• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
August 02, 2025, 18:01:22 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
August 02, 2025, 18:01:22 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Ma8hths Indou
[Today at 17:30:47]

[Τηλεπικοινωνιακά Συστήμα...
by Thanasis_pap
[Today at 17:06:37]

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματ...
by The Web
[Today at 13:25:49]

[Τομέας Ηλεκτρονικής] Μαθ...
by Nikos_313
[Today at 09:51:26]

[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by Nikos_313
[Today at 01:40:22]

Οι μπράβοι του πρύτανη
by Διάλεξις
[Today at 01:30:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:04:15]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Διάλεξις
[Today at 00:59:05]

Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέ...
by inverter
[August 01, 2025, 20:35:12 pm]

Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[August 01, 2025, 15:13:09 pm]

Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημα...
by PolarBear
[August 01, 2025, 15:03:05 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 31, 2025, 21:15:48 pm]

Καμμένα...!!
by Godat
[July 31, 2025, 21:07:58 pm]

[ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ] Ανακοίνωση γι...
by Katarameno
[July 31, 2025, 20:31:30 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[July 31, 2025, 15:33:28 pm]

ΤΗΜΜΥ-Σκάκι
by L
[July 31, 2025, 13:24:56 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Giopan
[July 30, 2025, 17:07:32 pm]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by Katarameno
[July 30, 2025, 13:47:28 pm]

Ρώτα κάτι τον επόμενο
by Giopan
[July 29, 2025, 16:04:23 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by chatzikys
[July 29, 2025, 13:52:51 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9988
Latest: kyrlef
Stats
Total Posts: 1427644
Total Topics: 31739
Online Today: 142
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 11
Guests: 104
Total: 115
themis01
Tasos Bot
sassi
chris123
vaggelisx
Sotirisbikos
Katarameno
akoil
parzival
thathas12
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Κοινωνία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > 17 ΜΑΡΤΗ - ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Π.Α.ΜΕ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: 17 ΜΑΡΤΗ - ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Π.Α.ΜΕ  (Read 733 times)
promitheas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr
*****
Posts: 935


Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατία ....ΤΩΡΑ!!!!!


View Profile
17 ΜΑΡΤΗ - ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Π.Α.ΜΕ
« on: March 11, 2009, 14:02:30 pm »

Π. Α. ΜΕ

               

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΡΤΗ 6 μ.μ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ 2009

 

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ



Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες, νέοι & νέες

 

Αυτή η ώρα είναι ώρα μεγάλης ευθύνης και δε χωράνε δισταγμοί και ταλαντεύσεις.

ΟΛΟΙ στη δράση. Στην καπιταλιστική κρίση, στην επιθετικότητα της πλουτοκρατίας και στην αντιλαϊκή πολιτική απαντάμε με  ΜΑΖΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, εντείνοντας τις προσπάθειες για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. 

Καμιά υποχώρηση. Αποφασιστική αντίσταση και μαχητική διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

Δημιουργώντας βάσεις στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς, συγκροτώντας επιτροπές αγώνα, μαζικοποιώντας τα σωματεία, ισχυροποιώντας τις ταξικές δυνάμεις, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Δυναμώνοντας την ενότητα της εργατικής τάξης, κτίζοντας τη συμμαχία με την αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης.

Καλύτερη οργάνωση, περισσότερες εργατικές – λαϊκές  δυνάμεις στις κινητοποιήσεις, αποδυνάμωση των δυνάμεων που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτό θα δώσει δύναμη στην εργατική τάξη για να ανταποκριθεί στη σκληρή αναμέτρηση με την πλουτοκρατία, την αντιλαϊκή πολιτική, την καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Συνάδελφοι,

Οι αιτίες της κρίσης δε βρίσκονται στη μια ή την άλλη διαχειριστική πολιτική, δε βρίσκονται στο «νεοφιλελεύθερο μοντέλο», στον «καζινο-καπιταλισμό» όπως ισχυρίζονται το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ και άλλοι υποστηριχτές του συστήματος.

Οι αιτίες της κρίσης βρίσκονται στην καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, στην ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη της πλουτοκρατίας, στην αναρχία της παραγωγής, στη χειροτέρευση της κατάστασης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτό ζούμε σήμερα, αυτό ζούνε οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες.

Χιλιάδες απολύσεις, υψηλή ανεργία και φτώχεια.

Οι θέσεις της ΓΣΕΕ, οι θέσεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού ήταν και είναι επικίνδυνες. Η εργατική τάξη έχει αντίθετα ταξικά συμφέροντα με το κεφάλαιο, δεν είναι ούτε εταίρος, ούτε συνεταίρος με τους εκμεταλλευτές που πλουτίζουν από το μόχθο της.

Η συναίνεση με τους βιομήχανους και τα άλλα τμήματα των εκμεταλλευτών που προβάλλει η ΓΣΕΕ, αποσκοπεί στη στήριξη των επιχειρηματιών, στην επιβολή  μαζικών ομαδικών απολύσεων και άλλων αντεργατικών μέτρων που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι.

Η οικονομία αναπτύχθηκε με υψηλούς ρυθμούς αλλά ωφελήθηκαν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και τα άλλα τμήματα του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, άγρια ακρίβεια, ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, όξυνση του συνόλου των προβλημάτων.

Χτυπήθηκαν ιδιαίτερα οι μετανάστες, οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε εργολάβους, με  προγράμματα STAGE, με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Σήμερα, η κυβέρνηση της Ν.Δ, η  Ε.Ε, οι Σοσιαλδημοκρατικές και Φιλελεύθερες κυβερνήσεις και κόμματα, οι δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου εφαρμόζουν πολιτική που δίνει τεράστια ποσά στους τραπεζίτες και τους άλλους πλουτοκράτες, παίρνουν  μέτρα για να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού.

Χτυπάνε το σταθερό εργάσιμο χρόνο, προωθούν την καθιέρωση ενεργού και ανενεργού χρόνου εργασίας για να αυξηθεί ο βαθμός  εκμετάλλευσης.

Προωθούν τη λεγόμενη εκ περιτροπής εργασία, τη μερική  δουλειά, ετοιμάζουν νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, επιβάλλουν σκληρή λιτότητα.

Καμιά αυταπάτη για τα περί κρατικοποίησης τραπεζών και τον κρατικό έλεγχο επιχειρήσεων. Είναι δόλωμα αποπροσανατολισμού, μέσο συνέχισης της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, στήριξης της πλουτοκρατίας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά των απολύσεων. 

Διεκδικούμε την υπογραφή ουσιαστικών Συλλογικών Συμβάσεων.

Δυναμώνουμε το μέτωπο κατά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που έχει κριτήριο τα κέρδη των λίγων. Καταδικάζουμε τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, γινόμαστε πιο απαιτητικοί. Γιατί εμείς οι εργάτες και οι εργάτριες, εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε τον πλούτο και έχουμε υποχρέωση να τον διεκδικήσουμε.

Έχουμε υποχρέωση να οργανωθούμε καλύτερα, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις και να ανοίξουμε το δρόμο που αντιστοιχεί στα συμφέροντα και στις ανάγκες των πολλών, το δρόμο που θα μας απαλλάξει από την ανεργία, την ανασφάλεια, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση.   

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

·        Πλήρη-σταθερή εργασία. Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση των  ελαστικών μορφών απασχόλησης, 7ωρο -5νθήμερο -35ωρο.

·        Κατώτερο μισθό 1.400 Ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 56 Ευρώ. Κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας 1.120 Ευρώ. Στήριξη όλων των ανέργων. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας σαν συντάξιμου χρόνου. Υπαλληλική αποζημίωση, πάγωμα όλων των δανείων για τους ανέργους.

·         Μείωση των επιτοκίων για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Κατάργηση του ανατοκισμού.

·        Διακοπή κάθε πλειστηριασμού και κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων των εργαζομένων για χρέη στεγαστικών δανείων για την κύρια κατοικία.

·        Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Αφορολόγητο όριο 30.000 Ευρώ για την 4μελή λαϊκή οικογένεια.

·        Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια για τους άνδρες και 55 για τις γυναίκες, απόσυρση των αποθεματικών από κάθε είδους «τζόγο», κρατική στήριξη και άμεση καταβολή των οφειλών στα ταμεία.

·        Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

·        Κρατικό πρόγραμμα οικοδόμησης ασφαλών, σύγχρονων και φθηνών λαϊκών κατοικιών. ’τοκα στεγαστικά δάνεια για νέα ζευγάρια για απόκτηση κύριας κατοικίας.

·        Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων.

·        ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων. Να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστικών στελεχών στα Εμφιαλωμένα Ποτά και αλλού.

 


ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ,

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 18:30 Αγαλμα Βενιζέλου

 
Logged

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΡΕΕΕΕ!!!!!!!
Pages: [1] Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...