• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 10:20:42 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 10:20:42 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426707
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 33
Guests: 105
Total: 138
chris_p30
andreas2000
s
kkotsopo
grammaths
aachmet
DJ Stefzia
NET2GRID
John120196
elizabeth
chidi anagonye
tzortzis
cchristodoulou
Billyskotsikas
mpilas_giwrgos
mike1996
ellimoschou
gksp
rafa98p
Mari0s
nikpapoutsi
mimaki
vajim
themis01
iJasonOP
fkacori
george14
Saint_GR
samamidou
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Κατάληψη 23/1
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 Go Down Print
Author Topic: Κατάληψη 23/1  (Read 6720 times)
theman
Αρχάριος/Αρχάρια

View Profile
Re: Κατάληψη 23/1
« Reply #30 on: January 23, 2009, 12:16:05 pm »

Το γουδί ,,, το γουδοχέρι ,,,,,,
Θάνος
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

bb

View Profile
« Reply #31 on: January 23, 2009, 12:23:40 pm »

ΠΑΝΤΑ θα βρίσκεται μια δικαιολογία για κατάληψη Tongue
γι αυτό έχει ξεφτυλιστεί η κατάληψη, και με όποιον συζητάω, μικρό ή μεγάλο για αυτό το θέμα μας έχει πάρει στο ψιλό. Δυστυχώς εκτός απ τη σχολή παίρνει η μπάλα και όλο το πολυτεχνείο..
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #32 on: January 23, 2009, 12:37:32 pm »

Quote from: Social_waste on January 23, 2009, 03:43:49 am
αν ο συλλογος πει οτι θα γινει διακοπη μαθηματων
αλλα δεν τα διακοψει κανεις, τι γινεται?
αν ο συλλογος πει να γινει πορεια αλλα δεν εμφανιστουν
παρα 10 ατομα τι γινεται?

σημαίνει οτι η πλειοψηφία των μελών του συλλόγου, τον έχει απαξιώσει. Δεν τον λαμβάνει υπόψιν της. Τον καταργεί στην πράξη δηλαδή απο συνδικαλιστικό οργανό της.

cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
« Reply #33 on: January 23, 2009, 12:43:58 pm »

Quote from: bjork on January 23, 2009, 08:39:59 am
Αν, αντί να προσπαθεί κάθε φορά η μια παράταξη να την πει στην άλλη, γινόταν πραγματικός διάλογος
Δυστυχώς δεν μπορείς να το πετύχεις αυτό με ευχολόγια.Οι παρατάξεις είναι αυτές που είναι και για τους χ-ψ λόγους κάνουν αυτά που κάνουν.Αν δεν είσαι εκεί,για να ασκήσεις κριτική,δυστυχώς το παιχνίδι τους θα συνεχιστεί και τίποτα δε θα αλλάξει.Με γκρίνια και ευχές τίποτα δεν αλλάζει.  Wink

Αν μπορούσε ο καθένας να πει τη γνώμη του χωρίς να φοβάται ότι θα τον φάνε
Ποιος και γιατί περιμένεις να σου το διασφαλίσει αυτό;;Το δικαίωμά σου να μιλάς και να εκφράζεσαι το κερδίζεις μόνη σου!!!!!Κανείς δε σου χρωστάει να στο εξασφαλίσει,παρά έγκειται στο δικό σου θάρρος,αποφασιστικότητα και πείσμα να διεκδικήσεις το να παρεμβαίνεις και να λες τη γνώμη σου.Αύριο στην κοινωνία αυτό θα κάνεις;Δε θα μιλάς και θα έχεις σαν δικαιολογία ότι δε σε αφήνουν;Οι γονείς μας και οι δάσκαλοι που είχαμε στο σχολείο δε θα είναι εκεί για να κερδίσουν για μας το δικαίωμά μας να λέμε τη γνώμη μας,αλλά θα πρέπει να το κερδίσουμε μονάχοι μας!Και όχι μόνο εμείς,αλλά να διδάξουμε και κάποιους άλλους ανθρώπους μετά,που θα έρθουν από μας,να το κάνουν!

Αν η διάρκεια ήταν 2 ώρες αντί για...
Όταν είσαι σε μια τέτοια συλλογικότητα,δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορείς να απαγορέψεις σε κανέναν (που έχει το θάρρος να μιλάει!) να το κάνει.Μπορείς να κρατήσεις το χρόνο του σε κάποια όρια,μπορείς να παρακαλέσεις αν έχει κάποιος ομιλητής καλυφθεί να μην μιλήσει,αλλά από κει και πέρα είναι κάπως εκβιαστικό να περιορίζεις από πριν το χρόνο της διαδικασίας.Πώς θα κρίνεις ποιος θα μιλήσει και ποιος όχι?

Αν δε μου τη λέγανε αν έλειπα από τη συνέλευση
Αυτό γιατί σε ενοχλεί;;;Μήπως νιώθεις κι εσύ "κάπως" που απέχεις?Ο καθένας έχει δικαίωμα να ασκήσει κριτική,αλλά από κει και πέρα αν εσένα δεν "ιδρώνει το αυτί σου" γιατί σε πειράζει να το ακούς?Απλά μη δίνεις σημασία.Όταν κάνεις ΕΣΥ αυτό που θεωρείς σωστό για τον εαυτό σου και αξιοπρεπές,δεν έχεις λόγο να ντρέπεσαι/διστάζεις/μετανιώνεις για κάτι που δεν κάνεις.Και φυσικά ούτε λόγο για να απολογείσαι.

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #34 on: January 23, 2009, 15:01:31 pm »

Quote from: Tranquilius on January 23, 2009, 09:25:07 am
Αλλά η αποδυνάμωση ενός συνδικαλιστικού οργάνου εσένα δεν πρέπει να σε χαλάει κιόλας...

Για ποιό λόγο το πιστεύεις αυτό;
Αυθαίρετο συμπέρασμα του διαδικτυακού σου προφίλ, αν δεν ισχύει απλά αγνόησέ το Tongue

Quote from: Alexkasgr on January 23, 2009, 10:37:24 am
Quote from: Rattlehead on January 23, 2009, 03:47:18 am
Quote from: Tranquilius on January 22, 2009, 23:28:18 pm
Αν δε κάνω λάθος ο σύλλογος φοιτητών είναι συνδικαλιστικό όργανο κι όχι κατι παραπάνω. Ο μόνος τρόπος να τηρηθεί απόφαση της συνέλευσης είναι να έχει πεισθεί μεγάλο μέρος του συλλόγου. Το καταστατικό είναι απαρχαιωμένο γι' αυτό δε βγαίνει άκρη. Το γεγονός οτι στη συνέλευση ήταν 140 άτομα κάτι σημαίνει, αν είναι δυνατόν να θεωρούμε τους 140 που ήταν πιο "ξύπνιους" ή "συνειδητοποιημένους" ή τεσπα κάτι ανώτερο απο τους υπόλοιπους 1600. Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη 1600 ανθρώπων. Όταν δεν υπάρχει αυτοκριτική κι αυτοέλεγχος επέρχεται το φτύσιμο. Φτύσιμο είναι να πατάνε στη συνέλευση 140 άτομα.

Ίσως πρέπει να γίνει καταστατική συνέλευση για ν' αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που συνιστούν απαρτία καθώς το 120 είναι πολύ μικρός αριθμός κι είναι γελοίο να γίνονται τέτοιες συνελεύσεις.
Αλίμονό μας αν αποδυναμώνουμε μόνοι μας και απαξιώνουμε τον ίδιο μας το σύλλογο (σήμερα σύλλογος φοιτητών, αύριο κάποιος άλλος). Αλλά η αποδυνάμωση ενός συνδικαλιστικού οργάνου εσένα δεν πρέπει να σε χαλάει κιόλας...

Ακόμα πιο αλοίμονό μας που δεν καταλαβαίνουμε την απαξίωση του Πανεπιστημίου μας με την έλλειψη στόχευσης και τον εγκλωβισμό σε ατέρμονα loops καταλήψεων...
Δε διαφωνώ, αλλά δεν κολλάει με αυτό που είπα. Δεν υπερασπίστηκα την ατέρμονο κατάληψη (ούτε θέλω να το κάνω!)... Εγώ αυτό που λέω είναι ότι όποιος πιστεύει π.χ. ότι δεν πρέπει να γίνει κατάληψη (ή να παρθεί οποιαδήποτε άλλη απόφαση) και δεν κατεβαίνει να στηρίξει τη γνώμη του είναι άξιος της μοίρας του. Να μη βγαίνει μετά και να λέει "Πωωω κοίτα τι αποφάσισαν" λες και την απόφαση την πήραν τρίτοι χωρίς να τον υπολογίσουν, και ακόμα χειρότερα να δρα ενάντια στις αποφάσεις του οργάνου που αντικατοπτρίζει τις αποφάσεις του συνόλου!

Κι εγώ δε συμμετέχω σε αρκετές, μάλλον στις περισσότερες συνελεύσεις. Αλλά μετά δε βγαίνω ούτε να γκρινιάζω ούτε να κάνω κάτι που να έρχεται σε σύγκρουση με τις αποφάσεις του συλλόγου...

pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #35 on: January 23, 2009, 15:17:06 pm »

Quote from: corina on January 23, 2009, 11:22:57 am
Quote from: gpap on January 23, 2009, 09:19:01 am

Μήπως τελικά η ανάγκη για τα πλαίσια πηγάζει από την ανικανότητα του Προεδρείου (ή και των μελών) της συνέλευσης να διαβαθμίσουν και να οργανώσουν κάποιες προτάσεις για ψηφοφορία? Όπως και να έχει τα ...πακετάκια είναι πιο ...ευκολόχρηστα. 'Ασε που δεν χρειάζεται να πολυκαταλαβαίνεις και τι λένε....

Κανείς δεν το σχολίασε αυτό...Εγώ ήμουν και είμαι πάνττα υπέρ αυτής της πρότασης. Διαμόρφωση του πλαισίου μέσα στη συνέλευση...

Αλλά φυσικά πλέον κάτι τέτοιο είναι ουτοπικό...

Λοιπόν, ας πούμε ένα αλληγορικό παραμυθάκι ....
(ήθελα να το πώ το βράδυ της συνάντησης με τους καθηγητές αλλά ήμουν τόσο χάλια που προτιμούσα μόνο να ακούω).

Επειδή με προβλημάτισε, τόσο εμένα όσο και πολλούς άλλους απ' ότι μπορώ να δώ, η απορία των καθηγητών σχετικά με το "γιατί έχουμε πλαίσια",και "γιατί δεν γίνεται συνδιαμόρφωση του πλαισίου μέσα στη ΓΣ" ...ας το δούμε λίγο σαν παραμυθάκι.

Είμαι δεύτερο έτος (λέμε τώρα, όχι εγώ, ο ήρωας της ιστορίας). Έχω αρχίσει να συμμετέχω ενεργά σε ό,τι συνεπάγεται η λέξη "πανεπιστήμιο". Έστω ότι δεν είμαι φυτό που πάει μόνο στα μαθήματα, έστω ότι συμμετέχω σε φοιτητικές ομάδες, έστω ότι πιστεύω ότι το Πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος ζωνταντός, έστω ότι πηγαινω τακτικά και στις συνελεύσεις (ειδικά μετά το γεγονός της δολοφονίας, μετά τις συλλήψεις και όλα αυτά που με έπεισαν ότι αξίζει να συμμετάσχω στις συλλογικές διαδικασίες του Πανεπιστημίου, γιατί κατάλαβα ότι βγαίνοντας από το σχολείο τόσο η παιδεία που έλαβα είναι προβληματική όσο και η κοινωνία που ζώ πάει από το κακό στο χειρότερο), έστω λοιπόν, ότι είμαι ένα άτομο με όρεξη, που θέλω να κάνω τα πράγματα καλύτερα, και να συμμετάσχω σε μια συλλογική προσπάθεια ώστε να προσπαθήσω για την βελτίωση του μέλλοντος του δικού μου - και της γενιάς μου.

Πάω λοιπόν στις δυνελεύσεις. Είμαστε εγώ και τρείς φίλοι μου, που οκ, δεν ξέρουμε και πολλά πράγματα, αλλά θέλουμε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο. Εντάξει, στον ελεύθερό μας χρόνο διαβάζουμε και καμιά εφημερίδα, και έχουμε ανοίξει και για πλάκα και κανένα βιβλιαράκι να δούμε τί λέει αυτός ο θείος Μάρξ, έστω ότι παρακολουθούμε και τους διάφορους σοφούς του βουνού που συζητάνε στα φορουμ και τις λίστες, και έστω ότι έχουμε επηρεαστεί από το λόγο μερικών από αυτούς θετικά, και θέλουμε να "την ψάξουμε" τη δουλειά.

Στην συνέλευση είναι άλλα δυο φιλαράκια.Όπως είμαστε εμείς, ωραίο παρεάκι. Έστω ότι ανήκουν στην παράταξη Α. Κατεβάζουν και πλαίσιο. Έχουμε παρατηρήσει ότι το συγκεκριμένο παρεάκι Α, τσακώνεται τουλάχιστον τις 3 από τις 6 ώρες με το παρεάκι Β της συνέλευσης, γιατί θέλουν να δείξουν με κάποιο τρόπο ότι εκείνοι είναι οι καλύτεροι, και ότι μόνο αν περάσει το πλαίσιό τους προς ψήφισε θα αλλάξει ο κόσμος προς το καλύτερο. Έστω λοιπόν ότι με καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό το πλαίσιο της παράταξης Α, γιατί μιλάει για ένα καλύτερο μέλλον, για πτυχία με αξία, καταδεικνύει και τους ενόχους και όλα νταξ. Έλα όμως που διαφωνώ μαζί τους .... γιατί δηλαδή να δικαιολογήσουμε τον δολοφόνο του Αλέξη? Τον όπλισε η κοινωνία? Οκ, και έτσι να είναι ρε φιλαράκι, εμείς στο 2ο έτος πρώτη φορά βγήκαμε στο δρόμο γι'αυτό, ή μάλλον, με αφορμή αυτό το πράγμα. Είναι πράξη καταδικαστέα, από όποια πλευρά κι αν το δεί κανείς. Όχι απλά καταδικαστέα, αλλά έκανε τον κόσμο να συνειδητοποιήσει ότι έχουμε ήδη ξεπεράσει τα όποια όρια ανοχής απέναντι στους κατέχοντες την εξουσία. Έστω ότι διαφωνώ και σε άλλα μαζί τους. Έστω ότι μου κακοφάνηκε ότι δεν ψηφίσαν το ψήφισμα για την καημένη την καθαρίστρια, γιατί μόνο και μόνο θέλουν να διαφοροποιηθούν στα..."σωματεία" τους και τις άλλες γραφειοκρατικές βλακείες τους, από την ομάδα Β, ενώ η καθαρίστρια βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο.
Έστω ότι σαν δευτεροετής, έχω υποψιαστεί, ότι η ομάδα Α αν πάρει τη συνέλευση, θα εγγράψει απλά το όνομα του "συλλόγου Ηλ/γων Μηχ/γων" στο πανώ του κομματικού της μπλόκ, και θα καλεί τον κόσμο να φωνάζει τα κομματικά της συνθήματα (εγώ πάλι, σαν δευτεροετής, δεν το γουστάρω και πολύ αυτό, γιατί μου τη δίνει να με περιχαρακώνουν πρίν καλά καλά καταλάβω από πολιτική). Έστω λοιπόν ότι, η ομάδα Α, αντιλαμβάνεται την νίκη στη ΓΣ (και κατ' επέκταση το σύλλογο μας) σαν ένα ακόμη βοτσαλάκι στο κομματικό της κάστρο. Έστω ότι και η καθοδήγηση της ομάδας Α (όπως είπε και ένας καθηγητής τελευταία), είναι για κλάματα, και δεν θα τους επιτρέψει ποτέ να συμφωνήσουν με την ομάδα Β για να γράψουμε ένα κοινό πλαίσιο και να δράσουμε όλοι μαζί ως σύλλογος.

Εκτός από μας και την ομάδα Α, είναι και μια άλλη ομάδα μέσα στο αμφιθέατρο, κι αυτοί ωραία παρέα, σαν κι εμάς και τους Α. Η ομάδα Β. Είναι βέβαια λίγο πιό κατσούφηδες από μας και τους Α, γιατί έχει ζήσει στο πετσί της πολλά (κάτι για... κρατική καταστολή άκουσα κι εγώ ο δευτεροετής και κάτι ένιωσα και στο δρόμο που κατέβηκα για τον Αλέξη). Έστω ότι αυτή η ομάδα έχει μέσα πολλά και διαφορετικά άτομα, έστω ότι έχει επιτύχει και μια, και δυό νίκες στο παρελθόν και ότι έχει συσπυρώσει κόσμο, γιατι ακριβ'ως είναι λίγο πιο.... "χύμα" από την ομάδα Α, και δεν τον περιχαρακώνει σε κομματικά συνθήματα και άλλες τέτοιες βλακείες που (είπαμε και πιό πρίν) δεν τις γουστάρω σαν δευτεροετής. Συνφωνώ και με το πλαίσιο της ομάδας Β, γιατί βρίσκω πολύ σωστά τα όσα λέει... για την ακρίβεια, διαφέρει σε κάποια σημεία από το πλαίσιο της ομάδας Α, που επίσης μου αρέσει, αλλά ξέρω ότι αυτοί οι δύο δεν πρόκειται ποτέ και με τίποτα να συμφωνήσουν μεταξύ τους. Είπαμε, δεν τους το επιτρέπει η άνωθεν καθοδήγηση, πρέπει να δειξουν ότι είναι διαφορετικοί από τους "άλλους". Κι ας στοχεύουν στα ίδια πράγματα, και οι Α, και οι Β. Α, κάτι παλιοί μου είπανε ότι μόνο μια φορά συμφώνησαν αυτοί οι δύο, κατι για ένα Μαη - Ιούνη και ένα κίνημα μου λέγανε (οκ, δεν το χω ψάξει ακόμα, αλλά θελω να το ψάξω). Τότε λέει μονο συμφώνησαν , και αυτό γιατί ήταν στις συνελεύσεις 1000 άτομα και κρατούσαν την κατάληψη 400. Και όλους τους συνέφερε να μιλήσουν, να συζητήσουν, και επηρεάσουν (αν είναι από παράταξη) μέσα σε αυτή την κατάσταση, και αυτό γινόταν μόνο αν τη δεχτούν. Έτσι μου παν κάτι παλιοί, εγώ είμαι μικρός και δεν τα ζησα αυτά.
Η μόνη κατάληψη που έχω ζήσει είναι αυτή του Δεκέμβρη. Όπου ήρθα και κανα - δυο φορές μέσα στη σχολή, και όπου ήμασταν λίγοι (τί ιστορίες για αγρίους μου λένε και αυτοί οι παλιοί, για πολλούς μαζί και "κινήματα", δεν μπορώ να καταλάβω). Ήταν καλά δε λέω, αλλά ήμασταν λίγοι μέσα, εμείς και τα παιδιά της ομάδας Β, που κρατούσαν την κατάληψη, και ακόμη πιό λίγοι έξω, γιατί έξω ο δρόμος μύριζε... κάτι σαν τρόμο (δεν μπορώ να στο εξηγήσω πιό πολιτικά ρε παιδάκι μου, εγώ αυτό ένισα πάντως, φοβόμουν).
Αυτή η κατάληψη δεν με κάλυψε, θέλω κάτι άλλο. Κάτι πιό σημαντικό.Κάποιο ένστικτο μου λέει όμως ότι πρέπει να περιμένω γι'αυτό, και ότι θα γίνει εν καιρώ. Έλα όμως που τα παιδιά της ομάδας Β, θεωρούν ότι μόνο έτσι γίνεται δουλειά, και όχι αλλιώς. Εγώ δε συμφωνώ, γιατί δεν είδα να έγινε κάτι τις 2 βδομάδες της κατάληψης. Δεν θέλω να πάψω να ενδιαφέρομαι για τη σχολή μου, κι ούτε να μου λένε κάποιοι ότι δεν τη γουστάρουν, ότι θέλουν να την καταστρέψουν, ή ότι θέλουν να την κάνουν ορμητήριο.... Γίνεται και κάτι άλλο εκεί μέσα, σημαντικό, αυτή η έρευνα που λένε και η επιστήμη. Κι ας γίνεται και λίγο γιαλαντζή, δεν πειράζει, κάποτε μπορεί να γίνει και καλύτερη, αν προσπαθήσουμε να συννενοηθούμε όλοι μαζί στο πανεπιστήμιο.
Λοιπόν, δεν θέλω να δράσω όπως οι Α και οι Β και δε συμφωνώ μαζί τους. Τί κάνω? Κατεβάζω δικό μου ..."πλαίσιο" και τρωω το βρίσιμο της ζωής μου. Προσπαθώ να μπώ σε μια παράταξη και να τους πείσω από ..." μέσα" ότι κάποια πράγματα που κάνουν είναι λάθος ? Αυτό ξέρω ότι είναι πολύ πιό δύσκολο....
Τί κάνω? Οργανώνω συζητήσεις εκτός μαθημάτων? Ούτε αυτό φέρνει αποτέλεσμα... η ομάδα Β έρχεται να μιλήσουμε για να μαλώσουμε, και η ομάδα Α με σνομπάρει. Ξέρω ότι έχω μπεί σε έναν ατέρμονα κύκλο προσπάθειας να συννενοηθώ, άνευ αποτελέσματος. Κι έχω ύστερα και τους καθηγητές να μιλάνε για συνδιαμόρφωση πλαισίων... πώς θα την παλαίψουμε, βάζοντάς τα με κόμματα που είναι από πίσω? Έχουν καταλάβει πόσο δύσκολο είναι? Είμαι δεύτερο έτος, και φοβάμαι μην φτάσω 7ο και κάνω μια τρύπα στο νερό (όπως έκαναν και κάτι άλλοι καλοί συνάδελφοι).

Και τί κάνω για όλα αυτά? Φοβάμαι μη μείνω για πάντα με τα ... ερωτηματικά

(σκόρπιες σκέψεις ενός δευτεροετούς).

ps Κάτι τέτοιο θα ήθελα να πώ, κυρίως στον κ. Χατζηαθανασίου, που τα όσα είπε με προβλημάτισαν πολύ...

« Last Edit: January 24, 2009, 13:39:53 pm by pandora » Logged
jason_
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #36 on: January 23, 2009, 15:47:14 pm »

Πολύ καλό το σεντονάκι. Πιστεύω εκφράζει αρκετούς...

"He who must expend his life to prolong life cannot enjoy it, and he who is still seeking for his life does not have it and can as little enjoy it."
2bleDooR
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Α Α Α Α ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ ΕΣΥ

View Profile
« Reply #37 on: January 23, 2009, 16:06:38 pm »

pandora +1 απο μενα,συμφωνω με αρκετα απο οσα λες.Αλλα τελικα στην ερωτηση "τι να κανω?" ποιος θα μου δωσει απαντηση?Δεν ειμαι 2ο ετος,ειμαι μεγαλυτερο αλλα δεν εχω κανει ακομα προσπαθεια να βοηθησω στη σχολη,κι αυτο γιατι κατα πασα πιθανοτητα για να βοηθησω θα πρεπει να "στιγματιστω" μπαινοντας σε μια παραταξη ,κατι που προσωπικα δεν θελω.Κι απο την αλλη αν κατεβω κ πω τη γνωμη μου σε μια συνελευση υπαρχουν αρκετοι κολλημενοι που, και αληθειες να λεω,για να μη συμφωνησουν με καποια ατομα αλλου κομματος που ειπαν οτι εχω δικιο η για να μην τους κραξουν τα υπολοιπα μελη τους κομματος τους θα εναντιωθουν.Το ιδιο θα γινει αν πχ μιλησει ενα προσωπο της Χ παραταξης,η πιθανοτητα να συμφωνησει δημοσια μαζι του προσωπο αλλης παραταξης ειναι μηδενικη η τουλαχιστον μικρη.Αρα για μενα η κατασταση εχει προβλημα εσωτερικο.Βαζουμε πανω απο το συμφερον της σχολης και κατ'επεκταση των αλλαγων που μπορουμε να κανουμε στην κοινωνια μας καποιες αλλες αξιες που εχουν χρωμα.Δε συζηταμε,μαλωνουμε.Σε καθε συνελευση τα ιδια.
(επισης θελω να γνωριζετε οτι ο,τι λεω το λεω χωρις να ξερω ποιος ανηκει που,δλδ κανω αυτο που θα ηθελα να κανουν ολοι οι συμφοιτητες μου,κοιταω την καθε γνωμη ξεχωριστα χωρις να βαζω απο πισω κομματα κ προκαταληψεις.Τωρα πχ που λεω οτι συμφωνω με την pandora ,δεν την ξερω,δεν ξερω αν ανηκει κ που,απλα για μενα ειπε καποια σωστα πραγματα.Τοσο δυσκολο ειναι να το κανουμε ολοι αυτο?)

είσαι σαν ποιήμα σουρεάλ
και σαν χινάρι της ρεάλ μεσά στο μπέρναμπέου!
Luminous
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #38 on: January 23, 2009, 16:07:06 pm »

Quote from: Rattlehead on January 23, 2009, 15:01:31 pm
Δε διαφωνώ, αλλά δεν κολλάει με αυτό που είπα. Δεν υπερασπίστηκα την ατέρμονο κατάληψη (ούτε θέλω να το κάνω!)... Εγώ αυτό που λέω είναι ότι όποιος πιστεύει π.χ. ότι δεν πρέπει να γίνει κατάληψη (ή να παρθεί οποιαδήποτε άλλη απόφαση) και δεν κατεβαίνει να στηρίξει τη γνώμη του είναι άξιος της μοίρας του. Να μη βγαίνει μετά και να λέει "Πωωω κοίτα τι αποφάσισαν" λες και την απόφαση την πήραν τρίτοι χωρίς να τον υπολογίσουν, και ακόμα χειρότερα να δρα ενάντια στις αποφάσεις του οργάνου που αντικατοπτρίζει τις αποφάσεις του συνόλου!

Κι εγώ δε συμμετέχω σε αρκετές, μάλλον στις περισσότερες συνελεύσεις. Αλλά μετά δε βγαίνω ούτε να γκρινιάζω ούτε να κάνω κάτι που να έρχεται σε σύγκρουση με τις αποφάσεις του συλλόγου...

Ναι ρε αλλα οπως ειπωθηκε σε αλλο τοπικ, δε γινεται να γινονται τοσο συχνα συνελευσεις και να απαιτεις την παρουσια του κοσμου. Αυτη η συχνοτητα επαναληψης των συνελευσεων οδηγει στην απαξιωση του συλλογου, και γιατι μειωνει την προηγουμενη συνελευση και γιατι οδηγει στην απουσια των φοιτητων που με τη σειρα επισης απαξιωνει τη συνελευση. Δεν γινεται καθε εβδομαδα(ή και ποιο συχνα) εγω και οποιοσδηποτε αλλος να καθεται σε μια αιθουσα για 5-6 ωρες και να ακουει τα ιδια. Και το εξοργιστικο ειναι αυτη η σταση των παραταξεων να βαζουν 2 και 3 ελευθερους ομιλητες να επαναλαμβανουν τα ιδια με αυτα που ειπωθηκαν στην ομιλια για το πλαισιο της. Σε αυτο ωφειλεται η μεγαλη καθυστερηση κατα τη γνωμη μου. Οταν περνεται αποφαση απο το συλλογο για ενα θεμα, δεν γινεται να γινεται συνελευση για το ιδιο ακριβως θεμα μετα απο μια εβδομαδα.Ναι ξερω το ελεγε το πλαισιο των παραδαλων αλλα οταν  τοσος κοσμος εκφραζει μια γνωμη δεν μπορει να συγκαλεις συνελευση και να προτεινεις τα ιδια ακριβως για τα οποια πριν απο μια εβδομαδα εκφραστηκε η αποψη του συλλογου!

Don't click here!
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #39 on: January 23, 2009, 16:17:58 pm »

Καλά, δε γίνεται και κάθε βδομάδα συνέλευση, αλλά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που οι συνθήκες το απαιτούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχουν περιπτώσεις που έγινε χωρίς ουσιαστικό λόγο. Για το ότι δεν μπορεί κάποιος να πάει να ακούσει τα πλαίσια και να ψηφίσει σε παραθέτω στο προηγούμενό μου ποστ:

Quote from: Rattlehead on January 22, 2009, 22:51:34 pm
Quote from: Gregos on January 22, 2009, 22:29:02 pm
Quote from: Rattlehead on January 22, 2009, 22:16:23 pm
Πόσες φορές πρέπει να το πούμε
Όσες πρέπει να επαναλάβουμε ότι δεν έχουν όλοι χρόνο για χάσιμο.Διότι όταν η συχνότητα των συνελεύσεων υπερβαίνει ορισμένα Hertz αυξάνονται οι απώλειες,το λέει και στο πεδίο.Και γι΄ αυτό  δεν φταίνε οι απώλειες αλλά μάλλον η συχνότητα.Αυτό δεν το λέει το πεδίο,το λέω γω.
Έλα τώρα, φτηνές δικαιολογίες, τύπου Τράγκα. αν θεωρείς ότι για τις αποφάσεις του συλλόγου σου δεν μπορείς να δώσεις ένα δίωρο την εβδομάδα το συχνότερο, γιατί τόσο χρειάζεται αν θέλεις απλά να πας, να ακούσεις τα πλαίσια και να ψηφίσεις συμπεριλαμβανομένου και του ότι δεν ξέρεις τι ώρα θα γίνει ακριβώς αυτό, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Και η φάση είναι ότι αυτό το δίωρο το κερδίζεις από τη διακοπή των μαθημάτων την ώρα της συνέλευσης. Δηλαδή με λίγα λόγια μας λες ότι είναι χάσιμο χρόνου να πας στη συνέλευση από το να πας για καφέ! Τουλάχιστον αναγνώρισέ το, μην προσπαθείς να βγεις κι από πάνω.

Luminous
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #40 on: January 23, 2009, 16:21:49 pm »

μακαρι να τανε διωρο, και αν εννοεις να ακουσεις τα πλασια, να φυγεις και να ξαναερθεις στην ψηφοφορια τοτε αυτο δεν ειναι λυση

Don't click here!
jason_
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #41 on: January 23, 2009, 16:30:33 pm »

Quote from: 2bleDooR on January 23, 2009, 16:06:38 pm
για να βοηθησω θα πρεπει να "στιγματιστω" μπαινοντας σε μια παραταξη ,κατι που προσωπικα δεν θελω.Κι απο την αλλη αν κατεβω κ πω τη γνωμη μου σε μια συνελευση υπαρχουν αρκετοι κολλημενοι που, και αληθειες να λεω,για να μη συμφωνησουν με καποια ατομα αλλου κομματος που ειπαν οτι εχω δικιο η για να μην τους κραξουν τα υπολοιπα μελη τους κομματος τους θα εναντιωθουν.Το ιδιο θα γινει αν πχ μιλησει ενα προσωπο της Χ παραταξης,η πιθανοτητα να συμφωνησει δημοσια μαζι του προσωπο αλλης παραταξης ειναι μηδενικη η τουλαχιστον μικρη.Αρα για μενα η κατασταση εχει προβλημα εσωτερικο.Βαζουμε πανω απο το συμφερον της σχολης και κατ'επεκταση των αλλαγων που μπορουμε να κανουμε στην κοινωνια μας καποιες αλλες αξιες που εχουν χρωμα.Δε συζηταμε,μαλωνουμε.Σε καθε συνελευση τα ιδια.
(επισης θελω να γνωριζετε οτι ο,τι λεω το λεω χωρις να ξερω ποιος ανηκει που,δλδ κανω αυτο που θα ηθελα να κανουν ολοι οι συμφοιτητες μου,κοιταω την καθε γνωμη ξεχωριστα χωρις να βαζω απο πισω κομματα κ προκαταληψεις.Τωρα πχ που λεω οτι συμφωνω με την pandora ,δεν την ξερω,δεν ξερω αν ανηκει κ που,απλα για μενα ειπε καποια σωστα πραγματα.Τοσο δυσκολο ειναι να το κανουμε ολοι αυτο?)

Κάτσε ρε μεγάλε. Από τη μία λες:
για να βοηθησω θα πρεπει να "στιγματιστω" μπαινοντας σε μια παραταξη ,κατι που προσωπικα δεν θελω.

Και από την άλλη:
για να βοηθησω θα πρεπει να "στιγματιστω" μπαινοντας σε μια παραταξη ,κατι που προσωπικα δεν θελω.Κι απο την αλλη
(επισης θελω να γνωριζετε οτι ο,τι λεω το λεω χωρις να ξερω ποιος ανηκει που,δλδ κανω αυτο που θα ηθελα να κανουν ολοι οι συμφοιτητες μου,κοιταω την καθε γνωμη ξεχωριστα χωρις να βαζω απο πισω κομματα κ προκαταληψεις.

Από τη μία δηλαδή πιστεύεις ότι αν μπεις σε κάποια παράταξη θα στιγματιστείς (δηλαδή θεωρείς κάτι κακό το να είσαι σε παράταξη) και από την αλλή λες ότι δεν είσαι προκατηλημένος.

Τέσπα. Γενικά δεν συμφωνώ και πολύ με την νοοτροπία που κατηγορούμε τις παρατάξεις και θεωρούμε καθήκον μας να πούμε ότι δεν ανήκουμε σε κάποια παράταξη. Άλλο το να μην συμφωνείς με τις θέσεις και νοοτροπία της κάθε (όποιας) παράταξης και άλλο να κατηγορείς τις παρατάξεις μόνο και μόνο γιατί είναι παρατάξεις. (και για να κάνω το καθήκον μου: Δεν ανήκω σε καμία παράταξη)

Κι απο την αλλη αν κατεβω κ πω τη γνωμη μου σε μια συνελευση υπαρχουν αρκετοι κολλημενοι που, και αληθειες να λεω,για να μη συμφωνησουν με καποια ατομα αλλου κομματος που ειπαν οτι εχω δικιο η για να μην τους κραξουν τα υπολοιπα μελη τους κομματος τους θα εναντιωθουν.Το ιδιο θα γινει αν πχ μιλησει ενα προσωπο της Χ παραταξης,η πιθανοτητα να συμφωνησει δημοσια μαζι του προσωπο αλλης παραταξης ειναι μηδενικη η τουλαχιστον μικρη.Δε συζηταμε,μαλωνουμε.Σε καθε συνελευση τα ιδια.
Δηλαδή για να έχεις το θάρρος της γνώμης σου πρέπει οι από κάτω να συμφωνήσουν μαζί σου;

"He who must expend his life to prolong life cannot enjoy it, and he who is still seeking for his life does not have it and can as little enjoy it."
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #42 on: January 23, 2009, 16:38:39 pm »

Quote from: Luminous on January 23, 2009, 16:21:49 pm
μακαρι να τανε διωρο, και αν εννοεις να ακουσεις τα πλασια, να φυγεις και να ξαναερθεις στην ψηφοφορια τοτε αυτο δεν ειναι λυση
τα πλαίσια διαβάζονται ακριβώς πριν την ψηφοφορία, και επιπλέον πάντα κυκλοφορούν φωτοτυπίες που μπορείς να τα διαβάσεις. Δηλαδή η διαδικασία αυτή καθ'αυτή είναι κανά μισάωρο, απλά βάζω 2 ώρες γιατί δεν ξέρεις πότε ακριβώς θα πέσει αυτό το μισάωρο οπότε πας πιο νωρίς.
Δεν είναι και ότι καλύτερο από την άποψη ότι δε συμμετέχεις τελείως ενεργά, αλλά τουλάχιστον συμμετέχεις στην απόφαση. (άλλωστε νομίζω οι περισσότεροι με το που μαθαίνουμε τα πλαίσια ξέρουμε ποιο θα στηρίξουμε)

2bleDooR
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Α Α Α Α ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ ΕΣΥ

View Profile
« Reply #43 on: January 23, 2009, 16:45:17 pm »

Φιλε JAsoNz δεν καταλαβες τι λεω.Προφανως κ δεν περιμενω να συμφωνησουν μαζι μου ολοι,δεν ειπα αυτο.Ειπα οτι αν συμφωνησει μαζι μου ενας του Χ κομματος , καποιος που συμφωνει μαζι μου και ανηκει στο Ψ κομμα κατα πασα πιθανοτητα δεν θα εκφρασει την συμπαρασταση του στις ιδεες-προτασεις μου.Επισης,δεν ειμαι προκατηλημενος προσωπικα απεναντι στις πραταξεις ΑΛΛΑ αν μπω σε μια θα στιγματιστω απο ολες τις υπολοιπες παραταξεις,το'πιασες?Αυτο που θελω να πω ειναι οτι πρεπει να ακουει ο καθενας να προσπαθει να μην επηρεαζεται απο τη παραταξη που ειναι ο ομιλητης,και να κοιταει τις προτασεις.Γιατι οταν μιλαει ενας των ΕΑΑΚ ποσοι της ΔΑΠ ακουνε προσεκτικα τι λενε?Ισχυει κ το αναποδο βεβαια.Αυτο εννοω προκαταληψη και ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα στιγματιστω αν μπω σε καποια παραταξη επειδη μετα θα με αντιμετωπιζουν ως "δαπιτη","πασπιτη" κτλ..Δεν θα με αντιμετωπιζουν ως ανθρωπο ξεχωριστο αλλα θα κοιτανε που ανηκω.Και φυσικα μετραει το που ανηκει καποιος αλλα αυτο δε σημαινει πως Ο,ΤΙ κι αν λες εκφραζει ολη την παραταξη.

είσαι σαν ποιήμα σουρεάλ
και σαν χινάρι της ρεάλ μεσά στο μπέρναμπέου!
jason_
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #44 on: January 23, 2009, 16:49:43 pm »

Quote from: 2bleDooR on January 23, 2009, 16:45:17 pm
Φιλε JAsoNz δεν καταλαβες τι λεω.Προφανως κ δεν περιμενω να συμφωνησουν μαζι μου ολοι,δεν ειπα αυτο.Ειπα οτι αν συμφωνησει μαζι μου ενας του Χ κομματος , καποιος που συμφωνει μαζι μου και ανηκει στο Ψ κομμα κατα πασα πιθανοτητα δεν θα εκφρασει την συμπαρασταση του στις ιδεες-προτασεις μου.Επισης,δεν ειμαι προκατηλημενος προσωπικα απεναντι στις πραταξεις ΑΛΛΑ αν μπω σε μια θα στιγματιστω απο ολες τις υπολοιπες παραταξεις,το'πιασες?Αυτο που θελω να πω ειναι οτι πρεπει να ακουει ο καθενας να προσπαθει να μην επηρεαζεται απο τη παραταξη που ειναι ο ομιλητης,και να κοιταει τις προτασεις.Γιατι οταν μιλαει ενας των ΕΑΑΚ ποσοι της ΔΑΠ ακουνε προσεκτικα τι λενε?Ισχυει κ το αναποδο βεβαια.Αυτο εννοω προκαταληψη και ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα στιγματιστω αν μπω σε καποια παραταξη επειδη μετα θα με αντιμετωπιζουν ως "δαπιτη","πασπιτη" κτλ..Δεν θα με αντιμετωπιζουν ως ανθρωπο ξεχωριστο αλλα θα κοιτανε που ανηκω.Και φυσικα μετραει το που ανηκει καποιος αλλα αυτο δε σημαινει πως Ο,ΤΙ κι αν λες εκφραζει ολη την παραταξη.
Ναι ρε συ οκ. Αλλά αν συμφωνείς με μία παράταξη 100% γιατί είναι πρόβλημα το πώς θα σε αντιμετωπίζουν οι άλλοι; Προτιμάς να μην εκφράζεις την άποψη σου (και την στήριξη της παράταξης με την οποία συμφωνείς, υποθετικά πάντα) λόγω του σνομπαρίσματος που θα φας από τις άλλες παρατάξεις;

Pages: 1 2 [3] 4 5 Go Up Print
Jump to: