• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 21:47:39 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 21:47:39 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 21:32:50]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426698
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 65
Guests: 147
Total: 212
cheinopor
Nikikouss
Lazaros8585
stefanoskal
Saint_GR
PolarBear
Cloud Strife
glavdakis
George_RT
kostas.de
zachard
Tolizz
ntinara
DimKaratzas
alexfot
m.renia
chatzisot
kkotsopo
tzortzis
mavropan
evangeliaap
Phlikon
Marihouan820
DimStyl
Tsomp
geo66
MarakiT
gpapmtb
rafail zisiadis
Ponan
cpapadd
pavlaras
pelopidt
Deviate
iodim
alexandros_and
kzmekos
soule
ntina
mpizos
chriskazakos
george14
ganasto
Δημητρης Αξιμιωτης
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
afroditi
apapathe
dirac1
_Stef
Katarameno
Mr Watson
Nekt
waterfall101
stavros0201
gkarapip
AA RE LEWN
lasef
petralexiou
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Περί Υπολογιστών... > Software > Linux / Unix (Moderators: chatzikys, PolarBear) > Pacman (Arch) vs Apt-Get (Debian)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 5 Go Down Print
Author Topic: Pacman (Arch) vs Apt-Get (Debian)  (Read 7674 times)
jimi
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Live Free or Die...

View Profile
Pacman (Arch) vs Apt-Get (Debian)
« on: August 19, 2008, 16:22:04 pm »

Quote from: Kenny on August 19, 2008, 13:04:29 pm
Εμένα η εγκατάσταση μου ήρθε κουτί, η κάρτα ήχου έπαιξε χωρίς προβλήματα ενώ στο debian δε την πάλευε

Ως δικηγόρος του διαβόλου και χρήστης του debian θα ρωτήσω τι πυρήνα είχε η μία διανομή και τι η άλλη???Για τους ίδιους πυρήνες μιλάμε και τα ίδια προγράμματα.Δε θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό που λες...Καλό είναι να μην κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ δύο διανομών όταν δεν έχουμε ψάξει πολύ κάποια από τις δύο....(αυτό ισχύει και για μένα φυσικά). Wink

Quote from: chggr005 on August 19, 2008, 01:36:16 am
Θα το δοκιμάσω κι εγω το Arch. Αυτό που με ενθουσιάζει περισσότερο είναι ότι ειναι rolling distro.

Θεωρώ παράδεκτο κάποιος να πρέπει να κάνει upgrade στην νέα έκδοση του ubuntu για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τον καινούργιο firefox.

To ubuntu είναι αρκετά πειραγμένο ,αλλά το apt-get είναι του debian και έχει πάρα πολλές δυνατότητες.Ψαξ'το λίγο περισσότερο. Smiley
« Last Edit: August 27, 2008, 19:02:29 pm by Rattlehead » Logged

Καιρός να  αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.....
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
Re: Η μετάβαση στο Arch (linux)...
« Reply #1 on: August 19, 2008, 20:07:51 pm »

Quote from: jimi on August 19, 2008, 16:22:04 pm

Ως δικηγόρος του διαβόλου και χρήστης του debian θα ρωτήσω τι πυρήνα είχε η μία διανομή και τι η άλλη???Για τους ίδιους πυρήνες μιλάμε και τα ίδια προγράμματα.Δε θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό που λες...Καλό είναι να μην κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ δύο διανομών όταν δεν έχουμε ψάξει πολύ κάποια από τις δύο....(αυτό ισχύει και για μένα φυσικά). Wink

Πρώτον, να παραιτηθείς από δικηγόρος του διαβόλου γιατί ο διάβολος δεν έχει μπέσα και θα σε πουλήσει. Δεύτερον, ο τελευταίος πυρήνας που είχα στο Debian ήταν αν θυμάμαι καλά μία υπο-υποέκδοση κάτω από αυτόν που έχω τώρα στο Arch. Δεν ξέρω αν υπήρχε τόσο τρομακτική διαφορά στον driver της κάρτας ήχου (Intel) αλλά χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία στο Debian το ένα ηχείο δε λειτουργούσε ενώ τώρα λειτουργεί. Δεν έχω ιδέα αν ειναι θέμα διανομής, πυρήνα ή απλώς ένας αστάθμητος παράγοντας γιατί ποτέ δεν ασχολήθηκα και πάρα πολύ. Με νοιάζει όμως το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν πρόκειται να συνεχίσω σ'αυτό το ύφος γιατί είναι κυριολεκτικά ηλίθιο να βγάζουμε τις διανομές μας να τις μετρήσουμε. Ό,τι ταιριάζει και ό,τι αρέσει στον καθένα. Αυτά...

Θα το δοκιμάσω κι εγω το Arch. Αυτό που με ενθουσιάζει περισσότερο είναι ότι ειναι rolling distro.

Θεωρώ παράδεκτο κάποιος να πρέπει να κάνει upgrade στην νέα έκδοση του ubuntu για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τον καινούργιο firefox.

To ubuntu είναι αρκετά πειραγμένο ,αλλά το apt-get είναι του debian και έχει πάρα πολλές δυνατότητες.Ψαξ'το λίγο περισσότερο. Smiley

Βασικά το apt-get δεν είναι και τόσο καλό. Το dpkg είναι όντως πολύ ισχυρό εργαλείο αλλά δυστυχώς τα περισσότερα προγράμματα (apt-get, aptitude κλπ) δεν κάνουν την καλύτερη χρήση των δυνατοτήτων του. Θυμάμαι τουλάχιστον 4-5 φορές που το apt-get μου τα κανε σκατά με τα dependencies. Anyway...

(Αν θέλετε να το συνεχίσουμε πείτε μου να το πάω αλλού...)

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #2 on: August 19, 2008, 22:17:01 pm »

Quote from: Rattlehead on August 19, 2008, 21:48:04 pm

Quote from: Kenny on August 19, 2008, 20:07:51 pm
Βασικά το apt-get δεν είναι και τόσο καλό. Το dpkg είναι όντως πολύ ισχυρό εργαλείο αλλά δυστυχώς τα περισσότερα προγράμματα (apt-get, aptitude κλπ) δεν κάνουν την καλύτερη χρήση των δυνατοτήτων του. Θυμάμαι τουλάχιστον 4-5 φορές που το apt-get μου τα κανε σκατά με τα dependencies. Anyway...
Αν το έγραφες αυτό σε κάνα φόρουμ χρηστών linux θα έτρωγες πολύ κράξιμο (και όχι άδικα Tongue )

Καλά. Επίσης αν στη θύρα 4 της τούμπας πεις "Άρης ολέ" θα κάνεις γρηγόροτερη κατάβαση κι από τους αλεξιπτωτιστές....... (άδικα? Roll Eyes )

Κακούργα ύπαρξις!
jimi

Live Free or Die...

View Profile
« Reply #3 on: August 20, 2008, 13:05:00 pm »

Πρώτον, να παραιτηθείς από δικηγόρος του διαβόλου γιατί ο διάβολος δεν έχει μπέσα και θα σε πουλήσει. Δεύτερον, ο τελευταίος πυρήνας που είχα στο Debian ήταν αν θυμάμαι καλά μία υπο-υποέκδοση κάτω από αυτόν που έχω τώρα στο Arch. Δεν ξέρω αν υπήρχε τόσο τρομακτική διαφορά στον driver της κάρτας ήχου (Intel) αλλά χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία στο Debian το ένα ηχείο δε λειτουργούσε ενώ τώρα λειτουργεί. Δεν έχω ιδέα αν ειναι θέμα διανομής, πυρήνα ή απλώς ένας αστάθμητος παράγοντας γιατί ποτέ δεν ασχολήθηκα και πάρα πολύ. Με νοιάζει όμως το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν πρόκειται να συνεχίσω σ'αυτό το ύφος γιατί είναι κυριολεκτικά ηλίθιο να βγάζουμε τις διανομές μας να τις μετρήσουμε. Ό,τι ταιριάζει και ό,τι αρέσει στον καθένα. Αυτά...

Εσύ έκρινες το debian χωρίς να το ψάξεις ,οπότε έπρεπε να απαντήσω.Συμφωνώ απόλυτα πως δεν τίθεται ζήτημα σύγκρισης ,αλλά το  παρόν τόπικ ως επί το πλείστον συγκρίνει το arch με άλλες διανομές και για αυτό αντιδρώ.Όσο για το θέμα του αποτελέσματος συμφωνώ απόλυτα.Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι to debian υστερεί...  Smiley

(Αν θέλετε να το συνεχίσουμε πείτε μου να το πάω αλλού...)

Το apt-get κάνει τα πάντα αν μάθεις να το χρησιμοποιείς.Σε μένα δεν έχει κάνει ποτέ τπτ για να σου πω την αλήθεια και έχω 2 χρόνια περίπου εγκατεστημένο στο pc μου  το debian stable (etch) που το έκανα testing και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.Πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί μόνο όταν περνάς από την προηγούμενη stable στην επόμενη που κάτι τέτοιο μπορεύ να συμβεί παντού.Μάλιστα άφησα μια φορά και ένα εξάμηνο χωρίς upgrade και τελικά όλα λειτουργούσαν κανονικά.Έχω και mixed repositories.Και βασικά αν το έγραφες αυτό σε κανένα φόρουμ πιο εξειδικεύμενο δε θα έτρωγες κράξιμο(όπως λέει ο rattlehead) .αλλά θα γελούσαν μέχρι δακρύων.Άλλη δουλειά κάνει το apt-get και άλλη το dpkg.Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.

Γενικά αυτό που έχω βιώσει και εγώ ο ίδιος είναι ότι όταν δε γνωρίζω καλά μια διανομή ή ένα λειτουργικό μου εμφανίζονται τα πιο περίεργα προβλήματα.Αυτά εξαλείφονται με τον καιρό ,επειδή αποκτώ μεγαλύτερη εξοικείωση.

@Axel:Έχεις δοκιμάσει να αφήσεις το port system του arch για ένα εξάμηνο χωρίς update???To έχω δοκιμάσει σε freebsd και δε θα έλεγα πως ήταν και η πιο ευχάριστη εμπειρία...από κάθε άποψη...Είναι η φύση του port system έτσι...  Sad

Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #4 on: August 20, 2008, 13:59:25 pm »

Quote from: jimi on August 20, 2008, 13:05:00 pm

Εσύ έκρινες το debian χωρίς να το ψάξεις ,οπότε έπρεπε να απαντήσω.Συμφωνώ απόλυτα πως δεν τίθεται ζήτημα σύγκρισης ,αλλά το  παρόν τόπικ ως επί το πλείστον συγκρίνει το arch με άλλες διανομές και για αυτό αντιδρώ.Όσο για το θέμα του αποτελέσματος συμφωνώ απόλυτα.Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι to debian υστερεί...  Smiley

Τι λε ρε άνθρωπε που έκρινα το Debian χωρίς να το ψάξω? Ούτε έκρινα, ούτε σύγκρινα, κι αν το έκανα βρες το και πες μου και μένα να ξέρω. Θεωρώ ότι το debian είναι ίσως η καλύτερη διανομή κατά τη γνώμη μου. Απλά δοκίμασα το Arch και η εγκατάσταση έκατσε κουτί, ακριβώς όπως λέω και στο πρώτο μου ποστ, και δικαιολογόντας το γιατί έκατσε κουτί ανέφερα ακριβώς αυτό το πράγμα! Επίσης μου άρεσε πολύ και ανέβηκε και το Arch στην εκτίμηση μου. Συνεπώς, δε σύγκρινα, απλά με ευχαρίστησε το θετικό αποτέλεσμα. Αυτά. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να το εξηγήσω πιο λιανά οπότε όποιος κατάλαβε κατάλαβε..............

Το apt-get κάνει τα πάντα αν μάθεις να το χρησιμοποιείς.Σε μένα δεν έχει κάνει ποτέ τπτ για να σου πω την αλήθεια και έχω 2 χρόνια περίπου εγκατεστημένο στο pc μου  το debian stable (etch) που το έκανα testing και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.Πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί μόνο όταν περνάς από την προηγούμενη stable στην επόμενη που κάτι τέτοιο μπορεύ να συμβεί παντού.Μάλιστα άφησα μια φορά και ένα εξάμηνο χωρίς upgrade και τελικά όλα λειτουργούσαν κανονικά.Έχω και mixed repositories.Και βασικά αν το έγραφες αυτό σε κανένα φόρουμ πιο εξειδικεύμενο δε θα έτρωγες κράξιμο(όπως λέει ο rattlehead) .αλλά θα γελούσαν μέχρι δακρύων.Άλλη δουλειά κάνει το apt-get και άλλη το dpkg.Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.

Το dpkg διαχειρίζεται τα πακέτα deb, εγκαταστάσεις και απεγκαστάσεις κλπ. Το apt-get διαχειρίζεται το downloading από τα mirrors και τα dependencies και στη συνεχεια περνάει τον έλεγχο στο dpkg. Το dpkg είναι πολύ καλογραμένο εργαλείο και προσωπικά δεν αντιλήφθηκα ποτέ να κάνει σφάλμα. Το δε apt-get ενίοτε μου λάλησε το σύστημα με χαζομάρες στα dependencies. Συνήθως όχι μη διορθώσιμες ζημιές αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι έκανε λάθος.
Τι θα πει να ξες να το χρησιμοποιείς? Όταν πάω να βάλω ένα πρόγραμμα του GNOME και μου προτείνει να εγκαταστήσω τα dependencies από το GNOME (απόλυτα λογικό) αλλά ταυτόχρονα μου λέει ότι πρέπει να απεγκαταστήσω και ολόκληρο το KDE (!!!!!!!!!) τότε αυτό είναι επειδή δεν ξέρω να το χρησιμοποιώ? Ακόμα κι αν υπάρχει workaround αυτή δεν είναι ορθή συμπεριφορά. Αυτού του είδους προβληματάκια έχει. Δεν παύει βέβαια να είναι ένα καλό εργαλείο.

Μεταξύ διανομών δεν είμαι σίγουρος αν έχει διαφορές. Κάθε πρόγραμμα γίνεται build και μετά package από τα ίδια sources, έτσι δεν είναι?

Γενικά αυτό που έχω βιώσει και εγώ ο ίδιος είναι ότι όταν δε γνωρίζω καλά μια διανομή ή ένα λειτουργικό μου εμφανίζονται τα πιο περίεργα προβλήματα.Αυτά εξαλείφονται με τον καιρό ,επειδή αποκτώ μεγαλύτερη εξοικείωση.

Συμφωνώ απόλυτα!

Τέλος, δε νομίζω ότι αυτό το τόπικ έχει σκοπό να συγκρίνει το Arch με άλλες διανομές (αν κάνω λάθος ας με διαψεύσει ο δημιουργός του) αλλά για να γράφει ο καθένας τις εντυπώσεις του για τη διανομή. Αυτά.-

Κακούργα ύπαρξις!
jimi

Live Free or Die...

View Profile
« Reply #5 on: August 20, 2008, 14:17:23 pm »

Quote from: Kenny on August 20, 2008, 13:59:25 pm

Τι λε ρε άνθρωπε που έκρινα το Debian χωρίς να το ψάξω? Ούτε έκρινα, ούτε σύγκρινα, κι αν το έκανα βρες το και πες μου και μένα να ξέρω. Θεωρώ ότι το debian είναι ίσως η καλύτερη διανομή κατά τη γνώμη μου. Απλά δοκίμασα το Arch και η εγκατάσταση έκατσε κουτί, ακριβώς όπως λέω και στο πρώτο μου ποστ, και δικαιολογόντας το γιατί έκατσε κουτί ανέφερα ακριβώς αυτό το πράγμα! Επίσης μου άρεσε πολύ και ανέβηκε και το Arch στην εκτίμηση μου. Συνεπώς, δε σύγκρινα, απλά με ευχαρίστησε το θετικό αποτέλεσμα. Αυτά. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να το εξηγήσω πιο λιανά οπότε όποιος κατάλαβε κατάλαβε..............

Δεν κατάλαβα το ύφος σου τότε όταν το έγραψες...Αλλά δεν υπάρχει καλύτερη και χειρότερη διανομή ,αλλά αυτό που σε βολεύει(όπως είπες και εσύ!!!) Wink

Quote from: Kenny on August 20, 2008, 13:59:25 pm
Τι θα πει να ξες να το χρησιμοποιείς? Όταν πάω να βάλω ένα πρόγραμμα του GNOME και μου προτείνει να εγκαταστήσω τα dependencies από το GNOME (απόλυτα λογικό) αλλά ταυτόχρονα μου λέει ότι πρέπει να απεγκαταστήσω και ολόκληρο το KDE (!!!!!!!!!) τότε αυτό είναι επειδή δεν ξέρω να το χρησιμοποιώ? Ακόμα κι αν υπάρχει workaround αυτή δεν είναι ορθή συμπεριφορά. Αυτού του είδους προβληματάκια έχει. Δεν παύει βέβαια να είναι ένα καλό εργαλείο.

Μεταξύ διανομών δεν είμαι σίγουρος αν έχει διαφορές. Κάθε πρόγραμμα γίνεται build και μετά package από τα ίδια sources, έτσι δεν είναι?

Τέλος, δε νομίζω ότι αυτό το τόπικ έχει σκοπό να συγκρίνει το Arch με άλλες διανομές (αν κάνω λάθος ας με διαψεύσει ο δημιουργός του) αλλά για να γράφει ο καθένας τις εντυπώσεις του για τη διανομή. Αυτά.-

Αυτό μου το έχει κάνει σε μένα μόνο όταν περνάω από μία έκδοση σε μία αλλή ,αλλά έχει πολλά χρόνια να μου συμβει.Γενικά αν εγκαταστήσεις το base system μόνο και βάλεις σιγά σιγά τα πακέτα τέτοια προβλήματα δε συμβαίνουν συνήθως.Απο κει και πέρα προβλήματα με dependencies παντού και πάντα υπάρχουν όποια διανομή και να χρησιμοποιήσεις.

Δε θέλω να κάνω quote τώρα αλλά θαψίματα για slackware,ubuntu και debian έπεσαν μια χαρά.Όλοι συνέκριναν το arch με τις άλλες διανομές που έχουν χρησιμοποιήσει.Και απο τη μία φαίνεται λογικό ,αλλά είναι πάρα πολύ υποκειμενικό.Εγώ πραγματικά δεν έχω καταλάβει ακόμη τι το τόσο καινοτόμο κάνει το pacman ως package manager που δεν κάνει πχ το apt-get και γτ τόσος ενθουσιασμός....

Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #6 on: August 20, 2008, 14:30:31 pm »

Quote from: jimi on August 20, 2008, 14:17:23 pm

Δεν κατάλαβα το ύφος σου τότε όταν το έγραψες...Αλλά δεν υπάρχει καλύτερη και χειρότερη διανομή ,αλλά αυτό που σε βολεύει(όπως είπες και εσύ!!!) Wink

Γι αυτό είπα καλύτερη κατά τη γνώμη μου! Smiley

Quote from: jimi on August 20, 2008, 14:17:23 pm
Αυτό μου το έχει κάνει σε μένα μόνο όταν περνάω από μία έκδοση σε μία αλλή ,αλλά έχει πολλά χρόνια να μου συμβει.Γενικά αν εγκαταστήσεις το base system μόνο και βάλεις σιγά σιγά τα πακέτα τέτοια προβλήματα δε συμβαίνουν συνήθως.Απο κει και πέρα προβλήματα με dependencies παντού και πάντα υπάρχουν όποια διανομή και να χρησιμοποιήσεις.

Δε θέλω να κάνω quote τώρα αλλά θαψίματα για slackware,ubuntu και debian έπεσαν μια χαρά.Όλοι συνέκριναν το arch με τις άλλες διανομές που έχουν χρησιμοποιήσει.Και απο τη μία φαίνεται λογικό ,αλλά είναι πάρα πολύ υποκειμενικό.Εγώ πραγματικά δεν έχω καταλάβει ακόμη τι το τόσο καινοτόμο κάνει το pacman ως package manager που δεν κάνει πχ το apt-get και γτ τόσος ενθουσιασμός....

Δεν πρόκειται να μάθεις ποτέ αν δε δοκιμάσεις και δε κρίνεις με βάση τη δική σου εμπειρία και το δικό σου γούστο. Smiley
Από κει και πέρα, είναι αδύνατο να μη συγκρίνεις εως κάποιο βαθμό. Οι διαφορές είναι που κάνουν...τη διαφορά!!!! Κι έπειτα μη μου πεις ότι τα Slackware/Gentoo δεν είναι λίγο στριφνά σε κάποια θέματα. Εσύ ο ίδιος έκαψες ολόκληρη εξεταστική Σεπτεμβρίου με το Slackware και τελικά το παράτησες για να βάλεις Debian Tongue Cheesy

Κακούργα ύπαρξις!
jimi

Live Free or Die...

View Profile
Re: Arch-Debian flames
« Reply #7 on: August 24, 2008, 11:34:07 am »

Quote from: Kenny on August 20, 2008, 14:30:31 pm
Εσύ ο ίδιος έκαψες ολόκληρη εξεταστική Σεπτεμβρίου με το Slackware και τελικά το παράτησες για να βάλεις Debian Tongue Cheesy

Ναι αλλά ποτέ δεν είπα ότι δεν είναι καλή διανομή.Απλά ήθελα κάτι πιο αυτοματοποιημένο για desktop.Εκείνο που έχω βρίσει επανειλλημένα είναι το gentoo για ευνόητους λόγους.Δε νοείται να χρειάζεσαι δύο μέρες εγκατάσταση για τα αυτονόητα.Φυσικά αν αλλάξει πολιτική θα το αποδεκτώ.

Jose
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

Είμαι Bluesman, τι να κάνουμε;

View Profile
« Reply #8 on: August 25, 2008, 20:00:05 pm »

Quote from: jimi on August 24, 2008, 11:34:07 am
Εκείνο που έχω βρίσει επανειλλημένα είναι το gentoo για ευνόητους λόγους.Δε νοείται να χρειάζεσαι δύο μέρες εγκατάσταση για τα αυτονόητα.Φυσικά αν αλλάξει πολιτική θα το αποδεκτώ.

Μα τι λες τώρα; Αν αλλάξει πολιτική θα το εγκαταλείψουν όλοι!! Η ψυχή του gentoo είναι το source με όλα τα καλά και τα κακά του! Αυτό δεν αλλάζει!

Με κουράζετε...
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #9 on: August 25, 2008, 21:59:38 pm »

Οπότε καταλήγουμε ότι το Gentoo πρέπει να καταργηθεί Cheesy

Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #10 on: August 25, 2008, 22:59:52 pm »

Quote from: Rattlehead on August 25, 2008, 21:59:38 pm
Οπότε καταλήγουμε ότι το Gentoo πρέπει να καταργηθεί Cheesy

Tongue

Κακούργα ύπαρξις!
Jose
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #11 on: August 26, 2008, 00:29:16 am »

Gentoo rulez!! Once a Genti, always a Genti!

May the source be with you!

Πάντως, σε μια εγκατάσταση Gentoo με kdebase, με έναν p4 2.6 Ghz, βγήκα σε kde σε 20 ώρες. Σε έναν σύγχρονο C2D, το compilation δεν παίρνει πανω από 10 ώρες. Οπότε θεωρώ ότι ο χρόνος εγκατάστασης πλέον είναι ελάχιστος για να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα εγκατάστασης του gentoo

Με κουράζετε...
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #12 on: August 26, 2008, 10:36:59 am »

Βέβαια σε σχέση με τις 2-3 ώρες -στη χειρότερη- που χρειάζονται όλες οι υπόλοιπες διανομές για να έχουν kde (συμπεριλαμβανομένου του downloading) υπάρχει μία αισθητή διαφορά Tongue

Jose
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #13 on: August 26, 2008, 11:59:44 am »

Quote from: Rattlehead on August 26, 2008, 10:36:59 am
Βέβαια σε σχέση με τις 2-3 ώρες -στη χειρότερη- που χρειάζονται όλες οι υπόλοιπες διανομές για να έχουν kde (συμπεριλαμβανομένου του downloading) υπάρχει μία αισθητή διαφορά Tongue

Σαφώς, αλλά στο gentoo έχει σημασία και η διαδρομή, όχι μόνο ο προορισμός  Wink

Με κουράζετε...
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #14 on: August 27, 2008, 17:07:32 pm »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 19:35:35 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
Pages: [1] 2 3 ... 5 Go Up Print