• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 02:04:12 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 02:04:12 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 29
Guests: 110
Total: 139
zoi
Master oogway
Theosarm
mavropan
bougatsa
kpapama
Apaugasma
Nekt
Xlapatsas
Nikikouss
engineer2030
Theodosia
ArchieHadCells
alexlemp
AODON
VaiosG
chaniotism
iasonasl
pliroforikarios
Yamal
freskoulhs
evgns
Petros Ts
Dimikioup
georsoti
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Περί Υπολογιστών... > Software > Windows 7, Vista , XP, 9x, 2000, Office (Moderators: chatzikys, PolarBear) > Περί Windows και Linux γενικά...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 17 Go Down Print
Author Topic: Περί Windows και Linux γενικά...  (Read 22335 times)
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
Re: Περί Windows και Linux γενικά...
« Reply #150 on: September 06, 2009, 19:47:43 pm »

Quote from: Odys on September 06, 2009, 19:21:27 pm
Λοιπόν με την ίδια λογική θα πάω να βάλω το fedora 5 που έχω σε dvd στο καινούργιο μου pc. Και θα σας κάνω και χάρη γιατί είναι και 2 χρόνια πιο νέο από τα xp που βάλατε. Βάζουμε στοίχημα ότι δεν θα εγκατασταθεί καν?  Roll Eyes

τα sp είναι το αντίστοιχο αν θέλετε με τις νέες διανομές. Οπότε τι είναι λογικό? Να βάλω το fedora 5 που έχω και να το κάνω update η να βάλω το 9? Μάλλον κάτι χάνω στην πορεία της λογικής σου.

Σπασμένο στο pc μου αυτή τη στιγμή έχω το office και το coreavc. Το core θα το αγοράσω συντόμως γιατί έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά και αξίζει να το αγοράσεις.

Τέλος πάντων βαρέθηκα το flame. O καθένας κάνει τις επιλογές του

Κι εσύ κι ο κουνελάρχης τα ίδια είπατε. Προφανώς είναι παλιό λειτουργικό. Δεν είπα οτι απαιτώ να λειτουργήσει άψογα σε ένα καινούριο PC. Δεν είναι αυτό που θέλω να τονίσω. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι εν τέλει δεν είναι τόσο ότι τα windows είναι υπερβολικά πιο εύκολα στην εγκατάσταση/ρύθμιση/χρήση αλλά στο ότι απλά τα έχουμε συνηθίσει.

Έλεγες στο προηγούμενο ποστ σου ότι ο Μπομπ έπρεπε να εγκαταστήσει windows με ενσωματωμένο SP2, ότι έπρεπε να κατεβάσει drivers από το ιντερνετ αντί να χρησιμοποιήσει αυτούς της motherboard και ότι έφταιγε αυτός για τα προβλήματα που του προέκυψαν. Κοινώς και τα Windows έχουν τα στριφνά τους και τις ιδιαιτερότητές τους που απλά έχουμε συνηθίσει. Ο μέσος χρήστης Windows έχει συνηθίσει μετά από όλη αυτήν τη συνιθισμένη διαδικασία της εγκατάστασης να θεωρεί αναμφισβήτητα απαραίτητο ότι πρέπει να βάλει anti-virus, anti-spyware, registry cleaner κτλ για να λειτουργήσει καλά το PC του. Αυτό δεν είναι ηλίθια ιδιαιτερότητα των Windows? Κι όμως όλοι την θεωρούν αυτονόητη λες και είναι μέρος του λειτουργικού...συνήθεια...

Προφανώς ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Αυτό δεν απαγορεύει να συζητάμε και να επιχειρηματολογεί ο καθένας στο τι θεωρεί καλύτερο. Δε καταλαβαίνω γιατί κάθε τέτοια συζήτηση πρέπει να την βλέπουμε σαν κόντρα ή σαν flames ή ότι προσπαθεί ο ένας να αλλάξει το λειτουργικό που έχει στο pc του ο άλλος...

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
fourier
Guest
« Reply #151 on: September 06, 2009, 22:26:03 pm »

Quote from: Aurelius on September 06, 2009, 18:20:26 pm
Θα συμφωνησω με τον Alejandro, ο οποιος ειπε και την πιο σοφη κουβεντα.  Το μονο που θα ηθελα να προσθεσω ειναι το εξης. Οι τοσο φανατικοι χρηστες windows θα ηθελα να μας ενημερωσουν παρακαλω , ποσα χρηματα εχουν ξοδεψει σε software.  Και προφανως, χωρις να κρυψουν τα χρηματα που ξοδευει το πανεπιστημιο για τις αδειες λειτουργιας, γιατι εμμεσα και αυτα τα πληρωνουμε.

Η εναλλακτικα, θα μπορουσανε να μας πουνε ποσα χρηματα εχουν κλεψει, με το να μην πληρωνουν τους προγρρμματιστες για τα προγραμματα που χρησιμοποιουν. Προφανως, τα παιχνιδια συμπεριλαμβανονται στα προγραμματα. Το καταλαβαινω να γουσταρεις εμπορικα προγραματα, αν τα πληρωνεις. Αν τα "πληρωνεις" πουλο. Και το 99% των χρηστων, τουλαχιστον στην Ελλαδα, τα "πληρωνει".

1) Η συζητηση (και οι δικες μου τοποθετησεις συγκεκριμενα) ηταν για το διπολο windows VS linux και οχι για το εμπορικο VS ελευθερο λογισμικο. Το πώς ακριβως εφτασες να συγκρινεις το φωτοσοπ με το γκιμπ δεν τολμω να το ρωτησω. As I said πιο πανω, οι υποστηρικτες του λινουξ συνηθιζουν να μεταφερουν την κουβεντα αλλου.
Παρεμπιπτοντως να σε ενημερωσω οτι αυτη τη στιγμη το μονο εμπορικο λογισμικο που τρεχει στα ΧΡ μου ειναι το Nod-32 antivirus. Ολα τα αλλα ειναι opensource ή τεσπα free, και κανω τη δουλεια μου μια χαρα χωρις να μου λειπει τιποτα.

2) Γενικως φανατικος των windows σ' αυτο το τοπικ ειναι μονο ενας, ο Odys. Εγω απο την πλευρα μου ειπα οτι συμπαθω το λινουξ και θα ηθελα παρα πολυ να το μαθω, αλλα οσες φορες προσπαθησα δεν τα καταφερα, και οχι εντελως με δικη μου ευθυνη.
Νταξει εγω ειμαι παραξενος. Αλλα δεν ειμαι ο μονος, καθως γνωριζω κι αλλο κοσμο που ειναι στην ιδια φαση.

3) Cartman: Εξακολουθεις να λες αλλα αντι αλλων. Το να αναγκαστεις να κατεβασεις την καινουργια εκδοση των drivers ας πουμε της καρτας γραφικων ειναι οντως ενα μειονεκτημα για τα windows (που, παρεμπιπτοντως, εμενα τις νεες εκδοσεις των drivers ta XP μου τις δειχνουν στο windows update μαζι με τις αλλες αναβαθμισεις του λογισμικου...) Ωστοσο, το να κανεις μια βολτα στο γλουγλου και λιγα κλικ για να κατεβασεις ενα εκτελεσιμο που τρεχει με διπλο κλικ, δεν συγκρινεται με το να ψαχνεις να βρεις το (εντυπο) manual της οθονης σου ωστε να βρεις τα νουμερα και να τα περασεις στο xorg (αν θυμαμαι καλα γιατι περασε και πολυς καιρος, ετσι δεν γινεται? Εψαχνα να βρω τα ορια αναλυσης και refresh rate για να τα περασω)
Ασε που και παλι πρεπει καποιος να σου πει τι ειναι το xorg και πώς κανεις edit για να το αλλαξεις. Κι αν δεν εχεις desktop να τρεχει, πώς θα μπεις στο ιντερνετ για να βρεις πληροφοριες? Αντιθετα, εαν σου λειπουν οι drivers στα windows απλα θα εχεις αναλυση 640x480, δηλαδη εκνευριστικα μεγαλα γραμματα και εκνευριστικα μικρα παραθυρα ωστοσο θα μπορεσεις να συνδεθεις και να κατεβασες δριβερς. Λαθος?

4) Τα windows ΕΙΝΑΙ πιο ευκολα στην εγκατασταση. Στατιστικα αμα το παρεις, οι χρηστες που προσπαθησαν να εγκαταστησουν λινουξ αλλα δεν τα καταφεραν ειναι πολυ περισσοτεροι απο αυτους που προσπαθησαν να εγκαταστησουν windwos και δεν τα καταφεραν.
Ε τωρα οταν ο αλλος μου λεει προσπαθησα να στησω windows 95 στον τετραπυρηνο 64bit με τα 16GB RAM και τον ΤΒ σκληρο αλλα δεν τα 'βλεπε, ε χεσε με ρε φιλε.........

5) Τελος:
Προφανώς ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Αυτό δεν απαγορεύει να συζητάμε και να επιχειρηματολογεί ο καθένας στο τι θεωρεί καλύτερο. Δε καταλαβαίνω γιατί κάθε τέτοια συζήτηση πρέπει να την βλέπουμε σαν κόντρα ή σαν flames ή ότι προσπαθεί ο ένας να αλλάξει το λειτουργικό που έχει στο pc του ο άλλος...
Συνηθως οι χρηστες των windows βασιζουν την επιχειρηματολογια τους σε προσωπικες δυσκολιες με το λινουξ, τις οποιες γενικευουν. Η γενικευση δεν ειναι αυθαιρετη γιατι συνηθως ειναι κοινες (οι δυσκολιες). Οταν η πλειοψηφια οσων απερριψαν ενα λειτουργικο σου λεει οτι "προσπαθησα (λιγο/αρκετα/πολυ) αλλα desktop δεν ειδα" σημαινει πως αυτο αποτελει αντικειμενικο προβλημα. Οι χρηστες του λινουξ ομως προσπαθουν να τους βγαλουν ψευτες!
-Οχι δεν ειναι δυσκολο.
-Μα αφου ζοριστηκα και δεν τα καταφερα..
-Δε μπορει καποιο λαθος θα εκανες
-Μα το ξερω οτι εκανα λαθος, αυτο σου λεω, οτι δεν ηξερα ποιο ειναι το σωστο και δεν μπορουσα να βρω λυση μονος μου!
-Τα windows ειναι χειροτερα γιατι χρειαζονται antivirus kai firewall kai antispyware και εχουν προβλημα με τα δικαιωματα και την ασφαλεια....
Και ο αουρελιους απο διπλα θα πεταξει κι αυτος τη μπαρουφα του περι ανοιχτου και εμπορικου λογισμικου - λες και μιλησε κανενας γι' αυτο.
και καπου εκει η συζητηση φτανει στο τελος...

6) Εχω αρχισει να πιστευω οτι το μεγαλυτερο προβλημα του λινουξ ειναι οι υποστηρικτες του..... Αμα ηταν λιγοτερο στενομυαλοι το λειτουργικο αυτο θα μπορουσε να ειχε κλεισει τη M$ εδω και χρονια.......

Εξαλλου δεν εχει κανενα νοημα μια συζητηση σαν κι αυτη...

Την επομενη φορα που θα προσπαθησω να βαλω λινουξ (ειμαι σιγουρος οτι θα μου ρθει παλι καποια στιγμη) θα στειλω μηνυμα σε ολους εσας τους υποστηρικτες του, ολον αυτο το χρονο που σπαταλατε προσπαθωντας να πεισετε για το.. αυτονοητο που αναγνωριζουν σχεδον ολοι, να τον αφιερωσετε στο να με βοηθησετε να το εγκαταστησω αλλα κυριως να μαθω να το δουλευω.
SolidSNK
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

free()'d and attuned

View Profile
« Reply #152 on: September 06, 2009, 22:34:14 pm »

Quote from: κουνελαρχης on September 06, 2009, 22:26:03 pm
2) Γενικως φανατικος των windows σ' αυτο το τοπικ ειναι μονο ενας, ο Odys. Εγω απο την πλευρα μου ειπα οτι συμπαθω το λινουξ και θα ηθελα παρα πολυ να το μαθω, αλλα οσες φορες προσπαθησα δεν τα καταφερα, και οχι εντελως με δικη μου ευθυνη.
Νταξει εγω ειμαι παραξενος. Αλλα δεν ειμαι ο μονος, καθως γνωριζω κι αλλο κοσμο που ειναι στην ιδια φαση.
Δεν σε πιστεύω. Ή αλλιώς , δεν προσπάθησες να μάθεις τπτ. Όταν θες να μάθεις κάτι, το παίρνεις δομημένα από την αρχή , απλά απλά.

Επειδή καταλαβαίνω τι φάση είσαι, η συμβουλή μου: ΜΗ βάλεις linux ή ο,τιδήποτε unixοειδές. Δεν το χρειάζεσαι στο ελάχιστο. Εσύ χαλιέσαι. Αν θες να βάλεις, από περιέργεια ή λόγω free and open source , κάντο σωστά και δώσε το χρόνο που πρέπει. Α και μακριά από ubuntu και λοιπές τέτοιες.

Γενικά η συζήτηση που γίνεται εδώ μέσα είναι κάτι τέτοιο:

"Savior, conqueror, hero, villain. You are all things, Revan, and yet you are nothing. In the end you belong to neither the light nor the darkness. You will forever stand alone."
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #153 on: September 06, 2009, 23:02:27 pm »

Νόμιζα πως είχαμε ξεπεράσει τα κλασικά επιχερήματα
Με τις τελευταίες εκδόσεις windows (Vista, 7) που πιάνουν το νόημα του MacOSX (γιατί μιλάμε για τον καλύτερο συνδυασμό ευχρηστίας/παραγωγικότητας σε περιβάλλον) δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλεις Linux εάν δεν είσαι enthusiast, admin ή αν δεν είσαι φανατικός της ιδέας του opensource. Το όλο θέμα ειναι μία επένδυση χρόνου. Αν καταλάβεις το unix, έχεις κερδίσει πολλά, μπορει όμως να προτιμάς να επενδύσεις το χρονο σε κάτι που ο η/υ είναι το εργαλείο και όχι το αντικείμενο.

extra>Επικεντρωνόμαστε στο πόσο δύσκολο είναι να βάλεις drivers σε οποιοδήποτε OS. Υπάρχουν κι άλλα δύσκολα πράγματα στο Linux που μπορεί να αποκαρδιώσουν αυτόν που βαριέται.
Πχ η διαδικασία του να βάλεις το Cadence μπορεί σε κάποιον να φανεί μαρτύριο.

Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #154 on: September 06, 2009, 23:11:50 pm »

Quote from: κουνελαρχης on September 06, 2009, 22:26:03 pm
3) Cartman: Εξακολουθεις να λες αλλα αντι αλλων. Το να αναγκαστεις να κατεβασεις την καινουργια εκδοση των drivers ας πουμε της καρτας γραφικων ειναι οντως ενα μειονεκτημα για τα windows (που, παρεμπιπτοντως, εμενα τις νεες εκδοσεις των drivers ta XP μου τις δειχνουν στο windows update μαζι με τις αλλες αναβαθμισεις του λογισμικου...) Ωστοσο, το να κανεις μια βολτα στο γλουγλου και λιγα κλικ για να κατεβασεις ενα εκτελεσιμο που τρεχει με διπλο κλικ, δεν συγκρινεται με το να ψαχνεις να βρεις το (εντυπο) manual της οθονης σου ωστε να βρεις τα νουμερα και να τα περασεις στο xorg (αν θυμαμαι καλα γιατι περασε και πολυς καιρος, ετσι δεν γινεται? Εψαχνα να βρω τα ορια αναλυσης και refresh rate για να τα περασω)
Ασε που και παλι πρεπει καποιος να σου πει τι ειναι το xorg και πώς κανεις edit για να το αλλαξεις. Κι αν δεν εχεις desktop να τρεχει, πώς θα μπεις στο ιντερνετ για να βρεις πληροφοριες? Αντιθετα, εαν σου λειπουν οι drivers στα windows απλα θα εχεις αναλυση 640x480, δηλαδη εκνευριστικα μεγαλα γραμματα και εκνευριστικα μικρα παραθυρα ωστοσο θα μπορεσεις να συνδεθεις και να κατεβασες δριβερς. Λαθος?

4) Τα windows ΕΙΝΑΙ πιο ευκολα στην εγκατασταση. Στατιστικα αμα το παρεις, οι χρηστες που προσπαθησαν να εγκαταστησουν λινουξ αλλα δεν τα καταφεραν ειναι πολυ περισσοτεροι απο αυτους που προσπαθησαν να εγκαταστησουν windwos και δεν τα καταφεραν.
Ε τωρα οταν ο αλλος μου λεει προσπαθησα να στησω windows 95 στον τετραπυρηνο 64bit με τα 16GB RAM και τον ΤΒ σκληρο αλλα δεν τα 'βλεπε, ε χεσε με ρε φιλε.........

5) Τελος:
Συνηθως οι χρηστες των windows βασιζουν την επιχειρηματολογια τους σε προσωπικες δυσκολιες με το λινουξ, τις οποιες γενικευουν. Η γενικευση δεν ειναι αυθαιρετη γιατι συνηθως ειναι κοινες (οι δυσκολιες). Οταν η πλειοψηφια οσων απερριψαν ενα λειτουργικο σου λεει οτι "προσπαθησα (λιγο/αρκετα/πολυ) αλλα desktop δεν ειδα" σημαινει πως αυτο αποτελει αντικειμενικο προβλημα. Οι χρηστες του λινουξ ομως προσπαθουν να τους βγαλουν ψευτες!
-Οχι δεν ειναι δυσκολο.
-Μα αφου ζοριστηκα και δεν τα καταφερα..
-Δε μπορει καποιο λαθος θα εκανες
-Μα το ξερω οτι εκανα λαθος, αυτο σου λεω, οτι δεν ηξερα ποιο ειναι το σωστο και δεν μπορουσα να βρω λυση μονος μου!
-Τα windows ειναι χειροτερα γιατι χρειαζονται antivirus kai firewall kai antispyware και εχουν προβλημα με τα δικαιωματα και την ασφαλεια....
Και ο αουρελιους απο διπλα θα πεταξει κι αυτος τη μπαρουφα του περι ανοιχτου και εμπορικου λογισμικου - λες και μιλησε κανενας γι' αυτο.
και καπου εκει η συζητηση φτανει στο τελος...

6) Εχω αρχισει να πιστευω οτι το μεγαλυτερο προβλημα του λινουξ ειναι οι υποστηρικτες του..... Αμα ηταν λιγοτερο στενομυαλοι το λειτουργικο αυτο θα μπορουσε να ειχε κλεισει τη M$ εδω και χρονια.......

Εξαλλου δεν εχει κανενα νοημα μια συζητηση σαν κι αυτη...

Την επομενη φορα που θα προσπαθησω να βαλω λινουξ (ειμαι σιγουρος οτι θα μου ρθει παλι καποια στιγμη) θα στειλω μηνυμα σε ολους εσας τους υποστηρικτες του, ολον αυτο το χρονο που σπαταλατε προσπαθωντας να πεισετε για το.. αυτονοητο που αναγνωριζουν σχεδον ολοι, να τον αφιερωσετε στο να με βοηθησετε να το εγκαταστησω αλλα κυριως να μαθω να το δουλευω.

Πουθενά δεν είπα ότι δεν είναι πιο εύκολη η εγκατάσταση windows από linux, είπα ότι δεν είναι και τόσο πιο εύκολη πλέον από τη στιγμή που πολλές διανομές διαθέτουν απλούστατα (γραφικά) περιβάλλοντα εγκατάστασης ενώ τα windows έχουν ημιγραφικό περιβάλλον εγκατάστασης (έχω μείνει στα XP, αν κάνω λάθος διορθώστε με). Ούτε ο X ούτε τίποτα δε ρυθμίζεται πλέον όπως είπες. Νομίζω ότι σε διανομές όπως το Ubuntu μπορείς να φτάσεις από την εγκατάσταση ως τη χρήση χωρίς να αγγίξεις κονσόλα (πόσο μάλλον να κάνεις χειροκίνητη επεξεργασία αρχείων συστήματος όπως το xorg.conf)

Όλα αυτά που λες λίγο έχουν να κάνουν με αυτό που είπα στο προηγούμενο ποστ και με αναγκάζεις να το επαναλάβω. Συνήθεια είναι γιατί εγώ προσωπικά για παράδειγμα το πρώτο λειτουργικό που χρησιμοποιήσα ήταν το DOS, το δεύτερο τα windows 3.11, το τρίτο τα windows 95 κ.ο.κ. και υποψιάζομαι ότι αυτό ισχύει για τους περισσότερους εδώ μέσα. Τώρα που χρησιμοποιώ κυρίως λίνουξ εδώ και κάποια χρόνια ψιλοξεχνάω πως γίνονται κάποια πράγματα στα windows και τα ψάχνω ενώ παλιότερα τα ήξερα απέξω κι ανακατωτά.

Από κει και πέρα η δικιά μου πείρα λέει ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δε θέλουν ξέρουν περί εγκατάστασης ούτε windows ούτε linux και λίγο τους νοιάζει τι είναι αυτά τα δύο, άνθρωποι που εγκαθιστούν λειτουργικά αλλά δε τολμούν ούτε έχουν όρεξη να ασχοληθούν με κάτι που δεν ξέρουν ήδη και άνθρωποι που εγκαθιστούν λειτουργικά και έχουν όρεξη να δουν και κάτι νέο άσχετα με το αν εν τέλει θα το ασπαστούν. Στις δύο πρώτες κατηγορίες ούτε εγώ (ο φανατικός και κομπλεξικός χρήστης λινουξ Grin ) έχω συστήσει ποτέ να εγκαταστήσουν λινουξ ή να τους το εγκαταστήσει κάποιος. Σε επίπεδο όμως εγκατάστασης-ρύθμισης δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω ότι είναι τόσο πιο δύσκολο να βάλεις μία από τις easy-to-use διανομές από το να βάλεις windows. Για άλλα πράγματα το συζητάμε... Wink

Εγώ τα έχω πει, το πρόβλημα είναι οι hardware vendors και οι συμφωνίες με την αμερικανοκινεζοεβραϊκή Microsoft Cheesy Cheesy Cheesy

ΥΓ. Κουνελάρχη, όχι ρε, όταν θα αποφασίσεις να βάλεις λίνουξ δε θα σε βοηθήσει κανένας ρε, στο έλεος θα σε αφήσουμε ρε, να γράψεις όλο το xorg.conf με το χέρι  crazy crazy crazy crazy

« Last Edit: September 06, 2009, 23:15:48 pm by Cartman » Logged

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
λήθη
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #155 on: September 06, 2009, 23:14:41 pm »

oxi, na balei arch na ru9misei olo to rc.conf monos
alekos

είδος προς εξαφάνιση...

View Profile
« Reply #156 on: September 06, 2009, 23:30:06 pm »

Quote from: Guybrush on September 06, 2009, 23:02:27 pm
Πχ η διαδικασία του να βάλεις το Cadence μπορεί σε κάποιον να φανεί μαρτύριο.
Εύκολο είναι αρκεί να έχεις τον σωστό πυρήνα, όποιος ενδιαφέρεται εδώ έχω γίνει ειδικός στο θέμα

Από εκεί και πέρα και με σκοπό να μην ξαναποστάρω (λέμε τώρα)
Αν έχεις και έστω και μια μικρή τρέλα με τα λειτουργικά, είσαι έτοιμος να διαθέσεις χρόνο και θέλεις να μάθεις πως λειτουργούν κάποια πράγματα στον  υπολογιστή σου βάλε linux. Τα οφέλη που θα αποκομίσεις από την ενασχόληση είναι πολλά και μπορεί να σου χρειαστούν και επαγγελματικά στο μέλλον ειδικά αν αρχίσεις να ασχολείσαι με μεγάλα software project.
Άν όχι τότε windows και είσαι ήσυχος.

κουνέλαρχε μια εγκατάσταση linux είναι πολύ πιο εύκολη από τα xp, όλα γίνονται γραφικά.

shumacher=showmacher      
   Τώρα που πλάκωσαν οι μπάτσοι του inet ορίστε η λύση https://xerobank.com/ και http://www.torproject.org/
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #157 on: September 07, 2009, 01:17:25 am »

Εγω, σε αντιθεση με πολλους χρηστες linux, πιστευω οτι τα windows ειναι αρκετα αξιολογα, διαφορετικα δεν θα επκρατουσαν. Οκ, μπορει η microsoft να ακολουθει περιεργες τακτικες, αλλα οπως και να το κανεις, αν ηταν μαπα δεν θα επιαναν. Και επισης πιστευω οτι το linux σε μερικα χρονια θα εχει κανει σκονη τα εμπορικα λειτορυγικα σε ολα τα σημεια, διοτι αν κοιταξεις την πορεια εξελιξης, μονο σε αυτο το συμπερασμα μπορεις να καταληξεις. Απο εκει που το linux ηταν κατι το τρομακτικο, πλεον ο μεσος, λιγο σχετικος με το θεμα, χρηστης μπορει να κανει τα βασικα.

Οσον αφορα τα προβληματα που βγαζει, κακως τα βγαζει. Αλλα θα διορθωθουν με τον καιρο, οπως εχουν διορθωθει κι αλλα. Το θεμα ειναι να μην καταπινουμε αμασητα καποια πραγματα και να εχουμε τα μυαλα ανοιχτα, ολες οι πλευρες.

Παντως, το γεγονος οτι η κλοπη παει συννεφο και το γεγονος οτι απλα αυτο δεν το μετραει κανεις σαν αντικειμενικο παραγοντα επειδη δεν τον συμφερει, ειναι γεγινος.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
pmousoul
Guest
« Reply #158 on: September 07, 2009, 01:19:26 am »

Δεν τίθεται θέμα να πείσεις τον άλλον να αλλάξει το λειτουργικό του..

Είναι θέμα φιλοσοφίας.. δεν μου αρέσει να είμαι απλά ένας χρήστης ενός δημιουργήματος που οφείλει την ύπαρξή του στο αντικείμενο που σπουδάζω..

Τα windows μου θυμίζουν περισσότερο παιχνίδι από λειτουργικό.. βέβαια ένας απλός χρήστης νιώθει πολύ άνετα με κάτι τέτοιο.

Εγώ πλήττω.. μα είναι δυνατόν τόσα ολοκληρωμένα, τόσες συσκευές και στο τέλος να παίρνεις κάτι σαν τα win? Να μην υπάρχει η ελευθερία να έχεις μια πιο κοντινή επαφή με τις συσκευές σου, εφόσον το θελήσεις.. γιατί?

Και δεν είναι μόνο αυτό.. σε πιο υψηλό επίπεδο.. να μην υπάρχει η ελευθερία να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλά GUIs εφόσον το θελήσεις?

Να μην γνωρίζεις ακριβώς πού πηγαίνουν οι πόροι του υπολογιστή σου ανά πάσα στιγμή?

Να περιμένεις να τελειώσει η εγκατάσταση ενός προγράμματος και να μην μπορείς να χαζεύεις στο inet καθώς αυτό εγκαθίσταται.. και στην περίπτωση του linux κατεβαίνει και εγκαθίσταται αυτόματα!

Να χρειάζεται να κάνω reboot όταν έχω εγκαταστήσει έναν driver? Στο linux με μία εντολή τον κάνεις unload και με μία άλλη κάνεις load τον καινούριο.. και είσαι έτοιμος να χρησιμοποιήσεις την συσκευή σου.

Να μην ξέρεις γιατί δεν δουλεύει σωστά μία συσκευή.. ανοίγεις ένα terminal δίνεις μία εντολή και παίρνεις απάντηση.

Γιατί να υπάρχει κάτι γλοιώδες όπως την registry.. στο Linux απλά δεν υπάρχει.. η σταθερότητα του λειτουργικού είναι δεδομένη.. δεν μπορούν τα προγράμματα να "βαρύνουν" το λειτουργικό, ούτε να μειώσουν την απόδοσή του.

Είναι θέμα ελευθερίας επιλογών.. κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με το Linux θα πρέπει να αφιερώσει λίγο χρόνο είτε με ένα βιβλίο, είτε με πληροφορίες στο inet (how to ...), αλλά στο τέλος σίγουρα θα βγει πολύ κερδισμένος - τουλάχιστον έτσι νιώθω εγώ..

Όπως και να το κάνουμε η ελευθερία στο Linux είναι απεριόριστη, με τίμημα τον χρόνο που θα αφιερώσεις στις γνώσεις που θα την εκμεταλλεύονται.. ενώ στα win η ελευθερία είναι πολύ περιορισμένη με το "πλεονέκτημα" να μην γνωρίζεις σχεδόν τίποτα.. ούτε για το μηχάνημα.. ούτε για το λειτουργικό, αλλά να μπορείς να κάνεις με πολύ μεγάλη ευκολία τις καθημερινές τυπικές εργασίες ενός χρήστη..

Βέβαια εάν θέλαμε να βγάλουμε σοβαρά συμπεράσματα θα έπρεπε να συγκρίνουμε 2 χρήστες.. έναν που ασχολήθηκε μόνο με linux και έναν που ασχολήθηκε μόνο με win.. και να συγκρίνουμε ποιος από τους δύο κάνει τις εργασίες του ως χρήστης πιο εύκολα, γρήγορα.. κ.τ.λπ. Δηλ. πιστεύω πάρα πολύ στο θέμα της συνήθειας.. για παράδειγμα η επαφή μου με τους υπολογιστές πορευόταν από την αρχή της και με τα δύο λειτουργικά.
« Last Edit: September 07, 2009, 01:22:26 am by lost body » Logged
alekos

είδος προς εξαφάνιση...

View Profile
« Reply #159 on: September 07, 2009, 01:23:27 am »

Μην ξεχνάμε ότι έρχεται ChromeOS πράγμα που θα δώσει ώθηση στο linux

shumacher=showmacher      
   Τώρα που πλάκωσαν οι μπάτσοι του inet ορίστε η λύση https://xerobank.com/ και http://www.torproject.org/
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #160 on: September 07, 2009, 01:26:57 am »

@lost body

Καλα ολα αυτα, αλλα η δικη σου καμμενοσυνη δεν πρεπει να αποτελει επιχειρημα για να χρησιμοποιησει linux ενας απλος χρηστης. Το θεμα ειναι, το linux να δινει ΚΑΙ(οχι μονο) την δυναοτητα plug and play. Και ευτυχως τα παει πολυ καλα χρονο με τον χρονο και κερδιζει εδαφος.

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #161 on: September 07, 2009, 01:28:52 am »

Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι τα παιχνίδια και τα adobe.

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #162 on: September 07, 2009, 01:31:53 am »

Τι εννοεις τα adobe?

Οσον αφορα τα παιχνιδια, οσο δεν υπαρχουν καλοι drivers για καρτες γραφικων, δεν γινεται να βελτιωθει πολυ η κατασταση. Παντως εμενα αυτο δεν μου φαινεται και τοσο σοβαρο προβλημα, γιατι αν γουσταρεις τοσο πολυ να παιζεις παιχνιδια, βαζεις linuxб γλιτωνεις λεφτα απο λειτοργκα και ολα τα τοιαυτα και παιρνεις μια κονσολα, με ολα τα πλεονεκτηματα που αυτη εχει.

pmousoul
Guest
« Reply #163 on: September 07, 2009, 01:33:32 am »

@Aurelius

Μα τι σημαίνει άραγε plug and play ?

Εάν το γνώριζες αυτό δεν νομίζω να μου έκανες αυτήν την υπόδειξη.. Wink

@Larry_Flynt

Με τον καιρό Larry θα υπάρξει μεγαλύτερη υποστήριξη.. εκτός εάν αρχίσει η M$ να αγοράζει (ή να "επενδύει") όλες τις εταιρείες λογισμικού που θα προσπαθήσουν να βγάλουν εκδόσεις για linux (βλεπε corel).. Wink
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #164 on: September 07, 2009, 01:35:52 am »

?

Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 17 Go Up Print
Jump to: