• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
October 06, 2025, 19:46:41 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
October 06, 2025, 19:46:41 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Συστήματα Μετρήσεων] Γεν...
by Nekt
[Today at 18:55:36]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Juror8
[Today at 16:26:09]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by NET2GRID
[Today at 14:55:19]

Δίνονται σημειώσεις - Εκτ...
by CarrierOfCarriers
[Today at 13:25:15]

anti-Burning topic
by RivenT
[Today at 11:36:02]

[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by gntitsios
[Today at 00:21:03]

[Σέρβο] Να επιλέξω το μάθ...
by gntitsios
[Today at 00:07:01]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[October 05, 2025, 22:38:37 pm]

Πωλείται πλυντήριο ρούχων
by laserscout
[October 05, 2025, 09:41:27 am]

Επιλογή τομέα 2025
by chatzikys
[October 04, 2025, 23:41:55 pm]

Ποιο τραγούδι ακούσατε 5+...
by Katarameno
[October 04, 2025, 00:12:49 am]

Πρώτη μέρα στο THMMY: Χρή...
by PolarBear
[October 04, 2025, 00:00:25 am]

[Σέρβο] Απορίες και ανακο...
by chatzikys
[October 03, 2025, 23:01:28 pm]

[Συντονισμός Μονώσεων] Γε...
by chatzikys
[October 03, 2025, 23:00:46 pm]

[Ηλεκτρική Οικονομία] Γεν...
by chatzikys
[October 03, 2025, 22:59:46 pm]

[ΥΜΕΣ] Γενικές απορίες,ασ...
by chatzikys
[October 03, 2025, 22:56:53 pm]

[ΟΔΕ] Γενικές απορίες,ασκ...
by chatzikys
[October 03, 2025, 22:55:21 pm]

[Σύγχρονα Ενεργειακά Συστ...
by chatzikys
[October 03, 2025, 22:54:36 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RivenT
[October 03, 2025, 21:42:05 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Εργαστήρι...
by RivenT
[October 03, 2025, 21:40:19 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 10074
Latest: Jim_evag
Stats
Total Posts: 1428511
Total Topics: 31829
Online Today: 206
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 26
Guests: 105
Total: 131
jimalexoud
φιλοσοφος
pdrillias
alexanton
vajim
Alex Kosmas
sofaki
vagk
apapathe
sassi
ansia
vaggelisx
leolam
femanak
Nekt
akmilios
Billyskotsikas
prigians
G.V.
JoHn!
chatzikys
aris123321
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Αθλητικά > Αθλητικές Διοργανώσεις (Moderators: Tasos Bot, tzortzis) > Και...ρωσική Ευρωλίγκα!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Και...ρωσική Ευρωλίγκα!  (Read 833 times)
thrilikos
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr
*****
Gender: Male
Posts: 539


ΘΥΡΑ 7:ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ


View Profile WWW
Και...ρωσική Ευρωλίγκα!
« on: September 30, 2008, 23:47:45 pm »

Ο Πορτέλα απέτυχε παταγωδώς, ωστόσο οι Ρώσοι προωθούν με συντονισμένες κινήσεις την δική τους Ευρωλίγκα από τον Δεκέμβριο... 
Ο Τζόρντι Μπερτομέου συγκέντρωσε στο πλευρό του την πλειοψηφία των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, άρα το πρόσφατο σχέδιο Πορτέλα (και παράλληλη η επιχείρηση... διάβρωσης της Euroleague) εκ των έσω πάει κατευθείαν στις καλένδες, μια νέα ευρωπαϊκή λίγκα γεννήθηκε, με πρωτοβουλία που εκδηλώθηκε στη Μόσχα!

Είναι η CBL, δηλαδή η Continental Basketball League την οποία προωθεί η ρωσική ομοσπονδία, με την συμμετοχή ομάδων από Ρωσία, Λετονία, Λιθουανία, Ουκρανία και Πολωνία, ενώ ήδη εκδήλωσε ενδιαφέρον να πάρει μέρος και η Μακάμπι του Τελ Αβίβ!

Βελτιωμένη... έκδοση


Μια πιο βελτιωμένη έκδοση, δηλαδή, της πάλαι ποτέ ΝΒL, της βαλτικής λίγκας που για κάποια χρόνια φιλοξενούσε ομάδες, κυρίως των βαλτικών χωρών. Ή αν προτιμάτε μια αντιγραφή της αδριατικής λίγκας, που φιλοξενεί ομάδες από τις χώρες που κάποτε συγκροτούσαν την ενιαία Γιουγκοσλαβία.

Μέχρι τώρα έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή από ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ντιναμό Μόσχας και Κίμκι (τα τρία πιο ισχυρά κλαμπ της Ρωσίας), Κίεβ και Αζοβμας (Ουκρανίας), ΑΣΚ Ρίγα (Λετονία) και Λιετούβος Ρίτας (Λιθουανία).
Μεγάλο ενδιαφέρον εκδήλωσε και η Ζαλγκίρις Κάουνας, ενώ όπως σημειώνεται στη Μόσχα, έτοιμη να πει το “ναι” είναι και η Μακάμπι του Τελ Αβίβ!

Όπως δήλωσε ο Αντρέι Βατούτιν, ο “εγκέφαλος” της ΤΣΣΚΑ, μετά την αποχώρηση του Σεργκέι Κουσένκο, “συζητούσαμε το σχέδιο εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά τώρα όλα είναι έτοιμα. Ήδη έχουμε υπογράψει συμβόλαια με ορισμένες ομάδες ενώ στο πρόσφατο τουρνουά Αλεξάντερ Γκομέλσκι, που έγινε στη Μόσχα, εκδήλωσαν ενδιαφέρον τόσο η Ζαλγκίρις όσο και η Μακάμπι”.

Μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ρωσίας, φέρεται σαν κεντρικός χορηγός της διοργάνωσης, που σύμφωνα με τις πληροφορίες ρωσικού και λιθουανικού τύπου θα ξεκινήσει τον προσεχή Δεκέμβριο.

Προφανώς, η διοργάνωση στα πρώτα της βήματα δεν ...επηρεάζει την διεξαγωγή της Ευρωλίγκας. Έχει, όμως, αν πιστέψουμε τα διάφορα ρεπορτάζ μεγάλες προσδοκίες. Μέχρι το 2011 θα διεξάγεται παράλληλα με τα εθνικά πρωταθλήματα, ενώ από τη σεζόν 2011-12, θα πάρει πιο αυτόνομη μορφή με την συμμετοχή 16 ομάδων.

Δεν διευκρινίστηκε αν η νέα λίγκα θα συνδεθεί με την Ευρωλίγκα (όπως συμβαίνει με την Αδριατική Λίγκα) να δίνει δηλαδή εισιτήρια για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ή θα αποτελέσει το αντίβαρο και σιγά-σιγά να ...πάρει και τη θέση της.

Κάποια αντίδραση από πλευράς Ευρωλίγκας δεν σημειώθηκε. Ο Μπερτομέου, άλλωστε, συντόνισε τις κινήσεις του για να απαντήσει στο (μάλλον ευκαιριακό) σχέδιο Πορτέλα, ώστε να ... ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του, μέσα στην ίδια την ULEB.

Προκαθορισμένη η επόμενη κίνηση

Η ομοθυμαδόν υποστήριξή του από τα κορυφαία κλαμπ (κυρίως της Ισπανίας, καθώς Ρεάλ, Ταού και Μπαρτσελόνα, ουσιαστικά “άδειασαν” τον Πορτέλα) δικαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι “αφού συζητήσουν όλη την μέρα, το βράδυ θα επικρατήσει η άποψη του Μπερτομέου”. Η επόμενη κίνησή του είναι προκαθορισμένη.

Μια ...έκπτωση του Εντουάρντο Πορτέλα (που προφανώς έπαιξε και έχασε) από την θέση του προέδρου της ULEB (όπου ενδεχομένως να προωθηθεί ο Ιταλός Αντρέα Μπασάνι) δεν θα πρέπει να εκπλήξει κανέναν. Για τον Ισπανό δικηγόρο, όμως, ο πιο σοβαρός αντίπαλος είναι σίγουρα οι Ρώσοι. Όχι τόσο ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας Σεργκέι Τσερνόφ, όσο οι μεγάλοι σύλλογοι της χώρας, που θέλουν να μπουν με δυναμικό τρόπο στο “παιχνίδι”.

http://sport24.gr/html/ent/928/ent.254928.asp
Logged

ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΓΚΑ ΑΡΣΕΝΙΚΕ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΝΙΚΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΛΥΓΙΣΕΙΣ
Pages: [1] Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...