Ο διαιτητής δεν θεωρώ πως έπαιξε 50 50 τις δύο ομάδες καθώς σε πολλές φάσεις έκλεινε τα μάτια. (ένα πέναλτι και αρκετά φάουλ υπερ της Ακτής δεν δόθηκαν)
Δεν θα διαφωνήσω, αλλά θα πώ πως γενικά η διαιτησία προσπαθεί ναμην κάνει μεγάλα λάθη. Ήταν 51-49 υπέρ της Αργεντινής και όχι παραπάνω... Η φάση στο 14' ήταν καθαρό γκολ της Αργεντινής, αλλά ο διαιτητής δεν το δωσε...Η διαιτησία θέλει το θέαμα...
ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ!!!!
ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ! ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΡΙΟ:
_________________________________________________
_____________
Η μάχη της Λειψίας
Το μεγάλο ντέρμπι του τρίτου ομίλου ανάμεσα στη Σερβία/ Μαυροβούνιο και την Ολλανδία στο «Τσεντράλσταντιον» είναι αυτό που ξεχωρίζει στην τρίτη ημέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Πλάβι» και «οράνιε» θα μονομαχήσουν σε ένα ματς που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό ποια από τις δύο θα συνεχίσει να ελπίζει σε πρόκριση. Το μενού περιλαμβάνει ακόμα τις μάχες για τον τέταρτο όμιλο. Μεξικό-Ιράν και Αγκόλα-Πορτογαλία είναι τα δύο ματς του γκρουπ, που έχουν φαβορί και αουτσάιντερ.
ΣΕΡΒΙΑ/ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Ο όμιλος του... θανάτου, ζωντανεύει στη Λειψία. Ένα από τα πιο καθοριστικά ματς για την πρόκριση στην επόμενη φάση είναι αυτό ανάμεσα στη Σερβία/ Μαυροβούνιο και την Ολλανδία. Δύο ομάδες που έχουν πολλά... προηγούμενα. Πρώτα ήταν το Μουντιάλ του ’98, όταν οι Ολλανδοί νίκησαν με 2-1 στη φάση των «16», ενώ δύο χρόνια αργότερα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Κάτω Χωρών, οι «οράνιε» είχαν διαλύσει τους «πλάβι» με 6-1 στα προημιτελικά.
Η Ολλανδία επιστρέφει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από οκτώ χρόνια, μιας και το 2002 ήταν στον... καναπέ. Η ομάδα του Μάρκο Φαν Μπάστεν έφτασε στη Γερμανία με μεγάλες βλέψεις. Με ένα νεανικό συγκρότημα απαρτιζόμενο από αστέρια, όπως ο
Ρόμπεν, ο Φαν Πέρσι, ο Φαν Μπόμελ, ο Φαν Νίστελροϊ, ελπίζουν ότι μπορούν να πετύχουν ότι και στη Γαλλία το 1998, όταν έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά. Πολλά, όμως, θα κριθούν σε αυτό το ματς με τους Σέρβους, που είναι οι... αντίζηλοι για την πρόκριση. Η εικόνα στα φιλικά, πάντως, δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, αλλά η αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα δεν λείπει.
Οι τραυματισμοί, πάντως, που προέκυψαν στο στρατόπεδο της Ολλανδίας μετά το ματς με την Αυστραλία, προβλημάτισαν αρκετά τον τεχνικό των «οράνιε». Οι
Σνάιντερ, Κοκού και Φαν Μπρόκχορστ βγήκαν νοκ-άουτ,
αλλά τελικά αποθεραπεύτηκαν την κατάλληλη στιγμή και θα παίξουν. Απών από την αναμέτρηση, όμως, θα είναι ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ, ο οποίος μόλις την Τετάρτη επέστρεψε στις προπονήσεις μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο και δεν είναι απόλυτα έτοιμος για τη βασική ενδεκάδα.
Και για τους Σέρβους, όμως, το ματς είναι εξίσου καθοριστικό. Οι «πλάβι», που επίσης γυρίζουν σε Μουντιάλ μετά από οκτώ χρόνια, ξέρουν ότι με ένα θετικό αποτέλεσμα θα έχουν βάσιμες ελπίδες για την πρόκριση. Το συγκρότημα του Ίλια Πέτκοβιτς, το οποίο ταλαιπωρήθηκε από εσωτερικές έριδες, λόγω της απόφασης του προπονητή να καλέσει το γιο του Ντούσαν στη θέση του τραυματία Βούτσινιτς προκάλεσε έκρηξη στα ΜΜΕ της χώρας που τα έβαλαν με τον Σέρβο τεχνικό. Παρόλα αυτά, η άμυνα, η οποία ήταν το κύριο όπλο στην προκριματική φάση, με παθητικό ενός γκολ, θα αποτελέσει το κλειδί.
Από αυτό το πρώτο ματς
θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Νεμάνια Βίντιτς, που συμπλήρωσε κάρτες στα προκριματικά. Αυτό θα φέρει μια σειρά από ανακατατάξεις, με τον αμυντικό χαφ Ντούλιαι να πηγαίνει στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Γκαβράντσιτς στο κέντρο της, ενώ στα χαφ θα χρησιμοποιηθεί ο Νατζ.
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΣΕΡΒΙΑ/ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (4-4-2): Γέβριτς, Ντούλιαϊ, Γκαβράντσιτς, Κρίσταϊτς, Ντραγκουτίνοβιτς, Νατζ, Στάνκοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Κόρομαν, Κέζμαν, Μιλόσεβιτς.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (4-3-3): Φαν Ντερ Σαρ, Χέιτινγκα, Όιγιερ, Μάταϊσεν, Φαν Μπρόκχορστ, Κοκού, Φαν Μπόμελ, Σνάιντερ, Φαν Πέρσι, Ρόμπεν, Φαν Νίστελροϊ.
Διαιτητής: Μάρκους Μερκ (Γερμανία) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΞΙΚΟ-ΙΡΑΝ
Την αυλαία του τέταρτου ομίλου ανοίγουν Μεξικό και Ιράν στο «Φράνκενσταντιον» της Νυρεμβέργης. Με την ομάδα της Κεντρικής Αμερικής να έχει μεγάλες βλέψεις και να ψάχνει το βήμα παραπάνω και τους Ασιάτες, που βρίσκονται στο επίκεντρο εξαιτίας της πολιτικής, να θέλουν να κάνουν την έκπληξη.
Το Μεξικό μπορεί να πέρασε την φάση των ομίλων και στα τρία τελευταία Μουντιάλ, αλλά και τις τρεις φορές η πορεία του σταμάτησε άδοξα στους «16». Το συγκρότημα του Ρικάρντο Λα Βόλπε σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως, έχει βάλει τον πήχη ψηλότερα και θα κυνηγήσει τουλάχιστον την είσοδο στα προημιτελικά. Η αισιοδοξία πηγάζει από την εξαιρετική παρουσία στο περσινό Κύπελλο Συνομοσπονδιών, όπου ταλαιπώρησε δύο φορές τη Βραζιλία. Ο στόχος αυτός, όμως, περνάει σίγουρα από αυτή την πρεμιέρα.
Μοναδικό πρόβλημα και για τους Μεξικάνους είναι αυτό του Οσβάλντο Σάντσες. Ο βασικός γκολκίπερ μετέβη στην πατρίδα του για τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του και θα προσπαθήσει να επιστρέψει έγκαιρα για να δώσει το «παρών». Διαφορετικά θα αντικατασταθεί από τον Χεσούς Κορόνα. Κατά τα άλλα ο Λαβόλπε θα παρατάξει το αγαπημένο του 5-3-2 με επιθετικές αιχμές τους «Ευρωπαίους» Μποργκέτι-Φράνκο.
Στο Ιράν υποστηρίζουν ότι διαθέτουν την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών και θέλουν να περάσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην επόμενη φάση. Η εμπειρία δεν λείπει από το συγκρότημα του Κροάτη Μπράνκο Ιβάνκοβιτς, αφού διαθέτει παίκτες που πρωταγωνιστούν στα ευρωπαϊκά γήπεδα, όπως ο
Μαχνταβίκια, ο Καριμί, ο Τσάντι και ο Χασεμιάν, ενώ ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε επίπεδο εθνικών ομάδων,
Αλί Νταεΐ (μετράει 109 διεθνή γκολ) έχει περάσει με μεγάλη επιτυχία από τη Γερμανία. Το θέμα είναι αν το επίπεδο του ιρανικού ποδοσφαίρου έχει πάρει τόσο πολύ την άνω βόλτα ώστε να πετύχουν το στόχο τους.
Στο στρατόπεδο του Ιράν, πάντως, υπάρχουν πολλά προβλήματα. Ο Φεριντόον Τσάντι έχει τεθεί νοκ-άουτ από το ματς με το Μεξικό, λόγω τραυματισμού, ενώ οι Μαχνταβίκια, Καριμί ταλαιπωρήθηκαν όλη τη χρονιά από προβλήματα και δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Και οι δύο, πάντως, θα είναι στο βασικό σχήμα.
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΜΕΞΙΚΟ (5-3-2): Σάντσες, Σαλσίδο, Πινέδα, Μάρκες, Οσόριο, Κάστρο, Τοράδο, Ζίνια, Πάρδο, Μποργκέτι, Φράνκο.
ΙΡΑΝ (4-2-3-1): Μιρζαπούρ, Καεμπί, Ραζαεΐ, Γκολμοχαμαντί, Νοσρατί, Μαχνταβίκια, Νεκουνάμ, Τεϊμουριάν, Χασεμιάν, Καριμί, Νταεΐ.
Διαιτητής: Ρομπέρτο Ροσέτι (Ιταλία)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΓΚΟΛΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Η μοίρα το θέλησε να βρεθούν στο πρώτο ματς του Μουντιάλ να συναντηθούν δύο... συγγενείς. Η Αγκόλα, που για πολλά χρόνια υπήρξε αποικία της Πορτογαλίας και γέννησε το μεγαλύτερο όνομα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, τον Εουσέμπιο, θα αντιμετωπίσει τους Ίβηρες στο ματς που θα διεξαχθεί στο «Ράιν Ένεργκι Στάντιον» της Κολωνίας. Και μια τέτοια κόντρα σίγουρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, κι ας είναι οι Πορτογάλοι το μεγάλο φαβορί.
Για την Αγκόλα, η 11η Ιουνίου είναι μια ιστορική ημέρα,
αφού η εθνική ομάδα της χώρας δίνει τον πρώτο αγώνα της ιστορίας της σε Μουντιάλ. Οι Αφρικανοί, που για πολλά χρόνια ήταν ποδοσφαιρικά ανυπόληπτοι, θέλουν να δείξουν ότι στη χώρα
που ήταν για 400 χρόνια αποικία της Πορτογαλίας, παίζουν και μπάλα. Το πάθος εξαιτίας της σχέσης με τους Ίβηρες θα είναι περίσσιο, ενώ οι περισσότεροι από τους παίκτες τους Λουίς Ολιβέιρα Γκονσάλβες γνωρίζουν καλά τους περισσότερους από τους αντιπάλους, αφού βγάζουν το ψωμί τους στη Σούπερ Λίγκα. Αυτό ίσως να είναι και το αντίδοτο στ
ην δεδομένη υπεροπλία της Πορτογαλίας.
Οι Αφρικανοί δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά ο Γκονσάλβες αναμένεται να αφήσει στον πάγκο το μεγάλο αστέρι της ομάδας, τον Πέδρο Μαντόρας, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τραυματισμών.
Οι Πορτογάλοι μετά το πατατράκ του 2002 και
την ψυχρολουσία του 2004 από την Ελλάδα 
θέλει επιτέλους να κάνει ένα μεγάλο βήμα. Η ομάδα του Σκολάρι έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις στα προκριματικά, διαθέτει μεγάλο ταλέντο ειδικά στη μεσαία γραμμή και υπάρχει πίστη ότι οι Ίβηρες μπορούν να τα πάνε καλά. Για το συγκεκριμένο ματς με την Αγκόλα, πάντως, αισθάνονται φαβορί, αλλά σέβονται απόλυτα την αντίπαλό τους.
Άλλωστε το πάθημα από τον Καραγκούνη και την παρέα του στην πρεμιέρα του EURO είναι ακόμα νωπό. 
Ο Ντέκο, που ήταν το μοναδικό πρόβλημα του Σκολάρι, τελικά αποθεραπεύτηκε και θα είναι ο «μπαλαντέρ» στο 4-2-3-1 του Φελιπάο, ο οποίος θα παρατάξει τους 10 από τους 11 που αγωνίστηκαν στο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με επιθετική αιχμή τον Πέδρο Παουλέτα.
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΑΓΚΟΛΑ (4-4-2): Ζοάο Ρικάρντο, Λόκο, Τζάμπα, Κάλι, Ντελγάδο, Ζε Καλάνγκα, Αντρέ, Φιγκεϊρέδο, Έντσον, Αντρέ Τιτί Μπουένγκο, Ακουά.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (4-2-3-1): Ρικάρντο, Μιγκέλ, Ρικάρντο Καρβάλιο, Φερνάντο Μέιρα, Νούνο Βαλέντε, Κοστίνια, Μανίς, Φίγκο, Ντέκο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Παουλέτα.
Διαιτητής: Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη)