• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 15:20:22 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 15:20:22 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426689
Total Topics: 31710
Online Today: 200
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 57
Guests: 106
Total: 163
nikos.a
george14
Liamos
vagk
vasilis saitis
mkakale
HoodLibre
dirac1
Lygkouras_c
Saint_GR
BlackBeard
athena_apo
dsaragiotis
Nikos_313
PeriklisL
Joannapet
Maximos7
HlektrikhPatata
glavdakis
eleftheria
simosilias
chaniotism
alex_g
ThanosKoutsoump
bit11
ELEF
kkotsopo
tzortzis
ntina
kkon
gkaramp
MrGreekArrow
harischris
goustafson
mike1996
sigklitiki
kesha
stelinas
kourasan!
antontsiorvas
stefpapa21
Stelios Leivas
George15
csimaiof
Jordann
Sofiana
argiris2006
Pakapis5
hraklis2002
maria_s
Nekt
iasonasl
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Κοινωνία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΗΛΙΘΙΟΙ...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] Go Down Print
Author Topic: ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΗΛΙΘΙΟΙ...  (Read 2674 times)
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
Re: ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΗΛΙΘΙΟΙ...
« Reply #15 on: January 25, 2009, 19:40:37 pm »

Quote from: zouzou on January 25, 2009, 19:35:08 pm
δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι γίνεται σε μαθήματα καθαρά φιλοσοφικού ενδιαφέροντος στα ΑΕΙ

οταν οι ιδέες γίνονται στεγνές από ουσία ......μάλλον είναι τροχοπέδη για οποιαδήποτε πρόοδο και ανάπτυξη !!!!

Μας λυπάμαι!!

Υπάρχει ΦΕΚ που καθορίζει την ύλη κάθε μαθήματος πάνω κάτω, και δεν μπορούμε να "ξεφύγουμε" απο αυτό. Κατά την ώρα του μαθήματος μπορεί να λέμε και άλλα πράγματα, αλλά οι σημειώσεις πρέπει να είναι "εντός ύλης"...

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
fourier
Guest
« Reply #16 on: January 25, 2009, 19:41:10 pm »

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on January 25, 2009, 19:30:42 pm
Μιλώντας για Φιλοσοφία της Επιστήμης, μιλάς για την Λογική ανάλυση της έγκυρης γνώσης. Αν μου βρείς που κολλάει η Λογική (άλγεβρα Boole φαντάσου πανω κάτω...) με τις ιδεολογίες, ας συνεχίσουμε να μιλάμε. Μήπως το Ledάκι ανάβει ανάλογα με την ιδεολογία όταν κάνεις λογικές πύλες; Η να ζητάω ένα 7404 "δεξιό" την άλλη φορα;

Αυτο ακριβως σου λεω: Εαν εχεις φτασει σε μεταπτυχιακο επιπεδο στη φιλοσοφια, και δεν εχεις καταλαβει ακομα "πού κολλαει", τοτε καλυτερα σκισ'το το ρημαδι το χαρτι, και καν'το προσαναμμα για το τζακι σου, να σου χρησιμευσει και κατι.
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #17 on: January 25, 2009, 19:45:02 pm »

ρεεεεεε...φιλοσοφία της επιστήμης λεμεεεεεεεε...δεν κάνω ηθική, δεν κάνω αισθητική, δεν ψαχνω να βρώ το νόημα της ζωής...

βασικά μην μπερδεύετε την επιστημονική ρητορεία και την κοινωνική κατασκευασιοκρατία (δηλ. του πώς επηρεάζει η πολιτική και η κοινωνία την επιστημονική εξέλιξη...) με την επιστήμη. Μιλάμε για κάτι που ισχύει παντού και καθολικά. Και η φιλοσοφία της επιστήμης ακόμα, ως επιστήμη που μελετά την επιστήμη, πρέπει να έχει καθολική ισχύ και εγκυρότητα.
« Last Edit: January 25, 2009, 19:50:10 pm by sminias_hlektromhxanikos » Logged

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
zouzou
Θαμώνας

You can SEE the SEA in my eyes ,can' t you?

View Profile
« Reply #18 on: January 25, 2009, 19:48:07 pm »

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on January 25, 2009, 19:40:37 pm
Quote from: zouzou on January 25, 2009, 19:35:08 pm
δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι γίνεται σε μαθήματα καθαρά φιλοσοφικού ενδιαφέροντος στα ΑΕΙ

οταν οι ιδέες γίνονται στεγνές από ουσία ......μάλλον είναι τροχοπέδη για οποιαδήποτε πρόοδο και ανάπτυξη !!!!

Μας λυπάμαι!!

Υπάρχει ΦΕΚ που καθορίζει την ύλη κάθε μαθήματος πάνω κάτω, και δεν μπορούμε να "ξεφύγουμε" απο αυτό. Κατά την ώρα του μαθήματος μπορεί να λέμε και άλλα πράγματα, αλλά οι σημειώσεις πρέπει να είναι "εντός ύλης"...

Εννοούσα  την περίπτωση που κάθε παράταξη διακόπτει τον καθηγητή γιατί δεν αρέσκεται στις ιδεολογίες που παρουσιάζει ή ακόμα χειρότερα επεμβαίνει στην ύλη που διαδάσκεται γιατί δεν συνάδει με τις δικές της .... φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο μόνο πρόβλημα δημιουργεί και όχι έναυσμα για εποικοδομητική συζήτηση!

z z z z z z z z z z z z z z z z z z z z z z z z z z z z

Δεν κοιμάμαι !!!!

Ζουζουνίζω!!!

If sometimes you feel yourself little, useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm out of hundreds of millions................
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #19 on: January 25, 2009, 20:24:28 pm »

Ντάξει δεν ξέρω τι γράφανε οι σημειώσεις, αλλά και μόνο από τον τρόπο που αντέδρασε ο συγκεκριμένος πρέπει να έχει IQ ραδικιού... και δίκιο να έχει δηλαδή για την ύλη (που δεν το ξέρει γιατί δεν έχει δει τις σημειώσεις που κράζει!), δεν είναι δυνατόν να καταγγέλλεις κάποιον επειδή έγραψε για κάποιον (!) που απέρριπτε το Μαρξισμό, και μάλιστα παρουσιάζοντας τις συγκεκριμένες απόψεις κριτικά. Και ειδικά όταν βλέπεις ότι ο άλλος είναι συζητήσιμος. Κάνε μια καταγγελία για την ύλη ρε φίλε, που περιλαμβάνει τον τάδε και όχι το δείνα φιλόσοφο... αυτός που έγραψε τις σημειώσεις πού κολλάει;

Σμηνία η φιλοσοφία της επιστήμης τι ακριβώς περιλαμβάνει σαν αντικείμενο; Πες λίγο περιληπτικά για να μην έχουμε παρανοήσεις.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #20 on: January 25, 2009, 20:33:54 pm »

πολύ απλοϊκα, τι είναι επιστήμη, και πως αυτή εξελίσσεται.πότε μια πρόταση είναι αξιώμα, θεωρία, νόμος, πότε καταρρίπτεται μια θεωρία.Βασικά ειναι πάρα πολλά. Κατά Hempel και Carnapp:
Η παραδοσιακή γνωσιολογία δεν είναι πλέον εφικτή. Στόχος της φιλοσοφίας πρέπει να είναι η λογική ανάλυση της έγκυρης γνώσης. Επειδή η έγκυρη γνώση ταυτίζεται με την επιστήμη, στόχος της φιλοσοφίας πλέον ειναι η λογική ανάλυση της επιστήμης.
Ας πούμε πως πρόκειται για ένα κοινό Background ιδεών και κανόνων πάνω στο οποίο κάθε επιστήμη βασίζεται.

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #21 on: January 25, 2009, 20:43:46 pm »

Θέλω να καταλάβω σε ποια βάση διαμαρτυρήθηκε ο φοιτητής (καλά πέρα από την καφρίλα Tongue). Επειδή και ο διαλεκτικός υλισμός είναι ένα εργαλείο μοντελοποίησης (σε φιλοσοφικό επίπεδο πάντα) ενός φαινομένου, μου φαίνεται ότι εμπίπτει στον κλάδο φιλοσοφία της επιστήμης. Ίσως διδάσκονται αντίπαλα ρεύματα και όχι το συγκεκριμένο, και αυτό είναι που ενόχλησε.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #22 on: January 25, 2009, 21:11:24 pm »

Δεν διαμαρτυρήθηκε ακόμα, απο μεθαύριο που θα πάρει τις σημειώσεις στα χέρια του θα δούμε. Δεν με νοιάζει αν διαμαρτύρεται, με ενοχλεί το όλο στυλάκι (γειά σας, είμαστε απο την σουκουματαχατα παράταξη, και είπαμε να περάσουμε να δούμε αν είστε ιδεολογικά συμβατοί μαζί μας...). Και κυρίως, το ότι δεν ιδρώνει με τίποτα τ'αυτί τους όταν λένε αυτές τις βλακείες, κι ας μην πώ οτι η σχολή έχει ένα κάρο προβλήματα και αυτοί ασχολούνται με ο,τι τους φανεί...

υ.γ.: Με το παιδί, δεν έχω πρόβλημα, ούτε και με κάποια παράταξη. Γενικά όμως το βρίσκω λίγο φασιστικό το όλο σκεπτικό...άλλωστε, και επίσημα είναι κάποιος κατοχυρωμένος αν δεν γράψει στις εξετάσεις αυτά που έχω πεί εγώ, αλλά κάποια άλλη τεκμηριωμένη επιστημονικά άποψη (τώρα να μου πείς τι διαφορετικό να μου γράψει για τους προσωκρατικούς που τους έχουν κάνει φύλλο και φτερό, δεν ξέρω...αλλά αν υπάρχει μια απάντηση που να στηρίζεται κάπου, θα την δεχτώ...). Δηλαδή τι πρέπει να κάνω, κατήχηση και διαφωτισμό υπέρ καποιων;
« Last Edit: January 25, 2009, 21:20:44 pm by sminias_hlektromhxanikos » Logged

Pages: 1 [2] Go Up Print
Jump to: