• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 21:46:06 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 21:46:06 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 20:08:49]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 18:42:40]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[Today at 16:25:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[Today at 06:43:15]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[Today at 00:50:23]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 13, 2025, 14:43:58 pm]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9957
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426660
Total Topics: 31711
Online Today: 213
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 65
Guests: 111
Total: 176
ANDVRONTZOS
vaggelisx
Tserk
asimeniacha
aggelina
Yamal
johnliko333388
gpr000
swthrhs
ant2946
κοτζακ
vagk
gramniko
DarkMagiK06
thathas12
anna.f
Captain
Ulmo
Annapar
Andreas04
3rdDegreeBurn
Ioannis Apostolikas
thaliatsk
Panagismark
Haralampos
giannisdomu
mavropan
evax
sterxz
kosovi
ecevz
dimitris papadopoulos
cheinopor
stavr0s16
kassamanwlhs
kouf
alexlemp
miltan8
tmpadasn
Oxil
themis01
dimitris585
George_RT
kakousios
mariaxalk
eli_k
agkentzi
asemas
pxanthob
DimKaratzas
mprizakias
engineer2030
kris
alexter
Nikos_313
jimalexoud
DioBadiavas
georsoti
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Διοίκηση τμήματος (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Συνέλευση Τμήματος 15/12/2005
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 Go Down Print
Author Topic: Συνέλευση Τμήματος 15/12/2005  (Read 6729 times)
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
Συνέλευση Τμήματος 15/12/2005
« on: December 16, 2005, 00:03:00 am »

Μια και σήμερα ήμασταν αρκετοί φοιτητές στη σημερινή συνέλευση τμήματος, ανοίγω αυτό το topic για να πούμε την άποψη μας πάνω σε αυτά που ακούσαμε και να ενημερωθούν όσοι δε μπόρεσαν να έρθουν.

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
Απ: Συνέλευση Τμήματος 15/12/2005
« Reply #1 on: December 16, 2005, 00:44:19 am »

Εγώ αυτά που κράτησα από τη σημερινή συνέλευση είναι τα εξής:

Αρχικά δε κατάλαβα τι έγινε ακριβώς με το ασύρματο δίκτυο. Δυστυχώς δεν ήμουν μέσα στην αίθουσα την πρώτη ώρα. Παρόλα αυτά, από ότι μου είπαν, υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις από καθηγητές για τις κεραίες του ασυρμάτου, οι οποίες όμως δεν αιτιολογήθηκαν σωστά. Κάποιοι μάλιστα επιχειρηματολόγησαν ότι πρέπει να φύγουν γιατί κάνουν παρεμβολές σε... αεροπλάνα και μπορεί να υπάρξουν πολύνεκρα ατυχήματα κάτι που από όσο γνωρίζω είναι λάθος καθώς τα δύο δίκτυα λειτουργούν σε εντελώς διαφορετικές συχνότητες. Επιπλέον ο Μητράκος κάτι είπε να προστεθεί στα πρακτικά της συνέλευσης προς το τέλος αλλά δε διαβάστηκε γιατί όπως είπε ο ίδιος μετά θα τραβήξει πολύ (σε διάρκεια) η συνέλευση.

Ξέρει κανείς αν μπορούμε να βρούμε από κάπου τα πρακτικά ή έστω το συγκεκριμένο κομμάτι. Οι εκπρόσωποι των φοιτητών θα μπορούν να τα βρουν λογικά.

Στη συνέχεια αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ένα ζήτημα για την παροχή 2500? στη κοσμητεία. Από όσα κατάλαβα η κοσμητεία έχει ζητήσει από όλα τα τμήματα της πολυτεχνικής 2500? για την κάλυψη των εξόδων των εκδηλώσεων "50 πολυτεχνική σχολή".  Υπήρχε η σκέψη, από μερικά μέλη, τα χρήματα αυτά να καλυφθούν από την επιτροπή ερευνών ως 2 ξεχωριστά έργα των 1250 ? το καθένα. Τα μέλη φαινόταν να συμφωνούν σε αυτό. Παρόλα αυτά ο πρόεδρος διαφωνούσε καθέτως με αυτό και δήλωσε ότι δε μπορεί να υπογράψει κάτι τέτοιο. Δε γνωρίζω ακριβώς τη διαδικασία της χρηματοδότησης των έργων αλλά έχω την εντύπωση ότι η επιτροπή ερευνών χρηματοδοτεί έργα με συγκεκριμένο σκοπό. Αντίθετα αν υπήρχε χρηματοδότηση για αυτό το σκοπό τα χρήματα τελικά θα κατέληγαν στη κοσμητεία. Κάτι τέτοιο μου φαίνεται τουλάχιστον πλάγιο. Μάλιστα είχα την απορία γιατί το συνολικό κόστος θα έσπαγε στα 2 και θα περνούσε ως διαφορετικές δαπάνες.

Τέλος το επίμαχο ζήτημα της σημερινής συνέλευσης ήταν ο οικονομικός απολογισμός του έργου των σεμιναρίων. Τελικά κρίθηκε ότι ο υπεύθυνος του έργου δεν έχει ευθύνες. Παρόλα αυτά εγώ σαν απλός παρατηρητής δε μπόρεσα να βγάλω συμπέρασμα. Ο απολογισμός αν και οικονομικός δεν είχε οικονομικά στοιχεία, οπότε και μπορώ να κρίνω τι συνέβη τελικά. Αυτό το οποίο κράτησα είναι ότι το κυριότερο πρόβλημα είναι η αμοιβή πανεπιστημιακών από χρηματοδότηση του ΤΣΜΕΔΕ και το γεγονός της αγοράς εξοπλισμού που πλέον δεν ανήκει στο τμήμα καθώς η διαχείριση έγινε μέσω της επιτροπής ερευνών. (όπως ανέφερε ο πρόεδρος στην επιστολή του προς το αντιπρύτανη).

Για το πρώτο υπήρχε μία διαφωνία μεταξύ των μελών κατά πόσο αυτό μπορεί να γίνει. Ο πρόεδρος υποστήριξε ότι αυτό δεν είναι σύννομο, ενώ κάποια μέλη ότι δεν υπάρχει ρητή απαγόρευση για κάτι τέτοιο και πως η συνέλευση του τμήματος μπορεί να κατανείμει τα χρήματα κατά βούληση. Φυσικά σε αυτό το σημείο το θέμα είναι νομικό και δε μπόρεσα να κρίνω τι ισχύει αφού δεν έχω γνώση των νόμων.

Το δεύτερο ζήτημα όμως δεν αναφέρθηκε στην μετέπειτα συζήτηση. Αυτό πιστεύω ότι είναι και ένα από τα σημαντικότερα θέματα τα οποία θα έπρεπε να συζητηθούν καθώς αν αληθεύουν τα όσα έγραψε ο πρόεδρος προς τον αντιπρύτανη έχουμε να κάνουμε με χρήματα τα οποία δόθηκαν στο τμήμα από το ΤΣΜΕΔΕ και τελικά χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά εξοπλισμού που δεν ανήκει πλέον στο τμήμα., αλλά στην επιτροπή ερευνών.

Φυσικά στην συνέλευση υπήρχαν αρκετές αντιπαραθέσεις για τα παραπάνω και τελικά δεν έγινε ευκρινές το τι έχει συμβεί και ποιο πλαίσιο είναι σωστό για την διαχείριση των χρημάτων του ΤΣΜΕΔΕ. Προσωπική μου άποψη είναι ότι το ζήτημα πρέπει να διευθετηθεί σύντομα.

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

KorkoLyk
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Δεν αντέχω τόση πραγματικότητα

View Profile
« Reply #2 on: December 16, 2005, 01:48:06 am »

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά!

Πάντως όντως κράτησε πολύ, απ' ό, τι κατάλαβα από τον Τάσο, κατα τις 7 τελείωσε!

Αυτό το οποίο έπιασα εγώ έστω και για λίγο που ήρθα ήταν το ευχάριστο γεγονός της απόφασης για το βιβλίο του spice να δοθεί και στους ηλεκτρονικάριους 2 και στους επόμενους ψηφιακούς Συστήματους 1. Σούπερ!

"The fact that each individual sees apathy in his fellows perpetuates the common reluctance to organize for change."

Port Huron Statement
TT_PTOLEMAIDA
Guest
Re: Απ: Συνέλευση Τμήματος 15/12/2005
« Reply #3 on: December 16, 2005, 01:58:22 am »

Quote from: KorkoLyk on December 16, 2005, 01:48:06 am
Αυτό το οποίο έπιασα εγώ έστω και για λίγο που ήρθα ήταν το ευχάριστο γεγονός της απόφασης για το βιβλίο του spice να δοθεί και στους ηλεκτρονικάριους 2 και στους επόμενους ψηφιακούς Συστήματους 1. Σούπερ!
Μιλάς σοβαρά? Αυτά είναι υπέροχα νέα...!
Δηλαδή μπορούμε από αύριο να το παίρνουμε από το βιβλιοπωλείο του Τζιόλα?
Γιατι ο καιρός πλησιάζει-οι εργασίες πρέπει να γίνουν-και η μελέτη αυτού του βιβλίου πρέπει να αρχίσει...
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #4 on: December 16, 2005, 02:02:23 am »

http://www.smps.gr/index.php?option=com_smf&Itemid=41&?topic=2885.msg22536#msg22536

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
Απ: Συνέλευση Τμήματος 15/12/2005 & Ασύρματο Δίκτυο
« Reply #5 on: December 16, 2005, 02:13:36 am »

Ένα αρνητικό σημείο της σημερινής συνέλευσης ήταν η έντονη εναντίωση πολλών καθηγητών,
στις κεραίες του ασύρματου δικτύου στην ταράτσα της σχολής.
Μάλιστα κάποιοι από αυτούς απαίτησαν έμμεσα ή άμμεσα την αποξήλωσή τους.

Κάποιοι εξέφρασαν κάποια ανησυχία όσον αφορά σε επιπτώσεις στην υγεία τους.
Ευτυχώς ο κ. Χρυσουλίδης ξεκαθάρισε τα πράγματα, ενώ "πέταξε" και μια από τις καλύτερες ατάκες της συνέλευσης.

Βέβαια ίσως δημιουργείται η απορία σε κάποιον το γιατί να ανησυχεί κανείς για τους κινδύνους στην υγεία που ενδέχεται να έχει
μια κεραία που βρίσκεται 9 ορόφους ψηλά, σε ένα κτίριο όπου δεν παιρνά παραπάνω από 8 ώρες/ημέρα,
τη στιγμή που χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο.
« Last Edit: December 16, 2005, 02:21:27 am by fugitive » Logged

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Netgull
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #6 on: December 16, 2005, 02:45:52 am »

Η μεγάλη ευχάριστη έκπληξη της σημερινής ΓΣ ήταν η μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά συμμετοχή των φοιτητών!  Smiley Το λυπηρό είναι ότι οι περισσότεροι ήταν απλοί παρατηρητές, ενώ αρκετοί από τους εκπροσώπους μας απουσίαζαν!

Ένα θέμα που ο Bob δεν ανέφερε καθόλου - και είναι παράδοξο μιας και συζητιόταν κανα 2-ωρο - είναι τα σχετικά με τον νέο κανονισμό διπλωματικών εργασιών. Το ΔΣ του Τμήματος κατέθεσε έναν νέο κανονισμό προς ψήφιση (έχει ανέβει και στη λίστα παλιότερα ως πρόταση), ο οποίος σαν κύριο στόχο είχε την μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που σχετίζονται με την ανάθεση διπλωματικής έτσι ώστε να μειωθεί ο φόρτος εργασίας της γραμματείας. Φυσικά άνοιξε μια γενικότερη συζήτηση με μακροσκελείς τοποθετήσεις από τα μέλη της ΓΣ για τα προβλήματα που εμφανίζει το σύστημα ανάθεσης και εξέτασης διπλωματικών εργασιών ως έχει σήμερα. Ενδεικτικά προβλήματα που αναφέρθηκαν ήταν ότι όλες οι διπλωματικές βαθμολογούνται με 10, ότι πολλοί κάνουν διπλωματικές πολύ μικρής ή πολύ μεγάλης διάρκειας, ενώ ο νόμος αναφέρει ότι αντιστοιχεί σε δουλειά ενός εξαμήνου,ότι κάποιοι φοιτητές δυσκολεύονται να βρουνε διπλωματική, ότι κάποια μέλη ΔΕΠ επιβλέπουν πάρα πολλές ή καμία διπλωματική, ότι οι διπλωματικές δεν παρουσιάζονται και δεν εξετάζονται όπως πρέπει, ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι,ξεκάθαροι στόχοι και αυστηρά ορισμένα κριτήρια με βάση τα οποία βαθμολογείται μια διπλωματική εργασία κ.ά. Γενικά θα μπορούσα να πω ότι διαμορφώθηκαν δύο γενικές τάσεις (με πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία απόψεων μέσα σε αυτές βέβαια): αυτοί που επιθυμούν έναν αυστηρό, με σαφή, προκαθορισμένα και ποσοτικά κριτήρια για την ανάθεση, την εξέταση και τη βαθμολόγηση των διπλωματικών και αυτοί που προτιμούν να αφήσουν την κατάσταση όπως είναι τώρα περίπου, δηλαδή με ένα πιο χαλαρό πλαίσιο και αφήνοντας τα πράγματα να αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση. Τελικά μετά από πολλή συζήτηση και αρκετές μακροσκελείς τοποθετήσεις η συζήτηση του θέματος έληξε χωρίς απόφαση και δεν κατάλαβα εάν παραπέμφθηκε προς εξέταση σε κάποια επιτροπή ή έληξε και παραμένει η κατάσταση ως έχει.
Η μόνη πρόταση που υπερψηφίστηκε χωρίς αντιρρήσεις είναι αυτή που αφορά στο βάρος που έχει η διπλωματική εργασία για φοιτητές που εισάγονται με κατατακτήριες εξετάσεις μετά από αναγνώριση τίτλου σπουδών που είχαν αποκτήσει στο εξωτερικό (ΔΟΑΤΑΠ) και οι οποίοι εξετάζονται σε πολύ περιορισμένο αριθμό μαθημάτων για να καθοριστεί ο βαθμός πτυχίου. Ουσιαστικά αποφασίστηκε η διπλωματική εργασία να έχει για αυτούς βαρύτητα ανάλογη του αριθμού των μαθημάτων στα οποία έχουν εξεταστεί για την λήψη του πτυχίου και όχι 8 μαθήματα.

Πραγματικά θα μπορούσε κανείς να γράφει ώρες για τη σημερινή συνέλευση (7 ώρες ήταν αυτές!!!)  Shocked
Περισσότερα ίσως κάποια άλλη στιγμή...

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
« Reply #7 on: December 16, 2005, 03:02:13 am »

Η συνέλευση κράτησε εφτά ώρες (τελείωσε στις 17:30).
« Last Edit: December 16, 2005, 17:02:24 pm by anonymous-root » Logged
Cyberkat
Guest
« Reply #8 on: December 16, 2005, 14:35:44 pm »

Έφυγα κατά τις 1 οπότε δεν έμαθα τι έγινε με το θέμα της βιβλιθήκης.
Από ότι είδα ήταν στην ημερίσια διάταξη. Τελικά συζητήθηκε και αν ναι, που καταλήξαμε?
aliakmwn
Guest
« Reply #9 on: December 16, 2005, 15:42:11 pm »

Quote from: Cyberkat on December 16, 2005, 14:35:44 pm
Έφυγα κατά τις 1 οπότε δεν έμαθα τι έγινε με το θέμα της βιβλιθήκης.
Από ότι είδα ήταν στην ημερίσια διάταξη. Τελικά συζητήθηκε και αν ναι, που καταλήξαμε?

Διαπιστωθηκε για αλλη μια φορα πως εχουμε προβλημα, το οποίο μαλιστα ειναι ακομα μεγαλυτερο μια και η κ. Λυσιμαχου υπεβαλε την αιτηση συνταξιοδοτησης της.

Θα προσπαθησει ο προεδρος να ζητησει 2 ατομα απο την πρυτανεια.

Κατα πασα πιθανοτητα, η βιβλιοθηκη θα κλεισει για ενα διαστημα και θα επαναδημιουργηθει απο την αρχη.

Ο προεδρος ανεφερε επισης πως σχεδιαζεται η ενωση ολων των βιβλιοθηκων των τμηματων της Πολυτεχνικης.
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #10 on: December 16, 2005, 16:37:59 pm »

Quote from: aliakmwn on December 16, 2005, 15:42:11 pm
Διαπιστωθηκε για αλλη μια φορα πως εχουμε προβλημα, το οποίο μαλιστα ειναι ακομα μεγαλυτερο μια και η κ. Λυσιμαχου υπεβαλε την αιτηση συνταξιοδοτησης της.

Θα προσπαθησει ο προεδρος να ζητησει 2 ατομα απο την πρυτανεια.

Κατα πασα πιθανοτητα, η βιβλιοθηκη θα κλεισει για ενα διαστημα και θα επαναδημιουργηθει απο την αρχη.

Ο προεδρος ανεφερε επισης πως σχεδιαζεται η ενωση ολων των βιβλιοθηκων των τμηματων της Πολυτεχνικης.

Πολύ σωστά τα ανέφερε ο aliakmwn να προσθέσω σε αυτό το σημείο ότι η ένωση όλων των βιβλιοθηκών είναι κάτι μακροπρόθεσμο. Οπότε αναμένουμε 2 ατόμων για την λειτουργία. 1 για την αντικατάσταση της Λυσιμάχου και ένα για να αναπληρώσει την υπάλληλο που απουσιάζει εδώ και καιρό με άδεια.

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

maurogypas
Νεούλης/Νεούλα
*

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
Re: Συνέλευση Τμήματος 15/12/2005
« Reply #11 on: December 16, 2005, 20:16:14 pm »

Ανήσυχοι συμφοιτητές μου,

Ήμουν κι εγώ μεταξύ σας στη χθεσινή συνέλευση του τμήματος (με μικρό ταυ). Και θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποια πράγματα.
Όπως συνειδητοποιήσατε, το χρονίζον πρόβλημα της βιβλιοθήκης του τμήματός μας δε λύθηκε. Αναγνωρίζεται η ειλικρινέστατη προσπάθεια του Προέδρου μας να το λύσει, αλλά κι αυτός, μονάχος του, είναι έρμαιο της γραφειοκρατίας. Για μια ακόμη φορά θα περιμένουμε. Να έρθουν τα 2 άτομα, άμα έρθουν, κι άμα δεν κολλήσει πουθενά η απόσπασή τους. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου... Για να μη σχολιάσω την αντιμετώπιση του θέματος από τους «σαλονάδες» του κτιρίου Δ, εξαιρώ τους «γιαφκάδες» (ο νοών νοείτω)... Ακούσατε, ακούσατε: να παρακαλέσουμε την κ. Λυσιμάχου να μη συνταξιοδοτηθεί. Ναι, αγαπητοί μου, ακούστηκε κι αυτό! Το ακούσαμε όλοι μας! Το τμήμα, για το κύρος και τη φήμη του οποίου τόσο κόπτονται οι καθηγητές μας, να παρακαλέσει την Λυσιμάχου να μείνει, αν θέλει... Προλαβαίνουμε δεν προλαβαίνουμε...Έχει δεν έχει καταθέσει την αίτηση για συνταξιοδότηση... Τρέξτε να την προφτάσετε... Μα είναι δυνατόν; Δε ντράπηκε καθόλου αυτός που το είπε; Όσο για τους υπόλοιπους: «-Ναι, είναι γνωστό το πρόβλημα, τι θέλετε κύριε Πρόεδρε να κάνουμε; - Τίποτα, το έφερα για να σας ενημερώσω σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις. – Εντάξει, μάς ενημερώσατε, πάμε παρακάτω;» Και μερικά αστειάκια ενδιάμεσα, μερικές μπηχτούλες...Ντάξει, καλά περνάμε.
Ως πότε θα υποτιμούν τη νοημοσύνη και θα παίζουν με την υπομονή των παριστάμενων φοιτητών; Τη δυσανασχέτηση στα πρόσωπά μας δεν τη βλέπανε; Εγώ, πάντως, στα δικά τους πρόσωπα δεν είδα καμία ανησυχία ή αγωνία. Και πάλι εξαιρώ τους «γιαφκάδες». Αντιμετωπίστηκε από μέρους τους σαν ένα ζήτημα ελάσσονος σημασίας, χωρίς διάθεση για ανάληψη δράσης, και το οξύμωρο ξέρετε ποιο είναι; Ότι δεν καταλαβαίνουν πως ΑΥΤΗ η κατάντια μάς υποβαθμίζει ως τμήμα, κι όχι οι εριδούλες για τα πεπραγμένα του κ. Χασάπη. Η έλλειψη στοιχειωδών υποδομών μάς καθηλώνει, κι όχι η αντι-συναδελφικότητα. Καθηγητές μας, έτσι, ξεπέφτετε στα μάτια μας, και λυπάμαι που αδιαφορείτε γι΄αυτό.
Τελοσπάντων, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Το πρόβλημα είναι ένα, κι ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτό κάθε φορά που βλέπουμε την πόρτα της βιβλιοθήκης: «Δε δανείζουμε, δεν ανοίγουμε, μέχρι νεωτέρας». Οι κ. κ. Δημάκης και Παπαγιάννης προτείνανε το επίσημο κλείσιμό της. Για να ακουστεί το πρόβλημα ακόμη περισσότερο. Να εισπραχθεί πιο έντονα. Εγώ έχω μια ακόμα πιο ριζοσπαστική πρόταση. Αν ενδιαφέρεστε μπορώ να σας την πω, και να το συζητήσουμε.
bouzias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #12 on: December 16, 2005, 21:17:39 pm »

Φυσικά και ενδιαφερόμαστε! Πες την.

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,
Οι καπετάνιοι σαν και σε δε θα φορούσαν στέμμα!»

"Ματρόζος" του Γεωργίου Στρατήγη
THMMYvolution
Guest
Απ: Συνέλευση Τμήματος 15/12/2005 - ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ???
« Reply #13 on: December 16, 2005, 22:38:33 pm »

Ν. Μπάστας
Β. Αμανατιάδης
Μ. Σωτηριάδης
Αικ. Παπαθανασίου
Σ. Αψής
Α. Αποστολοπούλου
Γ. Πελτέκης
Ι. Νένος
Λ. Λεοντάρης
Ε. Γάκους
Ι. Κωστάκης
Ι. Καραφυλλιάς
Γ. Μπελής
Ι. Κουκούλης
Ι. Λεβέντης
Γ. Νταβαλης
Χρ. Βαγιωνάς
Ι. Μουταφίδης
Δ. Ορφανός
Π. Ραφαηλίδης
Α. Διαμαντάκης
THMMYvolution
Guest
Απ: Συνέλευση Τμήματος 15/12/2005 - ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ?
« Reply #14 on: December 16, 2005, 22:41:16 pm »

Ορίστε οι εκπρόσωποί μας στη συνέλευση φοιτητών. Μας τίμησαν δια της απουσίας τους! Ίσως κάποιοι απουσίαζαν για σοβαρό λόγο!
Περιμένουμε να τον ακούσουμε!
Pages: [1] 2 3 Go Up Print
Jump to: