• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:28:31 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:28:31 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 71
Guests: 107
Total: 178
christina02
DK06
thomassamaras
valco08
itsikou
gpap
Deviate
AA RE LEWN
vaggelis.ntokas
johnnypap
amprozos
Nikos_313
manos_diakakis
georkala
BENEDICTVS
IBOURAS
krith
gorilaki
DimKaratzas
diamantis
Argiris
moutdimi
Notac
mrotskos
NickSpan
Retroman07
mimaki
sassi
xarabalios
giannisd
aalmpanb
superkolios
mdimitrig
qwertyuiop
tasakis
andreaspaper
airam
vagk
sigklitiki
jim_sklab
skopsinos
ddantono
thenoface
dimchin
sterlouk
dimitrisblioumis
Nefeli Nikita
pdiamantis
andyy
iropap
chrysaep
Andreas K
Soto Gonzalez
Stathiss
lapin
jojos
mkakale
george14
Fotis
agapi
mrodi
theofr
dem05
soktas
ioannisfa
stergios03
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > ee-art > Ζωγραφική - Φωτογραφία - Κόμικ (Moderators: Mr Watson, Nikos_313) > 9η Τέχνη
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 5 Go Down Print
Author Topic: 9η Τέχνη  (Read 16158 times)
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
9η Τέχνη
« on: October 11, 2005, 01:50:50 am »

Ξεκινώ αυτό το θέμα γιατί προς μεγάλη μου έκπληξη δεν παρατήρησα κάτι παρόμοιο Huh.

Και νομίζω ότι αξίζει να δώσουμε στο forum μια θέση σε αυτήν την 9η Τέχνη, που είναι αντικειμενικά από τις δυσκολότερες (αν όχι η δυσκολότερη).

Τι είναι αυτή η Ένατη Τέχνη; Σίγουρα όλοι μας την έχουμε ακουστά, αλλά είναι πιο κοντά από ότι φανταζόμαστε. Το μυστηριώδες και ενδιαφέρον σε αυτή είναι ότι σε κάθε λαό εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του, εν τέλει όμως λόγω των κοινών χαρακτηριστικών εννοείται το ίδιο: comics, bandes desinees, manga, γελοιογραφίες Smiley.

Ως τέχνη, άργησε να αναγνωριστεί λόγω της ομοιότητάς της με τις προφανείς άλλες, εξ ου και το 9 στην αρίθμηση. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι για να εκφραστεί όμορφα κάποιος σε αυτήν, απαιτούνται ικανότητες διαφορετικές από αυτές για τη λογοτεχνία ή τη ζωγραφική.

Λέγεται ότι ίσως θα έπρεπε να της αποδώσουν μικρότερο αριθμό  Undecided(τουτέστιν κάτω από 9) λόγω των τοιχογραφιών που ανακαλύφθηκαν από τους προϊστορικούς (δηλαδή πριν την ανακάλυψη της γραφής) ανθρώπους και που εκφράζουν ιστορίες της ζωής τους με ροή και δράση όπως στα comics!

Στη Δύση, δηλαδή στον παλιό και το νέο κόσμο (Ευρώπη-Αμερική) έχουμε στοιχεία και δεχόμαστε ότι εκδηλώθηκε καθαρά στα τέλη του 19ου αιώνα, αρχικά σαν χιουμοριστικά-κυνικά σκιτσάκια (κυρίως πολιτικού-κοινωνικού περιεχομένου) σε τετραγωνάκια με λεζάντες, τα γνωστά strip, στο κάτω μέρος του δεύτερου (αν θυμάμαι καλά) φύλλου των αμερικανικών εφημερίδων.

Σιγά σιγά έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι των εφημερίδων (σε αμερική και ευρώπη) και μερικά έγιναν τόσο δημοφιλή ώστε τελικά να εκδίδονται ξεχωριστά από την εφημερίδα. Ωστόσο, η δουλειά που χρειάζονταν οι δημιουργοί για να βγάλουν μια μόνο σελίδα ήταν πολύ παραπάνω από τη δουλειά που χρειάζονταν για δέκα σελίδες άρθρου στις εφημερίδες. Άρα η ένατη τέχνη  ξεκίνησε τη "ζωή" της παρασιτικά, καθώς συχνά δεν ήταν παρά μια μερική απασχόληση ή χόμπι των συγγραφέων/δημιουργών.

Μεταξύ των δυο Παγκοσμίων Πολέμων και κυρίως κατόπιν, και αφού οι διάφοροι λαοί είχαν έρθει σε επαφή, η ένατη τέχνη άρχισε πλέον να ανθίζει. Από τα συντρίμμια που άφησαν οι πόλεμοι στις ψυχές των λαών γεννήθηκε η θέληση για έκφραση και αντίδραση στα άσχημα στοιχεία του ανθρώπου που έφεραν στην επιφάνεια και ένας από τους δρόμους έκφρασης ήταν τα καλοδεχούμενα πλέον από το λαό κόμικς.

Έχουμε πλέον διαφορετικές "σχολές", με τους αμερικάνους να έχουν πια πλήρως εμπορικοποιήσει τα κόμικς, μετατρέποντάς τα σε προϊόντα πολιτισμού ευρείας κατανάλωσης, και με την ευρώπη στα ίδια βήματα αλλά με πιο συντηρητικό τρόπο (και θα μπορούσα να πω με ευρύτερο πεδίο δράσης Tongue Kiss).

Από την άλλη πλευρά, έχουμε την Ανατολή. Παρουσία αυτού του είδους της τέχνης έχουμε από πολύ παλιότερα σε σχέση με τον Δυτικό κόσμο. Σε ιαπωνικά χειρόγραφα, ήδη από τον Μεσαίωνα  Shocked Shocked, διακρίνεται μια σειρά σχεδίων συνοδευόμενα από τα γνωστα-άγνωστα ιδεογράμματα (kanji). Σημειωτέον, τα ιδεογράμματα είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να έχουν κάποια λογική (σχεδιαστική) σχέση με το αντικείμενο το οποίο περιγράφουν. Δηλαδή, στην ιαπωνία (και σε όλη την ανατολή, κίνα κυρίως) δεν "ιστορούσαν", δηλαδή ζωγράφιζαν, απλά τα χειρόγραφα με διάφορα μοτίβα όπως έκαναν οι μοναχοί στο Βυζάντιο, αλλά κάτι περισσότερο.

Δε γνωρίζω περισσότερα για την ιστορική εξέλιξη των κόμικς της ανατολής  :'((στα ιαπωνικά manga ή manhwa). Ωστόσο, αν κρίνω από τη νοοτροπία που φαίνεται από πίσω από αυτά (που βρίσκω σκαναρισμένα-μεταφρασμένα στα αγγλικά στο νετ), συγκεκριμένα οι ιάπωνες εκφράζουν κάθε πτυχή της ζωής τους μέσα από αυτά, και αντίστροφα η ζωή τους έχει γεμίσει manga!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα (παραδοσιακά) ιαπωνικά manga διαβάζονται από το δικό μας πίσω προς το δικό μας μπρος και από τα δεξιά προς τα αριστερά Shocked Shocked , για σας τους επίδοξους αναγνώστες Cheesy!!!

Και είναι όλο για τους ιάπωνες γιατί έχουν καταφέρει να προωθήσουν τη δουλειά τους σε όλο τον κόσμο θαυμάσια. Μέχρι και την κομικσοκρατούμενη αμερική κοντεύουν να κυριεύσουν! Και αυτά όλα προβάλλοντας τον δικό τους πολιτισμό. Και το κυριότερο! Ιαπωνικά manga βρίσκονται παντού ΔΩΡΕΑΝ στο διαδίκτυο σκαναρισμένα. Διαψεύστε με αλλά δεν έχω δει ΠΟΥΘΕΝΑ αντίστοιχο scan για τα "αμερικανάκια" ξαδέλφια τους Undecided.

Ναι. Όπως καταλαβαίνετε, η Ιαπωνία και τα manga της με έχουν μαγέψει τον τελευταίο καιρό Grin. Ένας άλλος, άγνωστος, διαφορετικός και όμορφος κόσμος. Αξίζει να ανακαλυφθεί, αν όχι να εκμεταλλευθεί.

Θα επιστρέψω με προτάσεις και links για σας με το γρήγορο internet (μη στεναχωριέστε, και η 56άρα δεν πάει πίσω!).

Υ.Γ.  :)Καλώ όλους τους ηλεκτρολόγους που τους αρέσουν τα κόμικς να εκφέρουν τις απόψεις τους εδώ Wink!

Υ.Γ.2 Ελπίζω να μη μείνει το τόπικ μου με εμένα μόνο συγγραφέα... shifty

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Nessa NetMonster
Guest
Απ: 9η Τέχνη
« Reply #1 on: October 11, 2005, 20:09:56 pm »

Εχμ. Grin
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
Re: 9η Τέχνη
« Reply #2 on: October 11, 2005, 23:17:49 pm »

Πιστεύω πως σχεδόν όλοι μας είχαμε πόρωση με κάποια κόμιξ όταν είμασταν μικρότεροι.

Θυμάμαι προσωπικά ότι πριν 8 χρόνια δεν έχανα ούτε έκδοση του εβδομαδιαίου Μίκυ Μάους και του μηνιαίου Κόμιξ της Ντίσνει. Παλιότερα επίσης διάβαζα αρκετά Ποπάι, Λούκυ Λουκ, Αστερίξ και Οβελίξ! Τώρα έχουν απομείνει μερικές δεκάδες από αυτά τα κόμιξ θαμμένα κάπου μέσα στην ντουλάπα μου! Grin Παλιότερα ήταν διπλάσια τον αριθμό αλλά χάθηκαν ή πετάχτηκαν  :'( :'(

Θεωρώ πως είναι μία από τις πιο ωραίες τέχνες καθώς απαιτεί πολύ δημιουργικά άτομα και πολλές φορές πολυτάλαντα. Με τα manga δεν έχει τύχει να το ψάξω το θέμα αλλά είχα την τύχη να βρεθώ σε ένα μουσείο που αφορούσε τον κομμουνισμό γενικώς και περιείχε πάρα πολλές γελοιογραφίες και σκίτσα προπαγανδιστικού χαρακτήρα από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και εντυπωσιάστικα από την δημιουργικότητα των σχεδιαστών τους. Όχι μόνο περνούσαν ένα μήνυμα στον αναγνώστη αλλά το περνούσαν με πραγματικά ιδιοφυή τρόπο. Κάθε μικρή λεπτομέρεια είχε σημασία.... Wink

Επίσης κορυφαίος είναι ο Αρκάς. Απίστευτα πρωτότυπο μαύρο ή όχι χιούμορ μέσα σε πολύ ώραια δωσμένα σχέδια. Απλά φοβερός!!!  Grin Smiley

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #3 on: October 12, 2005, 00:08:32 am »

Εγώ πάλι μικρός διάβαζα πολύ Μαφάλντα. Μου άρεσε πάρα πολύ γιατί σε πολλά σημεία είχε πετυχημένες ατάκες - σαν τον αρκά ένα πράγμα.
Επίσης να μην ξεχάσουμε και τα κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση! Αναφέρω μερικές πολύ καλές, αλλά παλιές σειρές κινουμένων σχεδίων. Με αυτές μεγάλωσα :'(

Υποβρύχιο Κεραυνός
Μπόλεκ και Λόλεκ
Καπαμαρού
Τζουμαρού

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
CounterSpell
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

UU

View Profile
« Reply #4 on: October 12, 2005, 01:37:18 am »

Ναι, ΟΚ, chggr, κι εσύ δικός μας είσαι... Κορυφαίες σειρές, πολλές αναμνήσεις...
Να συμπληρώσω Thundercats και Silverhawks, Voltron, Voltus 5, αα, είναι τόσες πολλές που σίγουρα ξεχνάω μερικές!

"I’d be happy to stop contradicting you, just as soon as you start being right."
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #5 on: October 12, 2005, 02:11:01 am »

Παιδιά... ΠΑΙΔΙΑ!!
9η Τέχνη είπαμε, όχι κινούμενα σχέδια!!
Μην κάνουμε το λάθος να τα συγχέουμε.

Α, και, Nessa: βηχάκος;
Σιρόπι!

chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #6 on: October 12, 2005, 10:55:17 am »

Quote from: 4Dcube on October 12, 2005, 02:11:01 am
Παιδιά... ΠΑΙΔΙΑ!!
Εντάξει! Αλλά δεν νομίζω πως είναι τόσο μεγάλη διαφορά. Τα κινούμενα σχέδια είναι ουσιαστικά κόμιξ ...κινούμενα. Οπότε νομίζω μπορούμε να διευρύνουμε άνετα το θέμα.  Wink Smiley

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
Nessa NetMonster
Guest
Απ: Re: 9η Τέχνη
« Reply #7 on: October 12, 2005, 10:57:40 am »

Α, και, Nessa: βηχάκος;
Σιρόπι!
ΕΧΜ!-------------------------
                                           Ι
                                           Ι
                                           Ι
                                           V
ulalum
Νεούλης/Νεούλα
*

Οσοι σερνονται τις νυχτες...

View Profile
« Reply #8 on: October 12, 2005, 16:46:12 pm »

Δεν θα ονομάσω κόμικς,αλλά προτείνω για τους φίλους μια βόλτα από την δημοτική βιβλιοθήκη(στην Εθνικής Αμύνης) και το Cofix.Θα περάσετε αρκετές ώρες διαβάζοντας...  Grin Grin Grin

Ποιός καίγεται απόψε
Και μύρισε η πόλη αγάπη
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #9 on: October 12, 2005, 17:22:42 pm »

Αν και δεν έχω κανένα κόλημμα με κόμικς και τέτοια (μόνο μικρός διάβαζα τα κλασσικά) για το Cofix έχω να πω ότι είναι πολύ ευχάριστο το κλίμα!

4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #10 on: October 13, 2005, 19:47:54 pm »

Quote from: chggr005 on October 12, 2005, 10:55:17 am
Παιδιά... ΠΑΙΔΙΑ!!
Εντάξει! Αλλά δεν νομίζω πως είναι τόσο μεγάλη διαφορά. Τα κινούμενα σχέδια είναι ουσιαστικά κόμιξ ...κινούμενα. Οπότε νομίζω μπορούμε να διευρύνουμε άνετα το θέμα. Wink Smiley

Κάνεις μεγάλο λάθος.
 Όντως, ορισμένα κόμικς ήταν τόσο πετυχημένα ώστε βγήκαν και σε animated series (τα γνωστά anime).
ΑΛΛΑ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ANIME ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ΚΟΜΙΚ. Θέμα εμπορίου. Ούτε και ο αυθεντικός συγγραφέας έχει λόγο στην εξέλιξη του anime. Αν τώρα εσύ ξέρεις πολλούς συγγραφείς-δημιουργούς κόμικς που να έχουν και ικανότητες σκηνοθέτη ώστε να παράγουν το anime οι ίδιοι, να αναφέρεσαι συγκεκριμένα.

Επίσης, ξαναλέω ότι διαφορετικές ικανότητες απαιτούνται για ένα καλό κόμικ και διαφορετικές για ένα anime. Αν παρατήρησες παραπάνω ανέφερα τη λέξη "σκηνοθέτης". Δεν το έβγαλα από το μυαλό μου, οι άνθρωποι αυτοί έτσι λέγονται και έτσι αναφέρονται σε αυτούς. Άρα, τα "κινούμενα σχέδια" που λες ΔΕΝ ανήκουν στην 9η, αλλά στην 7η τέχνη, τον κινηματογράφο.

Και παρακαλώ να μην τα βάζουμε όλα σε ένα καλούπι επειδή έτυχε όταν ήμαστε μικροί να βλέπουμε στην τηλεόραση και να διαβάζουμε στα κόμικς ίδιες σειρές. Πρέπει να σημειώσω ότι στην Ελλάδα συνέβαινε το εξής φαινόμενο (από το '90 και μετά): πρώτα έπαιρνε την άδεια το κανάλι της τηλεόρασης να προβάλλει τα κινούμενα σχέδια και κατόπιν αφού δημιουργόταν κάποιο ακροατήριο ανάμεσα στους πιτσιρίκους (στους οποίους πάντα απευθύνονταν τα anime που προβάλλονταν), έβγαινε και κάποιο περιοδικό με ιστορίες κόμικ.

Αν νομίζουμε ότι τα κόμικς είναι μόνο για μπόμπιρες/πιτσιρίκους/σοιάδες(που λεν και στην καρδίτσα Grin) είναι κρίμα γιατί χάνουμε το γενικό υπερσύνολο (στο οποίο υπάρχουν και κόμικς για άνω των 18).
Αλλά δεν το νομίζουμε! Έτσι;

Παρακάτω δίνω διευθύνσεις για να κατεβάσετε manga, αν θέλετε. Πρόκειται για αξιόλογες διευθύνσεις.

Για αρχάριους προτείνω να κατεβάσετε αρχικά "20th century boys". Πρόκειται για το αγαπημένο μου Smiley. Η μόνη καλή σελίδα που έχω βρει να το διαθέτει, δυστυχώς για αυτούς που βαριούνται, θέλει εγγραφή (τίποτα ιδιαίτερο δλδ, απλά για να κάνεις login):http://www.mangadownload.net

Από τη ίδια σελίδα, μπορείτε να κατεβάσετε το "yakitate ja-pan". Προσωπικά δεν έχω ξαναδιαβάσει πιο υπερβολικό και συνάμα θεότρελο Tongue χιούμορ για ένα θέμα, που αφήνω για έκπληξη.

Ακόμα, στη http://www.omanga.net θα βρείτε πολλά σοβαρά manga, από τα οποία κατεβάζω και συνεχίζω να διαβάζω τα "freesia", "leviathan" και θα ήθελα να κατεβάσω και το "kenshin", το οποίο αποσύρανε γιατί εδίδεται πλέον κανονικά σε τόμους :'( :'(. Εννοείται, όποιος βρει πουθενά rurouni kenshin να δώσει link!! Wink

Στο http://stoptazmo.com νομίζω δε θέλει εγγραφή αλλά ένας φίλος μου είπε ότι χρειάζεται.
Τεσπα, την πάω τη σελίδα γιατί η κοινότητά τους πάει κόντρα σε εκείνες τις σελίδες όπου πληρώνεις για να κατεβάζεις. Και έχει και ουκ ολίγες σειρές!! Προτείνω, για τους επιρρεπείς σε μάχες, νίντζα και σαμουράι τα "naruto" (το πιο δημοφιλές manga στον πλανήτη  Shocked), "bleach", "basilisk", "one-piece".

Θα ήθελα να σημειώσω ότι τα manga που πρότεινα ανήκουν στην κατηγορία των shounen manga (τουτέστι manga δι' άρρενες). Αυτό γιατί απλά δεν έχω διαβάσει shoujo manga (you know, κοριτσίστικα manga).

ΥΓ1 Όντως το coffix έχει ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και ωραίο design!

ΥΓ2 Nessa, αν βήχεις λόγω του ΥΓ2 στο πρώτο μου ποστ στο θέμα, έχω να πω 3 πράγματα:
1:ευχαριστώ
2:συγγνώμη αν γι' αυτό σου προκάλεσα βήχα και
3:δεσποινίς, είσθε είρων.

Nessa NetMonster
Guest
Απ: Re: 9η Τέχνη
« Reply #11 on: October 13, 2005, 20:33:21 pm »

Quote from: 4Dcube on October 13, 2005, 19:47:54 pm
ΥΓ2 Nessa, αν βήχεις λόγω του ΥΓ2 στο πρώτο μου ποστ στο θέμα, έχω να πω 3 πράγματα:
Όχι βρε παιδί μου... κάτσε να το κάνω λιανά:
Ανακαλύψτε κι εσείς την κοινότητα του drunkduck.com! Ειδικά για το The Gods of Arr-Kelaan κοντεύουμε να κάνουμε ελληνικό fan club!
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #12 on: October 14, 2005, 14:52:27 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on October 13, 2005, 20:33:21 pm
Όχι βρε παιδί μου... κάτσε να το κάνω λιανά:
Ανακαλύψτε κι εσείς την κοινότητα του drunkduck.com! Ειδικά για το The Gods of Arr-Kelaan κοντεύουμε να κάνουμε ελληνικό fan club!

Ζντόινγκ!! crazy
Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό Huh - ε, μα είναι και η signature βρε παιδάκι μου... Tongue
Οκ, παίρνω πίσω αυτό για την ειρωνία  Kiss Kiss Cheesy

chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #13 on: October 15, 2005, 01:05:42 am »

Άρα, τα "κινούμενα σχέδια" που λες ΔΕΝ ανήκουν στην 9η, αλλά στην 7η τέχνη, τον κινηματογράφο.

Και παρακαλώ να μην τα βάζουμε όλα σε ένα καλούπι επειδή έτυχε όταν ήμαστε μικροί να βλέπουμε στην τηλεόραση και να διαβάζουμε στα κόμικς ίδιες σειρές.
Έστω. Πάντως τα κινούμενα σχέδια που ανέφερα παραπάνω (με έντονα γράμματα) δεν παίχτηκαν ποτέ στον κινηματογράφο παρά μονάχα στην τηλεόραση. Επίσης ουδέποτε εκδόθηκαν σε τυπωμένη μορφή.

4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #14 on: October 15, 2005, 17:48:19 pm »

Quote from: chggr005 on October 15, 2005, 01:05:42 am
Άρα, τα "κινούμενα σχέδια" που λες ΔΕΝ ανήκουν στην 9η, αλλά στην 7η τέχνη, τον κινηματογράφο.

Και παρακαλώ να μην τα βάζουμε όλα σε ένα καλούπι επειδή έτυχε όταν ήμαστε μικροί να βλέπουμε στην τηλεόραση και να διαβάζουμε στα κόμικς ίδιες σειρές.
Έστω. Πάντως τα κινούμενα σχέδια που ανέφερα παραπάνω (με έντονα γράμματα) δεν παίχτηκαν ποτέ στον κινηματογράφο παρά μονάχα στην τηλεόραση.

Και;...
(πώς να παιχτούν στον κινηματογράφο αφού είναι σειρές;Wink

Quote from: chggr005 on October 15, 2005, 01:05:42 am
Επίσης ουδέποτε εκδόθηκαν σε τυπωμένη μορφή.

Huh Πού το ξέρεις; Ιδιαίτερα για το "Υποβρύχιο Κεραυνός", έχω την εντύπωση ότι ήταν ασιατική παραγωγή, οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είχε εκδοθεί νωρίτερα κάποιο manga. Βέβαια, για να το επιβεβαι΄ψσεις πρέπει να βρεις συλλέκτη με καταλόγους κόμικς του '70-'80!  Grin

Pages: [1] 2 3 ... 5 Go Up Print
Jump to: