• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 09:50:26 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 09:50:26 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 07:09:33]

H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[June 18, 2025, 20:28:39 pm]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 19:40:47 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[June 18, 2025, 19:26:00 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 18:22:39 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[June 18, 2025, 07:55:05 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[June 18, 2025, 00:45:33 am]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426724
Total Topics: 31711
Online Today: 187
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 19
Guests: 155
Total: 174
apob
RedSkyline
panpapachri
Mr Watson
KOSTASITSKOS
tzortzis
tasos gourd
antreassv
A-TheITGuy
kesha
Nikos_313
Chr1sgr
johnmout
vaggelisx
Theodosia
vagk
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot, MomostheGreen) > Εσπασε τα φράγματα για τις γυναίκες
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 Go Down Print
Author Topic: Εσπασε τα φράγματα για τις γυναίκες  (Read 9100 times)
!!DUO!!(Αγγίζοντας την τελειότητα..)
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ 180 φέτος και συνεχίζουμε για την Πρωτιά

View Profile
Απ: Εσπασε τα φράγματα για τις γυναίκες
« Reply #15 on: February 07, 2006, 15:35:57 pm »

Εγώ πάλι θα βάλω λίγο μπαρούτι στη φωτιά και θα πώ ότι το DNA του άντρα είναι να ανακαλύπτει να εφευρίσκει και όχι της γυναίκας.Έτσι πιστεύω.Και μην ξεχνάτε ότι πλάι στην Μαρί κιουρί ήταν και ο άντρας της...Πασκάλ νομίζω τον λέγανε

ΠΑΣΠ Ηλεκτρολόγων
http://www.youtube.com/watch?v=rlykK_zd95w

Φτάνει πια.
Φτάνει πια η κοροϊδία.
Φτάνει πια η ανικανότητα.
voyager

View Profile
« Reply #16 on: February 07, 2006, 15:43:55 pm »

Εγώ πάλι λέω πως η ανακάλυψη και η εφεύρεση προέρχονται κυρίως από πνευματικές διεργασίες τις οποίες είναι ικανοί να κάνουν τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες..
Το ότι η γενική κοινωνική κατάσταση και παράδοση ανά τα χρόνια,δεν έδινε πολλές ευκαιρίες και στις γυναίκες να αποδείξουν ότι έχουν εφευρετικό μυαλό δεν σημαίνει ότι όντως δεν έχουν..

Τέλος..!!DUO!! η εφεύρεση και η ανακάλυψη δεν περιορίζονται μόνο στις "θετικές επιστήμες" αλλά είναι έννοιες ευρύτερες και αφορούν όλους τους τομείς της ζωής μας..

Smiley

δυστυχώς συμβαίνει
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
Re: Εσπασε τα φράγματα για τις γυναίκες
« Reply #17 on: February 07, 2006, 15:57:37 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on February 07, 2006, 14:42:40 pm
Ή το ένα θα είναι ή το άλλο.

Αυτό που λες είναι ισοπεδωτικό και προσβλητικό για τους ανθρώπους γενικά και την προσωπικότητα τους. Κάθε άνθρωπος είναι ιδιαίτερος και έχει τα δικά του πιστεύω. Δεν είναι τόσο απόλυτα τα πράγματα. Στην ζωή δεν υπάρχει μόνο το άσπρο και το μαύρο. Υπάρχουν και άλλα πολλά, άπειρα χρώματα. Δηλαδή όποιος δεν είναι δεξιός είναι αριστερός;;; Όποιος δεν είναι μαύρος είναι άσπρος;;; Άτοπο αυτό που είπες.

Τα πρότυπα που κατακρίνεις για τις γυναίκες είναι τα ίδια πρότυπα που είχαν οι άντρες εδώ και δεκαετίες. Γιατί για τους άντρες να είναι διαφορετικά; Γιατί ένας άντρας "δικαιολογείται" να παραμελεί τα παιδιά του για χάρη της καριέρας του; Γιατί ένας άντρας "δικαιολογείται" να αποφεύγει τη δέσμευση;

Χρυσό μου κορίτσι, είπα κάτι αντίθετο με αυτό;;; Όχι μόνο δεν είπα κάτι αντίθετο αλλά είπα και το εξής:

Quote from: Verminoz
Αυτήν την συμπεριφορά προσπαθώ να καταγγείλω γιατί είναι άκρως εγωιστική. Όχι πως δεν υπάρχουν άντρες που κάνουν το ίδιο. Το κάνουν και είναι το ίδιο κατακριτέοι...

Άρα μάλλον έχει δίκιο και ο Rattlehead που λέει ότι εν βρασμώ ψυχής δεν διαβάζετε καλά και έχω δίκιο και εγώ που λέω ότι αυτός ο φεμινισμός πλέον (την σήμερον ημέρα δηλαδή) είναι "αντιδράμε μόνο και μόνο για να αντιδράσουμε".

Και θα έρθω να συμφωνήσω επίσης στο ότι πλέον ο φεμινισμός έχει αρχίσει να γίνεται διεκδικητικός εις βάρος των ανδρών. Ο φεμινισμός καλά έκανε και αναπτύχθηκε. Και η γυναίκα καλά έκανε και απελευθερώθηκε και διεκδίκησε τα δικαιώματα της. Αλλά τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να υπάρχουν ακραίες εκδηλώσεις του.

Το διαζύγιο είναι ανακούφιση για όλους!

Το λες αυτό ελαφρά τη καρδία...για ρώτα όμως ένα παιδάκι που από τα 10 ή ακόμα χειρότερα στα 12 του (την πιο τρυφερή και ευαίσθητη ηλικία) είδε τους γονείς του να χωρίζουν γιατί ο ένας από τους δύο ή και οι δύο ήθελαν να γίνουν καρριερίστες. Αυτό το παιδί μεγάλωσε με έναν γονέα (ελπίζω να συμφωνείς στο πόσο άσχημο είναι αυτό) και μάλιστα στην πιο δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο της ζωής του. Μετά έλα να μου πεις αν είναι ανακούφιση ή όχι. (Επαναλαμβάνω ότι μιλάω για τις περιπτώσεις των γονέων που χώρισαν γιατί ένας από τους δύο θέλει να κάνει καρριέρα και όχι για τα διαζύγια γενικώς)
« Last Edit: February 07, 2006, 16:10:20 pm by Verminoz » Logged

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #18 on: February 07, 2006, 16:03:10 pm »

Quote from: !!DUO!! on February 07, 2006, 15:35:57 pm
Εγώ πάλι θα βάλω λίγο μπαρούτι στη φωτιά και θα πώ ότι το DNA του άντρα είναι να ανακαλύπτει να εφευρίσκει και όχι της γυναίκας.Έτσι πιστεύω.Και μην ξεχνάτε ότι πλάι στην Μαρί κιουρί ήταν και ο άντρας της...Πασκάλ νομίζω τον λέγανε

Πιέρ τον λέγανε Smiley

Πωπω, φεμινιστικός πόλεμος! Γουστάρω!!

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
dictator23
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Fat Bullshido oops... Aikido Mastah...

View Profile
« Reply #19 on: February 07, 2006, 16:17:04 pm »

Προσφατα στην εκπομπη του Κουλογλου ειχε αφιερωμα στον Einstein και ητανε καλεσμενος ο Δοξιαδης o σκηνοθετης που εχει σπουδες στην Αμερικη στα μαθηματικα και μετεφερε την αποψη του(επηρεασμενη και απο τα ατομα που συναναστραφηκε εκει) περι διαφορων ανδρων-γυναικων με κριτηριο τις επιστημες.Ειπε οτι μπορει να παρατηρησει κανεις οτι μπορει να βρει αρκετες γυναικες να διαπρεπουν στη φυσικη,βιολογια,χημεια,κοινωνικες επιστημες αλλα στο χωρο των μαθηματικων η κατασταση ειναι να υπαρχουν σπανιες περιπτωσεις.Η ερμηνεια που δινουν διαφοροι επιστημονικοι κυκλοι συμφωνα με τα λεγομενα του ειναι οτι μπορει να πει καποιος οτι οι γυναικες σκεφτονται ολοκληρωτικα(αθροιστικα) ενω μαλλον δεν τις ελκυει η αφηρημενη θεωρηση.Δηλαδη αν κατι δεν ειναι δεδομενο(πχ μεσω της παρατηρησης) σπανια γινεται περαιτερω σκεψη.

ΥΓ:Δε νομιζω να ειναι φαλλοκρατης ο Δοξιαδης εμενα μαλλον απο τους αλλους μου φαινεται ας εχει παιδι Tongue
dictator23
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Fat Bullshido oops... Aikido Mastah...

View Profile
« Reply #20 on: February 07, 2006, 16:20:17 pm »

Και κατι αλλο εχω την εντυπωση οτι αρκετοι μιλανε κυριως με αυτα που εχουνε ακουσει(φημες) και οχι με βαση αυτα που ζουνε.Για σκεφτειτε λιγο με βαση τις ζωες σας...
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #21 on: February 07, 2006, 16:30:35 pm »

Αυτό που λες είναι ισοπεδωτικό και προσβλητικό για τους ανθρώπους γενικά και την προσωπικότητα τους.
Όχι, δεν είναι ούτε ισοπεδωτικό ούτε προσβλητικό. Είναι θέμα απλής λογικής. Ή Α ή NOT A. Ο φεμινισμός και η φαλλοκρατία είναι συμπληρωματικά σύνολα.

Δηλαδή όποιος δεν είναι δεξιός είναι αριστερός;;; Όποιος δεν είναι μαύρος είναι άσπρος;;;
Δεν είπα αυτό. Εγώ μίλησα για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο φεμινισμός καλά έκανε και αναπτύχθηκε. Και η γυναίκα καλά έκανε και απελευθερώθηκε και διεκδίκησε τα δικαιώματα της. Αλλά τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να υπάρχουν ακραίες εκδηλώσεις του.
Όπως; Και μη μου πεις ότι οι γυναίκες γίνονται καριερίστες. Δεν είπε κανένας στις γυναίκες "παρατήστε τα πάντα και κάντε καριέρα". Το αν θα βάλεις πρώτα την καριέρα σου ή την οικογένειά σου είναι θέμα προσωπικής επιλογής και δε θα έπρεπε να έχει να κάνει με το φύλο σου. Αυτήν την ιδέα πρεσβεύει ο φεμινισμός, ότι δηλαδή η γυναίκα πρέπει να έχει το δικαίωμα να κάνει καριέρα. Το αν, πότε και σε ποιες περιπτώσεις η επιλογή αυτή είναι η σωστή ή λάθος είναι άλλο ζήτημα.

Το λες αυτό ελαφρά τη καρδία...για ρώτα όμως ένα παιδάκι που από τα 10 ή ακόμα χειρότερα στα 12 του (την πιο τρυφερή και ευαίσθητη ηλικία) είδε τους γονείς του να χωρίζουν γιατί ο ένας από τους δύο ή και οι δύο ήθελαν να γίνουν καρριερίστες. Αυτό το παιδί μεγάλωσε με έναν γονέα (ελπίζω να συμφωνείς στο πόσο άσχημο είναι αυτό) και μάλιστα στην πιο δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο της ζωής του. Μετά έλα να μου πεις αν είναι ανακούφιση ή όχι. (Επαναλαμβάνω ότι μιλάω για τις περιπτώσεις των γονέων που χώρισαν γιατί ένας από τους δύο θέλει να κάνει καρριέρα και όχι για τα διαζύγια γενικώς)
Δεν παίρνεις διαζύγιο γιατί θέλεις να κάνεις καριέρα. Παίρνεις διαζύγιο όταν έχεις σοβαρά προβλήματα με το σύντροφό σου. Η οικογένεια και η καριέρα δεν είναι ασυμβίβαστα, απλά όταν υπάρχουν και άλλα προβλήματα στη σχέση (έλλειψη επικοινωνίας, αδιαφορία κλπ) με το στρες που προκαλεί η δουλειά και με το χρόνο που σου τρώει εντείνονται.
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #22 on: February 07, 2006, 16:36:05 pm »

Εγώ πάλι θα βάλω λίγο μπαρούτι στη φωτιά και θα πώ ότι το DNA του άντρα είναι να ανακαλύπτει να εφευρίσκει και όχι της γυναίκας.Έτσι πιστεύω.
Ε, βλακείες πιστεύεις.
Και μην ξεχνάτε ότι πλάι στην Μαρί κιουρί ήταν και ο άντρας της...Πασκάλ νομίζω τον λέγανε
Ενδιαφέρον παράδειγμα... στην αρχή ήθελαν να δώσουν το Νόμπελ μόνο στον Πιερ, αλλά αυτός αρνήθηκε να το παραλάβει αν δεν το μοιραζόταν με τη Μαρί. Αλλιώς δε θα αναγνωριζόταν ποτέ η προσφορά της! Και μιλάμε για τη γυναίκα που θυσίασε κυριολεκτικά τη ζωή της στο βωμό της επιστημονικής έρευνας (ακόμα και μετά το θάνατο του Πιερ - αυτό πάλι πώς το εξηγείς;)
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #23 on: February 07, 2006, 16:41:09 pm »

@Dictator: Αυτό που λες δεν ισχύει, γιατί εγώ προσωπικά έχω μεγάλη έφεση στα μαθηματικά και στην αφηρημένη σκέψη, όπως και πολλές άλλες γυναίκες που ξέρω. Υπάρχει μεγάλη προκατάληψη σ'αυτόν τον τομέα. Στην περίπτωση μιας μεγάλης μαθηματικού που δυστυχώς έχω ξεχάσει το όνομά της, οι γονείς της μέχρι που της έπαιρναν τα βιβλία για να μην ασχολείται (!!!) Αναρωτιέμαι πόσες άλλες τέτοιες περιπτώσεις υπήρξαν (ΔΕ λέω υπάρχουν, γιατί πιστεύω πραγματικά ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά από τότε)
voyager

View Profile
« Reply #24 on: February 07, 2006, 16:43:33 pm »

Με όλη τη φιλική μου διάθεση Smiley dictator23..
..ενώ λες ότι έχεις την εντύπωση ότι αρκετοί μιλάνε κυρίως με όσα έχουν ακούσει.. κάνεις κι εσύ ακριβώς αυτό.. Smiley

Εννοείται πως μιλάει κανείς με βάση τη ζωή του...το "πρόβλημα" είναι πως εκτός από τις φήμες...που κάποιοι απερίσκεπτα υιοθετούν...,τυγχάνει και οι ίδιες οι εμπειρίες των ανθρώπων να είναι συχνά τελείως διαφορετικές μεταξύ τους.. Smiley

@Nessa..νομίζω πως υπάρχει και ένα τρίτο σύνολο..(ίσως και άλλα αλλά εγώ μέχρι εδώ έχω καταφέρει να φτάσω..) στο οποίο οι άνθρωποι είναι απλά..άνθρωποι..και σαν ανθρώπους αντιμετωπίζουν και τους άλλους εντελώς μα εντελώς ανεξάρτητα από το φύλο τους..

Smiley
« Last Edit: February 07, 2006, 16:49:09 pm by voyager » Logged

δυστυχώς συμβαίνει
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #25 on: February 07, 2006, 16:49:15 pm »

Αυτοί που περιγράφεις είναι οι φεμινιστές Wink
voyager

View Profile
« Reply #26 on: February 07, 2006, 17:06:59 pm »

Τότε η διαφορά μας είναι στην ορολογία..
είχα την εντύπωση πως ο όρος φεμινιστρια έχει πάρει μια αρνητική χροιά,τουλάχιστον στην εποχή μας...ας πούμε σαν το αντίστοιχο του φαλλοκράτη Smiley

δυστυχώς συμβαίνει
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #27 on: February 07, 2006, 17:08:24 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on February 07, 2006, 16:30:35 pm
Αυτό που λες είναι ισοπεδωτικό και προσβλητικό για τους ανθρώπους γενικά και την προσωπικότητα τους.
Όχι, δεν είναι ούτε ισοπεδωτικό ούτε προσβλητικό. Είναι θέμα απλής λογικής. Ή Α ή NOT A. Ο φεμινισμός και η φαλλοκρατία είναι συμπληρωματικά σύνολα.

Νέσσα, αν είναι να μιλήσεις μαθηματικά, όρισε και τον χώρο όπου υπάγονται τα υποσύνολα αυτά.
Εξάλλου, και αυτοί οι δυο όροι που δίνεις φαίνονται ότι ο ένας δεν έιναι συμπληρωματικός του άλλου.
φεμινισμός-> προέρχεται από την femme, τη γυναίκα. Δηλώνει μέρος ενός τρόπου σκέψης με κέντρο τη γυναίκα.
φαλλοκρατισμός-> φαλλός και κρατώ. Ναι ναι, οι συνειρμοί δεκτοί. Πρόκειται για όρο που συνέθεσαν οι γυναίκες. Και συμπληρωματικό σύνολο που προέκυψε από το άλλο σύνολο δεν υπάρχει. Ή θα υπάρχουν και τα δυο από την αρχή ή το ένα θα είναι εξαρτημένο από το άλλο.

*πώς μ'αρέσουν κάτι τέτοιες λεπτολογίες.. Smiley

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #28 on: February 07, 2006, 17:16:41 pm »

Βασικά δεν κατάλαβα τι λες...

Να το κάνω πιο σαφές. Ή οι άντρες και οι γυναίκες είναι ισότιμοι ή δεν είναι. Όταν λέω "ισότιμοι" εννοώ ίσο δικαίωμα στην ευτυχία, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα. Η άποψη ότι ΔΕΝ είναι ισότιμοι σε κάποιον τομέα (πχ το δικαίωμα στην επαγγελματική ανέλιξη) είναι σεξιστική.
voyager

View Profile
« Reply #29 on: February 07, 2006, 17:19:44 pm »

Quote from: 4Dcube on February 07, 2006, 17:08:24 pm
φαλλοκρατισμός-> φαλλός και κρατώ. Ναι ναι, οι συνειρμοί δεκτοί. Πρόκειται για όρο που συνέθεσαν οι γυναίκες.

Δεν μπορείς να αποδώσεις την προέλευση του όρου κάπου με σιγουριά.. Πάντως ..προφανώς και θα "εντόπισαν" αυτήν την άσχημη συμπεριφορά πρώτα γυναίκες, αφού σε αυτές θα είχε το μεγαλύτερο..(αν όχι όλο) αντίκτυπο...

δυστυχώς συμβαίνει
Pages: 1 [2] 3 4 Go Up Print
Jump to: