• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 17:28:33 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 17:28:33 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 218
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 79
Guests: 134
Total: 213
afroditi
Kenedy
george14
jimalexoud
theofr
kchatziae
ggougous
johnderme5
vaiatyr
kvas
giannis g
iJasonOP
serafeim
geojohn
vasilis saitis
Belafonte
Captain
mmikelo
Vaantoniadis
Konstantinoy
examino
sterlouk
Annapar
G.V.
dkoukn
fungi
Ioannakoliou
vasillikiiiiii
Gianbou
thaliatsk
kostas1507
ioathemar
ANDVRONTZOS
Pcsc
geftihiakos
maestros
mkakale
karadimitras
lemonjuicy
Gray139
mgrivab
gp6
noimaginationforthis
mpournaz
rafa98p
jojos
kostaspap
Yamal
Zoifouka
Thalasotsanta
Nekt
dimitrisadamou
anon
Vangelan
apob
MomostheGreen
stnanou
aachmet
hacky
Saint_GR
Roidos
anastas1a
asemas
angelos
savvastzan
giorgosss03
Evripidis
evangeliaap
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
tmpadasn
myrto
gsifnio
victoria
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Κοινωνία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Με διακριτικά οι μπατσοι από την 1η Ιανουαρίου
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 Go Down Print
Author Topic: Με διακριτικά οι μπατσοι από την 1η Ιανουαρίου  (Read 9282 times)
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
Re: Με διακριτικά οι μπατσοι από την 1η Ιανουαρίου
« Reply #30 on: December 30, 2009, 00:09:41 am »

Quote from: smo on December 30, 2009, 00:01:49 am
viva la revulotion...
nivea? Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
smo
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

aoum

View Profile
« Reply #31 on: December 30, 2009, 00:16:11 am »

sardam legetai oxi nivea Tongue

oblivion
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #32 on: December 30, 2009, 01:25:35 am »

Ρε σμο, αυτό που θέλεις να γίνει, δεν θα γίνει, γιατί δεν υπάρχει η πολιτική βούληση. Και στον καπιταλισμό, ούτε πρόκειται να υπάρξει.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #33 on: December 30, 2009, 04:09:36 am »

Quote from: Nessa NetMonster on December 30, 2009, 01:25:35 am
Ρε σμο, αυτό που θέλεις να γίνει, δεν θα γίνει, γιατί δεν υπάρχει η πολιτική βούληση. Και στον καπιταλισμό, ούτε πρόκειται να υπάρξει.

αυτο.

η αστυνομια εχει ενα συγκεκριμενο ρολο.
και δε γινεται ανθρωπινη πολυ απλα γιατι το συστημα δεν ειναι ανθρωπινο και δεν τη θελει κιολας ανθρωπινη.

bay bay timy.
smo

aoum

View Profile
« Reply #34 on: December 30, 2009, 04:48:48 am »

Quote from: provataki on December 30, 2009, 04:09:36 am
Quote from: Nessa NetMonster on December 30, 2009, 01:25:35 am
η αστυνομια εχει ενα συγκεκριμενο ρολο.
και δε γινεται ανθρωπινη πολυ απλα γιατι το συστημα δεν ειναι ανθρωπινο και δεν τη θελει κιολας ανθρωπινη.

αυτο ειπα αρα η λυση που προτεινεται ειναι η επανασταση, αν βλεπετε οτι υπαρχει θεληση γι αυτην πασο.

oblivion
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #35 on: December 30, 2009, 05:30:08 am »

πάντως η "θέληση" για επανάσταση δεν προήλθε από ένα πρωινό που ξύπνησα στραβά,αλλά έτσι όπως το βλέπω εγώ είναι αναγκαιότητα για να λυθούν αρκετά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία.

Τώρα αν δεν θέλει κάποιος να λυθούν τα προβλήματα αυτά ή δεν πιστεύει στον δρόμο αυτό,άλλο ζήτημα.

Για τον ρόλο της αστυνομίας νομίζω έχω αναφερθεί εκτενέστατα στο φόρουμ.Γενικότερα δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει "εκδημοκρατισμός" της αστυνομίας(όπως αυτός νοείται από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας) γιατί απλά ο ρόλος της αστυνομίας είναι να καταπιέζει ανειρήνευτες ταξικές διαφορές και όχι να είναι ο "προστάτης του πολίτη"

@τσαι-borg:

Υπάρχουν νόμιμα μέσα καταναγκασμού,όπως πχ ο αστυνομικός να σε αναγκάσει να κάνεις κάτι(πχ να βάλεις τα χέρια στην πλάτη για να σου περάσει χειροπέδες).Αν αρνηθείς έχει το δικαίωμα να σε αναγκάσει να το κάνεις,και μετά σου φορτώνει και ακόμη ένα πλημμέλημα στην δικογραφία.
« Last Edit: December 30, 2009, 05:32:34 am by Godhatesusall » Logged

YARRRRRRRRRRRRRR
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #36 on: December 30, 2009, 05:42:58 am »

http://www.imdb.com/character/ch0032864/

pay close attention
smo

aoum

View Profile
« Reply #37 on: December 30, 2009, 12:29:35 pm »

προφανως ρε συ η επανασταση λυνει πολλα προβληματα αφου αλλαζει το συστημα δεν διαφωνησα στιγμη σαυτο

αλλα παραδειγματα:

ενας τυπας δεν εχει δουλεια, το πρωτο πραγμα που σκεφτεται ειναι να βρει δουλεια η να κανει επανασταση για να παρει τα μεσα παραγωγης?
ενας τυπας ειναι απελπισμενος δεν βρισκει δουλεια τα παιδια του πειναν θα παει να κλεψει για να φανε (η να κανει οτιδηποτε αλλο προς αυτη την κατευθυνση) η θα παει να κανει επανασταση?

προφανως και η επανασταση ειναι η λυση για αυτους και για ενα σωρο αλλους ανθρωπους αλλα οπως δεν μπορουν να περιμενουν τις συγκηριες οι παραπανω ετσι λεω κι εγω οτι αν και εφοσον μπορει να αλλαξει κατι οχι στην αστυνομια γενικα σε οτιδηποτε με τις συνθηκες που επικρατουν τωρα , τοτε απαιτω να αλλαξει.

πες μου πως δεν πιστευεις οτι μπορει να αλλαξει τιποτα γιατι ετσι ειναι το συστημα το δεχομαι αλλα καποιοι δεν μπορουν να περιμενουν την επανασταση.

ακομη ψιλοασχετο αλλα στο πνευμα, θεωρω οτι ποτε κανεις δεν παλεψε για μια επανασταση αλλα επειδη δεν ειχε να φαει και λοιπα τετοια προβληματα, στα οποια παντα ολοι ψαχνουν λυσεις πρωτα μεσα στο συστημα που ζουν οχι γιατι ειναι πιο σωστο αλλα γιατι ειναι πιο ευκολο, αν λοιπον πιστευεις οτι μπορεις να πεισεις για επανασταση χωρις να δεχεσαι οτι ανθρωποι θα παλεψουν πρωτα μεσα απο το συστημα τους εισαι απλα εκτος πραγματικοτητας.

oblivion
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #38 on: December 30, 2009, 13:26:07 pm »

Quote from: smo on December 30, 2009, 12:29:35 pm
προφανως ρε συ η επανασταση λυνει πολλα προβληματα αφου αλλαζει το συστημα δεν διαφωνησα στιγμη σαυτο

αλλα παραδειγματα:

ενας τυπας δεν εχει δουλεια, το πρωτο πραγμα που σκεφτεται ειναι να βρει δουλεια η να κανει επανασταση για να παρει τα μεσα παραγωγης?
ενας τυπας ειναι απελπισμενος δεν βρισκει δουλεια τα παιδια του πειναν θα παει να κλεψει για να φανε (η να κανει οτιδηποτε αλλο προς αυτη την κατευθυνση) η θα παει να κανει επανασταση?

προφανως και η επανασταση ειναι η λυση για αυτους και για ενα σωρο αλλους ανθρωπους αλλα οπως δεν μπορουν να περιμενουν τις συγκηριες οι παραπανω ετσι λεω κι εγω οτι αν και εφοσον μπορει να αλλαξει κατι οχι στην αστυνομια γενικα σε οτιδηποτε με τις συνθηκες που επικρατουν τωρα , τοτε απαιτω να αλλαξει.

πες μου πως δεν πιστευεις οτι μπορει να αλλαξει τιποτα γιατι ετσι ειναι το συστημα το δεχομαι αλλα καποιοι δεν μπορουν να περιμενουν την επανασταση.

ακομη ψιλοασχετο αλλα στο πνευμα, θεωρω οτι ποτε κανεις δεν παλεψε για μια επανασταση αλλα επειδη δεν ειχε να φαει και λοιπα τετοια προβληματα, στα οποια παντα ολοι ψαχνουν λυσεις πρωτα μεσα στο συστημα που ζουν οχι γιατι ειναι πιο σωστο αλλα γιατι ειναι πιο ευκολο, αν λοιπον πιστευεις οτι μπορεις να πεισεις για επανασταση χωρις να δεχεσαι οτι ανθρωποι θα παλεψουν πρωτα μεσα απο το συστημα τους εισαι απλα εκτος πραγματικοτητας.

Νομίζω ότι το συλλογιστικό σου λάθος είναι ότι δεν έλαβες υπόψη σου την κίνηση των δυνάμεων μέσα στην κοινωνία.Και εξηγώ:

Για να γίνει επανάσταση πρέπει να καλλιεργηθεί ταξική συνείδηση(συνειδητοποίηση του διαχωρισμού της κοινωνίας σε 2 μεγάλες αντικρουόμενες και πάντα μαχόμενες τάξεις, αλλά και κατανόηση του ρόλου της εργατικής τάξης,και άλλα πολλά). Όσο καλλιεργείται η ταξική συνείδηση τόσο η ταξική πάλη θα οξύνεται.Θα έχουμε δλδ πιο πολλές απολύσεις,μεγαλύτερη τρομοκρατία κοκ ,αλλά από την άλλη οι κινητοποιήσεις/πορείες/απεργίες θα είναι μαζικότερες,με πιο προοθημένα αιτήματα κτλ .

Σε αυτή την βάση λέω: Για να χάσει ο Χ άνθρωπος την δουλειά του, θα πρέπει να έχει μια νομιμοποίηση μέσα στην επιχείρηση(αλλά και στην κοινωνία) να κάνει νόμιμες(αλλά όχι ηθικές Tongue) απολύσεις. Αν όμως το ταξικό/εργατικό κίνημα είναι αρκετά μαζικό, θα μπορέσει να αποτρέψει σε πρώτο βαθμό την απόλυσή του ή θα αναγκάσει σε δεύτερο βαθμό τον εργοδότη να την "πάρει πίσω".

Προφανώς όμως επειδή δεν είμαστε σε ένα τέτοιο επίπεδο, δεν πιστεύω ότι ο απολυμένος (στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει διεκδικητικό σωματείο) μπορεί έτσι εύκολα να παλέψει το αφεντικό του. Έτσι χρειάζεται να δούμε πιο στρατηγική πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε να πείσουμε την κοινωνία για την αναγκαιότητα της επανάστασης.Σε αδρές γραμμές, η στρατιγική είναι :  Παλεύω στο σήμερα για να αποσπάσω -προσωρινά έστω- οφέλη από την αστική τάξη,αλλά πάντα έχω το βλέμμα στην επαναστατική αλλαγή,γιατί είναι η μόνη που μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλά άλυτα προβλήματα της κοινωνίας.Και εδώ νομίζω έχω απαντήσει και στο δεύτερο σκέλος του πόστ σου...Η πάλη στο εδώ και τώρα είναι πολύ σημαντική,και μάλιστα (όπως το βλέπω εγώ) είναι το σημαντικότερο καθήκον ενός αριστερού σε αυτή την χρονική συγκυρία .Αν δεν το πίστευα αυτό,ούτε πλαίσια θα κατέβαζα,ούτε σε πορείες θα κατέβαινα, και θα ερχόμουν μόνο στην συνέλευση να σας μιλήσω για την ταξική διαστρωμάτωση της κοινωνίας και για τον διαχωρισμό μεταξύ παραγωγικής και μη παραγωγικής εργασίας Cheesy .

edit: Μιας και πλάτιασα αρκετά,ξέχασα να αναφερθώ στο....on topic θέμα....

Η αστυνομία λοιπόν είναι ένα όργανο που καταπιέζει ανειρήνευτες ταξικές διαφορές. Το αίτημα είτε για "εκδημοκρατισμό" είναι και ουτοπικό και λανθασμένο. Γιατί υπονοεί ότι η αστυνομία  θέλει και μπορεί να γίνει φιλολαϊκή.Όταν δηλαδή ο εξαθλιωμένος που περιγράφεις στο παράδειγμα σου κλέψει ένα καρβέλι ψωμί,η αστυνομία δεν θα τον συλλάβει και δεν θα τον στείλει βαθιά μέσα στην φυλακή(yeah,right). Σίγουρα όμως μπορούμε εδώ και τώρα να παλέψουμε για διάφορα πράγματα,όπως για την στάση της αστυνομίας στις πορείες, το ξύλο που ρίχνουν στα τμήματα κτλ, αλλά ότι και να κάνουμε δεν θα λύσουμε το βαθύτερο πρόβλημα ποτέ χωρίς μια ριζική ανατροπή του συστήματος.
« Last Edit: December 30, 2009, 13:35:24 pm by Godhatesusall » Logged

YARRRRRRRRRRRRRR
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #39 on: December 30, 2009, 14:30:31 pm »

Quote from: smo on December 30, 2009, 12:29:35 pm
εφοσον μπορει

Δε μπορεί.

(Εγώ ήμουν λιγάκι πιο λακωνική από τον Godhatesusall)

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
τσαι-borg

Central to nowhere.

View Profile
« Reply #40 on: December 30, 2009, 16:20:15 pm »

Θα ήθελα να υπενθυμίσω στη Διεύθυνση ότι τα ποτά είναι μπόμπες,ότι η γκαρσόνα με το καπέλο έχει σύφιλη κι ότι η ορχήστρα αποτελείται από πρώην SS τέρατα.
Ωστόσο,επειδή είναι Παραμονή Πρωτοχρονιάς κι έχω καρκίνο στο χείλος θα βάλω το χάρτινο καπέλο μου πάνω στη διάσεισή μου και θα χορέψω.
smo

aoum

View Profile
« Reply #41 on: December 30, 2009, 16:23:33 pm »

Quote from: Godhatesusall on December 30, 2009, 13:26:07 pm
Προφανώς όμως επειδή δεν είμαστε σε ένα τέτοιο επίπεδο, δεν πιστεύω ότι ο απολυμένος (στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει διεκδικητικό σωματείο) μπορεί έτσι εύκολα να παλέψει το αφεντικό του. Έτσι χρειάζεται να δούμε πιο στρατηγική πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε να πείσουμε την κοινωνία για την αναγκαιότητα της επανάστασης.Σε αδρές γραμμές, η στρατιγική είναι :  Παλεύω στο σήμερα για να αποσπάσω -προσωρινά έστω- οφέλη από την αστική τάξη,αλλά πάντα έχω το βλέμμα στην επαναστατική αλλαγή,γιατί είναι η μόνη που μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλά άλυτα προβλήματα της κοινωνίας.Και εδώ νομίζω έχω απαντήσει και στο δεύτερο σκέλος του πόστ σου...Η πάλη στο εδώ και τώρα είναι πολύ σημαντική,και μάλιστα (όπως το βλέπω εγώ) είναι το σημαντικότερο καθήκον ενός αριστερού σε αυτή την χρονική συγκυρία

edit: Μιας και πλάτιασα αρκετά,ξέχασα να αναφερθώ στο....on topic θέμα....

Η αστυνομία λοιπόν είναι ένα όργανο που καταπιέζει ανειρήνευτες ταξικές διαφορές. Το αίτημα είτε για "εκδημοκρατισμό" είναι και ουτοπικό και λανθασμένο. Γιατί υπονοεί ότι η αστυνομία  θέλει και μπορεί να γίνει φιλολαϊκή.Όταν δηλαδή ο εξαθλιωμένος που περιγράφεις στο παράδειγμα σου κλέψει ένα καρβέλι ψωμί,η αστυνομία δεν θα τον συλλάβει και δεν θα τον στείλει βαθιά μέσα στην φυλακή(yeah,right). Σίγουρα όμως μπορούμε εδώ και τώρα να παλέψουμε για διάφορα πράγματα,όπως για την στάση της αστυνομίας στις πορείες, το ξύλο που ρίχνουν στα τμήματα κτλ, αλλά ότι και να κάνουμε δεν θα λύσουμε το βαθύτερο πρόβλημα ποτέ χωρίς μια ριζική ανατροπή του συστήματος.

γενικα δεν διαφωνω απανταω κυριως σαυτα δεν ειπα κατι διαφορετικο σαυτο που με ρωτησε το provataki παραπανω απαντησα για το πως θα βελτιωθουν καποια πραγματα ποτε δεν ειπα (νομιζω) οτι ειναι λυση ποσο μαλλον η καλυτερη δυνατη, προχωρησα στη συζητηση μονο και μονο διοτι (μου) δημιουργηθηκε η εντυπωση πως απαξιωνεις το bold αλλα εφοσον συμφωνεις σε αυτο δεν εντοπιζω πουθενα καποια διαφωνια.

oblivion
jason_
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #42 on: December 30, 2009, 22:02:30 pm »

Μιας και πιάσαμε τα ιδεολογικοτέτοια να θέσω και γω κάποιους προβληματισμούς που μου δημιουργήθηκαν.

Για να γίνει επανάσταση πρέπει να καλλιεργηθεί ταξική συνείδηση(συνειδητοποίηση του διαχωρισμού της κοινωνίας σε 2 μεγάλες αντικρουόμενες και πάντα μαχόμενες τάξεις, αλλά και κατανόηση του ρόλου της εργατικής τάξης,και άλλα πολλά). Όσο καλλιεργείται η ταξική συνείδηση τόσο η ταξική πάλη θα οξύνεται.Θα έχουμε δλδ πιο πολλές απολύσεις,μεγαλύτερη τρομοκρατία κοκ ,αλλά από την άλλη οι κινητοποιήσεις/πορείες/απεργίες θα είναι μαζικότερες,με πιο προοθημένα αιτήματα κτλ .

Συμφωνώ, αλλά από την άλλη δεν συμπεριλαμβάνεις το σκεπτικό σου το (σημαντικότατο πληθυσμιακά) κομμάτι της κοινωνίας που δεν πιστεύει σε κανενός είδους εναλλακτική του καπιταλισμού. Αυτό το κομμάτι έχει πεισθεί ότι ο καπιταλισμός είναι το μοναδικό σύστημα το οποίο θα μπορούσε να παράγει πλούτο και να ορίσει σχέσεις ευημερίας στη κοινωνία (σχετικά πάντα, δεν μιλάμε σε απόλυτα μεγέθη). Δηλαδή, ακούω συνέχεια ότι άπαξ και αφυπνιστεί η κοινωνία (=αποκτήσουν ταξική συνείδηση οι εργαζόμενοι) θα γίνει επανάσταση. Δεν είναι, όμως, οι περισσότεροι απολιτίκ που αγνοούν την ταξική τους θέση στη κοινωνία. Πολλοί είναι αυτοί που ανήκουν στην εργατική τάξη και ψηφίζουν με καθαρά δεξιό σκεπτικό καθώς είναι πεπεισμένοι ότι ο κομμουνισμός και ο μαρξισμός δεν αποτελεί κανενός είδους εναλλακτική. Αν είσαι σε θέση να παράγεις προπαγάνδα ικανή να πείσει και αυτό το κομμάτι, καλώς. Αλλά το θέμα είναι το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας σήμερα, ενώ γνωρίζει την ταξική του θέση δεν γουστάρει να αλλάξει. Αυτό πρέπει να αλλάξεις. Οι απολιτίκ είναι λίγοι, νομίζω.

Συμφωνώ απόλυτα με το παραπάνω και το ότι η αστυνομία ακολουθεί το σύστημα στο οποίο λειτουργεί. Παρόλα αυτά, θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω ότι στις χώρες οι οποίες γνώρισαν το σοσιαλισμό (η ελλάδα του 2009 εξαιρείται  :p) και μάλιστα γνώρισαν αυστηρό κεντρικό σχεδιασμό γνώρισαν επίσης ίσως και πιο βίαιη αστυνομοκρατία από ότι οι καπιταλιστικές αστοδημοκρατικές κοινωνίες του σήμερα. Έτσι, λοιπόν, και με βάση αυτό αναρωτιέμαι το ποιος θα ήταν ο ρόλος (εάν υπήρχε φυσικά) της αστυνομίας σε μια αταξική κοινωνία, την οποία οραματίζεσαι (το β' πρόσωπο δεν στοχεύει προσωπικά, αλλά γενικά σε όποιον άλλον σκέφτεται και διερωτάται);

"He who must expend his life to prolong life cannot enjoy it, and he who is still seeking for his life does not have it and can as little enjoy it."
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #43 on: December 31, 2009, 01:40:07 am »

Quote from: Apolitistos on December 30, 2009, 22:02:30 pm

Συμφωνώ, αλλά από την άλλη δεν συμπεριλαμβάνεις το σκεπτικό σου το (σημαντικότατο πληθυσμιακά) κομμάτι της κοινωνίας που δεν πιστεύει σε κανενός είδους εναλλακτική του καπιταλισμού. Αυτό το κομμάτι έχει πεισθεί ότι ο καπιταλισμός είναι το μοναδικό σύστημα το οποίο θα μπορούσε να παράγει πλούτο και να ορίσει σχέσεις ευημερίας στη κοινωνία (σχετικά πάντα, δεν μιλάμε σε απόλυτα μεγέθη). Δηλαδή, ακούω συνέχεια ότι άπαξ και αφυπνιστεί η κοινωνία (=αποκτήσουν ταξική συνείδηση οι εργαζόμενοι) θα γίνει επανάσταση. Δεν είναι, όμως, οι περισσότεροι απολιτίκ που αγνοούν την ταξική τους θέση στη κοινωνία. Πολλοί είναι αυτοί που ανήκουν στην εργατική τάξη και ψηφίζουν με καθαρά δεξιό σκεπτικό καθώς είναι πεπεισμένοι ότι ο κομμουνισμός και ο μαρξισμός δεν αποτελεί κανενός είδους εναλλακτική. Αν είσαι σε θέση να παράγεις προπαγάνδα ικανή να πείσει και αυτό το κομμάτι, καλώς. Αλλά το θέμα είναι το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας σήμερα, ενώ γνωρίζει την ταξική του θέση δεν γουστάρει να αλλάξει. Αυτό πρέπει να αλλάξεις. Οι απολιτίκ είναι λίγοι, νομίζω.

Εδώ υπάρχει διαφορά στο πως αντιλαμβανόμαστε το κοινωνικό γίγνεσθαι. Προσωπικά πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας δεν έχει πειστεί ότι υπάρχουν τάξεις με αντικρουόμενα συμφέροντα,αλλά ταυτίζεται(συνήθως χωρίς να το πολυσκεφτεί) με την φράση της thatcher ότι "δεν υπάρχει κοινωνία, υπάρχουν μόνο τα άτομα και οι οικογένειές τους".Συγκεκριμένα,υπάρχει σε όλον τον "ανεπτυγμένο" κόσμο το όραμα του American Dream....ότι δηλαδή όσο φτωχός και να γεννήθηκες πάντα μπορείς να γίνεις υπερπλούσιος(σαν τον steve jobs ένα πράμα).Το ζήτημα είναι να προσπαθήσουμε να σπάσουμε αυτή την αστική προπαγάνδα μέσα στην κοινωνία δείχνοντας την παγκόσμια τάση του καπιταλισμού για συσσώρευση κεφαλαίου, για την γιγάντωση των μονοπωλίων(στα πάντα) κτλ...Τώρα το γιατί "άνθρωποι του μόχθου" ψηφίζουν δεξιά ή κεντροαριστερά(δεξιά πάλι δλδ) δεν είναι ζήτημα που μπορεί να πραγματευτεί ολόκληρο βιβλίο,πόσο δε μάλλον ένα ποστ...
Quote from: Apolitistos on December 30, 2009, 22:02:30 pm

Η αστυνομία λοιπόν είναι ένα όργανο που καταπιέζει ανειρήνευτες ταξικές διαφορές. Το αίτημα είτε για "εκδημοκρατισμό" είναι και ουτοπικό και λανθασμένο. Γιατί υπονοεί ότι η αστυνομία  θέλει και μπορεί να γίνει φιλολαϊκή.Όταν δηλαδή ο εξαθλιωμένος που περιγράφεις στο παράδειγμα σου κλέψει ένα καρβέλι ψωμί,η αστυνομία δεν θα τον συλλάβει και δεν θα τον στείλει βαθιά μέσα στην φυλακή(yeah,right). Σίγουρα όμως μπορούμε εδώ και τώρα να παλέψουμε για διάφορα πράγματα,όπως για την στάση της αστυνομίας στις πορείες, το ξύλο που ρίχνουν στα τμήματα κτλ, αλλά ότι και να κάνουμε δεν θα λύσουμε το βαθύτερο πρόβλημα ποτέ χωρίς μια ριζική ανατροπή του συστήματος.

Συμφωνώ απόλυτα με το παραπάνω και το ότι η αστυνομία ακολουθεί το σύστημα στο οποίο λειτουργεί. Παρόλα αυτά, θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω ότι στις χώρες οι οποίες γνώρισαν το σοσιαλισμό (η ελλάδα του 2009 εξαιρείται  :p) και μάλιστα γνώρισαν αυστηρό κεντρικό σχεδιασμό γνώρισαν επίσης ίσως και πιο βίαιη αστυνομοκρατία από ότι οι καπιταλιστικές αστοδημοκρατικές κοινωνίες του σήμερα. Έτσι, λοιπόν, και με βάση αυτό αναρωτιέμαι το ποιος θα ήταν ο ρόλος (εάν υπήρχε φυσικά) της αστυνομίας σε μια αταξική κοινωνία, την οποία οραματίζεσαι (το β' πρόσωπο δεν στοχεύει προσωπικά, αλλά γενικά σε όποιον άλλον σκέφτεται και διερωτάται);

Στην αταξική κοινωνία δεν θα υπάρχει αστυνομία,καθώς δεν θα υπάρχουν κίνητρα για εγκλήματα...Αλλά μέχρι εκεί έχουμε πολάααααααααααααααα χρόνια ακόμα.

Στο μεταβατικό στάδιο προς την αταξική κοινωνία,τον σοσιαλισμό δλδ χρειαζόμαστε αστυνομία για.....να καταπιέζει τις ανειρήνευτες ταξικές διαφορές.Μόνο που τώρα θα καταπιέζει το "δικαίωμα" των αστών στο να έχουν εργοστάσια και άπειρους εργαζομένους που τους εκμεταλλεύονται,θα καταπιέζει το "δικαίωμα" των τραπεζών να χρεώνουν τοκογλυφικά επιτόκια κοκ.

Πάντως το ζήτημα των ατομικών δικαιωμάτων στον σοσιαλισμό είναι ένα πολύ μεγάλο debate που υπάρχει στην αριστερά....Από την μία έχουμε την σταλινική λογική του σκωτώνω όλους όσους δεν υπακούουν στην κεντρική γραμμή(με την οποία διαφωνώ) μέχρι την γραμμή όλοι θα είναι ελεύθεροι να κάνουν τα πάντα(με την οποία πάλι διαφωνώ,γιατί δεν αναγνωρίζω την ελευθερία σε έναν αστό να πάρει μια πυρηνική και να μου την πετάξει στο κεφάλι).Πιστεύω ότι θα πρέπει να περπατάμε πάνω σε μια πολύ λεπτή γραμμή: Να προσπαθήσουμε να διαδώσουμε τον διαλεκτικό υλισμό σε όλη την κοινωνία,αλλά για να το κάνουμε αυτό πρέπει -μοιραία- να πέσουμε σε αντιφάσεις και σε πισωγυρίσματα.Εδώ θα σε παραπέμψω στο τόπικ για την πτώση του τείχους,στο οποίο γίνεται μια καλή κουβέντα πάνω στις απόψεις για το τι σημαίνει ελευθερία,και τι δικαιώματα θα υπάρχουν στην δικτατορία του προλεταριάτου.

YARRRRRRRRRRRRRR
jason_
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #44 on: December 31, 2009, 02:19:18 am »

Για το πρώτο σκέλος στέκομαι στο ότι συμφωνούμε το ότι το θέμα είναι το πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας προσωπικά, επομένως και δεν έχει νόημα τίποτα περαιτέρω.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, μένω σε αυτό: Στην αταξική κοινωνία δεν θα υπάρχει αστυνομία,καθώς δεν θα υπάρχουν κίνητρα για εγκλήματα, το οποίο είναι και η περισσότερο ontopic πρόταση της απάντησης σου (παρόλο που έχει τρομερό ενδιαφέρον η συζήτηση και για τα υπόλοιπα που λες, καλύτερα να το αφήσουμε γιατί βλέπω να γεμίσουν πολλές offtopic σελίδες). Όταν λες ότι δεν θα υπάρχουν κίνητρα για εγκλήματα το λες απόλυτα; Γιατί και εγώ πιστεύω ότι σε μια αταξική κοινωνία δεν θα μπορεί να στοιχειοθετηθεί το 95% των εγκλημάτων του σήμερα και το οποίο βασίζεται σε οικονομικά κίνητρα. Παρόλα αυτά, γιατί μιλάς τόσο απόλυτα; Δηλαδή, στην αταξική κοινωνία δεν θα υπάρχουν δολοφονίες με κίνητρο ας πούμε μια γκόμενα; Δεν θα υπάρχουν σεξουαλικώς στερημένοι άνθρωποι, ώστε να μην υπάρχουν και βιασμοί; Δεν θα υπάρχουν ψυχικώς διαταραγμένοι άνθρωποι; Φυσικά και θα υπάρχουν. Η κοινωνία του τότε, λοιπόν, τι είδους μηχανισμούς θα έχει ώστε να μειώσει τα κρούσματα, εφόσον δεν θα υπάρχει και αστυνομία (ίσως στην περίπτωση των ψυχασθενών, βέβαια, η τιμωρία να μην αποτελεί αποτρεπτικό κίνητρο); Και μάλιστα με ποιον τρόπο θα τιμωρούνται οι εγκληματίες;

"He who must expend his life to prolong life cannot enjoy it, and he who is still seeking for his life does not have it and can as little enjoy it."
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 Go Up Print
Jump to: