• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 21:13:18 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 21:13:18 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by Don Corleone
[Today at 21:03:32]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[Today at 19:07:04]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426696
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 72
Guests: 149
Total: 221
georkala
ichariti
tzortzis
Tsomp
Kass
HAHAHA
nchatzo
apapathe
tsaliki
CasualUndergrad
BossiTsif
mamalakis
antontsiorvas
Δημητρης Αξιμιωτης
kkotsopo
JiMan5
geo66
palladas
JoHn!
tsageo
unreasonable
Papadopoulosthanos
dkonst
DKarakatsanis
George_RT
superkolios
dirac1
smanio
meliou
stefanos hios
Sofiana
Asozou
George15
Don Corleone
dimitrisblioumis
Anastasiam
aorologas
Νικη
msandr
mimaki
Eleniiii
HlektrikhPatata
melisste22
MarakiT
MASV
ntina
etsilika
stefpapa21
giannisdomu
mdimitrig
Phlikon
sotolagg
tasos potsakis
vasilikitsatsi
Pakapis5
PAPARI69
christina02
qwertyuiop
ganasto
tsakalokagkouras
alextsigilis
Zaxarenia
giorgosss03
Αριστειδης Κατσικεας
Aria10
Fotis Roukoutakis
ant2946
kostas1507
Captain
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Μετά τη Σχολή > Αναζήτηση Εργασίας (Moderator: Nikos_313) > Αλλος για Dubai...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 Go Down Print
Author Topic: Αλλος για Dubai...  (Read 6377 times)
Mendoza
Guest
Αλλος για Dubai...
« on: March 30, 2009, 21:02:40 pm »

Εχετε κανένα γνωστό που να δουλεύει εκεί?Ισως κάποιος που έχει πάει ή γνωστοί του και μπορεί να δώσει πληροφορίες?Η κατάσταση απ ότι ακούγεται και διαβάζω φαντάζει ιδανική(ακόμη κ με την κρίση),μισθοί τουλαχιστον διπλάσιοι  από Ελλάδα,αυτοκινητο και σπιτι πληρωμένα,κρατησεις και εφορίες δεν υπάρχουν και είναι αντίθετες με τον νόμο(λολ)...Μην μιλήσουμε φυσικά για τα μεγάλα και σημαντικά projects,νέοι είμαστε,μηχανικούς ζητάνε,γιατί να συμβισβαστούμε στην ελληνική μιζέρια,μια δουλίτσα εκεί για 3-4 χρόνια είναι σαν να δούλεψες εδώ 10ετία..για πείτε γνώμες!
harris
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

οχι δεν ειμαι ο γνωστος χαρης

View Profile
Re: Αλλος για Dubai...
« Reply #1 on: March 30, 2009, 21:04:29 pm »

πλακα κανεις;μια τετοια ευκαιρια δε θα με χαλαγε.κατι τετοια κυνηγαω

bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #2 on: March 30, 2009, 21:40:52 pm »

πρέπει ν' αφήσεις μουστάκι Tongue

It's alright
Emfanever
Καταστραμμένος

Πολίτης

View Profile
« Reply #3 on: March 30, 2009, 21:41:32 pm »

no problem!
Mendoza
Guest
« Reply #4 on: March 30, 2009, 21:43:09 pm »

Quote from: bjork on March 30, 2009, 21:40:52 pm
κ εσύ μαντίλα Tongue
SolidSNK
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

free()'d and attuned

View Profile
« Reply #5 on: March 30, 2009, 21:43:20 pm »

Quote from: Emfanever on March 30, 2009, 21:41:32 pm
no problem!
μπλιαχ ! Puke

"Savior, conqueror, hero, villain. You are all things, Revan, and yet you are nothing. In the end you belong to neither the light nor the darkness. You will forever stand alone."
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #6 on: March 30, 2009, 21:47:39 pm »

σύμφωνα με τους γονείς μου...
από παλιά ζητούνταν μηχανικοί στις αραβικές χώρες...
γιατί έχουνε τα μέσα και το χρήμα αλλά δεν έχουνε επιστημονικό προσωπικό...
δε λέει για γυναίκες και οι άντρες αφήνουν μουστάκι γιατί όλοι έτσι είναι εκεί...

αυτά τα ολίγα ξέρω  Cheesy

Quote from: Bo@rD-RiDeR on March 30, 2009, 21:43:09 pm
Quote from: bjork on March 30, 2009, 21:40:52 pm
κ εσύ μαντίλα Tongue

mountza

It's alright
Mendoza
Guest
« Reply #7 on: March 30, 2009, 21:51:00 pm »

1)Μη με μουντζώνεις εμένα..

2)Δεν αφήνουν μουστάκι,αυτό μπορεί να ίσχυε παλιότερα,έχουν κάνει ανοιγμα  στην δυση..
Kargas
Καταστραμμένος

ʕ • •ʔ

View Profile WWW
« Reply #8 on: March 30, 2009, 21:52:04 pm »

ευτυχώς γιατι το μουστακι μου ειναι σκόρπια διαδήλωση lol

"since you make it in thmmy, you can make it anywhere"
                                                                  Kargas feat Jay-Z
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #9 on: March 30, 2009, 21:55:16 pm »

ευτυχώς γιατί...
μα μουστάκι? Cheesy

It's alright
Mendoza
Guest
« Reply #10 on: March 30, 2009, 22:58:30 pm »

Στο Ντουμπάι

Μολονότι δεν διατηρούνται σχετικά μητρώα, υπολογίζεται ότι τα τελευταία χρόνια, μόνο το Ντουμπάι υποδέχεται το 5% των Ελλήνων αποφοίτων μηχανικών, όλων των ειδικοτήτων. Η Ματίνα επέλεξε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου ζει κι εργάζεται εδώ και περίπου 4 μήνες. Με καταγωγή από την Πάτρα, όταν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο, ξεκίνησε την αναζήτηση εργασίας. «Απογοητεύτηκα αμέσως. Στην τελευταία συνέντευξη που πήγα, για δουλειά σε γραφείο πολιτικού μηχανικού, ο μισθός ήταν 400(edit"Οκ χαλάρωσε κοπελιά!υπερβάλλεις") ευρώ, με προοπτική να φτάσει στα 600! Θυμάμαι ότι τον είχα ρωτήσει τι γίνεται με ασφάλεια και μου είχε πει “Τι εννοείς; Προφανώς και αυτά θα τα πληρώνεις εσύ”». Στις εξειδικευμένες ιστοσελίδες για τους μηχανικούς, διάβασε για τις ευκαιρίες στη Μέση Ανατολή. Εστειλε βιογραφικό και προσελήφθη. «Ο μισθός μου είναι 3.000 ευρώ και χωρίς προϋπηρεσία. Μου πληρώνουν το σπίτι, το καθημερινό μου φαγητό, τις μετακινήσεις -ακόμα και τη γυναίκα που καθαρίζει το σπίτι! Οι συνθήκες εργασίας είναι πραγματικά πολύ καλές», λέει στην «Κ». «Το κυριότερο όμως είναι ότι, σε σχέση με οποιαδήποτε δουλειά θα έβρισκα στην Πάτρα, όπου θα με “έτρωγε” η γραφειοκρατία και οι πολεοδομίες, εδώ ασχολούμαι με δημιουργικά πράγματα». Εργάζεται στην κατασκευή ενός λιμανιού.

Φυσικά δεν είναι όλα ρόδινα. Στις χώρες αυτές, η εργάσιμη εβδομάδα διαρκεί 6 ημέρες, ενώ το ωράριο κυμαίνεται μεταξύ 10 και 12 ώρες. Μολονότι το ΤΕΕ δεν έχει δεχθεί καταγγελίες για ιδιαίτερα άσχημες συνθήκες εργασίας για το εξωτερικό, όπως αναφέρει ο κ. Τσέγκος, «η απασχόληση των μηχανικών στα εργοτάξια τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό έχει χαρακτηριστικά εντατικής εργασίας». Σύμφωνα με μαρτυρίες πάντως, συχνά παρατηρείται το φαινόμενο της εκβιαστικής παράτασης εργασίας, με την καταπάτηση της αρχικής συμφωνίας (πχ από 6 μήνες το έργο διαρκεί 9). Καθώς τα συμβόλαια που υπογράφονται είναι ετήσια, ο εργαζόμενος δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί γιατί υπάρχει κίνδυνος να χάσει τα χρήματά του.

«Τι deadline έχω βάλει στον εαυτό μου; Οσο αντέξω», λέει η Ματίνα. «Μέχρι στιγμής, περνάω πολύ καλά εδώ, αλλά είμαι μόλις 27 ετών, δεν έχω ακόμα υποχρεώσεις. Δεν είναι για πάντα εδώ. Το θέμα είναι τι θα με περιμένει στην Ελλάδα όταν επιστρέψω...»
kathimerini.gr

Επίσης στο michanikos.gr μπορείτε να διαβάσετε μερικές μαρτυρίες ανθρώπων που δούλεψαν εκεί,τα 3.000 καθαρά ευρω της Ματίνας είναι μισθός πρωτάρη.Με προυπηρεσία και μεταπτυχιακό τα ποσά είναι αρκετά μεγάλα.Βέβαια έχει 45 βαθμούς C ,αλλά αυτό δε νομίζω ότι θα πείραζε και τόσο πολύ εναν Ελληνα.
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #11 on: March 30, 2009, 23:03:59 pm »

Quote from: Bo@rD-RiDeR on March 30, 2009, 22:58:30 pm
Στο Ντουμπάι

Μολονότι δεν διατηρούνται σχετικά μητρώα, υπολογίζεται ότι τα τελευταία χρόνια, μόνο το Ντουμπάι υποδέχεται το 5% των Ελλήνων αποφοίτων μηχανικών, όλων των ειδικοτήτων. Η Ματίνα επέλεξε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου ζει κι εργάζεται εδώ και περίπου 4 μήνες. Με καταγωγή από την Πάτρα, όταν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο, ξεκίνησε την αναζήτηση εργασίας. «Απογοητεύτηκα αμέσως. Στην τελευταία συνέντευξη που πήγα, για δουλειά σε γραφείο πολιτικού μηχανικού, ο μισθός ήταν 400(edit"Οκ χαλάρωσε κοπελιά!υπερβάλλεις") ευρώ, με προοπτική να φτάσει στα 600! Θυμάμαι ότι τον είχα ρωτήσει τι γίνεται με ασφάλεια και μου είχε πει “Τι εννοείς; Προφανώς και αυτά θα τα πληρώνεις εσύ”». Στις εξειδικευμένες ιστοσελίδες για τους μηχανικούς, διάβασε για τις ευκαιρίες στη Μέση Ανατολή. Εστειλε βιογραφικό και προσελήφθη. «Ο μισθός μου είναι 3.000 ευρώ και χωρίς προϋπηρεσία. Μου πληρώνουν το σπίτι, το καθημερινό μου φαγητό, τις μετακινήσεις -ακόμα και τη γυναίκα που καθαρίζει το σπίτι! Οι συνθήκες εργασίας είναι πραγματικά πολύ καλές», λέει στην «Κ». «Το κυριότερο όμως είναι ότι, σε σχέση με οποιαδήποτε δουλειά θα έβρισκα στην Πάτρα, όπου θα με “έτρωγε” η γραφειοκρατία και οι πολεοδομίες, εδώ ασχολούμαι με δημιουργικά πράγματα». Εργάζεται στην κατασκευή ενός λιμανιού.

Φυσικά δεν είναι όλα ρόδινα. Στις χώρες αυτές, η εργάσιμη εβδομάδα διαρκεί 6 ημέρες, ενώ το ωράριο κυμαίνεται μεταξύ 10 και 12 ώρες. Μολονότι το ΤΕΕ δεν έχει δεχθεί καταγγελίες για ιδιαίτερα άσχημες συνθήκες εργασίας για το εξωτερικό, όπως αναφέρει ο κ. Τσέγκος, «η απασχόληση των μηχανικών στα εργοτάξια τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό έχει χαρακτηριστικά εντατικής εργασίας». Σύμφωνα με μαρτυρίες πάντως, συχνά παρατηρείται το φαινόμενο της εκβιαστικής παράτασης εργασίας, με την καταπάτηση της αρχικής συμφωνίας (πχ από 6 μήνες το έργο διαρκεί 9). Καθώς τα συμβόλαια που υπογράφονται είναι ετήσια, ο εργαζόμενος δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί γιατί υπάρχει κίνδυνος να χάσει τα χρήματά του.

«Τι deadline έχω βάλει στον εαυτό μου; Οσο αντέξω», λέει η Ματίνα. «Μέχρι στιγμής, περνάω πολύ καλά εδώ, αλλά είμαι μόλις 27 ετών, δεν έχω ακόμα υποχρεώσεις. Δεν είναι για πάντα εδώ. Το θέμα είναι τι θα με περιμένει στην Ελλάδα όταν επιστρέψω...»
kathimerini.gr

Επίσης στο michanikos.gr μπορείτε να διαβάσετε μερικές μαρτυρίες ανθρώπων που δούλεψαν εκεί,τα 3.000 καθαρά ευρω της Ματίνας είναι μισθός πρωτάρη.Με προυπηρεσία και μεταπτυχιακό τα ποσά είναι αρκετά μεγάλα.Βέβαια έχει 45 βαθμούς C ,αλλά αυτό δε νομίζω ότι θα πείραζε και τόσο πολύ εναν Ελληνα.

τέλεια στο ντουμπάι

It's alright
SolidSNK
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

free()'d and attuned

View Profile
« Reply #12 on: March 30, 2009, 23:05:15 pm »

Έχω απορίες για την κατάσταση εκεί.

Το όλο φαινόμενο , των 3000 ευρώ με όλα προπληρωμένα, είναι αποκλειστικά εξαιτίας του πλούτου της περιοχής?

Μετά, σκέφτομαι όλα, αυτά , χρήμα χρήμα χρήμα , δουλειά δουλειά δουλειά. Τι είδους κοινωνία θα είναι αυτή?  Huh

"Savior, conqueror, hero, villain. You are all things, Revan, and yet you are nothing. In the end you belong to neither the light nor the darkness. You will forever stand alone."
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
« Reply #13 on: March 30, 2009, 23:10:01 pm »

Quote from: SolidSNK on March 30, 2009, 23:05:15 pm
χρήμα χρήμα χρήμα , δουλειά δουλειά δουλειά. Τι είδους κοινωνία θα είναι αυτή?  Huh
Αυτο ειναι αλλη συζητηση που δε τελειωνει ουτε μεχρι να παρω εγω πτυχιο Grin

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
SolidSNK
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

free()'d and attuned

View Profile
« Reply #14 on: March 30, 2009, 23:12:42 pm »

Quote from: JEREMOULAROS on March 30, 2009, 23:10:01 pm
Quote from: SolidSNK on March 30, 2009, 23:05:15 pm
χρήμα χρήμα χρήμα , δουλειά δουλειά δουλειά. Τι είδους κοινωνία θα είναι αυτή?  Huh
Αυτο ειναι αλλη συζητηση που δε τελειωνει ουτε μεχρι να παρω εγω πτυχιο Grin
ίσως , αλλά η όλη φάση dubai είναι η επιτομή αυτού του πράγματος... πουλάς τη ζωή σου (αν κρίνει κανείς από το ωράριο) για να βγάλεις μερικά λεφτά παραπάνω.

νομίζω, μιας και δεν έχω πιεστεί οικονομικά ποτέ ούτε είχα απαίτηση για ακριβή ζωή, πως δε θα πήγαινα.

Pages: [1] 2 Go Up Print
Jump to: