• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
August 04, 2025, 01:26:41 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
August 04, 2025, 01:26:41 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σχεδίαση Συστημάτων VLSI...
by cealexop
[Today at 00:58:35]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by immo
[August 03, 2025, 22:49:59 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by nmpampal
[August 03, 2025, 21:29:36 pm]

[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by chatzikys
[August 03, 2025, 13:56:19 pm]

Ρύθμιση θερμικού για μοτέ...
by chatzikys
[August 02, 2025, 21:29:19 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Ma8hths Indou
[August 02, 2025, 17:30:47 pm]

[Τηλεπικοινωνιακά Συστήμα...
by Thanasis_pap
[August 02, 2025, 17:06:37 pm]

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματ...
by The Web
[August 02, 2025, 13:25:49 pm]

[Τομέας Ηλεκτρονικής] Μαθ...
by Nikos_313
[August 02, 2025, 09:51:26 am]

Οι μπράβοι του πρύτανη
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 01:30:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 01:04:15 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 00:59:05 am]

Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέ...
by inverter
[August 01, 2025, 20:35:12 pm]

Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[August 01, 2025, 15:13:09 pm]

Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημα...
by PolarBear
[August 01, 2025, 15:03:05 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 31, 2025, 21:15:48 pm]

Καμμένα...!!
by Godat
[July 31, 2025, 21:07:58 pm]

[ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ] Ανακοίνωση γι...
by Katarameno
[July 31, 2025, 20:31:30 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[July 31, 2025, 15:33:28 pm]

ΤΗΜΜΥ-Σκάκι
by L
[July 31, 2025, 13:24:56 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9988
Latest: kyrlef
Stats
Total Posts: 1427654
Total Topics: 31739
Online Today: 103
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 9
Guests: 65
Total: 74
Giannis Masterio
acolak
KZerenidis
Bit4Thought
cealexop
Geoth
antrikos
Billyskotsikas
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Επικοινωνία με τον Kοσμήτορα!! (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Σχετικα με τα Laptop
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 Go Down Print
Author Topic: Σχετικα με τα Laptop  (Read 16869 times)
Axel
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

The Matrix Has You...

View Profile WWW
Απ: Σχετικα με τα Laptop
« Reply #30 on: January 13, 2006, 03:10:08 am »

Οταν εγω μιλουσα για βαθος χρονου μου λεγαν οτι θελω να κανω divx... Anyway, βαζω την ιατρικη μαζι με τις φιλοσοφικες σχολες. Δε νομιζω να εχουν διαφορετικες απαιτησεις. Οι των φυσικων επιστημων ας πουμε οτι μπορει να χρειαστουν κατι καλυτερο. Ανεβαζω και τη RAM στο 1GB.

ConvertXtoDVD guide |  Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal Post Installation Guide | Fedora 17 Post Installation Guide | free download ConvertxtoDVD | Τεχνολογικό blog | Basic Linux commands
Fouster
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
Re: Σχετικα με τα Laptop
« Reply #31 on: January 13, 2006, 16:14:26 pm »

μμμμ.πολύ προσωπικά το πήρες Axel με το DIVX.Δεν το είπα για κακό.
Λοιπόν για να κλείσω αυτό το θέμα :

1) Το divx το είπα απλά ως ένα πολύ καλό παράδειγμα όπου χρειάζεσαι γρήγορη CPU και η διαφορά ανάμεσα σε μια πιο αργή και πιο γρήγορη CPU είναι όντως πολύ φανερή! Θα μπορούσα να αναφέρω οτιδήποτε άλλο .

2) Τα 512ΜΒ=ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ για να τρέχουν όλα τώρα καλά! Δηλαδή αν εγώ ή κάποιος άλλος μηχανικός θέλει να τρέχει java και C++ γιατί να πληρώσει τα έξτρα 512 αναγκαστικά? Οποιος θέλει δεν νομίζω να μην μπορεί να βάλει άλλα 512(Είτε μέσω παραγγελίας από σχολή είτε μόνος του)! Δηλάδη αν αρχίζουμε με ελάχιστη 1GB  τι χρειάζεσται 2??Ε ρε παιδιά λίγο υπερβολικό μου φαίνεται!

3)Μιλάτε για βάθος χρόνου. Για μένα η καλύτερη στιγμή για να αγοράσεις κάτι είναι όταν το έχεις ανάγκη.
Ξέρω γω ας κάνουμε ένα γκάλοπ να δούμε ποιοι χρειάζονται επειγόντως αυτήν την στιμή πάνω από  512ΜΒ στο σπίτι τους!
Αν πουν δεν έχω τώρα ανάγκη αλλά νόμιζω ότι θα χρειαστεί σε 1 χρόνο που θα βάλω τo Matlab 20 ε  μπορούμε να βάλουμε τότε!Πιο φθηνά θα είναι!! Αν πουν το αντίθετο σηκώνω τα χέρια ψηλά!!

3) Με τον Turion δεν έχω τίποτα κάθε άλλο.Τα 64bit με βρίσκουν αδιάφορο.Εξάλλου όταν θα βγουν εφαρμογές για 64bit o χρονισμός του Turion θα είναι πολυ αργός για να κάνει κάτι .Θα είναι σαν μια Geforce 5200 που υποστήριζει Directx 9 αλλά πιάνει 10fps. Δώρο άδωρον .
H πλατφόρμα Centrino είναι χρόνια στην αγορά,δοκιμασμένη,αξιόπιστη,δροσερή! και δένει πολύ όμορφα με τα Windows.

4) Αλλάζω την γνώμη μου για την VGA. Shared 128MB με βρίσκει σύμφωνο γιατί μάλλον οι γραφικές μαλακίες των Vista θα τα χρειαστούν .

5) Επιμένω σε DVDRW.Είναι κάτι που δεν αλλάζει εύκολα.Που θα γράφουμε τα divx μας εξάλλου??

Αυτά σας αφήνω τώρα γιατί μόλις τέλειωσα την συμπιέση του Lord of the rings. 5ώρες !!! Αρε και να χα έναν σουπερ ντούπερ Athlon FX dual core στα 4800ΜΗΖ!!!   Grin Grin

We act as though comfort and luxury were the chief requirements of life, when all that we need to make us happy is something to be enthusiastic about."<br />-Albert Einstein
Axel

The Matrix Has You...

View Profile WWW
« Reply #32 on: January 13, 2006, 16:32:06 pm »

Ενταξει, no offence με το divx. Smiley Κουβεντα κανουμε παντα. Εγω προτεινω ενα ισχυρο συστημα οσον αφορα τον επεξεργαστη γιατι αν παρουμε κατι που καλυπτει τις αναγκες μας τωρα μονο αν μετα απο λιγο καιρο χρειαστεις αναβαθμιση θα πρεπει να ξαναπληρωσεις ολοκληρο το ποσο για καινοιυργια cpu. Οποτε δωρο αδωρο. Τωρα οσον αφορα τη RAM ειναι κατι πολυ πιο ευκολα επεκτασιμο. Για desktops επιμενω πως πρεπει να ειναι 2x512MB. Για laptops μιας και ψαχνουμε παντα τις ελαχιστες απαιτησεις ειναι οκ τα 512MB, αλλα να ζητησουμε να ειναι 1x512 και οχι 2x256. Ειπαμε τα Laptops εχουν 2 slots για RAM μονο.

Για το dvdrw συμφωνω και γω. Εξαλλου η διαφορα στην τιμη πρεπει να ειναι πολυ μικρη. Ασε που ετσι γλυτωνεις και απο το divx. 5 ωρες?! Θες καινουργιο μηχανημα. :Ρ

ConvertXtoDVD guide |  Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal Post Installation Guide | Fedora 17 Post Installation Guide | free download ConvertxtoDVD | Τεχνολογικό blog | Basic Linux commands
Fouster
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #33 on: January 13, 2006, 16:52:09 pm »

Επιτέλους πλήρη συμφωνία!     Grin

We act as though comfort and luxury were the chief requirements of life, when all that we need to make us happy is something to be enthusiastic about."<br />-Albert Einstein
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #34 on: January 13, 2006, 19:01:16 pm »

Η διαφορα στα laptop τηνς μνημης απο 512 σε 1GB ειναι το πολυ 50 ευρω. Ο δικος μου με 512 δεν ειναι και οτι καλυτερο αυτη την στιγμη. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι να μην βαλουμε 1GΒ (που ουτως η αλλως θα βολεψουν σε σχεση με τα 50Ε)μνημη για να μπορουμε μετα οταν θα βγουν πιο βαρια προγαμματα να βαλουμε και αλλο 1 GB(διαφορετικα σε μελλοντικη αναβαθμιση θα πεταχτουν και οι μνημες που υπαρχουν)

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Axel

The Matrix Has You...

View Profile WWW
« Reply #35 on: January 13, 2006, 20:06:26 pm »

Λοιπον, μιλαμε για ελαχιστες απαιτησεις. Απο εκει και περα δε νομιζω οτι ειναι δυσκολο ο καθενας που θελει να ζητησει 1x1GB RAM. Αυτος δεν ειναι ο σκοπος εξ αρχης? Να ορισουμε τις ελαχιστες και οποιος θελει κατι παραπανω το ζηταει χωρις να υπαρχει προβλημα? Η εχω καταλαβει κατι λαθος?

Προσωπικα θεωρω καλυτερο το 1GB για RAM στους laptops οπως και τα 256ΜΒ για vga στους desktops.

fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #36 on: January 13, 2006, 21:16:45 pm »

Quote from: Aurelius on January 13, 2006, 19:01:16 pm
Η διαφορα στα laptop τηνς μνημης απο 512 σε 1GB ειναι το πολυ 50 ευρω. Ο δικος μου με 512 δεν ειναι και οτι καλυτερο αυτη την στιγμη. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι να μην βαλουμε 1GΒ (που ουτως η αλλως θα βολεψουν σε σχεση με τα 50Ε)μνημη για να μπορουμε μετα οταν θα βγουν πιο βαρια προγαμματα να βαλουμε και αλλο 1 GB(διαφορετικα σε μελλοντικη αναβαθμιση θα πεταχτουν και οι μνημες που υπαρχουν)

ακριβώς!
Δεσμεύοντας το ένα slot με 512 έχει μόνο ένα slot για επέκταση.
Και αύριο θα αναγκαστείς να πετάξεις το τσιπάκι των 512.

Η μνήμη είναι ίσως το πιο σημαντικό τμήμα του υπολογιστή (φορητού ή desktop).
Δεν πρέπει να "κόψουμε" από αυτό την τιμή

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Starr
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #37 on: January 13, 2006, 22:46:06 pm »

Θα συμφωνήσω κι εγώ στο 1 GB.

Axel ή Fouster μπορείτε να συγκεντρώσετε τα συμφωνημένα σ'ενα πινακάκι, να'ναι ευανάγνωστα; Smiley

Αν δεν στηρίζεις το ένα σου πόδι έξω απ' τη Γη, ποτέ σου δεν θα μπορέσεις να σταθείς απάνω της.
Axel

The Matrix Has You...

View Profile WWW
« Reply #38 on: January 13, 2006, 23:16:21 pm »

Νομιζω πως το παρακαναμε με το θεμα της RAM... Η διαφορα στην τιμη ειναι περιπου 60e. Παραθετω ξανα τον πινακα απο τη δευτερη σελιδα του thread.

Για τα Laptops:

Μηχανικοι+Αρχιτεκτονες+Πληροφορικη   
CPU: AMD Turion 64bit ML34 1.8 GHz/Centrino M750
RAM: 1x1GB
VGA: shared 128MB
HDD: 80GB
DVD: DVD-RW
Extras: Ethernet, Modem, WiFi
βαρος: 2-3,5 Kg

Φυσικες Επιστημες
CPU: Centrino 1.5GHz
RAM: 1x512MB
VGA: shared 64MB
HDD: 60GB
DVD: CD-RW
Extras: Ethernet, Modem

Φιλοσοφικες-Θεωρητικες-Ιατρικη
CPU: Intel Celeron D 330, 2.66GHz
RAM: 1x256MB
VGA: shared 64MB
HDD: 40GB
DVD: CD-RW
Extras: Ethernet, Modem
Για τα desktop PCs:

Μηχανικοι+Αρχιτεκτονες+Πληροφορικη   
CPU: amd 3500+ 64bit (s939)
mobo: ASUS A8N-SLI (s939)
RAM: 1GB (2x512MB PC3200)
VGA: 256MB
HDD: sataII 100GB και πανω
DVD: DVD-RW Dual Layer
οθονη: ΤFT 17'

Φυσικες Επιστημες
CPU: Intel Celeron 3GHz
RAM: 1x512ΜΒ
VGA: 128MB
οθονη: crt/tft 17'

Φιλοσοφικες-Θεωρητικες-Ιατρικη
CPU: Intel Celeron D 330, 2.66GHz
RAM: 1x512ΜΒ
VGA: 128MB
οθονη: crt/tft 17'
« Last Edit: January 14, 2006, 03:10:50 am by Axel » Logged

BlackAr
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #39 on: January 14, 2006, 02:35:21 am »

Λοιπόν παιδιά νομίζω ότι γράφω λίγο αργά πανω στο θέμα - ελπιζω να μην ακούσω καντήλια... :'(
Απλώς θα γράψω μερικές σκεψεις...
Θα τα πάρω με τη σειρά όπως τα βλέπω, λοιπόν:

Βλέπω ότι υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στους Turion-celeron, αυτό είναι πιστεύω τυπογραφικό λάθος.
Το δίλημμα είναι ανάμεσα σε Turion και intel centrino με πυρήνα sonoma(ούτως η άλλως
πλέον σχεδόν παντού μόνο αυτοί υπάρχουν).Προσωπικά αν και εχω ακούσει τα καλύτερα για τους Turion, προτείνω centrino. Και οι
λόγοι είναι απλοί: οι centrino είναι αφενός αρκετά πιο δοκιμασμένοι αλλά κυρίως δεν
δουλεύουν όλα τα καταστηματα πολυ με τους Turion και αυτό θα μπορούσε να αποκλείσει
ορισμένες εταιρίες(δε παίρνω ορκο αλλά νομίζω το Πλαίσιο πχ δεν φτιαχνει turbo x με turion)
πράγμα που θα μπορούσε να αποβεί εις βαρος μας..Αλλά γενικότερα η διαθεσιμότητα στους turion
είναι μικρότερη και αυτό οφείλεται καθαρά στην γραμμή παραγωγής της amd που είναι εκ των
πραγμάτων μικρότερη, βεβαια αυτό θα μπορούσε να επηρρεάσει μόνο σε περίπτωση μεγάλης
παραγγελίας, αλλά προσωπικά θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει ανταπόκριση..Α, όσο αφορά τα 64bit αυτά δεν πρόκειται να είναι απαραίτητα σίγουρα στην επόμενη 6ετία τουλαχ.
Για αυτά centrino στα Pentioum M 740 ή 750.
Έπειτα όσον αφορά τη μνήμη θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Fouster. Ρε παιδιά ελάχιστες προδιαγραφες ζητήθηκαν. Μη τρελλαθούμε κιόλας, όποιος θέλει παραπάνω ας βάλει..Και για τον dual channel μη τρελλένεστε, μπορεί να ακούγεται ωραία ως θεωρία αλλά στην πράξη δεν υπαρχει βελτίωση, για την ώρα τουλαχ.
Μετά 80 σκληρός είναι εντάξει, θα πμορούσε και 60 για ελάχιστες απαιτήσεις.
Για το DVD-RW εγώ είμαι υπέρ αλλά η τιμή ανεβαίνει γύρω στο 50ευρω(στους φορητους πάντα).Θα μπορούσε να είναι κάλλιστα optional..
Τα εχτρας ούτως ή άλλως εννούνται από την πλατφόρμα sonoma
Και τελος το βάρος εξαρτάται κυρίως από το τι θα βάλουμε,αλλά με ότι λέμε κάπου γύρω στα 3-3,5kg θα είναι.
Για τις υπόλοιπες σχολές είμαι οκ!

Τώρα για τα desktop που θεωρητικά θα είναι πιο high-end.
Πρώτα από όλα να ξεκαθαρισουμε κάτι που διάβασα πιο πανω.. Αν μας ενδιαφέρει η αντοχή
στο χρόνο και η επεκτασιμότητα πρέπει να πάμε σε διπύρηνους.  Δεν πρόκειται να συνεχιστεί
ο πόλεμος συχνότητας τουλάχιστον όχι σε έναν πυρήνα...Αλλά εκεί η τιμή ανεβαίνει κανα
60 ευρω...Αν όχι μπορούμε να πάμε σε ATHLON64 3200Ghz η σε pentioum 4 630(- κανα 50ευρω).
Δε θα συνεχίσω αναλυτικά παρακάτω γιατί μάλλον μεγαλώνει επικίνδυνα το post...
Πάντως γενικά διαφωνώ με τη λογικη:Nvidia 256ΜΒ, πρώτα αυτό δε λέει απολύτως τπτ και το μόνο που κάνει είναι να αποκλείει ολόκληρη τη σειρά της ΑΤΙ.Μπορούμε οταν ζητάμε προσφορές να πουμε πχ Νvidia 256ΜΒ έως πχ 200 ευρώ Ή αντίστοιχη..Βέβαια αυτό επεκτείνεται και για τα
υπόλοιπα υποσυστήματα, είμαι της γνώμης να μπει: ή αντίστοιχο από δίπλα, εκτός από τους
επεξεργαστές βέβαια γιατί αλλάζει απότομα το σκηνικό για συγκρίσεις έπειτα..

Αυτά και απολογουμαι για το καθυστερημένο post! Wink

οδος ελλήνων,
οδός εκείνων,
οδός..απόντων υπευθύνων..
Axel

The Matrix Has You...

View Profile WWW
« Reply #40 on: January 14, 2006, 03:10:13 am »

Μολις προσεξα οτι αντι για centrino λεω celeron στα laptop για μας. Λαθος μου, αλλα τοσες φορες που τα εσβησα και τα εγραψα μου ξεφυγε στο copy paste. Τον centrino M 750 εννουσα εκει στα 1.86GHz. Επισης εβαλα turion/centrino ωστε αν ειναι δυνατον να ειναι διαθεσιμες και οι δυο επιλογες. Σε καποιο post παραπανω ρωτησα αν ξερει κανεις μαγαζι που φτιαχνει handmade με turion. Εγω δεν ξερω παντως. Anyway. Τα extras απλως τα εγραψα για να φαινονται (κυριως για τη wifi καρτα). Ειπαμε και με cdrw γινεται η δουλεια. Εγω προτεινω, παντα για minimum, cdrw και 512ΜΒ.

Quote from: Axel on January 13, 2006, 20:06:26 pm
Λοιπον, μιλαμε για ελαχιστες απαιτησεις. Απο εκει και περα δε νομιζω οτι ειναι δυσκολο ο καθενας που θελει να ζητησει 1x1GB RAM. Αυτος δεν ειναι ο σκοπος εξ αρχης? Να ορισουμε τις ελαχιστες και οποιος θελει κατι παραπανω το ζηταει χωρις να υπαρχει προβλημα? Η εχω καταλαβει κατι λαθος?

Προσωπικα θεωρω καλυτερο το 1GB για RAM στους laptops οπως και τα 256ΜΒ για vga στους desktops.

Για τα desktop. Οπως ειχα γραψει αρχικα αυτη τη στιγμη λεει o amd 64 3800+ Dual Core. Απλως με το σκεπτικο των ελαχιστων απαιτησεων εβαλα τον 3700+ (50e η διαφορα 3200+ με 3700+).

Τωρα για τη gpu. To nvidia μπηκε εκ παραδρομης σκεπτομενος τους drivers στο Linux και το παιδεμα με την ATI. :} 128ΜΒ ισως πρεπει να ειναι το minimum, αλλα 256ΜΒ το φυσιολογικο για να ειμαστε οκ.

Αυτα.

marauber

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #41 on: January 14, 2006, 03:38:06 am »

Quote from: Axel on January 14, 2006, 03:10:13 am
Τωρα για τη gpu. To nvidia μπηκε εκ παραδρομης σκεπτομενος τους drivers στο Linux και το παιδεμα με την ATI. :} 128ΜΒ ισως πρεπει να ειναι το minimum, αλλα 256ΜΒ το φυσιολογικο για να ειμαστε οκ.

Η μνήμη δεν καθορίζει την ταχύτητα της κάρτας γραφικών. Υπάρχουν κάρτες με 128MB που αφήνουν χιλιόμετρα πίσω άλλες κάρτες με 256ΜΒ. Υπερβολική ποσότητα μνήμης χρησιμοποιείται κυρίως για λόγους εντυπωσιασμού του υποψήφιου αγοραστή, καθώς ελάχιστα είναι τα προγράμματα (κυρίως παιχνίδια) που μπορούν να την αξιοποιήσουν και αυτά σε υπερυψηλές αναλύσεις και με ενεργοποιημένα διάφορα ειδικά εφέ (βλ. antialiasing, anisotropic filtering κτλ.)

Αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι η αυτή καθεαυτή η GPU. Το θέμα όμως είναι ότι στο χώρο αυτό καινούργια μοντέλα βγαίνουν συνέχεια και αν προτείνουμε κάτι τώρα σαν best buy το ποιο πιθανό είναι ότι μέχρι να γίνει η παραγγελία θα έχει βγει κάτι άλλο με καλύτερη σχέση απόδοσης προς τιμή. Το ίδιο ισχύει και για τη μάχη Nvidia Vs ATI.

Πάντως το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το αφήσουμε στο φλου και να γράψουμε απλώς "GPU 128MB". 128MB έχει και η Geforce 4MX, 128 και μια Geforce 6600GT (ορισμένα μοντέλα). Η διαφορά τους σε επιδόσεις; Χαώδης, η μέρα με τη νύχτα. Οπότε καλό είναι να είμαστε περισσότερο αναλυτικοί σε αυτό το σημείο.

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
dim
Honoured Member

finding emo

View Profile
« Reply #42 on: January 14, 2006, 03:51:35 am »

Για turion παιδιά λίγο χλωμό..
Λίγα το brandname που τον φοράνε..
http://www.multirama.gr/Multirama/searchresults.aspx?a_id=111&keywords=+turion
(αν θυμάμαι καλά δεν έχω δει και άλλο brand με turion)

Πόσο μάλλον handmade..Ούτε για δείγμα..
Ρίξτε μια ματιά..
http://www.plaisio.gr/bpc_v2.process?laptop=t
http://www.multirama.gr/Multirama/category.aspx?a_id=111&cc_id=MultiramaNotebooks

Τώρα κατά πόσο γίνεται μια μαζική παραγγελία να ορίσει και τις δικές της απαιτήσεις από τον κατασκευαστή..αυτό είναι άλλη κουβέντα, αλλά δε μου φαίνεται πίθανο..
Αρκεί ο κατασκευαστής να πιστεί για το μέγεθος του εγχειρήματος..
Axel

The Matrix Has You...

View Profile WWW
« Reply #43 on: January 14, 2006, 04:35:40 am »

Quote from: marauber on January 14, 2006, 03:38:06 am
Η μνήμη δεν καθορίζει την ταχύτητα της κάρτας γραφικών. Υπάρχουν κάρτες με 128MB που αφήνουν χιλιόμετρα πίσω άλλες κάρτες με 256ΜΒ. Υπερβολική ποσότητα μνήμης χρησιμοποιείται κυρίως για λόγους εντυπωσιασμού του υποψήφιου αγοραστή, καθώς ελάχιστα είναι τα προγράμματα (κυρίως παιχνίδια) που μπορούν να την αξιοποιήσουν και αυτά σε υπερυψηλές αναλύσεις και με ενεργοποιημένα διάφορα ειδικά εφέ (βλ. antialiasing, anisotropic filtering κτλ.)

Αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι η αυτή καθεαυτή η GPU. Το θέμα όμως είναι ότι στο χώρο αυτό καινούργια μοντέλα βγαίνουν συνέχεια και αν προτείνουμε κάτι τώρα σαν best buy το ποιο πιθανό είναι ότι μέχρι να γίνει η παραγγελία θα έχει βγει κάτι άλλο με καλύτερη σχέση απόδοσης προς τιμή. Το ίδιο ισχύει και για τη μάχη Nvidia Vs ATI.

Πάντως το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το αφήσουμε στο φλου και να γράψουμε απλώς "GPU 128MB". 128MB έχει και η Geforce 4MX, 128 και μια Geforce 6600GT (ορισμένα μοντέλα). Η διαφορά τους σε επιδόσεις; Χαώδης, η μέρα με τη νύχτα. Οπότε καλό είναι να είμαστε περισσότερο αναλυτικοί σε αυτό το σημείο.

Για τις καρτες γραφικων δεν ξερω και πολλα. Οπως ειπα παραπανω δεν ασχολουμαι με παιχνιδια οποτε δε με εχει απασχολησει ιδιατερα το θεμα. :} Το θεμα ειναι να μπορει η καρτα να ανταπεξελθει πχ σε Vista με τα effects τους η και στο KDE 4.x. Οποιος ξερει κατι περισσοτερο και μπορει να προτεινει κατι συγκεκριμενο ας το κανει. Smiley

Γενικα κατι σαν αυτη μου φαινεται καλη περιπτωση.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513149

Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #44 on: January 15, 2006, 16:34:38 pm »

Βασικα δεν ξερω αν θα μπορουμε να κανουμε αλλγες στους υπολογιστες σε οτι γουσταρουμε. Π.χ. θελω παραπανω μνημη, βαλε ακομα ενα chipaki. εν ξερω. Απλα για καλο και για κακο και σκεπτομενος την σχεση τιμης-αποδοσης...
Επειδη τωρα και εγω εψαχνα παραλληλα για laptop, παρατηρησα οτι ουτε πλαισιο ουτε eshop φτιαχνουν με turion. Ηλπιζα απλα με μια μεγαλη παραγγελια να μπορεσουμε να το κανουμε με αυτους τους επεξεργαστες. Τελος παντων, θελει κανενας απο εδω να συναντηθουμε και να παμε να τα πουμε στον Μαργαρη απο κοντα. Προτεινω να πουμε 512ΜΒ RAM, αν μας επιτρεπουν να κανουμε μικροαλλαγες ο καθενας για το μηχανημα που θα θελει. Διαφορετικα κατευθειαν να παμε στο 1 GB. Και για τους επεξεργαστες να βαλουμε και Turion ικαι Centrino και να γινουν οι προκυρηξεις και για τα 2. Τι λετε;;;

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Pages: 1 2 [3] 4 Go Up Print
Jump to: