• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:24:29 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:24:29 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:22:48]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426702
Total Topics: 31710
Online Today: 205
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 36
Guests: 147
Total: 183
Captain
gtapalis
sofoklhs_pizza
Akis Papanikolaou
chris_p30
engineer2030
chriskazakos
bit11
rafail zisiadis
Βασιλης
giorgosss03
christina02
κοτζακ
Nianaro
soktas
Aftzidou
kriton
gkarapip
maestros
alexlabis
ThanosV
Nikos_313
mitsos753905
chaniotism
gcheristanidhs
mpaltzak
ANDVRONTZOS
IBOURAS
Διάλεξις
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Όχι κ άλλη κατάληψη! Συνέλευση αύριο 20/5 στη μια
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 13 Go Down Print
Author Topic: Όχι κ άλλη κατάληψη! Συνέλευση αύριο 20/5 στη μια  (Read 27136 times)
portinos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Re: Όχι κ άλλη κατάληψη! Συνέλευση αύριο 20/5 στη μια
« Reply #90 on: May 20, 2008, 12:50:55 pm »

Εγώ πάντως θα απέχω συννειδητά από τη συνέλευση. Και αυτό γιατί τη θεωρώ τελείως αντιδημοκρατική, από τη δική μου εμπειρία. Και εξηγούμαι: πέρυσι ήμουν σε όλες τις συνελεύσεις και σε κάποιες προσπάθησα να πάρω το λόγο. Δεν ανήκω όμως σε καμία παράταξη, σχήμα ή όπως θέλετε πεστε το. Καμία, μα καμία, φορά δεν κατάφερα να μιλήσω γιατί δε με γνώριζαν και δεν έμπαιναν στον κόπο να δουν τι θέλει να πει και κάποιος άλλος. Αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία, άλλοι φοιτητές ανεξάρτητοι ίσως κατάφεραν και μίλησαν. Αυτό δεν το ξέρω. Όσο για την κατάληψη είμαι κατά καθέτως, οριζοντίως και διαγωνίως όπως είπε και ένας συνάδελφος παραπάνω.

ΥΓ. Στα μέλη του συλλόγου. Αν θέλετε η συνέλευση να είναι πραγματικά δημοκρατική να δίνετε το λόγο σε όλους ανεξαιρέτως και όχι να αναλώνεστε στις άσκοπες ερωτήσεις που γίνονται μεταξύ των μελών των παρατάξεων και μόνο σκοπό έχουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Δεν έχει νόημα να γυρίζουμε και να ρωτάμε ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα στον εκπρόσωπο της αντίθετης παράταξης που μόλις μίλησε.
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #91 on: May 20, 2008, 13:28:31 pm »

Ερώτηση: Πήγες να δηλώσεις το όνομά σου στον κατάλογο και δε σε άφησαν?
Πήγες να κάνεις ερώτηση και δε σε άκουσαν!?!!!?

Σε ποια συνέλευση έγινε αυτό, και κυρίως, ποιος το έκανε???!!!

Σου μιλάει μία φοιτήτρια που την πρώτη φορά που μίλησε (με ερώτηση) δεν την ήξερε κανείς, και επίσης μία φοιτήτρια που ήταν σε πάμπολλες συνελεύσεις και αυτό που λες δεν το είδε πουθενά... Undecided

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
leon-SPT
Θαμώνας

View Profile
« Reply #92 on: May 20, 2008, 13:29:25 pm »

Quote from: portinos on May 20, 2008, 12:50:55 pm
Εγώ πάντως θα απέχω συννειδητά από τη συνέλευση. Και αυτό γιατί τη θεωρώ τελείως αντιδημοκρατική, από τη δική μου εμπειρία. Και εξηγούμαι: πέρυσι ήμουν σε όλες τις συνελεύσεις και σε κάποιες προσπάθησα να πάρω το λόγο. Δεν ανήκω όμως σε καμία παράταξη, σχήμα ή όπως θέλετε πεστε το. Καμία, μα καμία, φορά δεν κατάφερα να μιλήσω γιατί δε με γνώριζαν και δεν έμπαιναν στον κόπο να δουν τι θέλει να πει και κάποιος άλλος. Αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία, άλλοι φοιτητές ανεξάρτητοι ίσως κατάφεραν και μίλησαν. Αυτό δεν το ξέρω. Όσο για την κατάληψη είμαι κατά καθέτως, οριζοντίως και διαγωνίως όπως είπε και ένας συνάδελφος παραπάνω.

ΥΓ. Στα μέλη του συλλόγου. Αν θέλετε η συνέλευση να είναι πραγματικά δημοκρατική να δίνετε το λόγο σε όλους ανεξαιρέτως και όχι να αναλώνεστε στις άσκοπες ερωτήσεις που γίνονται μεταξύ των μελών των παρατάξεων και μόνο σκοπό έχουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Δεν έχει νόημα να γυρίζουμε και να ρωτάμε ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα στον εκπρόσωπο της αντίθετης παράταξης που μόλις μίλησε.

Συμφωνώ 100%.. Θέμα για το άρθρο 16 έχουμε, τι κάνει η ΓΣΕΕ μαθαίνουμε και ποιος θα την πει σε ποιον..  Πολύ ωραία συνέλευση ... Και μετά λέμε γιατί δεν ερχόμαστε να την παρακολουθήσουμε... Τα ίδια και τα ίδια σε όλες τις συνελεύσεις..
Εδώ εμείς δεν μπορούμε να βρούμε μια λύση και τρωγόμαστε μεταξύ μας, θα μπορέσουν οι $%^$&#&$κυβερνήσεις?
fantomas
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #93 on: May 20, 2008, 13:41:32 pm »

Quote from: ion on May 19, 2008, 23:17:10 pm
προφανώς είναι ΚΑΙ δικό μας πρόβλημα

ΠΟΙΟΣ όμως νομίζει ότι έχει πια μέσα του κατασταλάξει τόσο
ώστε να εκφράζει απόψεις ως προς τα που θα πρέπει να οδεύσει το ασφαλιστικό
πως μπορεί να επιλυθεί κλπ

όλοι παπαγαλίζουν κάτι που άκουσαν, διάβασαν τους ψιθύρισαν

ε δεν χρειάζεται να κάνουμε συνέλευση γι αυτό
δεν χρειάζεται ολόκληρος ο σύλλογος να παίρνει μέρος υπέρ της ΓΣΕΕ ή του ΠΑΜΕ
για ποιο λόγο;
αυτά είναι καθαρά μικροκομματικά συμφέροντα
ας προβληματιστέι ο καθένας ας πάει όποιος κατασταλάξει στην πορεία
ας το αναφέρει στην συνέλευση να κινητοποιήσει
όχι 3 ώρες να λέμε τα ίδια και τα ίδια επί 3-4 συνελεύσεις

διαφωνείς τώρα;
NotWorthy

-Buenos dias!
-Kinder Bueno!!!
aliakmwn
Guest
« Reply #94 on: May 20, 2008, 13:52:05 pm »

Quote from: Tranquilius on May 20, 2008, 01:11:18 am
Ναι μας καλείτε στη συνέλευση για να επικυρώσουμε αυτά που σας είπαν να πείτε φίλε μου, δε μας καλείται να συζητήσουμε να χρησιμοποιήσουμε το νιονιο μας, μας καλείτε για να έχετε υποστηρικτές. Κι αυτό που λεω είναι αυταπόδεικτη αλήθεια αφου η πκσ ποτε δε συζητάει μα ανακοινώνει! Δε θέλω να έρθουν κρέατα στη συνέλευση, μαζοποιημένοι νέοι, θέλω να έρθουν πολλοί και ν ακουστούν πολλές σκέψεις.Η διαφορά μας είναι οτι δε μ ενδιαφέρει να συμφωνούν μαζί μου αυτοί που θα έρθουν, μου φτάνει να μιλάνε και να εκθέτουν το προϊον της σκέψης τους!!!!!!!!. Το τι επιδιώκετε εσείς απ' τις συνελεύσεις είναι γνωστό...

Τα παραπανω αποτελουν παραληρημα, προφανως λογω περασμενης ωρας, οποτε δεν τα παιρνω στα σοβαρα. Γενικα εχεις καποια προβληματα επικοινωνιας και αυτο φαινεται απο τον τροπο που γραφεις.
Τωρα, τι περιεργους συλλογισμους εχεις κανει στο μυαλο σου για να καταληξεις στο τετραπερατης λογικης συμπερασμα οτι “σας καλουμε να επικυρωσετε...” ουτε εσυ ο ιδιος δεν τους ξερεις. Παρεμπιπτοντως να σου θυμισω οτι ως ΠΚΣ διαρκως καταγγελουμε τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ διοτι ακριβως ΔΕΝ ερχονται στις συνελευσεις να πουν τη γνωμη τους. Ως ΠΚΣ ΘΕΛΩ να ακουγονται τοποθετησεις απο τις δυναμεις αυτες και τους υποστηριχτες τους, ακριβως για να ακουει ο κοσμος με τα ιδια του τα αφτια τι ακριβως υποστηριζουν.
“Αυταποδεικτες αληθειες” δεν υπαρχουν. Το ΔΣ αποφασιζει συνελευση, και ερχομαι να σου ανακοινωσω μερα και ωρα, θεματολογια, και αφορμη για τη συγκληση της. Εαν θελεις να συζητησουμε, ελα στο τραπεζακι, ελα στις μαζωξεις μας, ελα να παμε για καφε, ή στην τελικη το καλυτερο απ' ολα ελα στη συνελευση την ιδια.
Η διαφορα μας ειναι οτι δεν ξερεις τι σου γινεται, βλεπεις εναν κοσμο που δεν σου αρεσει οπως ειναι στημενος και λειτουργει, αλλα δεν σου 'μαθε κανενας τι φταιει και πανε τα πραματα ετσι, γι' αυτο και εκτοξευεις κατηγοριες απο 'δω κι απο 'κει, απορριπτεις, αποδοκιμαζεις και συκοφαντεις πραγματα και καταστασεις που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, που ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ποτε ουτε απο μακρια, και σπαταλας ολη την ενεργεια σου εκει, αντι να μπεις μεσα και να προσπαθησεις.
Αφου δεν σου αρεσει ο τροπος που γινονται οι συνελευσεις, ελα κι εσυ σ' αυτες και παλεψε να πεισεις. Αυτο σε καλουμε να κανεις, απο την πρωτη μερα που πατας το ποδι σου στο Πανεπιστημιο, ασχετα αν εσυ καταλαβαινεις ο,τι θελεις να καταλαβεις.

Quote from: oMpixlas on May 20, 2008, 01:32:20 am
Πρώτα από όλα γιατί είναι άκρως φασιστικό  να επιβάλλεις στον άλλον την άποψη και την θέση σου... Με την κατάληψη καταπιέζουν τους άλλους φοιτητές να μην παρακολουθήσουν μαθήματα...
...
Δεύτερον γιατί η κατάληψη και η απόφαση αυτής πρόερχεται από άτομα που παπαγαλίζουν δογματικά συμφέροντα του κόμματος τους και γίνονται φερέφωνο στην κάθε είδους παπαριά που τηα πει το κόμμα τους...
...
Να πηδήξουμε από τον γκρεμό λέει το κόμμα?... Τα κόμματα είναι καλά... η στενομυαλιά που διακρίνει αρκετά ατομα στα κομματα είναι που με την δίνει στα νεύρα...
...
Βαρέθικα να βλέπω ΠΚΣιτες και ΕΑΑΚιτες να ουρλιάζουν σαν τα ψυχάκια για το ασφαλιστικόΣημαντικο σημαντικό, alla des ti ginetai kai sto "spiti" sou, to panepisthmio...

Πρωτον, η αποφαση για καταληψη λαμβανεται με πλειοψηφια. Ποτε καμια μειοψηφια δεν εκανε καταληψη. Ελα στη συνελευση να ψηφισεις κι εσυ και να διαμορφωσεις το αποτελεσμα. Η ψηφος σου μετραει ακριβως οσο και η δικια μου, και του ΔΑΠιτη, και του ΕΑΑΚιτη, και του οποιουδηποτε αλλου.
Εαν αποφασισεις να μη συμμετεχεις, σημαινει πως εμπιστευεσαι αλλους να αποφασισουν αντι για σενα, οποτε δεν εχεις δικαιωμα να διαμαρτυρεσαι ο,τι κι αν αποφασισουν.

Δευτερον, η σκεψη μου ειναι δικια μου, την κανω ο,τι γουσταρω, και αυτοκλητους νταβατζηδες δεν δεχομαι. Εαν γουσταρω να ταυτιστω με ενα κομμα θα το κανω, και ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ. Δεν καταλαβα, ποιος εισαι εσυ που θα μου πεις τι θα σκεφτω, κι επιπλεον ποιος εισαι εσυ που θα κρινεις εαν ειμαι φερεφωνο ή εαν καθησα και σκεφτηκα και κατεληξα στο ιδιο συμπερασμα με αλλους, που εκφραζονται επισης απο το ιδιο κομμα?
Καταλαβαινεις οτι αυτα που γραφεις ειναι εντελως φασιστικα? Φασισμος δεν ειναι το Αουσβιτς. Το Αουσβιτς ειναι ενα απο τα τελευταια σταδια του φασισμου. Το πρωτο βημα ειναι να στερεις απ' τον αλλον το δικαιωμα να εντασσεται σε οργανωσεις και κομματα μαζι με αλλους που πιστευουν τα ιδια πραγματα.
Στην τελικη, κι εσυ το ιδιο πραγμα κανεις, μονο που δεν το καταλαβαινεις. Κανεις ο,τι ακριβως σου περναει υπογειως η τηλεοραση, σκεφτεσαι και πραττεις πανομοιοτυπα με χιλιαδες αλλους, οπως ακριβως σας περνανε μεσω του εκπαιδευτικου συστηματος, και μαλιστα το κανεις και χωρις να το καταλαβαινεις.

Τριτον, και παλι δεν σε καταλαβαινω... Ποιος εισαι εσυ που θα μου πεις τι θα κανω στη ζωη μου? Αν το κομμα πει κατι, ΕΓΩ θα αποφασισω εαν θα το πραξω ή οχι, εσενα τι σε βαλαμε εδω? Θα αποφασισεις ΕΣΥ τι θα κανω ΕΓΩ στη ζωη μου?

Τεταρτον, δηλαδη για να καταλαβω, εσενα σε νοιαζει τι γινεται μονο μεσα στο σπιτι σου, το εκαστοτε "σπιτι" - μαγαζακι σου, κι εξω απ' αυτο ας πανε ολοι να γαμηθουν? Μπραβο, ωραια αντιληψη...
Ξερεις ομως, η πορτα του "σπιτιου" σου οσο γερη κι αν ειναι, εαν απ' εξω η κατασταση γινει μπουρδελο, καποια στιγμη θα σπασει, και το μπουρδελο θα μπει και μεσα, και τοτε θα εισαι εντελως ανισχυρος να κανεις οτιδηποτε!

Quote from: k0stant1n0s on May 20, 2008, 01:41:36 am
Η μόνη ‘κατάληψη’ που γιορτάζουμε είναι στις 17 Νοεμβρίου.
Τις άλλες, τις θυμούνται μόνο αυτοί που χάνουν τις εξεταστικές.. κανένας άλλος…

Χα, το ιδιο ελεγαν και τοτε!!!

Quote from: Tranquilius on May 20, 2008, 01:55:59 am
Αυτό πιστεύω πως είναι το ζητούμενο, η συζήτηση οχι το να συμφωνούμε ολοι...
Κι εμείς ως πρωτοετείς κρίνουμε με τα δικα μας βιώματα και είναι προφανές κι αναμενόμενο πως θα κάνουμε πολλές φορές λάθος κι αυτό που πρέπει να κάνουν οι γηραιότεροι είναι να μας διορθώνουν(αν γίνεται) όπου έχουμε λάθος κι οχι να μας ειρωνεύονται, όπως είπε ο συνάδελφος Karaμazoβ..

Το ζητουμενο δεν ειναι η συζητηση, το ζητουμενο ειναι να αλλαζουν τα πραγματα προς το καλυτερο. Η συζητηση ειναι ο καλυτερος τροπος να ξεκινησει αυτο, αλλα δεν ειναι αυτοσκοπος.
Οσο για την ειρωνια, δεν καταλαβα, μπουκαρεις με υφακι, μας βριζεις, μας απαξιωνεις, μας μειωνεις, μας κοροιδευεις, γραφεις οτι θες να μας.. σκοτωσεις, και θες και να σε παιρνουμε στα σοβαρα?

Quote from: jiraiya on May 20, 2008, 12:39:39 pm
Μετά από τόσους αγώνες νομίζω πως επιτέλους δικαιούμαστε να παλέψουμε και για ένα πτυχίο.

Όχι άλλο ρε παιδιά... Έλεος πια!

Δε θέλω να γίνω επαγγελματίας αγωνιστής. Θέλω να γίνω επαγγελματίας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.

Ελάτε στη συνέλευση, να δείξουμε ότι το ρεύμα δεν είναι για κατάληψη, αλλά για σκληρή δουλειά στον τομέα που επιλέξαμε.

Μια πρωτη απαντηση:
Πολυ καλο αυτο που λες, αλλα παραβλεπεις μια παραμετρο: Το τι ειδους επαγγελματιας Ηλεκτρολογος Μηχανικος θα γινεις δεν το αποφασιζεις εσυ, ουτε το πτυχιο σου, αλλα αυτοι που καθοριζουν τι αξια θα εχει το πτυχιο σου. Τι δικαιωματα θα σου δινει αυτο το πτυχιο, ποσο θα “αξιζει” στην αγορα εργασιας, τι θεση θα εχει σε σχεση με αλλου ειδους “πτυχια” (απο ΤΕΙ, ΙΕΚ, ΚΕΣ κλπ) δεν το καθοριζεις εσυ, αλλα ο νομος.
Οταν αγωνιζεσαι, αγωνιζεσαι συν τοις αλλοις και γι αυτο. Και αγωνιζεσαι συνολικα: Για την ποιοτητα της εκπαιδευσης που θα σου παρεχεται, για τα δικαιωματα που θα σου αναγνωριστουν οταν τελειωσεις, για το μισθο που θα παιρνεις, για την ασφαλιση που θα εχεις, για τη συνταξη σου..........

Αντε και πες οτι το παιρνεις το πτυχιο... Ερχεται ομως καποιος που τελειωσε ενα ΙΕΚ, το οποιο εκανε ενα ειδος franchise με ενα ξενο πανεπιστημιο, και σου λεει φιλαρακι λυπαμαι, αλλα εχω τα ιδια επαγγελματικα διακιωματα με σενα, και μαλιστα θα με προτιμησουν κιολας γιατι το πανεπιστημιο που αγορασε το ΙΕΚ μου συνεργαζεται με την εταιρια και οι γνωσεις μου ειναι κομμενες και ραμμενες στα μετρα της...
Τι κανεις τοτε?

Ο λογος δινεται σε οποιον τον ζητησει. Ποτε δεν απαγορευτηκε σε κανενα μελος του συλλογου να μιλησει. Και δεν θα σου πω καν “εαν δεν εχεις το θαρρος ειναι δικο σου προβλημα”, γιατι ειναι ζητημα αρχης για μενα (για την παραταξη μου, να μην ξεχνιομαστε) να παιρνουν ολοι το λογο και να διατυπωνουν τους προβληματισμους τους.

Εαν παρεις το λογο, θα σου κατατεθουν σιγουρα ερωτησεις.
Εαν δεν θελεις, ή δε νιωθεις ετοιμος, μπορεις απλα ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, κανενας δεν σε υποχρεωνει. Μπορεις να το ξεκαθαρισεις απο την αρχη οτι εγω θα πω τα δικα μου και δεν θελω ερωτησεις. Θα αντιδρασουμε, να το ξερεις, αλλα κι εσυ οφειλεις να υπερασπιστεις την αποφαση σου. Τελικα κανενας δεν θα σε υποχρεωσει να κανεις κατι που δεν θελεις.

Και τελος, οπως ακριβως εσυ εχεις το δικαιωμα να πεις την αποψη σου, ετσι το εχω κι εγω να πω τη δικια μου, η οποια ειναι η θεση της παραταξης μου. Οπως εσυ λες “βαρεθηκα να ακουω την αντιπαραθεση σας”, ετσι μπορω κι εγω να σου πω οτι βαρεθηκα να ακουω τη γκρινια σου και τα αντι-παραταξιακα σου κλαψουρισματα του τυπου “δεν ξερω τι μου γινεται, δεν εχω να προτεινω κατι, δεν ξερω πώς θα επρεπε να γινεται η διαδικασια, αλλα ωστοσο κατηγορω εσας”. Δικαιωμα σου και δικαιωμα μου. Αυτο ομως που ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, και ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ειναι να μου στερησεις τη δυνατοτητα, ή να σου στερησω εγω τη δυνατοτητα, να αντιπαρατεθουμε με οποιον τροπο θελουμε, σε οποια βαση θελουμε.

Και για να μην ξεχνιομαστε:
 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΩΡΑ!!!
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #95 on: May 20, 2008, 14:39:27 pm »

Μπράβο φίλε πολύ σωστά τα λες, αυτή είναι η πραγματικότητα η δική τους και το ξέρουν πολύ καλά όλα τα κομματοσκυλα απλά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, κάνουν τον κινέζο και προσπαθούν με χίλιους 2 τρόπους να σου την επιβάλλουν και σενα και μένα και όλων των απλών φοιτητών που δεν έχουν πολωμένη σκέψη, όπως είπε και ο φίλτατος Σεργιάδης, και δεν είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι να εξυπηρετούν μικροκομματικά συμφέροντα. Ο χειριστος τρόπος που προσπαθούν να σου επιβάλλουν αυτή την πραγματικότητα, κάνοντας σου ταυτόχρονα πλύση εγκεφάλου, είναι καπηλευοντας δημοκρατικούς όρους, έτσι ώστε στην τελική να σε βγάλουν και αντιδημοκράτη επειδή δεν θέλεις να συμμετέχεις σε αυτό το θέατρο του παραλόγου. Μην μασάς λοιπόν, και όταν ο κάθε βλάκας θα σε αποκαλέσει για αυτο το λόγο αντιδημοκράτη να του απαντάς με κάτι το οποίο είναι πολύ πιασαρικο στις μέρες μας:
 "Θέλω τη συνελευση αλλά υπό μηδενική βάση, βλάκα έ βλάκα"

piterpanoulis
Guest
« Reply #96 on: May 20, 2008, 14:41:54 pm »

Γεια  σας  συνάδελφοι!Θα  ήθελα  να  σας  εκφράσω έναν  προβληματισμό  μου.Γιατί  πρέπει  να ψηφίζουμε  με  μία  ψήφο  και  για  το  νόμο  αλλά  και  για  την κατάληψη.Κάποιοι  έξυπνοι  λένε  πως  έχει  να κάνει    με  την  διαδικασία  της  συνέλευσης.Εγώ  θα  έλεγα πως  είναι  και  λίγο  θέμα  κολλημένων μυαλών  και  εγωισμού.Είναι  μία  κατάσταση  που  βολεύει  όλες  τις  παρατάξεις  διότι  έτσι  όπως  οι  παρατάξεις που  προτείνουν  κατάληψη   λένε  πως  όσοι  είναι  υπέρ  της  κατάληψης  είναι  αυτοί  που  ψήφισαν  κατά  του νόμου  στη  συνέλευση  έτσι  και  οι  ΔΑΠ λέει  πως  μιας  κι είμαστε  1η  δύναμη στα πανεπιστήμια (αθροιστικά) εδώ  και  χρόνια  αυτό  σημαίνει  πως  η  πολιτική  της  ΝΔ  για  τα  πανεπιστήμια  είναι  η  πιο  αποδεκτή  από  όλους.
ASDF_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Legalizacion

View Profile
« Reply #97 on: May 20, 2008, 14:56:32 pm »

E κατέβασε πλαίσιο κατά του νόμου χωρίς κατάληψη ή το αντίστροφο

Περπατώ στο δάσος και ακούω Πέγκυ Ζήνα... λες να απολύομαι τον άλλο μήνα??!!!
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #98 on: May 20, 2008, 14:58:09 pm »

Το αντίστροφο?! λολ! Cheesy

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
ASDF_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Legalizacion

View Profile
« Reply #99 on: May 20, 2008, 15:01:32 pm »

Ναι σε στυλ:

Γιατί κατάληψη?
Επειδή είναι Αθηναικές, Μπαοκ

Περπατώ στο δάσος και ακούω Πέγκυ Ζήνα... λες να απολύομαι τον άλλο μήνα??!!!
RockStar
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #100 on: May 20, 2008, 15:35:48 pm »

Piterpanoulis..."κάποιοι έξυπνοι".
Θα επιθυμούσα η ευγένεια την οποία μου αρέσει να δείχνω να επιστρέφεται...
Αν δεν ξέρεις να εκφράζεσαι πως γίνεται να αναζητήσεις το δίκιο σου?

Ο δρομος για την επιτυχία, επισκευάζεται...
thanosdr
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #101 on: May 20, 2008, 15:43:52 pm »

Οντας στο 8ο ετος και εχοντας ζησει 3 χρονιες με καταληψεις πιστευω οτι δικαιουμαι να πω την αποψη μου για την τακτικη των καταληψεων. 
Πιστευω οτι εχει παρεξηγηθει ο ορος δημοκρατια στην σχολη μας και γενικα στα πανεπιστημια. Το μεγαλυτερο επιχειρημα που ακουγεται ειναι οτι εφοσον η πλειοψηφια στις γενικες συνελευσεις αποφασιζει καταληψη, τοτε μιλαμε για μια δημοκρατικη και νομιμη αποφαση. Και οσοι δεν θελουν καταληψη, να κατεβουν στην συνελευση να ψηφισουν εναντιον της. Αν οι φοιτητες δεν ενδιαφερονται για αυτο να αποδεχτουν την πλειοψηφια της Γ.Σ. που μπορει να ειναι και 200 ατομα.
Αυτο πιστευω οτι λεγεται "ερμηνευω την δημοκρατια οπως με συμφερει" . Εμενα η γνωμη μου ειναι οτι για ορισμενα θεματα ιδιαιτερα σημαντικα οπως ειναι το κλεισιμο της σχολης θα επρεπε να απαιτειται η εγκριση συγκεκριμενου ποσοστου φοιτητων για να θεωρειται "νομιμη". Βαζω τον ορο "νομιμο" σε εισαγωγικα γιατι πιστευω οτι δεν υπαρχει καμια περιπτωση να ειναι νομιμο να στερειται καποιος το δικαιωμα του στην γνωση απο καποιους αλλους φοιτητες. Η καταληψη αποτελει καταχρηση του ασυλου κατα την γνωμη μου.Τελος παντων το παραβλεπω αυτο. Θα σεβομουνα οποιαδηποτε αποφαση της Γ.Σ. αν ηταν ενας σοβαρος θεσμος. Ενα αρθρο στο καταστατικο της που θα ελεγε οτι για πολυ σοβαρα θεματα (οπως η καταληψη της σχολης) απαιτειται ποσοστο πανω απο 60% των ενεργων φοιτητων της σχολης θα εδινε ιδιαιτερο κυρος στις αποφασεις της Γ.Σ. Και αν δεν υπηρχε αυτο το ποσοστο στην ψηφοφορια σημαινει οτι η πλειοψηφια των φοιτητων για τους δικους της λογους (μπορει να βαριεται, μπορει να μην ενδιαφερεται, μπορει να μην θεωρει σημαντικο το ζητημα) δεν θελει να κλεισει η σχολη. Με την λογικη της Γ.Σ ετσι οπως ειναι τωρα μπορω με 100 ατομα να κλεισω για παντα την βιβλιοθηκη του τμηματος γιατι απλα πολυ λιγοι φοιτητες ειναι αυτοι που ενδιαφερονται για την βιβλιοθηκη και θα μπουν στην διαδικασια να κατεβουν να ψηφισουν για να με εμποδισουν. Θα μπορουσα να καψω το αυτοκινητο ενος καθηγητη μεσα στο πανεπιστημιο ( υπαρχει ασυλο, δεν θα με κηνυγησει κανεις) με αποφαση μιας Γ.Σ.
Γενικα η καθε δημοκρατια και οι θεσμοι της εχουν καποια ορια. Η δικια μας Γ.Σ δεν εχει κανενα οριο στις αρμοδιοτητες της. Μπορει να ψηφισει να μην ξαναμππω αυριο στο πανεπιστημιο αν θελει. Αυτο δεν εχει λογικη για μενα.
Οσο για το οτι η απλη πλειοψηφια δεν μου φτανει τι θα ελεγε καποιος αν θα μπορουσε να αλλαξει το συνταγμα με μονο 150 βουλευτες;; Πλειοψηφια δεν ειναι και αυτο. Και πως μπορει να μου απαντησει οτι η πλειοψηφια μιας Γ.Σ που αποφασιζει να μην εφαρμοστει ενας νομος του κρατους ειναι πιο σημαντικη απο την πλειοψηφια του εκλεγμενου κοινοβουλιου της χωρας. Μηπως θελουμε αναρχια και οχι δημοκρατια; Και οταν λεω δημοκρατια εννοω την δημοκρατια οπως εφαρμοζεται σημερα.

Θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σας πανω σε αυτα τα δυο θεματα. Δηλαδη αν για σοβαρα ζητηματα θα επρεπε να υπαρχει αυξημενη πλειοψηφια με βαση τους ενεργους φοιτητες του τμηματος και για το αν μια Γ.Σ μπορει να αποφασιζει για τα παντα μεσα σε ενα πανεπιστημιο (που εχει ασυλο) χωρις να εχει περιορισμενη δικαιοδοσια. 
« Last Edit: May 20, 2008, 16:06:06 pm by thanosdr » Logged

Η ελευθερία του καθενός σταματάει εκεί όπου αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Αλλα πανω απ'ολα το κοινο συμφερον.
Μακαρι να ξερουμε παντα ποιο ειναι...
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #102 on: May 20, 2008, 16:33:01 pm »

Γεια σου Θάνο, χρόνια και ζαμάνια Tongue

Οντας στο 6ο έτος και έχοντας ζήσει 2 χρονιές με καταλήψεις, θα σου απαντήσω όπως μπορώ:

Στο καταστατικό του συλλόγου υπάρχει σημείο το οποίο γράφει λίγο πολύ ότι "κινητοποιήσεις μεγάλου.. μεγέθους" (μπορεί να ερμηνευτεί έτσι και η κατάληψη) απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία στο σύνολο των παρεβρισκομένων (50%+1). Αυτό, παρόλο που δεν έχει ποτέ μπει σε εφαρμογή, ισχύει στην πράξη διότι όσες φορές έκλεισε η σχολή (και μιλάμε για κλείσιμο, όχι για συμβολικές διακοπές μαθημάτων), έγινε με ποσοστό άνω του 50%.

Μιας και ανέφερες το Σύνταγμα.. αν δε κάνω λάθος, δύναται να αναθεωρηθεί με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο από κυβέρνηση η οποία θα επιλεγεί με λιγότερο από 50% των ψηφισάντων. Κι αν κάνω λάθος και είναι 52% π.χ. οι 180 έδρες, τότε υπολόγισε πόσο είναι το 52% του 70% του εκλογικού σώματος της χώρας.. (μιας και οι υπόλοιποι απέχουν).

Στο ίδιο μήκος κύματος με σένα, θεωρώ ότι το ασφαλιστικό, οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, στην υγεία, στις σχέσεις εργασίας και μεγάλες αλλαγές σε νευραλγικούς οργανισμούς για την χώρα (ΟΤΕ, ΔΕΗ κτλ) θα έπρεπε να γίνονται με δημοψήφισμα όπου να απαιτείτω συγκεκριμένος αριθμός θετικων ψήφων επί του συνόλου αυτών που δικαιούνται να ψηφίσουν..  Roll Eyes Γνώμη μου πάντα.. Αφού λίγο πολύ είναι τα 4-5 πράγματα που καθορίζουν τη ζωή μου σ' αυτή τη χώρα..

Τώρα το ποιος είναι ενεργός είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Εγώ που τώρα κάθομαι σπίτι μου και δεν είμαι στη συνέλευση είμαι ενεργός? Γιατί, επειδή ψήφισα στις εκλογές? Επειδή πηγαίνω καθημερινά στη σχολή (λέμε τώρα)? Ποιο είναι το κριτήριο? Αν νοιάζεται κάποιος για τις σπουδές του, συμμετέχει στα όργανα και συναποφασίζει. Αν δε νοιάζεται και δε πάει, δεν είναι ενεργός ή απλά δεν τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.

Για τους νόμους του κράτους.. τί να σου πω.. και το ασφαλιστικό νόμος του κράτους είναι, άρα δεν έχουν δικαίωμα να απεργούν οι εργαζόμενοι έτσι?

Και από το τελευταίο ορμώμενος.. να σε ρωτήσω: Όταν ψηφίζουν απεργία τα ταξί, τα λεωρορεία, οι καθαριστές κτλ.. βλέπεις κανέναν στο δρόμο? Πιστεύεις ότι ΟΛΟΙ θέλουν να απεργήσουν? Γιατί το κάνουν??
Θα μπορούσαμε φυσικά κι εμείς να κάνουμε το ίδιο: Να ψηφίζουμε αποχή και μετά να μπαίνουμε να σπάμε όλα τα μαθήματα που κάνουν οι απεχοσπάστες.. Σου φαίνεται λιγότερο ή περισσότερο δημοκρατικό ως προς τους φοιτητές;

Κενό δημοκρατίας στην κατάληψη υπάρχει όσον αφορά την επιρροή της προς άτομα που δεν έχουν λόγο στην διαδικασία λήψης της απόφασης. Κατ' εμέ.

Ε.. τέλος.. για τα καψίματα αυτοκινήτων.. δεν έχω να πω κάτι. Αν ψηφιστεί ποτέ κάτι τέτοιο, το συζητάμε..

Νομίζω απάντησα γενικά στα 2 ζητήματα..
Προφανώς δεν έχω πάρει θέση για την τώρα κατάσταση, αλλά υπερασπίζομαι γενικώς τα μέσα που υπάρχουν στην προσπαθεια να διεκδικήσουμε κάτι δίκαιο.
konstantinos
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
Συνέλευση
« Reply #103 on: May 20, 2008, 17:07:35 pm »

Ποιά η απόφαση της συνέλευσης?

Ντου από παντού...
portinos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #104 on: May 20, 2008, 17:09:38 pm »

Για να κάνω τα πράγματα λίγο πιο συγκεκριμένα.
Πρώτο: Όταν ζήτησα το λόγο, νομίζω ότι κάποιο από τα παιδιά στο προεδρείο είχε γράψει το όνομά μου στον πίνακα, αλλά λόγω του ότι η συνέλευση πήγαινε σε μάκρος εξ αιτίας, αυτών των συχνών ερωτήσεεων που γίνονται αποφασίστηκε να μη γίνουν κάποιες τοποθετήσεις.
Αλλά και όταν κάποιος ζητά το λόγο χωρίς να έχει γραφεί κάπου οφείλεται να του δίνεται η ευκαρία να μιλήσει και χωρίς να είναι η σειρά του. Εξάλλου αυτό είναι το πιο δημοκρατικό.
Δεύτερον: δε λέω να μη γίνονται ερωτήσεις, αλλά να μη γίνεται αυτό το πράγμα.
Μιλάει ένας της ΠΚΣ και στο τέλος του την πέφτουν τα ΕΑΑΚ και κάνουν τις ίδιες ερωτήσεις που έκαναν και στον προηγούμενο της ΠΚΣ. Μιλάει έναε ΔΑΠίτης και επίσης του την πέφτουν οι υπόλοιποι και ρωτάνε τα ίδια που ρώτησαν και στον προηγούμενο ΔΑΠίτη και αυτό πάει λέγοντας για όλους τους εκπροσώπους και για όλες τις παρατάξεις.
Και τρίτο: Όταν πολλοί από εμάς που δεν ανήκουμε σε κάποια παράταξη σηκώνουμε το χέρι για ερώτηση στη συνέλευση, απλά προτιμούνται οι ερωτήσεις των παραταξιακών στελεχών γιατί αυτές θα προκαλέσουν.
Και μια διόρθωση: όταν είπα για αυτούς που ανήκουν στο σύλλογο εννοούσα το προεδρείο  και αυτούς που ανήκουν στις παρατάξεις, γιατί και εγώ και όλοι μας ανήκουμε στο σύλλογο φοιτητών.
Όσο για τη γνώμη μου δε φοβάμαι να την πω οπουδήποτε, απλά μερικές φορές αισθάνομαι ότι κάποιοι μας αφαιρούν αυτό το δικαίωμα.
ΥΓ: Δε χρειάζεται να προσβληθούν τα παιδιά που ανήκουν στις παρατάξεις, γιατί όταν δεν ενεργούν με βάση το τι λέει η παράταξη μπορεί να είναι και τα καλύτερα παιδιά Smiley Και όταν  λέω για παρατάξεις, τις περιλαμβάνω όλες καμιάς εξαιρουμένης.
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 13 Go Up Print
Jump to: