• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 06:49:17 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 06:49:17 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 5
Guests: 109
Total: 114
Yamal
pipitsenko
Theislander
tank
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Παιδεία U18 (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Οι μαθητές θα επιστρέφουν τα βιβλία μετά το τέλος του έτους
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 Go Down Print
Author Topic: Οι μαθητές θα επιστρέφουν τα βιβλία μετά το τέλος του έτους  (Read 8365 times)
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
Re: Οι μαθητές θα επιστρέφουν τα βιβλία μετά το τέλος του έτους
« Reply #30 on: May 27, 2008, 17:01:31 pm »

Εγω νομιζω οτι το κανουν απο αντιδραση και απο θυμο απεναντι στον θεσμο του σχολειου που ειναι υποχρεωτικο, αλλα σε μερικους δεν αρεσει. Δεν νομιζω οτι καιει κανεις βιβλια επειδη του φταινε τα βιβλια, απλα ειναι το πιο ευκολο που μπορει να κανει.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
marauber
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #31 on: May 27, 2008, 17:24:54 pm »

Από ηθικής άποψης και μόνο θεωρώ απαράδεκτο το κάψιμο ενός βιβλίου. Πόσο μάλλον όταν αυτό το βιβλίο δεν το αγοράζεις αλλά εκδίδεται με τα λεφτά των ελλήνων φορολογούμενων. Είναι ανωριμότητα που αγγίζει τα όρια της ηλιθιότητας. Τώρα επιχειρήματα όπως ο καταναγκασμός και η καταπίεση, που φαίνονται επιεικώς γελοία. Το Λύκειο δεν είναι υποχρεωτικό, μην το ξεχνάμε αυτό, όποιος θέλει πηγαίνει. Και όποιος θέλει το διαβάζει, όποιος δε θέλει το αφήνει. Όλα αυτά στην περίπτωση που κάποιος θέλει να "εκδηλώσει την αντίθεση του στο σύστημα". Αν και το 99% των μαθητών που καίνε τα βιβλία δεν ξέρουν γιατί το κάνουν, απλά το είδαν από το διπλανό τους και το θεωρούν "μαγκιά".

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
« Reply #32 on: May 27, 2008, 17:33:41 pm »

Quote from: marauber on May 27, 2008, 17:24:54 pm
Από ηθικής άποψης και μόνο θεωρώ απαράδεκτο το κάψιμο ενός βιβλίου. Πόσο μάλλον όταν αυτό το βιβλίο δεν το αγοράζεις αλλά εκδίδεται με τα λεφτά των ελλήνων φορολογούμενων. Είναι ανωριμότητα που αγγίζει τα όρια της ηλιθιότητας. Τώρα επιχειρήματα όπως ο καταναγκασμός και η καταπίεση, που φαίνονται επιεικώς γελοία. Το Λύκειο δεν είναι υποχρεωτικό, μην το ξεχνάμε αυτό, όποιος θέλει πηγαίνει. Και όποιος θέλει το διαβάζει, όποιος δε θέλει το αφήνει. Όλα αυτά στην περίπτωση που κάποιος θέλει να "εκδηλώσει την αντίθεση του στο σύστημα". Αν και το 99% των μαθητών που καίνε τα βιβλία δεν ξέρουν γιατί το κάνουν, απλά το είδαν από το διπλανό τους και το θεωρούν "μαγκιά".

++

vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
« Reply #33 on: May 27, 2008, 17:50:18 pm »

Quote from: Aurelius on May 27, 2008, 17:01:31 pm
Εγω νομιζω οτι το κανουν απο αντιδραση και απο θυμο απεναντι στον θεσμο του σχολειου που ειναι υποχρεωτικο, αλλα σε μερικους δεν αρεσει. Δεν νομιζω οτι καιει κανεις βιβλια επειδη του φταινε τα βιβλια, απλα ειναι το πιο ευκολο που μπορει να κανει.

Αυτό συμβαίνει. Και κυρίως στο γυμνάσιο, γιατί μέχρι το λύκειο έχουμε ήδη κάψει αρκετά για να βαρεθούμε τη διαδικασία.

Μου φαίνεται λίγο παράλογο αν είναι υποχρεωτική από όλους η επιστροφή. Δηλαδή τόσο στυλό πάνω στο βιβλίο, τόσες μοναδικές σημειώσεις θα πάνε σκουπίδια; προσωπικά, ότι βιβλίο επέζησε της φλόγας το έχω κρατήσει (από την πρώτη δημοτικού για αναμνηστικά, ως τρίτη λυκείου στην πρώτη σειρά της βιβλιοθήκης μου). Όταν αποφασίσω, θα τα ανακυκλώσω, ως τότε ας έρθει ο τάδε διευθυντής σχολείου να τα πάρει μόνος του, εγώ δεν θα τα έδινα πίσω. Βέβαια στηρίζω όπως και ο Χριστόφορος να γίνουν οι κατάλληλες υποδομές ώστε το 50% και βάλε των μαθητών που δεν τους νοιάζει η κατάληξη των βιβλίων μετά τις 15 Ιουνίου να τα αφήνουν στο σχολείο και να ανακυκλώνονται εκεί. Επίσης, χρήσιμο θα ήταν να μπούνε μπλε κάδοι στα σχολεία. [οφτόπικ: και ένας μπλε κάδος μέσα στην κεντρική βιβλιοθήκη ρε παιδιά...]

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
μπρος μου ό,τι κι αν τύχει.
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #34 on: May 27, 2008, 17:55:52 pm »

Μετακομίζω στην Ινδία.. τέλος.  Lips Sealed
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #35 on: May 27, 2008, 17:57:00 pm »

νομιζω αυτό το μέτρο μπορεί να γίνει στο γυμνάσιο...που τα βιβλία του δεν νομίζω να τα κρατάμε...

του λυκείου μπορεί να τα κρατήσουμε...

www.twitter.com/apostolos1986
panos13
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #36 on: May 27, 2008, 17:59:04 pm »

Αν και το 99% των μαθητών που καίνε τα βιβλία δεν ξέρουν γιατί το κάνουν, απλά το είδαν από το διπλανό τους και το θεωρούν "μαγκιά".
++

Η πίεση που νοιώθουν τα περισσότερα παιδιά δεν νομίζω πως προέρχεται από το ότι αναγκάζονται από το σχολείο να μάθουν κάτι που τους επιβάλλεται (άλλωστε δεν νομίζω πως πολλά παιδιά είναι αρκετά ώριμα να σκεφτούν έτσι-ούτε που τους περνάει από το μυαλό κάτι τέτοιο) αλλά από το γεγονός πως δεν θέλουν να "πιεστούν" καθόλου να διαβάσουν ή να ασχοληθούν με το σχολείο με αποτέλεσμα να ξεσπούν μετά στα βιβλία.Δεν νομίζω πως η συμπεριφορά τους έχει καμία σχέση με την ύλη και το τί διδάσκονται,ούτε πιστεύω πως αν η ύλη ήταν διαφορετική θα συμπεριφέρονταν καλύτερα.

Κατα τα άλλα θεωρώ πώς είναι σωστή η εξοικίωση των μαθητών με την ανακύκλωση και το σεβασμό στο περιβαλλον αλλά είναι τουλάχιστον άσχημος ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτή-αν αυτός είναι ο σκοπός-γιατί όπως είπε και ο καραμαζοβ δεν μπορεί το κράτος να μας στερεί το δικαίωμα να κρατάμε τα βιβλία που θέλουμε(μιας και μερικά είναι πολύ αξιολογα όταν αποσπαστούν από την νοοτροπια της αποστήθισης και της εξέτασης)
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #37 on: May 27, 2008, 18:01:06 pm »

Από ηθικής άποψης και μόνο θεωρώ απαράδεκτο το κάψιμο ενός βιβλίου.

Μα, είναι το ίδιο ακριβώς με την ανακύκλωση σε ό,τι αφορά την καταστροφή του!

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Megawatt
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

...upgrading...

View Profile
« Reply #38 on: May 27, 2008, 18:03:10 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on May 27, 2008, 18:01:06 pm
Από ηθικής άποψης και μόνο θεωρώ απαράδεκτο το κάψιμο ενός βιβλίου.

Μα, είναι το ίδιο ακριβώς με την ανακύκλωση σε ό,τι αφορά την καταστροφή του!
αναφερεσαι στον μικρο κύκλο του άνθρακα ή στον μεγάλο? Grin  Grin Tongue Tongue Tongue :PPPPPPP

...........
aliakmwn
Guest
« Reply #39 on: May 27, 2008, 18:05:42 pm »

Το απαραδεκτο (και γελοιο) της υποθεσης ειναι η υποκριτικη ηθικολογια του καθε κατακαημενου, κλεισμενου στον εαυτο του, που απ' την πολλη την αυτοκαταπιεση κατεληξε να μιλαει απο τα 20φευγα του σαν κανενας κωλογερος...

Πρωτον, κανεις δεν μιλησε για "δικαιωμα του μαθητη να καιει το βιβλιο του", με τη στενη εννοια του εννομου δικαιωματος. Φυσικα, εαν τεθει τετοιο ζητημα, εξυπακουεται πως καθε φυσιολογικος ανθρωπος θα υποστηριξει το μαθητη ΚΑΙ στο νομικο κομματι - εκτος απο κατι φασιστοειδη που δεν θα ειχαν κανενα προβλημα να ζητησουν μεχρι και την.. ποινικη διωξη του μαθητη επειδη εκαψε το βιβλιο του (ολα μπορουν να συμβουν σ' αυτον τον κοσμο).
Αυτο για το οποιο μιλαμε ειναι το δικαιωμα του μαθητη, του νεου γενικοτερα, του ανθρωπου γενικοτατα, να διαμαρτυρεται οταν ο κοσμος στον οποιο ζει δεν του αρεσει, να αντιστεκεται και να σηκωνει κεφαλι. Το πώς θα το κανει ειναι αλλη ιστορια.

Εν τελει, εαν το καψιμο του σχολικου βιβλιου ειναι η κυρια διεξοδος που βρισκει ο μαθητης για να δειξει τη δυσαρεσκεια του, με την πραξη αυτη ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ, καθως κανει ακριβως αυτο: Καταδικαζει ενα παραλογο συστημα, επειδη τον εχει μετατρεψει σε ον, το οποιο ξερει να καταδικασει το συστημα μονο με αυτον τον τροπο!
Φυσικα, εξυπακουεται πως δεν ειναι αυτος ο μοναδικος τροπος αντιδρασης - τα προωρα γερασμενα μυαλα το βλεπουν και το παρουσιαζουν ετσι.
Κι ενα βημα παρακατω: Εαν προσαπτεις στο μαθητη οτι καιει το βιβλιο του απο "μαγκια", και παλι τον ΔΙΚΑΙΩΝΕΙΣ, καθως συμφωνεις και αποδεχεσαι οτι το συστημα εκπαιδευσης ειναι τοσο αθλιο, που μετα απο 12 χρονια εκει μεσα εξακολουθει να βλεπει ως "μαγκια" το να καιει τα βιβλια του!
Αλλα σας εχουν κανει ανικανους να συλλαβετε μεχρι και τα αυτονοητα!

Δευτερον, θεωρω γελοιο, ηλιθιο και εντελει ΕΙΝΑΙ φασιστικο να αναφερομαστε με οση μποχα μπορουμε να αρωματισουμε το λογο μας σε κακομοιρους "ελληνες φορολογουμενους" που τους κατακλεβει ο κακος ο νεος καιγοντας την περιουσια τους. Να τη βαλετε στον κωλο σας και να την παρετε στον ταφο σας την "περιουσια" σας, σκαταδες! Τυχεροι ειστε που ο νεος την καιει εμμεσα, καιγοντας μονο τα βιβλια που του δινει το κρατος, και οχι αμεσοτερα..............
Γεμισε ο τοπος "τιμιους" πολιτες εδω περα, συνεπεις και καλοκαγαθους φορολογουμενους - παω να ξερασω...

Μπραβο, συγχαρητηρια, ειστε σπουδαιοι! Την βρηκατε την πηγη του κακου, την αιτια των οικονομικων προβληματων της χωρας! Ειναι τα βιβλια! Τα βιβλια των μαθητων και των φοιτητων!

Και επειδη αναφερθηκαν οι ναζιστες: Εκεινοι τουλαχιστον το εκαναν ανοιχτα: Τα πετουσαν στην πυρα! Διαφωνουσαν και τα καιγαν, και σ' οποιον αρεσει, δεν επικαλεστηκαν καμια νομιμοτητα, κανενα "δικαιωμα φορολογουμενων πολιτων", ετσι γουσταραν κι ετσι εκαναν, και λογαριασμο δεν εδιναν, αφου κανενας δεν τους τον ζητησε... Κατι τετοιες κοτες τους δωσαν το δικαιωμα να κανουν ο,τι γουσταραν...

Παρτε το χαμπαρι: Οταν στερεις το βιβλιο, στερεις τη γνωση, τελεια και παυλα. Ο,τι επιχειρημα, ο,τι σοφιστεια, ο,τι στατιστικη κι αν φερετε, δεν μπορει να πει τιποτα.

Τριτον, το λυκειο σου λεει δεν ειναι υποχρεωτικο... Δεν τολμω να ρωτησω "και γιατι να μην ειναι ρε πουστηδες?" αλλα το γυρναω αλλου: Και τι εναλλακτικες εχεις? Τα αθλια και ανοργανωτα ντεμεκ "τεχνικα εκπαιδευτηρια" απ' οπου βγαινεις "κατι σαν" τεχνιτης, με ενα κωλοχαρτο που δε μετραει καθολου? Ή μηπως ο επαγγελματικος στρατος? (Ολα εκει καταληγουν τελικα...)
Ή μηπως σε περιμενει η βιομηχανια, να πας να δουλεψεις ως ανειδικευτος εργατης?
Τι εναλλακτικες σου δινει το κρατος για να μην πας στο "προαιρετικο" λυκειο, και πιο πανω στο "προαιρετικο και ελευθερο" Πανεπιστημιο?

Δε ντρεπεστε λιγο ρε, νεοι ανθρωποι υποδουλοι της ιδεας μιας περιουσιας που ουτε καν εχετε?

Η καινουργια βρισια που μολις ανακαλυψαμε: "Αντε απο 'κει ρε φορολογουμενε!"

Αηδιασα παλι... Επιστρεφω στον ταφο μου...

ΥΓ: Τα περισσοτερα απο τα σχολικα μου βιβλια τα ειχα στειλει για ανακυκλωση. 4-5 τα εκαψα και χορεψα γυρω απ' τη φωτια. Και εχω και καμια 10αρια που τα ξεσκονιζω πιο συχνα κι απ' τα πανεπιστημιακα μου...
vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
« Reply #40 on: May 27, 2008, 18:10:00 pm »

Η αντίδραση και το κάψιμο έχει να κάνει με το ότι η διαδικασία της μάθησης στο σχολείο δεν είναι ευχάριστη. Περίπου 8/10 μαθήματα ήταν αποστήθιση, το μάθημα γινόταν μόνο για να γίνει μάθημα και το σχολείο εκτός από τα διαλείμματα, την κοινωνικοποίηση, τη γυμναστική και κάνα δυο ακόμα ήταν μια σχετικά δυσάρεστη εμπειρία. Καθηγητές που βαριούνται, που δεν το κατέχουν ούτε σαν μάθημα ούτε σαν διδακτική... αλλά είσαι υποχρεωμένος να τους ακούς 2 ώρες την ημέρα να μιλάνε για κάτι που σε αφήνει παγερά αδιάφορο. Δεν μπορείς προφανώς να τους κάψεις το σπίτι, μπορείς όμως ελεύθερα και χωρίς καμία επίπτωση να τους κάψεις το βιβλίο. Ε αν δεν έχει βιβλίο,  μπορεί τελικά να καταφύγεις στην έσχατη λύση να του κάψεις τελικά το σπίτι. Tongue

υγ. Η τελευταία πρόταση είναι ΧΙΟΥΜΟΡ. Μην τολμήσει κανείς να τη σχολιάσει σοβαρά.

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
ilovegreece
Guest
« Reply #41 on: May 27, 2008, 18:15:16 pm »

Παντως οταν πηγαινα δημοτικο στη γερμανια τα βιβλια τα "δανειζομασταν".Οποιος ηθελε να τα κρατησει τα αγοραζε και οποιος τα χαλουσε αναγκαζοταν να τα αγορασει.Οι υπολοιποι στο τελος της χρονιας τα επιστρεφαμε στο σχολειο για τους επομενους.
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
Re: Οι μαθητές θα επιστρέφουν τα βιβλία μετά το τέλο
« Reply #42 on: May 27, 2008, 18:18:29 pm »

Να πω κι εγώ τη βλακεία μου:

Θα μπορούσαν να υπάρχουν τα βιβλία του σχολείου και σε ηλεκτρονική μορφή στο site του Υπουργείου Παιδείας, έτσι ώστε όταν κάποιος τα χρειαστεί μετά το Λύκειο και δε θέλει να τα αγοράσει, να ανατρέχει εκεί για τις πληροφορίες. Για τους ρομαντικούς - παλιομοδίτες των πραγματικών, έντυπων βιβλίων να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να μπορούν να κρατάνε από κάθε τάξη τα 3 αγαπημένα τους βιβλία.

Επίσης, από αυτά που θα επιστρέφουν οι μαθητές για ανακύκλωση, να γίνεται επιτροπή σε κάθε σχολείο και να επιλέγει τα καλύτερα διακοσμημένα με ζωγραφιές, σχέδια κτλ. και να τα στέλνει στο υπουργείο για να αποτελέσουν την νέα εικονογραφημένη έκδοση. Όσα δεν έχουν ανοιχτεί καν, να μένουν στη βιβλιοθήκη του σχολείου και να ξαναμοιράζονται στους νέουλες.

Επίσης, ειδική πρόβλεψη να υπάρχει βάσει του βαθμού στις προηγούμενες τάξεις ώστε οι χειρότεροι μαθητές οι οποίοι λογικά δε θ' ανοίξουν καν τα βιβλία τους, να μην δικαιούνται βιβλία για να εξοικονομηθούν αντίτυπα και να είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος της χρονιάς δε θα τα κάψουν. Αυτό έχει και το παράπλευρο ώφελος ότι θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό των τελευταίων μαθητών, αφού θα έχουν όλοι το κίνητρο να μπούν στην 15άδα της τάξης που θα δικαιούται βιβλίο (ενώ οι υπόλοιποι θα πέφτουν κατηγορία όπως στο ποδόσφαιρο...).
vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
« Reply #43 on: May 27, 2008, 18:26:42 pm »

ή θα τρώνε ξύλο από τους γονείς τους και η πίεση θα γίνει μεγαλύτερη. Αλλά τελικά, τι θα κάνουν την επόμενη χρονιά στο μάθημα χωρίς βιβλίο;

Επίσης: Έστω εγώ είμαι συναισθηματική και θέλω να κρατήσω 10 βιβλία. Δικαιούμαι μόνο τρία. Ο Κωστάκης από την άλλη χέστηκε για τα βιβλία αλλά είναι κερδοσκόπος (άσχετα που δεν ξέρει ακόμη τι σημαίνει αυτό). Κρατάει 3 βιβλία (από τα δικά μου) και μου τα πουλάει για να μπορώ να τα κρατήσω. Άλλα 3 η Αννούλα. Και αν ήθελα και τα 20? ξεπαραδιάστηκα..

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
« Reply #44 on: May 27, 2008, 18:27:29 pm »

Quote from: aliakmwn on May 27, 2008, 18:05:42 pm
Μπραβο, συγχαρητηρια, ειστε σπουδαιοι! Την βρηκατε την πηγη του κακου, την αιτια των οικονομικων προβληματων της χωρας! Ειναι τα βιβλια! Τα βιβλια των μαθητων και των φοιτητων!

-->

Quote from: anonymous-root on May 27, 2008, 11:53:44 am
Είναι το λιγότερο αηδιαστικό, να λένε ότι το κάνουν για οικονομία, ενώ τρώνε εκατομμύρια σε μίζες κτλ.

Δε νομίζω ότι συμφωνούμε πολλοί με αυτό το μέτρο.
Τα μέτρα που έξαγγέλει ο υπουργός παιδειας ειναι το λιγότερο γελοία.

Κατά τα άλλα αγαπητέ ενταφιασμένε, νομίζω ότι ο καθένας το βλέπει σε διαφορετική βάση (αλλιώς) το κάψιμο, και για αυτό δεν συννενοούμαστε (τον τελευταίο καιρό έχω ζήσει άπειρες στιγμές ασυννενοησίας).

Όσο για αυτούς που θα πουν για τον αλητόπαιδο που καίει τα βιβλία του έλληνα φορολογούμενου (sic), αυτοί είναι που ψηφίζουν τους ίδιους που δημιουργούν το άθλιο σύστημα παιδείας, που εν τέλει ωθεί τα παιδιά στο κάψιμο.

Υπόψη, ότι σήμερα τα παιδιά στο σχολείο, μόνο καταπιεση δε νοιώθουν...

Pages: 1 2 [3] 4 5 Go Up Print
Jump to: