• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
July 18, 2025, 01:59:06 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
July 18, 2025, 01:59:06 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by George_RT
[July 17, 2025, 23:41:01 pm]

Η άχρηστη πληροφορία της ...
by Katarameno
[July 17, 2025, 21:43:10 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 17, 2025, 16:48:39 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[July 17, 2025, 15:10:03 pm]

[αραγε attack]Μπλόκο στην...
by nikd
[July 17, 2025, 12:46:49 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Dimos Bachlas
[July 17, 2025, 09:42:27 am]

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
by Katarameno
[July 16, 2025, 23:57:16 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by chatzikys
[July 16, 2025, 19:17:25 pm]

Πρόγραμμα Εξεταστικής Σεπ...
by Mr Watson
[July 16, 2025, 14:34:57 pm]

Ποιο τραγούδι ακούσατε 5+...
by The Web
[July 16, 2025, 12:10:18 pm]

Brace yourselves (global ...
by Katarameno
[July 16, 2025, 11:38:28 am]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[July 15, 2025, 23:10:04 pm]

Έχεις ή δεν έχεις?
by Elliot Alderson
[July 15, 2025, 21:12:02 pm]

Ρώτα κάτι τον επόμενο
by Nikos_313
[July 15, 2025, 18:31:05 pm]

Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[July 14, 2025, 14:19:25 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[July 14, 2025, 00:21:05 am]

Βιβλιοθήκη-Πληροφορίες
by Nikos_313
[July 12, 2025, 22:51:26 pm]

Αστεία Βίντεο
by Katarameno
[July 12, 2025, 22:05:16 pm]

[Δίκτυα Ι] Να επιλέξω το ...
by chatzikys
[July 12, 2025, 10:21:44 am]

Αλλαγές στη σύνθεση των Ο...
by Katarameno
[July 12, 2025, 01:25:48 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9978
Latest: panagiotidoua
Stats
Total Posts: 1427396
Total Topics: 31727
Online Today: 119
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 8
Guests: 86
Total: 94
tasos_ntv
glavdakis
Gagauss
adamchatz
jimalexoud
Le ece
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Επαναληπτικής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > ee-art > Λογοτ-ee-χνία > Πεζογραφία (Moderators: Mr Watson, Nikos_313) > The_second_time
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] Go Down Print
Author Topic: The_second_time  (Read 4150 times)
Abstract
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: The_second_time
« Reply #15 on: June 05, 2008, 01:28:28 am »

πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον... μου έχει εξάψει την περιέργεια! κρίμα να μην έχεις ανεβάσει άλλο....Smiley

" Sun shines down on the desert, And it seems to make my life a haze
And I dream of my childhood sweetheart, And the freedom that I had in those days
When I wake from all my dreamin' , Will this boxcar always be my lonely home, yeah
Well I don't know where I am
And I really don't give a damn
This crazy life of mine will soon be gone "
smo

aoum

View Profile
« Reply #16 on: June 05, 2008, 02:43:15 am »

Αν βρω και το υπολοιπο θα το ανεβασω αλλα προς το παρον οπως ειπα ειναι μονο σε χειρογραφο Wink 

be patient

ps Επισης αν καποιος θελει να πει καποιο προβληματισμο του γιαυτο που διαβασε εδω η πμ ειναι ευπροσδεκτοι Smiley Smiley Wink

oblivion
Appelsinpiken
Veteran
Καταστραμμένος

gone with eternity

View Profile WWW
« Reply #17 on: June 25, 2008, 11:13:21 am »

έχει και συνέχεια?

ή το 6ο κεφάλαιο είναι το τελευταίο?

Πες μου, πόσο κρατάει το αύριο;
Appelsinpiken
Veteran
Καταστραμμένος

gone with eternity

View Profile WWW
« Reply #18 on: June 25, 2008, 14:23:35 pm »

Quote from: Christine on June 25, 2008, 11:13:21 am
έχει και συνέχεια?

ή το 6ο κεφάλαιο είναι το τελευταίο?

τον ρώτησα και είπε οτι έχει και συνέχεια....

Smiley

Appelsinpiken
Veteran
Καταστραμμένος

gone with eternity

View Profile WWW
« Reply #19 on: September 30, 2008, 12:47:11 pm »

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7. ΟΠΟΥ Η ΧΟΡΔΗ ΤΕΝΤΩΝΕΤΑΙ

18.Περασαν δεκα μερες.θεωρηθηκε θεραπευμενος από τους γιατρους και συναντηθηκαμε.
   Ρωτησα – εισαι καλα?
-Περιπου καλα. Θα περνω φαρμακα για τρια τουλαχιστον χρονια.Υποψιαζομαι για μια ζωη. Μονο όταν ειμαι τρελος , ειμαι χαρουμενος.
-Τωρα πως νιωθεις? τρελος η λογικος? Xα!
-Καπου στη μεση.
   Μπροστα μας προπορευονταν δυο κοπελες που κουβεντιαζαν ζωηρα. Αυτος μολις τις πλησιασε μιλησε με φωνη καμπανα : «κοριτσια». Αυτές τρομαξαν και αποτομα απομακρυνθηκαν η μια από την άλλη, ανοιγοντας χωρο.Αυτος περασε αναμεσα ψυθιριζοντας: «Να περασω, ευχαριστω». Καθως τις προσπερασαμε αυτές συνηλθαν και από μακρυα φωναζαν: «Ποιος εισαι ρε μεγαλε? …Κοιτα έναν μαλακα…». Τον ρωτησα:»Εισαι ομοφιλοφιλος?Αυτο μου φανηκε στον εξορκισμο.»
-   Ολοι ειμαστε λιγο ομοφιλοφιλοι. Δεν υπαρχει αντρας αντρας και γυναικα γυναικα..Αυτα είναι συμβολα. Στην ουσια κυμαινομαστε ολοι στο ενδιαμεσο φασμα Εγω εκανα γεωτρηση στο υποσυνειδητο και το καθαρησα.
Λιγο πιο περα ένα ζευγαρι μαλωνε. Ο αντρας τραβολογουσε την κοπελα που προσπαθουσε να φυγει. Βριζονταν. Ο δασκαλος πλησιασε , σχεδον κολλησε το προσωπο του στο προσωπο του αλλου και ειπε: « προσεχε».Ο αντρας ειχε δυο επιλογες. Η να ηρεμισει η να εξοργιστει. Διαλεξε το δευτερο. Ηταν γεροδεμενος. Αρπαξε τον δασκαλο από τους ωμους και τον κολλησε στο δυπλανο αυτοκινητο.» Φυγε ρε! Θα σε δειρω!»
-Δειρε με.
   Για λιγο αναμετρηθηκαν με το βλεμμα. Ξαφνικα ο αντρας τον αφησε και γυρισε στην κοπελα με υφος ηρεμο. Τους αφησαμε.
-   Του ρουφηξες την οργη?
-   Αρχιζεις να εμπιστευεσαι τα αορατα, μπραβο.
Σταματησαμε σε μια βιτρινα. Ηταν γκαλερι. Η κυρια από μεσα μας καλεσε.»Περαστε, περαστε…». Ο δασκαλος σχολιασε τους πινακες και την εντυπωσιασε. Ξαφνικα η κυρια αλλαξε θεμα.Ισως επιρεασμενη από την απλοτητα του δασκαλου, ειπε: « Μαθαινω στον γιο μου να είναι απλος. Σημερα ολοι ξεπουλιουνται.»
-   «Εσεις ξεπουληθηκατε?» Ρωτησε με τολμη αυτος.
-   Να… Μια φορα εκανα μαθηματα αγγλικων σ ένα παιδακι του οποιου τους γονεις αντιπαθουσα.
-   Αυτό δεν είναι ξεπουλημα ψυχης…Μονο την εργασια σας πουλησατε. Κρυβετε μεγαλες αμαρτιες πισω από μικρες?
Περιμενα αυτήν να θυμωσει. Όμως αυτή λυθηκε.»Είναι κατι που…Παλια ημουν στην Αθηνα. Οργανωτης μιας τηλεοπτικης εκπομπης. Καποτε χρειαστηκαμε πεντε μουσικους να συμμετεχουν.
-Και?
-Τους βρηκα, αλλα… πολύ αργα… εμαθα  από την τηλεπαρουσιαστρια ότι πρεπει να εμφανιστουν ντυμενοι κλοουν… Ηταν καλοι μουσικοι και σοβαροι. Οι δυο αρνηθηκαν αλλα οι τρεις ειχαν αναγκη τα λεφτα , ειχαν οικογενεια, και δεχτηκαν. Ξεπουληθηκαν.
- Κι εσυ εισαι πιο ενοχη γιατι δεν σου κοστισε.
-Ναι…ψελισε αυτή και και το προσωπο της συσπαστηκε από θλιψη.Εγυρε μπροστα.
-Δεν πειραζει…τωρα που το εξομολογηθηκες, καθαιρεσαι.
19.-Τι ανθρωπος εισαι ?  Ειπε αυτή.
-Ενας ανθρωπος που προσπαθει να γινει ανθρωπος….κι αν τα καταφερει δεν θα λεγεται ανθρωπος αλλα αγγελος.
Φυγαμε.
-Ξερεις να ξεκλειδωνεις τους αλλους.
-Για να ξεκλειδωνεις πρεπει πρωτα εσυ να εισαι ξεκλειδωτος.Παρε παραδειγμα τα σκυλια. Ισως το μονο ειδος που δεν χρειαζεται να κυνηγα για να επιβιωσει. Ζει αποκλειστικα  από την αγαπη των ανθρωπων που εκμαιευει, σχεδον εκβιαζει. Πως? Μα αγαπωντας μας εκ των προτερων και ανεπιφυλακτα.. Παραδειγμα δεν είναι οι ανθρωποι αλλα οι σκυλοι.
      Τωρα θα σου διδαξω και μετα θα σε ρωτησω τι γνωμη εχεις για μενα.Θελω να ξερω τι εικονα δειχνω στους λογικους. Εισαι αρκετα μυημενος και δεν χρειαζεται να επεξηγω πολύ. Ο θεος εφτιαξε την πλαση σε ένα λουτρο αιματος. Όλα τα οντα αλληλοτρωγονται.Ακομα κι ο Χριστος ετρωγε σφαγια. Δεν μπορει να υπαρξει σ αυτόν τον κοσμο κατι πραγματικα τελειο. Το ότι κινουμαστε αποδεικνυει ότι δεν ειμαστε ευτυχισμενοι. Το ότι  ειμαστε ορατοι αποδεικνυει ότι ειμαστε αμαρτωλοι. Εισαι το τετραγωνο που συναντα έναν κυβο. Τι θα καταλαβει? Μονο την βαση του.Εγω όμως σε προσκαλω.Κοιτα προς την τριτη διασταση.Μολις με δεις θα γινεις και συ κυβος. Από το μαγαζι ακουγεται θριαμβευτικη μουσικη, αρα παω καλα. Ο Θεος μου λεει .»Καραγκιοζη! Πως τολμας να μιλας εξ ονοματος μου.Εσυ ουτε το τσιγαρο δεν μπορεις να κοψεις.». Λεω.»Θα το κοψω.» Ακουω ένα κακαρισμα. Ο σατανας ηταν.Το ότι καπνιζω με καθιστα πιο ενοχο από καποιον αλλον που μπορει να διαπραξει φονο. Η ενοχη προσμετραται στο μεγεθος της συνειδησης. Ο θεος μου λεει… ο θεος δεν μιλαει ποτε. Ισως και να μην σκεφτεται καν… μονο νιωθει. Μου μιλαει η συνειδηση μου κοντα σ αυτόν, εμπνεωμενη απ αυτόν.Οσο πιο πολύ την υπακουω τοσο πιο αυστηρη γινεται. Τα ζωα είναι ευτυχισμενα στον παραδεισο. Από κατω μας ο παραδεισος, από πανω ο παραδεισος , μονο εμεις ειμαστε στην κολαση.Μοντερνα κολαση είναι η μοναξια και η πληξη.  Πληξη είναι η πεινα του πνευματος. Ζουμε σε πνευματκη Αιθιοπια Τα ζωα ευτυχισμενα στον παραδεισο της αγνοιας. Στο ηλιολουστο λιβαδι. Ο ανθρωπος αφηνει το λιβαδι και μεγαλωνοντας μπαινει στο τουνελ. Εκει που συνειδηση και ευτυχια δεν συμβαδιζουν. Αν τα καταφερει , ο ανθρωπος, βγαινει από την άλλη πλευρα του τουνελ. Ξανα σε λιβαδι.Εκει συνειδηση και ευτυχια ξανασυναντονται.Μετα από πολύ δρομο, κοπο και κινδυνο.Γινε κυβος. Η για την ακριβεια γινε, από τρισδιαστατος, τετραδιαστατος. Ελεγξε τον χρονο και καταργησε τον, εμμενοντας στο αιωνιο παρον. Σου μιλαω από τον άλλο κοσμο ,τον κοσμο του νοηματος, και σε προσκαλω.Εκει δεν υπαρχει χρονος ουτε χωρος. Στη γη, τα παγκοσμια κεντρα εξουσιας ετοιμαζουν παγκοσμια οικονομικη δικτατορια. Σου μιλησα για τα εγκοσμια. Τωρα θα σου μιλησω για τα υπερκοσμια ρισκαροντας να με παρεξηγησεις. Τα ονειρα που κανεις, οι ελπιδες και οι φιλοδοξιες σου…ολ αυτά ισως είναι πιο αληθινα απ την πραγματικοτητα. Ο μυθος είναι η αληθεια (πεντζικης). Ο μυθος νοηματοδοτει.  Ισως ο θεος επιτρεπει τις αμαρτιες μας ουτως ώστε όταν παρουσιαστουμε μπροστα του να μην εχουμε «μουρη». Αυτος ο κοσμος είναι ο κοσμος της υλης , ορατος και ανοητος. Ο άλλος κοσμος είναι ο κοσμος του πνευματος , αορατος και νοηματικος. Ο θεος…κανεις δεν καταλαβε γιατι εφυγε και τωρα πια δεν είναι της μοδας. Συμπαρεσυρε το καλοκαιρι. Ο καιρος , στην απουσια του, μικραινε κι αποχρωματιστηκε. Τωρα ο θεος επιστρεφει. Η ωρα του θερους. Η ωραια εποχη.Η αποκαλυψη δεν είναι η αποκαλυψη του θεου αμεσα. Είναι η αποκαλυψη του ανθρωπου. Ο ανθρωπος θα κατανοησει την θεια του φυση και θα την φερει στην επιφανεια. Ετσι ο θεος θα ξεπηδησει απ το μυαλο του ανθρωπου ,    όπως η Αθηνα απ το κεφαλι του Δια. Θα προηγηθουν καταστροφες. 20.Ειμαστε τα εγκεφαλικα κυτταρα του θεου. Αν εναρμονιστουμε, αν συνεννοηθουμε σε ένα πραγμα εστω, ας πουμε στο τι είναι θεος, τοτε ο θεος θα κατεβει ως πνευμα. Πνευμα συμφυλιωσης και αγαπης. Ας δεχτουμε ότι ο ηλιος είναι ενας αλλα διαφορετικα φαινεται από τα διαφορα μερη της γης. Αν εχουμε εξι δυσεκατομυρια ανθρωπους, θα μπορουσαμε να εχουμε εξι δυσεκατομυρια  θρησκειες και η κάθε μια να σεβεται τις άλλες. Ολοι εχουμε διαφορετικη θεαση της αληθειας. Ο θεος στους αιωνες αθεατος ακολουθουσε τα καραβανια της ελπιδας. Σε κάθε προσπαθεια. Τωρα τολμαει ότι τολμαει το φως. Μεγαλωνει σε τροχια ολοκληρη. Ανεβαινει στης νυχτας τα ψηλα υπνοδωματια. Μεχρι τωρα, συνειδητα η ασυνειδητα, σκαψαμε γι αυτόν. Στα αγκυστρια της ψυχης μας πιαστηκαν ελπιδες και ρεαλισμος. Σπαρταρουν χωρις αλληλουχια…Συγχεονται…κι από πισω ένα χερι που πνεει. Το εγω δεν είναι μερος του κοσμου αλλα οριο του. Ένα παραθυρο οπου το πνευμα πασχιζει να εισελθει…να γειωθει ψαχνοντας καθαρους αγωγους.Παντα θα μαστε μαριονετες. Η μονη μας ελευθερια είναι στο να διαλεξουμε ποιανου μαριονετα θα μαστε. Των παθων μας, της επαρσης μας ,. του σατανα? Ο σατανας ενιοτε  παρουσιαζεται και ως ηθικολογος. Αν δεν ειχαμε αλυσσοδεσει τις γυναικες με την ηθικη μας , αυτές ουτε στο πεζοδρομιο δεν θα μας αφηναν να αναπνευσουμε.Εγω επιλεγω να ειμαι μαριονετα του θεου. Και δεν ξερω τι είναι καλο. Είναι κατι καλο επειδη ο θεος το θελει. Καποιος στο δυπλανο τραπεζι βηχει. Βηχει επειδη εγω ειμαι καπνιστης. Με πιστευεις? Όχι ε?..καλα κανεις. Δεν με πιστευεις επειδη εγω δεν με πιστευω αρκετα. Η εκρηξη της επιστημονικης προοδου εκτοξευσε τον ανθρωπο στις συραγγες της εξειδικευσης. Χασαμε τον κοσμο ως συνολο. Οι παλιοι ανθρωποι , βαρβαροι και πνευματικοι. Σε επαφη με  τη φυση,με το αιωνιο και το υψιλο.Στο ασχημο τοπιο της πολης πια, αναγνωριζω την αποκρυσταλωση του εγωισμου μας. Δεν χαιρονται οι ανθρωποι , μονο ικανοποιουνται. Εμπιστευονται στην ζωη τους τον επιστημονικο τροπο σκεψης.και ετσι υπνοβατουν ενώ η λατρεια είναι αφυπνιση. Επαναφερω στον κοσμο την εννοια του συνολου. Τωρα που μιλαμε, τωρα που ακουγονται αυτά τα λογια , αεριες μαζες μετακινουνται στα εσχατα του συμπαντος. Με πιστευεις?..Λες να εστειλε ο θεος τον Χριστο και σ αλλα ζωα? Φαντασου πολλα μυρμηγκια να σταυρωνουν ένα μυρμηγκακι. Χα! Ειχε ο Χριστος χιουμορ? Φυσικα. «Ασε τους νεκρους να θαψουν τους νεκρους τους». Μαυρο χιουμορ. Εγω δεν ζω. Εγω ΕΙΜΑΙ. Τα ζωα και τα παιδια ΕΙΝΑΙ.Ο αθανατος πυρηνας μου απευθυνεται στον δικο σου και τον προσκαλει…Λοιπον τι γνωμη σχηματισες? Την πιο ρεαλιστικη εκδοχη πες.
   -Φαινεσαι ανθρωπος μορφωμενος και ευαισθητος, με αδυναμια να αφοσιωθει σε ένα ατομο.Δειχνεις καποτε ότι «χανεις» αλλα αυτό θα δικαιολογουσε το ότι τα λογια σου είναι ξεχωριστα.
-Τα λογια μου δεν είναι τοσο πρωτοτυπα. Η πρωτοτυπια τους εγγυται στο ότι τα εννοω.
- Να σου δωσω και την πιο φευγατη εκδοχη?
-Ναι! Ναι!
Η ψυχη σου δεχτηκε ισχυρη ωθηση και ταλαντωθηκε σε ακραιο βαθμο μεταξυ χαρας και θλιψης.Μεταξυ αγιοτητας και δαιμονισμου. Αν τα καταφερεις να ισσοροπησεις μεταξυ αυτων των ακρων θα σαι ο …
- Πες το κι ας σχιστουνε τα βουνα!
-…Ο Χριστος που θα φερει την αποκαλυψη. Την δευτερα παρουσια.
-Yea! Τωρα με βλεπεις. Τωρα γινεσαι κυβος! Τωρα «τρελαινεσαι».Τωρα το πνευμα γηωνεται, τωρα εχω ονομα… τωρα αρχιζουν όλα.

Appelsinpiken
Veteran
Καταστραμμένος

gone with eternity

View Profile WWW
« Reply #20 on: September 30, 2008, 12:47:54 pm »

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8. ΟΠΟΥ ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΠΕΤΑ

21.Aν είναι Αυτος , τοτε εγω γραφω ευαγγελιο!
Ξαφνικα ομως χαθηκε. Δεν απαντουσε στο τηλεφωνο . Μετα από μερες μου εστηλε ένα μηνυμα. «πρεπει να βρεις τροπο να διδασκεσαι μονος σου. Αν σωπασεις για τρεις μερες θα καταλαβεις πολλα.» Περασαν άλλες 14 μερες. Παρακολουθουσα με δυσκολια την εκπομπη της Αννιτας Πανια. Μισοτρελοι, ψωνια , καθυστερημενοι εκτιθονταν προσφεροντας , με τις γκαφες τους, γελιο στο κοινο του πλατω και στον τηλεθεατη. Trash tv που λενε…Και η Πανια λεει΄΄… Τωρα  η εκπληξη που σας υποσχεθηκαμε. Αυτοπροσωπως από τον άλλο κοσμο ο… Χριστος!» Ανοιγουν δυο τοιχοι και προβαλει ο … δασκαλος. Δεμενος πανω σε σταυρο .Με χαρτινο φωτοστεφανο με ψευτικη χρυσοσκονη και δυο ακτινες να ξεπροβαλουν από πισω. Ηταν σχεδον γυμνος όπως ο Εσταυρομενος. Μια εικονα αγριο κιτς.
 Η Πανια μιλα.-«Χριστε…διδαξε μας.»
-Ο Θεος βαρεθηκε τους εβραιους και τωρα ασχολειται με τους Ελληνες.(Γελια από το ακροατηριο.)
- Γιατι το λες αυτό? Εισαι ρατσιστης? Ρωτα η Πανια.
-Κάθε εθνος κουβαλα την κουλτουρα του. Και οι εβραιοι θεωρουν τον εαυτο τους λαο περιουσιο., εκλεκτο του θεου. Και εν μερει εχουν δικιο αφου ο θεος αποκαλυφθηκε σ αυτους. Όμως το σκοταδι ειδε το φως και δεν το γνωρισε. Όμως εγω σαν τοτε ηρθα για ολον τον κοσμο.
-Αληθεια, γιατι ξαναηρθες?
-Ηρθα για την συγκομιδη , ηρθα ενδοξος. Ηρθα για να φερω τον παραδεισο.{Γελια από το ακροατηριο}.
- Πως όμως θα σε πιστεψουμε? Θα μας κανεις κανενα θαυματακι?
- Ισως αργοτερα. Τα θαυματα εκβιαζουν τις ψυχες. Γενικα τα αποφευγω. (Γελια).
Θαυμα πρεπει να είναι τα λογια μας. Ειμαι η πορτα που οδηγει από το νοητο στο      α-νοητο. Στο απερινοητο. Για αυτό ειμαστε πλασμενοι…για να γινουμε πλασματα μεταφυσικα.
-   Γιατι ζουμε?
-   -Για να απολαυσουμε την μεταμορφωση μας.
-   Μα πως δινει τοσο απλες απαντησεις σε προαιωνια ερωτηματα?...Χριστοθλη μου εισαι λιγο «φευγα» , λιγο «γεια σου». Εχεις επαφη με την πραγματικοτητα?
-   Τι είναι πραγματικοτητα? Μηπως πραγματικοτητα είναι είναι οι φαντασιες και τα ονειρα των αλλων που αντιστεκονται στην δικια μας θεληση? Αν ειμαι ψεμα, αν δεν υπαρχει αντικειμενικη αληθεια, αν ζω στο παραμυθι μου τοτε…το παραμυθι μου είναι ισχυρο και ομορφο. Σας αποκαλυπτω την μυθολογια μου και σας προσκαλω…να παμε εκει που χτιζουνε φωλια , παραξενα πουλια στου ηλιου τα σκαλια…προς τα εκαττομυρια του ηλιου φλας.
-   Εισαι και ποιητικουλης Χριστε μου…
-   Εσυ σαρκαζεις, εσυ θα παθεις κακο.
-   Αα!Τςρα μου τα χαλας.Εγω σε κανω αστερα κι εσυ μου μιλας ετσι.
-   Αληθως, αληθως σας λεω ότι…ας το …δεν είναι ακομα ωρα…(γελια).
-   Όχι πες!
-   Να το πω?
-   Ναι ! Ναι!
-   22.-Ειμαι το συνειδησιακο σας λοττο. (Γελια). Πρεπει να σφαξουμε ότι μας στολιζει, γυμνοι ν ανηφορησουμε τα ουρανου τα σκαλοπατια.
-   Και τι δουλεια κανεις Χριστουλη? Η εισαι μονο θεωρια?
-   Πια είναι η πραξη ενός δασκαλου? Τα λογια του.
-   (Πανια) Ο Χριστος σημερα μας ταπωνει.
-   Ηρθα σαν θεος να σας κανω θεους.Αν δεν μοπουμε να γινουμε θεοι ας γινουμε τουλαχιστον αγγελοι , η τουλαχιστον αγιοι , η τουλαχιστον καλα παιδια. Πως φερεται όμως ενας θεος? Θεος κατά χαρην?
-   Μην μας λες ακομα. Γιατι πριν γινουμε θεοι , προηγουνται οι διαφημισεις. Δεν εχουμε χρονο.
-   Εγω δεν γεννηθηκα Χριστος… εγινα Χριστος. Ωποτε μπορειτε κι εσεις…(Πεφτουν διαφημισεις).
Η εκπομπη συνεχιστηκε με παραδοξολογιες. Ο δασκαλος μιλουσε κι οι αλλοι από κατω γελουσαν. Η τηλεθεαση ανεβηκε. Αρχισανε οι αντιδρασεις. Η κοινοτητα των εβραιων κατηγορησε τον δασκαλο ως επικινδυνο τρελο φασιστα. Αντεδρασαν και οι εκκλησιαστικες οργανωσεις. «Ποσο χαμηλα θα πεσει ακομα η τηλεοραση?». «Βεβηλοι!» Γραφτηκαν και πολλα αλλα χλευαστικα.» Άλλο ένα νουμερο που θα μασουλισει το «φιλοθεαμον» κοινο πριν το φτυσει». Όμως η τηλεθεαση χτυπησε κοκκινο.

Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #21 on: February 13, 2009, 22:12:40 pm »

στο site του το link για νέα κεφάλαια δεν λειτουργεί

καθώς η εξιστόρηση ακολουθεί την πορεία του περιεχόμενου, φθίνουσα
και όπως το διαισθάνομαι, αυτό γίνεται σε μια προσπάθεια να συμβολίστει
η σταδιακή παρείσφρηση του ήρωα στην παράνοια,

(σύμφωνα και με τα πρώτερα δείγματα, η συγγραφική και παραστατική ικανότητα του συγγραφέα είναι οξυμένη)

θα περίμενε κάποιος να υπάρχει σύντομη συνέχεια, αν όχι κατάληξη

pay close attention
smo

aoum

View Profile
« Reply #22 on: February 13, 2009, 22:43:10 pm »

Υπαρχει συνεχεια δεν τελειωνει απλα δεν την εχει ανεβασει ακομη οσο για το site δοκιμασε να μπεις απο ie

δεν εισερχεται στην παρανοια ο ηρωας, μια καθαρα λογοτεχνικη αναλυση που αφορα των ηρωα καθιστα σαφες την προηγουμενη εμπειρια του "δασκαλου" στην τρελα και η προσπαθεια του πλεον να μεταδωσει την γνωση του με εναν παραδοξο τροπο, το αν καποιος θα τον αποδεχτει η οχι εναποφυεται στον αναγνωστη

τωρα για μια πιο ολοκληρωμενη αναλυση του κειμενου εξ αιτιας του πραγματικου χωρου και χρονου που εξελισονται τα περιστατικα ευκολα γινεται αντιληπτο οτι εχει αρκετα αυτοβιογραφικα στοιχεια (η νοσυλια , το καφε αλφα κα) λαμβανοντας τα υποψιν αυτα δεν ειναι δυσκολο να οδηγηθουμε στο συμπερασμα οτι τα δυο κυρια προσωπα εκφραζουν εξισου τον συγγραφεα αν θελετε το λογικο και το παραλογο στοιχειο μεσα του

ειναι θεωρω εξαιρετικα ενδιαφερον να παρατηρησουμε πως η λογικη (με την εννοια κοινωνικων προτυπων συμπεριφορας) στεκει αναβδη μπροστα σε ενα πνευμα στα ορια της τρελας αλλα οχι παραλογο

ενω εκ πρωτης οψεως φενεται υπο αυτη την οπτικη ενα καθαρα ψυχολογικο παιχνιδι θα μπορουσε να ειναι εναυσμα για συζητηση σε κοινωνικο,θεολογικο,πολιτικο και βεβαιως πανω απο ολα ψυχολογικο επιπεδο.

τελος θα ηθελα να τονισω πως ο δασκαλος ετσι οπως παρουσιαζεται μεσα απο το κειμενο θα μπορουσε να ειναι μια μεγαλη μορφη της παγκοσμιας ιστοριας ετσι οπως δεν την γνωρισαμε ποτε πχ ο μεγας των μαθηματικων χιλμπερτ κλπ κλπ προκαλωντας ισως διαφορετικη αντιμετωπιση απο την κοινωνια στην ταμπελα του τρελου.

oblivion
Pages: 1 [2] Go Up Print
Jump to: