• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:40:43 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:40:43 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 77
Guests: 98
Total: 175
Δημητρης Αξιμιωτης
swthrhs
Dimos Bachlas
maria.r
dnikoa
Gregory_SP
A-TheITGuy
lina_zs
nataliapap
ioannisdamantis
Pcsc
Captain
npalami
Sotirisbikos
Nikos.Ts
xeniam
xristodoulou
sofaki
Δημήτρης Διακολουκάς
AggelosZ
dimitris585
dimitris_diotis
panagiwt1s
jimalexoud
marnas
Νικη
chriskazakos
kvas
Fotis
themisb
mayia psarikoglou
kstavroulis
andreaspaper
anthi kotsani
Evripidis
vasilis saitis
kevangelo
Lykaonia
kathrin_p
despoina15
apob
gkg
kakousios
Pastellaki
Gone_Forever
Aris★
giorgosss03
tourlaza
mgrivab
annaparask
gkaramp
mrotskos
giorgos_skl
Petross
mdimitrig
hacky
matrozos
aggp
Mr Watson
kapoutsi
stavros0201
shamaelas
Marihouan820
akiousia
meni
3rdDegreeBurn
ArsenD
George_RT
sterlouk
almpandr
egiannoula
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
papaloui
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα > ee - Διατροφή (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Μαγειρεύοντας με το Sartre
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 19 Go Down Print
Author Topic: Μαγειρεύοντας με το Sartre  (Read 44632 times)
Sartre
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 2010


ΜΠΛΕ!!!!!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #15 on: January 20, 2009, 00:11:02 am »

 Grin

Logged

Αν δε διεκδικήσουμε σήμερα το αδύνατο, αύριο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το αδιανόητο. Murray Bookchin
Bgenopoulos
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr
*****
Gender: Male
Posts: 969


needed


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #16 on: January 20, 2009, 01:00:38 am »

Καμμια ιδεα για κανενα τοστ εκτος απο τις κλασσικες γευσεις ξερεις?

Γιατι μονο αυτο ειμαι ικανος να κανω.
Logged

Μπατσοι-Ταξιτζιδες-Γιατροι.

Ολα τα αρχιδια δουλευουνε μαζι.
stefos
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 1564


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #17 on: January 20, 2009, 01:12:53 am »

σορρυ για το σπαμ αλλά στη λέσχη δε σερβίρουν κουκουβάγιες.. Angry

 Tongue
Logged

done
Sartre
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 2010


ΜΠΛΕ!!!!!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #18 on: January 20, 2009, 01:18:43 am »

Quote from: Bgenopoulos on January 20, 2009, 01:00:38 am
Καμμια ιδεα για κανενα τοστ εκτος απο τις κλασσικες γευσεις ξερεις?

Γιατι μονο αυτο ειμαι ικανος να κανω.

μπορεις να προσθεσεις αυγο. Βασικα ειναι γαλλικο πρωινο, να τιγανιζεις αυγα πανω σε ψωμι του τοστ, το τρωει και ο V στο V for Vendetta...
Logged

Αν δε διεκδικήσουμε σήμερα το αδύνατο, αύριο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το αδιανόητο. Murray Bookchin
Panthera Leo
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr
*****
Gender: Male
Posts: 603



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #19 on: January 20, 2009, 16:55:19 pm »

Quote from: Bgenopoulos on January 20, 2009, 01:00:38 am
Καμμια ιδεα για κανενα τοστ εκτος απο τις κλασσικες γευσεις ξερεις?

Γιατι μονο αυτο ειμαι ικανος να κανω.

Ετοιμαζεις το κλασσικο τοστ (ζαμπον- τυρι) εχοντας προσθεσει και μια μικτρη δοση Philadelfia (ή μαγιονεζα ή καποιο αλλο ειδος σαλτσας) και το ψηνεις ελαχιστα (ισα ισα να γινει τραγανιστο το ψωμι). Ανοιγεις το τοστ και προσθετεις 1-2 φετες μαρουλι ή λεπτοκομμενη ντοματα.

Απολαυστε 8)
Logged
Panthera Leo
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr
*****
Gender: Male
Posts: 603



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #20 on: January 20, 2009, 16:58:33 pm »

Satre ανεβασε και τη συνταγη με τα τορτελινια σου... Cheesy
Logged
Sartre
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 2010


ΜΠΛΕ!!!!!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #21 on: January 20, 2009, 21:41:03 pm »

Quote from: Panthera Leo on January 20, 2009, 16:58:33 pm
Satre ανεβασε και τη συνταγη με τα τορτελινια σου... Cheesy

Δεν εχει κατι το ιδιαιτερο..... αλλα μιας και το ζητησες


Code:
Βράζουμε τα τορτελίνια και στραγγίζουμε καλα!
Βουτυρώνουμε ή αλείφουμε με λάδι το σκεύος όπου θα τα ψήσουμε και ρίχνουμε σ’αυτό τα τορτελίνια.
Έπειτα βάζουμε όλα τα τριμένα τα τυριά πάνω απο τα τορτελίνια και ρίχουμε και την κρέμα γάλακτος.
Το βάζουμε στο φούρνο στους 180΄ βαθμούς για 15΄ μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν.

Και όχι…. Δεν ψήνεται σε φούρνο μικροκυμάτων!
Logged

Αν δε διεκδικήσουμε σήμερα το αδύνατο, αύριο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το αδιανόητο. Murray Bookchin
guillem
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη
***
Gender: Female
Posts: 177


Paranoia keeps me alive


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #22 on: January 26, 2009, 19:46:22 pm »

Quote from: Sartre on January 20, 2009, 21:41:03 pm
Quote from: Panthera Leo on January 20, 2009, 16:58:33 pm
Satre ανεβασε και τη συνταγη με τα τορτελινια σου... Cheesy

Δεν εχει κατι το ιδιαιτερο..... αλλα μιας και το ζητησες


Code:
Βράζουμε τα τορτελίνια και στραγγίζουμε καλα!
Βουτυρώνουμε ή αλείφουμε με λάδι το σκεύος όπου θα τα ψήσουμε και ρίχνουμε σ’αυτό τα τορτελίνια.
Έπειτα βάζουμε όλα τα τριμένα τα τυριά πάνω απο τα τορτελίνια και ρίχουμε και την κρέμα γάλακτος.
Το βάζουμε στο φούρνο στους 180΄ βαθμούς για 15΄ μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν.

Και όχι…. Δεν ψήνεται σε φούρνο μικροκυμάτων!

Γενικά, εσείς τα αγοράκια μαγειρεύετε με πολύ φαντασία... Πολλά λιπαρά και καθόλου δοσολογίες..... Tongue
Logged
Sartre
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 2010


ΜΠΛΕ!!!!!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #23 on: January 27, 2009, 00:38:03 am »

E το εμπειρο ματι κοβει... οπως και το ματι του Νομαρχη.... Shocked
Logged

Αν δε διεκδικήσουμε σήμερα το αδύνατο, αύριο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το αδιανόητο. Murray Bookchin
Chloe
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**
Gender: Female
Posts: 71


magic is all around us


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #24 on: February 03, 2009, 14:23:44 pm »

Ειναι στο DNA τους τα πολλα λιπαρα!
Και στη μαγειρικη ετσι και αλλιως δεν χρειαζονται δοσολογιες αλλα φαντασια!

Δεν θα σχολιασω τα posts των social waste και godhatesusall. (social waste αν μου βρεις ΟΛΑ τα υλικα της χελωνοσουπας εγω θα σου τη μαγειρεψω).

Παρακατω η συνταγή για ρεβυθια της γιαγιας μου. Οκ μπορεί τα οσπρια να μην αρεσουν σε πολλους αλλα τα συγκεκριμενα ειναι σουπερ.

Για 2 ατομα (Πολυ πεινασμένα)

1/2 πακετάκι ρεβυθια (εχω δοκιμασει μια συγκεκριμενη μαρκα και ειναι πολυ καλα. Δεν ξερω αν πρεπει να κανω διαφιμηση)
1-2 κουταλιες του γλυκού baking soda
1/2 κουταλια της σουπας αλάτι.
4 κουταλιες της σουπας λαδι
1 κερμμυδι
Σκορδο (οσο σας αρεσει)
Λεμόνι (οσο σας αρεσει)
Ριγανη (οσο σας αρεσει)

Γενικα επειδη και εγω δεν μαγειρευω με συνταγή (και το ιδιο προτεινω σε όλους) δεν μπορω να σας πω ακριβως τις ποσότητες.

1. Βαζουμε απο το προηγούμενο βραδυ τα ρεβυθια σε πολυ νερο να φουσκώσουν. Προσοχή. Επειδη αυξάνουν πολυ σε μέγεθος βεβεωθείτε οτι τα βάλατε σε μεγάλο σκέυος (ακομα και την κατσαρόλα που θα τα βράσετε) και βαλατε πολύ νερο ετσι ώστε να μην υπάρχουν την άλλη μέρα ρεβύθια που θα βγούν εξω από την επιφάνεια του νερου.

2. Την επομενη μέρα και κανένα μισάωρο πριν τα μαγειρψετε ριξτε μεσα 1-1 1/2 κουταλάκι baking soda στο νερο με τα ρεβύθια. Ανακατέψτε με τα χέρια σας (για να νοστημίσουν βρε) και τριψτε τα λίγο μεταξύ τους ανάμεσα στις παλάμες σας.

3. Μετα από μιση ωρα περίπου ρίξτε το νερό στο νεροχύτη και ξεπλυντε τα 1-2 φορές.

4. Βαλτε στην κατσαρόλα *πολυ* νερο. Τα ρεβύθια θα συνεχίζουν να φουσκώνουν. Θελουμε το τελικό αποτέλεσμα να ειναι σουπα. Ριξτε αλάτι (περίπου 1/2 κουταλια της σουπας) και φυσικα τα ρεβύθια!

5. Ανοιξτε το μάτι στα 3/4 της μέγιστης θερμοκρασίας και περιμέντε να αρχίσει στο νερό να σχηματίζετε αφρός.
Αφαιρέστε τον αφρό αυτό. Δεν ειναι δυσκολο. Με ενα κουταλι μαζέυετε σιγά σιγα τον αφρό απο την επιφάνεια του νερου (ειναι πιο ευκολο απ΄οτι ακουγετε).

6. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο (εγω για το σκόρδο χρησιμοποιω σκόνη αν και δεν ειναι πάντα ευκολο να υπολογίσω την ποσότητα)

7. Μολις τελειώσετε με τον αφρό ρίξτε το κρεμμυδι, το σκόρδο και το λάδι. Κατεβάστε την θερμοκρασία στο μισό της μεγιστης.

8. Το πόσο θα τα βράσετε εξαρτάτε από το πόσο βραστερά ειναι τα ρεβύθια και πόσο καλά τα έχετε μουσκέψει. Ενα κολπο για να δείτε αν εχουν βρασει (περα από τα να τα δοκιμάσετε που μπορεί να πάθετε εγκαυματα στη γλωσσα) ειναι να προσπαθήσετε με τη βοηθεια ενός κουταλιου να τα συνθληψετε στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αν διαλύετε ευκολα τα ρεβύθια ειναι σχεδόν ετοιμα!

9. Πολλα ρεβύθια, ανάλογα με την μαρκα η την ποιότητα εχουν την ικανότητα να χυλώνουν μόνα τους. Αυτό το θέλουμε γιατι δεν θέλουμε το φαγητό μας να ειναι νερό και ρεβύθια. Θελουμε το αποτέλεσμα να ειναι μια καλά χυλώμενη σουπα. Επειδη λοιπόν αυτο δεν γινεται πάντα συνθλίβουμε μερικά ρεβύθια (με τον ιδιο τρόπο που δοκιμάδαμε αν εχουν βρασει) στα τοιχώματα της κατσαρόλας.

10. Σερβίρουμε και προσθέτουμε όσο λεμόνι και ρίγανη μας αρέσει!

Παω να τα φαω τωρα!
Logged
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 3123



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #25 on: February 03, 2009, 18:14:08 pm »

ΤΙ?????


ΡΕΒΥΘΙΑ???


Ε ΟΧΙ.

...

Πάρτε κάτι για να στρώσει το στομάχι σας:

Scrapple:

1 hog's head
4 to 5 quarts cold water
4 teaspoons salt
4 teaspoons powdered sage
yellow corn meal (about 3 cups)



Separate one hog's head into halves. Remove eyes and brains. Scrape head and clean thoroughly. Place in large kettle and cover with 4-5 quarts of cold water. Simmer gently for 2 to 3 hours, or until meat falls from the bones. Skimm grease carefully from the surface; remove meat. chop fine, and turn liquor. Season with salt, pepper, and sage to taste. Sift in corn meal, stirring constantly, until the mixture is thickened to the consistency of mush. Cook slowly for 1 hour over low heat. When sufficiently cooked, pour into greased oblong pans and store in a cool place until ready to use. Cut in thin slices and fry until crisp and brown. Makes 6 pounds.
Logged

YARRRRRRRRRRRRRR
Chloe
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**
Gender: Female
Posts: 71


magic is all around us


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #26 on: February 03, 2009, 18:21:27 pm »

Δηλαδη τις συνταγες που προτεινεις τις εχεις δοκιμάσει?
Logged
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 3123



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #27 on: February 03, 2009, 18:41:54 pm »

Quote from: Chloe on February 03, 2009, 18:21:27 pm
Δηλαδη τις συνταγες που προτεινεις τις εχεις δοκιμάσει?


Βέβαια,τι νομίζεις ότι με τάιζε η γιαγιά μου όταν με είχε κλεισμένο στο υπόγειο?

Logged

YARRRRRRRRRRRRRR
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος
******
Gender: Male
Posts: 9068


just.do.it.cut.carrots.


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #28 on: February 03, 2009, 21:33:18 pm »

Quote from: guillem on January 26, 2009, 19:46:22 pm
Γενικά, εσείς τα αγοράκια μαγειρεύετε με πολύ φαντασία...
Αυτό το δέχομαι. Tongue
Quote from: guillem on January 26, 2009, 19:46:22 pm
Πολλά λιπαρά και καθόλου δοσολογίες..... Tongue
Μια στιγμή. Όταν μαγειρεύεις έχεις δυο επιλογές. Να γίνει (το πιο) νόστιμο φαΐ ή (το πιο) υγιεινό.

Κάποιος που μαγειρεύει συστηματικά, κλίνει προς το δεύτερο. Σε ειδικές περιπτώσεις, βάζει "μαστοριά" και ευχαριστεί το λαρύγγι των παρευρισκομένων.

Το φαγητό γίνεται υγιεινότερο αν προσέχει ο μάγειρας να:
α) μη χάνουν όσο το δυνατόν τα θρεπτικά συστατικά τους τα τρόφιμα
β) μην υπερβαίνεται η απαραίτητη δόση θερμίδων σε κάθε γεύμα

Επίσης, αυτονόητο είναι να χρησιμοποιούνται τα σωστά υλικά.

Π.χ. μια ντομάτα (που μυρίζει ντομάτα, ας πούμε βιολογικής καλλιέργειας να είμαστε μέσα) τριμμένη και καμωμένη σάλτσα θα έχει άλλη γεύση από το συσκευασμένο ντοματάκι του εμπορίου. Όχι μόνο αυτό, παίζει ρόλο αν θα γίνει περισσότερο βραστή ή τσιγαριστή (στο λάδι). Το θέμα του υγιεινότερου έγκειται στο ό τι η φρέσκια ανεπεξέργαστη ντομάτα έχει σαφώς μεγαλύτερη θρεπτική αξία όπως επίσης και το βραστό είναι πολύ πιο ελαφρύ από το τηγανητό λάδι (του οποίου η ποιότητα καθορίζει πόσα οξέα βγάζει κατά τη θέρμανση). Επιπλέον, πάντα ο μάγειρας που θέλει το υγιεινό, μπορεί να κρατήσει κομματάκια ντομάτας που δεν έχει βράσει και να τα ρίξει πάνω στην έτοιμη πλέον σάλτσα για να προσθέσει μερικές βιταμίνες που έχουν χαθεί με την θερμική επεξεργασία. Όπως και το λάδι μπορεί να χυθεί στη σάλτσα λίγο πριν γίνει για να μη θερμανθεί πολύ και να δώσει τη γεύση και τα θρεπτικά του στοιχεία.


Πάντως, για τις δοσολογίες, πολύ πλασματικό το βλέπω. Αν γουστάρω έναν τόνο ταμπάσκο στο φαΐ, θα βάλω Cheesy
Αν δε θα είμαι σπίτι το βράδυ, δε θα βάλω! Tongue
Logged

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος
********
Posts: 7044


Ιούνιος 1999 - 19/7/2009


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #29 on: February 04, 2009, 00:28:55 am »

Quote from: 4Dcube on February 03, 2009, 21:33:18 pm
Όπως και το λάδι μπορεί να χυθεί στη σάλτσα λίγο πριν γίνει για να μη θερμανθεί πολύ και να δώσει τη γεύση και τα θρεπτικά του στοιχεία.

 Puke
Logged

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Pages: 1 [2] 3 4 ... 19 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...