• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 09:42:12 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 09:42:12 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426707
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 23
Guests: 103
Total: 126
Angelagfb
stefpapa21
Roidos
mariaxalk
natavhoo
elizabeth
Loudis1
mike1996
spoun
Yamal
xelefte00
Crainer
sapounas
asemas
apapathe
Amalia
kkotsopo
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Αθλητικά > Αθλητικές Διοργανώσεις (Moderators: Tasos Bot, tzortzis) > Πεκίνο 2008-Μπάσκετ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 Go Down Print
Author Topic: Πεκίνο 2008-Μπάσκετ  (Read 12503 times)
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
Re: Πεκίνο 2008-Μπάσκετ
« Reply #60 on: August 16, 2008, 23:58:58 pm »

Ok.. παραδέχομαι απόλυτη αστοχία σε αυτά που προέβλεψα ..  Sad

έτσι.. για να πω κι εγώ τον καημό μου.
Doctor_Doctor
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

When the crowds are gone

View Profile
« Reply #61 on: August 17, 2008, 12:42:50 pm »

Quote from: Alexkasgr on August 16, 2008, 19:18:28 pm
...η Ισπανία με την Κροατία που πέρυσι τους νίκησε μέσα στο σπίτι τους στην εκπνοή...

Δεν έχεις δίκιο, νομίζω μπερδεύεις την Κροατία με την Ρωσία. Η Ρωσία κέρδισε τον τελικό στην εκπνοή (με το καλάθι του Χόλντεν που ως εκείνο το σουτ έσπαγε τα καλάθια) και πήρε το χρυσό στο ευρωμπάσκετ της Ισπανίας.

Κατά τα άλλα συμφωνώ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη θέση στα ημιτελικά διεκδικούν 5 ομάδες. ΗΠΑ, Ισπανία (δε νομίζω να έχουν πρόβλημα) Λιθουανία, Αργεντινή και Ελλάδα. Περιθώρια για άλλες εκπλήξεις δε νομίζω να υπάρχουν.

Όσον αφορά την ισπανική άμυνα...Ναι, θεωρώ εξαιρετική την (περιφερειακή) άμυνα που καταφέρνει να βραχυκυκλώσει το παιχνίδι ομάδων που έχουν πλέι μέικερ επιπέδου Παπαλουκά και Διαμαντίδη. Η ζώνη τους είναι επίσης αρκετά καλή, και καταφέρνουν παρά το γρήγορο ρυθμό στην επίθεση τους να έχουν και γρήγορες επιστροφές. Ως το ματς με τους Αμερικάνους νόμιζα ότι είχαν βρει τη χρυσή τομή, αλλά μάλλον έπεσα πολύ έξω...

ΥΓ. Αφού οι αμερικάνοι δε σταμάτησαν στην ισπανική ζώνη, δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να τους σταματήσει. Ίσως τίποτα.

Where's the lights, turn 'em on again, one more night, to believe and then
Another note for my requiem, a memory to carry on
The story's over, when the crowds have gone

When the crowds are gone, and I'm all alone, playing the saddest song, now that the lights are gone
Turn them on again, one more time for me my friend, turn 'em on again!

So I play and I plan, and hope and I scheme, to the lure of a night, filled with unfinished dreams
And I'm holding on tight, to a world gone astray, as they charge me for years... I can  no  longer  pay!

And the lights, turn them off my friend. And the ghosts? Well just let them in
Cause in the dark, it's easier ...to see.
pmousoul
Guest
« Reply #62 on: August 17, 2008, 12:45:41 pm »

Quote from: Doctor_Doctor on August 17, 2008, 12:42:50 pm
ΥΓ. Αφού οι αμερικάνοι δε σταμάτησαν στην ισπανική ζώνη, δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να τους σταματήσει. Ίσως τίποτα.

Καμία σχέση πάντως τα παιχνίδια των ΗΠΑ με Ελλάδα και Ισπανία εν συγκρίσει με τα προηγούμενα... Wink
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #63 on: August 17, 2008, 12:58:09 pm »

Βασικά οι Αμερικανοί ήταν διαβολικά εύστοχοι.. το καλάθι ήταν σα βαρέλι. Αυτό βέβαια είναι σε αλληλεπίδραση με το αν θα σου μπουν τα πρώτα σουτ που καθορίζουν μετά τις διαστάσεις της ρακέτας.. Wink

Με τέτοια ευστοχία, καμία άμυνα δεν έχει τύχη.. (αφού αν το πας στο 1 on 1 θα σε &%^#*^% στις διεισδύσεις..)
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #64 on: August 18, 2008, 09:04:19 am »

Quote from: Doctor_Doctor on August 17, 2008, 12:42:50 pm
Quote from: Alexkasgr on August 16, 2008, 19:18:28 pm
...η Ισπανία με την Κροατία που πέρυσι τους νίκησε μέσα στο σπίτι τους στην εκπνοή...

Δεν έχεις δίκιο, νομίζω μπερδεύεις την Κροατία με την Ρωσία. Η Ρωσία κέρδισε τον τελικό στην εκπνοή (με το καλάθι του Χόλντεν που ως εκείνο το σουτ έσπαγε τα καλάθια) και πήρε το χρυσό στο ευρωμπάσκετ της Ισπανίας.

Ναι, όμως η Κροατία είχε σπάσει το αήττητο της Ισπανίας επί 28 αγώνες στη πρώτη φάση των ομίλων (νομίζω 3η αγωνιστική) χωρίς βέβαια κάποια συνέπεια. Απλά ήταν μεγάλη έκπληξη, γιατί αν βρεθούν σε μέρα και τους μπουν τα σουτ, είναι πολύ επικίνδυνοι.

Quote from: Furious Angel on August 17, 2008, 12:58:09 pm
Βασικά οι Αμερικανοί ήταν διαβολικά εύστοχοι.. το καλάθι ήταν σα βαρέλι. Αυτό βέβαια είναι σε αλληλεπίδραση με το αν θα σου μπουν τα πρώτα σουτ που καθορίζουν μετά τις διαστάσεις της ρακέτας.. Wink

Με τέτοια ευστοχία, καμία άμυνα δεν έχει τύχη.. (αφού αν το πας στο 1 on 1 θα σε &%^#*^% στις διεισδύσεις..)

Πραγματικά έπαθα πλάκα. Είχαν πάνω από 50% στα τρίποντα. Ποιοι, αυτοί που στην Ιαπωνία έβγαζαν σε κάθε επίθεση ελεύθερο σουτ με το καταπληκτικό πάσσινγκ γκέιμ και σπάγανε τα καλάθια. Πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό το σουτ (σε αυτό το επίπεδο) είναι θέμα ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης. Εμάς τότε είχαν αρχίσει να μπαίνουν και κάναμε το καλύτερο επιθετικά ματς έβερ. Αυτοί φέτος είναι τόσο τσαμπουκαλεμένοι που ήταν εύστοχοι στα ματς που έπρεπε, ενώ με Αγκόλες κτλ. που ήταν χαλαροί, πάλι ήταν αρκετά άστοχοι.
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #65 on: August 18, 2008, 11:11:30 am »

Εγώ πάντως έχω την εντύπωση πως πάντα πάνω κάτω τόσο εύστοχοι είναι!

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
Doctor_Doctor

When the crowds are gone

View Profile
« Reply #66 on: August 18, 2008, 11:24:49 am »

Ένα ακόμα κρίσιμο συστατικό του σουτ είναι κάτω από ποιες συνθήκες παίρνεις τη μπάλα πριν σουτάρεις και τι πίεση έχεις υποστεί προηγουμένως.

Στο ματς με την Ισπανία, αν εξαιρέσεις τα δύο τρίποντα του James (που είναι απίστευτος παίκτης αλλά όχι και ο καλύτερος σουτέρ), τα υπόλοιπα νομίζω ήταν από αυτά που πρέπει να μπουν. Ίσως κάποιοι παίκτες ήταν λίγο πιο εύστοχοι από το αναμενόμενο (ο Anthony ας πούμε, είχε τρία συνεχόμενα νομίζω), αλλά ήταν ελεύθερα σουτ.

Οι Αμερικάνοι είναι πολύ πιο διαβασμένοι φέτος, σουτάρουν με πιο καλές συνθήκες και με τους σωστούς παίκτες. Παραδείγματος χάρη, ο πρώτος σκόρερ (?) αυτού του τουρνουά, ο Wade, δεν έχει σουτάρει σχεδόν κανένα τρίποντο. Στο παιχνίδι με την εθνική μας πρόπερσι είχε αρκετά μακρινά σουτ (τα οποία και δεν έβαλε). Επίσης, η βελτίωση των ψηλών και της κυκλοφορίας αφήνει ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια για άνετα σουτ. Και νομίζω πως η τεράστια διαφορά τους φέτος είναι αυτή, η κυκλοφορία.

Με την Κίνα έγινε το αναμενόμενο, πέφτουμε με την Αργεντινή και ο Θεός βοηθός. Όπως και σε όλα τα ματς ως τώρα, αν επιβάλλουμε το ρυθμό μας κερδίζουμε άνετα (υποδεέστερες ομάδες βέβαια). Πιστεύω πως για να έχουμε τύχη με την (μάλλον καλύτερη από εμάς) Αργεντινή, πρέπει να τον επιβάλλουμε και εκεί. Με τη διαφορά ότι το ζον πρές - καμικάζι που παίζαμε σήμερα θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικό, γιατί εκτός από την ικανότητα, οι αστέρες της αργεντινής έχουν και την ψυχραιμία να βάλουν τα ελεύθερα σουτ που θα προκύψουν. Μεγάλο ζητούμενο είναι και το τι άμυνα θα παίξουν αυτοί σε εμάς, και πόσο γρήγορο τέμπο θα καταφέρουμε να φτάσουμε στην επίθεση.

EDIT: Δύο ακόμα πράγματα για το σημερινό παιχνίδι. Ο Σπανούλης (επιτέλους) έκανε πολύ ισορροπημένο παιχνίδι, έβαλε τους πόντους του χωρίς λάθη και χωρίς κόστος στην οργάνωση. Εξαιρετικός. Το δεύτερο είναι ότι και πάλι εναντίον ζώνης (και τι ζώνης...) η αντίδραση μας δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Αν η Αργεντινή παίξει καλή ζώνη, θα καλύψει το αμυντικό της πρόβλημα (με τους λίγους παίκτες) και θα αποκτήσουμε ένα επιπλέον πρόβλημα εμείς, κατεβάζοντας παράλληλα το ρυθμό (δεύτερο πρόβλημα για μας).

ΥΓ. Είχες δίκιο για την Κροατία. Ήταν αρκετά κουφό ματς και φυσικά δεν είχε στοιχίσει στη συνέχεια. Ωστόσο, τους είχε στερήσει την πρώτη θέση στον όμιλο (αυτό δεν το θυμόμουν).

Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, αν το είχαν πάρει εκείνο το ματς ενδεχομένως εμείς να είχαμε πάει τελικό (αποκλείοντας τους Ρώσους) κι εκείνοι να είχαν πάρει τη διοργάνωση κερδίζοντας τους πελάτες τους Tongue

« Last Edit: August 18, 2008, 11:37:21 am by Doctor_Doctor » Logged

When the crowds are gone, and I'm all alone, playing the saddest song, now that the lights are gone

So I play and I plan, and hope and I scheme, to the lure of a night, filled with unfinished dreams
And I'm holding on tight, to a world gone astray, as they charge me for years... I can  no  longer  pay!

OtiNaNAi

Δεν είμαι ο ηλεκτρολόγος που έχεις συνηθίσει...

View Profile
« Reply #67 on: August 18, 2008, 12:05:56 pm »

Quote from: Larry_Flynt on August 18, 2008, 11:11:30 am
Εγώ πάντως έχω την εντύπωση πως πάντα πάνω κάτω τόσο εύστοχοι είναι!

Μπα, με την Ελλαδα ειχαν 1/10 τριποντα

Peace    Peace
Alexkasgr
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #68 on: August 18, 2008, 16:39:13 pm »

Συμφωνώ, και εμένα με αγχώνει η πίεσή μας σε όλο το γήπεδο γιατί αποδίδει 1-2 κλεψίματα και δίνει ψυχολογία, αλλά αρκετές φορές όταν την σπάσουν οι άλλοι, έχουν εύκολους πόντους. Και εντάξει, η άμυνά μας παραμένει ένα όπλο, δεν πέφτει κάποιο από κάποια στάνταρντς, αλλά και οι άλλοι παίζουν άμυνα. Νιώθω και εγώ ότι στη ζώνη κολλάμε κάπως, αν και μπορούμε να την σπάσουμε με σουτ.
Σήμερα όλοι ήταν καλοί, παίξαμε πολύ δυνατό πρώτο ημίχρονο και μετά απλά συντηρούσαμε τη διαφορά. Μου άρεσε που και όταν έβαλαν απανωτά 9 τρίποντα στο 2ο ημίχρονο, η διαφορά δεν έδειξε ότι μπορεί να πέσει κάτω από τους 10 πόντους (και δεν έπεσε - αν και η άμυνά των Κινέζων ήταν γενικώς για κλάμματα και σκοράραμε χωρίς πολύ κόπο).
Σπανούλης πολύ καλός, μου άρεσε ο Ζήσης και ο Μπουρούσης όποτε έμπαινε ένιωθα μια ασφάλεια...
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #69 on: August 18, 2008, 17:07:26 pm »

Εγώ σήμερα έμαθα ότι οι Αμερικάνοι(σε όλα τα αθλήματα) ΔΕΝ ελέγχονται για αντι-ντόπινγκ από την WADA αλλά από έναν δικό τους -Αμερικάνικο- οργανισμό.

Επίσης όρος για να έρθουν να παίξουν στους ολυμπιακούς(στο μπάσκετ) οι Αμερικάνοι ήταν να μην ελεγχθούν για ντόπες.....Και συν τοις άλλοις κάναν προετοιμασία στην σούδα(ναι,στην στρατιωτική βάση στην κρήτη)....Άντε πάνε κάντους αντι-ντόπινγκ τέστ εκεί...

Δεν ξέρω αν διαδίδω urban legends,αλλά ο πατέρας μου ισχυρίζεται ότι τα άκουσε στην τηλεόραση χτες

YARRRRRRRRRRRRRR
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #70 on: August 18, 2008, 17:26:40 pm »

Care for a coctail?

pay close attention
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #71 on: August 18, 2008, 17:56:53 pm »

Εγώ έχω ακούσει ότι και οι κινέζοι δεν ελέγχονται από τη WADA. Λίγο τραβηγμένα ακούγονται αυτά.

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
Doctor_Doctor

When the crowds are gone

View Profile
« Reply #72 on: August 18, 2008, 19:34:31 pm »

Quote from: Godhatesusall on August 18, 2008, 17:07:26 pm
Εγώ σήμερα έμαθα ότι οι Αμερικάνοι(σε όλα τα αθλήματα) ΔΕΝ ελέγχονται για αντι-ντόπινγκ από την WADA αλλά από έναν δικό τους -Αμερικάνικο- οργανισμό.

Επίσης όρος για να έρθουν να παίξουν στους ολυμπιακούς(στο μπάσκετ) οι Αμερικάνοι ήταν να μην ελεγχθούν για ντόπες.....Και συν τοις άλλοις κάναν προετοιμασία στην σούδα(ναι,στην στρατιωτική βάση στην κρήτη)....Άντε πάνε κάντους αντι-ντόπινγκ τέστ εκεί...

Δεν ξέρω αν διαδίδω urban legends,αλλά ο πατέρας μου ισχυρίζεται ότι τα άκουσε στην τηλεόραση χτες

Νομίζω υπάρχει δόση αλήθειας σε αυτό. Αν κάποιος ξέρει με σιγουριά, μπορεί να μας διαψεύσει.

Όμως, η νομοθεσία και οι έλεγχοι για τις απαγορευμένες ουσίες στο NBA είναι αρκετά διαφορετική από αυτή του υπόλοιπου κόσμου στο μπάσκετ. Εκεί οι έλεγχοι επικεντρώνονται στα ναρκωτικά, και για τα αναβολικά επικρατεί σιωπή.
Εκτός από τα σωματικά τους προσόντα, που δε μπορεί να οφείλονται αποκλειστικά στο ντόπινγκ, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που προκαλούν εντύπωση. Αυτά είναι ότι αντέχουν να βγάζουν μεγαλύτερα παιχνίδια (48 λεπτά έναντι 40), περισσότερα (έως και τρία τη βδομάδα, όταν οι "δικοί μας" παραπονιούνται για τα δύο), με διαρκείς πτήσεις ενδιάμεσα, και για περισσότερα χρόνια (λίγοι μη NBAers περνάνε τα 35, αρκετοί NBAers πλησιάζουν τα 40 παραμένοντας σε υψηλό επίπεδο). Βέβαια υπάρχει αντίλογος, ότι δεν έχουν το άγχος του πρωταθλητισμού και ότι το μπάσκετ εκεί είναι όντως (πρώτα απ' όλα) παιχνίδι και θέαμα, δεν ξέρω όμως αν αρκεί αυτό. Και επίσης δεν ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια ολόκληρη μπασκετική ήπειρο, όπου αυτοί που ξεχωρίζουν βρίσκονται πραγματικά σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Τέλος, η εισαγωγή των επαγγελματιών το 1992 έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ούτε οι παίκτες ήταν ιδιαίτερα ζεστοί στην ιδέα, ούτε οι ομάδες τους. Μπορεί να έγιναν όλα στο όνομα της "κλονισμένης αμερικανικής υπερηφάνειας", όμως η προσπάθεια να πειστούν οι παίκτες ήταν μεγάλη (και πολλές φορές ακόμα είναι). Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας, πολλά πράγματα (έλεγχος ντόπινγκ) ίσως να πήγαν περίπατο. Τώρα πια που το επίπεδο τους (ως ομάδα, όχι ως παίκτες) είναι κοντά σε αυτό του υπόλοιπου κόσμου και δεν έρχονται απλά για επίδειξη όπως παλαιότερα, ίσως κάποια πράγματα πρέπει να αναθεωρηθούν.

Τονίζω όμως ότι δεν είμαι 100% σίγουρος ότι όντως δεν περνάνε έλεγχο ντόπινγκ.

Πάντως, όσα κρούσματα απαγορευμένων ουσιών έχουμε στην Ευρώπη από αμερικανούς αθλητές, είναι συνήθως από χασίς. Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό.

b@ki
Guest
« Reply #73 on: August 18, 2008, 20:25:44 pm »

Quote from: Godhatesusall on August 18, 2008, 17:07:26 pm

++
Το άκουσα και εγώ αυτό χθές στην τηλεόραση. Μάλιστα ο δημοσιογράφος είπε πως με δήλωση τους οι Αμερικανοί αποκάλεσαν αποτυχημένο τον παγκόσμιο οργανισμό κατά του ντόπινγκ -δεν έχουν και άδικο  Undecided- και τόνισαν πως θα πρέπει να βελτιωθεί πριν ενταχθούν και οι ίδιοι στην WADA... Huh
Alexkasgr
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #74 on: August 18, 2008, 20:41:34 pm »

Ναι, οι Αμερικάνοι δεν είναι στην WADA και κανένας αθλητής τους δεν ελέγχεται από αυτήν...

Και προφανώς μέρος των περίφημων αθλητικών προσόντων των NBAers δεν είναι απολύτως φυσικό...

Για το ότι δεν πέρασαν έλεγχο δεν ξέρω, σίγουρα δεν είχαν περάσει κανέναν στην Αθήνα. Δεν άκουσα κάτι φέτος.

Πάντως, σε σχετική συζήτηση χθες για τους κολυμβητές με άτομο που είναι στον χώρο της έρευνας στα φάρμακα και τη βιολογία, μου είπε ότι είναι αρκετά απλό με γονιδιακή επέμβαση να επιτευχθεί αύξηση της μυϊκής μάζας χωρίς να είναι ανιχνεύσιμη. Ενώ και παλαιότερα είχα ακούσει ότι οι έλεγχοι είναι περίπου 2-3 χρόνια πίσω σε σχέση με το τι παίρνουν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, ίσως και όχι τόσο τυχαία.

Το συμπέρασμα από όλη την ιστορία είναι ότι στην Ελλάδα, είμαστε πίσω και στις ντόπες!! Tongue
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 Go Up Print
Jump to: