• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 03:24:39 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 03:24:39 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Mr Watson
[Today at 03:15:54]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426705
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 12
Guests: 127
Total: 139
Reidemption
mimaki
Lykaonia
Mr Watson
Jimlam
dr.giorgos
zoi
Yamal
jh13
tzesi
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Συγγράμματα - Σημειώσεις (Moderators: PolarBear, tzortzis) > ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 12 Go Down Print
Author Topic: ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ  (Read 26311 times)
gillan
Guest
Re: ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ
« Reply #30 on: October 07, 2008, 22:20:07 pm »

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω τα νταβατζιλικια του Μαργαρη! Απο που και ως που εκβιαζει ετσι το Συλλογο? Δεν ειναι πρωτη φορα αλλωστε που το κανει. Και να θυμισω οτι αυτο το εκανε η χουντα και οι σταλινικοι. Ας επιλεξει με τι απο τα δυο ειναι. Εχω την πεποιθηση οτι θεωρει τον εαυτο του τον μεγιστο φοιτητοπατερα και τους φοιτητες τα προβατα που πρεπει να τον ακολοθουν πιστα... Αλλωστε εχει χασει πλεον καθε ελεγχο οσον αφορα και τα διδακτικα του καθηκοντα.(πχ εξετασεις Κυκλωματων 2 φετος - δια τηλεφωνου, βαθμολογηση τζοκερ - αν σου κατσει , μαθηματα ποτε κανει και ποτε οχι - αναλογα το ξενυχτι κλπ)

Μαλλον αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι να απαιτησουμε την αμεση παραιτηση του. Εχει προ πολλου ξεπερασει το οριο.

ΥΓ. Εγω διαφανω με τη λιστα συγγραματων, θεωρω οτι κοβει βιβλια και δημιουργει προβληματα. Μπορω να δεχτω οτι ηττηθηκαμε και περασε, οπως ο Νομος Πλαισος πχ, αν και ακομα τιποτα δεν τελειωσε και αξιζει και πρεπει να παλευτει. Αλλα απο εκει και περα τι ζηταει ο Μαργαρης απο το Συλλογο? Συγνωμη και Υποταγη? Να αναγνωρισουμε ενωπιων του το "λαθος" μας? Εγω αυτην την χαρη δεν την κανω. Προτιμω να διατηρησω την αξιοπρεπεια μου και ας μην παρω βιβλια. Αλλωστε τον θεωρω τοσο χεστη που δεν θα το κανει, αλλωστε ακομα παραιτειται.......
« Last Edit: October 07, 2008, 22:29:35 pm by gillan » Logged
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #31 on: October 07, 2008, 22:30:20 pm »

Ακόμα και μικρη πιθανότητα να χουμε να πάρουμε βιβλία να την εκμεταλλευτούμε. Οι αγώνες έγιναν για την αναβάθμιση των σπουδών μας και όχι για την υποβαθμισή τους. Πραγματικά προτιμάτε να μην πάρετε βιβλία μονο και μονο για να μην "κανουμε πίσω" ?? Για να την πούμε στο Μαργαρη?

Quote from: Social_waste on October 07, 2008, 22:09:48 pm
αναιρουμε δηλαδη με οποιο τροπο μπορουμε το διλημμα νομος πλαισιο η σταματημα των σπουδων μας.

Αυτό το δίλημμα το θέτει η ίδια η πραγματικότητα...και απο την πραγματικότητα δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Ενα τροπος διανομής υπαρχει. Με το να μην τον εκμεταλλευτούμε, δεν πιέζουμε την κυβέρνηση...μαλλον λεφτά της χαρίζουμε και της δίνουμε άλλοθι: "εγω βιβλία τους έδωσα τσαμπα, αυτοί δεν θελουνε".
« Last Edit: October 07, 2008, 22:33:43 pm by Karaμazoβ » Logged

Kargas
Καταστραμμένος

ʕ • •ʔ

View Profile WWW
« Reply #32 on: October 07, 2008, 22:33:59 pm »

εγω μονο ενα εχω να πω...
απλα να βρίσκονται ολοι στην συνέλευση, παιζει να ειναι η μοναδική  που εχει νόημα οσα χρόνια που ειμαι φοιτητής και απο αυτους που βαριούνται να κατέβουν ας έρθουν να ψηφίσουν γιατι ειναι πραγματικά σημαντική η κάθε ψήφος...

"since you make it in thmmy, you can make it anywhere"
                                                                  Kargas feat Jay-Z
gillan
Guest
« Reply #33 on: October 07, 2008, 22:35:57 pm »

Quote from: Karaμazoβ on October 07, 2008, 22:30:20 pm
Ακόμα και μικρη πιθανότητα να χουμε να πάρουμε βιβλία να την εκμεταλλευτούμε. Οι αγώνες έγιναν για την αναβάθμιση των σπουδών μας και όχι για την υποβαθμισή τους. Πραγματικά προτιμάτε να πάρετε βιβλία μονο και μονο για να μην "κανουμε πίσω" ?? Για να την πούμε στο Μαργαρη?

Οχι! Προτιμω να μην υποταχτω σε εναν γελοιο τυπο που νομιζει οτι τον παιρνει καποιος στα σοβαρα! Προτιμω να ειμαι αξιοπρεπεις παρα υποταγμενος. Δεν με ενδιαφερει να του την πω, χεσμενο τον εχω.

Αλλωστε πιστευω οτι δεν προκειται να μην μοιρασει βιβλια. Το κανει απλα και μονο για να χτυπησει και να ελεγξει το Συλλογο...
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #34 on: October 07, 2008, 22:38:33 pm »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 19:30:25 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #35 on: October 07, 2008, 22:39:00 pm »

Quote from: gillan on October 07, 2008, 22:35:57 pm
Ακόμα και μικρη πιθανότητα να χουμε να πάρουμε βιβλία να την εκμεταλλευτούμε. Οι αγώνες έγιναν για την αναβάθμιση των σπουδών μας και όχι για την υποβαθμισή τους. Πραγματικά προτιμάτε να πάρετε βιβλία μονο και μονο για να μην "κανουμε πίσω" ?? Για να την πούμε στο Μαργαρη?

Οχι! Προτιμω να μην υποταχτω σε εναν γελοιο τυπο που νομιζει οτι τον παιρνει καποιος στα σοβαρα! Προτιμω να ειμαι αξιοπρεπεις παρα υποταγμενος. Δεν με ενδιαφερει να του την πω, χεσμενο τον εχω.

Αλλωστε πιστευω οτι δεν προκειται να μην μοιρασει βιβλια. Το κανει απλα και μονο για να χτυπησει και να ελεγξει το Συλλογο...

Δε σου λεω να υποταχθείς... να παρουμε μια απόφαση λεω που να ζηταμε απο το τμημα να μας μοιρασει βιβλια με κάθε δυνατό τρόπο.Ετσι απλα. Αν αυτός ο τρόπος λέγεται λίστα, οκ.

Βιβλία και γω πιστεύω οτι θα μοιρασει...αν γινει το τμημα.

Social_waste
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #36 on: October 07, 2008, 22:41:20 pm »

Ακόμα και μικρη πιθανότητα να χουμε να πάρουμε βιβλία να την εκμεταλλευτούμε.
μα ποιο ειναι το νοημα αν η πιθανοτητα αυτη βασιζεται στην ιδεα οτι οι
αλλοι δεν θα δουν η δεν θα καταλαβουν? οτι εμεις ειμαστε πονηροι?
(i have a cunning plan).
Οι αγώνες έγιναν για την αναβάθμιση των σπουδών μας και όχι για την υποβαθμισή τους. Πραγματικά προτιμάτε να μην πάρετε βιβλία μονο και μονο για να μην "κανουμε πίσω" ?? Για να την πούμε στο Μαργαρη?
ναι αλλα αν ο νομος πλαισιο συνιστα υποβαθμιση των σπουδων μας?

προφανως ολοι θελουμε να παρουμε βιβλια. το θεμα ειναι με τι ορους.

Vive le son
D'l'explosion!
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #37 on: October 07, 2008, 22:47:17 pm »

Quote from: Social_waste on October 07, 2008, 22:41:20 pm
Ακόμα και μικρη πιθανότητα να χουμε να πάρουμε βιβλία να την εκμεταλλευτούμε.
μα ποιο ειναι το νοημα αν η πιθανοτητα αυτη βασιζεται στην ιδεα οτι οι
αλλοι δεν θα δουν η δεν θα καταλαβουν? οτι εμεις ειμαστε πονηροι?
(i have a cunning plan).

γιατι δεν ξερουμε εξ αρχης αν υπάρχουν βιβλία ή οχι. Αμα δε θελουν να τα μοιρασουν και το σύστημα ειναι υποκαταρρευση, δεν θα τα μοιράσουν. Εμεις εκμεταλλευομαστε καθε πιθανοτητα.

Quote from: Social_waste on October 07, 2008, 22:41:20 pm
Οι αγώνες έγιναν για την αναβάθμιση των σπουδών μας και όχι για την υποβαθμισή τους. Πραγματικά προτιμάτε να μην πάρετε βιβλία μονο και μονο για να μην "κανουμε πίσω" ?? Για να την πούμε στο Μαργαρη?
ναι αλλα αν ο νομος πλαισιο συνιστα υποβαθμιση των σπουδων μας?

προφανως ολοι θελουμε να παρουμε βιβλια. το θεμα ειναι με τι ορους.

Ο Νομος Πλαίσιο υποβαθμίζει τις σπουδες μας...αλλα το να μην πάρουμε βιβλία ειναι ακομα μεγαλύτερη υποβάθμιση στη μαθηση.

το μειον είναι οτι δε θα παιρνουμε βιβλια για τα πανω απο 3 επιλογης...αλλα μπορούμε να το ξεπατώσουμε και παρουμε βιβλια για καθε μαθημα που δεν δίνεται συγγραμμα (στον Τομεα κυρίως).

jarjargr
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #38 on: October 07, 2008, 23:03:50 pm »

Σε αυτό το τμήμα πάντα ξεχνάμε τι μπορεί να γίνει...

Το υπουργείο έχει αποφασίσει ότι κάθε τμήμα θα δώσει βιβλία με τη χρήση λίστας. Υπάρχουν
δύο λύσεις:
α. πως θα εκμεταλλευτούμε αυτό το μέτρο για να πάρουμε βιβλία
(π.χ. μιας και σχεδόν όλες οι σημειώσεις που δίνονταν σε μαθήματα(κυρίως του τομέα) υπάρχουν και σε PDF θα
  μπορούσαν να δίνονται αυτές σε ηλεκτρονική μορφή στο e-thmmy και παράλληλα να διανέμεται και
  ένα ακόμη σύγραμμα)
β. να διαφωνήσουμε με την εφαρμογή του μέτρου αυτού στο πλαίσιο της διαφωνίας μας με το νόμο πλαίσιο

Νομίζω πως η καλύτερη λύση είναι αυτή του Karaμazoβ..Να πούμε πως ζητάμε από το τμήμα τη διανομή
βιβλίων, δηλώνοντας τη διαφωνία μας με το Νόμο  Πλαίσιο.

Ωστόσο πολύ φοβάμαι ότι η ανικανότητα μας να συμβιβαστούμε με οτιδήποτε λιγότερο από το τέλειο θα οδηγήσει για ακόμη μια φορά μονάχα εμάς στο να μη πάρουμε τίποτα. Και εξηγούμαι, ήταν ακριβώς αυτή η συμπεριφορά μας τότε που οδήγησε στο να χάσουμε 2 εξεταστικές (Φεβρουαρίου-Ιουνίου) τη πιο περασμένη χρονιά σε αντίθεση με όλα τα άλλα τμήματα της χώρας. Για ακόμη μια φορά πιστεύω θα καταφέρουμε να είμαστε το μοναδικό τμήμα του οποίου οι φοιτητές θα πληρώσουν για όλα τους τα βιβλία. Και το πιο αστείο είναι ότι βαθειά μέσα μου πιστεύω πως κάποιοι το θέλουν για να μπορούν να πουν:Στα έλεγα εγώ!!!

Ας κινούμαστε και στη σφαίρα του εφικτού!      
« Last Edit: October 07, 2008, 23:08:16 pm by jarjargr » Logged
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #39 on: October 07, 2008, 23:13:38 pm »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 19:30:20 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
« Reply #40 on: October 07, 2008, 23:16:23 pm »

Quote from: gillan on October 07, 2008, 22:20:07 pm
Προτιμω να διατηρησω την αξιοπρεπεια μου και ας μην παρω βιβλια. Αλλωστε τον θεωρω τοσο χεστη που δεν θα το κανει, αλλωστε ακομα παραιτειται.......

και θα τα πληρώσεις τα βιβλία; Τι θα κάνεις μετά;
Αυτές οι αξιοπρέπειες θα μας φάνε.
Social_waste
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #41 on: October 07, 2008, 23:26:04 pm »

παντως γενικα κανεις δε λεει να μην παρουμε βιβλια για να
πεισουμε οτι δε θελουμε το νομο πλαισιο.
αυτο που λεμε ειναι να πιεσουμε οσο μπορουμε ωστε αυτο να γινει
με τη διαδικασια που γινοταν παντα και οχι με το νεο νομο.
και προσωπικα μου φαιναιτε περιεργο να πιστευουμε οτι θα τους
"ξεγελασουμε" να μας δοσουν βιβλια χρησιμοποιοντας μια εννοια που δεν υπαρχει(πακετα)
αλλα οχι χρησιμοποιοντας την μεθοδο που χρησιμοποιουνταν μεχρι τωρα.

εν ολιγις γιατι δεν κοιταμε την πιθανοτητα να φαμε "πακετο" κανοντας εξυπναδες αλλα
μονο την πιθανοτητα να χασουμε διεκδικοντας κατι που στηριζουμε.

Vive le son
D'l'explosion!
kapnias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #42 on: October 07, 2008, 23:28:09 pm »

ΠΡΩΤΩΝ: Ολα αυτα που γραφει ο Μαργαρης ειναι να μην πω.  Στους τοπογραφους ειδη απο φετος χανουν το ενα συγγραμμα απο τα δυο που δινοταν στα μαθηματικα 1. Στα ΤΕΙ πειραια το μεγαλυτερο ποσοστο καλυψης της υλης σε συγγραμα ειναι 70% και δεν δικαιουνται δευτερο αρα για το 100% της υλης πληρωνουν το ενα. Ακομα μην ξεχναμε οτι ο Ν.Π. ειναι εφαρμογη της ΜΠΟΛΟΝΙΑ πραγμα που σημαινει οτι ειναι copy paste του αντιστοιχου Ν.Π. της Γαλλιας της Αγγλιας κ.τ.λ. και εκει ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ . Ακομα στο χτεσινο προυπολογισμο μει9ωθηκαν κ'αλλο οι δαπανες για την παιδεια.Τελος τα τελευταια χρονια στελνονται συνεχεια παρατηρησεις για τα πολυδαπανα συγγραμματα κ οδηγιες για την περικοπη τους. ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ???

ΔΕΥΤΕΡΟΝ:
   ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΟΥΜΠΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ Η ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΤΟ ΝΟΜΟ Η ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ.  Αν εδω απαντησουμε οτι εφαρμοζουμε το νομο το ακριβως επομενο διλημμα ειναι η εφαρμοζετε την αξιολογηση η δεν παιρνετε χρηματοδοτηση(που οριζεται απο το Ν.Π) και το αμεσως επομενο ειναι επειδη δεν εχουμε κονδυλια η μπαινουν διδακτρα η το τμημα κλεινει. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ??? ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ????   Ας μην ξεχναμε την παγια στρατιγικη και των 2 κυβερνησεων για να περασουν οποιοδηποτε αντιλαικο μετρο(υγεια παιδεια κ.τ.λ.) το υποβαθμιζουμε ως εκει που δεν παει αλλο κ στο τελος μπαινει το διλημμα το αφηνουμε να κλεισει η το ιδιωτικοποιουμε?
 ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Κ ΜΑΡΓΑΡΗ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΟΥΡΕΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΣ. ΠΩΣ??? ΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ!!!  ΑΣ ΜΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ Κ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΛΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. Η ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΕΡΙΑ!! ΑΣ ΒΡΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ!!!
kapnias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #43 on: October 07, 2008, 23:47:29 pm »

Αρα λοιπον φαινεται οτι το πραμα ηταν ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ.  Το διλημμα αυτο το ειχαν απ την αρχη στο μυαλο τους.  Ειναι μερος της στρατιγικης για να καμψουν την αντισταση των φοιτητων.Ειναι γνωστος πλεον ο χυδαιος αυτος εκβιασμος.
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #44 on: October 08, 2008, 01:49:48 am »

Πω ρε γμτ γιατί όταν διαβάζω τέτοια τόπικ μου ρχεται τέτοια απελπισία ?  Sad
Πραγματικά, το έγραψε και μία κοπέλα στην electroauth, το να πιστεύω ότι θα βρώ συννενόηση μέσα στο σύλλογο πλέον φαντάζει το ίδιο με την ελπίδα για ύπαρξη παραδείσου, μετά θάνατον ζωής κι όλων αυτών των μεταφυσικών προβλημάτων.

Υπάρχουν πολλά "δεδομένα" στην όλη κατάσταση.
Από τη μία, έχουμε το γεγονός ότι ο νόμος επιτρέπει την έκδοση (?) ενός μόνο συγγράμματος για κάθε μάθημα.
Μου φαίνεται αδιανόητο ότι πρίν κατηγορήσουμε το Μάργαρη, πρίν εκθέσουμε τις πολιτικές μας ιδέες περί Μπολόνιας κτλ, πρίν μιλήσουμε για εκβιασμούς του Συλλόγου κτλ δεν ρωτήσαμε τί ακριβώς συμβαίνει με τα συγγράμματα πχ σε άλλες σχολές που έχει εφαρμοστεί το μέτρο της λίστας συγγραμμάτων, και με ποιές προϋποθέσεις - αποφάσεις συμβαίνει ό,τι συμβαινει στις άλλες σχολές. Ο μόνος που αποπειράθηκε να δώσει στοιχεία του τί έχει γίνει αλλού είναι ο Καπνιάς.

Μιλάμε για ελεγκτικούς μηχανισμούς. Μιλάμε για λίστα συγγραμμάτων, και για 1 σύγγραμμα σε αντιπαραβολή με 1 "πακέτο" βιβλίων. Πρίν αποφασίσουμε ότι ο Μάργαρης είναι βελζεβούλ με κόκκινα κέρατα μου φαίνεται αδιανόητο πως, ό,τι άποψη κι αν έχουν οι εκπρόσωποι των φοιτητών γι'αυτόν, δεν αποπειράθηκαν να συζητήσουν μαζί του και να ρωτήσουν τί εγγυήσεις δίνει ότι το "σχέδιό" του για τα "πακέτα" των βιβλίων θα έχει επιτυχή έκβαση και θα πάρουμε εν τέλει βιβλία. Πού το στηρίζει το όλο concept? Έχει βρεί παραθυράκια στο νόμο? Πιστεύει ότι δεν θα γίνουν έλεγχοι? Έχουμε ερμηνεύσει εμείς λάθος το νόμο? Τί στο διάολο συμβαίνει? Ο Μάργαρης δεν έχει δώσει διευκρινίσεις για τίποτα κι εμεις δεν τον πλησιάζουμε να τον ρωτήσουμε κάν ! Μερικοί από μας γιατί λόγω κόμματος παριστάνουν τους ξερόλες, άλλοι γιατί λόγω αγωνιστικού και μπαρουτοκαπνισμένου μύθου που έχουν δημιουργήσει γύρω από το πρόσωπό τους δεν δέχονται να μιλήσουν με τον  "προδότη" Μάργαρη μήπως τους χαλάσει ο μύθος ή μήπως τους πέσει ο κώλος, μερικοί άλλοι επειδή για μεταφυσικούς λόγους πιστεύουν ότι ο Μάργαρης είναι ο εξαποδώ κτλ.
Έλεος δλδ. Έχω βαρεθεί να βλέπω γύρω μου άτομα που, έχουν μέν ιδέες και καλά κάνουν, και άποψη για τα πράγματα, αλλά κυριολεκτικά λειτουργούν σαν αυτιστικά σε μια συζήτηση με κάποιον που διαφωνούν μην έχοντας ακόμη και την ικανότητα να συζητήσουν με αυτόν που διαφωνούν και επαναλαμβάνουν το ποιηματάκι σαν κασέτα. Δηλαδή, έλεος ρε γαμώτο. Θέλετε να γίνετε και πολιτικοί. Σόρυ δηλαδή αλλά πολιτικός που δεν κατέχει την τέχνη της διαλεκτικής είναι καμένο χαρτί. Και ρε φιλε, στην τελική, ζήτα διευκρινίσεις από το Μάργαρη, ενημερώσου καλύτερα, και μετά θα χεις χρόνο να του ρίξεις και το ανάθεμα - αν αυτό σε καίει.

Στην τελική ρε παιδιά εγώ δεκάρα δε δίνω ούτε για το Μάργαρη ούτε για τη χαμένη αγωνιστική μας τιμή, ούτε προσωπικά πιστεύω ότι ο Νόμος - Πλαίσιο είναι κάτι μεταφυσικό, είναι κάτι παραπάνω από απλώς ένας κακός νόμος, που θα καθορίσει την πορεία της Παιδείας μέχρι τις έσχατες μέρες τις ανθρωπότητας. Έλεος δηλαδής. Βλέπω κάτι τέτοια και γελάω. Νόμιζα ότι οι καταλήψεις ήταν κάτι πολύ παραπάνω από μια αντίθεση στο Νόμο - Πλαίσιο. Νόμιζα ότι αυτό ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για να εκδηλώσει την αγανάκτησή της μια γενιά που μεγάλωσε με την παράνοια ενός σάπιου εκπαιδευτικού συστήματος, ενός συστήματος που κόβεται στα μέτρα και τα σταθμά ενός γενικότερου πολιτικού συστήματος που όσο περνάει ο καιρός γίνεται και περισσότερο καταπιεστικό για τη νέα γενιά. Αν παλεύαμε μόνο για το Νόμο - Πλαίσιο και όχι για πολλά άλλα πράγματα, δε θα θεωρούσα προσωπικά τις καταλήψεις τόσο σημαντικές. Ο Νόμος είναι ένας κακός νόμος. Θα ρθουν κι άλλοι. Ίσως χειρότεροι. Τί θα γίνει μέχρι τότε? Θα κρατάμε με κλειδαριές τις ΓΣ Τμήματος για να μην παίρνουν αποφάσεις ποτέ επειδή θεωρούμε τους καθηγητές μας αναξιόπιστους? Δηλαδή έλεος, στην τελική οκ είναι ένας νόμος που σχεδόν κανείς από μας δεν ήθελε να περάσει. Νόμιζα όμως ότι οι καταλήψεις και τα κινήματα είχαν παραπάνω λόγους από αυτόν. Νόμιζα ότι οι αγώνες μας για Δωρεάν Παιδεία, για πτυχία με αντίκρυσμα, για εργασία που δεν θα μας αδικεί,  σήκωσε από τον καναπέ μια γενιά που έχει πνιγεί στη δίνη μιας συνεχόμενης τρέλας πάνω από βιβλία που δίνουν αποσπασματική και συγκεχυμένη γνώση με αγχώδη και ανεξέλεγκτο ρυθμό, μια γενιά που μαζεύει πτυχία για τους τοίχους ή για να παίρνει 700 Ε, μια γενιά που μαζοχίζεται 8 και 9 χρόνια μέσα σε βιβλία και παρανοϊκής δομής και λειτουργίας εκπαιδευτικά ιδρύματα απλώς για να είναι ευχαριστημένος ο μικροαστός μπαμπάς.
Έλεος πλέον, έχουμε ανάγει το Νόμο - Πλαίσιο σε ακρογωνιαίο λίθο της εξέλιξης της Ανώτατης Παιδείας. Έχει καταντήσει γελοίο αυτό το πράγμα. Νομίζω ότι οι αγώνες μας έγιναν για πολλά περισσότερα και μεγαλύτερα, και όχι για ιδεοληπτική προσκόλληση στο αν ο Μαργαρης ή το Τμήμα θέλουν να εφαρμόσουν την τάδε υποπαράγραφο της υποπαραγράφου του Νόμου.

Προσωπικά θεωρω τεράστια προδοσία, ειδικά όσοι είμαστε μεγαλύτεροι και έχουμε πάρει ήδη ταπερισσότερα από τα συγγράμματα, να αφήσουμε τα μικρότερα έτη χωρίς βιβλία. Δηλαδή, πού πήγε αυτή η συναδελδική αλληλεγγύη που είχαμε στις καταλήψεις? Τότε ο διπλανός μας στην πορεία μας ένοιαζε αν θα φάει δακρυγόνα ή αν θα μείνει απροστατευτος ή αν θα συλληφθεί. Ακόμη κι αν δεν τον ξέραμε.
Τώρα ο διπλανός μας έχει καταντήσει απλά ο αναξιοπρεπής μαλάκας - πουλημένος που θέλει να πάρει  βιβλία και να εφαρμόσει το νόμο - πλάισιο. Έλεος δηλαδή. Και φυσικά θέλω να πάρω βιβλία. Ηλίθιος είμαι να μη θέλω? Αν "την πώ" στο ΄Μαργαρη και δεν πάρω βιβλία λόγω αγωνιστικής αξιοπρέπειας, ή αν ακόμη χειρότερα κλειδώσω πόρτες στην ΓΣ Τμήματος εγώ και άλλοι 5 χωρίς να έχει προηγηθεί ανάλογη απόφαση της ΓΣ Φοιτητών( που να λέει ρητά και κατηγορηματικά ότι, εφόσον το μέτρο Μαργαρη αποτελεί εφαρμογή του νέου νόμου ότι αποφασίζουμε σαν Σύλλογος ότι προτιμάμε να μην πάρουμε βιβλία με αυτόν τον τρόπο) και έτσι στερήσω και τα βιβλία των συναδέλφων μου, τότε μάλλον δεν κερδίζω τίποτα. Ούτε βιβλια, ούτε μαθήματα, ούτε ρόδινο μέλλον με αγωνιστική διάθεση. Μια που οι νέοι αγώνες προυποθέτουν μερικό καιρό σκληρής δουλειάς για να προχωρήσουν οι σπουδές μας - που έχουν μείνει πίσω - αν πρόκειται να ξαναγίνουν αργότερα καταλήψεις. Και πρόοδος σπουδών χωρίς βιβλία δεν γίνεται.
Τέλος να πώ ότι μαγκιά είναι μέν να απορρίπτεις το να πάρεις βιβλία, αλλά τελικά να μην παίρνεις καθόλου. Το να απορρίπτεις τα βιβλία, έστω και με τη λύση που προτείνεται, και μετά να πάει και να στα αγοράζει ο μπαμπάκας σου, αυτό είναι τσάμπα μαγκιά. Και ξεφτίλα.

Όσο αφορά τον Μάργαρη τώρα. Ο τρόπος που αποφασίστηκε ο τρόπος που θα δράσει το τμήμα θα μπορούσε να θεωρηθεί εκβιασμός του Συλλόγου. Όσο εκβιαστικό είναι και το να "σπάς" μια ΓΣ Τμήματος. Μη ξεχνιόμαστε. Οι λύσεις του Μάργαρη είναι όντως εκβιαστικές και ο τρόπος που μιλά αγενής, αλλά πραγματικά είναι το τελευταίο πράγμα που έχει σημασία αυτή τη στιγμή η συμπεριφορά του Μάργαρη και το πώς θα του την "πούμε". Αυτό που έχει σημασία είναι το συμφέρον μας. Και το μελλοντικό, αγωνιστικό και ιδεαλιστικό, αλλά και το τωρινό και πραγματιστικό. Αλλά ξέρουμε ποιό είναι το συμφέρον μας? Εγώ δεν μπορώ ακόμη να βρώ απάντηση. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι έχουμε ταλέντο στο να γινόμαστε αυτοκαταστροφικοί.

Η ΓΣ αυτή είναι σημαντική και πρέπει να έχει συμμετοχή... ας είμαστε εκεί να πάρουμε αποφάσεις και να τα συζητήσουμε από κοντά.

« Last Edit: October 08, 2008, 02:10:09 am by pandora » Logged
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 12 Go Up Print
Jump to: