• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:04:58 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:04:58 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426677
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 59
Guests: 118
Total: 177
tzortzis
Giorgos2222
gorilaki
chrisdardas
astepoul
Sotiris_atha
vagk
θσερναμε
npalami
grammaths
difis
Panagopf
Nicotre
jimalexoud
DemetriosL
dimitrisblioumis
alexter
Emilios
Stelios V.
ΡΙΤΟΣΧΑ
AA RE LEWN
Nikos_313
gpr000
Amalia
Angelagfb
spoun
GeorgeGk
vajulin
mariaxalk
gkougeor
steliosakritidis
theofr
taniakrg
Tsomp
eed
lasef
atampakc
george14
efthmakr
Aristidis Aristidou
gpapailio
ArchieHadCells
Summand
swthrhs
witchingHour
Leftor
DarkMagiK06
andripappa
idchatzi
Σταυρος23
RAFI
Evripidis
ඞ
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα > Συγκοινωνίες και Μέσα Μεταφοράς (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Ο.Α.Σ.Θ.
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 17 Go Down Print
Author Topic: ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Ο.Α.Σ.Θ.  (Read 28017 times)
ant
Guest
Re: ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Ο.Α.Σ.Θ.
« Reply #105 on: October 28, 2009, 02:18:09 am »

Quote from: Niels on October 28, 2009, 01:49:30 am
Quote from: Grecs on October 28, 2009, 01:27:02 am
Αληθεια σας εχουν κοψει προστιμο ποτε και το πληρωσατε?  Γιατι εγω 4 χρονια στην θεσσαλονικη κοβω εισητηριο για πανω απο 5-6 στασεις μονο και με εχουν πιασει μονο μια φορα σε βραδυνο και με αφησε να φυγω οταν του πα οτι δεν εχω εγγραφο με τα στοιχεια μου και αν θελει να φωναξει αστυνομια.

Αν με πιάσουν, και να έχω χαρτί θα τους πω ότι δεν έχω, όχι για να γλυτώσω, αλλά αφού θα πληρώσω που θα πληρώσω , ας τους ταλαιπωρήσω τους πουστηδες!

Quote from: Antίλογος on October 28, 2009, 01:47:08 am
Quote from: Niels on October 28, 2009, 01:40:20 am
Quote from: Antίλογος on October 28, 2009, 00:55:05 am
Quote from: Niels on October 28, 2009, 00:30:36 am
Το να πληρώσω πρόστιμο επειδή δεν έχω εισητήριο είναι ένας από τους πιο λογικούς νόμους που έχω δει(τόσο λογικός, όσο παράλογο είναι το μέγεθος του προστίμου). Ένας νόμος που απαγορεύει να δώσω το εισητήριό μου σε συνδυασμό με τις αυθαιρεσίες του ΟΑΣΘ(ρέστα κλπ), είναι γελοίος και δεν τον σέβομαι

το μεγεθος του προστιμου σου φαινεται μεγαλο ή μικρο;

Μεγάλο φυσικά!! Ισοδυναμεί με 60 εισητήρια

εσυ τι μεγεθος προστιμου θα εβρισκες λογικο να πληρωνεις; ( δεν το λεω ειρωνικα εξηγουμαι )

Παλιά ήταν 20 εισητήρια.

Πρωτον ρε Niels, γιατι να τους ταλαιπωρησεις τους "πουστηδες" ανθρωποι ειναι κι αυτοι οχι αντιπαλοι σου τη δουλεια τους κανουν. Απλως καποιοι ανθρωποι δε νιωθουν την αναγκη να ακολουθησουν καποιους νομους ( πες το λοξα πες το σταρχιδισμο πες το ακομα και ενσυνειδητη πραξη!!! ) ε και με καποιο τροπο πρεπει να αναγκασθουν να τους ακολουθουν ( σε μια κοινωνια ζουμε ολοι αν ο καθενας κανει ο,τι του καπνισει θα το κλεισουμε το μαγαζι ) Μαζευτηκαν λοιπον, υποθετω, οι νομοθετες και ειπαν τι να κανουμε τι να κανουμε θα ριξουμε προστιμα! Ελα μου ντε ομως που οι νομοι ειναι καθολικοι! ( κατα το ολοι χτυπαν εισιτηριο, ολοι πληρωνουν προστιμο αν δε χτυπησουν εισιτηριο!!! λογικο μου ακουγεται ) Ε αυτος που ηταν σωστος απο την αρχη δε θα εχει προβλημα με τα προστιμα ο αλλος που εκανε τις ματσακονιες μια θα φαει το φυστικι δυο θα φαει το φυστικι ε την τριτη ή θα κοψει εισιτηριο ή θα περπατησει  Tongue
Τωρα αν τυχει καμια φορα και δεν εχεις εισιτηριο ή για Α Β λογο δεν εκοψες και μπει ελεγκτης ε φταις ρε παιδι μου πώς να το κανουμε πληρωνε... την αλλη φορα θα προσεχεις.

Δευτερον οσον αφορα το προστιμο, τα 20 εισιτηρια δηλ 5Ε ε νταξ οσο και να το κανουμε δε σε τσουζει τοσο οσο τα 15 ευρω ή ακομα τα 30Ε. Οποτε υποθετω οτι οσοι δεν κοβουν εισιτηριο ενσυνειδητα θα συνεχισουν να μην κοβουν εισιτηριο ( γι αυτο αλλωστε πρεπει να ανεβηκε εξαρχης και το προστιμο επειδη δε λυνοταν το προβλημα )... Αν ουτε με 15 και 30Ε προστιμο δε λυνεται το προβλημα τοτε μαλλον θα πρεπει να ανεβει κι αλλο το προστιμο...

Εν κατακλειδι αυτο που υποστηριζω ειναι το εξης:

οταν καποιος δεν εχει τον κοινο νου να ακολουθησει καποιους νομους οι οποιοι καλυτερευουν και τη ζωη τη δικη του αλλα και τη δικη μου και αυτο με επηρεαζει στη ζωη μου τοτε προσπαθω να τον πιεσω προς τη σωστη κατευθυνση

edit: με  bold
« Last Edit: October 28, 2009, 02:22:49 am by Antίλογος » Logged
ant
Guest
« Reply #106 on: October 28, 2009, 02:18:38 am »

Quote from: Godhatesusall on October 28, 2009, 01:53:13 am
Quote from: Antίλογος on October 28, 2009, 01:16:42 am

Απο τη μια πρεπει τα προστιμα να μην ειναι εξαντλητικα ( αλλα 700Ε θεωρουνται "εξαντλητικοτατα" για το μεσο πολιτη, ειναι ενας μισθος! )

Απο την αλλη πρεπει ομως ο παραβατης να μην το ξανακανει... Πώς θα γινει αυτο; Με καποιον τροπο που θα τον τσουξει!!! ( γιατι δεν ειμαστε ολοι αγιοι, μερικοι απο μας γραφουν στ αρχιδια τους τους νομους και θελουν μαστιγιο για να συμμορφωθουν... )

Σε καμία περίπτωση δεν εφαρμόζεται ο νόμος με μεγάλα πρόστιμα.

Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι να πιάνουμε 1/100 που κάνουν χοντράδες και να τον γαμάμε πατόκορφα,ελπίζοντας να συμμορφωθούν οι άλλοι.Αυτό ποτέ και πουθενά δεν δούλεψε.Η λύση εκτός από τον μακροχρόνιο σχεδιασμό(κυκλοφοριακή αγωγή δλδ) είναι να υπάρχει τιμωρία σε όλους τους κάφρους σε σταθερή βάση.Δλδ ένας τροχόμπατσος ζητάς αντί να πουλάει μαγκιά έξω από μπαράκια,να κάνει μια βόλτα και να αρχίσει να κόβει κλήσεις πχ στους διπλο-τριπλο παρκαρισμένους στην αγίου δημητρίου,σε αυτούς που παρκάρουν στις ράμπες κοκ....

Βέβαια απαραίτητα προϋπόθεση είναι οι κλήσεις να μην σβήνονται παρά μόνον αν δικαιωθείς δικαστικά...

+1
« Last Edit: October 28, 2009, 02:21:34 am by Antίλογος » Logged
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #107 on: October 28, 2009, 10:48:59 am »

Ουτε εγω ειμαι της λογικης των προστιμων, αλλα για Ελλαδα δεν νομιζω να υπαρχει αλλος τροπος. Μεχρι να μαθουν στοιχειωδη κυκλοφοριακη αγωγη, 1500 πρεπει να ειναι το προστιμο και οχι 700. Γιατι να περασεις στοπ ή να οδηγας μεθυσμενος, ενταξει ουτε κατα λαθος το κανεις, αλλα και γνωριζεις τις συνεπειες που εν δυναμει μπορει να εχουν οι πραξεις σου.

Κατα τα αλλα συμφωνω με τον Godhateu .....

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Niels
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #108 on: October 28, 2009, 11:23:43 am »

Quote from: Antίλογος on October 28, 2009, 02:18:09 am
Πρωτον ρε Niels, γιατι να τους ταλαιπωρησεις τους "πουστηδες" ανθρωποι ειναι κι αυτοι οχι αντιπαλοι σου τη δουλεια τους κανουν. Απλως καποιοι ανθρωποι δε νιωθουν την αναγκη να ακολουθησουν καποιους νομους ( πες το λοξα πες το σταρχιδισμο πες το ακομα και ενσυνειδητη πραξη!!! ) ε και με καποιο τροπο πρεπει να αναγκασθουν να τους ακολουθουν ( σε μια κοινωνια ζουμε ολοι αν ο καθενας κανει ο,τι του καπνισει θα το κλεισουμε το μαγαζι ) Μαζευτηκαν λοιπον, υποθετω, οι νομοθετες και ειπαν τι να κανουμε τι να κανουμε θα ριξουμε προστιμα! Ελα μου ντε ομως που οι νομοι ειναι καθολικοι! ( κατα το ολοι χτυπαν εισιτηριο, ολοι πληρωνουν προστιμο αν δε χτυπησουν εισιτηριο!!! λογικο μου ακουγεται ) Ε αυτος που ηταν σωστος απο την αρχη δε θα εχει προβλημα με τα προστιμα ο αλλος που εκανε τις ματσακονιες μια θα φαει το φυστικι δυο θα φαει το φυστικι ε την τριτη ή θα κοψει εισιτηριο ή θα περπατησει  Tongue
Τωρα αν τυχει καμια φορα και δεν εχεις εισιτηριο ή για Α Β λογο δεν εκοψες και μπει ελεγκτης ε φταις ρε παιδι μου πώς να το κανουμε πληρωνε... την αλλη φορα θα προσεχεις.

Δευτερον οσον αφορα το προστιμο, τα 20 εισιτηρια δηλ 5Ε ε νταξ οσο και να το κανουμε δε σε τσουζει τοσο οσο τα 15 ευρω ή ακομα τα 30Ε. Οποτε υποθετω οτι οσοι δεν κοβουν εισιτηριο ενσυνειδητα θα συνεχισουν να μην κοβουν εισιτηριο ( γι αυτο αλλωστε πρεπει να ανεβηκε εξαρχης και το προστιμο επειδη δε λυνοταν το προβλημα )... Αν ουτε με 15 και 30Ε προστιμο δε λυνεται το προβλημα τοτε μαλλον θα πρεπει να ανεβει κι αλλο το προστιμο...

Εν κατακλειδι αυτο που υποστηριζω ειναι το εξης:

οταν καποιος δεν εχει τον κοινο νου να ακολουθησει καποιους νομους οι οποιοι καλυτερευουν και τη ζωη τη δικη του αλλα και τη δικη μου και αυτο με επηρεαζει στη ζωη μου τοτε προσπαθω να τον πιεσω προς τη σωστη κατευθυνση

edit: με  bold

Θα τους ταλαιπωρήσω γιατί έτσι και σε πιάσουν χωρίς εισητήριο, φωνάζουν δυνατά(λες και θα ντραπώ, αν δεν έχω εισητήριο) και έχουν το ύφος του αστυνομικού που έπιασε τον εγκληματία. Τα 5 λεπτά είναι χρήματα. Φυσικά και δε με τσούζει να χάσω ένα 5λεπτο, αλλά δεν έχει να κάνει με αυτό. Αν αύριο στη σχολή πάω και κλέψω από όλους ένα 5λεπτο θα είμαι εντάξει? Δε θα τσούξει κανέναν. Εγώ λεφτά θα βγάλω όμως. Αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι τα ρέστα. Και όπως είπα και πριν, για κάθε 50λεπτο που ρίχνω, αν δίνω/παίρνω ένα εισητήριο σε/από άλλον είμαστε πάτσι. Όσο με κλέψαν τους έκλεψα(Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν το πάω έτσι). Γιατί κλέψαν και αυτοί. Αλλά φυσικά εδώ δεν υπάρχει κανένας νόμος που θα τους τραβήξει πρόστιμο επειδή δε δίνουν ρέστα τα μηχανήματά τους. Σε κάποια φάση ένας παπούς με ρώτησε αν περιμένω λεωφορείο και μου έδωσε το ήδη χτυπημένο εισητήριό του λέγοντας ''αυτοί μας κλέβουν κάθε μέρα''. Ο άνθρωπος το έκανε από αντίδραση. Ο τρόπος να το κόψεις αυτό δεν είναι να αυξηθούν τα πρόστιμα, αλλά να είναι ο ΟΑΣΘ εντάξε γιατί δεν είναι.
« Last Edit: October 28, 2009, 11:41:32 am by Niels » Logged
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
« Reply #109 on: October 28, 2009, 12:07:55 pm »

Γιατί ρε αγόρι μου να δίνουν ρέστα? Θα κάτσει τώρα ο ΟΑΣΘ να απολογηθεί σε ένα τοπικ στο φορουμ ηλεκτρολόγων? Αφού πάλι τις υπηρεσίες του θα χρησιμοποιήσεις.
Αν δε σαρέσει μη χρησιμοποιείς λεωφορείο. Ναι έτσι πάει!

Και γω χθες πήρα της Σταυρούπολης και ένας τυπάς με ρώτησε "Το μηχάνημα δέχεται νόμισμα των 1€, έτσι?", του απαντώ "Ναι αλλά δε δίνει ρέστα" και μου απαντά με μία απόλυτη φυσικότητα "Ναι το ξέρω"
Η επιλογή του ήταν συνειδητή. Θα μπορούσε να ζητήσει να του χαλάσω. Και δε φαινόταν ιδιαίτερα πλούσιος καθώς φορούσε φόρμα εργασίας λερωμένη με μπογιές.

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #110 on: October 28, 2009, 12:08:36 pm »

Quote from: Aurelius on October 28, 2009, 10:48:59 am
Ουτε εγω ειμαι της λογικης των προστιμων, αλλα για Ελλαδα δεν νομιζω να υπαρχει αλλος τροπος. Μεχρι να μαθουν στοιχειωδη κυκλοφοριακη αγωγη, 1500 πρεπει να ειναι το προστιμο και οχι 700. Γιατι να περασεις στοπ ή να οδηγας μεθυσμενος, ενταξει ουτε κατα λαθος το κανεις, αλλα και γνωριζεις τις συνεπειες που εν δυναμει μπορει να εχουν οι πραξεις σου.

Το ξέρεις ότι ο ΚΟΚ λέει ότι στο στοπ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ το αμάξι για να ελέγξουμε?Άσχετα αν στα 2/3 των STOP έχεις μια χαρά ορατότητα στους άλλους δρόμους πρέπει να ακινητοποιήσεις το αμάξι οποτεδήποτε βλέπεις STOP και μετά να ξαναξεκινήσεις.Αυτό είναι τρομερά ηλίθιο,και το αστείο είναι ότι αν σε δει ο μπάτσος να περάσεις στοπ με 20 χλμ/ώρα θα σου σκάσει ένα 700άρι πρόστιμο για να μάθεις.

Μια από τα ίδια για το κόκκινο:Αν πατήσεις γκάζι στο πορτοκαλί και το κόκκινο ανάψει ενώ το αμάξι σου έχει περάσει το μισό το φανάρι,πάλι ένα 700άρι μπορεί να σου σκάσει ο μπάτσος....

Και το αστείο είναι ότι συνήθως τέτοιου είδους παραβάσεις τιμωρούν....Στον δρόμο για το χωριό μου έχει μια διασταύρωση εισόδου-εξόδου από τα χωριά που το όριο είναι 50 χλμ/ώρα ακόμα και για τις 2 μεσαίες λωρίδες που δεν είναι ούτε εισόδου ούτε εξόδου(είναι οι κλασικές λωρίδες της εθνικής)....Και μας έχουν γράψει τουλάχιστον 5-6 φορές γιατί πηγαίναμε με το δολοφονικό νούμερο των 90 χιλιομέτρων.

Προφανώς κανείς ποτέ δεν θα σέβεται τους νόμους αν υποτιμούν την στοιχειώδη νοημοσύνη του.Κανείς ποτέ δεν θα σέβεται φορομπηχτικούς νόμους που σκοπό δεν έχουν την καλή κυκλοφοριακή αγωγή αλλά το οικονομικό στράγγισμα. Από το μεσημέρι η Αγίου Δημητρίου είναι ουσιαστικά 1,5 λωρίδα δρόμος(έχει διπλοπαρκαρισμένα και από τις 2 μεριές).Οι μπάτσοι το ξέρουν αλλά δεν κάνουν τίποτα γιατί α)βαριούνται β)τα έχουν παρατήσει γιατί όλοι έχουν έναν μπάρπα να τους σβήνει τις κλήσεις γ)έχουν άνωθεν εντολή να μην γράφουν.(επιλέξτε όσες επιλογές θέλετε ελεύθερα)

Ας σταματήσουμε λοιπόν τις λογικές "η Χ ομάδα δεν μαθαίνει το Υ πράμα εκτός αν κάνεις το Ζ"(πχ οι έλληνες δεν μαθαίνουν κυκλοφοριακή αγωγή εκτός και αν τους βάλεις βαρύτατα πρόστιμα) γιατί αυτό απλά δεν βασίζεται ΠΟΥΘΕΝΑ,μόνο στον εμπειριστικό τρόπο σκέψης του καθενός.Η χάραξη πολιτικής δεν γίνεται(και ούτε θα έπρεπε) με συνονθυλεύματα εμπειρισμού και short-sited τυχοδιωκτισμού, αλλά με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.Και αυτό εκτείνεται σε όλο το φάσμα της πολιτικής: όπως τους κακούς "κουκουλοφόρους" δεν τους πιάνεις-τιμωρείς με τον κουκουλονόμο,έτσι τους παραβάτες στα αμάξια και στα λεωφορεία δεν τους τιμωρείς με παράλογες χρεώσεις και μέτρα αν θέλεις να λυθεί το πρόβλημα...

YARRRRRRRRRRRRRR
Niels

View Profile
« Reply #111 on: October 28, 2009, 12:23:01 pm »

Quote from: AgentCain on October 28, 2009, 12:07:55 pm
Γιατί ρε αγόρι μου να δίνουν ρέστα? Θα κάτσει τώρα ο ΟΑΣΘ να απολογηθεί σε ένα τοπικ στο φορουμ ηλεκτρολόγων? Αφού πάλι τις υπηρεσίες του θα χρησιμοποιήσεις.

Όχι, δεν πάει έτσι και βαρέθηκα με αυτήντην κουβέντα. Αν εσύ το δέχεσαι, καλώς.
billakos
Veteran

View Profile
« Reply #112 on: October 28, 2009, 12:26:54 pm »

Quote from: AgentCain on October 28, 2009, 12:07:55 pm

κοιτα ειναι πως το βλεπει ο καθενας γιατι εγω πιστευω οτι προφανως πρεπει να απολογείται (γενικότερα να δινει λογο και φυσικά όχι εδω) και επιπλεον ο οασθ ειναι ο μοναδικος τροπος μαζικης μεταφορας στη θεσσαλονικη...και μην μου πειτε για ταξι γιατι καποιος που μενει μακρια δεν μπορει να τα χρησιμοποιει (αμα ηταν ετσι θα επαιρνε αμαξι,πιο πολυ συμφερει). ο οασθ δεν πρεπει (τουλαχιστον) να βαζει οτι τιμες γουσταρει αλλα να ελεγχεται συνεχως απο το κρατος γιατι ειναι μια πολυ σημαντικη υπηρεσια για την πολη.δλδ αν δεν χρησιμοποιει το αστικο καποιος που μενει στα κουφαλια πχ ή σε μια περιοχη που θελει δυο αστικα για να ερθεις στο κεντρο δλδ εκεινος πως θα ερθει??????

για σημειώσεις μαθημάτων      http://users.auth.gr/valexiad      http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=34410.0 

νυστααα λεμε...
Niels

View Profile
« Reply #113 on: October 28, 2009, 12:35:01 pm »

Eίναι αυτή η γαμημένη λογική που έχουμε. ''Συνειδητά ρίχνεις το 1 Ευρώ μέσα, άρα όλα εντάξει''. και ''Παίρνε από το περίπτερο''. Αν για κάποιο λόγο παραλείψω να πάρω από το περίπτερο γιατί πρέπει να μου φάνε 20 λεπτά? Τι σημασία έχει αν ήταν πλούσιος ή φτωχός? Δεν είχε άλλη επιλογή. Θα μου πεις τώρα με αυτή τη γαμημένη λογική που λέγαμε, ''ας έπαιρνε από το περίπτερο''. Έχει ο ΟΑΣΘ το δικαίωμα να φάει λεφτά από όποιον δεν πήρε από το περίπτερο? Τώρα τσάμπα μιλάω βέβαια
ant
Guest
« Reply #114 on: October 28, 2009, 12:51:25 pm »

Εγω παντως μια φορα ειχα 2Ε πανω μου και καθολου ψιλα ε και λεω τωρα νταξ δε θα δωσω 2Ε για ενα εισιτηριο των 30λεπτων. Ετσι δεν εβγαλα, ρισκαρα και εχασα, γιατι ανεβηκε τελικα ελεγκτης. Ο ανθρωπος ηταν ευγενεστατος, ομως και εγω ημουν ευγενικος. Του ειπα ναι ενταξει δεν εχω εισιτηριο ποσο ειναι το προστιμο; Ουτε κονξες εκανα ουτε υφακι ειχα...

Ε κατι μαλακισμενα που δεν εχουν εισιτηριο και εχουν ενα υφος λες και τους χρωσταει ολος ο κοσμος πολυ μου τη δινουν!
Αν εσυ εισαι νταξει απο τη μερια σου και βλεπεις οτι ο αλλος θελει να σε ρεζιλεψει καντον κι εσυ ρομπα, μπορεις!
στο κατω κατω εισιτηριο δε χτυπησες δε σκοτωσες και κανεναν...

Τελος παντων το θεμα ειναι να αναγνωριζουμε τα λαθη μας οταν τα κανουμε
Quote from: Niels on October 28, 2009, 12:35:01 pm
Eίναι αυτή η γαμημένη λογική που έχουμε. ''Συνειδητά ρίχνεις το 1 Ευρώ μέσα, άρα όλα εντάξει''. και ''Παίρνε από το περίπτερο''. Αν για κάποιο λόγο παραλείψω να πάρω από το περίπτερο γιατί πρέπει να μου φάνε 20 λεπτά? Τι σημασία έχει αν ήταν πλούσιος ή φτωχός? Δεν είχε άλλη επιλογή. Θα μου πεις τώρα με αυτή τη γαμημένη λογική που λέγαμε, ''ας έπαιρνε από το περίπτερο''. Έχει ο ΟΑΣΘ το δικαίωμα να φάει λεφτά από όποιον δεν πήρε από το περίπτερο? Τώρα τσάμπα μιλάω βέβαια

Ρε Niels ναι νταξει δικιο εχεις με τα ρεστα, αλλα τι; Θα στειλεις email να παραπονεθεις; Θα κανεις μαζικη παρασταση και διαμαρτυρια εξω απο τα γραφεια του οασθ; Θα αυτοκτονησεις και θα αφησεις ενα σημειωμα για τους λογους που το κανεις; ( ο οασθ δεν εδινε ρεστα!!! )

Τελος παντων επαναλαμβανω τα λεφτα δεν ειναι το θεμα ειναι το νταβατζιλικι που πληρωνεις το καταλαβαινω απολυτα ( αν και με το δικαιολογητικο οτι αυτα τα εξτρα λεφτα πανε ας πουμε πχ στη συντηρηση των μηχανηματων θα το δεχομουν )

Το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις ως ανθρωπος να ασχοληθεις με τα μυρια οσα στραβα εχει ο κοσμος!!! Προτιμας να αναλωσεις τη ζωη σου σε κατι τοσο ασημαντο; Και τοσο που ασχοληθηκαμε με τα εισιτηρια του οασθ εμενα μαλακια μου φαινεται. Ασε που αμα θες ντε και καλα να κανεις τον αγωνα σου υπαρχουν πολυ πιο σημαντικα πραματα για να καταπιαστεις.
Niels

View Profile
« Reply #115 on: October 28, 2009, 12:55:52 pm »

Συμφωνώ σε όλα όσα είπες. Ασχολούμαι τόσο, γιατί απλά αυτό είναι το τόπικ. Δεν το έχω κάνει σκοπό της ζωής μου να δώσει ρέστα ο ΟΑΣΘ. Αλλά όταν βλέπω άνθρωπο που ηλικιακά φαίνεται να μπορεί να χρησημοποιήσει φοιτητικό, του δίνω το δικό μου. Απλά...
ant
Guest
« Reply #116 on: October 28, 2009, 12:58:27 pm »

Quote from: Niels on October 28, 2009, 12:55:52 pm
Συμφωνώ σε όλα όσα είπες. Ασχολούμαι τόσο, γιατί απλά αυτό είναι το τόπικ. Δεν το έχω κάνει σκοπό της ζωής μου να δώσει ρέστα ο ΟΑΣΘ. Αλλά όταν βλέπω άνθρωπο που ηλικιακά φαίνεται να μπορεί να χρησημοποιήσει φοιτητικό, του δίνω το δικό μου. Απλά...

Ναι δικιο εχεις, ισως ξεκινησω και γω να το κανω...
Niels

View Profile
« Reply #117 on: October 28, 2009, 12:59:38 pm »

Tongue 8)
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #118 on: October 30, 2009, 15:04:58 pm »

Quote from: Godhatesusall on October 28, 2009, 12:08:36 pm
Quote from: Aurelius on October 28, 2009, 10:48:59 am

Το ξέρεις ότι ο ΚΟΚ λέει ότι στο στοπ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ το αμάξι για να ελέγξουμε?Άσχετα αν στα 2/3 των STOP έχεις μια χαρά ορατότητα στους άλλους δρόμους πρέπει να ακινητοποιήσεις το αμάξι οποτεδήποτε βλέπεις STOP και μετά να ξαναξεκινήσεις.Αυτό είναι τρομερά ηλίθιο,και το αστείο είναι ότι αν σε δει ο μπάτσος να περάσεις στοπ με 20 χλμ/ώρα θα σου σκάσει ένα 700άρι πρόστιμο για να μάθεις.

Μια από τα ίδια για το κόκκινο:Αν πατήσεις γκάζι στο πορτοκαλί και το κόκκινο ανάψει ενώ το αμάξι σου έχει περάσει το μισό το φανάρι,πάλι ένα 700άρι μπορεί να σου σκάσει ο μπάτσος....

Και το αστείο είναι ότι συνήθως τέτοιου είδους παραβάσεις τιμωρούν....Στον δρόμο για το χωριό μου έχει μια διασταύρωση εισόδου-εξόδου από τα χωριά που το όριο είναι 50 χλμ/ώρα ακόμα και για τις 2 μεσαίες λωρίδες που δεν είναι ούτε εισόδου ούτε εξόδου(είναι οι κλασικές λωρίδες της εθνικής)....Και μας έχουν γράψει τουλάχιστον 5-6 φορές γιατί πηγαίναμε με το δολοφονικό νούμερο των 90 χιλιομέτρων.

Προφανώς κανείς ποτέ δεν θα σέβεται τους νόμους αν υποτιμούν την στοιχειώδη νοημοσύνη του.Κανείς ποτέ δεν θα σέβεται φορομπηχτικούς νόμους που σκοπό δεν έχουν την καλή κυκλοφοριακή αγωγή αλλά το οικονομικό στράγγισμα. Από το μεσημέρι η Αγίου Δημητρίου είναι ουσιαστικά 1,5 λωρίδα δρόμος(έχει διπλοπαρκαρισμένα και από τις 2 μεριές).Οι μπάτσοι το ξέρουν αλλά δεν κάνουν τίποτα γιατί α)βαριούνται β)τα έχουν παρατήσει γιατί όλοι έχουν έναν μπάρπα να τους σβήνει τις κλήσεις γ)έχουν άνωθεν εντολή να μην γράφουν.(επιλέξτε όσες επιλογές θέλετε ελεύθερα)

Ας σταματήσουμε λοιπόν τις λογικές "η Χ ομάδα δεν μαθαίνει το Υ πράμα εκτός αν κάνεις το Ζ"(πχ οι έλληνες δεν μαθαίνουν κυκλοφοριακή αγωγή εκτός και αν τους βάλεις βαρύτατα πρόστιμα) γιατί αυτό απλά δεν βασίζεται ΠΟΥΘΕΝΑ,μόνο στον εμπειριστικό τρόπο σκέψης του καθενός.Η χάραξη πολιτικής δεν γίνεται(και ούτε θα έπρεπε) με συνονθυλεύματα εμπειρισμού και short-sited τυχοδιωκτισμού, αλλά με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.Και αυτό εκτείνεται σε όλο το φάσμα της πολιτικής: όπως τους κακούς "κουκουλοφόρους" δεν τους πιάνεις-τιμωρείς με τον κουκουλονόμο,έτσι τους παραβάτες στα αμάξια και στα λεωφορεία δεν τους τιμωρείς με παράλογες χρεώσεις και μέτρα αν θέλεις να λυθεί το πρόβλημα...

ΕΣΥΕ: Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 5,4% τον Αύγουστο

Πτώση σε ποσοστό 5,4% κατέγραψαν τα οδικά τροχαία ατυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008 και ανήλθαν σε 1.269 έναντι 1.342 τον Αύγουστο του 2008.

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρηεσία, στα ατυχήματα αυτά υπήρχαν 133 νεκροί (ποσοστό μείωσης 34,8%), 196 βαριά τραυματίες (ποσοστό μείωσης 10,1%) και 1.507 ελαφρά τραυματίες (ποσοστό αύξησης 1,5%) έναντι 204 νεκρών, 218 βαριά τραυματιών και 1.484 ελαφρά τραυματιών, τον Αύγουστο του 2008.

Απο http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=96924

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #119 on: October 30, 2009, 22:51:31 pm »

YARRRRRRRRRRRRRR
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 17 Go Up Print
Jump to: