• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
August 03, 2025, 00:48:09 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
August 03, 2025, 00:48:09 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by PolarBear
[August 02, 2025, 23:35:57 pm]

Ρύθμιση θερμικού για μοτέ...
by chatzikys
[August 02, 2025, 21:29:19 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[August 02, 2025, 19:59:00 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Ma8hths Indou
[August 02, 2025, 17:30:47 pm]

[Τηλεπικοινωνιακά Συστήμα...
by Thanasis_pap
[August 02, 2025, 17:06:37 pm]

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματ...
by The Web
[August 02, 2025, 13:25:49 pm]

[Τομέας Ηλεκτρονικής] Μαθ...
by Nikos_313
[August 02, 2025, 09:51:26 am]

Οι μπράβοι του πρύτανη
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 01:30:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 01:04:15 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 00:59:05 am]

Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέ...
by inverter
[August 01, 2025, 20:35:12 pm]

Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[August 01, 2025, 15:13:09 pm]

Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημα...
by PolarBear
[August 01, 2025, 15:03:05 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 31, 2025, 21:15:48 pm]

Καμμένα...!!
by Godat
[July 31, 2025, 21:07:58 pm]

[ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ] Ανακοίνωση γι...
by Katarameno
[July 31, 2025, 20:31:30 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[July 31, 2025, 15:33:28 pm]

ΤΗΜΜΥ-Σκάκι
by L
[July 31, 2025, 13:24:56 pm]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by Katarameno
[July 30, 2025, 13:47:28 pm]

Ρώτα κάτι τον επόμενο
by Giopan
[July 29, 2025, 16:04:23 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9988
Latest: kyrlef
Stats
Total Posts: 1427647
Total Topics: 31739
Online Today: 117
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 13
Guests: 102
Total: 115
Katarameno
Nikos_313
tzortzis
johnnypap
iliaspapam
Giannis Masterio
akoil
trelogauros7
dsaragiotis
Billyskotsikas
cealexop
giannnnis23
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Πληροφορική και Μηχανική Πληροφορικής
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 Go Down Print
Author Topic: Πληροφορική και Μηχανική Πληροφορικής  (Read 6729 times)
anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
Re: Πληροφορική και Μηχανική Πληροφορικής
« Reply #30 on: September 14, 2009, 22:31:09 pm »

Quote from: apostolos1986 on September 13, 2009, 15:49:25 pm
εμένα πάλι μου κάτι μου βρωμάει...

προτείνω να μην τσιμπήσει κανείς   Smiley Smiley

από χιλιόμετρα καλά εντάξει, από μέτρα  Cheesy ...
« Last Edit: September 14, 2009, 22:33:37 pm by anonymous-root » Logged
mkaya81
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #31 on: September 14, 2009, 22:55:45 pm »

Δεν καταλαβαίνω ...
τεσπα

Cheesy Cheesy Cheesy

BSc & MSc EECS Univ.of Sussex
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #32 on: September 14, 2009, 23:32:29 pm »

και τελικά, ποιο είναι το συμπέρασμά σου mkaya81?

It's alright
mkaya81
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #33 on: September 15, 2009, 01:16:25 am »

δεν βγάζω συμπέρασμα

γιαυτό είμαι εδώ μέσα...  Smiley  

μπας και βγάλω ...

μυρίζομαι αυτοσκοπό (αλλά μάλλον αυτό που λέω είναι υποκειμενικό)

αν κάποιος έχει να προσθέσει κάτι περι ακαδημαϊκότητας του "Μηχανικού Πληροφορικής" καλό θα ήταν

fourier
Guest
« Reply #34 on: September 15, 2009, 01:17:27 am »

προτείνω να μην τσιμπήσει κανείς   Smiley Smiley

Εγω προτεινω να πεις την αποψη σου -αν εχεις- γι' αυτο που σπουδαζεις και για τα αλλα τα ομοειδη. Π.χ. τι σε ωθησε να επιλεξεις αυτο και οχι καποιο αλλο με παρομοιο ονομα θα ηταν μια καλη αρχη. Επισης, εαν ηταν να πας εξω να σπουδασεις, κατα ποσον θα επελεγες το ιδιο ή κατι παρομοιο και γιατι.
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #35 on: September 15, 2009, 03:28:22 am »

λοιπόν, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, η ακαδημαϊκή διαφορά πληροφορικού και μηχανικού πληροφορικής είναι, ή θα 'πρεπε να είναι, ότι η δεύτερη σου μαθαίνει ό,τι και η πρώτη, αλλά επιπλέον

περισσότερα μαθηματικά, θεωρία κυκλωμάτων και ηλεκτρονική

τρόπο σκέψης μηχανικού, βαθιά κατανόηση δομής και λειτουργίας

νοοτροπία μηχανικού  Tongue

είναι 5 χρόνια σπουδών με διπλωματική στο τέλος

It's alright
mkaya81
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #36 on: September 15, 2009, 04:17:09 am »

Quote from: κουνελαρχης on September 15, 2009, 01:17:27 am

Εγω προτεινω να πεις την αποψη σου -αν εχεις- γι' αυτο που σπουδαζεις και για τα αλλα τα ομοειδη. Π.χ. τι σε ωθησε να επιλεξεις αυτο και οχι καποιο αλλο με παρομοιο ονομα θα ηταν μια καλη αρχη. Επισης, εαν ηταν να πας εξω να σπουδασεις, κατα ποσον θα επελεγες το ιδιο ή κατι παρομοιο και γιατι.

είναι πολύπλοκο να σου απαντήσω αλλά και εκτός θέματος. Θα ευχηθώ να μην ξεφύγουμε. Θα προσπαθήσω να σε καλύψω.  Smiley
Ευτυχώς τελείωσα (μάλλον) με τις βασικές σπουδές (δες signature)  Wink

Δεν είναι θέμα τι σπουδάσαμε ή τι σπουδάζουμε αλλά τι διατεινόμαστε ότι σπουδάζουμε πχ "Μηχανική Πληροφορικής", και πόση ακαδημαϊκή σοβαρότητα μπορεί να έχει αυτό. Βλέπεις το EECS είναι ξεκάθαρο τι σημαίνει Electrical Engineering and Computer Sciense (φαινομενικά λόγω τίτλου διαφορετικό απο το Computer Engineering) αλλά και πάλι η διαφορά είναι προϊόν συζήτησης. Άκουσα να με προσφωνούν "Μηχανικό Πληροφορικής" αλλά και πάλι δεν κατάλαβα γιατί ?

Δεν μπορώ να πω ότι με ώθησε κάτι, μάλλον απο άγνοια έγινα όλα.
Αυτη την στιγμή μετά απο μερικά χρόνια δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα μάλλον θα ευχόμουν να είχα τελειώσει παιδαγωγικό ...  :'(
( ... και να κάνω κατατακτήριες για το χόμπι μου στους ΗΜΜΥ άσχετα αν δεν τελείωνα ποτέ ....)
Σκεφετειτε το ... έχετε τρείς καλούς λόγους
α) διακοπές Χριστούγεννα
β) Διακοπές Πάσχα
γ) Διακοπές Καλοκαίρι

mkaya81
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #37 on: September 15, 2009, 05:03:27 am »

Quote from: bjork on September 15, 2009, 03:28:22 am
λοιπόν, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, η ακαδημαϊκή διαφορά πληροφορικού και μηχανικού πληροφορικής είναι, ή θα 'πρεπε να είναι, ότι η δεύτερη σου μαθαίνει ό,τι και η πρώτη, αλλά επιπλέον

περισσότερα μαθηματικά, θεωρία κυκλωμάτων και ηλεκτρονική

τρόπο σκέψης μηχανικού, βαθιά κατανόηση δομής και λειτουργίας

νοοτροπία μηχανικού  Tongue

είναι 5 χρόνια σπουδών με διπλωματική στο τέλος

τα δέχομαι  Smiley αλλά ...
γιατί είναι ?
γιατί θα έπρεπε να είναι ?
είναι ρητός ο τρόπος σκέψης μας (engineering)?
είναι διαισθητικός ?
ενας πχ χημικός δεν κατανοεί βαθιά την ανόργανη ύλη? δεν κάνει πειράματα ?
νοοτροπία μηχανικού (τι είναι αυτό) ... φαντάζομαι δεν εννοείς τις καταλήψεις και το σοφιστικέ ντύσιμο  Smiley Smiley (ακόμα γουστάρω που μας καταλαβαίνουν από χιλιόμετρα)

να κάνω μια παράτολμη κίνηση.... και τον δικηγόρο του  Angry
Αν δουμε το τμήμα Ηλεκτρονικής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μπορούμε να ισχυριστούμε ότι διδάσκονται Μηχανική Υπολογιστών. Είναι Μηχανικοί Πληροφορικής ? Έχουν αρκετά μαθηματικά, αρκετή θεωρία κυκλωμάτων και αρκετή ηλεκτρονική ...
Ο Μηχανικός Πληροφορικής δηλαδή είναι ο Ηλεκτρονικός ΤΕΙ ή ο Μηχανικός ΗΥ ΑΕΙ?
Δεν νομίζω ...
Βασικά δεν νομίζω ότι αυτός ο όρος αναφέρεται σε κατι στανταρισμένο
Απο την άλλη άκουσα ότι οι απόφοιτοι Πληροφορικής των ΤΕΙ έχουν πτυχίο που λέει Μηχανικός Πληροφορικής επάνω (αλλο πάλι και αυτό)... Τα ΤΕΙ Πληροφορικής είναι το καθαρό αγγλοσαξωνικό Informatics (σκέτο) ... και προσέξτε .. χωρίς τεχνολόγος απο μπροστά απο το μηχανικός ..?

Φαντάζομαι ότι είναι σαφώς διαχωρισμένες οι σφαίρες Πληροφορικής, Ηλεκτρονικής, Ηλεκτρολογίας, Μαθηματικών, Φυσικής .... η δεν είναι ?  Απλά μου φαίνεται κουφός ο όρος ... και τον διάβαζω και απο καθηγητές και απορώ ...

Τα ΤΕΙ Ηλεκτρονικής φαίνονται όντως να κάνουν σε επίπεδο Μηχανικής ΗΥ (και όχι Ηλεκτρολογίας) τα ίδια ... εντούτοις το επίπεδο είναι τόσο χαμηλό που αμφιβάλλεις για τα πολύ βασικά ακόμα. Έχω φίλο που σπούδασε πρώτα στα ΤΕΙ Ηλεκτρονικής και μετά σε ΗΜΜΥ στην Ελλάδα και μου τα λέει ...(ΠΟΙΟΤΗΤΑ) Επίσης κάτι που θεωρείται αυτονόητο είναι ότι ένα πρόγραμμα σπουδών για να λέγεται Χ πρέπει να έχει κάποια συγκεκριμένα μαθήματα πχ το Χ τμήμα έχουν έναν κορμό Υ μαθημάτων (ΠΟΣΟΤΗΤΑ)

Ενας καλός καθηγητής που είχα στην Μηχανική Λογισμικού και δίδασκε Software Quality Assurance μου είπε τι είπε ο DeMarco απο το 1982 ".... δεν μπορείς να μετρήσεις κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις ...." ...μπορούμε να ελέγξουμε μέσα στην τάξη αν ο Χ καθηγητής-αινσταιν είναι πάντα αποδοτικός σύμφωνα με τις Χ, Υ μετρικές ? Μπορούμε να ελέγξουμε την οικοδόμηση εννοιών μέσα στην τάξη και τον αποτελεσματικό τρόπο πρόσκτησης γνώσεων του υποκειμένου (αρε ΑΣΕΠ ....) ... με τίποτα ... οι καμμένοι οι παιδαγωγοί αυτό προσπαθούν ... υπάρχουν αμέτρητοι παράγοντες ... ειδικά στην Ελλάδα...σκεφτείτε πόσες φορές χάσατε την επαφή με τον καθηγητή γιατί το μωρό απέναντι ήθελε παιχνίδια  Smiley ...πως θα πετύχεις ποιότητα μέσα στο μάθημα ...το μόνο που προσφέρει ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ επομένως το Πολυτεχνείο σε σχέση με το ΤΕΙ είναι μιας καλύτερης ποιότητας φοιτητή ...  Wink δουλεμένο και μαθημένο για δουλειά ...  Wink

Κατι που ισχύει ακόμα (γενικότερα) στην αλλοδαπή είναι ότι ΚΑΙ ο όρος engineering σήμερα έχει ξεχειλώσει απίστευτα .... δείτε http://gigaom.com/2009/09/13/what-we-can-learn-about-pricing-from-menu-engineers/
Και όχι μονο ... Ακόμα και ο μάγειρας θεωρείται engineer ... και αυτό είναι ξεφτίλα αλλά μόνο σε εμάς διαφέρει
Στην Ελλάδα ο όρος Μηχανικός είναι υπόθεση ΤΕΕ και Πολυτεχνείου ... στο εξωτερικό μάλλον αναφέρεται σε όποιον χρησιμοποιεί Τεχνολογίες και "Συνταγές-Αλγόριθμους" με φορμαλιστικό τρόπο ώστε να φτάσει σε ένα -από πριν γνωστό- καλό αποτέλεσμα .... επεκτείνοντας ίσως και την ίδια την "Συνταγη" σε κάτι καλύτερο ..... "μηχανέυοντας και μαγειρεύοντας αλγόριθμους" δηλαδή...ο Μηχανικός σύνηθως Αναλύει, Σχεδιάζει, Εφαρμόζει και Ελέγχει - Παραδίδει
Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να Πιστοποιεί, να Εγκυροποιεί, να Προδιαγράφει. Κάθε ένα από τα παραπάνω έχει τις τεχνολογίες του και τις "τεχνοτροπίες" του ... είναι λίγο ιστορικός όρος και δεν συνδέεται απαραίτητα με εργατικά δικαιώματα .... για παράδειγμα και εγώ μπορουσα να γραφτώ στου Chartered Engineers αλλά και απόφοιτοι Χημικοί, Φυσικοί, Μαθηματικοί, Computer Scientists, Food Engineers κτλ κτλ κτλ

Μπορούμε να λέμε πολλά  Smiley
Τα παραπάνω είναι σκέψεις και προβληματισμοί που με βασανίζουν και βασανίζω και εγώ με την σειρά μου τους εξίσου περίεργους. Κάποια στιγμή πρέπει να κραταιωθούν τα όρια των επιστημών ΤΠΕ σε θεσμικό και νομικό επίπεδο. Αυτή είναι δουλειά των καθηγητών μας, των συλλόγων μας και των νομοθετών. Το θέμα (απο εμάς) είναι αν πρέπει τελικά να προωθούμε την χρήση όρων που είναι trendy ή αν πρέπει να αναδείξουμε την πραγματική επιστήμη μας...

« Last Edit: September 15, 2009, 05:12:53 am by mkaya81 » Logged

Καλλισθένης
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

I'm not insane! My mother had me tested

View Profile WWW
« Reply #38 on: September 15, 2009, 05:26:36 am »

Quote from: mkaya81 on September 15, 2009, 05:03:27 am
Ενας καλός καθηγητής που είχα στην Μηχανική Λογισμικού και δίδασκε Software Quality Assurance μου είπε τι είπε ο DeMarco απο το 1982 ".... δεν μπορείς να μετρήσεις κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις ...."

btw, το ρητό έχει ειπωθεί αντιστρόφως:

You can't control what you can't measure

και από τότε το έχει πάρει κάθε επιστήμη και το ξεχείλωσε ...μετρώντας  Tongue

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
mkaya81
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #39 on: September 15, 2009, 16:48:21 pm »

sos-toast

πως λέμε διδάσκω αεί γηρασκόμενος

(τώρα πετάξτε τα μπουκάλια)  Grin

πηρε-toast-το-σαββατόβραδο ... λέγαν οι ειδικοί ... μα τώρα πιά το Σαββατο ανηκει στα Ημιζ ..  8) 8)

Megawatt
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

...upgrading...

View Profile
« Reply #40 on: September 15, 2009, 19:03:33 pm »

Quote from: anonymous-root on September 14, 2009, 22:31:09 pm

από χιλιόμετρα καλά εντάξει, από μέτρα  Cheesy ...
εγω δεν καταλαβα το τοπικ αυτο τι αλλο εξυπηρετει εκτος απο την απαντηση σε μια απορια.

Επι του θεματος ρωτω τον starter του τοπικ:
Σπουδασες στο πανεπιστημιο του Σάσεξ και πηρες πτυχιο BSc & MSc EECS. Λες:
"EECS είναι ξεκάθαρο τι σημαίνει Electrical Engineering and Computer Sciense (φαινομενικά λόγω τίτλου διαφορετικό απο το Computer Engineering) αλλά και πάλι η διαφορά είναι προϊόν συζήτησης."

To ΔΟΑΤΑΠ. (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαικών και Πληροφόρησης), - πρωην ΔΙΚΑΤΣΑ - τί ελληνικο τίτλο σου δινει? Γιατι με φανηκε παραξενη η φραση "προϊόν συζήτησης"

...........
mkaya81
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #41 on: September 16, 2009, 01:14:02 am »

Φυσικά και είναι προϊόν συζήτησης  Smiley

Υπάρχουν Πανεπιστήμια της Αγγλίας Software Engineering (*1*) που δεν έχουν καθόλου Μαθηματικά (καθόλου) και αναγνωρίζονται απο το ΔΟΑΤΑΠ ως ΑΠΘ - Επιστήμης των Υπολογιστών (που είναι τιγκα στα Μαθηματικά). Αυτό πως το βλέπετε ?  Undecided

Ας μην συζητήσουμε για το τι πάει να γίνει με την Συνθήκη Μπολονεζ γιατί εκεί την κάτσαμε την βαρκα ...Καρμπονάρα θα γίνουμε ... το κάθε χωρίο στην Αγγλία έχει Πανεπιστήμιο ... οι πιο εύκολες σχολές για να δημιουργηθούν είναι οι σχολές Πληροφορικής και οι σχολές Οικονομικών (και στην Ελλάδα, και στην Αγγλία και στο Σουδάν). Εύχομαι το ότι δηλώνουμε "πληροφορικάριοι" και το ότι υπάρχει και θεσμικό πλαίσιο για αυτό, να μην γυρίσει εναντίων μας. Τι εννοώ ...? Shocked

Η συνθήκη Μπολονέζ μου φαίνεται ότι λέει ότι: υπεύθυνο τμήμα για να πει τι δικαιώματα έχει ένας απόφοιτος , είναι το τμήμα έκδοσης του πτυχίου (πχ το Αγγλικό Πανεπιστήμιο).  Σκεφτείτε το Katina University να δει ότι στην Ελλάδα τα τμήματα EECE είναι Πληροφορικής ...έχουν μεγάλη βάση (άρα για τον έμπορο σημαίνει μεγάλη ζήτηση άρα μεγάλο target group αρα $$$ ). Θα βάλει 3 μαθήματα Ηλεκτρολογίας - Ηλεκτρονικής και θα πει ότι ο απόφοιτος του είναι EECE στην Ελλάδα ...Το έμπορο δεν θα τον ενδιαφέρει το ΔΟΑΤΑΠ αλλά το ΣΑΙΤΤΕ και αυτό γιατί δεν θα ψάχνει "ακαδημαική αναγνώριση" αλλά "επαγγελματική ισότιμια" που σημαίνει ότι ο απόφοιτος του
α) θα γράφεται στο ΤΕΕ / ΤΣΜΔΕ
β) θα παίρνει μέρος σε διακυρήξεις / διαγωνισμούς
γ) θα παίρνει μέρος σε ΑΣΕΠ
δ) θα γράφεται υποχρεωτικά σε όποιον σύλλογο πει ο ποιησαντας τω πτύχιω (το Παν.Αγγλίας δηλαδή)
Το "μαλακό" λόγω ευρωπαϊκών οδηγιών ΣΑΙΤΤΕ (κάπως έτσι λέγεται και κάνει επαγγελματικές αναγνωρίσεις) θα ανγνωρίσει την επαγγελματική ικανότητα του αποφοίτου θέλει δεν θέλει.Και για να το τραβήξω ακόμα παραπάνω και στα μέτρα της σημερινής κατάστασης, το Katina University θα κάνει franchise με το ΙΕΚ ΦΜΚΕ (Φεξε-Μου-Και-Επεσε) και θα δίνει πτυχία - διπλώματα απέναντι απο το σπιτι μας  Angry  

Δεν είμαστε μακρυά. Ηδη οι πρώτες άδεις δόθηκαν http://www.ypepth.gr/docs/anakoinwsh_adeiwn_idryshs_kollegiwn_090731.doc
Οριστε και εδώ και το νομοσχέδιο τους http://www.look4studies.com/files/fek1531_kollegia_09.pdf
εδώ και η προκύρξη http://www.et.gr/download_publication/2009/10/278/pdf?form.submitted=True ... δείτε την σελίδα 8126 που λεει β) κάτοχοι τίτλων μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν αποκτηθεί σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους οποίους έχει αναγνωρισθεί το δικαίωμα άσκησης νομοθετικά κατοχυρωμένου επαγγέλματος, σύμφωνα με σχετική απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικής εκπαίδευσης .... είναι μπροστά μας ήδη  :'(

Το ΤΕΕ βέβαια θα αντιδράσει αλλά το ΤΕΕ είναι κράτος εν κράτει στην Ελλάδα και όχι στην Ευρώπη. Σκεφτείτε ότι πχ στην Ολλανδία 5 έτη προϋπηρεσίας (χωρίς πτυχίο) σημαίνουν μεταπτυχιακό με εργατικά δικαιώματα ...(χασίσια καπνίζουν οι ανθρωποι  ... τι περιμένεις ...) Πως θα πείσει το ΤΕΕ την Ευρωπαϊκη Κοινωνια ότι τα ελληνικά Πολυτεχνεία έχουν τα σκήπτρα? (που κατ' εμε τα έχουν ... αλλά αυτό είναι υποκειμενικό  Sad ) ... γιαυτό είπα και πιο πριν ..."Γιατί δεν πήγα παιδαγωγικό? τι καλύτερο έχει ο Φουριε δηλαδή απο τον Πιαζε?" Cheesy

Επι των προσωπικών πληροφοριών  8)
Αν και δεν θέλω να δίνω πολλές προσωπικές πληροφορίες (φιλοσοφία ιντερνετ) σου λέω τα παρακάτω:
ΗΜΜΥ με αναγνώρισαν (δεν θα πω τμήμα  Wink ) αλλά δεν το θεωρώ ότι είναι σωστό. Δεν έχω υπομονη να μπω στην διαδικασία την "Greca Style" για να το αλλάξω. Θεωρητικά νομίζω ότι έχω παραπάνω δικαιώματα από ότι αν με αναγνώριζαν Μηχ ΗΥ και Πληροφορική Πάτρων όπως θα ήθελα ... όχι ότι πάλι θα χρησιμοποιουσα το "Πατρινιό"ιδιώμα του "Μηχανικ. Πληροφορικής"  Wink.

Είναι διαφορετική η προσέγγιση που έχει ο ΗΜΜΥ με την Πληροφορική. Δυο τμήματα ΗΜΜΥ πλησιάζουν αρκετά στην Πληροφορική Επιστήμη των Υπολογιστών. Το ένα είναι στο ΑΠΘ της κατεύθυνσης Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών και το άλλο είναι το ΕΜΠ κατεύθυνση Πληροφορικής. Αυτά προκύπτουν από μια ποσοτική αξιολόγηση σπουδών Πληροφορικής που βρήκα στο Internet (θα την παραθέσω με το που την ξαναβρώ ...  έχει όλα τα σχετικά τμήματα). Μου είχε κάνει εντύπωση ότι ότι απο αρκετά τμήματα που θεωρούνται τμήματα ΤΠΕ έλειπαν (ή ήταν επιλεγόμενα) βασικά μαθήματα της Επιστήμης των ΗΥ (την λέω έτσι για να είμαι σαφής)

Για να γυρίσουμε στο θέμα μας ... τελικά είμαστε υπερ της χρήσης του όρου Μηχανική Πληροφορική χωρίς να ξέρουμε τι (και αν) σημαίνει. Εγω πάντως δεν τον χρησιμοποιώ και νομίζω (κατ'εμε) ότι αποτελεί υπεύθυνη ακαδημαϊκή πρακτική. Είμαστε Θετικοί Επιστήμονες και όχι Φιλόσοφοι. Ότι χρησιμοποιήσαμε στα μαθήματα μας μέχρι σήμερα είχαν αίτιο και αιτιατό με κατηγορηματική μορφή. Χρησιμοποιύμε νόμους και θεραπεύουμε μηχανικα - τεχνικά έργα. Αυτά δεν είναι αέρας αλλά αυστηροί μαθηματικοί τύποι. Το "Μηχανικός Πληροφορικής" είναι μπανανόφλουδα την οποία οφείλουμε να μην πατήσουμε ... Είμαστε EECE. Αυτό λέει όλα όσα χρειάζονται.

(*1*)  Το Software Engineering όπως και το Informatics στην Αγγλία είναι υποσύνολο του Computer Sciense. Ενας Computer Scientist είναι και Software Engineer και Informatic. Το αντίστροφο δεν ισχύει. Η λογική τεκμαίρεται από το πρόγραμμα σπουδών και τις ώρες που εμβαθύνει στο κάθε μάθημα.Το Computer Engineering είναι κάτι σαν Ηλεκτρονική προσανατολισμένη στους Υπολογιστές.

« Last Edit: September 16, 2009, 01:22:53 am by mkaya81 » Logged

mkaya81
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #42 on: September 16, 2009, 01:18:50 am »

εγω δεν καταλαβα το τοπικ αυτο τι αλλο εξυπηρετει εκτος απο την απαντηση σε μια απορια.

αν οι Έλληνες μιλούσαμε μονο όταν υπήρχε λόγος τότε όλα θα δούλευαν  Cheesy
απο πάντα μιλούσαμε σε πλατείες και ναούς και είχαμε δούλους (γιατί βαριόμασταν να δουλέψουμε !!!) και ασχολούμασταν με "υψηλότερα" πράγματα

Ποιο είναι το παράξενο?

Που θεωρώ τον όρο "Μηχανικό Πληροφορικής" ακαδημαϊκά ανάρμοστο να αναφέρεται απο καθηγήτη πανεπιστημιου ?
Έχει τεράστια ευθύνη ένας καθηγητής πανεπιστημίου και αυτό γιατί έχει την γνώση να κάνει πολύ καλό στην κοινωνία αλλά μπορεί απο παραλείψεις ή πράξεις να κάνει και πολύ μεγάλο κακό ... πολύ μεγαλύτερο από ότι μπορεί να κάνει ένας καθηγήτης πχ ΙΕΚ.

Εγώ κάνω συζήτηση και περιμένω να απαντήσει . . .
« Last Edit: September 16, 2009, 01:32:01 am by mkaya81 » Logged

bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #43 on: September 16, 2009, 02:18:03 am »

σοβαρά τώρα, μια εταιρία στο εξωτερικό δε γνωρίζει ποια πανεπιστήμια είναι σόι και ποια είναι του κώλ#$?

γιατί αυτοί χάνουν αν παίρνουν ανίκανους εργαζόμενους

It's alright
nbourgis
Guest
« Reply #44 on: September 16, 2009, 02:37:48 am »

Oση διαφορα εχει και ο μηχανικος πωλησεων απο την πωλητρια σε παπουτσαδικο.
Pages: 1 2 [3] 4 Go Up Print
Jump to: