Δημόσιος, Δωρεάν και Ακαδημαϊκός χαρακτήρας της Παιδείας

<< < (11/11)

arashi:
Quote from: Grecs on June 08, 2011, 22:30:18 pm

Αmerica, land of the free.Free to the power of people in uniform.


Land of "never get raided again" --google it  ;)

edit: και εννοω αυτο http://www.marijuanamilitia.com/?p=32

Godhatesusall:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100076_19/07/2011_449758

lalalaal

Καμένος:
Συνταγματική η επιβολή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά

Στην αρμοδιότητα των Πανεπιστημίων η επιβολή τους

Στην υφιστάμενη νομοθεσία και την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία δεν κρίνεται αντισυνταγματική η επιβολή διδάκτρων σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, παραπέμπει ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφορικά με τα δίδακτρα στους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.

Το έγγραφο του υπουργού Παιδείας διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Οδυσσέας Βουδούρης και με την οποία επικαλούνταν το άρθρο 16 του Συντάγματος που ορίζει ότι «όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της στα κρατικά εκπαιδευτήρια».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος ενημερώνει τον βουλευτή ότι το υπουργείο Παιδείας καλύπτει με επιχορήγηση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό το κόστος λειτουργίας 253 Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών επί συνόλου 504 Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών. Περαιτέρω, κάνει γνωστό στον βουλευτή ότι, σύμφωνα με την 2411/2012 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η επιβολή διδάκτρων σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης δεν κρίνεται αντισυνταγματική.

Παράλληλα ο υπουργός υπενθυμίζει ότι η επιβολή διδάκτρων για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών καθορίζεται από τις διατάξεις του νόμου 2083/92 όπως αντικαταστάθηκε από τον Ν. 3685/08 με τον οποίο για πρώτη φορά ρυθμίστηκε και ο τρόπος διαχείρισης των διδάκτρων και των άλλων πηγών χρηματοδότησης των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, πλην του Τακτικού Προϋπολογισμού. Σημειώνει δε, επικαλούμενος τη νομοθεσία ο υπουργός, ότι η επιβολή διδάκτρων και τo ύψος αυτών έγκειται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Πανεπιστημιακών Οργάνων.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς έχει επισημάνει ότι σε περίοδο κρίσης υπάρχουν φαινόμενα σημαντικής αύξησης των διδάκτρων, επικαλούμενος την περίπτωση μεταπτυχιακού προγράμματος στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης που τα δίδακτρα ανέρχονται σε 6.000 ευρώ, ενώ το περασμένο έτος ήταν 4.000 ευρώ.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/408354/sudagmatiki-i-epivoli-didaktron-sta-metaptuhiaka/

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page