• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 15:54:14 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 15:54:14 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426689
Total Topics: 31710
Online Today: 200
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 76
Guests: 99
Total: 175
mrotskos
vpoug
ioannisfa
IBOURAS
idchatzi
panapasc05
antwnis
nikos.a
evtrents
Nekt
kstavroulis
despoina15
kmargaritis
dimant
xanthosp
aachmet
Fenia04
msandr
pxanthob
vasiliki_m
chris123
Vmous
theofr
Mavromati
thenoface
thathas12
savvastzan
Billyskotsikas
acolak
gp6
sofipout
genethalsss74
salonikios
Spyrtos14
Νικηφόρος Πατσιούρας
Rizotto
Διάλεξις
slivarda
eplysia
EvanTsir
tsintsi
Fotis Roukoutakis
Geoth
stavrospk
giorgos_skl
ValKar
Theoxarhs Bladimiros
chriskazakos
lelenia
alexpap
sassi
kouf
chrisg
DimKaratzas
thomasdt
chrysolog
Le ece
ioathemar
skoloni
mitsos753905
giatieimaiedw
DLHERRO
kkotsopo
Billy K
superkolios
Mikekmp
harischris
karadimitras
Solon
Gianbou
Marihouan820
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα > Η γωνιά του παιδιού > Quiz (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Mensa IQ test
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 Go Down Print
Author Topic: Mensa IQ test  (Read 13373 times)
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Mensa IQ test
« Reply #45 on: June 18, 2008, 14:06:53 pm »

Quote from: Juan on June 18, 2008, 12:09:59 pm
Γενική εντύπωση.. από το πόσο μας απασχολεί το θέμα εξυπνάδα/ευφυια κτλ..

Amen brother.

Και το πόσο μας απασχολεί το να την μετρήσουμε.

Quote from: Nessa NetMonster on June 18, 2008, 09:45:37 am
Ή απλά θέλεις να γνωρίσεις κόσμο με τον οποίο έχεις ένα κοινό χαρακτηριστικό/χάρισμα/πρόβλημα, που θα έχει ανησυχίες όπως εσύ, και θα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να συνεννοηθείς, να κάνεις φίλους ή και κάποια σχέση...

Σκοπός της MENSA δεν είναι η επίδειξη. Βασικά υποτίθεται ότι είναι "η χρήση της υψηλής ευφυΐας για το καλό της ανθρωπότητας". Δηλαδή γνωριστείτε, κάντε κάποια πράγματα μαζί και προσπαθήστε να βγάλετε κάτι καλό.

Αν φοβάσαι το ενδεχόμενο να μην είσαι τόσο έξυπνος όσο το 2% του πληθυσμού και πιστεύεις ότι αυτό θα καταρρακώσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σου, μάλλον έχεις πρόβλημα ναρκισσισμού.

Κάθισες καν να διαβάσεις αυτά που έγραψα? Κατανοείς που διαφωνώ, ή τα λες για να τα λες τα παραπάνω?

Να μου λείπουν ελιτίστικοι παπάρες που νομίζουν ότι κατέχουν το holy grail της γνώσης, ενδιαφέροντα άτομα βρίσκω με μεγαλύτερη πιθανότητα έξω από τέτοιους κύκλους. Και όχι η ευφυία δεν είναι το απόλυτο κριτήριο για το αν θα είναι κάποιος ενδιαφέρων. Τι σκατά, σε ποιόν κόσμο ζείτε?

Δεν χρειάζομαι κανέναν αυτεπάγγελτο να μου μοστράρει ένα τεστ, βάσει αυτού να ορισεί ότι πιστεύει αυτός ότι έχει ορίσει, και εν μέσω κατατάξεων επιτέλους ίσως βρω άτομα να με καταλαβαίνουν, απλά αγνοόντας το γεγονός ότι το πρόβλημα προσέγγισης ήταν αποκλειστικά δικό μου μέχρι τώρα.

Τώρα πως βγάζεις το συμπέρασμα ότι "φοβάμαι" μην δεν ανήκω στο 2% των νοητικών τεράτων, μου είναι παντελώς αδιάφορο, εγώ θα αρκεστώ στο να πω ότι ποτέ δεν με ενδιέφερε να αποδείξω ποσοτικά κάτι τέτοιο.

Εν αντιθέσει, άτομα που οδηγούνται σε τέτοιες επιλογές, είναι συνήθως άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση, που μπορεί να προέρχεται απο χίλιους δυό παράγοντες όπως έλλειψη κοινωνικότητας, εσωστρέφεια κ.α., που απλά ψάχνουν επιβεβαίωση σε ένα νουμεράκι.

Φτάσαμε στο σημείο να μας την λένε άτομα ανασφαλή για τις ικανότητες τους, επειδή είμαστε σίγουροι για τις δικές μας.

Οϊμέ...
« Last Edit: June 18, 2008, 14:16:46 pm by Ex_Mechanus » Logged

pay close attention
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #46 on: June 18, 2008, 14:15:00 pm »

Συμφωνω και επαυξανω.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #47 on: June 18, 2008, 14:20:40 pm »

Quote from: Ex_Mechanus on June 18, 2008, 14:06:53 pm
Κάθισες καν να διαβάσεις αυτά που έγραψα? Κατανοείς που διαφωνώ, ή τα λες για να τα λες τα παραπάνω?

Να μου λείπουν ελιτίστικοι παπάρες

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αναζητά ή να εκτιμά στους ανθρώπους τα χαρακτηριστικά που τον ενδιαφέρουν όταν αναζητά παρέες. Ούτε εσύ κάνεις παρέα με όλο τον κόσμο, ούτε σε ενδιαφέρουν όλοι το ίδιο. Ελιτισμός είναι άλλο πράγμα. Και σταμάτα να προσβάλλεις.

που νομίζουν ότι κατέχουν το holy grail της γνώσης,

Για ευφυΐα μιλάμε, όχι για γνώση.

ενδιαφέροντα άτομα βρίσκω με μεγαλύτερη πιθανότητα έξω από τέτοιους κύκλους.

Με το σκεπτικό σου, μ'αυτό που μόλις είπες είσαι κι εσύ ελιτιστής.

Και όχι η ευφυία δεν είναι το απόλυτο κριτήριο για το αν θα είναι κάποιος ενδιαφέρων.

Αυτό είπα;

Είναι ένα κριτήριο που πολλοί θεωρούν σημαντικό. Απόλυτο κριτήριο δεν υπάρχει.

Δεν χρειάζομαι κανέναν αυτεπάγγελτο να μου μοστράρει ένα τεστ, βάσει αυτού να ορισεί ότι πιστεύει αυτός ότι έχει ορίσει, και εν μέσω κατατάξεων επιτέλους ίσως βρω άτομα να με καταλαβαίνουν, απλά αγνοόντας το γεγονός ότι το πρόβλημα προσέγγισης ήταν αποκλειστικά δικό μου μέχρι τώρα.

Δε μίλησε κανείς για "πρόβλημα προσέγγισης". Μπορεί εγώ να θέλω να γνωρίσω άτομα με υψηλό IQ (όπως ορίζεται με τον τάδε τρόπο τελοσπάντων), εσένα τι σε κόφτει ρε φίλε;

Τώρα πως βγάζεις το συμπέρασμα ότι "φοβάμαι" μην δεν ανήκω στο 2% των νοητικών τεράτων,

Από εδώ:

Quote from: Ex_Mechanus on June 18, 2008, 03:11:21 am
Σε πετανε στο πελαγος της ζωης και πρεπει να κολυμπησεις.
Εσυ εχεις τη βεβαιωση της Μενσα οτι εχεις και γαμω το iq αλλα ομως βλεπεις οτι πνιγεσαι σε μια κουταλια νερο.
Τι εγινε;

Ή έχεις την βεβαίωση της Μένσα ότι το iq σου δεν φτουράει, και να μην πνιγόσουν σε μια κουταλιά νερό, τώρα θα πνίγεσαι.

Άρα θεωρείς ότι το να μην πετύχεις σε αυτό το τεστ είναι κάτι το καταστροφικό.

εγώ θα αρκεστώ στο να πω ότι ποτέ δεν με ενδιέφερε να αποδείξω ποσοτικά κάτι τέτοιο.

Ωραία, μπράβο. Και όσοι ανήκουν στο σύλλογο καρκινοπαθών δεν το κάνουν για να αποδείξουν στον κόσμο ότι είναι καρκινοπαθείς. Το κάνουν για να επικοινωνήσουν με κάποιους που έχουν ένα κοινό πρόβλημα.

Εν αντιθέσει, άτομα που οδηγούνται σε τέτοιες επιλογές, είναι συνήθως άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση, που μπορεί να προέρχεται απο χίλιους δυό παράγοντες όπως έλλειψη κοινωνικότητας, εσωστρέφεια κ.α., που απλά ψάχνουν επιβεβαίωση σε ένα νουμεράκι.

Το να λες ότι όλοι όσοι γράφονται στη MENSA το κάνουν για αυτοεπιβεβαίωση είναι και ηλίθιο και προσβλητικό.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
promitheas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατία ....ΤΩΡΑ!!!!!

View Profile
« Reply #48 on: June 18, 2008, 14:36:23 pm »

Ωραία, μπράβο. Και όσοι ανήκουν στο σύλλογο καρκινοπαθών δεν το κάνουν για να αποδείξουν στον κόσμο ότι είναι καρκινοπαθείς. Το κάνουν για να επικοινωνήσουν με κάποιους που έχουν ένα κοινό πρόβλημα.

εντάξει, δεν είναι το ίδιο όμως.

Εγώ μπορεί να έχω μεγάλο ... .Roll Eyes.... ! τι  να κανω δηλαδή να φτίαξω μια λέσχη για να επικοινωνώ με τους "ομοιδεάτες" μου!!!  Grin Grin Grin

...ακου μεγάλο IQ...!!!

Τι τραβάμε σε αυτό το κωλοσύστημα!!!!!!

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΡΕΕΕΕ!!!!!!!
promitheas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #49 on: June 18, 2008, 14:37:18 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on June 18, 2008, 14:31:52 pm
Quote from: promitheas on June 18, 2008, 14:30:52 pm
Το να λες ότι όλοι όσοι γράφονται στη MENSA το κάνουν για αυτοεπιβεβαίωση είναι και ηλίθιο και προσβλητικό.

Ηλίθιοι και κομπλεξικοί είναι οι ίδιοι

Μπράβο, μας έδειξες το επίπεδό σου.

ετσι ειναι αυτοί με το χαμηλο IQ!!!  Grin Grin Grin

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #50 on: June 18, 2008, 14:39:32 pm »

Quote from: promitheas on June 18, 2008, 14:36:23 pm

εντάξει, δεν είναι το ίδιο όμως.

Εγώ μπορεί να έχω μεγάλο ... .Roll Eyes.... ! τι  να κανω δηλαδή να φτίαξω μια λέσχη για να επικοινωνώ με τους "ομοιδεάτες" μου!!!  Grin Grin Grin

Άμα θέλεις, κάνε.

Quote from: promitheas on June 18, 2008, 14:36:23 pm
...ακου μεγάλο IQ...!!!

Τι τραβάμε σε αυτό το κωλοσύστημα!!!!!!

Οι διαφορές στο IQ δεν εξαρτώνται από το σύστημα... οι διαφορές στις επιδόσεις και στην εξέλιξη ναι, εξαρτώνται από το σύστημα, αλλά το IQ είναι η φυσική ευφυΐα.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
promitheas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #51 on: June 18, 2008, 14:40:06 pm »

θα φτιάξω μια λέσχη για χαμηλο IQ. Θα την ονομάσω  "ραδι-IQ"!!
να δούμε πόσους θα μαζέψω.

Σας περιμένω.... 

...και τζαμπα καφεδάκι...  Wink

Bgenopoulos
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

needed

View Profile
« Reply #52 on: June 18, 2008, 14:43:06 pm »

σε καθε τοπικ κόντρα  sfyri

promitheas-Nessa NetMonster  Cheesy Cheesy Cheesy

Μπατσοι-Ταξιτζιδες-Γιατροι.

Ολα τα αρχιδια δουλευουνε μαζι.
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #53 on: June 18, 2008, 15:00:30 pm »

@Βανέσα

Καταρχάς η quote by quote απάντηση είναι εκνευριστική, αν δεν μπορείς να φτιάξεις ένα συνεχόμενο σε ροή κείμενο, επειδή ίσως φοβάσαι ότι θα σου ξεφύγει κάποιο κομμάτι αναπάντητο και θα θιχτεί η υπόληψη σου, λυπάμαι αλλά δεν θα κάτσω να μπω σε αυτήν την λογική αντιπαράθεσης.

Από εκέι και πέρα, δεν μένουν πολλά να πω, τα περισσότερο ειπώθηκαν στα 2 πιο πάνω post μου. Απλά μένει να αποσαφηνισω κάποια πράγματα.

Τα κριτήρια συναναστροφών δεν είναι είναι τα ίδια σε όλους προφανώς, αλλά επέτρεψε μου να έχω άποψη γι' αυτά και να την εκφράζω. Το ελιτιστής απο μόνο του δεν λέει τίποτα, ίσα ίσα, αν έχει επίγνωση των ικανοτήτων του, θα λάμψει. Oι ελιτιστές παπάρες από την άλλη, είναι τα υπερφύαλα άτομα που του φουσκώσαν τα μυαλά, και φαντάζομαι αποτελούν την πλειονότητα των ατόμων εκεί μέσα.

Το παραπάνω συμπέρασμα, δεν είναι εμπειρικό, αλλά απόροια των λόγων για τους οποίους ένας θα κάτσει να μπει στην παραπάνω διαδικασία, οι οποίοι έχουν πολλάκις αναφερθεί πιό πάνω

Δηλαδή αν έχεις εμπιστοσύνη στις ικανότητες σου, και με μια καλή εσωτερική "ανάγνωση", όλα τα παραπάνω καταντάν υποκριτικά και επιδερμικά. Κοινώς, δεν χρειάζομαι κανένα κέρατο να μου πει τι μπορώ, ή τι δεν μπορώ να κάνω, πιθανότατα το ξέρω ήδη.

Και ξέρεις κάτι? Άτομα με προβλήματα προσέγγισης (και με σχετική επίγνωση των νοητικών τους ικανοτήτων), οδηγούνται σε τέτοιες επιλογές. Νοιώθουν ότι δεν τους καταλαβαίνουν, νοιώθουν απομονωμένοι και μοναχικοί, οπότε είναι αναγκασμένοι να ψάξουν για επιβεβαίωση, ο άνθρωπος αντέχει, αλλά μέχρι ενός σημείου.

Quote from: Nessa NetMonster on June 18, 2008, 14:20:40 pm
Άρα θεωρείς ότι το να μην πετύχεις σε αυτό το τεστ είναι κάτι το καταστροφικό.

Και πάλι δείχνεις να μην διαβάζεις αυτά που γράφω. Στο παραπάνω απόσπασμα, που σε οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα, πουθενά δεν αναφέρομαι στον εαυτό μου, όπως σου είπα, ξέρω για μένα, με ανυσηχούν οι πιό αδύναμοι χαρακτήρες.

Ξεφύγαμε πάλι σε μέγεθος, πιστέυω πως η βάση της διαφωνίας έχει αποτυπωθέι στις προηγούμενες απαντήσεις, και η συνεχιζόμενη αντιδικία μας απλά θα την θάψει, αποτρέποντας τους υπόλοιπους από το να την ανιχνεύσουν.

Από μένα τέλος.

Edits: Typos
« Last Edit: June 18, 2008, 15:04:12 pm by Ex_Mechanus » Logged

pay close attention
promitheas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #54 on: June 18, 2008, 15:01:12 pm »

Quote from: Bgenopoulos on June 18, 2008, 14:43:06 pm
σε καθε τοπικ κόντρα  sfyri

promitheas-Nessa NetMonster  Cheesy Cheesy Cheesy

....argue  και μετα ... beer   

Wink

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #55 on: June 18, 2008, 15:11:43 pm »

Quote from: Ex_Mechanus on June 18, 2008, 15:00:30 pm
@Βανέσα

Καταρχάς η quote by quote απάντηση είναι εκνευριστική, αν δεν μπορείς να φτιάξεις ένα συνεχόμενο σε ροή κείμενο, επειδή ίσως φοβάσαι ότι θα σου ξεφύγει κάποιο κομμάτι αναπάντητο και θα θιχτεί η υπόληψη σου, λυπάμαι αλλά δεν θα κάτσω να μπω σε αυτήν την λογική αντιπαράθεσης.

Πάλι βγάζεις προσβλητικά συμπεράσματα για τα κίνητρα του άλλου.

Απαντώ μ'αυτόν τον τρόπο γιατί μου είναι πιο εύκολο και για να φαίνεται ξεκάθαρα σε τι απαντάω.

Τα κριτήρια συναναστροφών δεν είναι είναι τα ίδια σε όλους προφανώς, αλλά επέτρεψε μου να έχω άποψη γι' αυτά και να την εκφράζω. Το ελιτιστής απο μόνο του δεν λέει τίποτα, ίσα ίσα, αν έχει επίγνωση των ικανοτήτων του, θα λάμψει.

Δεν κατάλαβες. Δεν είπα αυτό. Είπα ότι δεν είναι ελιτιστές αυτοί που απλά θέλουν να βρουν και να επικοινωνήσουν με ανθρώπους με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Oι ελιτιστήές παπάρες από την άλλη, είναι τα υπερφύαλα άτομα που του φουσκώσαν τα μυαλά, και φαντάζομαι αποτελούν την πλειονότητα των ατόμων εκεί μέσα.

Σταμάτα να προσβάλλεις!

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τα μέλη της MENSA έχουν "φουσκωμένα μυαλά"; Το γεγονός ότι γνωρίζουν ότι έχουν μια ικανότητα παραπάνω από το μέσο όρο;

Το παραπάνω συμπέρασμα, δεν είναι εμπειρικό, αλλά απόροια των λόγων για τους οποίους ένας θα κάτσει να μπει στην παραπάνω διαδικασία, οι οποίοι έχουν πολλάκις αναφερθεί πιό πάνω

Ο λόγος που ένας θα κάτσει να μπει στην παραπάνω διαδικασία είναι για να γνωρίσει άτομα με τα οποία θα συνεννοείται καλύτερα. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με ελιτισμό και φουσκωμένα μυαλά.

Δηλαδή αν έχεις εμπιστοσύνη στις ικανότητες σου, και με μια καλή εσωτερική "ανάγνωση", όλα τα παραπάνω καταντάν υποκριτικά και επιδερμικά. Κοινώς, δεν χρειάζομαι κανένα κέρατο να μου πει τι μπορώ, ή τι δεν μπορώ να κάνω, πιθανότατα το ξέρω ήδη.

Προφανώς το ξέρεις ήδη. Κανένας δε μπαίνει στη MENSA για να επιβεβαιώσει τι μπορεί και τι δε μπορεί να κάνει.

Και ξέρεις κάτι? Άτομα με προβλήματα προσέγγισης (και με σχετική επίγνωση των νοητικών τους ικανοτήτων), οδηγούνται σε τέτοιες επιλογές. Νοιώθουν ότι δεν τους καταλαβαίνουν, νοιώθουν απομονωμένοι και μοναχικοί, οπότε είναι αναγκασμένοι να ψάξουν για επιβεβαίωση, ο άνθρωπος αντέχει, αλλά μέχρι ενός σημείου.

Απλά είναι κουραστικό να μην πιάνει ο άλλος με την πρώτη αυτό που του λες, ή να σου λέει παραλογισμούς και εσύ να προσπαθείς επί ματαίω να του δείξεις πού κάνει λάθος. Ψάχνεις για ανθρώπους με τους οποίους αυτό δε θα συμβαίνει τόσο συχνά. Αυτό είναι όλο.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
vag
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #56 on: June 18, 2008, 15:16:48 pm »

χωρίζουμε το κόσμο στα δυό
"καρατζαφερη" δαγκωτό
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #57 on: June 18, 2008, 15:20:41 pm »

Οποιαδήποτε λέσχη, από το σύλλογο καρκινοπαθών μέχρι το σύλλογο φίλων της τζαζ, χωρίζει τον κόσμο στα δύο, τα μέλη και τα μη μέλη. Προφανώς η ιδιότητα του μέλους δεν είναι το κριτήριο για το ποιον θα συναναστραφείς. Απλά όταν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο, σε βοηθά να βρεις αυτό που ψάχνεις.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
aliakmwn
Guest
« Reply #58 on: June 18, 2008, 15:22:11 pm »

πιστέυω πως η βάση της διαφωνίας έχει αποτυπωθέι στις προηγούμενες απαντήσεις, και η συνεχιζόμενη αντιδικία μας απλά θα την θάψει, αποτρέποντας τους υπόλοιπους από το να την ανιχνεύσουν.

Ρε φιλε, ακομα δεν καταλαβες οτι η βαση της διαφωνιας ειναι οτι "ειμαι εξυπνοτερος απο το μεσο ορο, η εξυπναδα μου οφειλεται στα γονιδια μου αρα ειναι "φυσικη", κι ως εκ τουτου ειμαι ταγμενος στο να εξουσιαζω τους αλλους, καθως εγω γνωριζω τι ειναι καλυτερο γι' αυτους ενω αυτοι παραειναι βλακες για να το ξερουν, κι εχω την απαιτηση να μου αναγνωριζεται η ανωτεροτητα μου απο ολους" ????
Bgenopoulos
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

needed

View Profile
« Reply #59 on: June 18, 2008, 15:24:42 pm »

avatar o σταλιν Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

κατακουτελα με ηρθε

Μπατσοι-Ταξιτζιδες-Γιατροι.

Ολα τα αρχιδια δουλευουνε μαζι.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 Go Up Print
Jump to: