• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:18:50 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:18:50 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31711
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 43
Guests: 112
Total: 155
HlektrikhPatata
Spyridon01101
noys
vpoug
acolak
Δημητρης Αξιμιωτης
Yamal
chaniotism
andripappa
fpapat
thaliatsk
georgepana9
Thanasis_pap
Stathiss
georgy
ValKar
Maximos7
Elenit
nikos.a
Deviate
maestros
Liamos
DarkMagiK06
Zoe06
boulionis
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
apal
Το παγώνι
Summand
theofr
dinoschalv
mprova
kostas1507
chrisg
lasef
Saint_GR
Pakapis5
AlexKyr
Athinaaz
sassi
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Συγγράμματα - Σημειώσεις (Moderators: PolarBear, tzortzis) > ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ!!!!!!! ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ!!!!!!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 Go Down Print
Author Topic: ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ!!!!!!! ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ!!!!!!  (Read 13803 times)
fourier
Guest
Re: ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ!!!!!!! ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ!!!!!!
« Reply #60 on: December 01, 2008, 10:00:05 am »

Quote from: JEREMIAH on December 01, 2008, 03:44:01 am
Δεν την παλεύω χωρίς βιβλία γαμώ τα γουργούλια μου!

Try another solution

pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #61 on: December 01, 2008, 12:22:56 pm »

Quote from: JEREMIAH on December 01, 2008, 03:44:01 am
Α πες μου τέτοια να μου φτιάξεις τη διάθεση.....
Πάντως αυτό το άκουσα σίγουρα από τον Μάργαρη στην τελευταία συνέλευση, ότι δηλαδή, από Τρίτη τα παίρνουμε....τα βιβλία, όχι τίποτα άλλο πονηρό!
Να δούμε αν θα επαληθευτεί....
Δεν την παλεύω χωρίς βιβλία γαμώ τα γουργούλια μου!

Ρε παιδιά, από την αρχή κάποια μέιλ επισήμαιναν τις δυσκολίες της διανομής
Χώρια δε που ο κ. Παπαγιαννάκης έχει γράψει ολόκληρο κατεβατό με τα παράθυρα που έχει ο νέος νόμος για να ΜΗΝ πάρουμε τελικά βιβλία....

Πάρτε λίγο χαμπάρι τί γινεται.... ο Μάργαρης λέει, αλλά οι δυσκολίες υπάρχουν.
ioannisnirvana
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
« Reply #62 on: December 01, 2008, 14:36:43 pm »

έλεος ...έλεος....έλεος..
έτσι παιδιά, κανονίστε για την παρτούλα σας να πάρετε βιβλία
και στ' αρχ.... σας για τους επόμενους που θα αναγκαστούν να τα πληρώνουν
και να παίρνουν σίγουρα λιγότερα  -αφού αλλαγή γνώμης για επιλεγόμενο μάθημα
έτσι όπως εγινε τώρα απαγορεύεται αυστηρώς... -
Επιτέλους ξεκολλήστε από την αυθεντία του Μάργαρη...
5 χρονών είστε?
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
« Reply #63 on: December 01, 2008, 16:24:30 pm »

Quote from: ioannisnirvana on December 01, 2008, 14:36:43 pm
Επιτέλους ξεκολλήστε από την αυθεντία του Μάργαρη...
5 χρονών είστε?

Αν το λες για μένα πρέπει να σου πω ότι νευρίασα που κρίνεις αυτό που είπα χωρίς να το επεξεργαστείς...αν μπορείς......
Εγώ απλά είπα ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ ότι από σήμερα θα μπορούμε να δηλώνουμε και από αύριο θα τα παίρνουμε...
Η σελίδα που δηλώνουμε λειτουργεί, απλά εγώ είχα ένα πρόβλημα με το πιστοποιητικό που πρέπει να εμπιστευθείς για να την δεις....Λύθηκε όμως!
Όσο για το πότε θα τα παίρνουμε μπορείτε να δείτε εδώ http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=28146.msg534448;topicseen#new
Μέσα στ'άλλα λέει :
Την επαύριον της δήλωσης των βιβλίων σας, θα μπορείτε να τα παραλαμβάνετε από τα σημεία διανομής.

Οι Εκδοτικοί Οίκοι Ζήτη και Τζιώλας θα ανταποκριθούν αμέσως. Για τους υπόλοιπους Εκδοτικούς Οίκους δεν είμαι βέβαιος, αλλά από σήμερα (Δευτέρα 1/12/08) θα είμαι σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους και θα σας ενημερώνω συνεχώς.

Άρα δεν επαληθεύεται εξ ολοκλήρου!
Όταν πάρουμε βιβλία επιτέλους θα τους φιλάμε και τους **..... curses curses curses

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
ioannisnirvana
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #64 on: December 01, 2008, 17:01:40 pm »

Καταρχήν εγώ μιλάω για την υπόθεση της λίστας συγγραμάτων εξ΄αρχής και για το πως αυτό είναι η αρχή του τέλους της διανομής δωρεάν συγγραμάτων, και επιπλέον, πριν απ'αυτό, το γεγονός ότι πλέον αν αλλάζουμε άποψη για κάποιο επιλεγόμενο δεν θα δικαιούμαστε το βιβλίο του...Τέλος η προτροπή στο τέλος έχει να κάνει με όλα αυτά του τύπου "Ο κύριος Μάργαρης λέει αυτό, ο κύριος Μάργαρης λέει εκείνο..." που ακούγονται εδω μέσα (γιατί σημειωτέον ακούγονται πολύ περισσότερο εδώ μέσα απ'ότι εκει έξω...στον καθε-αυτό χώρο κοινωνικοποίησής μας, τη σχολή - πράγμα που εμένα μου φαίνεται αν μη τι άλλο προβληματικό). Την διαφωνία μου με αυτόν τον τρόπο σκέψης που βάζει πρώτο τον Μάργαρη ελπίζω ότι την καταλαβαίνεις. Εσύ ωστόσο μιλάς για το αν κρατήσουν το λόγο τους κι έχουν έτοιμη τη λίστα, και για το αν είναι έτοιμο το softwarικο κομμάτι που θα διεκπεραιώσει την διανομή βιβλίων με τον νέο τρόπο. Οπότε η απάντηση σου είναι off topic σε σχέση με αυτά που λέω εγώ..
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
« Reply #65 on: December 01, 2008, 17:27:03 pm »

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, δεν μου αρέσει να περιστρέφονται τα πάντα γύρω από τον Μάργαρη (είτε δω μέσα είτε κει έξω)
Off topic δεν είμαι γιατί όλα αυτά σχετικά με την διανομή τα είπα ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ότι εσύ αναφερόσουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στην απάντηση #59 (δική μου) για να σου δείξω ότι απλά έκανα μία εικασία για το πόσο επαληθεύονται όσα ειπώθηκαν.....Δεν κρέμομαι από τη γλώσσα του...για το Θεό δηλαδή!
Αν εσυ "δεν" τότε απλά παρέλειψε τα... Wink
Ας προσευχηθούμε όλοι στον Θεό (TUPAC) για τα βιβλία μας.....

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
ioannisnirvana
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #66 on: December 01, 2008, 18:25:06 pm »

Κάποιοι κρέμονται, όπως έχουν αποδείξει, σ'αυτούς αναφερόμουν...νομίζω ότι ξεκαθάρισα στο δεύτερο post τι θέλω να πω. Παράληψη, δεν αναφερόμουν στη δική σου απάντηση, αλλά στο λόγο που ανοίχτηκε αυτό το topic όπως αναφέρεται στο πρώτο post του ( που τυγχάνει να είναι και πρώτο post του niikos1988 --- καλή αρχή έκανε...)
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #67 on: December 01, 2008, 21:32:54 pm »

Εσύ θα δηλώσεις για να πάρεις βιβλία?

Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #68 on: December 01, 2008, 21:51:25 pm »

Quote from: ioannisnirvana on December 01, 2008, 17:01:40 pm
Καταρχήν εγώ μιλάω για την υπόθεση της λίστας συγγραμάτων εξ΄αρχής και για το πως αυτό είναι η αρχή του τέλους της διανομής δωρεάν συγγραμάτων

Εκτός από την απάντηση στον Karaμazoβ, μπορείς να μου αποδείξεις και αυτόν τον ισχυρισμό με μια λογική συλλογιστική διαδικασία? Πραγματικά το έχω απορία εδώ και καιρό πώς συνδέονται τα δύο θέματα (δεν απευθύνομαι προσωπικά φυσικά, αλλά σε όλους όσους πιστεύουν το quοted κείμενο).
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #69 on: December 01, 2008, 22:04:00 pm »

Καταρχάς, ενώ με τον παλιό νόμο έπαιρνες δύο συγγράμματα, τώρα παίρνεις μόνο ένα.

Επίσης, μεταθέτοντας στους φοιτητές την ευθύνη να επιλέξουν σύγγραμμα (ενώ φυσικά δε μπορούν να γνωρίζουν εκ των προτέρων το περιεχόμενο κάθε βιβλίου), οι οποίοι μετά από κάθε λάθος επιλογή θα πρέπει να αγοράζουν το βιβλίο που έχουν άλλοι συμφοιτητές τους (αυτό γινόταν και πριν σε ένα βαθμό για συγγράμματα μαθημάτων που δεν ήταν καλά, αλλά τότε η ευθύνη ήταν και τυπικά του καθηγητή οπότε μπορούσαμε να διεκδικήσουμε αλλαγή συγγράμματος).

Ύστερα, απαγορεύοντάς σου να πάρεις δωρεάν βιβλίο σε περίπτωση που για κάποιο λόγο αλλάξεις επιλεγόμενο μάθημα (συχνό φαινόμενο).

Ένα άλλο σημείο είναι ότι καταργείται το κονδύλι για το πανεπιστημιακό τυπογραφείο.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Doctor_Doctor
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

When the crowds are gone

View Profile
« Reply #70 on: December 01, 2008, 22:08:49 pm »

Quote from: ioannisnirvana on December 01, 2008, 14:36:43 pm
έτσι παιδιά, κανονίστε για την παρτούλα σας να πάρετε βιβλία
και στ' αρχ.... σας για τους επόμενους που θα αναγκαστούν να τα πληρώνουν

Να μην πάρουμε ούτε εμείς ως κίνηση αλληλεγγύης για τους επόμενους;

Ή να μην πάρουμε ώστε να τα πάρουν δωρεάν οι επόμενοι;

Ξέρω ότι αυτά που γράφω είναι βλακώδεις απλουστεύσεις, αλλά αυτά που ισχυρίζεσαι είναι μηδενιστικά, εξίσου απλουστευτικά (για να μην πω έως και ψυχολογικός εκβιασμός και ακουστεί μελό).
Τουτέστιν "όποιος παίρνει βιβλία, κοιτάει την πάρτη του". Αν μη τι άλλο μια θέση που προάγει την ενότητα του φοιτητικού κινήματος.
Ήμαρτον, αν κρίνεται η διάθεση μας για αγώνες από το αν θα "συμβιβαστεί" κάποιος με τη λίστα για να πάρει βιβλία. Αλήθεια, που πήγε η λογική του "μπορούμε να τα έχουμε όλα";

Where's the lights, turn 'em on again, one more night, to believe and then
Another note for my requiem, a memory to carry on
The story's over, when the crowds have gone

When the crowds are gone, and I'm all alone, playing the saddest song, now that the lights are gone
Turn them on again, one more time for me my friend, turn 'em on again!

So I play and I plan, and hope and I scheme, to the lure of a night, filled with unfinished dreams
And I'm holding on tight, to a world gone astray, as they charge me for years... I can  no  longer  pay!

And the lights, turn them off my friend. And the ghosts? Well just let them in
Cause in the dark, it's easier ...to see.
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #71 on: December 01, 2008, 22:11:03 pm »

Quote from: Doctor_Doctor on December 01, 2008, 22:08:49 pm

(για να μην πω έως και ψυχολογικός εκβιασμός και ακουστεί μελό)

εγω σε πιό light μορφή το είπα ηθικολογική τρομοκρατία
δεν ξέρω αν είναι δόκιμος ο όρος, αλλά έτσι το αντιλαμβάνομαι

εδιτ // αυτό το στα @@ σας για τους επόμενους, δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να το αξιολογήσω αν δεν ξέρω
1)Την άνεση της τσέπης του μπαμπά αυτουνού που μου το λέει  - και αν μπορεί να του αγοράσει τα βιβλία του για να μην τα πάρει μέσω λίστας
2)Το πόσα χρόνια του επιτρέπει ο μπαμπάς του να σπουδάζει χωρίς δουλεύει ο ίδιος, για να κάνει και μια κατάληψη ακόμα
3)Και τέλος το τί θα κανε στο ενδεχόμενο που ούτε αυτός ούτε οι επόμενοι έπαιρναν βιβλία. Και συγκεκριμένα πώς θα διάβαζε για την εξεταστική - για τις εξεταστικές που έρχονται.

« Last Edit: December 01, 2008, 23:27:45 pm by pandora » Logged
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #72 on: December 01, 2008, 22:24:26 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on December 01, 2008, 22:04:00 pm
Καταρχάς, ενώ με τον παλιό νόμο έπαιρνες δύο συγγράμματα, τώρα παίρνεις μόνο ένα.

Επίσης, μεταθέτοντας στους φοιτητές την ευθύνη να επιλέξουν σύγγραμμα (ενώ φυσικά δε μπορούν να γνωρίζουν εκ των προτέρων το περιεχόμενο κάθε βιβλίου), οι οποίοι μετά από κάθε λάθος επιλογή θα πρέπει να αγοράζουν το βιβλίο που έχουν άλλοι συμφοιτητές τους (αυτό γινόταν και πριν σε ένα βαθμό για συγγράμματα μαθημάτων που δεν ήταν καλά, αλλά τότε η ευθύνη ήταν και τυπικά του καθηγητή οπότε μπορούσαμε να διεκδικήσουμε αλλαγή συγγράμματος).

Ύστερα, απαγορεύοντάς σου να πάρεις δωρεάν βιβλίο σε περίπτωση που για κάποιο λόγο αλλάξεις επιλεγόμενο μάθημα (συχνό φαινόμενο).

Ένα άλλο σημείο είναι ότι καταργείται το κονδύλι για το πανεπιστημιακό τυπογραφείο.

Συμφωνούμε αρκετά, αλλά αυτό δε σημαίνει κατάργηση της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων! Συγκεκριμένα:

- Το ότι μπορούσαμε να παίρνουμε 2 συγγράμματα με τον παλιό νόμο, ήταν μια εκπληκτική ρύθμιση η οποία εφαρμόστηκε ελάχιστα και τις περισσότερες φορές με πίεση.  Άλλωστε, μετά τη ψήφιση του νόμου, υπήρχε και σύσταση αν θυμάμαι καλά να μην δίνεται 2ο σύγγραμμα αν δεν είναι απαραίτητο, για λόγους οικονομίας (κάτι αντίστοιχο με το τωρινό "ακριβά και ξενόγλωσσα βιβλία θα κόβονται").

- Αυτό περί ευθύνης, είναι ένα επιχείρημα που δεν στέκει και πολύ. Προφανώς, αν κάποιος είναι συνεπής, μπορεί να ψάξει από πριν για τα βιβλία στο διαδίκτυο, να ρωτήσει παλιότερους ή και τον καθηγητή... ίσα ίσα εδώ είναι το πλεονέκτημα του νέου συστήματος. Για τα επιλογής συμφωνώ ότι είναι πρόβλημα, αλλά όχι μείζον.

- Για το πανεπιστημιακό τυπογραφείο, αν όντως ισχύει αυτό που λες, είναι στα πλαίσια της γενικότερης υποχρηματοδότησης, όπως αντίστοιχα ισχύουν και για τις βιβλιοθήκες. Είναι απαράδεκτο, αλλά δεν καθιστά το σύστημα διανομής κακό από μόνο του.

Ο λόγος που έθεσα το ερώτημα παραπάνω είναι για να καταλάβουμε ότι τελικά το αν και για πόσο ακόμα θα παίρνουμε δωρεάν συγγράμματα, δεν εξαρτάται από τον τρόπο που θα τα παίρνουμε, αλλά από το πότε θα σταματήσει να τα χρηματοδοτεί το υπουργείο. Δεν βλέπω γιατί είναι πιο εύκολο τώρα απ' ότι πριν να σταματήσει να το κάνει κάποια στιγμή.
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #73 on: December 01, 2008, 22:32:03 pm »

Για το 2) του Alexkasgr να παρατηρήσω επίσης ότι υποτίθεται στο πανεπιστήμιο υποχρεούσαι να μπαίνεις σε μια άλλη λογική διαβάσματος από αυτή του λυκείου, δλδ να ψάχνεις συγράμματα από άλλους συγγραφείς εκτός του καθηγητή, βιβλιογραφία, δημιοσιεύσεις, οπότε υπό αυτή την έννοια δεν είναι κακό να οξύνεις την κριτική σου ικανότητα. Και στην τελική, αν αυτό δεν το μάθεις εδώ μέσα, που θα το μάθεις? Εκεί έξω? Δλδ θέλουμε να βγαίνουμε έξω σαν σχολιαρόπαιδα?

Το κακό του νόμου - και εκεί συμφωνώ μαζι σου Νεσσα - είναι ότι αν δεν έχεις βιβλιοθήκες οργανωμένες δεν μπορείς να ισοσταθμίσεις μια κακή επιλογή.

Δεν ισχυρίζομαι ότι η λίστα συγγραμμάτων είναι κάτι καλό, αλλά το πιό μεγάλο πρόβλημά της είναι οι εκδότες, αυτά που συζητάμε είναι σαφώς μικρότερα.

« Last Edit: December 01, 2008, 23:29:00 pm by pandora » Logged
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #74 on: December 01, 2008, 23:39:29 pm »

Quote from: Alexkasgr on December 01, 2008, 22:24:26 pm
- Το ότι μπορούσαμε να παίρνουμε 2 συγγράμματα με τον παλιό νόμο, ήταν μια εκπληκτική ρύθμιση η οποία εφαρμόστηκε ελάχιστα και τις περισσότερες φορές με πίεση.

Αφού λοιπόν δεν εφαρμοζόταν όπως θέλαμε ο παλιός νόμος, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα εφαρμοστεί όπως θέλουμε ο νέος;

Quote from: Alexkasgr on December 01, 2008, 22:24:26 pm
- Αυτό περί ευθύνης, είναι ένα επιχείρημα που δεν στέκει και πολύ. Προφανώς, αν κάποιος είναι συνεπής, μπορεί να ψάξει από πριν για τα βιβλία στο διαδίκτυο, να ρωτήσει παλιότερους ή και τον καθηγητή... ίσα ίσα εδώ είναι το πλεονέκτημα του νέου συστήματος. Για τα επιλογής συμφωνώ ότι είναι πρόβλημα, αλλά όχι μείζον.

Δεν είναι δυνατόν να υποχρεούσαι να το κάνεις αυτό εξ αρχής, ακόμα και για μαθήματα που σε σε πολυενδιαφέρει το αντικείμενο και θέλεις απλά τις επαρκείς γνώσεις για να τα περάσεις. Αυτό λέγεται εντατικοποίηση. Η διαδικασία που λες γίνεται στα πλαίσια εργασιών, ή σε περιπτώσεις που θέλεις να αριστεύσεις σε κάποιο μάθημα. Αυτό απαντάει και στην pandora.

Τέλος, το γεγονός ότι θα αναγκαστούμε να πληρώνουμε για αρκετά βιβλία από τη μια καταργεί μέχρι ένα βαθμό τη δωρεάν παιδεία και από την άλλη προετοιμάζει το έδαφος για να πληρώνουμε όλο και περισσότερα.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 Go Up Print
Jump to: