• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 10:34:03 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 10:34:03 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426707
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 35
Guests: 105
Total: 140
dirac1
jimalexoud
Mr Watson
asemas
goustafson
alice
JoHn!
GP
odysseaskar
ilazarit
kalantzopoulos
ellimoschou
grammaths
vajim
dedhe
Billyskotsikas
kkotsopo
angelos
PAPARI69
andreas2000
chidi anagonye
chris_p30
s
aachmet
DJ Stefzia
NET2GRID
John120196
elizabeth
tzortzis
cchristodoulou
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Διοίκηση τμήματος (Moderators: PolarBear, tzortzis) > ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 14 Go Down Print
Author Topic: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  (Read 24238 times)
nbourgis
Guest
Re: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
« Reply #15 on: November 27, 2008, 02:34:12 am »

Πρεπει να κλαιει ο ελληνας φορολογουμενος με αυτες τις καταστασεις.
giannoulis
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #16 on: November 27, 2008, 13:00:06 pm »

Σήμερα στις 1:30 είναι η ΓΣ Τμήματος?
anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
« Reply #17 on: November 27, 2008, 13:01:27 pm »

ναι
electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #18 on: November 27, 2008, 16:43:12 pm »

Quote from: pandora on November 26, 2008, 15:17:16 pm
Επισυνάπτω την ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης Τμήματος

(για όσους δεν έχουν ξαναπάει, γίνεται στην αίθουσα απέναντι από τα ασανσέρ δίπλα στις γραμματείες)

Σε αυτή τη ΓΣ πρέπει ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ, μια που τα θέματα που θα συζητηθούν ΜΑΣ ΘΙΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, όπως τα βιβλία και οι εξετάσεις των μαθημάτων.

Οφείλουμε να μην ξαναφήσουμε στα χέρια των 5-10 ατομων την τύχη ζητημάτων που αφορούν ΑΜΕΣΑ τις σπουδές μας. Άλλωστε η παρουσία πολύ κόσμου μπορεί από μόνη της να αποτρέψει έκτροπα που είδαμε να γίνονται σε προηγούμενες ΓΣ. Σημειώνεται ότι αν δεν γίνει ΓΣ συλλόγου φοιτητών και δεν παρθεί απόφαση για συγκεκριμένη δράση, το οποιοδήποτε "σπάσιμο" της συνέλευσης τμήματος δεν νομιμοποιείται. Αλλά αυτό προϋποθετει να ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ.

ΥΣ Στην ημερήσια διάταξη που επισυνάπτω σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ, Μάργαρη προστίθεται το θέμα της ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ.

Quote from: akis on November 27, 2008, 01:33:07 am
δλδ σαν συλλογος περιμενουμε τον μεσσια μαργαρη να αποφασισει να δοθουν τα βιβλια με το παλιο συστημα αψηφωντας τον νεο νομο, ενω αλλιως περιμενουμε τον μεσσια μαργαρη να αποφασισει να δοθουν τα βιβλια με το νεο συστημα αψηφωντας τη γενικη συνελευση των φοιτητων.. Grin

Είναι όντως εντυπωσιακό το γεγονός ότι πρώτα απ'όλα μας καίει το αν θα σπάσει η συνέλευση τμήματος ή όχι ή το ότι πιστεύουμε πως οι λύσεις για να πάρουμε βιβλία είναι μόνο δύο (όπως ανέφερε ο akis). Τόσα ποστ έχουν γραφεί για το θέμα του σπασίματος των συνελεύσεων τμήματος και άλλα τόσα σαν αυτό του aki. Ένα ποστ όμως, μια συζήτηση όπου να χουν προταθεί λύσεις (να έχουν καταγραφεί προτάσεις δηλαδή) για να καταφέρετε να πάρετε όσα βιβλία χρειαζόσαστε δεν έχει γραφεί. Και να πεις ότι δεν έχετε δημιουργική φαντασία..

Αν διάβαζε κάποιος άγνωστος με το θέμα όλα αυτά τα τόπικ, ένας ξένος επισκέπτης του φόρουμ ρε αδερφέ, θα νόμιζε με όλα αυτά που γράφονται ότι τα παιδιά δεν πολυκαίγονται να πάρουν όλα τα βιβλία που χρειάζονται, άλλες είναι οι προτεραιότητές τους και τα θέματα που τους απασχολούν.
Είναι όντως έτσι?

Προσέξτε, θα αναγκάσετε τους παλιούς που έχουν πάρει ήδη όλα τους τα βιβλία (και θεωρητικά δεν καίγονται για το θέμα) να σας προτείνουν λύσεις για να πάρετε τα βιβλία σας και αυτό δεν είναι και πολύ σωστό..γιατί που να πάρει κάποιοι πρέπει να συνεχίσουν την παραγωγική παράδοση των συνελεύσεων έτους και των ομάδων εργασίας..έτσι δεν είναι που να πάρει?

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #19 on: November 27, 2008, 16:54:18 pm »

κ. Δημάκη, κ. Μάργαρη,

Συμμετέχοντας λίγο στο θεατρικό που παίζετε τους τελευταίους μήνες, αλλά με έναν άλλο ρόλο, θα ήθελα και γω με τη σειρά μου να "ευχαριστήσω" τον κ. Μάργαρη που ομολόγησε σήμερα ότι ο λόγος που δεν διανέμονταν μέχρι στιγμής τα βιβλία δεν ήταν εντέλει η απόφαση της συνέλευσης του συλλόγου φοιτητών αλλά τα γνωστά γραφειοκρατικά προβλήματα που εμφανίζονται με την εφαρμογή του νέου προεδρικού διατάγματος. Και ω του θαύματος, σήμερα που ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα που έφτιαξε ένας φοιτητής και που θα λύσει τα γραφειοκρατικά προβλήματα μπορεί πλέον να αρχίσει η διανομή των βιβλίων.

Λυπάμαι όμως πρώτον για όλα αυτά τα νέα παιδιά που αφού φάγανε το παραμύθι ότι ο λόγος που δεν παίρνουν βιβλία είναι η απόφαση του συνέλευσης του συλλόγου φοιτητών τρέχανε μετά αγχωμένοι να πείσουν τη συνέλευση να αποφασίσει υπέρ της εφαρμογής του προεδρικού διατάγματος μπας και πάρουν την επόμενη μέρα βιβλία. Τους κοροιδέψατε και θα χει ενδιαφέρον να δούμε τι λένε τώρα. Επίσης, λυπάμαι που ως "παιδαγωγοί" και οι δυό σας καταφέρατε με το θεατρικό σας να σπείρετε τη διχόνοια και να χωρίσετε τους φοιτητές σε δύο στρατόπεδα (πολλές οι αλληλοπροσβολές που εκτοξεύονταν όπως "φταίνε αυτοί οι κολλημένοι αριστεροί ψευτοεπαναστάτες της πορδής που με τα πλαίσια που κατεβάζουν στη συνέλευση δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ βιβλία, αφού μας το είπε ο Μάργαρης ότι αν δεν ψηφίσουμε στη συνέλευση των φοιτητών υπέρ του προεδρικού διατάγματος δεν θα πάρουμε βιβλία" κι άλλα ωραία ευφάνταστα). Φταίνε βέβαια και αυτοί που τα πίστεψαν.

Υπάρχει μια προϋπόθεση για να μπορέσουμε φοιτητές και καθηγητές να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση πάνω σε ένα θέμα (όπως τη διανομή των συγγραμμάτων), δίχως κραυγές και συνθήματα αλλά με επιχειρήματα και συγκροτημένο λόγο. Και αυτή η προϋπόθεση ισχύει και για να μπορέσουμε να χτίσουμε μια συμμαχία κυρίως για τα επόμενα και σοβαρότερα που έρχονται (Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, διάσπαση πτυχίου κ.α.). Ποιά είναι αυτή η προϋπόθεση? Είναι η ειλικρίνεια και το άνοιγμα των χαρτιών από όλες τις πλευρές. Να πούνε όλοι ανοικτά και με παρρησία τις απόψεις, τις προθέσεις και τις πληροφορίες που έχουν. Αυτό είναι που χρειάζεται και όχι αυτό το κρυφτούλι που παίζατε τόσο καιρό όπου στις διευκρινιστικές ερωτήσεις που σας κάναμε στην Electroauth είτε απαντούσατε με μισόλογα είτε λέγατε ψέμματα ("αν δεν πάρει η συνέλευση των φοιτητών απόφαση υπέρ του νέου προεδρικού διατάγματος δεν θα πάρετε βιβλία") που εντέλει το μόνο που κάναμε είναι να αποπροσανατολίζουν και να δυσκολεύουν τη δυνατότητα διενέργειας μιας σοβαρής συζήτησης πάνω στο θέμα. Φέρετε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την ασυνενοησία.

Πρόταση από πλευράς φοιτητών για τον τρόπο διανομής των βιβλίων υπάρχει. Έχει ακουστεί στις συνελεύσεις των φοιτητών, έχει ακουστεί εμμέσως και από τον κ. Τσιμπούκη σε μια περσινή συνέλευση τμήματος. Θα αντέξετε όμως να την ακούσετε, να την συζητήσετε και αν συμφωνούν και τα μέλη ΔΕΠ να την προωθήσετε και να την εφαρμόσετε σε συνεργασία και με τα άλλα πανεπιστήμια ή "θα μας ξαποστείλετε για σερβις και για χαμόμηλο"??
 (όπως αναφέρει το "Ανεμολόγιο" του Τριπολίτη που εκφωνήσατε μεν στη σημερινή ορκομωσία κ. Μάργαρη αλλά μάλλον δεν καταλάβατε σε ποιόν απευθύνεται πρώτα).

-Τάσος
« Last Edit: November 27, 2008, 16:59:45 pm by electroSOK » Logged

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
Salvation
Guest
« Reply #20 on: November 27, 2008, 18:19:51 pm »

Τελικά έχουμε καμιά ενημέρωση σχετικά τι αποφασίστηκε για το θέμα των βιβλίων;
tomshare3
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

011101000110111101101101

View Profile
« Reply #21 on: November 27, 2008, 18:24:32 pm »

συμφωνα με τα λεγομενα του μαργαρη απο δευτερα θα επιλεγουμε ηλεκτρονικα τα συγγραμματα που θελουμε και θα μπορουμε να παμε στα βιβλιοπωλια να τα παρουμε!..
Ουσιαστικα η λιστα περασε!

..try not. Do. Or do not.
akis
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Απ: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
« Reply #22 on: November 27, 2008, 18:29:22 pm »

electrosok ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του...κάποτε, όταν θα νιώσει πως πρέπει να αντιδράσει κι αυτός, ίσως το κάνει..

Προσωπικά, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν διαφωνώ με την εφαρμογή της λίστας στην υπάρχουσα μορφή της όπως έχει φτιαχτεί από το τμήμα. Ανάλογα αισθάνονται και πολλοί άλλοι με τους οποίους το έχω συζητήσει που δυστυχώς απ'ότι βλέπω δεν το εκφράζουν εδώ μέσα...ίσως επειδή ντρέπονται να το πουν μέσα σε αυτό το κλίμα που επικρατεί...
Πιστεύω χρειάζονται κάποιες αλλαγές στη λίστα, αλλά το όλο σκηνικό δεν άφησε κανέναν να σκεφτεί τι πρέπει να αλλάξει σε αυτήν για να γίνει καλύτερη.. το μόνο που σκέφτονταν όλοι ήταν το αν θα πάρουμε ή όχι βιβλία.

επίσης κακώς γενικεύεις στο θέμα με τα δυο στρατόπεδα φοιτητών...
δεν γυρνάνε όλοι το κεφάλι για να μην πουν μια καλημέρα σε κάποιον που έχει άλλες θέσεις απο τις δικές του Wink

σχετικά με την συνέλευση τμήματος, αποφασίστηκε να μοιραστούν τα βιβλία με την λίστα χωρίς όμως να υπάρξει καμία συζήτηση...γενικώς έγινε χαμός μετά όπως καταλαβαίνετε...
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #23 on: November 27, 2008, 20:05:27 pm »

Ο Μάργαρης έχει ξεφύγει. Σας μεταφέρω κάποια πράγματα που ειπώθηκαν εκεί μέσα για να καταλάβετε με ποιον έχουμε να κάνουμε.

Καπνιάς: "Θέλω να μου πείτε, πώς στάλθηκε η λίστα συγγραμμάτων στην πρυτανεία και στους εκδότες αφού δεν είχε πάρει απόφαση το τμήμα;"
Μάργαρης: "Με δική μου ευθύνη."
Καπνιάς: "Μα δεν είναι παράνομο να στέλνεται λίστα στους εκδότες χωρίς να έχει πάρει απόφαση το τμήμα;"
Μάργαρης: "Ναι, παράνομο είναι αυτό που έκανα. Παράνομη όμως είναι και η παρουσία σας εδώ μέσα. Ήταν αυθαίρετο να σπάσει τότε η συνέλευση τμήματος. Ε, ανάμεσα στη δικιά σας αυθαιρεσία και στη δικιά μου, προτιμώ τη δικιά μου."

Και μετά από λίγο είπε νομίζω "οι καθηγητές είναι ομόφωνα υπέρ της λίστας", αλλά χωρίς να έχουν ψηφίσει οι καθηγητές(!!!), και... διέλυσε τη συνέλευση!

Καταρχάς αναρωτιέμαι πώς ανέχονται οι υπόλοιποι καθηγητές να καπελώνονται συστηματικά από αυτόν τον άνθρωπο, που όπως αποδεικνύεται έχει το συνήθειο να παίρνει "ομόφωνες" αποφάσεις μόνος του. Βλέπουμε μάλιστα ότι η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται είτε τα υπόλοιπα μέλη της συνέλευσης είναι απόντα είτε είναι παρόντα! Και άντε πες ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα ψιλοαδιαφορούν γιατί δεν τους θίγει... μεθαύριο μπορεί κάτι να θίγει και τους ίδιους! Είναι δυνατόν να αφήνουν να γίνει καθεστώς αυτή η κατάσταση;

Μετά μπαίνει το ζήτημα αν τον ανεχόμαστε εμείς ως φοιτητές...

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
Απ: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
« Reply #24 on: November 27, 2008, 20:09:23 pm »

δε νομιζω παντως να υπαρχει διαφωνια απο τα υπολοιπα μελη ΔΕΠ και να μην εκδηλωνονται...
και δεν δικαιολογω την μη ψηφοφορια....

αλλα σιγουρα υπαρχουν πολλοι που αυτη τη στιγμη σκεφτοναι οτι ευτυχως και η αυθαιρεσια του μαργαρη και θα παρουμε βιβλια

tu/e
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #25 on: November 27, 2008, 20:19:58 pm »

Αν μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους, τι να πω!

Όσο για τους καθηγητές, ας σου απαντήσουν καλύτερα οι ίδιοι για τη στάση τους...

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
Re: Απ: ΓΣ Τμήματος 27/11 με θέμα ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
« Reply #26 on: November 27, 2008, 20:24:38 pm »

Αν και ο akis με κάλυψε 100% με την απάντησή του....

Τάσο

Η κριτική σου είναι καλοδεχούμενη. Πραγματικά όμως έχω μια απορία... στα τελευταία σου πόστ όπου συνήθως εγκαλείς τους άλλους για μη - δράση, μή - ύπαρξη αντιπρότασης κτλ πάντα ακούω ότι πρόταση υπάρχει, αλλά εν τέλει δεν την αναφέρεις. Επειδή απλά αυτή τη στιγμή δεν πάει το μυαλό μου στην συγκεκριμένη πρόταση που λές ότι έχει ακουστεί στις ΓΣ, θα ήθελα να μας την πείς και εδώ, μια που εδώ και δημόσια μας κριτικάρεις - και πολύ καλά κάνεις.

Την μόνη πρόταση που έχω στο μυαλό μου και την έχουμε συζητήσει είναι η σχετική με τα αποθέματα των βιβλίων στις βιβλιοθήκες που θα πρέπει να είναι σαφώς μεγαλύτερη και να καλυπτει όλους τους φοιτητές (αν δεν κάνω λάθος εκείνο το βράδυ συζητούσαμε για ένα κομμάτι του προεδρικού διατάγματος). Αν δεν είναι αυτή και είναι κάποια άλλη, ή στη θεωρητική περίπτωση που είμαι πνευματικά ανάπηρη και δεν την πήρα χαμπάρι τόσο καιρό, θα σε παρακαλούσα να την καταθέσεις και εδώ. Αλλιως ειλικρινά δεν έχει νόημα να εγκαλούμε ο ένας τον άλλον για την ύπαρξη προτάσεων ή όχι, πές την μας, εμείς τουλάχιστον θα την αντέξουμε.

Μια αντιπρόταση ή κάποια συγκεκριμένη δράση περιμέναμε όλοι τόσο καιρό που δεν ψηφιζόταν η λίστα. Αντιθέτως το μόνο που είδαμε ήταν αδράνεια και απειλές από τζάμπα μάγκες. Την συγκεκριμένη πρόταση που ανέφερα παραπάνω αν μου δινόταν η ευκαιρία θα την εξέφραζα σήμερα στη ΓΣ του τμήματος, μου δόθηκε η ευκαιρία και μίλησα για λίγο για ένα άλλο εξίσου σημαντικό θέμα. Πάντως ήταν στις προθέσεις μου να αναφερθεί.

Τη άποψή μου για τα κλειδώματα την ξέρεις, με συνθήκες τρομοκρατίας είναι αδύνατο ένας νοήμων άνθρωπος με φυσιολογικό IQ να συζητήσει, να συναποφασίσει, να συνδιαμορφώσει και όλα αυτά τα ωραία που θέλουμε να πετύχουμε και εμείς μέσα στο σύλλογό μας, και σε συνεργασία με τους καθηγητές μας. Στρατόπεδα δεν ξέρω αν υπάρχουν, εγώ βλέπω παρέες των 5-10 ατόμων. Οπότε για μένα ξεκινάμε από κει και πάμε μετά παρακάτω. Θέλω να εκφράζομαι χωρίς φόβο, κι εγώ και πολλοί άλλοι. Τώρα αν σε εντυπωσιάζουν οι προτεραιότητές μου, λυπάμαι αλλά αυτές είναι, είμαστε απλά διαφορετικοί άνθρωποι. Wink

Quote from: akis on November 27, 2008, 18:29:22 pm
ίσως επειδή ντρέπονται να το πουν μέσα σε αυτό το κλίμα που επικρατεί...

Αυτό είναι το κομβικό σημείο του όλου θέματος. Η ηθική και το αγωνιστικό φρόνημα των πάντων κριτικάρονται από μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, σε σημείο που ανάγεται το θέμα της τοποθέτησης επί οποιουδήποτε πολιτικού θέματος σε 100% θέμα ηθικής.

Να θυμίσω παλιές ατάκες ? "Πόσο ζωο μπορεις να είσαι που θέλεις να σταματήσει η κατάληψη, που ξεχνας τους αγώνες σου, που αυτοακυρώνεσαι ηθικά, που χάνεις την αξιοπρέπειά σου, που σε ενδιαφέρουν μόνο τα βιβλιαράκια σου κ.ο.κ." Έχουν ακουστεί όλες σε ΓΣ φοιτητών.

Πολλή ηθικολογική τρομοκρατία έχουμε υποστεί και εμένα πλέον δεν μου καίγεται καρφάκι. Στην τελική, προσωπικά θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ παρακινδυνευμένο να κριτικάρω την ανθρωπιά του διπλανού μου, δεν θεωρώ ότι είμαι και καλύτερος άνθρωπος από τους άλλους. Ο καθένας έχει μέσα του το καλύτερο και το χειρότερο, που βγαίνει στην επιφάνεια ή εκφράζεται ανάλογα με τις συνθήκες.

Ο χωρισμός λοιπόν των φοιτητών σε στρατόπεδα με βάση ηθικολογικά και όχι πολιτικά κριτήρια, είναι ακόμη χειρότερος από τα πατερναλιστικά - πολιτικάντικα μέιλ της λίστας, που σου ομολογώ ότι ούτε εμένα μου αρέσουν.

Btw προτάσεις σήμερα έγιναν πχ για σύσταση επιτροπής που θα συζητά την μειωμένη συμμετοχή των φοιτητών στα μαθήματα και την αποτυχία στις εξετάσεις, από τον Πρόεδρο, ο οποίος ζήτησε, και άκουσε και προτάσεις φοιτητών επί του θέματος.

Αυτά προς το παρόν.

ΥΣ Κύριε Πρόεδρε και αξιότιμοι κύριοι καθηγητές μας, ελπίζω να έχετε καταλάβει ότι με την σημερινή επιλογή σας να παρακάμψετε διαδικασίες έχετε οι ίδιοι απαξιώσει τις διαδικασίες του Πανεπιστημίου.
Δεν ξέρω αν η επιλογή αυτή ήταν και πολύ διαφορετική από τις επιλογές των μπράβων που "φυλούσαν" τις πόρτες. Σας είχα για περισσότερο θαρραλέους ανθρώπους.

Ηλιάνα Παππή

« Last Edit: November 27, 2008, 20:46:08 pm by pandora » Logged
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #27 on: November 27, 2008, 21:21:02 pm »

Quote from: akis on November 27, 2008, 18:29:22 pm
electrosok ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του...κάποτε, όταν θα νιώσει πως πρέπει να αντιδράσει κι αυτός, ίσως το κάνει..

Προσωπικά, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν διαφωνώ με την εφαρμογή της λίστας στην υπάρχουσα μορφή της όπως έχει φτιαχτεί από το τμήμα. Ανάλογα αισθάνονται και πολλοί άλλοι με τους οποίους το έχω συζητήσει που δυστυχώς απ'ότι βλέπω δεν το εκφράζουν εδώ μέσα...ίσως επειδή ντρέπονται να το πουν μέσα σε αυτό το κλίμα που επικρατεί...
Πιστεύω χρειάζονται κάποιες αλλαγές στη λίστα, αλλά το όλο σκηνικό δεν άφησε κανέναν να σκεφτεί τι πρέπει να αλλάξει σε αυτήν για να γίνει καλύτερη.. το μόνο που σκέφτονταν όλοι ήταν το αν θα πάρουμε ή όχι βιβλία.

επίσης κακώς γενικεύεις στο θέμα με τα δυο στρατόπεδα φοιτητών...
δεν γυρνάνε όλοι το κεφάλι για να μην πουν μια καλημέρα σε κάποιον που έχει άλλες θέσεις απο τις δικές του Wink

σχετικά με την συνέλευση τμήματος, αποφασίστηκε να μοιραστούν τα βιβλία με την λίστα χωρίς όμως να υπάρξει καμία συζήτηση...γενικώς έγινε χαμός μετά όπως καταλαβαίνετε...

γενικά συμφωνώ με τον άκη...όπως και θεωρώ οτι η λιστα είναι καλύτερο σύστημα απο το παλιό (έστω και λίγο καλύτερο-προφανως το ένα και μοναδικό ςσυγγραμμα διατηρείται παρα τις μαλακιες που λεει ο Στυλιανίδης). Δεν μπορώ να πώ οτι τις τελευταίες μέρες δεν με ικανοποίησε η δοκιμαστικη λειτουργία του συστήματος δηλώσεων και η ανακοίνωση οτι θα συζητηθεί το θέμα των βιβλίων στη ΓΣ.

Γενικα ήταν σαφές οτι ήταν ο μόνος τρόπος να πάρουμε δωρεάν βιβλία.Εκβιασμός? Ίσως. Προσωπικά, δεν θα μπορούσα να δώσω εξετασεις ευκολα χωρίς βιβλία...

παρόλα αυτά η "εξοδος του μεσολογγιου" σημερα απο την ΓΣ ηταν κωμικοτραγική. Τι φοβόσασταν κύριοι καθηγητές? 
« Last Edit: November 27, 2008, 21:23:43 pm by Karaμazoβ » Logged

fourier
Guest
« Reply #28 on: November 27, 2008, 21:56:10 pm »

Quote from: Karaμazoβ on November 27, 2008, 21:21:02 pm
παρόλα αυτά η "εξοδος του μεσολογγιου" σημερα απο την ΓΣ ηταν κωμικοτραγική. Τι φοβόσασταν κύριοι καθηγητές? 

Μηπως κατι ντεμεκ τσαμπουκαλεμενους μηχανολογους, που απ' το πρωι ειχαν ερθει καυλωμενοι για φασαρια, και που αστραπιαια με το που ειπε ο Μαργαρης "η συνελευση τελειωσε", αμεσως πηγαν να δωσουν γραμμη να "κλεισουν τις πορτες" - ασχετα αν δεν τους εκατσε?
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #29 on: November 27, 2008, 21:56:47 pm »

Δεν έχω παρακολουθήσει στενά το θέμα (χαζεύω τημμη και λίστα όσο κρατάει το indexing του netbeans) και έχω μιλήσει λίγο μόνο με elektrosok όσο τον φιλοξενούσα στο μαγευτικό Πειραιά. Θα ήθελα να ρωτήσω τα παιδιά που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα αν υπάρχει πιθανότητα με την εφαρμογή του ΝΠ, μελλοντικά να πληρώνει ο κόσμος τα βιβλία του. Τώρα δηλαδή όλα είναι τζετ και καλύτερα ακόμα απ'ότι με το παλιό σύστημα, υπάρχει περίπτωση αυτό να στραβώσει;

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 14 Go Up Print
Jump to: