορείς να το βάλεις και αυτό εκεί πάνω. Η κατανάλωσή του ειναι ελάχιστη μπροστα στο PC

κατι τετοιο πχ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701440&u=LAMTECH--%D3%D4%C1%C8%C5%D1%CF%D0%CF%C9%C7%D4%C7%D3-%D4%C1%D3%C7%D3-VR-1500
Τυχαίο παράδειγμα ουτε που το ξερω το μοντελο ή την εταιρία.

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #7 on: May 01, 2010, 01:10:01 am »

Quote from: Godhatesusall on May 01, 2010, 00:51:50 am
Quote from: Nessa NetMonster on May 01, 2010, 00:48:06 am

από τις απότομες μεταβολές στην τάση μόνο το on-line ups σε σώζει....και δεν είναι φτηνό(καθόλου). Πάντως το router δεν θα έπρεπε να χάνει τις ρυθμίσεις με στιγμιαία πτώση ρεύματος(ούτε με ολιγόωρη) καθώς νομίζω τα settings αποθηκεύονται σε EPROM(ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων)

Βασικά το ένα ρούτερ χάνει τις ρυθμίσεις του, το άλλο σβήνει και ξανανάβει, ένα άλλο αποσυνδέεται ξαφνικά από τη γραμμή και ξανασυνδέεται... επειδή τα προβλήματα αυτά είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους (ειδικά αυτό που σβήνει στιγμιαία), επειδή τα παρατηρήσαμε σχεδόν από την αρχή κάθε φορά που παίρναμε καινούριο ρούτερ (άρα δεν χάλαγαν στην πορεία) και επειδή ασχοληθήκαμε πάρα πολύ για να τα λύσουμε χωρίς αποτέλεσμα, 2 συμπεράσματα βγαίνουν: ή είμαστε γκαντέμηδες και όποιο ρούτερ παίρνουμε έχει πρόβλημα, ή φταίει κάτι που δεν είναι ούτε ο ΟΤΕ (τσεκαρισμένο), ούτε οι τηλεφωνικές συσκευές (τσεκαρισμένο), ούτε κάποιος από τους υπολογιστές (τσεκαρισμένο - τη μια κλείσαμε το ασύρματο, την άλλη τον υπολογιστή που συνδεόταν ενσύρματα, και στις δύο περιπτώσεις τα ίδια). Ό,τι μου πρότειναν να κάνω το έκανα, μάλλον τελικά μόνο το ρεύμα μένει να είναι. Το βλέπω και σε συνδυασμό με τα τροφοδοτικά των υπολογιστών που χαλάνε.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Pages: [1] Go Up Print
Jump to: