• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 06:09:01 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 06:09:01 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Mr Watson
[Today at 03:15:54]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426705
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 7
Guests: 123
Total: 130
vaiatyr
pipitsenko
tecnoteki
nasos
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Κοινωνία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Η Ελλάδα ανεπίδεκτη μαθήσεως στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 Go Down Print
Author Topic: Η Ελλάδα ανεπίδεκτη μαθήσεως στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών  (Read 3653 times)
ant
Guest
Re: Η Ελλάδα ανεπίδεκτη μαθήσεως στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών
« Reply #15 on: February 15, 2010, 01:14:01 am »

Quote from: png on February 15, 2010, 00:25:11 am
Σου προτείνουν μια θεσάρα σε πολυτεχνείο/ερευνητικό ινστιτούτο στην Ευρώπη πχ
με καλά λεφτά, ψήνεσαι για εμπειρίες και ταξίδια.

Θα κάτσεις εδώ? Να κάνεις τι? Να σώσεις το χαμένο γόητρο της χώρας?

Τους δικαιολογώ απόλυτα. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα αν μου δινόταν η ευκαιρία.
Ας τους έδινε η χώρα τους κίνητρο να μείνουν αν ήθελε να τους αξιοποιήσει παραγωγικά.

Χμ, οταν ειχε πρωτοξεσπασει η οικονομικη κριση διαβασα ενα αρθρο σχετικα με μια κινηση που εκαναν καποιοι γερμανοι πλουσιοι ( ξερω γω γιατροι, μηχανικοι κλπ κλπ ) να μαζεψουν λεφτα για να βοηθησουν το γερμανικο κρατος! Ακουσον, ακουσον ε να βοηθησουν το γερμανικο κρατος την πρωτη οικονομια της Ευρωπης και τη δευτερη ( πλεον ) εξαγωγικη δυναμη του κοσμου!

Κι εμεις εδω πηραμε τα λεφτουδακια μας απο τις τραπεζες και τα στειλαμε στην Ελβετια ( οχι τωρα εχει πολυ καιρο )...

Αυτο σε αντιδιαστολη με αυτο που λες... Καλα μη νομιζεις δεν προσπαθω να σου την πω και γω κατα πασα πιθανοτητα το ιδιο θα κανα, απλως το λεω σα γεγονος... Παντως ειμαστε καταδικασμενοι σα χωρα, οσο εχουμε τετοιες νοοτροπιες...
png
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #16 on: February 15, 2010, 01:24:28 am »

Εμπιστοσύνη. όσο δεν υπάρχει εκατέρωθεν, θα δημιουργούνται φαύλοι κύκλοι.

Δεν είναι θέμα νοοτροπίας, είναι θέμα συμφέροντος. Είναι απόλυτα θεμιτό να κοιτάξει ο καθένας το συμφέρον του, από το σημείο και μετά που έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς το κράτος.

τακτοποιημένο χάος
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #17 on: February 15, 2010, 01:37:08 am »

Είναι προφανές ότι ο κόσμος θα πάει εκεί που έχει δουλειές. Έτσι κι αλλιώς άμα βρίσκεσαι εδώ αλλά είσαι άνεργος τότε εκ των πραγμάτων δεν προσφέρεις τίποτα στη χώρα σου.

Αλλά και γιατί να "προσφέρεις στη χώρα σου" εδώ που τα λέμε; Έτσι κι αλλιώς, όπου και να πας θα σε εκμεταλλεύονται. Γιατί είναι καλύτερο να σε εκμεταλλεύονται στην Ελλάδα από το να σε εκμεταλλεύονται στην Ελβετία πχ; Ας μου εξηγήσει κάποιος τι το καλό έχει ο πατριωτισμός, γιατί τόσα χρόνια δεν το έχω καταλάβει.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
EAJ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Αντιλαμβάνεσαι τις επιλογές σου? Ξανασκέψου το...

View Profile
« Reply #18 on: February 15, 2010, 01:47:31 am »

Quote from: Nessa NetMonster on February 15, 2010, 01:37:08 am
Αλλά και γιατί να "προσφέρεις στη χώρα σου" εδώ που τα λέμε; Έτσι κι αλλιώς, όπου και να πας θα σε εκμεταλλεύονται. Γιατί είναι καλύτερο να σε εκμεταλλεύονται στην Ελλάδα από το να σε εκμεταλλεύονται στην Ελβετία πχ;Ας μου εξηγήσει κάποιος τι το καλό έχει ο πατριωτισμός, γιατί τόσα χρόνια δεν το έχω καταλάβει.
Shocked
Το ίδιο καλό που έχει και ο σοσιαλισμός στον οποίο δουλεύεις για το κοινωνικό σύνολο και δεν κοιτάς μόνο την πάρτη σου...

Αν ανατρέξεις στα ποστ μου θα βρεις:
Τη φωνή της επιστήμης, της αλήθειας και της ελευθερίας...

Νόμπελ Οικονομικών
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #19 on: February 15, 2010, 02:20:06 am »

Μα ούτως ή άλλως δουλεύεις για το κοινωνικό σύνολο. Δε μπορείς να κάνεις αλλιώς, εκτός αν είσαι ερημίτης που ζει πάνω σε ένα δέντρο στη ζούγκλα και η "εργασία" σου είναι να μαζεύεις καρύδες και να τις τρως.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
ant
Guest
« Reply #20 on: February 15, 2010, 03:19:40 am »

Quote from: png on February 15, 2010, 01:24:28 am
Εμπιστοσύνη. όσο δεν υπάρχει εκατέρωθεν, θα δημιουργούνται φαύλοι κύκλοι.

Δεν είναι θέμα νοοτροπίας, είναι θέμα συμφέροντος. Είναι απόλυτα θεμιτό να κοιτάξει ο καθένας το συμφέρον του, από το σημείο και μετά που έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς το κράτος.

Ναι καλα το λες από το σημείο και μετά που έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς το κράτος.

Ο σπουδαστης που εχει απολαυσει τα οφελη της 12ετους δωρεαν ( όσο δωρεαν και αν ειναι αυτη ) εκπαιδευσης, εχει παρει και το πτυχιο του απο καποιο δημοσιο ιδρυμα ( δωρεαν και αυτο ) και μετα φευγει για μεταπτυχιακο εξω και μενει εκει, αυτος πότε θα ανταποδωσει στο κρατος τα οσα εφαγε κατα τα 17+ χρονια;

Απο τη στιγμη που καποιος δεν εχει δουλεψει ( και αρα προσφερει ) και κατεπεκταση φορολογηθει, δε νομιζω οτι εχει ανταποκριθει στις υποχρεωσεις του απεναντι στο κρατος και στην κοινωνια πληρως.
ant
Guest
« Reply #21 on: February 15, 2010, 03:22:54 am »

Είναι προφανές ότι ο κόσμος θα πάει εκεί που έχει δουλειές. Έτσι κι αλλιώς άμα βρίσκεσαι εδώ αλλά είσαι άνεργος τότε εκ των πραγμάτων δεν προσφέρεις τίποτα στη χώρα σου.

Αλλά και γιατί να "προσφέρεις στη χώρα σου" εδώ που τα λέμε; Έτσι κι αλλιώς, όπου και να πας θα σε εκμεταλλεύονται. Γιατί είναι καλύτερο να σε εκμεταλλεύονται στην Ελλάδα από το να σε εκμεταλλεύονται στην Ελβετία πχ; Ας μου εξηγήσει κάποιος τι το καλό έχει ο πατριωτισμός, γιατί τόσα χρόνια δεν το έχω καταλάβει.

Εγω το αντιλαμβανομαι περισσοτερο ως θεμα αξιοπρεπειας αντε και εγωιστικα πες... Ανεχεσαι εσυ να λεει ο καθενας "ααα κοιταξτε την Ελλαδα τι σκατα που ειναι, εχει πολυ μεγαλη διαφθορα, κανενας δε δουλευει, ζουνε καλυτερα απ οτι μπορουνε κλπ κλπ"

Δηλ γιατι να μπορει ο Γερμανος και οχι κι εμεις; Δεν το καταλαβαινω...
png
Veteran

View Profile
« Reply #22 on: February 15, 2010, 03:31:02 am »

Το πού γεννιόμαστε, αντίλογε, συνήθως δεν το επιλέγουμε.Ήθελα εγώ να γεννηθώ εδώ; (Καλά, μπορεί και να ήθελα.) Και δεν μου καίγεται καρφί αξιοπρέπειας επειδή τα κοράκια που μας κυβερνάνε έχουνε κλέψει το (ελληνικό) σύμπαν. Το κρίμα στο λαιμό τους. Καρφί οργής, όμως, μου καίγεται, επειδή μου στερούν, εμένα κι εσένα, υποδομές και ποιότητα ζωής.

Δεν έχω κανέναν γκαϊλέ τι σκέφτεται για μένα ο Γερμανός, ή ο Βέλγος, ή ο Φινλανδός. Ο καθένας είναι αυτό που είναι, και όχι επειδή γεννήθηκε σε μια συγκεκριμένη χώρα.

τακτοποιημένο χάος
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #23 on: February 15, 2010, 03:41:16 am »

Quote from: Antίλογος on February 15, 2010, 03:19:40 am
Ο σπουδαστης που εχει απολαυσει τα οφελη της 12ετους δωρεαν ( όσο δωρεαν και αν ειναι αυτη ) εκπαιδευσης, εχει παρει και το πτυχιο του απο καποιο δημοσιο ιδρυμα ( δωρεαν και αυτο ) και μετα φευγει για μεταπτυχιακο εξω και μενει εκει, αυτος πότε θα ανταποδωσει στο κρατος τα οσα εφαγε κατα τα 17+ χρονια;

Αν πρέπει να ανταποδώσουμε στο κράτος όσα έκανε για μας μέσω του σχολείου, τότε όλη μέρα θα πρέπει να καταστρέφουμε ό,τι κρατικό.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
ant
Guest
« Reply #24 on: February 15, 2010, 04:39:21 am »

Να πω καταρχας οτι μου φανηκε πολυ αστειο που μου απαντησατε ...αναποδα! ( η png σαυτο που πηγαινε στη nessa και το αντιστροφο, ναι το ξερω εχω ιδιαιτερη αισθηση του χιουμορ!  Grin Grin Grin )

Quote from: png on February 15, 2010, 03:31:02 am
Το πού γεννιόμαστε, αντίλογε, συνήθως δεν το επιλέγουμε.Ήθελα εγώ να γεννηθώ εδώ; (Καλά, μπορεί και να ήθελα.) Και δεν μου καίγεται καρφί αξιοπρέπειας επειδή τα κοράκια που μας κυβερνάνε έχουνε κλέψει το (ελληνικό) σύμπαν. Το κρίμα στο λαιμό τους. Καρφί οργής, όμως, μου καίγεται, επειδή μου στερούν, εμένα κι εσένα, υποδομές και ποιότητα ζωής.

Δεν έχω κανέναν γκαϊλέ τι σκέφτεται για μένα ο Γερμανός, ή ο Βέλγος, ή ο Φινλανδός. Ο καθένας είναι αυτό που είναι, και όχι επειδή γεννήθηκε σε μια συγκεκριμένη χώρα.

Το πού γεννιεται καποιος δεν το επιλεγει, ναι, επιλεγει ομως αν θα κατσει στον τοπο του να τον βοηθησει, αν θα βγει "εξω" να ανοιξουν τα ματια του και μετα θα ξαναρθει στον τοπο του να τον βοηθησει, ή να θα παει "εξω" και θα κατσει "εξω"...

Απο τις επιλογες του ανθρωπου φαινεται και ο χαρακτηρας του και το ποιον του γενικοτερα... Επειδη ομως η ηθικη ειναι προσωπικο θεμα του καθενος, ας μιλησουμε καθαρα με κριτηρια ικανοποιησης των αναγκων και ας αφησουμε την ηθικη στην ακρη...

Γεννηθηκες στην Ελλαδα, ωραια. Σε συνδεουν καποια πραματα με τους Ελληνες, καταρχας η γλωσσα ( το πλεον σημαντικο ) επειτα η ελληνικη ιστορια, ισως η θρησκεια κλπ κλπ... Η κουλτουρα, τα ηθη και τα εθιμα κλπ κλπ... Σαν λαος ειμαστε μεσογειακος αρα πιο πολυ εξω καρδια, πιο διαχυτικοι με τους ανθρωπους, πιο εγκαρδιοι. Εχουμε ομως και τα στραβα μας: τεμπεληδες, κουτοπονηροι, καλοπερασακηδες, φωνακλαδες ( αυτα τα χαρακτηριστικα τα συναντας λιγο πολυ σε ολους τους μεσογειακους λαους απ οσο θυμαμαι δηλαδη απο ταξιδια σε Ισπανια, Ιταλια, πρεπει να φταιει η ηλιοφανεια και η θαλασσα!  Grin )

Εξω αν θα πας, μπορει να πας ως καταξιωμενη επαγγελματιας, ομως θα συνεχισεις να εισαι μια ξενη! Εγω δε θα θελα παντως να ζησω για παντα εξω... Μ αρεσει η Ελλαδα! Λιγο συμμαζεμα και παιδεια θελουμε σα λαος

Και για τα κορακια που λες... Καποιος τους ψηφισε αυτους, δε βγηκαν μονοι τους! Ρε παιδι μου καμια φορα σκεφτομαι: "Λειπει το οραμα απο τους ανθρωπους" Αναρωτιεμαι τι να σκεφτεται μια φοιτητρια του παιδαγωγικου;

"Πω πω με το που θα τελειωσω θα παω να διδαξω και εχω τοσα να δωσω στα παιδακια και θελω να κανω το μαθημα μου ετσι, και θελω να οργανωσω το μαθημα μου αλλιως"

ή σκεφτεται

"Πω πω 1000Ε καθε μηνα για την υπολοιπη ζωη μου με 5 μηνες διακοπες το χρονο, καλη φαση..."

και δεν ειναι το θεμα το τι σκεφτεται... ας σκεφτεται ο,τι θελει! γιατι ομως να χρωσταμε 300δις, ε; αυτο μπορεις να μου το εξηγησεις;

Quote from: Nessa NetMonster on February 15, 2010, 03:41:16 am
Quote from: Antίλογος on February 15, 2010, 03:19:40 am

Αν πρέπει να ανταποδώσουμε στο κράτος όσα έκανε για μας μέσω του σχολείου, τότε όλη μέρα θα πρέπει να καταστρέφουμε ό,τι κρατικό.

εγω νεσσα πηγαινα σε ιδιωτικο και το μετανιωσα, μπορει να πηρα εκπαιδευση αρτια κλπ κλπ αλλα απο παιδεια και απο δημοκρατια μηδεν! Το συγκεκριμενο σχολειο ειναι τοσο φασισταριο που ουτε συλλογο γονεων και κηδεμονων δεν εχει... Δηλ εγω το παιδι μου θα κοιταξω να το στειλω σε δημοσιο. Με το που μπηκα στο πανεπιστημιο ανοιξαν τα ματια μου

Οποτε δε θα θυσιαζα τις ελευθεριες μου για οποιουδηποτε επιπεδου γνωσεων... Ναι η δημοσια δωρεαν παιδεια μπαζει απο παντου, αλλα τωρα αυτη εχουμε ας προσπαθησουμε να την κανουμε καλυτερη, οχι να τη γκρεμισουμε εντελως...
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #25 on: February 15, 2010, 04:53:31 am »

Μα δεν είπα ότι τα ιδιωτικά είναι καλά.

Quote from: Antίλογος on February 15, 2010, 04:39:21 am
Γεννηθηκες στην Ελλαδα, ωραια. Σε συνδεουν καποια πραματα με τους Ελληνες, καταρχας η γλωσσα ( το πλεον σημαντικο ) επειτα η ελληνικη ιστορια, ισως η θρησκεια κλπ κλπ... Η κουλτουρα, τα ηθη και τα εθιμα κλπ κλπ...

Βασικά είναι η γλώσσα (άντε και κάποιες παραδόσεις που αντιστοιχούν σε κοινά βιώματα). Γιατί όμως η αναζήτηση του οικείου θεωρείται κάτι καλό; Ούτε καλό είναι ούτε κακό. Είναι ουδέτερο.

Το να έχεις κάποια συναισθηματική σύνδεση με τον τόπο που μεγάλωσες, λόγω συνήθειας και λόγω παιδικών αναμνήσεων, είναι φυσιολογικό. Αλλά γιατί να το ανάγουμε σε ηθική αξία; Γιατί είναι πιο "κακός" ένας άνθρωπος που δεν αισθάνεται για τον τόπο γέννησής του όση αγάπη νιώθεις εσύ; Αν δεις την ανθρωπότητα σαν ένα σύνολο, είναι χαζό να ταυτίζεσαι με 10.000.000 (οι περισσότεροι άγνωστοι σε σένα) από τα 6.000.000.000 μόνο και μόνο επειδή έχετε κάποιες κοινές συνήθειες και έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας. Πιο πολύ θα έπρεπε να ταυτιζόμαστε με αυτούς που έχουν παρόμοιες ιδέες, αφού νοητικά είναι πιο κοντά σε μας.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
EAJ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Αντιλαμβάνεσαι τις επιλογές σου? Ξανασκέψου το...

View Profile
« Reply #26 on: February 15, 2010, 10:26:06 am »

Quote from: EAJ on February 15, 2010, 01:47:31 am
Αλλά και γιατί να "προσφέρεις στη χώρα σου" εδώ που τα λέμε; Έτσι κι αλλιώς, όπου και να πας θα σε εκμεταλλεύονται. Γιατί είναι καλύτερο να σε εκμεταλλεύονται στην Ελλάδα από το να σε εκμεταλλεύονται στην Ελβετία πχ;Ας μου εξηγήσει κάποιος τι το καλό έχει ο πατριωτισμός, γιατί τόσα χρόνια δεν το έχω καταλάβει.
Shocked
Το ίδιο καλό που έχει και ο σοσιαλισμός στον οποίο δουλεύεις για το κοινωνικό σύνολο και δεν κοιτάς μόνο την πάρτη σου...

Quote from: Nessa NetMonster on February 15, 2010, 02:20:06 am
Μα ούτως ή άλλως δουλεύεις για το κοινωνικό σύνολο. Δε μπορείς να κάνεις αλλιώς, εκτός αν είσαι ερημίτης που ζει πάνω σε ένα δέντρο στη ζούγκλα και η "εργασία" σου είναι να μαζεύεις καρύδες και να τις τρως.

bang_head

1ον) To ό,τι δουλεύει για το κοινωνικό σύνολο κάποιος δε συνεπάγεται ότι το κοινωνικό σύνολο απολαμβάνει πάντα τα αποτελέσματα της εργασίας του με τον ίδιο τρόπο...υπάρχουν διάφοροι τρόποι ανταλλαγής των αποτελεσμάτων αυτών με την κοινωνία

2ον) Να διευκρινήσω επειδή δεν το κατάλαβες αν και σε είχα κουωταρισμένη (δε μπορώ να πω ότι εκπλήσσομαι βέβαια) ότι προφανώς ο πατριώτης θα προτιμήσει να εργαστεί για την πατρίδα του, την κοινωνία που τον μεγάλωσε και τον εκπαίδευσε...αυτό είναι το καλό με τον πατριωτισμό το οποίο το βρίσκεις και στο σοσιαλισμό...αν κοιτούσε την πάρτη του θα έφευγε έξω όπου θα κέρδιζε περισσότερα και θα πρόσφερε όμως σε άλλο κοινωνικό σύνολο...μιλάμε για ένα είδος εκπόρνευσης....για μερικές δεκάρες παραπάνω πετάς όλους όσους σε νοιάστηκαν και σε φρόντισαν στο καλάθι των αχρήστων και φεύγεις...βέβαια δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα αλλά τις περισσότερες φορές είναι...

Αν ανατρέξεις στα ποστ μου θα βρεις:
Τη φωνή της επιστήμης, της αλήθειας και της ελευθερίας...

Νόμπελ Οικονομικών
png
Veteran

View Profile
« Reply #27 on: February 15, 2010, 15:06:36 pm »

Quote from: Antίλογος on February 15, 2010, 04:39:21 am

Το πού γεννιεται καποιος δεν το επιλεγει, ναι, επιλεγει ομως αν θα κατσει στον τοπο του να τον βοηθησει, αν θα βγει "εξω" να ανοιξουν τα ματια του και μετα θα ξαναρθει στον τοπο του να τον βοηθησει, ή να θα παει "εξω" και θα κατσει "εξω"...

Απο τις επιλογες του ανθρωπου φαινεται και ο χαρακτηρας του και το ποιον του γενικοτερα... Επειδη ομως η ηθικη ειναι προσωπικο θεμα του καθενος, ας μιλησουμε καθαρα με κριτηρια ικανοποιησης των αναγκων και ας αφησουμε την ηθικη στην ακρη...

Γεννηθηκες στην Ελλαδα, ωραια. Σε συνδεουν καποια πραματα με τους Ελληνες, καταρχας η γλωσσα ( το πλεον σημαντικο ) επειτα η ελληνικη ιστορια, ισως η θρησκεια κλπ κλπ... Η κουλτουρα, τα ηθη και τα εθιμα κλπ κλπ... Σαν λαος ειμαστε μεσογειακος αρα πιο πολυ εξω καρδια, πιο διαχυτικοι με τους ανθρωπους, πιο εγκαρδιοι. Εχουμε ομως και τα στραβα μας: τεμπεληδες, κουτοπονηροι, καλοπερασακηδες, φωνακλαδες ( αυτα τα χαρακτηριστικα τα συναντας λιγο πολυ σε ολους τους μεσογειακους λαους απ οσο θυμαμαι δηλαδη απο ταξιδια σε Ισπανια, Ιταλια, πρεπει να φταιει η ηλιοφανεια και η θαλασσα!  Grin )

λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ'αγόρι μου.

τακτοποιημένο χάος
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #28 on: February 15, 2010, 20:23:08 pm »

Quote from: EAJ on February 15, 2010, 10:26:06 am
2ον) Να διευκρινήσω επειδή δεν το κατάλαβες αν και σε είχα κουωταρισμένη (δε μπορώ να πω ότι εκπλήσσομαι βέβαια) ότι προφανώς ο πατριώτης θα προτιμήσει να εργαστεί για την πατρίδα του, την κοινωνία που τον μεγάλωσε και τον εκπαίδευσε...αυτό είναι το καλό με τον πατριωτισμό το οποίο το βρίσκεις και στο σοσιαλισμό...

Γιατί καλό;

αν κοιτούσε την πάρτη του θα έφευγε έξω όπου θα κέρδιζε περισσότερα και θα πρόσφερε όμως σε άλλο κοινωνικό σύνολο...

Και γιατί αυτό είναι κακό;

μιλάμε για ένα είδος εκπόρνευσης....για μερικές δεκάρες παραπάνω πετάς όλους όσους σε νοιάστηκαν και σε φρόντισαν στο καλάθι των αχρήστων και φεύγεις...βέβαια δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα αλλά τις περισσότερες φορές είναι...

Δε βλέπω καμία σχέση ανάμεσα στην εκπόρνευση και την "αχαριστία"... που τη βάζω εντός εισαγωγικών, γιατί εγώ πχ δεν θεωρώ ότι το ελληνικό κράτος έχει κάνει κάτι καλό για μένα (που και να είχε κάνει βέβαια, δεν θεωρώ την ευγνωμοσύνη κάτι το καλό γενικά).

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
ant
Guest
« Reply #29 on: February 15, 2010, 20:31:42 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on February 15, 2010, 20:23:08 pm
2ον) Να διευκρινήσω επειδή δεν το κατάλαβες αν και σε είχα κουωταρισμένη (δε μπορώ να πω ότι εκπλήσσομαι βέβαια) ότι προφανώς ο πατριώτης θα προτιμήσει να εργαστεί για την πατρίδα του, την κοινωνία που τον μεγάλωσε και τον εκπαίδευσε...αυτό είναι το καλό με τον πατριωτισμό το οποίο το βρίσκεις και στο σοσιαλισμό...

Γιατί καλό;

αν κοιτούσε την πάρτη του θα έφευγε έξω όπου θα κέρδιζε περισσότερα και θα πρόσφερε όμως σε άλλο κοινωνικό σύνολο...

Και γιατί αυτό είναι κακό;

μιλάμε για ένα είδος εκπόρνευσης....για μερικές δεκάρες παραπάνω πετάς όλους όσους σε νοιάστηκαν και σε φρόντισαν στο καλάθι των αχρήστων και φεύγεις...βέβαια δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα αλλά τις περισσότερες φορές είναι...

Δε βλέπω καμία σχέση ανάμεσα στην εκπόρνευση και την "αχαριστία"... που τη βάζω εντός εισαγωγικών, γιατί εγώ πχ δεν θεωρώ ότι το ελληνικό κράτος έχει κάνει κάτι καλό για μένα (που και να είχε κάνει βέβαια, δεν θεωρώ την ευγνωμοσύνη κάτι το καλό γενικά).

το οτι σπουδαζεις δωρεαν ηλεκτρολογος μηχανικος αυτο δεν ειναι "καλο";
Pages: 1 [2] 3 Go Up Print
Jump to: