• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 10:01:05 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 10:01:05 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αιτήσεις Ορκωμοσίας ΤΗΜΜΥ...
by Mr Watson
[Today at 09:55:52]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 07:09:33]

H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[June 18, 2025, 20:28:39 pm]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 19:40:47 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[June 18, 2025, 19:26:00 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 18:22:39 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[June 18, 2025, 07:55:05 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[June 18, 2025, 00:45:33 am]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426725
Total Topics: 31712
Online Today: 187
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 23
Guests: 150
Total: 173
mixkats
Fraser
ftheo11
George_RT
papoutsas
mikrosdia
ekyriakos
Kv
tsaliki
Mr Watson
KOSTASITSKOS
hevidis3524
panpapachri
RedSkyline
iliaskou
AcDimitri
apob
tzortzis
tasos gourd
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Περί Υπολογιστών... > Software > Επικοινωνία - Internet (Browsers, eMailers, IΜs, Chat, VoIP) (Moderators: chatzikys, PolarBear) > Τρίτη (29/11/05) απόγευμα η τελική έκδοση του Firefox 1.5
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 Go Down Print
Author Topic: Τρίτη (29/11/05) απόγευμα η τελική έκδοση του Firefox 1.5  (Read 4619 times)
Mourgos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Απ: Τρίτη (29/11/05) απόγευμα η τελική έκδοση του Firefox 1.5
« Reply #15 on: November 30, 2005, 02:45:09 am »

Ας κάνουμε μια δημοσκόπιση να δούμε...

Πάντως το δεξί κλίκ στο setup και μετά next->next->next είναι λιγότερο βαρετό από το να ανοίγω δέκα διαφορετικά παράθυρα όταν ψάχνω κάτι στο google και σίγουρα λιγότερο εκνευριστικό από το να κλείνω συνέχεια τα διαφημιστικά που πετάγονται κάθε τρεις και λίγο για τις χιλιάδες των γυναικών που ανυπομονούν να σε γνωρίσουν ανά τον κόσμο...

Kalli όλες οι άσχετες ρυθμίσεις μαζεμένες είναι δεν θέλει και πολύ ψάξιμο. Στο θέμα των ρυθμίσεων κινείται στα πρότυπα του ΙΕ μόνο σε πιο συμμαζεμενη μορφη.

Αν υπάρχει και η παραμικρή πιθανότητα να πάει κάτι στραβά, ΘΑ πάει στραβά...
~Michelle~
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
« Reply #16 on: November 30, 2005, 02:46:55 am »

Βασικά κάτι που ίσως σας φανεί λεπτομέρεια αλλά μου τη σπάει στον ff και με αναγκάζει να χρησιμοποιώ για κάποιια πολύ συγκεκριμένα πράγματα ΙΕ είναι οτι όταν δεν βρίσκει μια εικόνα δεν σου εμφανίζει το κόκκινο Χ του ΙΕ ή κάτι παρεμφερές αλλά απλά... κρύβει εντελώς οτι υπάρχει εκεί εικόνα... Οπότε αν το σαιτ είναι δικό σου δεν μπορείς να καταλάβεις τι βλακεία μπορεί να έχεις κάνει...

www.e-steki.gr
Axel

The Matrix Has You...

View Profile WWW
« Reply #17 on: November 30, 2005, 02:49:07 am »

Quote from: fugitive on November 30, 2005, 02:38:53 am
Quote from: Axel on November 30, 2005, 02:37:34 am
Λογικα θα υπαρχουν στατιστικα κρατημενα με το καταλληλο προγραμμα στο server που φιλοξενει το forum. Η ερωτηση πηγαινε προς το Fugitive επομνως.

Εσύ βαριέσαι να αλλάξεις browser και εγώ βαριέμαι να ψάχνω 8)

Μηπως φοβασαι το αποτελεσμα; :Ρ Πλακα κανω. Σιγουρα οι περισσοτεροι θα χρησιμοποιουν Firefox.

Για να μιλησουμε και λιγο σοβαρα στο Linux χρησιμοποιω Firefox και στα Windows ΙΕ. Σιγουρα με βολεψε και ο Firefox πολυ (στα Windows μπερδευομουν και για να ανοιξει η σελιδα εκανα κλικ τη ροδελα αντι για κλικ+shift Tongue) Ωστοσο οι σελιδες στον ΙΕ μου φορτωναν γρηγοροτερα απ'οτι στον Firefox οποτε εμεινα εκει. Οσον αφορα την ασφαλεια δεν εχω προβλημα με διαφημισεις, εγκαταστασεις προγραμματων και τα σχετικα αφου τα μπλοκαρει ο ΙΕ και το firewall. Επομενως δε βλεπω λογο να αλλαξω. Εκτος αυτου ο Firefox ηθελε περισσοτερη RAM απο τον ΙΕ.

ConvertXtoDVD guide |  Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal Post Installation Guide | Fedora 17 Post Installation Guide | free download ConvertxtoDVD | Τεχνολογικό blog | Basic Linux commands
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #18 on: November 30, 2005, 02:53:15 am »

Ε όχι βρε άξελ και γρηγορότερος ο ΙΕ!!! Αυτό είναι τελείως αστήρικτο! Μήπως είχες απενεργοποιήσει τελείως την cache? Γιατί αν χρησιμοποιείς έστω τον default χώρο για αυτήν τότε είναι ασύγκριτα πιο γρήγορος!!

www.e-steki.gr
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #19 on: November 30, 2005, 02:54:26 am »

Quote from: ~Michelle~ on November 30, 2005, 02:46:55 am
Βασικά κάτι που ίσως σας φανεί λεπτομέρεια αλλά μου τη σπάει στον ff και με αναγκάζει να χρησιμοποιώ για κάποιια πολύ συγκεκριμένα πράγματα ΙΕ είναι οτι όταν δεν βρίσκει μια εικόνα δεν σου εμφανίζει το κόκκινο Χ του ΙΕ ή κάτι παρεμφερές αλλά απλά... κρύβει εντελώς οτι υπάρχει εκεί εικόνα... Οπότε αν το σαιτ είναι δικό σου δεν μπορείς να καταλάβεις τι βλακεία μπορεί να έχεις κάνει...

Κι όμως...
« Last Edit: November 30, 2005, 17:55:56 pm by fugitive » Logged

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #20 on: November 30, 2005, 02:55:29 am »

Quote from: fugitive on November 30, 2005, 02:54:26 am
Κι όμως...

Τι θέλει να πει άραγε ο ποιητής? Huh

www.e-steki.gr
Axel

The Matrix Has You...

View Profile WWW
« Reply #21 on: November 30, 2005, 03:03:12 am »

Quote from: ~Michelle~ on November 30, 2005, 02:55:29 am
Κι όμως...

Οτι αν ψαξεις στα options καπου θα το απενεργοποιεις αυτο μαλλον. :Ρ

ConvertXtoDVD guide |  Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal Post Installation Guide | Fedora 17 Post Installation Guide | free download ConvertxtoDVD | Τεχνολογικό blog | Basic Linux commands
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #22 on: November 30, 2005, 03:06:24 am »

Τότε θα με βοηθούσε πολύ να μου το έλεγε γιατί έχω φάει τον κόσμο και δεν βρίσκω τίποτα... Embarrassed

www.e-steki.gr
Zarathoustra

View Profile
Re: Τρίτη (29/11/05) απόγευμα η τελική έκδοση του Firefox 1.5
« Reply #23 on: November 30, 2005, 03:19:37 am »

;Oσον αφορα την ασφαλεια δεν εχω προβλημα με διαφημισεις, εγκαταστασεις προγραμματων και τα σχετικα αφου τα μπλοκαρει ο ΙΕ και το firewall.

Το firewall δεν μπορεί να μπλοκάρει κακόβουλα προγράμματα τα οποία εκμεταλλεύονται τρύπες στην ασφάλεια του browser!Εκτός και αν ρυθμίσεις τo Firewall να μπλοκάρει τελείως τον IE όπως έχω κάνει εγώ.Αν θυμάσαι πρίν από λίγους μήνες πολλοί χρήστες του Internet έπεσαν θύματα υποκλοπής του αριθμού των πιστωτικών τους καρτών λόγω "τρύπας" στον Internet Explorer.Ακόμα και αυτή τη στιγμή υπάρχει τρόπος κάποιος να αποκτήσει πλήρη έλεγχο του υπολογιστή σου λόγω του Browser που χρησιμοποιείς!Δές το παρακάτω Link

Unpatched IE Flaw Extremely Critical
http://www.computerterrorism.com/research/ie/ct21-11-2005

Επομενως δε βλεπω λογο να αλλαξω.

Εκτός από το θέμα της ασφάλειας ο Firefox υπερτερεί τεχνολογικά και σε πολλούς άλλους τομείς!Ο ΙΕ μάλιστα αντέγραψε πρόσφατα κάποια από τα χαρακτηριστικά που έκαναν τον Firefox να ξεχωρίζει (Popup blocking,Tabbed Browsing,search) πράγμα που δείχνει ότι ο firefox έχει το προβάδισμα στην καινοτομία.Αν όλοι σκέφτονταν όπως εσύ τότε δεν θα υπήρχε ανταγωνισμός και δεν θα βελτιωνόταν ούτε ο Internet Explorer.Πάντως  ο firefox είναι ο μόνος browser που υποστηρίζει πλήρως το MathML και έχει τον μεγαλύτερο βαθμό συμβατότητας με τα στάνταρντ του W3C.

Εκτος αυτου ο Firefox ηθελε περισσοτερη RAM απο τον ΙΕ.
ο IE προφορτώνεται μαζί με το λειτουργικό.Αυτό που βλέπεις στα Process δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την χρήση μνήμης που κάνει ο IE

Ωστοσο οι σελιδες στον ΙΕ μου φορτωναν γρηγοροτερα απ'οτι στον Firefox οποτε εμεινα εκει
Και όμως!Ο Gecko(rendering engine του Firefox) είναι σίγουρα πιο γρήγορος απο τον IE.Μπορείς να βρείς benchmark στο δίκτυο .Δυστυχώς καμιά φορά η πραγματική ταχύτητα με την ταχύτητα που αντιλαμβάνεται ο χρήστης διαφέρουν κάποιες φορές.
Axel

The Matrix Has You...

View Profile WWW
« Reply #24 on: November 30, 2005, 03:50:41 am »

Quote from: Zarathoustra on November 30, 2005, 03:19:37 am
Το firewall δεν μπορεί να μπλοκάρει κακόβουλα προγράμματα τα οποία εκμεταλλεύονται τρύπες στην ασφάλεια του browser!Εκτός και αν ρυθμίσεις τo Firewall να μπλοκάρει τελείως τον IE όπως έχω κάνει εγώ.

Unpatched IE Flaw Extremely Critical
http://www.computerterrorism.com/research/ie/ct21-11-2005

Δε διαφωνω. Αυτο που ειπα ειναι οτι το firewall μου μπλοκαρει ολα τα προγραμματακια spyware κλπ που παν να εγκατασταθουν οταν μπεις σε μια σελιδα. Τωρα αν καποιος θελει να παρει τον ελεγχο του υπολογιστη μου χρησιμοποιωντας vulnerabilities του συστηματος μου που προερχονται απο τον ΙΕ ας το κανει. Δεν εχω static ip. Δεν ειμαι 24/12/365 στο inet.

Αν θυμάσαι πρίν από λίγους μήνες πολλοί χρήστες του Internet έπεσαν θύματα υποκλοπής του αριθμού των πιστωτικών τους καρτών λόγω "τρύπας" στον Internet Explorer.

Οσον αφορα τους αριθμους των πιστωτικων καρτων που αναφερεις εχω την εντυπωση οτι στελναν e-mail σε χρηστες και τους ζητουσαν να τους πουν τους κωδικους τους για δηθεν ελεγχους. Αυτο ειναι αλλο θεμα και ειτε Firefox εχεις, ειτε ΙΕ αν δεν σου κοβει λιγο θα την πατησεις. Αν αναφερεσαι σε διαφορετικη περιπτωση παω πασο.

Εκτός από το θέμα της ασφάλειας ο Firefox υπερτερεί τεχνολογικά και σε πολλούς άλλους τομείς!Ο ΙΕ μάλιστα αντέγραψε πρόσφατα κάποια από τα χαρακτηριστικά που έκαναν τον Firefox να ξεχωρίζει (Popup blocking,Tabbed Browsing,search) πράγμα που δείχνει ότι ο firefox έχει το προβάδισμα στην καινοτομία.Αν όλοι σκέφτονταν όπως εσύ τότε δεν θα υπήρχε ανταγωνισμός και δεν θα βελτιωνόταν ούτε ο Internet Explorer.

Συμφωνω οτι ο ΙΕ αντεγραψε χαρακτηριστικα του Firefox. Το search ειναι οντως καλυτερο. Οσον αφορα το tabbed browsing δε με βολεψε. Γουστα ειναι αυτα. Το οτι κατι βολεψε  εμενα δεν παει να πει πως ειναι και η καλυτερη λυση. Βγηκα και στενομυαλος...

ο IE προφορτώνεται μαζί με το λειτουργικό.Αυτό που βλέπεις στα Process δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την χρήση μνήμης που κάνει ο IE.

Αν παρατηρησεις θα δεις οτι υπαρχουν δυο processes. To explorer.exe που ειναι το shell των windows και το IEXPLORE.EXE το οποιο τερματιζει οταν κλεισεις τον IE.

Και όμως!Ο Gecko(rendering engine του Firefox) είναι σίγουρα πιο γρήγορος απο τον IE.Μπορείς να βρείς benchmark στο δίκτυο. Δυστυχώς καμιά φορά η πραγματική ταχύτητα με την ταχύτητα που αντιλαμβάνεται ο χρήστης διαφέρουν κάποιες φορές.

Αυτο που παιζει ρολο ειναι η ταχυτητα που αντιλαμβανεται ο χρηστης. Εγω αυτο ειδα και μου φανηκε γρηγοροτερος. That's all.

~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #25 on: November 30, 2005, 03:54:42 am »

!!!!!!
Είναι δυνατόν να μην σε βόλεψε το tabbed browsing???? Shocked Shocked Shocked

www.e-steki.gr
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #26 on: November 30, 2005, 17:56:40 pm »

Quote from: ~Michelle~ on November 30, 2005, 02:55:29 am
Κι όμως...

Το διόρθωσα, είχα ξεχάσει το attachment
Δες τώρα

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #27 on: November 30, 2005, 17:58:53 pm »

Παρατηρώ οτι στο screenshot σου είναι ενεργό το stop οπότε η σελίδα δεν έχει φορτώσει ακόμα.
Εγώ μιλάω για ΑΦΟΥ φορτώσει...

www.e-steki.gr
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #28 on: November 30, 2005, 18:04:20 pm »

Εντάξει μωρε καλός ο Φάιερφοξ αλλά μην τρελένεστε... Βγαίνει καινούρια έκδοση και κάτι έγινε Tongue

apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #29 on: November 30, 2005, 19:39:01 pm »

Αυξημένη ασφάλεια στη νέα έκδοση του «εναλλακτικού» browser Firefox

Ένα χρόνο μετά την πρώτη του παρουσίαση, το πρόγραμμα πλοήγησης στο Διαδίκτυο Firefox διατίθεται από την Τετάρτη στη νέα έκδοση 1.5, η οποία μεταξύ άλλων προσφέρει βελτιωμένη προστασία από τα παράθυρα pop-up, τακτικές αναβαθμίσεις ασφάλειας και υποστήριξη για νέες τεχνολογίες του Παγκόσμιου Ιστού.

Η νέα έκδοση διατίθεται από τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) από τους δικτυακούς τόπους του ιδρύματος Mozilla.

Ο Firefox, σήμερα ο ισχυρότερος ανταγωνιστής του Internet Explorer της Microsoft, γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια στις 9 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα, που μπορεί να τροποποιηθεί ελεύθερα από οποιονδήποτε προγραμματιστή, έχει κατεβαστεί συνολικά 100 εκατομμύρια φορές και αριθμεί 40 εκατ. ενεργούς χρήστες, αναφέρει το Cnet.com.

Ο νέος Firefox ελέγχει καθημερινά για ενημερωτικό κώδικα, κατεβάζει τα πακέτα αναβάθμισης και απλά ρωτάει το χρήστη για την εγκατάστασή τους. Επίσης, προσφέρει ταχύτερη πλοήγησης μέσω των επιλογών Back και Forward και υποστηρίζει drag and drop για τα tabs (διαφορετικές ιστοσελίδες που παραμένουν ανοιχτές στο ίδιο παράθυρο του browser).

Η νέα έκδοση, επιπλέον, υποστηρίζει νέα διαδικτυακα πρότυπα, όπως Javascript 1.6, SVG (Scalable Vector Graphics) και νέες εκδόσεις CSS (Cascading Style Sheets). Αλλα νέα χαρακτηριστικά είναι η προσθήκη του Answers.com στη λίστα των μηχανών αναζήτησης και η επίλογή Clear Private Data για τη διαγραφή προσωπικών στοιχείων από τα αποθηκευμένα αρχεία.

Το ίδρυμα Mozilla σκοπεύει να λανσάρει την έκδοση 2.0 του Firefox στα μέσα του 2006, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2007 θα κυκλοφορήσει ο Firefox 3.0.

ΠΗΓΗ:news.in.gr

www.twitter.com/apostolos1986
Pages: 1 [2] 3 Go Up Print
Jump to: