• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:19:48 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:19:48 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 11
Guests: 106
Total: 117
tzortzis
Geoth
grepanis
Saint_GR
rafail zisiadis
noys
Giannis_Kako
NET2GRID
Theislander
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα > Η γωνιά του παιδιού > Quiz (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Mensa IQ test
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] Go Down Print
Author Topic: Mensa IQ test  (Read 13333 times)
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
Re: Mensa IQ test
« Reply #75 on: June 18, 2008, 18:14:36 pm »

Αλλο ένα φοβερό τόπικ...  Cheesy

Όντως όπου βλέπω iq και εγώ θυμάμαι τον Αθάνατο, δεν ξέρω γιατί.... Grin

Υπάρχουν 2 επίπεδα επιχειρηματολογίας, απ' ότι μπορώ να διακρίνω. Το ένα υπερασπίζεται ότι το τέστ iq δεν είναι κάτι χρήσιμο, ούτε για την ευτυχία σου, ούτε για την κοινωνική σου συναναστροφή, ούτε η "βαθμολογία" σε τέτοια τέστ θα κρίνει το πώς θα λύσεις τα προβλήματα της καθημερινότητάς σου. Προσωπικά συμφωνώ, γιατί πιστεύω ότι η ευφυία (οπως λέγαμε και σε ένα άλλο τόπικ, εξίσου καμένο  Cheesy) είναι κάτι πολυδιάστατο. Αυτό φυσικά χωρίς να έχω πλήρη γνώση του θέματος "ευφυία", πιστεύω ότι η μαθηματική ευφυία είναι απλά μία συνιστώσα της, ή απλά μια περίπτωση ευφυίας.
Το δεύτερο επίπεδο επιχειρηματολογίας υποστηρίζει ότι οι ευφυεις μεσω των τεστ iq μπορούν να γνωριστουν και να επικοινωνήσουν και ότι αυτό τους ωφελεί. Μπορεί να μην με απασχολεί το θέμα, αλλά όντως Νέσσα είναι δικαίωμά σου να επιλέγεις πώς θα κοινωνικοποιηθείς. Απλά το να προσπαθείς να πείσεις όσους επιχειρηματολόγησαν με τον πρώτο τρόπο, αποβαίνει άκαρπο, όπως φυσικά και το να προσπαθήσουν αυτοί να πείσουν εσένα.

Νέσσα, το να υποβόσκει στα γραπτά σου το ότι πχ αδικούνται ή αδικήθηκαν τα παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες σε σχεδόν όλα τα τόπικ που έχουν σαν θέμα άμεσα ή έμμεσα την ευφυία (τα οποία είναι αρκετά πολλά και έχει δίκιο ο Juan ότι είμαστε λιγάκι κουραστικοί με το θέμα της; "ευφυίας" μας),, δλδ να υποβόσκει παντού το προσωπικό σου παράπονο από μια κατάσταση που βίωσες/ που οι άλλοι δεν μπορούν να καταλάβουν, αδικεί το περιεχόμενο των όσων γράφεις. Και σε αρκετά σημεία συμφωνώ, απλά αυτά τα ουσιωδη σημεία χάνονται σε αυτό το "παράπονο" που βγάζεις.
Κάνε αυτό που ζητάς και από μάς, δές λιγάκι τα πράγματα σαν ένας "τρίτος". Wink
ίσως έτσι κάνουμε ουσιαστικότερη κουβέντα

« Last Edit: June 18, 2008, 18:46:08 pm by pandora » Logged
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #76 on: June 18, 2008, 19:13:12 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on June 18, 2008, 16:18:17 pm
Οι άνθρωποι που έχουν παραπάνω αντίληψη ή/και ταλέντα από το μέσο όρο αντιμετωπίζουν πολλών ειδών ψυχολογικά προβλήματα, γιατί δε μπορούν να προσαρμοστούν. Πολλοί χαρισματικοί άνθρωποι εγκαταλείπουν το σχολείο πριν το λύκειο και χάνονται. Η λύση που προτείνουν οι παιδοψυχολόγοι είναι η δημιουργία ομάδων υποστήριξης για χαρισματικά παιδιά. Επικοινωνώντας με παιδιά που σκέφτοναι με παρόμοιο τρόπο, τα παιδιά αυτά αρχίζουν να κοινωνικοποιούνται, να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματά τους και να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τους ενήλικες. Μπορεί το IQ να μην επαρκεί για να περιγράψει τα νοητικά χαρίσματα κάποιου, αλλά σίγουρα είναι μια αρχή. Δεν πιστεύω ότι όλα τα μέλη της MENSA είναι τρομερές ιδιοφυΐες, αλλά πολλοί έχουν όντως ιδιαίτερο χάρισμα και έχουν ανάγκη να βρουν άτομα με παρόμοια ιδιαιτερότητα.

Όποιος αισθάνεται διαφορετικός μπορεί να είναι ψώνιο, αλλά μπορεί και να είναι όντως διαφορετικός. Σκεφτείτε για μια φορά και αυτήν την περίπτωση.

Δεκτά όλα τα παραπάνω.

Απλά εγώ νιώθω ότι δεν πρόκειται να βρω αυτό που ζητάω στη MENSA, μου είναι παντελώς αδιάφορη, και ίσως μια απο τις τελευταίες κοινότητες στον κόσμο στην οποία θα ήθελα να ανήκω. Και πιστεύω πως κάλυψα σε ικανοποιητική έκταση το γιατί, μην επαναλαμβάνομαι.

Κατά τα άλλα, καμία ένσταση μαζί της, εγώ έχω άκρες για τις ανυσηχίες μου  Grin

pay close attention
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #77 on: June 18, 2008, 19:22:56 pm »

@pandora: Δεν είμαι εγώ αυτή που έκρινε τα κίνητρα και την προσωπικότητα της "αντίπαλης" πλευράς. Ο ένας κάνει λόγο για ελιτισμό, ο άλλος για ψώνιο, ο παράλλος για... εξουσιολαγνεία. Στο τόπικ που αναφέρεις ειπώθηκαν και μεγαλύτερες χοντράδες. Δε γίνεται συζήτηση έτσι.

Εφόσον δε μπορείς να ξέρεις πώς σκέφτεται ο άλλος, δεν είναι δυνατόν να υποθέτεις το χειρότερο και να βγαίνεις να τον προσβάλλεις. Δεν είναι υποχρεωμένος ο άλλος να κάθεται να απολογείται εναντίον επιθέσεων στο ήθος του επειδή ο τάδε και ο δείνα έχουν αρρωστημένη φαντασία. Ας ανοίξουν καλύτερα τόπικ στον κάδο...

Καλά έτσι και ανοίξει τόπικ "γιατί πιστεύετε ότι η Nessa λέει όσα λέει" προβλέπω να συρρέει όλο το φόρουμ. Τη Στοά των Οφφ-Τόπικ θα την έχει χαλαρά Grin Grin Grin

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #78 on: June 18, 2008, 19:27:25 pm »

Δεν σου προσάπτω τίποτα απλά σου είπα ότι ούτως ή άλλως οι άλλοι όσο και να θές δεν μπορούν να κατανοησουν πλήρως αυτά που έχεις βιώσει. Τουλάχιστον αυτό βγαίνει προς τα έξω.
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #79 on: June 18, 2008, 19:48:29 pm »

Προφανώς και δεν ζητάω από κανέναν να απολογηθεί εδώ, μέσα μου έχω ψάξει για ποιόν λόγο δεν θέλω να το κάνω αυτό, και για ποιούς πιθανούς λόγους μερικοί επιλέγουν να το κάνουν.

Μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι είναι αυθαίρετα συμπεράσματα, αλλά το πως σκέφτεται ο άλλος μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό, μέσω των αντιδράσεων του, των επιλογών του, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται κ.α.

Το θέμα είναι, ότι όταν εσύ αντιλαμβάνεσαι τους λόγους για τους οποίους μια επιλογή είναι σωστή, προσπαθείς να το δείξεις και σε αυτούς, που παρά την (περατή  Grin) ευφυία τους, δεν έχουν ίσως καταλάβει τους λόγους για τους οποίους οδηγούνται εκεί, και ίσως αναθεωρήσουν αν προσπαθήσεις να τους εξηγήσεις. Aυτό είναι θεμιτό, και είναι η απαρχή της συλλογικής συνείδησης και αλληλεξάρτησης.

Προσπαθείς λοιπόν να θίξεις ένα κακώς κείμενο, ε στην πορεία δεν γίνεται, και δηκτικός θα γίνεις, και σαρκαστικός θα γίνεις, και θα χρησιμοποιήσεις όποια λεκτική μέθοδο κρίνεις εσύ ότι θα πετύχει το ζητούμενο.

Αυτά όσων αφορά το ύφος.

Το topic θέλει split και στάλσιμο σε άλλο πίνακα Smiley

pay close attention
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #80 on: June 18, 2008, 20:00:58 pm »

Μα πόσο αλαζόνας μπορεί να είσαι για να θεωρείς ότι εσύ γνωρίζεις καλύτερα το λόγο που κάποιος έκανε μία επιλογή από το ίδιο το άτομο που την έκανε;

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #81 on: June 18, 2008, 20:04:34 pm »

Key word, θεωρώ.

Στην συζήτηση μπορεί να προκύψει ότι εγώ έκανα το λάθος  Wink

pay close attention
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #82 on: June 18, 2008, 20:14:33 pm »

Δεν στέκομαι στο ότι κάνεις λάθος. Αυτό που βρίσκω απαράδεκτο είναι ότι "ψυχολογείς" άτομα που δεν ξέρεις, και τους φέρνεις σε θέση να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.

Κι εγώ μπορώ να φτιάξω μια ιστοριούλα ότι ο Ex_Mechanus (ή "όλοι όσοι κάνουν το x") τα λέει όλα αυτά γιατί η μαμά του δεν τον έπαιρνε αγκαλιά όταν ήταν μικρός, οπότε έχει ξέρω γω φροϋδικό σύμπλεγμα που του βγαίνει στο x. Δικαιούμαι να σε "αναλύω" όταν δε σε ξέρω;

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #83 on: June 18, 2008, 20:30:29 pm »

Mα πως είναι ποτέ δυνατόν μια συζήτηση να εμβαθύνει, χωρίς να ψυχολογείς τον άλλον? Αλλιώς θα μιλάμε περί ανέμων και υδάτων εσαεί. Το "δεν ξέρεις" είναι σχετικό. Κατ' αναλογία, δεν θα είχε κανείς άποψη για κανέναν. Ξέρεις, όσο σε αφήνει ο άλλος να ξέρεις, και όσο προσπαθείς εσύ να μάθεις.

Η γενίκευση στο σύνολο αυτών που δίνουν το τεστ, έχεις δίκιο, ήταν δική μου απροσεξία. Από την άλλη, από την στιγμή που και μια χαρά αισθάνομαι με τις ικανότητες μου, και δεν νιώθω καμία τάση να εμπλακώ στην παραπάνω διαδικασία, προσπαθώ να σκεφτώ ψυχολογικές συνθήκες, που μπορούν να οδηγήσουν σε αυτήν την επιλογή.

Προφανώς και κάπου μπορεί να γίνει σφάλμα συνέχειας στο συλλογισμό, αν το εντοπίσεις, δείξτο μου.

Απ' την μαμά μου έπεσα 2-3 φορές μικρός, εξ' ου και ο λόγος για τον οποίο υπόκειστε τα παραπάνω.

Αν δεν με ξέρεις, μάθε με.

pay close attention
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #84 on: June 18, 2008, 20:36:41 pm »

Quote from: Ex_Mechanus on June 18, 2008, 20:30:29 pm
Mα πως είναι ποτέ δυνατόν μια συζήτηση να εμβαθύνει, χωρίς να ψυχολογείς τον άλλον?

Προφανώς έχουμε διαμετρικά αντίθετες απόψεις περί εμβάθυνσης.

Ακόμα και αν κάθεσαι να ψυχολογήσεις τον άλλο, δε λες τις υποθέσεις σου δημόσια. Εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι το κίνητρο της Nessa είναι να συγκεντρώσει διαταραγμένες μεγαλοφυΐες από όλον τον πλανήτη για να φτιάξει το νέο υπερόπλο που θα καταστρέψει το σύμπαν. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι σωστό να βγαίνεις και να το λες. Τότε ο άλλος γιατί να συνεχίσει να συζητά μαζί σου.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #85 on: June 18, 2008, 20:52:29 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on June 18, 2008, 20:36:41 pm
Προφανώς έχουμε διαμετρικά αντίθετες απόψεις περί εμβάθυνσης.

Πέρα από αυτό, προφανώς και οι υποθέσεις σου είναι πρώτιστα για προσωπική χρήση. Η δημόσια "χρήση" τους, είναι για να βοηθήσει και άλλους που συμβαδίζουν με το πνεύμα της ανάλυσης, να φτάσουν σε ανάλογα συμπεράσματα, ταχύτερα. Όπως σωστά το έθεσες, υπάρχει ο κίνδυνος αστοχιών, αλλά εδώ είμαστε για να τις λύνουμε.

Παραδείγματος χάριν, στην περίπτωση μας, καταλαβαίνω ότι εσύ θίχτηκες, γιατί στην γενίκευση μου για τα κίνητρα του να δώσεις το test, σε συμπεριέλαβα άθελα μου (γιατί προφανώς μαντεύω ότι το έχεις δώσει). Τα συμπεράσματα από το παραπάνω, είναι άσχετα, πλην του γεγονότος ότι δεν θα είμασταν εδώ να αποσαφηνίζουμε "σκοτεινα" σημεία προχειρογραμένων τοποθετήσεων.

Το να συνεχίσεις να συζητάς με κάποιον, είναι καθαρά ιδιοτελές θέμα. Έχει να σου δώσει κάτι η συζήτηση?

pay close attention
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #86 on: June 18, 2008, 21:12:52 pm »

Quote from: Ex_Mechanus on June 18, 2008, 20:52:29 pm
Η δημόσια "χρήση" τους, είναι για να βοηθήσει και άλλους που συμβαδίζουν με το πνεύμα της ανάλυσης, να φτάσουν σε ανάλογα συμπεράσματα, ταχύτερα.

Αυτό λέγεται επίθεση στο ήθος του αντιπάλου και δημαγωγία. Είναι ανήθικο και δε δικαιούσαι να το κάνεις. Άσε τους άλλους να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για την ψυχολογία και τα κίνητρα του καθενός.

Πχ ο aliakmwn είπε κάτι πολύ άσχημο και προσβλητικό για μένα που δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, ήταν όμως αρκετά αληθοφανές προς τους υπόλοιπους που παρακολουθούν (και που δε με ξέρουν καλά) ώστε να με αναγκάσει να απαντήσω. Δεν έπρεπε να είμαι υποχρεωμένη να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από την αστοχία/φαντασία/μαλακία/κατινιά/ψυχολόγηση/ανάλυση του καθενός. Οι εμπειρίες μου και τα κίνητρά μου είναι προσωπικό μου θέμα και όποιος έχει να μου πει κάτι επ'αυτών μπορεί να το κάνει σε ΠΜ.

Να δεις που τελικά θα ανοίξει εκείνο το τόπικ στον κάδο Lips Sealed

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
« Reply #87 on: June 21, 2008, 16:25:46 pm »

το τοπικ καθαριστηκε,ο αθανατος πηγε για μπανιο,συνεχιστε κοσμια.....

tu/e
Pages: 1 ... 4 5 [6] Go Up Print
Jump to: