• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
August 04, 2025, 01:34:48 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
August 04, 2025, 01:34:48 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σχεδίαση Συστημάτων VLSI...
by cealexop
[Today at 00:58:35]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by immo
[August 03, 2025, 22:49:59 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by nmpampal
[August 03, 2025, 21:29:36 pm]

[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by chatzikys
[August 03, 2025, 13:56:19 pm]

Ρύθμιση θερμικού για μοτέ...
by chatzikys
[August 02, 2025, 21:29:19 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Ma8hths Indou
[August 02, 2025, 17:30:47 pm]

[Τηλεπικοινωνιακά Συστήμα...
by Thanasis_pap
[August 02, 2025, 17:06:37 pm]

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματ...
by The Web
[August 02, 2025, 13:25:49 pm]

[Τομέας Ηλεκτρονικής] Μαθ...
by Nikos_313
[August 02, 2025, 09:51:26 am]

Οι μπράβοι του πρύτανη
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 01:30:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 01:04:15 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 00:59:05 am]

Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέ...
by inverter
[August 01, 2025, 20:35:12 pm]

Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[August 01, 2025, 15:13:09 pm]

Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημα...
by PolarBear
[August 01, 2025, 15:03:05 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 31, 2025, 21:15:48 pm]

Καμμένα...!!
by Godat
[July 31, 2025, 21:07:58 pm]

[ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ] Ανακοίνωση γι...
by Katarameno
[July 31, 2025, 20:31:30 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[July 31, 2025, 15:33:28 pm]

ΤΗΜΜΥ-Σκάκι
by L
[July 31, 2025, 13:24:56 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9988
Latest: kyrlef
Stats
Total Posts: 1427654
Total Topics: 31739
Online Today: 103
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 7
Guests: 68
Total: 75
Thanasis_pap
Denisivo
Giannis Masterio
acolak
KZerenidis
Bit4Thought
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Επικοινωνία με τον Kοσμήτορα!! (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Σχετικα με τα Laptop
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 Go Down Print
Author Topic: Σχετικα με τα Laptop  (Read 16872 times)
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
Απ: Σχετικα με τα Laptop
« Reply #15 on: January 12, 2006, 18:42:08 pm »

Λοιπον συγκεντρωσα τα χαρακτηριστικα σε τρεις κατηγοριες, ενοποιωντας τους αρχιτεκτονες με τους μηχανικους(ουτως η αλλως κι αυτοι μηχανικοι ειναι) επειδη χρησιμοποιουν βαρια προγραμματα σχεδιασης και χριειαζοντα αρκετα καλο μηχανημα.
Επισης οι αλλες δυο κατηγοριες ειναι με βαση τα προργαμματα που προκειται να τρεχουν. Οι φιλοσοφικες, θα εχουν ενα χαμηλης ισχυος συστημα, προτεινω μαλιστα laptop γιατι δεν ειναι και πολυ των καλωδιων. Για τους γιατρους και τους αλλους των φυσικων επιστημων ενα μετριο συστημα, μιας και κυριως θα χρησιμοποιυνε απλα το office και αντε και κανα πιο βαρυ προγραμμα μια φορα στο τοσο κι αν. Λοιπον ιδου. Θα ηθελα να μου διορθωσετε τους επεξεργαστες γιατι δεν τους ξερω αυτη την στιγμη και πολυ καλα, ιδιως τους AMD. Και αν γινεται καποιος να κανει κατι παρομοιο για desktop. Παρατηρησεις επιβαλλονται, πανω σε αυτο το πλαισιο, αλλα μεχρι το βραδυ για να τα καταθεσουμε αυριο το πρωι. Αντε το πολυ πολυ μεχρι τελους Σαββατοκυριακου να το εκτυπωσουμς και να τω δωσουμε στον Μαργαρη την Δευτερα.
Επιπλεον καλο ειναι να εχει τουλαχιστον 2 ετη εγγυηση και θα προτεινα 3 χρονια εγγυηση.

Μηχανικοι+Αρχιτεκτονες+Πληροφορικη   Φυσικες Επιστημες-Ιατρικη   Φιλοσοφικες-Θεωρητικες
Επεξεργαστης   AMD Turion 64bit 3800 και πιο πανω   AMD Turion 64bit 3500               Celeron
Μνημη RAM   1*1GB                                                    1*512Mb                 1*256-1*512Mb
Σκληρος δισκος   80G                                                          60                             40-60
DVD                                   Dvd-rw                                  Dvd-rw                             Dvd-rw
Καρτα γραφικων                    On board                            On board                   On board
Ανωτατο Βαρος(αυτό παιζεται)   3,5kg                                       3kg                              3kg
Αυτονομια           2.5-3h                                                            2.5-3h                            2.5-3h
Υπολοιπα   Wlan,wi-fi,bluetooth,                                       bluetooth,Τσαντα μεταφορας 
                                                                                           , modem 56k, 3 θυρες USB
                     Τσαντα μεταφορας,
                    modem 56k, 3 θυρες USB
Οθονη                 15,4                                                            15,4                            15.4

Υπαρχει και σε επισυναπτομενο
« Last Edit: January 12, 2006, 18:44:09 pm by Aurelius » Logged

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Axel
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

The Matrix Has You...

View Profile WWW
« Reply #16 on: January 12, 2006, 21:35:19 pm »

Οσον αφορα την εγγυηση οι φορητοι κυκλοφορουν με 1 χρονο και αν θες αλλα δυο χρονια πληρωνεις κατι παραπανω (περιπου 200 ευρω νομιζω). Τωρα συμφωνα με την ευρωπαικη ενωση εχουν υποχρεωτικα 2 χρονια, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.

Handmade laptops με turion φτιαχνει κανεις? Οπως και να εχει η συχνοτητα του ειναι διαφορετικη απο αυτη του AMD 64 που αναφερεις Aurelius.

Για τα desktop PCs εχουμε:

Μηχανικοι+Αρχιτεκτονες+Πληροφορικη   
CPU: amd 3500+ 64bit s939 (3800+ Χ2 ακομα καλυτερα)
mobo: ASUS A8N-SLI
RAM: 1GB (2x512MB PC3200)
VGA: κατι σε nVidia 256MB
HDD: sataII 100GB και πανω
DVD: DVD-RW Dual Layer
οθονη: ΤFT 17'

Φυσικες Επιστημες-Ιατρικη
CPU: Intel Pentium 4 3GHz
RAM: 512ΜΒ
VGA: κατι σε nVidia 128-256MB
HDD: sata 80GB
οθονη: crt/tft 17'

Φιλοσοφικες-Θεωρητικες
CPU: Intel Celeron 3GHz
VGA: κατι σε nVidia 128-256MB
HDD: sata 80GB
« Last Edit: January 12, 2006, 22:05:07 pm by Axel » Logged

ConvertXtoDVD guide |  Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal Post Installation Guide | Fedora 17 Post Installation Guide | free download ConvertxtoDVD | Τεχνολογικό blog | Basic Linux commands
jimi

Live Free or Die...

View Profile
« Reply #17 on: January 12, 2006, 21:48:44 pm »

Quote from: Axel on January 12, 2006, 21:35:19 pm
RAM: 1GB (δεν ξερω αν ειναι προτιμοτερο να ειναι 1x1GB για μελλοντικη αναβαθμιση σε 2x1GB ή 2x512MB)

Καλύτερα 2x512 γιατί βγαίνει φθηνότερα από 1x1GB.Μετά βάζεις άλλες  2x512 για αναβάθμιση.

Καιρός να  αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.....
Axel

The Matrix Has You...

View Profile WWW
« Reply #18 on: January 12, 2006, 22:00:53 pm »

Το εψαξα λιγακι αυτο με τις RAM. Δεν ειναι μονο θεμα τιμης. Λοιπον καλυτερα ειναι 2x512 γιατι θα δουλευουν σε dual channel και ετσι αντι για 3200 bandwith θα παιζει με 6400. Μελλοντικα προσθετουμε αλλα 2x512 και ειναι οκ το μηχανημα. Smiley

Αλλαξα τα στοιχεια και στον παραπανω πινακα.

ConvertXtoDVD guide |  Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal Post Installation Guide | Fedora 17 Post Installation Guide | free download ConvertxtoDVD | Τεχνολογικό blog | Basic Linux commands
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
Re: Σχετικα με τα Laptop
« Reply #19 on: January 12, 2006, 22:08:55 pm »

Να πω κάτι.
Τα μηχανήματα αυτά θα προορίζονται για συγκεκριμένο σκοπό (διδακτικό) ή κάνω λάθος;

Άρα, οι ελάχιστες απαιτήσεις εξαρτώνται από τα προγράμματα που θα τρέχουν σε αυτά.

Λοιπόν, δεν ξέρω τι προγράμματα θα χρειαστεί να τρέξουν οι μηχανικοί - αρχιτέκτονες μεγαλύτερων ετών, αλλά σχετικά με ιατρικές - θετικές - θεωρητικές, τι νομίζετε πια ότι τρέχουν;;;;
Το πολύ πολύ σε κανά μεταπτυχιακό οι φυσικοί να τρέξουν κανά CAD. Όλες αυτές οι σχολές είναι θεωρητικές (με την ευρύτερη έννοια του όρου)! Τι 3GH επεξεργαστές βλέπω, 512MB RAM και δε συμμαζεύεται... Τι δηλαδή, θα παίζουν Quake4 μες στο μάθημα;;;
Αν είναι να υποστηρίζουν λογισμικό Microsoft τα μηχανήματα, βλέπε Office, τους αρκούν τίποτα 1000άρηδες MHz, με καμιά 256RAM, καναν 10GB (μάλιστα!γίνεται!) σκληρό και όλα τ'άλλα συναφή on-board.

Το περίεργο είναι που δεν είδα, παρόλα τα "πέτα το και πάρε mac" του αλιάκμονα, τίποτα σχετικό σε αυτό το θέμα.

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #20 on: January 12, 2006, 22:55:01 pm »

Οπως και ανεφερα, απο επεξεργαστες δεν ξερω και πολλα, ειδικα της AMD. Οποτε οτι πειτε. Ωστοσο για την μνημη θα εχει σατανταρ 4 θεσεις για ενσωματωση ram. Αν ναι εναταξει το 2*512, διαφορετικα δεν λεει. Γιατι αν σε ενα laptop βαλεις αλλα 512 ram, τοτε η διαρκεια ζωης του πιστευω θα αυξηθει πολυ. Υστερα, ειπα να βαλουμε athlon γιατι αυτη εχει 64 bitους επεξεργαστες, αλλα επειδη ξερετε καλυτερα οτι πειτε.
Υστερα, τα συστηματα αυτα ειανι ενδεικτικα. Δηλαδη, δεν σημαινει καποιος οτι επειδη ειναι γιατρος θα πρεπει ντε και καλα να παρει το μηχαημα που του συνισταται. Ετσι φανταζομαι τουλαχιστον. Επισης ειναι καλο να υπαρχουν τρια διαφορετικα συστηματα, ετσι ωστε να μην αναγκαστει καποιος να παρει η πολυ απλο η πολυ βαρβατο μηχανημα.
Λοιπον, για να μην κανουμε και βιαστικες κινησεις, οσοι ειμαστε εδω, ας το ψαξουμε μεχρι και την Κυριακη να βγαλουμε τα βελτιστα συστηματα και θα τα παμε στον Μαργαρη.
Α και για το θεμα εγγυησης, στο eshop η επεκταση για 3 χρονια βγαινει στα 110 ευρω, ενω για 2 χρονια στα 70 ευρω(στα handmade), ποτε δεν ειναι και τοσο ακριβο...

Επισης, επειδη θελουμε η πρωτοβουλια να εχει ανταποκριση, καλο θα ειναι
1)να μην ειναι και πολυ χαλια τα συστηματα, ακομα και για φιλολογους, ειδικα σε desktop, γιατι ο αλλος θελει να ακουσει και το τραγουδι του, να δει την ταινια του, να παιξει το παιχνιδι του. Δηλαδη ειναι κατα προτεραιοτητα για εκπαιδειτκους σκοπους, αλλα αν το συστημα δεν ειναι ικανοποιητικο δεν προκειται ο αλλος να το παρει. Θα δωσει 100-200 ευρω παραπανω και θα το παρει οπως το θελει αυτος.
2)καλο ειναι οταν θα γινει προκυρηξη να γινει και μια ενημερωση προς τους φοιτητες των υπολοιπων τμηματων και για να πιεσουμε τις καταστασεις, αλλα και για να εχουμε μαζικοτερη συμμετοχη. Αν το πουμε τελευται στιγμη στους φοιτητες δεν θα υπαρχει μεγαλη ανταποκριση.
« Last Edit: January 12, 2006, 23:02:55 pm by Aurelius » Logged

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Axel

The Matrix Has You...

View Profile WWW
« Reply #21 on: January 12, 2006, 23:04:51 pm »

Τα laptop εχουν 2 θεσεις για RAM. Η extra εγγυηση ειναι και αυτη προσωπικο θεμα. Εγω παντως ειμαι υπερ.

Ποιο μαγαζι φτιαχνει υπολογιστες με 10GB σκληρο και 1GHz cpu? Τα 256MB RAM ειναι οριακα για τα xp να κανεις τη δουλεια σου, μονο για win+office φτανουν δλδ. Οπως και να εχει υπο συζητηση ειναι το θεμα. Εγω απλως εβαλα το μικροτερο δυνατο απο Pentium 4 και celeron που βρηκα στο Inet. Οποιαδηποτε αλλη γνωμη δεκτη.

Εdit: O aliakmwn δεν φανηκε γιατι πλεον και οι mac βγαινουν με intel cpu.  Grin Wink

4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #22 on: January 12, 2006, 23:18:40 pm »

Quote from: Axel on January 12, 2006, 23:04:51 pm
Ποιο μαγαζι φτιαχνει υπολογιστες με 10GB σκληρο και 1GHz cpu? Τα 256MB RAM ειναι οριακα για τα xp να κανεις τη δουλεια σου, μονο για win+office φτανουν δλδ. Οπως και να εχει υπο συζητηση ειναι το θεμα. Εγω απλως εβαλα το μικροτερο δυνατο απο Pentium 4 και celeron που βρηκα στο Inet. Οποιαδηποτε αλλη γνωμη δεκτη.

Νομίζω ότι μας ζητήθηκε να δώσουμε ελάχιστες προδιαγραφές και όχι να σκεφτούμε σύμφωνα με τη λιανική αγορά.
Και σχετικά με το οριακό των Windows XP αυτό λέω κι εγώ, οι φιλόλογοι τι παραπάνω να θέλουν απ'το να γράφουν στο MWord άντε και καμιά παρουσίαση;;

Quote from: Axel on January 12, 2006, 23:04:51 pm
Εdit: O aliakmwn δεν φανηκε γιατι πλεον και οι mac βγαινουν με intel cpu.

wav   Lips Sealed  Lips Sealed  Lips Sealed  Grin

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #23 on: January 12, 2006, 23:23:24 pm »

Καλο ειναι να υπαρχει η εγγυηση, μην χαλαν τα μηχανηματα και γκριζιανουν, βγει η φημη κτλ....
Εγω δεν ειπα για 10 GB.... Ειπα για επεξεργαστες οποιος ξερει ας μιλησει. Ο Μαργαρης ειπε, οτι αν το φερουμε συντομα, τον μαρτη θα γινει προκυρηξη, γι αυτο να συντομευουμε...
Α και για τους αρχιτεκτονες, οι καρτες γραφικων πρεπει να ειναι κορυφαιες γιατι τρεχουν πιο βαρια προγραμματα, τουλαχιστον στους desktop. Βεβαια η 256 ειναι μια χαρα, απλα το λεω τωρα.

Fouster
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #24 on: January 12, 2006, 23:42:59 pm »

Παδια και γω είχα κάνει την πρόταση μου πριν και θα συμφωνήσω με τον 4Cube!
Συγγνώμη κιόλας αλλά κάθεστε και μιλάτε για dual channel,nvidia και άλλες τετοιες μη πω τώρα , για 3800Turion ,για 64bit!!! Για να σοβαρευτούμε λέω εγώ!
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ LAPTOP που θα καλύψει τις ανάγκες μας!!:
ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΛΕΩ:
1) Centrino (Σταθερό και δοκιμασμένο,γρήγορο,χαμηλή κατανάλωση) Ενα Pentium M στα 1,8 άντε και ένα Celeron για τους φιλόλογους
2) 512ΜΒ RAM (όποιος θέλει και άλλα ας βάλει)
3)Γραφικά ότι να ναι ( δεν το θέλουμε για παιχνιδια)
4) Οθόνη 12,1 και πάνω (εξαρτάται από το πόσο μικρό το θέλει κανείς)
5) 40-60GB Σκληρό (Win XP+office+matlab+visual studio+1+2+3+4+5+6 άντε καμμιά 30GB
6) Βάρος το πολύ 3,5 κίλα
7) Αυτονομία τουλάχιστον 2,5ώρες
Εννοείται Wifi και DVDR .

Και όσο για τα Win Vista από foroum που έχω διαβάσει τρέχουν σε Athlon Xp 1800+ και 512ΜΒ μια χαρούλα!!Οπότε και μελλοντικά μια χαρά είναι!

Εγω στο σπίτι έχω έναν 2200+ και 512ΜΒ και κάνω τα πάντα!Πραγματικά τα πάντα!Νομίζω ότι θα αλλάξει με το λειτουργικό που θα παρουσιάσει η Microsoft μετά τα VISTA!!!!!

Οποιος θέλει να παίζει παιχνίδια με 3526fps άντε το dual channel μπορεί να του δώσει 3530!! και να συμπιέζει ταινίες DIVX 3sec μπορεί να κοιτάξει αλλού .

We act as though comfort and luxury were the chief requirements of life, when all that we need to make us happy is something to be enthusiastic about."<br />-Albert Einstein
MihalisK
Θαμώνας

ό,τι πέρασε, πέρασε σωστά

View Profile
« Reply #25 on: January 13, 2006, 00:08:01 am »

Λοιπόν θα συμφωνήσω με τις προδιαγραφές του Fouster, δεν έχω -ακόμα- μια συγκεκριμένη πρόταση απλά θα έλεγα για όλα τα παραπάνω ότι μάλλον δε μας χρειάζεται dvd-r στο φορητό. Μέχρι να τα οργανωθούμε και να τα πάρουμε 1 εξωτερικό θα κάνει το πολύ 50 ευρώ. Οπότε μια πρόταση για cdr-dvd νομίζω ότι καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις. Όποιος θέλει ας πάρει ένα εξωτερικό.(φυσικά αν η διαφορά είναι αμελητέα τότε ok, αλλά νομίζω ότι ο πρόεδρος ψάχνει τα εξαντλητικά προς τα κάτω περιθώρια και ίσως αυτ'ος να ειναι ο μ'ονος τρ'οπος να γίνει κάτι)

Η ανοησία είναι ένα πολύ καλό εμπόδιο για κάποιον που πρέπει να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο.

http://www.doc.ic.ac.uk/~mk406/
Axel

The Matrix Has You...

View Profile WWW
« Reply #26 on: January 13, 2006, 00:14:44 am »

Εγω προτιμω turion γιατι ειναι 64bit. Απλο. Τα xp εχουν minimum requirements 128MB RAM... Βεβαια μετα δε σου φτανει η RAM για τιποτα αλλο. Εχω εναν Pentium 3 700MHz στον οποιο επισης τρεχει μια χαρα το Matlab (5.2) και μεχρι περυσι τετοιο καιρο ημουν με win98SE. Μια χαρα εκανα τη δουλεια μου. Το θεμα ειναι το συστημα που θα γινει να εχει καποια αντοχη στο χρονο και να σου κανει οταν χρειαστει να βαλεις το Matlab 8,43 rca1 επειδη θα εχει ετοιμη τη Hufmman ταδε. Επιπλεον προσωπικα αμα μου λεγανε παρε ενα pc το οποιο θα χρειαστει να το ξαναλλαξω σε λιγο καιρο, ε τι να το κανω? Και ας μου το δωσουν και με εκπτωση. Επομενως οταν μιλαμε ειδικα για desktop χρειαζεται κατι το οποιο θα αντεξει. Το Laptop ειναι δευτερευον, οχι desktop replacement.

Παντως σαν minimum απαιτησεις στο laptop συμφωνουμε, με εξαιρεση τη cpu, αλλα και το dvdr. Το cdr φτανει για τα cds που μας δινουν με τα προγραμματα. Το dvdr χρειαζεται? μονο για ταινιες?

PS1: http://www.microsoft.com/windowsvista/default.aspx
Πολυ εφετζιδικα τα vista. Με full γραφικα δεν προκειται να παιξουν με 512MB RAM. Προσωπικα δεν ξερω καν αν θα τα εγκαταστησω στο pc μου. Δες ποσο καιρο μου πηρε για να βαλω τα xp.

PS2: Btw εχω να παιξω games στο pc απο το 1ο ετος και δεν κανω divx encoding.

aliakmwn
Guest
« Reply #27 on: January 13, 2006, 00:22:43 am »

Ο Αλιακμων δεν φανηκε, διοτι εδω και μισο χρονο που ειναι κατοχος mac, δεν ασχολειται με wintel μηχανηματα.
Δεν γνωριζω ουτε τι επεξεργαστες κυκλοφορουν, ουτε χαρακτηριστικα, ουτε μοντελα. Συνεπως, δεν μπορω να προτεινω.

Επιπλεον, ο μινιμαλισμος που χαρακτηριζει τη σκεψη μου σε θεματα υπολογιστων, ειμαι σιγουρος πως θα δυσαρεστησει πολλους, κυριως επειδη μπορω και να τον υποστηριξω καταλληλα...

Σκεφτηκα να εμφανιστω και να προτεινω "Παρτε mac" και συγκεκριμενα iBook, δεν γινεται ομως για τους εξης λογους:

1) Η Rainbow (επισημος αντιπροσωπος της Apple στην Ελλαδα) δεν πουλαει με δοσεις. Απ' οσο θυμαμαι, η αποπληρωμη με δοσεις ειναι το κυριως ζητουμενο.
2) Κανενας απο τους υπευθυνους δεν θα δεχτει να ζυγισει αμεροληπτα και αντικειμενικα τα πλεονεκτηματα των mac σε σχεση με τα wintel. Μπορει να ειμαστε (εν δυναμει) επιστημονες/μηχανικοι, αλλα τα κολληματα παραμενουν κολληματα.
3) Ακριβως επειδη τα mac αλλαξαν επεξεργαστη, τα παλια μοντελα με τους PPC προφανως δεν μπορω να τα προτεινω. Δυστυχως ομως, απο τους φορητους μονο οι Powerbook φορεσαν intel (μετονομαστηκαν μαλιστα σε MacBook) και οχι οι iBook. Αρα υπαρχει προβλημα τιμης, καθως οι MacBook-Powerbook ειναι αρκετα ακριβοι.

Συνεπως η παρεμβαση μου στο εν λογω θεμα κριθηκε ως μη απαραιτητη.

Κατα τα αλλα, πεταξτε τα και παρτε mac, ειδικα τωρα που intelοποιηθηκαν Wink
« Last Edit: January 13, 2006, 00:59:52 am by aliakmwn » Logged
Axel

The Matrix Has You...

View Profile WWW
« Reply #28 on: January 13, 2006, 01:17:41 am »

Τα παρακατω σαν ελαχιστες απαιτησεις πως σας φαινονται? Απο εκει και περα ο καθενας αυξανει οτι θελει...

Για τα Laptops:

CPU: AMD Turion 64bit ML34 1.8 GHz/Celeron 1.8GHz
RAM: 1GB
VGA: shared 128MB
HDD: 80GB
DVD: CD-RW
Extras: Ethernet, Modem, WiFi
βαρος: 2-3,5 Kg

Φυσικες Επιστημες
CPU: Centrino 1.5GHz
RAM: 512MB
VGA: shared 64MB
HDD: 60GB
Extras: Ethernet, Modem

Φιλοσοφικες-Θεωρητικες-Ιατρικη
CPU: Intel Celeron D 330, 2.66GHz
RAM: 256MB
VGA: shared 64MB
HDD: 40GB
Extras: Ethernet, Modem
Για τα desktop PCs:

CPU: amd 3500+ 64bit (s939)
mobo: ASUS A8N-SLI (s939)
RAM: 1GB (2x512MB PC3200)
VGA: nVidia 128MB
HDD: sataII 100GB και πανω
οθονη: ΤFT 17'

Φυσικες Επιστημες
CPU: Intel Celeron 3GHz
VGA: 128MB

Φιλοσοφικες-Θεωρητικες-Ιατρικη
CPU: Intel Celeron D 330, 2.66GHz
VGA: 128MB
« Last Edit: January 13, 2006, 03:19:08 am by Axel » Logged

fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #29 on: January 13, 2006, 02:42:15 am »

Για ιατρική προτείνω την ελάχιστη σύνθεση που μπορεί να βρει κανείς αυτή τη στιγμή στην αγορά.
Ποιος είναι ο μικρότερος επεξεργαστής; 1500; και πολύ είναι.

Για μηχανικούς:
Εγώ διαφωνώ με τα 512RAM κάθετα και οριζόντια.
Δείτε σε βάθος χρονου.
Fouster εσύ μπορεί να κάνεις τα πάντα αλλά σε 2 χρόνια θα πετάξεις το Laptop και όχι κατ'ανάγκη για να πάρεις Mac...

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Pages: 1 [2] 3 4 Go Up Print
Jump to: