• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:14:58 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:14:58 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31711
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 48
Guests: 105
Total: 153
andripappa
Yamal
fpapat
thaliatsk
georgepana9
chaniotism
Spyridon01101
Thanasis_pap
Stathiss
georgy
ValKar
Maximos7
Elenit
nikos.a
Deviate
maestros
Liamos
DarkMagiK06
Zoe06
boulionis
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
apal
Το παγώνι
Summand
theofr
dinoschalv
mprova
kostas1507
chrisg
lasef
Saint_GR
Pakapis5
AlexKyr
Athinaaz
sassi
kpap17
George15
nikd
george14
parvanitid
ArchieHadCells
mavropan
evax
kouf
alex_samaras_
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Αίθουσα Υποδοχής > Πληροφορίες για τους πρωτοετείς (Moderators: Nikos_313, tzortzis) > THMMY στο ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ....
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 22 Go Down Print
Author Topic: THMMY στο ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ....  (Read 37990 times)
nbourgis
Guest
Re: THMMY στο ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ....
« Reply #30 on: February 03, 2009, 22:02:11 pm »

Γιατι ρε παιδια η Πατρα και η Κρητη δεν εχουν καλα πολυτεχνεια;
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #31 on: February 03, 2009, 22:15:37 pm »

Quote from: JAE on February 03, 2009, 22:02:11 pm
Γιατι ρε παιδια η Πατρα και η Κρητη δεν εχουν καλα πολυτεχνεια;

Στην Πατρα είναι αρκετοι Αργίτες, εχω ακόυσει καλά λόγια. Το επιπεδο δυσκολιας, ομως ειναι και εκει...ΤΗΜΜΥ.

CounterSpell
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

UU

View Profile
« Reply #32 on: February 03, 2009, 22:21:01 pm »

Η Κρήτη έχει τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και όχι Ηλεκτρολόγων. Πάντως, είμαι σχεδόν πεπεισμένος πως το επίπεδο δυσκολίας του ΕΜΠ είναι χαμηλότερο από το δικό μας (για το τμήμα μας πάντα).

"I’d be happy to stop contradicting you, just as soon as you start being right."
nbourgis
Guest
« Reply #33 on: February 03, 2009, 22:44:25 pm »

Υπαρχει ουσιαστικη διαφορα λογω ονοματος νομιζεις;
digitalecho
Αρχάριος/Αρχάρια

View Profile
« Reply #34 on: February 03, 2009, 22:49:51 pm »

Quote from: JAE on February 03, 2009, 22:44:25 pm
Υπαρχει ουσιαστικη διαφορα λογω ονοματος νομιζεις;

ο yea! φυσικα και θα υπαρχει διαφορα! Επαρχιακο τμημα που δεν αντιμετωπιζει το σκοπελο των 500 προπτυχιακων ανα ετος και δεν εχει να χτισει extra υποβαθρο για να δικαιολογησει (τυπικα παντα μην κοροιδευομαστε) το ονομα του "ηλεκτρολογου" μηχανικου σιγουρα θα λειτουργει καλυτερα απο εμας.
Φοιτητης ηλεκτρολογος μηχανικος στο ΕΜΠ ειμαι και ξερω...για λεπτομερειες μπορω να επανελθω
CounterSpell
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

UU

View Profile
« Reply #35 on: February 03, 2009, 22:51:45 pm »

Εε, ναι, νομίζω ότι υπάρχει.
Π.χ. ότι δεν μπορείς να βγεις Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από εκεί  Tongue...
Για ένα λόγο αξίζει η γαμοσχολή μας: ότι έχει πτυχίο με πολύ μεγάλο εύρος αντικειμένων (να τονίσω το πτυχίο, δεν εννοώ ότι προσφέρει και τις απαραίτητες γνώσεις). Μπορείς να μπεις επειδή σε τράβηξε το "και Υπολογιστών" και να καταλήξεις σε κάτι (άλλο ίσως) που πραγματικά σε ενδιαφέρει. Να γινόταν και μία αναγνώριση του πτυχίου ως Master, αντί να είμαστε υποχρεωμένοι να πηγαίνουμε στο εξωτερικό για να παρακολουθούμε τα ίδια μαθήματα με εδώ και θα έλεγα πως σχεδόν αξίζει την 7χρονη ταλαιπωρία.
« Last Edit: February 03, 2009, 22:56:39 pm by CounterSpell » Logged

"I’d be happy to stop contradicting you, just as soon as you start being right."
Bgenopoulos
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

needed

View Profile
« Reply #36 on: February 03, 2009, 22:52:26 pm »

Quote from: CounterSpell on February 03, 2009, 22:21:01 pm
Η Κρήτη έχει τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών

Einai gtp

Μπατσοι-Ταξιτζιδες-Γιατροι.

Ολα τα αρχιδια δουλευουνε μαζι.
Junior
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #37 on: February 03, 2009, 23:35:33 pm »

Εγώ φίλε Γιώργαρε σε προτρέπω να δεις τα πράγματα πιο ψύχραιμα και ορθολογικά. Οι σκέψεις σου είναι κάποιες από τις σκέψεις που έκανα κι εγώ όταν ήμουν στην 3η λυκείου. Τώρα καταλαβαίνω ότι αυτές οι σκέψεις ήταν απόρροια ενός πράγματος (ή συνδυασμού πραγμάτων, όπως θες δες το):
- Δεν είχα ισχυρή άποψη για το τι ήθελα να κάνω (αν και ήξερα τι μου αρέσει)
- Το ΤΗΜΜΥ μου το πρότειναν γονείς ως μία πολύ καλή λύση, από την άποψη της εύρεσης εργασίας
- Προσπαθούσα να δικαιολογήσω στον εαυτό μου τη δήλωση του ΤΗΜΜΥ, ψάχνοντας να βρω λόγους που μου ταιριάζει, αμελώντας τους λόγους που δε μου ταιριάζει

Από τα γραφόμενά σου, θα έλεγα ότι κινδυνεύεις να πέσεις στην ίδια παγίδα με μένα.

Καταρχήν λες ότι σε ενδιαφέρει το τμήμα, χωρίς να ξέρεις το αντικείμενό του. Ύστερα εντοπίζεις τα μαθήματα που θα σου αρέσουν, αμελώντας ότι θα πρέπει να περάσεις και όλα αυτά που δε θα σου αρέσουν.

Εγώ έχω μετανοιώσει για την επιλογή μου. Κατηγορώ τους γονείς μου που μου έδειξαν το λάθος δρόμο, αλλά κυρίως εμένα που δε σκέφτηκα σωστά. Προτείνω εσύ να ουδετεροποιηθείς για μια στιγμή, δηλαδή να πάψεις να είσαι θετικά προδιατεθειμένος απέναντι στο ΤΗΜΜΥ και να σκεφτείς τι θέλεις με βάση πραγματικά κριτήρια.
Καταρχήν ρώτα τον εαυτό σου με τι θα σου άρεσε να ασχοληθείς (ίσως περισσότερα από ένα πράγματα), ύστερα μάθε πληροφορίες για κάθε σχολή, παίρνωντας υπόψιν και τα αρνητικά της. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να θέλει να γίνει γιατρός και να του αρέσει πολύ να γιατρεύει ανθρώπους, αλλά πρέπει να συνυπολογίσει ότι θα ρίξει άπειρο διάβασμα. Πρέπει να είναι διατεθειμένος να το κάνει! Συγκεκριμένα για τα πολυτεχνεία, προσπάθησε να καταλάβεις τι σημαίνει το να είσαι μηχανικός. Βεβαιώσου ότι γνωρίζεις τη διαφορά του από τον επιστήμονα (πχ πληροφορικός, φυσικός κλπ)

Για το ΤΗΜΜΥ, ίσως σου φανούν χρήσιμα τα εξής (σίγουρα θα επιβεβαιώσουν και οι υπόλοιποι):

1) Είναι σχολή με αρκετό φόρτο εργασίας. Δε φτάνει το να ασχολείσαι μόνο στην εξεταστική. Τα πράγματα που καλείσαι να μάθεις είναι πολλά για 5 έτη, γι' αυτό όσο καλά και να πας, πάντα θα νοιώθεις πιεσμένος.
2) Θέλει καλό μαθηματικό υπόβαθρο από το λύκειο, το οποίο όμως δεν είναι αρκετό και στα πρώτα εξάμηνα καλείσαι να το βελτιώσεις πάρα πολύ. Άρα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να μάθεις πολλά μαθηματικά επιπέδου αρκετά υψηλότερου από της γ' λυκείου. Αυτά τα μαθηματικά χρειάζονται για τα μαθήματα που θα κάνεις αργότερα. Όπως για παράδειγμα η άλγεβρα ήταν απαραίτητη για τη φυσική του λυκείου.
3) Δεν έχει ένα αντικείμενο, αλλά περιέχει ένα φάσμα αντικειμένων που σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις είναι τελείως άσχετα μεταξύ τους. Κάποιος που μπαίνει για να ασχοληθεί με software, καλείται ως ένα βαθμό να μάθει ακόμα και για το πώς παράγεται το ρεύμα στη ΔΕΗ. Μπορεί να βρεις και αντικείμενα που δε σου αρέσουν καθόλου, ειδικά στα πρώτα 5 εξάμηνα, πριν επιλέξεις τομέα.

Τα παραπάνω είναι αυτά που θεωρώ βασικά χαρακτηριστικά. Θα μου πεις ότι όλα ακούγονται αρνητικά και εγώ θα απαντήσω ότι γι' αυτό όλοι στο τμήμα μας έχουν λόγους να δυσανασχετούν.
Από την άλλη, αυτό που μπορεί να ευχαριστήσει κάποιον είναι η ενασχόληση με το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει πέρα από τα πλαίσια του μαθήματος. Αυτό μπορεί να γίνει είτε ατομικά, είτε συμμετέχοντας σε κάποια συλλογική προσπάθεια (πχ δημιουργία ρομπότ από ομάδα ρομποτικής, ανάπτυξη ενός site του τμήματος, συντήρηση της κεραίας του ραδιοφωνικού σταθμού, στήσιμο ασύρματου δικτύου στη σχολή κλπ). Όποιο αντικείμενο και να επιλέξεις, το περιβάλλον θα είναι καλό για να ασχοληθείς, αν έχεις μεράκι.

Όσον αφορά τη σύγκριση με άλλα τμήματα ΗΜΜΥ, δεν είναι εύκολο να γίνει σύγκριση αν δε ζήσεις και τα δύο, αλλά γενικά μην περιμένεις τεράστιες διαφορές. Άλλωστε, ένας βασικός παράγοντας που καθορίζει το τμήμα είναι οι φοιτητές και πιστεύω ότι είτε Θεσσαλονίκη, είτε Κρήτη, είτε οπουδήποτε, όλοι οι ΗΜΜΥδες ίδιοι θα είμαστε. Όλοι τα ίδια ενδιαφέροντα είχαμε για να μπούμε σε αυτή τη σχολή, ήμαστε "καλοί μαθητές" κλπ κλπ. Όμως ίσως αξίζει να σε παραπέμψω σε ένα παλιότερο ποστ μου http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=10780.152 από όταν συζητούσαμε το ίδιο θέμα, όπου μιλάω για τις σπουδές στο εδώ τμήμα όπως τις βλέπω εγώ και περιγράφω τους λόγους που αγάπησα τη Θεσσαλονίκη.

Σου εύχομαι επιτυχία στις εξετάσεις και όταν έρθει η ώρα να αποφασίσεις για τη σχολή, να έχεις σαφή άποψη για τα πράγματα και να κάνεις την καλύτερη επιλογή!
Γιώργος
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #38 on: February 03, 2009, 23:40:56 pm »

Quote from: CounterSpell on February 03, 2009, 22:21:01 pm
Πάντως, είμαι σχεδόν πεπεισμένος πως το επίπεδο δυσκολίας του ΕΜΠ είναι χαμηλότερο από το δικό μας (για το τμήμα μας πάντα).
Και η ποιότητα, όχι μόνο η δυσκολία.

Όταν το ΑΠΘ διακρίνεται σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς, το ΕΜΠ ξεφλουδίζει μπανάνες. Tongue

class Windows extends Throwable implements Failure
Giorgaros
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #39 on: February 04, 2009, 00:23:19 am »

Quote from: Junior on February 03, 2009, 23:35:33 pm

Εγώ έχω μετανοιώσει για την επιλογή μου. Κατηγορώ τους γονείς μου που μου έδειξαν το λάθος δρόμο, αλλά κυρίως εμένα που δε σκέφτηκα σωστά. Προτείνω εσύ να ουδετεροποιηθείς για μια στιγμή, δηλαδή να πάψεις να είσαι θετικά προδιατεθειμένος απέναντι στο ΤΗΜΜΥ και να σκεφτείς τι θέλεις με βάση πραγματικά κριτήρια.

Φίλε σ'ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες συμβουλές σου. Πραγματικά με έκαναν να αναλογιστώ κάποια πράγματα.
Αυτο που με έχει παραξενέψει πάντως είναι ότι οι απόψεις διίστανται λες και οι μεν μιλούν για διαφορετική σχολή από τους δε.Άλλοι γουστάρουν και άλλοι μετανιώνουν την ώρα και τη στιγμή που δήλωσαν ΗΜΜΥ.Όλοι παραδέχονται το υψηλό επίπεδο δυσκολίας αλλά και τις πολλές επαγγελματικές διεξόδους.Πραγματικά δηλώνω πιο μπερδεμένος από ποτέ.Πιστεύετε ότι αν ερχόμουν να παρακολουθήσω κάνα μάθημα θα με βοηθούσε να κατασταλάξω ή να σχηματίσω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη?
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #40 on: February 04, 2009, 00:30:59 am »

θα μπορουσες να περασεις απο δω να παρεις μια ιδέα... το μαρτη αρχίζει το νέο εξάμηνο

γενικά πιστεύω οτι για να τη βγάλεις αυτή τη σχολή πρέπει να τη γουστάρεις

bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #41 on: February 04, 2009, 00:32:01 am »

πέρνα να τα πούμε από κοντά να πιούμε κι ένα καφέ στο κυλικείο!  Smiley

It's alright
El Niño
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #42 on: February 04, 2009, 00:37:33 am »

φιλε γιωργο και γω πρωτοετης ειμαι...προσωπικα ηθελα παρα μα παρα πολυ να περασω σαυτην τη σχολη....αν και εσυ το θες παρα πολυ τοτε να κανεις αυτο που επιθυμεις..αν οχι,δηλαδη αν δεν σου προκαλει τοσο ενδιαφερον ,θα σου φανει αρκετα δυσκολη σαν σχολη...κατα τα αλλα το επιπεδο ειναι αρκετα ηψηλο ισως και καλυτερο απο του μετσοβιου(μην κοιτας το ονομα και την φημη)τα μαθηματα ειναι αρκετα ενδιαφεροντα αν και στο α'εξαμηνο ειναι πολυ γενικα....σαν σχολη σου ανοιγει παρα μα παρα πολλους οριζοντες..μπορεις να κανεις σχεδον τα παντα μετα...αν ειναι να βαλεις πρωτη επιλογη ημμυ τοτε βαλε την  πολη που σε βολευει πιο πολυ και σαρεσει περισσοτερο...το επιπεδο κατα την γνωμη μου ειναι το ιδιο σε ΕΜΠ και ΑΠΘ..πιθανα και σε πατρα....οι καθηγητες σε γενικες γραμμες(οσους εχω προλαβω να γνωρισω)ειναι καλοι και προσιτοι...οσο για το θεμα της παρακολουθησης δεν ξερω αν θα μπορεσεις να σχηματισεις ολοκληρωμενοι αποψη σε μικρο χρονικο διαστημα και δεν θα σου συνιστουσα να χασεις χρονο απο το διαβασμα σου....καλη σου επιτυχια και οτι αλλο θες ρωτα...παντως εχει και γαμω τα forum δεν μπορεις να πεις!!!!!!!!!
bouzias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #43 on: February 04, 2009, 00:49:52 am »

Δες και εδώ http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=27904.0

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,
Οι καπετάνιοι σαν και σε δε θα φορούσαν στέμμα!»

"Ματρόζος" του Γεωργίου Στρατήγη
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #44 on: February 04, 2009, 00:50:34 am »

η παρακολουθηση παντως στα πρώτα ετη δε θα σου αφήσει και τις καλύτερες εμπειρίες...βλεπεις καθε χρόνο μπαίνουν 300 ατομα με μεταγραφε΄ς και τετοια  Tongue

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 22 Go Up Print
Jump to: