• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:22:32 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:22:32 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 61
Guests: 103
Total: 164
sterlouk
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
papaloui
almpandr
xristodoulou
jim_sklab
Smaragda
nmpampal
eleftheria
mmikelo
Petross
meni
Nikoletta
hacky
fkagk
Petran25
nikitask
Kv
lina_zs
sofaki
Nicotre
Nikos.Ts
VengeX
mrodi
Panagismark
ArsenD
Angelos Asim
tasos_ntv
DJ Stefzia
Mr Z
gp6
chriskazakos
petikas
stloukas
npalami
Evripidis
Ponan
moutdimi
dimitrisblioumis
jimalexoud
Chrisvb17
gcheristanidhs
Ast
Belafonte
Chaidec
manos_diakakis
daphnenik
malogeor
Haralampos
JoHn!
maestros
aalmpanb
Dimosthenis
Sotirisbikos
tank
witchingHour
kstavroulis
noimaginationforthis
freskoulhs
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Πανεπιστήμιο.gr (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Φασαρίες μπροστά στα Πανεπιστήμια...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 Go Down Print
Author Topic: Φασαρίες μπροστά στα Πανεπιστήμια...  (Read 9351 times)
JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Rhodes [Sattelite image]

View Profile
Απ: Φασαρίες μπροστά στα Πανεπιστήμια...
« Reply #30 on: November 18, 2005, 03:38:36 am »

Quote from: aliakmwn on November 18, 2005, 02:41:28 am
Ολοι εσεις οι "Αγαναχτισμενοι" πολιτες, καθησατε ποτε να σκεφτειτε τι συμβολιζει το ΙΧ αυτοκινητο?
Το αυτοκινητο ειναι το συμβολο της καπιταλιστικης ελευθεριας.
Μηπως να αρχισουμε να καιμε και σπιτια??

Αλιακμονα, εχεις κανει μια πολυ καλη μιξη ιδεολογιων μεσα σου που δειχνει πραγματι πολυ μελετη και σκεψη.
Αλλα δεν με πειθεις οτι αυτοι οι ... αχαρακτηριστοι ... εχουν το ιδιο πραγμα μεσα στο μυαλο τους, κανουν μια επανασταση αναλογη μ αυτης 31 χρονια πριν - αραγε εχουμε και τους αναλογους λογους που να δικαιολογουν μια τετοια εξεγερση και αγανακτηση? Φυσικα δεν περιμενω απαντηση ...υπαρχουν λογοι που θα μπορουσαν να ξεσηκωσουν τους αφυπνησμενους πολιτες (εμας ντε) για πολλες επαναστασεις ακομα.
Απλα δεν πειθομαι οτι αυτο ακριβως αυτοι οι τυποι εκφραζουν!

J=X
--------------------------------------------
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
και εγω τελευταια δεν αισθανομαι καλα !
mentas
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
Re: Απ: Re: Απ: Φασαρίες μπροστά στα Πανεπιστήμια...
« Reply #31 on: November 18, 2005, 03:48:03 am »

Quote from: Kallis99 on November 18, 2005, 02:31:06 am
Quote from: mentas on November 18, 2005, 02:10:15 am
Με 40 γιουργια περιπου το εξαμηνο ασφαλιζεις το αυτοκινητακι σου απο καταστροφες οχλου τρομοκρατικεσ ενεργιες κτλ.......
Λεγεται μικτη*!!!!!! ασφαλεια και δεν ειναι αναγκη να την κανεισ στην εθνικη.
ΑΑΑ..!!!!μπορεισ να το ασφαλισεις και απο οποια ζημια θελεις με το αναλογο κοστος βεβαια........

*χωρις να θποτιμο την νοημοσυνη σου/σας,απλα ετσι λεγεται...... Wink Wink Wink

Συγγνώμη αν θεωρήθηκε ως διαφήμιση το παράδειγμα που ανέφερα...

Δυστυχώς όμως φίλε mentas, ο τρόπος που εκφράζεσαι ακυρώνει την σοβαρότητα του μηνύματός σου...

Αυτό που ήθελα να επαναλάβω, είναι ότι στην κοινωνία που ζούμε, πάντα θα υπάρχουν οι θερμόαιμοι που θα θέλουν να σπάσουν το αυτοκίνητο του γείτονα (βλέπε: "επειδή είχε αθηναϊκές πινακίδες" ...) Γι αυτό, καλό είναι να εκτονώνονται που και που τέτοια "άγρια" συναισθήματα κάτω από "ελεγχόμενες συνθήκες" πχ γήπεδα, πορείες, καταλήψεις κλπ, ώστε να είναι δυνατό να αντιμετωπίζονται. Εάν όλοι αυτοί που τα σπάνε με κάθε ευκαιρία, συμπιέζονταν για καιρό από ένα πλήρως αστυνομοκρατούμενο καθεστώς, ίσως οι ενέργειές τους μετά από πολύ καιρό να ήταν ανεξέλεγκτες...
Δεν είναι καλό λοιπόν να τους αφήνουμε να κάνουν το κομμάτι τους κάθε 17 Νοέμβρη καπηλευόμενοι το νόημα αυτής της ημέρας, παρά να μετράμε μετά μερικά χρονάκια 500-600 καμένα αυτοκίνητα κάθε νύχτα, απαγορεύσεις κυκλοφορίας κλπ... Τώρα τουλάχιστο, έχεις την δυνατότητα (αν έχεις το μέσο που σε βοηθάει στην επεξεργασία απλών συλλογισμών) να πάρεις από τα επικίνδυνα σημεία το αυτοκινητάκι σου.

Κ.Ι.Σ.

Αναφερομαι καθαρα και μονο στο θεμα εαν μπορεις να ασφαλισεις το αυτοκινητο σου και με ποιο κοστος.Δεν αναφερθηκα σε κατι αλλο και ουτε πηρα θεση υπερ η κατα αυτων συνεπως μαλλλον εχεις ενα μεσο που δεν κανει απλους υπολογισμους.
Καλλισθένης
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

I'm not insane! My mother had me tested

View Profile WWW
Φασαρίες μπροστά στα Πανεπιστήμια...
« Reply #32 on: November 18, 2005, 03:56:03 am »

off-topic
Quote from: mentas on November 18, 2005, 03:48:03 am
συνεπως μαλλλον εχεις ενα μεσο που δεν κανει απλους υπολογισμους.
Ομολογώ!!! ποτέ δεν ήμουν καλός στην πρόσθεση και την αφαίρεση...

Κ.Ι.Σ.

Υ.Γ.: Από Δευτέρα που θα πάμε για καφεδάκι με τους Turambar, BOBoMASTORAS και xristoforos_ έλα κι εσύ για να τα πούμε από κοντά...

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
aliakmwn
Guest
« Reply #33 on: November 18, 2005, 04:13:08 am »

Quote from: JAs0n-X on November 18, 2005, 03:38:36 am

Αλλα δεν με πειθεις οτι αυτοι οι ... αχαρακτηριστοι ... εχουν το ιδιο πραγμα μεσα στο μυαλο τους, κανουν μια επανασταση αναλογη μ αυτης 31 χρονια πριν - αραγε εχουμε και τους αναλογους λογους που να δικαιολογουν μια τετοια εξεγερση και αγανακτηση? Φυσικα δεν περιμενω απαντηση ...υπαρχουν λογοι που θα μπορουσαν να ξεσηκωσουν τους αφυπνησμενους πολιτες (εμας ντε) για πολλες επαναστασεις ακομα.
Απλα δεν πειθομαι οτι αυτο ακριβως αυτοι οι τυποι εκφραζουν!

Ιασονα, οι επαναστασεις και οι εξεγερσεις ειναι φαινομενα στοχαστικα.

Δεν υπαρχει ξεκαθαρος στοχος. Υπαρχει μονο ερμηνεια. Και μπορω να σου πω πως, στην συντρηπτικη τους πλειοψηφια, αυτοι που φορανε τις κουκουλες καθε χρονο και μπαχαλευουν, ειναι γονοι μεγαλοαστικων οικογενειων, πλουσιοπαιδα δηλαδη, παραμελημενα απο τον μπαμπα, καθως και ασφαλιτες προβοκατορες.

Αλλωστε, δεν μιλησε κανενας για επανασταση, ουτε για εξεγερση. Οπως βλεπεις και στα ΜΜΕ (απο τις λιγες φορες που υιοθετω θεσεις τους) προκειται για μεμονωμενα περιστατικα. Περιστατικα που, ομως, παιζουν εναν πολυ σημαντικο ρολο: Δημιουργουν αβεβαιοτητα, σπανε τη μονοτονια.

Αυτος που πηρε δανειο για να αγορασει καινουργιο αμαξι, και τωρα ξεπληρωνει το δανειο χωρις να εχει αμαξι, ειναι ενα βημα πιο κοντα στον πατο.

Ηθικο ερωτημα: Ειναι αραγε "σωστο" να πιεζεις τον αλλον προς τον πατο, ωστε να τον κανεις να εκτιναχθει προς τα πανω εξεγειρομενος?

Δεν φανταζομαι να περιμενεις απαντηση απο μενα...

Το σιγουρο ειναι πως, οσο πιο κοντα στον πατο φτανει καποιος, τοσο πιο καλα μπορει να αντιλαμβανεται τις δομες του συστηματος που υπηρετει.
Γι' αυτο το λογο δεν μπαινω στον κοπο να απαντησω σε 2-3 γραφικους εδω μεσα, γιατι απλουστατα βρισκονται μακρια.

Διοτι, φιλε Ιασονα, αν ενα αυτοκινητο, που ο μεροκαματιαρης θα ζει για να πληρωνει σαν μαλακας χωρις να το εχει, αρκει για να σε κανει να τον λυπηθεις και να υπερασπιστεις τη "δυστυχια" του, αληθεια, ο τροπος με τον οποίο επιβιωνουν στα προαστια του Παρισιου οι μεταναστες, εκεινοι που εξεγερθηκαν ντε, τι συναισθηματα θα σου δημιουργησει?
Δεν σε ειδα ομως να εξεγειρεσαι, μπροστα στις εξυπναδουλες του Ζορμπα περι φυλετικων και θρησκευτικων κινητρων... (Αντιλαμβανεσαι σαφως πως δεν απευθυνομαι αμεσα σε σενα ετσι? Smiley )

Αυτο δεν μπορουν να καταλαβουν κατι Ζορμπαδες εδω μεσα. Οι πραξεις αυτες δεν ερμηνευονται ατομικα. Μονον συλλογικα. Ειναι η αυτεπιβεβαιωση του συστηματος, η διαιωνιση του!

Ζουμε σε, και συντηρουμε ενα συστημα που βασιζεται στην ανισοτητα και στην αδικια. Ετσι λοιπον αδικια ειναι και να σου καψουν το αυτοκινητο μερικα "κωλοπαιδα".
Ειναι απλα μια αναλογια, τιποτε περισσοτερο και τιποτε λιγοτερο! Ουαι ημιν!

ΥΓ: Τι ωραια που καιγεται η σημαια Grin
Zorbas-E-
Guest
« Reply #34 on: November 18, 2005, 05:06:39 am »

Quote from: Kallis99 on November 18, 2005, 03:28:01 am
Quote from: Zorbas-E- on November 18, 2005, 03:16:44 am
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΑΠΙΤΗΣ; ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΣΤΕ;
 ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ;
 ΥΓ. Η ΙΔΕΑ ΝΑ ΚΑΙΜΕ ΤΟ ΙΧ ΤΟΥ ΜΕΡΟΚΑΤΑΤΙΑΡΗ (που σε ποσοστό 70% το'χει με δάνειο) βασίζεται στα πλαίσια της ελεύθερης επιλογής έτσι; Στο καίμε , σε ξεβολεύουμε και έτσι μέσα στη νηφαλιότητα και με επιχειρήματα προσχωρείς στη "νέα" κοινωνία. Ώρε γλέντια

μα ούτε ένας Δαπίτης βρε συνάδελφοι;
Συγγνώμη, αλλά αυτό είναι συμπεριφορά moderator του THMMY.gr ???
Κ.Ι.Σ.

Θίχτηκε η παράταξη σου συνάδελφε; Να με συγχωρείς αλλά εδώ σημαίες και εκκλησίες καίγονται, τη ΔΑΠ που διαγράφει αναρχικούς επειδή ήταν σε άλλο τραπεζάκι στις εγγραφές θα σεβαστούμε τώρα; Το moderatorιλίκι δεν έχει σχέση με αυτά , μη δημιουργείς εντυπώσεις.

Οι υπέρμαχοι του καψίματος της σημαίας έχουν δίκιο. Άλλωστε και ο Βαρβιτσιώτης Junior από το Αμέρικα πριν τις εκλογές δήλωσε πως είναι δικαίωμα του καθενός να ασελγεί πάνω στην σημαία του ΕΘΝΟΥΣ. Οπότε τα παίρνω όλα πίσω για τη ΔΑΠ είναι πιστή στις προεκλογικές υποσχέσεις της και τη νέα ιδεολογία των πάρτυ της. Ζητώ συγγνώμη λοιπόν.

Ναι με το κάψιμο δίνουμε ένα κόλαφο στους μικροαστούς που μόνο για το Big Μπράδα ψηφίζουν στη νέα συμμετοχική Δημοκρατία.  Αλλά τι είναι το ΙΧ τη σήμερον ημέρα; Από 4 έχει ο καθείς. Και τα καμμένα τα πληρώνει η ασφάλεια. Σπίτια κάψτε βρε κουτοί, ξενοδοχεία και καμπινγκ να ξεσηκωθούν όλοι και να αποτινάξουν το ζυγό.

Πέρα από την πλακα θα μείνω σε μια άλλη αποψινή εικόνα. Στην εικόνα του αστυνομικού που σχεδόν μπήκε μέσα στο πανεπιστήμιο, κάτω από βροχή μολότωφ και πετρών για να αρπάξει τη σημαία που καιγόταν, να περισώσει ότι μπορούσε και να τη μεταφέρει πίσω σε ασφαλές μέρος. Αυτός ο αστυνομικός σπλάχνο από τα σπλάχνα του ελληνικού λαού, που όταν οι μπαχαλάκηδες πέφτουν θύματα εγκληματιών τον αποζητούν, έκανε τη μοναδική ηρωική πράξη μέσα στην "επανάσταση των βανδάλων". Στο πολυτεχνείο κάηκε μόνο ελληνική σημαία διότι αυτή ήταν παρούσα όταν ο δημοκρατικός ελληνικός λαός έδινε τη μάχη στο Πολυτεχνείο το 74. Η αμερικάνικη κάηκε από διαδηλωτές στο προξενείο και όχι από αναρχικούς. Τουλάχιστον αυτό είδα στα τελεβίζια.

Και για τη Γαλλία βεβαίως και λέω κουταμάρες. Η εξέγερση ήταν ταξική. Γι'αυτό και βεβηλώθηκε(!) εβραίκό νεκροταφείο, κάηκαν 2 εκκλησίες και 1 συναγωγή κτλ, κτλ. Τώρα τι σχέση έχουν όλα αυτά που είδαμε στην τηλεόραση με τη γαλλική εργατική τάξη που είχαμε συνηθίσει.... Αλλά παρόν δεν ήμουν κρατώ επιφυλάξεις.

καλημέρα σε όλους
 μέσα τα κεφάλια στα μαθήματα και την επιστήμη μας ξανά Lips Sealed
Καλλισθένης
Veteran

I'm not insane! My mother had me tested

View Profile WWW
« Reply #35 on: November 18, 2005, 05:34:32 am »

Quote from: Zorbas-E- on November 18, 2005, 05:06:39 am
Θίχτηκε η παράταξη σου συνάδελφε;

Το moderatorιλίκι δεν έχει σχέση με αυτά , μη δημιουργείς εντυπώσεις.

Ειλικρινά λυπάμαι!!! και παρακαλώ την διαχείριση να λάβει θέση για το ποιος είναι ο ρόλος και οι υποχρεώσεις του συντονιστή!!!

Αλήθεια Zorbas-E- πιστεύεις ότι τα εμπρηστικά σου μηνύματα συνάδουν με την εύρυθμη λειτουργία του forum που έχει ως σκοπό την διαδικτυακή συνάντηση των απόψεων της κοινότητας των φοιτητών της σχολής μας, και την περαιτέρω συνέχιση αυτής σε φυσικό επίπεδο κατά τις συναντήσεις μας στην σχολή ή στην εκάστοτε ταβέρνα??? (Δεν περιμένω απάντηση... περιμένω κατανόηση της ευθύνης της θέσης σου)

Ελπίζω να μην δημιούργησα πάλι εντυπώσεις, αλλά τουναντίον, αφορμές για σκέψη

Κ.Ι.Σ.

Υ.Γ.: Ελπίζω κάποια στιγμή να πολιτικοποιηθείς τόσο, ώστε να σταματήσεις να ασχολείσαι με παρατάξεις...

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #36 on: November 18, 2005, 11:54:07 am »

Quote from: Kallis99 on November 18, 2005, 05:34:32 am
Θίχτηκε η παράταξη σου συνάδελφε;

Το moderatorιλίκι δεν έχει σχέση με αυτά , μη δημιουργείς εντυπώσεις.

Ειλικρινά λυπάμαι!!! και παρακαλώ την διαχείριση να λάβει θέση για το ποιος είναι ο ρόλος και οι υποχρεώσεις του συντονιστή!!!

Με κάλυψε ο Κάλλις

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
mentas
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
Re: Φασαρίες μπροστά στα Πανεπιστήμια...
« Reply #37 on: November 18, 2005, 12:24:44 pm »

Quote from: Kallis99 on November 18, 2005, 03:56:03 am
off-topic
Quote from: mentas on November 18, 2005, 03:48:03 am
συνεπως μαλλλον εχεις ενα μεσο που δεν κανει απλους υπολογισμους.
Ομολογώ!!! ποτέ δεν ήμουν καλός στην πρόσθεση και την αφαίρεση...

Ωραιος.............
Και γω το ιδιο..........
sparos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Am I working hard or am I hardly working?????

View Profile
« Reply #38 on: November 18, 2005, 12:40:53 pm »

Quote from: aliakmwn on November 18, 2005, 02:41:28 am
Ας κοιταξουμε λιγο τις καταστροφες απο μιαν αλλην οπτικη γωνια, λιγο πιο θεωρητικη.

Ολοι εσεις οι "Αγαναχτισμενοι" πολιτες, καθησατε ποτε να σκεφτειτε τι συμβολιζει το ΙΧ αυτοκινητο?
Το αυτοκινητο ειναι το συμβολο της καπιταλιστικης ελευθεριας. Ειναι ισως το χαρακτηριστικοτερο σημαδι καταναλωτικοποιησης (ισως αχαρος ο νεολογισμος μου, αλλά η "αστικοποιηση" ειναι για μενα κατι τελειως διαφορετικο) της ζωης ενος πολιτη, ειναι ενα σημειο αναφορας. Συλλογιστειτε λιγο τις χρηστικες του αντιφασεις (η ευκολια που παρεχει, σε αντιπαραβολη με την ιδιοκτησιακη υποδουλωση) και μαζι τον οικονομικο χαρακτηρα που εχει ως αγαθο, ευρειας καταναλωσης και τεχνιτα απαραιτητο μεν, πανακριβο δε.

Μην όμως τα πράγματα τελικά έρθουν λίγο πιο ανάποδα απο οτι θα τα περιμένεις ???

Γιατι αυτο το "πιέζοντας τους στον πάτο θα τους κάνεις να ανέβουν ψηλά επαναστατημένοι " ακούγεται ωραίο φιλολογικά αλλα όταν ο τύπος που του καηκε το αυτοκίνητο επαναστατήσει, μήπως τελικά επαναστατησει εναντίον αυτών που του κάψαν το αυτοκίνητο και τότε αυτοι θα είναι που δεν θα έχουν που να κρυφτούν.

Τελικά μήπως και αυτά που έγιναν στην Γαλλια θα έχουν το αντίθετο (για αυτούς αποτέλεσμα).

Γιατι αυτό που του καηκε το αυτοκίνητο θα πει έξω ρε που!@#^% που μου καταστρέφεται την περιουσιά να σηκωθεις και να φύγεις ήνα σε χώσουν μέσα.

Και κάτι άσχετο
Το οτι το αυτοκίνητο έιναι ασφαλισμένο δεν σημαίνει οτι έιναι και πράγμα που μπορείς να καταστρέφεις όποτε θες. Και οι ασφάλειες δεν καίγεται σήμερα το αυτοκίνητο και αύριο σου παίρνει καινούργιο. όλη αυτην την ταλαιπωρία την πληρωνεσαι ακόμηκαι απο την ασφαλιστική  μάλλον όχι......

- Oh, dear! Itʼs worse than I feared!
- What is it?
- Iʼm afraid your son has ... the knack!
- The knack?
- The knack. Itʼs a rare condition characterized by an extreme intuition about all things mechanical and electrical and other social ineptitude.
- Can he lead a normal life?
- No, he'll be an engineer!

www.lams.gr
www.ethea-live.gr
www.abc-wec.com
http://live.abc-wec.com
COACH
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Φασαρίες μπροστά στα Πανεπιστήμια...
« Reply #39 on: November 18, 2005, 13:18:35 pm »

Παιδια μην ξεχναμε οτι ειμαστε υπνωτισμενοι πολιτες και στο θεμα της υπογεννητικοτητας.Γτ λοιπον δεν παμε "συλλογικα" και ΟΧΙ ατομικα για... (ομαδικους) βιασμους πλεον (ε ρε πως μου εχει κολλησει αυτο;;Wink των μαναδων των εμπρηστων.Δεν μπορει να μου πει κανεις οτι ΔΕΝ ειναι επανασταση αυτο!υπαρχει βαθυτερη και παρομοια στοχαστικη ιδεολογια (πως;) σε αυτο. ΕΓΩ Ο ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗς Δ Ε Ν προκειται να με ξυπνησουν με το να μου καινε το αμαξι που εχω παρει με ιδτωτα και οι δοσεις.ΜΟΝΟ το αντιθετο αποτελεσμα θα προκαλεσουν στους μεροκαματιαρηδες.ΑΝ θελουν το αντιθετο αποτελεσμα ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ Τ Ο Υ Σ αμαξια.μονο ετσι θα διερωτηθω "ωπα ρε συ κατι γινεται.γτ το κανουν αυτο" (πλακα δεν θα εχει ολοι αυτοι οι ψευτομαγκες να βαλουν τα αυτοκινητα τους μπροστα και να αρχισουν να τα καινε και να τα σπανε;) δεν μπορει μια ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ κουκουλοφορων που κρυβονται πισω απο το ασυλο να μου θυμισει εμενα οτι ειμαι κοιμισμενος με το ναμου καιει το αμαξι!ουτε ετσι θα μου θυμισει οτι ειναι η επετειος του πολυτεχνειου.ΟΠΟΙΟΣ εχει αυτη την αποψη ιδου η ροδος ιδου και το πηδημα!πατε και καψτε τα τα αμαξια σας και μη μου επιβαλετε φασιστες του κερατα το τι ειναι επανασταση και τι οχι.γτ αν ετσι ο καθενας μπορει να κανει την "επανασταση" του κατστρεφοντας την περιουσια του αλλου ετσι.αν θες να με πεισεις για την επανασταση σου πεισε με αλλιως.γτ ξεχνας δειλε οτι την επανασταση σου ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙς ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ  Α Ρ Α μη μου κατστρεφεισ την δικια ΜΟΥ περιουσια που με τοσο κοπο απεκτησα στην κοινωνια που ζουμε.πανε κατεστρεψε την περιουσια αυτου που κανεις επανασταση.ΕΓΩ ΔΕ ΣΟΥ ΦΤΑΙΩ!και ξαναλεω αν θες να με πεισεις οτι ειμαι κοιμισμενος μη μου γ@μ@ς τη ζωη καιγοντας το αμαξι μου λεγοντας μου "ΞΥΠΝΑ" το αντιθετο θα καταφερεις!

πλακα πλακα λετε την επομενη φορα που θα γινουν τετοια πραγματα να βλεπουμε στα αυτοκινητα εκει που αφηνουν το χαρτακι με το κινητο και ενα επιπλεον χαρτακι που να λεει: " εγω ξυπνησα!μη μου καιτε το αμαξι!τους αλλους!τους αλλους!"
aliakmwn
Guest
« Reply #40 on: November 18, 2005, 15:01:22 pm »

Quote from: sparos on November 18, 2005, 12:40:53 pm
Μην όμως τα πράγματα τελικά έρθουν λίγο πιο ανάποδα απο οτι θα τα περιμένεις ???

Γιατι αυτο το "πιέζοντας τους στον πάτο θα τους κάνεις να ανέβουν ψηλά επαναστατημένοι " ακούγεται ωραίο φιλολογικά αλλα όταν ο τύπος που του καηκε το αυτοκίνητο επαναστατήσει, μήπως τελικά επαναστατησει εναντίον αυτών που του κάψαν το αυτοκίνητο και τότε αυτοι θα είναι που δεν θα έχουν που να κρυφτούν.

Να απαντησω με χιουμορ?
Huh, αν τσεκαρεις λιγο παραπανω, θα δεις πως κι εγω παραδεχτηκα πως κατα πασα πιθανοτητα η πλειοψηφια των μπαχαλακηδων ειναι καλομαθημενα παιδια μεγαλοαστικων οικογενειων (να συνεχισω? Οι περισσοτεροι απο αυτους οταν τελειωσουν τις σπουδες θα αντικαταστησουν τις τριχες και τις κουκουλες με κουστουμια και θα δουλεψουν στην εταιρεια του μπαμπα) καθως και ασφαλιτες, μπατσοι δηλαδη που στελνονται εκει σε εντεταλμενη υπηρεσια αφ' ενος για να μπαχαλεψουν και να δημιουργησουν κλιμα τρομου στους πολιτες (προβοκατσια λεγεται αυτο) αφ' ετερου για να ελεγχουν απο κοντα την κατασταση και να φακελωνουν τα μελη του Α/Α χωρου.

Αρα, με βαση αυτο που μου λες, αν οντως ο κοσμακης ξεσηκωθει εναντιον αυτων που του καταστρεφουν την περιουσια, θα ξεσηκωθει εναντιον της ασφαλειας (και κατ' επεκταση του τρομοκρατικου κρατους) και εναντιον των μεγαλοαστων  Grin Grin Grin
Μα αυτο δεν θελουμε κι εμεις? Ανατροπη της αρχουσας ταξης, ουσιαστικη ελευθερια και ισοτητα? Να μην υπαρχει κρατος-παρακρατος που τρομοκρατει, και να μην υπαρχουν και μεγαλοαστοι! Πού κολλας λοιπον?

Quote from: sparos on November 18, 2005, 12:40:53 pm
Τελικά μήπως και αυτά που έγιναν στην Γαλλια θα έχουν το αντίθετο (για αυτούς αποτέλεσμα).

Γιατι αυτό που του καηκε το αυτοκίνητο θα πει έξω ρε που!@#^% που μου καταστρέφεται την περιουσιά να σηκωθεις και να φύγεις ήνα σε χώσουν μέσα.

Μα γι' αυτο πιστευω πως οι εξεγερσεις, και ποσο μαλλον οι Επαναστασεις, ειναι στοχαστικα φαινομενα. Αυτο που ξεσπα ειναι η οργη. Οι Επαναστασεις δεν κατευθυνονται. Το οτι καποιες ταξεις/σεκτες κατορθωνουν να αναδειχθουν, ειτε στην πορεια ειτε μετα την επανασταση, δεν σημαινει πως μπορουν και να την κατευθυνουν!
Ο προλεταριος Ρωσος των αρχων του περασμενου αιωνα, δεν επαναστατησε για να του πινει μετα το αιμα ο Σταλιν και η Κομματικη νομενκλατουρα! Την οργη του ξεσπασε, εξ' αιτιας της καταπιεσης, της φτωχειας και της μιζεριας που κατεστρεφαν τη ζωη του!
Ομοιως και ο Γραικος του προπερασμενου αιωνα, δεν επαναστατησε για να του πινει το αιμα ο Οθωνας ή ο Γλυξμπουργκ και η αστικη ταξη!

Πρακτικα, αυτοι που προκαλουν αυτες τις επαναστασεις, δεν ειναι σχεδον ποτε η κορυφη της αρχουσας ταξης. Ειναι οι βολεμενοι "μεσαιοι". Μην το παρεις προσωπικα, αλλά εσυ εισαι περισσοτερο υπευθυνος απο τον ταδε υπουργο ή βουλευτη για την κατασταση και για ο,τι θα επελθει, γιατι ενω βλεπεις τι γινεται, επιλεγεις να κρατησεις τα ματια σου κλειστα και να κλαψεις για το αυτοκινητο του γειτονα!
Κι αν την επομενη μερα αποκαλυφθει, εν ειδει τηλεδικης φυσικα, οτι ο γειτονας αγορασε το αυτοκινητο γυριζοντας παιδικο πορνο, στην "καλυτερη" περιπτωση θα τη στησεις εξω απο το δικαστηριο για να τον λυντσαρεις, πραγμα ακομα πιο φασιστικο απο το να του καψεις το αυτοκινητο! (Μην ξεχνας πως οι αναρχικοι σχεδον ποτε δεν τραυματιζουν ανθρωπους, εναντιον υλικης περιουσιας στρεφονται... Αλλά και παλι, επειδη ξερω πως θα βρεις αντιπαραδειγμα, σκεψου ποσα παιδακια διαμελησε η καθε "εξυπνη" βομβα του Μπους στο Ιρακ, κι ελα να μου πεις μετα "α τον καημενο τον αστυνομικουλη, του γδαρανε το ποδαρακι του μωρε!")

Quote from: COACH on November 18, 2005, 13:18:35 pm
δεν μπορει μια ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ κουκουλοφορων που κρυβονται πισω απο το ασυλο να μου θυμισει εμενα οτι ειμαι κοιμισμενος με το ναμου καιει το αμαξι!ουτε ετσι θα μου θυμισει οτι ειναι η επετειος του πολυτεχνειου.ΟΠΟΙΟΣ εχει αυτη την αποψη ιδου η ροδος ιδου και το πηδημα!πατε και καψτε τα τα αμαξια σας και μη μου επιβαλετε φασιστες του κερατα το τι ειναι επανασταση και τι οχι.γτ αν ετσι ο καθενας μπορει να κανει την "επανασταση" του κατστρεφοντας την περιουσια του αλλου ετσι.αν θες να με πεισεις για την επανασταση σου πεισε με αλλιως.γτ ξεχνας δειλε οτι την επανασταση σου ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙς ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ  Α Ρ Α μη μου κατστρεφεισ την δικια ΜΟΥ περιουσια που με τοσο κοπο απεκτησα στην κοινωνια που ζουμε.πανε κατεστρεψε την περιουσια αυτου που κανεις επανασταση.ΕΓΩ ΔΕ ΣΟΥ ΦΤΑΙΩ!και ξαναλεω αν θες να με πεισεις οτι ειμαι κοιμισμενος μη μου γ@μ@ς τη ζωη καιγοντας το αμαξι μου λεγοντας μου "ΞΥΠΝΑ" το αντιθετο θα καταφερεις!

Μαυρισα ενα κομματι του κειμενου σου, και το ξαναπραθετω εδω:
<<μη μου γ@μ@ς τη ζωη καιγοντας το αμαξι μου>>

Νομιζω πως εχεις απαντησει απο μονος σου στον εαυτο σου. Εμενα παντως με καλυψες απολυτα!
Η δικη μου ζωη παρεμπιπτοντως θα συνεχισει να υπαρχει, και να ειναι και ωραια, χωρις το αμαξι (αν ειχα), χωρις το laptop, χωρις την ιδιοτητα του φοιτητη, χωρις το σπιτι μου...

Απο 'κει και περα, σιγα μην βγαλουν και λιστα για το τι πρεπει και τι δεν πρεπει να σεβαστει μια επανασταση! Ειμαστε πολυ μικροαστοι τελικα........

Φιλε μου, η Επανασταση οταν ξεσπα, εκ των πραγματων δεν σεβεται ουτε αυτο το οποίο υπηρετει: Την ελευθερια, την Ανθρωπινη Ζωη, και περιμενεις να σεβαστει... το αυτοκινητο σου???
(Δεν γνωριζω καμια επανασταση που να εγινε χωρις να πεσουν κεφαλια - πολλα απο τα οποία επεσαν ΑΔΙΚΑ)
Αυτο για το οποίο σου μιλαω εγω, ειναι να ωριμασουν (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!) οι συνειδησεις, οχι για να κανουν Επανασταση, αλλά για να καταλαβουν πως βαδιζουμε σε λαθος δρομο. Μια μικρη αλλά ουσιωδης παρενθεση: Δεν οδηγουν ολες οι επαναστασεις σε κατι καλο. Ο γερμανικος λαος, επανασταση εκανε κι αυτος και ανεδειξε τον Χιτλερ! Δυστυχως ομως το ξεσπασμα του κατευθυνθηκε σε λαθος μονοπατια. Αντε, για να κανω τη χαρη στο Ζορμπα, ναι, και η καταστροφη του εβραϊκου νεκροταφειου στη Γαλλια ειναι κι αυτο μια παρεκκλιση, αρκετα επικινδυνη.

Κατα τη γνωμη μου, η Επανασταση (οπως τη γνωρισε η ιστορια) δεν ειναι μονοδρομος. Υπαρχει κι αλλος τροπος, αλλά θελει δουλεια! Οσο ομως βλεπω γυρω μου τον κοσμο να κοιμαται ολο και πιο βαθια (κι εγω ειμαι κομματι του κοσμου μου, ετσι? δεν προσπαθω να το παιξω "καποιος", ειμαι το ιδιο συνενοχος!) και να βαδιζει στην αντιθετη κατευθυνση, τοσο περισσοτερο θα δικαιολογω αυτες τις μικροεξεγερσεις και τους μικροπανικους!
Αυτο που πρεπει να καταλαβεις ειναι πως αν καποια στιγμη ερθει η ωρα για τον ξεσηκωμο (σου φαινεται ουτοπια ε?) τοτε κανενας δεν θα σεβαστει, οχι το αυτοκινητο σου, αλλά τη ζωη σου την ιδια! Οταν σχασει ο πυρηνας, η ενεργεια που απελευθερωνεται δεν κανει διακρισεις αναμεσα στους πυρηνες που θα διεγειρει, και τα νετρονια δεν βομβαρδιζουν γειτονικους πυρηνες με σχεδιο δρασης!!! Οταν λοιπον θα γινει (γιατι θα γινει, ειναι ιστορικη νομοτελεια, και δεν κανουμε τιποτε γι' αυτο) τοτε κανενας μας δεν θα μπορει να διεκδικησει τιποτε, ουτε καν τη ζωη του!

Δες το και λιγο διαφορετικα: Μεσα απο αυτες τις μικρο-εξεγερσεις ψαξε να βρεις την ουσια, μην κοιτας την πραξη την ιδια! Αν για σενα το καψιμο ενος αυτοκινητου ειναι μια φλογα που καιει ενα μεταλο, εισαι καταδικασμενος να υπνοβατεις! Προσπαθησε λιγο να σκεφτεις την βαθυτερη αιτια που οδηγει στις καταστασεις αυτες. Οχι το κινητρο του μπουρλοτιερη, αυτος πιθανοτατα ειχε καυλες και το 'καψε, δες το πραγμα ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, πώς να σου το πω, απομακρυσμενα, μακροπροθεσμα και σφαιρικα, αποστασιοποιησου απο την ιδια την πραξη!
KorkoLyk
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Δεν αντέχω τόση πραγματικότητα

View Profile
« Reply #41 on: November 18, 2005, 15:29:47 pm »

Δύσκολα τα πράγματα...μου φαίνεται ότι ο κόσμος - με εξαίρεση τον Καλλισθένη και λίγο τον Αλιάκμονα - προσπαθεί να παίξει την τρομπέτα του εδώ και όχι να κάνει συζήτηση.

Η συμπεριφορά των "αναρχικών" αυτών - και βάζω εισαγωγικά διότι πάντα υπάρχουν και άλλα στοιχεία μέσα τους ( αν κάνατε μια βόλτα από την αστυνομική διεύθυνση χθες θα βλέπατε τί εννοώ ) - είναι ένα κοινωνικό φαίνομενο. Και εδώ εισέρχεται αυτό που είπε ο Αλιάκμων περί ερμηνείας. Ο καθένας το ερμηνεύει σύμφωνα με:

α') Τις καταβολές του.
β') Το πόσο έχει κάτσει να χρησιμοποιήσει τον εγκέφαλό του.

Γενικά διάβασα post που με έκαναν να ανησυχώ και για τα δύο για κάποιους εδώ μέσα. Μόνο ο Καλλισθένης έκανε μια όσο το δυνατόν αντικειμενική κοινωνιολογικά προσέγγιση - που είναι άλλωστε και το ζητούμενο, πιστεύω - με δυο λόγια, προσπάθησε να μη δει τα πράγματα από τη στενή προσωπική του σκοπιά.

Το θέμα είναι μεγάλο. Κρατήστε την ψυχραιμία σας μερικοί!

υ. γ. Στάθη, θα ήθελα να μιλήσουμε από κοντά γι' αυτά που γράφεις περί ιδιοκτησίας, συνειδητοποίησης κτλ. Δε λέω να το κάνουμε εδώ μέσα, γιατί εγώ, αντίθετα με έσενα, δεν έχω καμία όρεξη να πληκτρολογώ μακροσκελή κείμενα! Grin

"The fact that each individual sees apathy in his fellows perpetuates the common reluctance to organize for change."

Port Huron Statement
Cyberkat
Guest
« Reply #42 on: November 18, 2005, 16:51:47 pm »

Μόνο ο Καλλισθένης έκανε μια όσο το δυνατόν αντικειμενική κοινωνιολογικά προσέγγιση - που είναι άλλωστε και το ζητούμενο, πιστεύω - με δυο λόγια, προσπάθησε να μη δει τα πράγματα από τη στενή προσωπική του σκοπιά.

Βρε Lyk, αν σκοπός είναι να κάνουμε μια αντικειμενική κοινωνιολογική ανάλυση, να γράψουμε δοκίμιο! Εγώ πίστευα ότι σε μια συζήτηση ο καθένας προσφέρει την στενά προσωπική του οπτική.  Grin

Τέσπα, η δική μου στενότατη προσωπική σκοπιά είναι η εξής:
Οι Επαναστάσεις είναι πολύ ωραίες στο ξεκίνημα, όταν γίνονται δημιουργικές ιδεολογικές συζητήσεις και δεν έχει αρχίσει ακόμη να τρέχει άφθονο το αίμα, όπως η Ρωσία του Λένιν και η Λατινική Αμερική του Τσε. Γιατί μπορεί να είναι γοητευτικό το ξύπνημα της μάζας και η συνειδητοποίηση της δύναμή της, αλλά η μάζα δυστυχώς συμπεριφέρεται ως μάζα και σκέφτεται ως μάζα και όχι ως άθροισμα ατομικοτήτων. Και τότε αρχίζει το μεγάλο γλέντι. Τελικά το αποτέλεσμα είναι ότι μετά από πολλούς θανάτους η μια άνομη εξουσία αντικαθίσταται από μια περισσότερο άνομη, βάρβαρη και ασύδοτη εξουσία. Το θέμα είναι ότι ακόμη και μια ηγεσία βγαλμένη μέσα από την επανάσταση στην καλύτερη περίπτωση, για να ελέξγει τον όχλο και να τον καθοδηγήσει προς αυτό που θεωρεί καλύτερο πρέπει να γίνει καθεστώς και όταν γίνει, το παιχνίδι έχει προ πολλού χαθεί. Ο σκοπός τελικά είναι να εξυγιάνεις τους θεσμούς, το καλούπι μέσα στο οποίο λειτουργεί η εξουσία που πατάει στο σβέρκο σου ώστε να γίνει πιο...αλαφροπάτητη. Η απόδειξη: σήμερα, σε μια εποχή που όλοι καταδικάζουμε, οι λαοί της Ευρώπης απολαμβάνουν περισσότερες ελευθερίες, ισότητα και ασφάλεια από ότι σε οποιαδήποτε περίοδο του παρελθόντος. Κι αυτό γιατί από το τέλος του Β παγκοσμίου μέχρι σήμερα έχει γίνει πρόοδος σε αυτά τα θέματα, η εξουσία δηλαδή παραχωρεί ελευθερίες και δικαιώματα στον κόσμο εξασφαλίζοντας την διαιώνιση του καθεστώτος και ελαχιστοποιώντας τις διαταραχές του συστήματος. Να τα έξυπνα κόλπα του καπιταλισμού, όταν ξεβολεύεσαι σου δίνει ένα ψίχουλο και νιώθεις ικανοποιημένος!
Επί του θέματος τώρα: Πιστεύω ότι είναι υγιές να γίνονται εξεγέρσεις (και όχι επαναστάσεις) γιατί πολλές φορές μας πηγαίνουν πολλά βήματα μπροστά και στριμώχνουν την εξουσία στην γωνία αναγκάζονταςι την να πάρει σωστά μέτρα για να επιβιώσει. Επίσης θα ήθελα πολύ να είμαι σε θέση να συμφωνήσω με την εύστοχη παρατήρηση του aliakmwn ότι το κάψιμο των αμαξιών ταρακουνάει τον μέσο πολίτη και να χαρακτηρίσω αυτή την πράξη "εξέγερση" αλλά δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Για έναν απλό λόγο: αν πιστεύεις ότι μερικά αμάξια χρειάζονται κάψιμο, καίγε τα κάθε μέρα όπως οι Γάλλοι, όχι όποτε θυμάσαι και χαίρεσαι. Αυτή η ιστορία έχει καταντίσει γραφική, πρώτον γιατί υπάρχουν ακόμη Πόντιοι (κι εγώ έχω ποντιακές ρίζες, μην προσβάλλεστε) που παρκάρουν τα αμάξια τους στις θέσεις που κάηκαν πέρσυ την ίδια μέρα, και δεύτερον γιατί το γεγονός είναι μεμονωμένο όπως είπα και παραπάνω, κάτι σα γιορτούλα, κάθε 17Νοέμβρη,η παρέα μας αντί για τούρτα ανάβει ένα αμάξι! Γι' αυτό και πιστεύω ότι τελικά δεν έχει καμία σημασία και ούτε προκαλεί κάποιου είδους αφύπνιση. Δυστυχώς... :'(
« Last Edit: November 19, 2005, 09:50:15 am by Cyberkat » Logged
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #43 on: November 18, 2005, 17:55:15 pm »

Για μένα τα πράγματα είναι απλά. Κάθε πράξη την κρίνω από δύο σκοπιές:

α) Η "ιδεαλιστική" (αν και δεν είναι ακριβώς αυτό...) σκοπιά. Είναι η πράξη ηθικά σωστή; Είναι ηθικό να καταστρέφεις κάτι που κάποιος συνάνθρωπός σου καταρχάς το έχει ανάγκη και κατά δεύτερον κοπίασε για να το αποκτήσει; Για μένα όχι... ό,τι και να συμβολίζει αυτό το "κάτι" (η χρηστική αξία ενός αυτοκινήτου έχει μεγαλύτερο βάρος από τη συμβολική, όπως και να το κάνουμε).

β) Η "υλιστική" (που πάλι δεν είναι ακριβώς αυτό...) σκοπιά. Είναι η πράξη αποτελεσματική; Τι αποτέλεσμα έχουν τα επεισόδια αυτά; Υλική ζημιά για κάποιους που δεν συνοδεύεται από αντίστοιχο κέρδος για κάποιους άλλους (όπως θα γινόταν σε περίπτωση κλοπής πχ), ιδεολογική σύγχυση ("Ποιοι είναι αυτοί που τις κάνουν τις ζημιές; Οι διαδηλωτές; Οι κομμουνιστές; Οι αναρχικοί; Ώστε αυτό θα πει αναρχία; Τσακίστε τους αναρχικούς τότε!"), ανασφάλεια (την οποία καρπώνεται η κυβέρνηση, που βρίσκει άλλοθι να μας "προστατέψει"), και περαιτέρω "κοθωνίαση" του παροιμιώδους "ταξικού κοθωνιού" (όσο πιο κοντά στον "πάτο" βρίσκεσαι, τόσο λιγότερο ασχολείσαι με την πολιτική, φίλε Αλιάκμονα - άσε που δε μπορείς να αλλάξεις τις ιδέες κάποιου με τη βία: η βία συνήθως φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα από το αναμενόμενο).

Συμπέρασμα: Πρόκειται περί αυθεντικής καφρίλας. Αυτά τα επεισόδια κάνουν μόνο κακό. (Τον ορισμό του κάφρου σας τον έχω πει; Είναι αυτός που κάνει κακό στους άλλους - και πιθανότατα και στον εαυτό του - χωρίς να αποκομίζει κανένα απολύτως κέρδος από αυτό που κάνει)
Netgull
Veteran

View Profile
« Reply #44 on: November 18, 2005, 20:40:56 pm »

Quote from: Cyberkat on November 18, 2005, 16:51:47 pm
Επί του θέματος τώρα: Πιστεύω ότι είναι υγιές να γίνονται εξεγέρσεις (και όχι επαναστάσεις) γιατί πολλές φορές μας πηγαίνουν πολλά βήματα μπροστά και στριμώχνουν την εξουσία στην γωνία αναγκάζονταςι την να πάρει σωστά μέτρα για να επιβιώσει. Επίσης θα ήθελα πολύ να είμαι σε θέση να συμφωνήσω με τον εύστοχο aliakmwn ότι το κάψιμο των αμαξιών ταρακουνάει τον μέσο πολίτη και να χαρακτηρίσω αυτή την πράξη "εξέγερση" αλλά δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Για έναν απλό λόγο: αν πιστεύεις ότι μερικά αμάξια χρειάζονται κάψιμο, καίγε τα κάθε μέρα όπως οι Γάλλοι, όχι όποτε θυμάσαι και χαίρεσαι.
Και η δική μου προσωπική αίσθηση είναι ότι με τέτοιες κινήσεις, τόσο μεμονωμένες και επετειακές, όχι μόνο δεν αφυπνίζεις τους κοιμώμενους μικροαστούς, αλλά αντίθετα τους δένεις ακόμα περισσότερο με την περιουσία τους. Τους δείχνεις πόσο άμεση και πιθανή έιναι η έλλειψή της και αυτοί πολλές φορές αντί να στραφούν και να πούνε ότι δεν είναι απαραίτητη, γαντζώνονται ακόμα περισσότερο πάνω της, δουλεύουν ακόμα σκληρότερα για να την προστατέψουν, να κάνουν καινούρια και πιο πλήρη ασφάλιση, να βάζουν το αμάξι τους σε πάρκινγκ ή γιατί όχι και στο μέλλον να πληρώνουν ιδιωτικές εταιρίες για τη φύλαξή τους. Θέλω να πω ότι εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, σε μια προσωπική και αρκούντως αυθαίρετη εκτίμηση πάντα, μάλλον πετυχαίνεις το αντίθετο από το "επιδιωκόμενο" αποτέλεσμα. Και προκαλέις και ένα ακόμα μεγαλύτερο κακό (εκεί έρχονται και οι προβοκάτσιες που λέγαμε): δημιουργείς κλίμα αβεβαιότητας και φόβου. Και εάν από τη μία πλευρά η αβεβαιότητα είναι ένα θαυμάσιο κίνητρο για δημιουργικότητα και αλλαγή, από την άλλη δίνει πάτημα για να στηρίζεται η άρχουσα τάξη και να επιβάλλει, με τη συναίνεση του φοβισμένου μικροαστού, όλο και πιο αντιδραστικά και περιοριστικά μέτρα ή να κάνει πολέμους, στο όνομα της προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας και της ασφάλειας. Κι αν με το κάψιμο ενός αμαξιού αφυπνίζεται ένας, τρομοκρατούνται δεκάδες άλλοι. Τα ΜΜΕ ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Σε τελική ανάλυση το σύστημα είναι πολύ εύρωστο και κάτι τέτοιες μικροδιαταραχές ξέρει να τις καταπνίγει θαυμάσια, αν όχι να τις χρησιμοποιεί υπέρ του.
Η αναταραχή λοιπόν είναι μια αιτία που μπορεί να ωθήσει το σύστημα σε κίνηση. Μια ώση. Το θέμα είναι να έχουμε διαμορφώσει το σύστημά μας (την κοινωνία) έτσι ώστε αυτή η ώση να βρει τόπο και το σύστημα να αποκριθέί κατά τον επιθυμητό τρόπο,ενισχύοντας, και όχι με μια εκθετική απόσβεση. Θεωρίες θα μου πείτε... Όχι περισσότερο από τις δικές σας  Tongue

edit: Και για αναταραχές μιλώντας, μιας και δε γράφω πολλά, θα μου επιτρέψετε και μερικούς από τους αγαπημένους μου στίχους της Κικής Δημουλά:

"Μοχθηρό ερπετό η προσαρμογή
Στην προστασία της κατέφυγαν και τα όνειρα
Και τα κατάντησε φυτά – δεν είναι να τα βλέπεις"
« Last Edit: November 18, 2005, 20:48:20 pm by Netgull » Logged

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
Pages: 1 2 [3] 4 Go Up Print
Jump to: