• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 15:01:29 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 15:01:29 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426710
Total Topics: 31711
Online Today: 224
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 50
Guests: 137
Total: 187
smantzaa
statiris
marnas
Soterd52
mailon
gsifnio
stmanzaf
stergios03
maik
Antreas17
nikitask
kvas
mpilas_giwrgos
JoHn!
Mr Watson
kostas1507
Adreas Seg
DimStyl
akiousia
Tsompanotravolta
Nikos_313
alex_g
georkala
serafeim
Petran25
pavlaras
1234
George15
giorgos_skl
marilita
Vangelan
abiki
mantzjim
vagk
CodeBro
Lmnop
andripappa
ariadnipm
Mr Z
nikos_matall
Farmengineer
arisap
mmikelo
MASV
Captain
gpr000
mitsos753905
arafail
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Κοινωνία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Νεκρός ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος από σφαίρα αστυνομικού στα εξάρχεια
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 54 55 [56] 57 58 ... 65 Go Down Print
Author Topic: Νεκρός ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος από σφαίρα αστυνομικού στα εξάρχεια  (Read 144263 times)
Niels
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Νεκρός ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος από σφαίρα αστυνομικού στα εξάρχεια
« Reply #825 on: August 12, 2009, 20:11:33 pm »

Πραγματικά βαριέμαι να λέω τα ίδια και τα ίδια. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι μέσα από το κείμενο φαίνεται η επδίωξη για κατασταλτικό χαρακτήρα της αστυνομίας, τον οποίο το ΚΚΕ θεωρεί συνένοχο.Επίσης φαίνονται και αυτά:

''ό,τι κι αν κάνουμε θα το κουκουλώσουν, αρκεί να πειθαρχούμε στις διαταγές των ανωτέρων.''

''Και μου το 'χουν υποσχεθεί πως κι εγώ θα πέσω στα μαλακά.

Τόσα χρόνια κάνω τον μαλάκα, μου το χρωστάνε.

Κυρίως φοβούνται, μην ανοίξω εγώ και άλλοι πολλοί το στόμα μας.''

Και σε ρωτάω αν έπρεπε ή αν δεν έπρεπε να δημοσιευτεί ένα κείμενο στο οποίο ένας μπάτσος παραδέχεται τα παραπάνω.

Αν πιστεύεις πως οι μπάτσοι θα παραιτηθούν, μόλις κάποιος κάνει καταγγελία τι να πω? Πραγματικά, με απογοητεύεις.

Όταν γίνεται επανάσταση, δε σπάνε απλά τζάμια, χύνεται αίμα. Το να βγεις και να τα κάνεις πουτάνα,να κάψεις κανά δυο τράπεζες και να τραυματίσεις δυο-τρεις μπάτσους τι ακριβώς προσφέρει? Χτυπάς το σύστημα? Όχι. Πείθεις τον κόσμο? Ούτε. Ακούγεται το αίτημά σου? Μπα. Μόνο ότι έγινε της Πόπης ακούγεται. Τότε τί? Το ΚΚΕ το μόνο που έκανε ήταν να διαχωρίσει τη θέση του από αυτό το πράγμα.
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #826 on: August 17, 2009, 13:58:39 pm »

Quote from: Niels on August 12, 2009, 20:11:33 pm
Πραγματικά βαριέμαι να λέω τα ίδια και τα ίδια. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι μέσα από το κείμενο φαίνεται η επδίωξη για κατασταλτικό χαρακτήρα της αστυνομίας, τον οποίο το ΚΚΕ θεωρεί συνένοχο.Επίσης φαίνονται και αυτά:

''ό,τι κι αν κάνουμε θα το κουκουλώσουν, αρκεί να πειθαρχούμε στις διαταγές των ανωτέρων.''

''Και μου το 'χουν υποσχεθεί πως κι εγώ θα πέσω στα μαλακά.

Τόσα χρόνια κάνω τον μαλάκα, μου το χρωστάνε.

Κυρίως φοβούνται, μην ανοίξω εγώ και άλλοι πολλοί το στόμα μας.''

Και σε ρωτάω αν έπρεπε ή αν δεν έπρεπε να δημοσιευτεί ένα κείμενο στο οποίο ένας μπάτσος παραδέχεται τα παραπάνω.

Αν πιστεύεις πως οι μπάτσοι θα παραιτηθούν, μόλις κάποιος κάνει καταγγελία τι να πω? Πραγματικά, με απογοητεύεις.

Όταν γίνεται επανάσταση, δε σπάνε απλά τζάμια, χύνεται αίμα. Το να βγεις και να τα κάνεις πουτάνα,να κάψεις κανά δυο τράπεζες και να τραυματίσεις δυο-τρεις μπάτσους τι ακριβώς προσφέρει? Χτυπάς το σύστημα? Όχι. Πείθεις τον κόσμο? Ούτε. Ακούγεται το αίτημά σου? Μπα. Μόνο ότι έγινε της Πόπης ακούγεται. Τότε τί? Το ΚΚΕ το μόνο που έκανε ήταν να διαχωρίσει τη θέση του από αυτό το πράγμα.

Τα quotes σου από σαν φράσεις ξεκομμένες από το νόημα του κειμένου είναι σωστά(ορθά) με την δική μου συλλογιστική.Το ζήτημα είναι όμως ότι δεν μπορούμε να απομονώνουμε φράσεις από ένα μεγάλο κείμενο και να καλούμε τον άλλον να σχολιάσει.Τα γενικότερα σχόλια μου για το κείμενο τα έγραψα στις προηγούμενες σελίδες.

Τώρα για ότι αφορά τους μπάτσους,προφανώς και δεν θα υπάρξεις στις μέρες μας μαζικό κύμα φυγής από την αστυνομία(αν είναι δυνατόν,αυτό είναι τρομερά ουτοπικό).Αυτό που θα καταφέρει όμως ένας "καλός μπάτσος" με το να καταγγέλει είναι να πολώσει την κοινωνία: Να καταλάβει(ή τουλάχιστον να υποψιαστεί λίγο παραπάνω) ο κάθε μπάρμπας στο κάθε χωριό τι ρόλο και ποιανού παίζει ηί "σύγχρονη" αστυνομία στην ελληνική κοινωνία.

Και το ξαναλέω,το άλλο μισό της βαρβαρότητας είναι να την ανέχεσαι.Αν είναι κοινό μυστικό(που είναι) ότι στο διπλανό τμήμα βασανίζουν κόσμο και εσύ δεν το καταγγέλεις όπου μπορείς τότε είσαι και εσύ υπεύθυνος.Η σιωπή είναι συνενοχή σε αυτή την περίπτωση και γι'αυτό λέω ότι ΟΛΟΙ οι μπάτσοι είναι μουνόπανα(καλά,ίσως μπορούν να εξαιρεθούν μερικοί μπάτσοι πχ στα κατσικοχώρια,αλλά δεν θα μιλάμε για το 2% του σώματος)

YARRRRRRRRRRRRRR
Niels

View Profile
« Reply #827 on: August 17, 2009, 14:19:55 pm »

Συμφωνώ σε αυτά που λες γενικά αλλά όπως δεν είναι σωστό να απομονώσω μερικές φράσεις από ένα κείμενο, έτσι δεν είναι σωστό να το κάνει και μία εφημερίδα. Επίσης, ένας μπάτσος μπορεί να θέλει να καταγγείλει ότι γίνεται εκεί μέσα αλλά να φοβάται, για τους ίδιους λόγους που κάποιος εργαζόμενος φοβάται να απεργήσει.
« Last Edit: August 17, 2009, 14:22:59 pm by Niels » Logged
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #828 on: August 17, 2009, 14:39:13 pm »

Quote from: Niels on August 17, 2009, 14:19:55 pm
Συμφωνώ σε αυτά που λες γενικά αλλά όπως δεν είναι σωστό να απομονώσω μερικές φράσεις από ένα κείμενο, έτσι δεν είναι σωστό να το κάνει και μία εφημερίδα. Επίσης, ένας μπάτσος μπορεί να θέλει να καταγγείλει ότι γίνεται εκεί μέσα αλλά να φοβάται, για τους ίδιους λόγους που κάποιος εργαζόμενος φοβάται να απεργήσει.

Με την διαφορά ότι αυτός που δεν απεργεί(επειδή φοβάται) δεν γαμάει(στην κυριολεξία) την ζωή κανενός,γιατί στο κάτω-κάτω αν αυτός γουστάρει να μην κάνει απεργία ποιος είμαι εγώ που θα τον αναγκάσω.Η απεργία είναι μια συλλογική απόφαση των εργαζομένων και όλοι όσοι δουλεύουν πρέπει να έχουν στο μυαλό τους το τι έχουν να κερδίσουν και τι έχουν να χάσουν με κάθε πράξη τους.That's how life works.

Από την άλλη όμως ο μπάτσος που φοβάται να καταγγείλει περιστατικά αστυνομικής βίας είναι δολοφόνος,γιατί αφήνει μέρα με την μέρα να βασανίζονται και να δολοφονούνται πχ μετανάστες,οι οποίοι ποτέ δεν υπέγραψαν κανένα χαρτί που λέει ότι γουστάρουν να τους κακομεταχειρίζονται.

YARRRRRRRRRRRRRR
Niels

View Profile
« Reply #829 on: August 17, 2009, 14:48:38 pm »

Ναι, μόνο που οι συνέπειες της απεργίας και της καταγγελίας δεν είναι οι ίδιες. Και τέλοσπάντων η κουβέντα δεν έχει νόημα(διαχωρισμός σε καλούς και κακούς μπάτσους). Το πρόβλημα είναι ο χαρακτήρας της αστυνομίας συνολικά, ένας χαρακτήρας καταστολής που σκοπός του είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων της αστικής τάξης, σκοπός κάθε δύναμης στα χέρια του κράτους. Αυτός ο χαρακτήρας της αστυνομίας σκοτώνει μαθητές και εργάτες, δεν είναι πρόβλημα καλού ή κακού μπάτσου
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #830 on: August 17, 2009, 15:34:36 pm »

πέρα όμως από τον ρόλο της αστυνομίας που νομίζω όλοι λίγο-πολύ συμφωνούμε,πρέπει να εξετάσουμε τι κάνουμε με τους μπάτσους τους ίδιους.Άμα θες είναι το ίδιο πρόβλημα με τους αστούς:Άμα ανατρέψουμε την εξουσία τους,μετά τι θα τους κάνουμε?Και εκεί ακριβώς τοποθετήθηκα εγώ και είπα ότι οι μπάτσοι δεν είναι καημένα παιδιά εργατών όπως μας λέει ο εκάστοτε υπουργός,αλλά είναι καθάρματα ΟΛΟΙ.

YARRRRRRRRRRRRRR
Tempus Fugit
Veteran
Καταστραμμένος

Tempus Mpatsit

View Profile
« Reply #831 on: August 19, 2009, 21:39:45 pm »

Quote from: Godhatesusall on August 17, 2009, 15:34:36 pm
Αλλά είναι καθάρματα ΟΛΟΙ.

Όλοι οι Μαυροι ειναι κατώτεροι
Όλοι οι Κινέζοι τρώνε ρύζι
Όλοι οι άντρες ειναι γουρουνια
and so on.

Tongue

"Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ όλο το συμπαν θα συνομωτήσει για να σου σπάσει τ' αρχίδια"
-Coelho my ass

Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #832 on: August 19, 2009, 22:16:15 pm »

Βέβαια το ότι οι μαύροι είναι κατώτεροι σαν φυλή στερείται των πιο βασικών επιχειρημάτων,ενώ η άποψη μου(που απ'ότι φαίνεται δεν την ασπάζεσαι) έχει ένα επιχείρημα.Άμα θες να συνεχιστεί η συζήτηση ή πρέπει να προβάλλεις επιχειρήματα που το καταρρίπτουν.

YARRRRRRRRRRRRRR
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #833 on: August 20, 2009, 00:37:10 am »

and fotis was roundhouse kicked out of the forum for being fucking trollbait

όλοι μισούμε τις επισφαλείς γενικεύσεις
απλά μέσα στους κοινωνικούς συσχετισμούς
αφουγκράσου από που μπορεί να προέρχεται ένα επιχείρημα του είδους
"υπάρχουν και καλοί μπάτσοι", ή έστω μη καθάρματα

στις ανά τόπους συζητήσεις επί παραδείγματι, νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο
ποιοί και πως απομακρύνουν την συζήτηση από αυτό που ουσιαστικά εχθρεύεσαι
τον θεσμό, και όχι το άτομο καθ' εαυτό

το ότι δεν θεωρείς το άτομο άμοιρο ευθυνών και χωρίς "λαβή" στις επιλογές του
και άρα κάποια στιγμή αναπόφευκτα οι κοινωνικοί σας ρόλοι θα σας φέρουν αντιμέτωπους
σε καμία περίπτωση δεν παρεκλίνει την όλη πολεμική σε ατομικό πεδίο
συμπεριλαμβάνοντας μια διαλεκτική με "προσωπικές επιλογές, χαρακτήρα, "ήθη και αξίες"
(μα τι άγνοια μπορεί να αναδίδει η έκφραση "είναι επιλογή μου", λες και φύτρωνουν στις κούτρες μας)

και τελικά μετά από πληθώρα απλοποιήσεων να τους κατατάσουμε σε "καλούς και κακούς"
με αυθαίρετα συμπεράσματα τραβηγμένα από στατιστικές "μελέτες", "έχω ένα ξάδερφο μπάτσο, διαμάντι το παιδί"
"τις προάλλες στην τροχαία μια μπατσίνα με εξυπηρέτησε γρήγορα και χαμογελαστά"
και τέτοιας διαλογής μυωπικά "παραδείγματα από την κοινωνία"

δηλαδή η καθολικότητα που έχει στην διαμόρφωση ο θεσμός απλά δεν κλονίζεται
οι μπάτσοι είναι αδέρφια μας και μεις αδερφοκτόνοι

pay close attention
Tempus Fugit
Veteran
Καταστραμμένος

Tempus Mpatsit

View Profile
« Reply #834 on: August 20, 2009, 20:26:05 pm »

Quote from: Godhatesusall on August 19, 2009, 22:16:15 pm
Βέβαια το ότι οι μαύροι είναι κατώτεροι σαν φυλή στερείται των πιο βασικών επιχειρημάτων,ενώ η άποψη μου(που απ'ότι φαίνεται δεν την ασπάζεσαι) έχει ένα επιχείρημα.Άμα θες να συνεχιστεί η συζήτηση ή πρέπει να προβάλλεις επιχειρήματα που το καταρρίπτουν.

Quote του Godahatesusall αλλα απαντηση και στον ex (σε οσα μπορεσα να καταλαβω τουλαχιστον  Tongue)

Η κλασσική γενίκευση οποιασδηποτε ομαδας κατ' εμε στερειται επιχειρηματος ετσι κι αλλιως. Εμείνα σε αυτη την
φραση -να πω την αμαρτια μου- χωρις να εχω διαβασει με λεπτομερεια ολη την συζητηση.
Μισο βιβλίο επιχειρηματα γιατι οι μαυροι ειναι κατωτεροι στο Mein Kampf. Tongue Αυτο δεν λέει κάτι.

Κρατάω απ' τον Ex_Mechanus οτι αλλο ο θεσμός και άλλο το άτομο.
Οσο επιτηδευμενα ειναι τα επιχειρηματα υπερασπισης στη συγκεκριμενη περιπτωση οπως το θεωρεις, ακόμη
πιο επιτηδευμενες είναι οι γενικευσεις και ομαδοποιησεις χωρις περιθωριο εξαιρεσεων. Τα οσα τετοια
παραδειγματα εχω δει ειναι ειτε "υποπτα" ειτε προερχομενα απο αγνοια.

"Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ όλο το συμπαν θα συνομωτήσει για να σου σπάσει τ' αρχίδια"
-Coelho my ass

Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #835 on: August 21, 2009, 13:24:18 pm »

Αναγνωρίζεις ότι υπάρχει μία πράξη την οποία άμα την κάνει συστηματικά κάποιος,τον χαρακτηρίζεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο?(και προφανώς ο χαρακτηρισμός και οι προϋποθέσεις για να χαρακτηρίσεις κάποιον κάπως ποικίλλουν από άτομο σε άτομο)

Πχ αν ένας πολιτικός συστηματικά και αποδεδειγμένα έκλεβε τον λες ή δεν τον λες διεφθαρμένο/λαμόγιο/καραγκίοζη κοκ?
     ένας τύπος που με μαύρη κουκούλα κατέδιδε συστηματικά στους γερμανούς τους αντάρτες, τον λές ή δεν τον λες  ρουφιάνο/χαφιέ κοκ?

Άπαξ και δεχτείς ότι μπορούμε -για ευκολία συνενόησης κυρίως- να χαρακτηρίσουμε ανθρώπους,σε ρωτάω:

Τι γίνεται αν μια ολόκληρη κατηγορία ανθρώπων διαπράττει συνεχώς μια πράξη που με κάνει να τους αποκαλώ πχ καραγκιόζηδες?

Γιατί έτσι αρχίζει η συλλογιστική μου για τους μπάτσους.Εφόσον σιωπούν στο καθημερινό βασανιστήριο που υπόκεινται πολλές κοινωνικές ομάδες,τους θεωρώ συνένοχους στο έγκλημα(είπαμε,το άλλο μισό της βαρβαρότητας είναι να την ανέχεσαι).

Άμα πρόσεξες,δεν χρησιμοποίησα πουθενά στην παραπάνω συλλογιστική την λαθεμένη επαγωγή του πχ Χίτλερ :Ο κώστας είναι μαύρος,ο κώστας είναι κλέφτης,άρα όλοι οι μαύροι είναι κλέφτες.(btw έχω δει κάπου στο internet μια έκδοση του mein kampf στην οποία στις μονές σελίδες είναι το πρωτότυπο κείμενο και στις ζυγές είναι επιχείρημα προς επιχείρημα κατάρριψη των απόψεων του χίτλερ από ανθρωπολόγους)

YARRRRRRRRRRRRRR
pmousoul
Guest
« Reply #836 on: August 21, 2009, 16:56:27 pm »

πάντως εάν αρχίσουν να μιλάνε.. πολλοί θα πάρουν πόδι..

και εάν έχεις οικογένεια και δάνεια και υποχρεώσεις φοβάσαι λίγο.. ε?

θα μου πεις να μην γινόσουν μπάτσος.. αλλά η ζωή δεν τα φέρνει πάντα όπως τα θες..
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #837 on: August 21, 2009, 17:39:58 pm »

Quote from: lost body on August 21, 2009, 16:56:27 pm

πάντως εάν αρχίσουν να μιλάνε.. πολλοί θα πάρουν πόδι..

και εάν έχεις οικογένεια και δάνεια και υποχρεώσεις φοβάσαι λίγο.. ε?

θα μου πεις να μην γινόσουν μπάτσος.. αλλά η ζωή δεν τα φέρνει πάντα όπως τα θες..

Αυτό το λες για τους μπάτσους και ακούγεται στα αυτιά αρκετών λογικό.

Λες όμως το ίδιο για πχ
τους διεφθαρμένους πολιτικούς(δάνεια για τις βίλες έχουν κι'αυτοί)?
για τους έμπορους ναρκωτικών?

Για να μην τα ισωπεδώνουμε όλα,μπορώ να βρω δουλειές(αρκετές μάλιστα) τις οποίες κανείς δεν ήθελε να κάνει,αλλά αρκετοί συμπολίτες μας υποχρεώνονται να κάνουν(πχ κανείς δεν θέλει σαν τραπεζικός υπάλληλος να κάνει κατασχέσεις &εξισώσεις,αλλά αναγκάζεται να κάνει την δουλειά αυτήν για να ζήσει).Άρα,κάπου πρέπει να μπει μια διαχωριστική γραμμή.Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν εχει χρειαστεί να την χαράξω επακριβώς,αλλά ξέρω στα σίγουρα ότι οι μπάτσοι,οι διεφθαρμένοι μέχρι το κόκκαλο πολιτικοί,οι έμποροι ναρκωτικών κλπ είναι στην ζώνη των καθαρμάτων...

YARRRRRRRRRRRRRR
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #838 on: January 22, 2010, 14:51:28 pm »

Αδιανόητος μλκας...

διαβάστε...

Κούγιας: Τα δικά σας και τα δικά μας 16χρονα δεν είναι ίδια με το θύμα
22 Ιανουαρίου 2010, 12:43

Η Τζίνα Τσαλικιάν δεν άντεξε και ξέσπασε κατά του Αλέξη Κούγια, όταν εκείνος ισχυριζόμενος ότι ο Αλέξης είχε λάβει μέρος στα συγκεκριμένα επεισόδια, ανέφερε ότι «τα 16χρονα αυτά δεν είναι σαν τα δικά σας και τα δικά μας, πρέπει να δούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά».

Εξοργισμένη, η μητέρα του Αλέξη σηκώθηκε από τη θέση της και άρχισε να φωνάζει προς το συνήγορο υπεράσπισης: «πως το ξέρετε το δικό μου το παιδί; Τι είναι αυτά που λέτε;».

Αστυνομικοί παρενέβησαν και ηρέμησαν την Τζίνα Τσαλκιάν. Ωστόσο, η ένταση δεν τελείωσε εκεί. Ο Αλέξης Κούγιας επέμεινε. Παρουσιάζοντας αθλητική εφημερίδα της 7ης Δεκεμβρίου είπε προς το δικαστήριο «εκείνη την ημέρα στον αγώνα 13χρονα και 16χρονα άνοιξαν κεφάλια». «Ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου είναι ότι δεν σκότωσε κανέναν. Ηταν μια τραγική συγκυρία. Ευρισκόμενος προ του κινδύνου να αντιμετωπίσει επικίνδυνες καταστάσεις πυροβόλησε στον αέρα.

Ένταση προκλήθηκε στην έναρξη της δίκης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αφορμή στάθηκε το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια να κληθούν ως μάρτυρες φίλοι του δολοφονηθέντος ανηλίκου, για τους οποίους υποστήριξε ότι βρίσκονταν σε αγώνα πόλο στο κολυμβητήριο του Χαλανδίου όπου σημειώθηκε επεισόδια.

«Θα δείτε από τις καταθέσεις και την δικογραφία που έχει σχηματιστεί ότι εκεί ήταν και το θύμα και οι φίλοι του» είπε ο Κούγιας, υποστηρίζοντας ότι οι νεαροί είχαν επιθετική συμπεριφορά, την οποία μετέφεραν μετά και στα Εξάρχεια. Ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι ο αστυνομικός βρέθηκε ενώπιον 30 νεαρών ατόμων, ένιωσε να απειλείται και για αυτό πυροβόλισε στον αέρα.

Ο δικηγόρος ζήτησε να κληθούν μάρτυρες να καταθέσουν σχετικά με τα γεγονότα στο Χαλάνδρι, υποστηρίζοντας ότι και ο Γρηγορόπουλος είχε βρεθεί με φίλους του στον επίμαχο αγώνα.

Έντονη ήταν η αντίδραση της πολιτικής αγωγής, η οποία έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της δίκης και μετάθεσης του κέντρου βάρους από τον κατηγορούμενο στο θύμα.

Ο κ. Αλέξανδρος Κατσαντώνης δήλωσε «ουδείς συνδέει το θύμα με χούλιγκανς στον αγώνα πόλο, δεν προκύπτει από πουθενά», ενώ ο έτερος συνήγορος κ.Μυλωνόπουλος αναρωτήθηκε «δηλαδή θα δικάσουμε το Γρηγορόπουλο για επεισόδια στο γήπεδο;».

«Άκουσε κανείς από εμάς εδώ ότι ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος συμμετείχε σε αυτά τα επεισόδια; Εμείς έχουμε στοιχείο ότι ήταν απλώς εκεί. Έχουμε σεβασμό στη μνήμη του θύματος αλλά η δίκη είναι κάτι άλλο», ανταπάντησε ο Αλέξης Κούγιας.

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε επί του αιτήματος του κ.Κούγια ότι θα κρίνει από τη διαδικασία εάν είναι αναγκαία η κλήτευση των μαρτύρων σχετικά με τα επεισόδια στο Χαλάνδρι, ενώ για το βίντεο αλλά και δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί μετά τον αγώνα πόλο αποφάσισε ότι εκ προοιμίου φαίνεται να μην σχετίζονται άμεσα με την παρούσα υπόθεση, επιφυλασσόμενο αν προκύπτουν στοιχεία και κριθεί αναγκαίο να ζητηθεί να προσκομιστούν.

Αυτή την ώρα, η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση της μητέρας του Αλέξη. Η κ. Τσαλικιάν όπως και η μητέρα της Χαιραφκί Τσαλικιάν καθώς και η αδερφή του 15χρονου μαθητή, Αρετή Γρηγοροπούλου έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής που νωρίς το πρωί απεδέχθη προς στήριξη της κατηγορίας.

Όπως είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου αστικώς υπεύθυνο για το θάνατο του 15χρονου είναι το δημόσιο, σε βάρος του οποίου μπορεί εφόσον το επιθυμεί να στραφεί η οικογένεια.

Η πολιτική αγωγή ωστόσο εξέφρασε την άποψη ότι η οικογένεια αστικά μπορεί να στραφεί και σε βάρος των δύο αστυνομικών καθώς κρίνει ότι η πράξη τελέστηκε κατά παράβαση εντολής.

«Είναι επώδυνη διαδικασία, θα την περάσουμε»

«Δεν αποδέχομαι τον θάνατο κανενός ανθρώπου. Ισα ίσα, στην κοινωνία έξω θα έμπαινα ασπίδα μπροστά στον οποιονδήποτε, είτε για συνάδελφό μου, είτε για τα παιδιά αυτά. Στη δύσκολη εκείνη στιγμή βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν το αποδέχομαι. Θέλω να δώσω κουράγιο και στη μητέρα του και σε μένα. Είναι δύσκολη διαδικασία, θα ακουστούν πολλά εδώ και για εκείνον και για μένα. Εντάξει. Είναι επώδυνη η διαδικασία, θα την περάσουμε».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Επαμεινώνδα Κορκονέα, όταν στην έναρξη της δίκης η πρόεδρος του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Άμφισσας του ζήτησε να απαντήσει στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο που τον βαρύνει για το θάνατο του Αλέξη.

Ο συγκατηγορούμενος και συνάδελφος του ειδικού φρουρού, Βασίλης Σαραλιώτης απάντησε στην πρόεδρο επί της κατηγορίας ότι δεν την αποδέχεται. «Είμαι σίγουρα αθώος και θα αποδειχθεί».

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ενώ για συνέργεια κατηγορείται ο συνάδελφός του.
Zougla.gr

http://www.madata.gr/epikairotita/social/50446.html

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #839 on: January 22, 2010, 14:58:57 pm »

νταξει Κουγιας τα σπαει απλά, τρολλαρει τα δικαστηρια! Grin

«Δεν αποδέχομαι τον θάνατο κανενός ανθρώπου. Ισα ίσα, στην κοινωνία έξω θα έμπαινα ασπίδα μπροστά στον οποιονδήποτε, είτε για συνάδελφό μου, είτε για τα παιδιά αυτά. Στη δύσκολη εκείνη στιγμή βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν το αποδέχομαι. Θέλω να δώσω κουράγιο και στη μητέρα του και σε μένα. Είναι δύσκολη διαδικασία, θα ακουστούν πολλά εδώ και για εκείνον και για μένα. Εντάξει. Είναι επώδυνη η διαδικασία, θα την περάσουμε».
Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Επαμεινώνδα Κορκονέα, όταν στην έναρξη της δίκης η πρόεδρος του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Άμφισσας του ζήτησε να απαντήσει στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο που τον βαρύνει για το θάνατο του Αλέξη.

οπως εχω ξαναπει, φταιει η πουτανα η στιγμη!  Cheesy

bay bay timy.
Pages: 1 ... 54 55 [56] 57 58 ... 65 Go Up Print
Jump to: