• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 17:48:35 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 17:48:35 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 218
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 81
Guests: 113
Total: 194
mailon
jimalexoud
hraklis2002
giorgosss03
drimagm
nikpamp
spyros36
dkatsoul
Pakapis5
tmpadasn
papatmaria
dkoui
theofr
agapi
TheKingInTheNorth
eli_k
athena_apo
marilita
iJasonOP
Emilios
maestros
Christop
Βασιλης
alexandraskol
vaggelis.ntokas
k_tasio_
filon05
DimKaratzas
Sotirisbikos
vpoug
Elenit
prigians
Vaantoniadis
Captain
Mardouk75
nikitask
vajim
distillery
ariadnipm
evitzv
iliaskou
panapasc05
papakyrn
andripappa
skopsinos
sofaki
dkonst
dmoral
akiousia
Χρήστος Κίτσος
palladas
BossiTsif
kesha
kassamanwlhs
antontsiorvas
Ioannakoliou
george14
Evripidis
Juror8
Ioannis Apostolikas
apob
Δημητρης Αξιμιωτης
ThanosV
marwt
angiek
Kv
faidonchatz
glavdakis
stnanou
tzortzis
George_RT
geojohn
vasillikiiiiii
Kenedy
Gianbou
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Βασικού Κύκλου > 5ο Εξάμηνο > 5ο Εξάμηνο - ΠΠΣ > Εισαγωγή στην Ενεργειακή Τεχνολογία ΙΙ (Moderators: Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > [ΕΕΤ ΙΙ] Ασκήσεις - Θέματα - Απορίες
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 22 Go Down Print
Author Topic: [ΕΕΤ ΙΙ] Ασκήσεις - Θέματα - Απορίες  (Read 53554 times)
onar
Θαμώνας

View Profile
Re: [ΕΕΤ ΙΙ] ΘΕΜΑΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2008 - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
« Reply #180 on: September 30, 2008, 22:19:05 pm »

Έβρισκες το QR μέσω των τύπων με τη γωνια 8 όταν είχες του πυκνωτές αντιστάθμισης και την πτώση τάσης που σου έλεγε..
Αυτό το QR ήτανε η άεργος ισχύ που έφτανε στο άκρο R από τη γραμμή
Μου βγήκε εμενα αρνητική  δηλαδή παραγότανε άεργος ισχύ η οποια από τη μεριά της καταναλωνότανε από τους επαγωγικούς κινητήρ Profanws h aergh auth isxus den eftane kai xrhsimopoih8hkan kai oi palioi puknwtes antista8mishs.
Αφού τους έβγαζες του πυκνωτές αντιστάθμισης είχες |QL|>|ΦΡ|  άρα έλεγες ότι τον επαγωγικό κινητήρα σου έπρεπε να τον ρυθμίσεις ώστε να καταναλώνει λιγότερη άεργη ισχύ ish με τη διαφορα των δυο παραπάνω.  δηλαδή τον έκανες πιο ωμικό άρα το cos8 αυξανότανε li

« Last Edit: September 30, 2008, 22:21:29 pm by onar » Logged
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
« Reply #181 on: September 30, 2008, 22:21:55 pm »

Αυτή ήταν η λύση που έδωσες;

Λυπάμαι,αλλά με τη συγκεκριμένη λύση δε νομίζω να καταφέρεις να πάρεις το βαθμό του συγκεκριμένου ερωτήματος,εκτός και αν δεν κατάλαβα κάτι σωστά από αυτά που περιγράφεις.

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
onar
Θαμώνας

View Profile
« Reply #182 on: September 30, 2008, 22:25:07 pm »

ok Smiley ara kophka ki egw..pantws epimenw oti den einai to ma8hma duskolo
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #183 on: September 30, 2008, 22:29:18 pm »

Το μάθημα υπό κανονικές συνθήκες δεν είναι δύσκολο,όχι.
Συγγνώμη για το ύφος που υιοθέτησα πριν,αλλά υποτίθεται ότι όταν μπαίνεις και λες ότι λέμε ό,τι να'ναι και ότι "To 3o erwthma eixe ka8ara na kanei me to an exeis katalabei ti paizei sto akro R ths grammhs".οφείλω να υποθέσω ότι έχεις καταλάβει εσύ πρώτος τι συμβαίνει πριν μας πεις οτιδήποτε άλλο.  Wink

Αν μας έδινε ξεκάθαρα αυτό που ήθελε (δηλαδή ελάχιστες απώλειες και όχι απλά μικρότερες απώλειες θα βάζαμε cosφολ=1 και Qr=0.Λυνόταν πάρα πολύ εύκολα από κει και πέρα.Διαφορετικά,μόνο ποιοτικά θα μπορούσε κανείς να το λύσει,δηλαδή να πει ότι το cosφ2 θα μεγαλώσει ή θα μικρύνει σε σχέση με την προηγούμενη τιμή του,προκειμένου να έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας.

Επιπλέον η τάση στο S δεν είναι ίδια με πριν,άρα δεν μπορείς να πάρεις τους τύπους για τις ισχείς Pr και Qr. (άσε που αν ίσχυε το παραπάνω δεν έχει και νόημα να τις πάρεις)

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
onar
Θαμώνας

View Profile
« Reply #184 on: September 30, 2008, 22:33:41 pm »

Quote from: cecs on September 30, 2008, 22:29:18 pm

Επιπλέον η τάση στο S δεν είναι ίδια με πριν,άρα δεν μπορείς να πάρεις τους τύπους για τις ισχείς Pr και Qr. (άσε που αν ίσχυε το παραπάνω δεν έχει και νόημα να τις πάρεις)
Thn tash S thn phra me thn palia antista8mish... me thn afairesh puknwtwn den einai ida h Vs me thn prohgoumenh pou eixe. Me ta dedomena vrhka to QR to opoio 8ewritika einai idio kai sta8ero...Sto 3 erwthma de gnwrizoume tash sto akro S.
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #185 on: September 30, 2008, 22:34:56 pm »

Γιατί το Qr να είναι ίδιο και σταθερό εφόσον αλλάζουν τόσα στοιχεία;

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
fantomas
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #186 on: September 30, 2008, 22:40:40 pm »

Quote from: cecs on September 30, 2008, 22:34:56 pm
Ρε παιδιά δεν αλλάζουμε θέμα??? Cheesy Cheesy Cheesy Όσο περνάει η ώρα διαπιστώνω πως δεν είμαι στο 4......

-Buenos dias!
-Kinder Bueno!!!
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #187 on: September 30, 2008, 22:42:35 pm »

Quote from: fantomas on September 30, 2008, 22:40:40 pm
Quote from: cecs on September 30, 2008, 22:34:56 pm
Ρε παιδιά δεν αλλάζουμε θέμα??? Cheesy Cheesy Cheesy Όσο περνάει η ώρα διαπιστώνω πως δεν είμαι στο 4......

Smiley
Δεν είσαι μόνος,θα έχεις και παρέα!!  Hello

(Ελπίζω να σε παρηγορεί αυτό...)  Undecided

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #188 on: September 30, 2008, 23:02:49 pm »

Οταν αλλάζουν τα στοιχεία αλλάζει και το Qr, όταν δέ είναι ελάχιστη η κατανάλωση ισχύος(ενεργού) στη γραμμή ισχύουν τα όσα περιέγραψε η cecs  για Qr=0 και από κει και πέρα βρισκεται η αντιστάθμιση. Την άσκηση βέβαια εγώ την έριξα απλώς μια ματιά, οπότε δεν μπορώ να πώ περισσότερα, είχα αποφασίσει κόψιμο του μαθήματος ήδη από τη θεωρία. Δεν είναι μάθημα που δεν ξέρει ένας ενεργειακός για να φύγει με 5αράκι.

(ενεργειακή, 7ο εξάμηνο - πρακτικά )
doganos2005
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
Re: [ΕΕΤ ΙΙ] Θέματα Σεπτεμβρίου 08. Σχολιασμός
« Reply #189 on: October 02, 2008, 14:56:08 pm »

Παιδες το θεμα δεν ειναι πως λυνονταν τα θεματα.. θα βγαλει λυσεις ο gpap. Καποιος εκανε το ενα θεμα καποιος το αλλο..λογικο.Και καποιος που ειχε ασχοληθει αρκετες μερες με το μαθημα και ειχε κατανοησει πληρως θεωρια και ασκησεις μπορουσε να γραψει 10. Το θεμα ειναι ομως οτι καποιος που ειχε ασχοληθει με το μαθημα αξιοπρεπως (και με το αξιοπρεπως δεν εννοω οτι διαβασε μονο τα ΣΟΣ ή μισες σημειωσεις απο εδω και απο εκει(πραγμα που εχουμε την τιμη να το ακουμε πολυ συχνα απο το στομα του gpap)) εγραφε οριακα 5. Δε θα σταθω στο αν το μαθημα ειναι για βαθμο ή οχι..Αποψη μου ειναι οτι ολα ειναι για 10 και ολα ειναι για να κοπεις. Αυτο που θελω να πω ομως ειναι πως δεν εχει λογικη να αφηνεις ενα μαθημα για σεπτεμβρη ωστε να εισαι πιο ανετος με τα αλλα τον ιανουαριο και τον ιουνιο(για να γραψεις καλυτερα) και να πηγαινεις να το δοσεις το σεπτεμβρη και να αισθανεσαι χαζος που δεν το ειχες δοσει στην αλλη εξεταστικη. ειναι σαν να σου λενε κοιτα να τα περνας ολα στην ωρα τους και το σεπτεμβρη τιποτα..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ. Δε λεω να μπαινουν θεματα ευκολα, απλα να ειναι της λογικης των ασκησεων και οχι το θεμα που μπαινει στην εξεταστικη να διδασκεται την αλλη χρονια στις σειρες ασκησεων...

Εχω ακουσει βεβαια και το σεναριο οτι επειδη εχουν μαζευτει πολλα ατομα στην ενεργεια και δεν μπορει να γινει σωστη δουλεια σε εγαστηρια κλπ, ενω απο την αλλη εχουμε τις τηλεπικοινωνιες με 17 ατομα φετος, να υπαρχει μια ταση να μπαινουν στα ενεργεικα μαθηματα δυσκολα θεματα για να αποθουνται απο τον τομεα οι φοιτητες!!!! Ειναι λυση αυτη????Δεν ειναι σωστο να καθοριζεται σε ποιον τομεα θα πας απο τη δυσκολια των θεματων αλλα απο το τι πραγματικα σε ενδιαφερει. Απο την αλλη ομως αν ειναι να βγει σε καποιον το λαδι για να τελειωσει, θα κοιταξει και απο ποιον τομεα μπορει να περασει πιο ευκολα...(ΛΑΘΟΣ). Λυση δεν ειναι να μπαινουν δυσκολα για να μειωθουν τα ατομα σε εναν τομεα. Ας μπει ανωτατο οριο στα ατομα που μπορει να εχει ο καθε τομεας για να γινεται σωστη δουλεια (ή ας σταματησει ο gpap να κανει τοσο ωραιο μαθημα και να λεει τα αστεια του στις παρακολουθησεις(τα οποια σε περιοδο εξετασεων μετατρεπονται σε ειρωνικα σχολια προς τους φοιτητες) ωστε να μειωθουν οι ενεργειακοι Tongue:P:P:P)

Οπως και να εχει παντως ή δε θα εχουμε ευκολα θεματα ή δε θα εχουμε gpap με αστεια:P:P(εμεις την πληρωνουμε και στις δυο περιπτωσεις)

Περα ομως απο την πλακα η εξεταστικη του φετινου σεπτεμβρη ηταν κατα γενικη ομολογια αρκετα κουραστικη και με οχι σπουδαιο αποτελεσμα για πολλυς απο εμας...
« Last Edit: October 02, 2008, 15:22:03 pm by Karaμazoβ » Logged

paok 4
estergio
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Γίνε Άρης Να Γουστάρεις...

View Profile
« Reply #190 on: October 02, 2008, 15:30:40 pm »

Ε αν ειναι γ@αμηθει και η ενεργειακη σ αυτη τη σχολη τουλαχιστον να μας το πουν να το ξερουμε...
Δηλαδη διαβασα 2η φορα πεδιο 2, 4 μερες κ περασα κ ενεργειακη 2 παλι 4 μερες γ δευτερη φορα κ παιζει να παιρνω το μπουλο ή αντε 5 γ το οποιο σηκωθηκα κ εφυγα απο την εξεταση την προηγουμενη φορα.
ελεοοοοοοοοοοοος

...ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΕΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ
Ο ΑΡΗΣ ΘΑ 'ΝΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ Τ' ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΑΣ...

ΝΑ και αν δε μ' αγαπάς, ΝΑ...!!!
ΝΑ και αν δε με πονάς,  ΝΑ...!!!
Themis
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #191 on: October 02, 2008, 16:08:35 pm »

Quote from: doganos2005 on October 02, 2008, 14:56:08 pm
Παιδες το θεμα δεν ειναι πως λυνονταν τα θεματα.. θα βγαλει λυσεις ο gpap. Καποιος εκανε το ενα θεμα καποιος το αλλο..λογικο.Και καποιος που ειχε ασχοληθει αρκετες μερες με το μαθημα και ειχε κατανοησει πληρως θεωρια και ασκησεις μπορουσε να γραψει 10. Το θεμα ειναι ομως οτι καποιος που ειχε ασχοληθει με το μαθημα αξιοπρεπως (και με το αξιοπρεπως δεν εννοω οτι διαβασε μονο τα ΣΟΣ ή μισες σημειωσεις απο εδω και απο εκει(πραγμα που εχουμε την τιμη να το ακουμε πολυ συχνα απο το στομα του gpap)) εγραφε οριακα 5. Δε θα σταθω στο αν το μαθημα ειναι για βαθμο ή οχι..Αποψη μου ειναι οτι ολα ειναι για 10 και ολα ειναι για να κοπεις. Αυτο που θελω να πω ομως ειναι πως δεν εχει λογικη να αφηνεις ενα μαθημα για σεπτεμβρη ωστε να εισαι πιο ανετος με τα αλλα τον ιανουαριο και τον ιουνιο(για να γραψεις καλυτερα) και να πηγαινεις να το δοσεις το σεπτεμβρη και να αισθανεσαι χαζος που δεν το ειχες δοσει στην αλλη εξεταστικη. ειναι σαν να σου λενε κοιτα να τα περνας ολα στην ωρα τους και το σεπτεμβρη τιποτα..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ. Δε λεω να μπαινουν θεματα ευκολα, απλα να ειναι της λογικης των ασκησεων και οχι το θεμα που μπαινει στην εξεταστικη να διδασκεται την αλλη χρονια στις σειρες ασκησεων...

Εχω ακουσει βεβαια και το σεναριο οτι επειδη εχουν μαζευτει πολλα ατομα στην ενεργεια και δεν μπορει να γινει σωστη δουλεια σε εγαστηρια κλπ, ενω απο την αλλη εχουμε τις τηλεπικοινωνιες με 17 ατομα φετος, να υπαρχει μια ταση να μπαινουν στα ενεργεικα μαθηματα δυσκολα θεματα για να αποθουνται απο τον τομεα οι φοιτητες!!!! Ειναι λυση αυτη????Δεν ειναι σωστο να καθοριζεται σε ποιον τομεα θα πας απο τη δυσκολια των θεματων αλλα απο το τι πραγματικα σε ενδιαφερει. Απο την αλλη ομως αν ειναι να βγει σε καποιον το λαδι για να τελειωσει, θα κοιταξει και απο ποιον τομεα μπορει να περασει πιο ευκολα...(ΛΑΘΟΣ). Λυση δεν ειναι να μπαινουν δυσκολα για να μειωθουν τα ατομα σε εναν τομεα. Ας μπει ανωτατο οριο στα ατομα που μπορει να εχει ο καθε τομεας για να γινεται σωστη δουλεια (ή ας σταματησει ο gpap να κανει τοσο ωραιο μαθημα και να λεει τα αστεια του στις παρακολουθησεις(τα οποια σε περιοδο εξετασεων μετατρεπονται σε ειρωνικα σχολια προς τους φοιτητες) ωστε να μειωθουν οι ενεργειακοι Tongue:P:P:P)

Οπως και να εχει παντως ή δε θα εχουμε ευκολα θεματα ή δε θα εχουμε gpap με αστεια:P:P(εμεις την πληρωνουμε και στις δυο περιπτωσεις)

Περα ομως απο την πλακα η εξεταστικη του φετινου σεπτεμβρη ηταν κατα γενικη ομολογια αρκετα κουραστικη και με οχι σπουδαιο αποτελεσμα για πολλoυς απο εμας...

Συμφωνω με το Κοσμα και αυτο που μας λενε οι καθηγητες εμμεσα ειναι " ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ".Ειναι απλα κουραστικο και μη αποτελεσματικο.

Η απορια παντως συνεχιζει να μενει αναπαντητη και γι΄ αυτο την ξαναδιατυπων. Ποιο το κερδος των καθηγητων που ζοριζουν τα θεματα υπερβολικα και χωρις λογο,με αποτελεσμα η πλειονοτητα των φοιτητων που εχουν διαβασει μετρια να κοβονται συνεχως και αυτων που εχουν διαβασει αξιοπρεπως να βρισκονται στο 5+, 5- ?!

Οσο αναφορα το σεναριο να ζοριζουν τα ενεργειακα μαθηματα επιτηδες και να βαζουν πιο ευκολα θεματα στα τηλεπ. ειναι απλα τραγικο αν οντως συμβαινει.Δεν μου φαινεται περιεργο ομως.

gpap
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #192 on: October 02, 2008, 16:32:01 pm »

Παρακολουθώ με προσοχή όσα γράφονται και προσπαθώ να αποφύγω την τοποθέτηση γιατί δεν μου αρέσει ο πληκτρολογικός διάλογος απέναντι σε 250 παραπονούμενους.

Αν θέλετε, κλείνουμε μια αίθουσα ένα απόγευμα και πάμε εκεί να κουβεντιάσουμε και όχι μόνο για την ΕΕΤ ΙΙ.

Δεν μπορώ όμως να μην εκφράσω την αγανάκτησή μου όμως όταν διαβάζω 2 πράγματα.

1. Βάζουμε δύσκολα θέματα στις ΕΕΤ για να αποθαρρύνουμε τους φοιτητές να δηλώσουν ενεργειακό τομέα !!! (έλεος!)

2. Βάζουμε δύσκολα θέματα για να 'τιμωρήσουμε' όσους δεν ήρθαν στις εξετάσεις (ή δεν το πέρασαν) στην πρώτη εξεταστική.

Θεωρώ γελοίο ακόμη και να τοποθετηθώ στο πρώτο ζήτημα. Είμαι από τους ανθρώπους που πάλεψαν και παλεύουν για μια ισορροπημένη ανάπτυξη στις 3 κατευθύνσεις του ΤΗΜΜΥ και μια όσο γίνεται ευρύτερη συνέργεια στα εκπαιδευτικά και ερευνητικά θέματα. Νομίζω ότι είμαι αρκετά μεγάλος πια για να αρχίσω 'παιδιαρίσματα' του τύπου να 'ψαρώσουμε' τους νέους να το βάλουν στα πόδια.

Πάμε στο δεύτερο. Με ρώτησαν προχτές στο ασανσέρ κάποιοι συνάδελφοι σας αν τα θέματα του Σεπτέπμβρη είναι γενικά δυσκολότερα. Η απάντησή μου ήταν όι η προσπάθειά μας είναι πάντα τα θέματα να κινούνται σε ένα επίπεδο προσαρμοσμένο στις δυνατότητές σας και στο επίπεδο που γίνεται το μάθημα. Τίποτε περισσότερο ή λιγότερο.

Και είμαι βέβαιος ότι θα δεχτώ τον ψόγο κάποιων συναδέλφων μου που ασπάζονται τη θέση ότι, όποιο και να είναι το επίπεδο των φοιτητών, το επίπεδο σπουδών στο ΤΗΜΜΥ πρέπει να είναι στα άστρα (ή και πιό ψηλά ακόμη).
Ορθότατη άποψη εάν πρόκειται να έχεις στην τάξη ..εξωγήινους. Δεν την ασπάζομαι όμως και ούτε θεωρώ ότι με ασύλληπτα θέματα θα απογειώσω το επίπεδο των φοιτητών μου και θα ξορκίσω με ένα 'μαγικό 3άρι'τις κακοδαιμονίες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Και σαν μαρτυρία για αυτό επικαλούμαι τις στατιστικές των μαθημάτων μου που είναι πάντα δημόσιες και διαθέσιμες στις διαφάνειες του πρώτου μαθήματος στο eTHMMY.

Νοιώθωντας λοιπόν και εγώ απόλυτα γήινος, δέχομαι την (καλόπιστη) κριτική, δέχομαι ότι μερικές φορές υπερεκτιμούμε ίσως τις αντικειμενικές σας δυνατότητες, το τί σας διδάξαμε όλη τη χρονιά και ίσως πέσουμε σε κάτι έξω. Φτιάχνουμε  θέματα σε 6 μαθήματα * 2 περιόδους * 2 (Α+Β) * 2 (Θ+Α) = 48 διαφορετικά το χρόνο. Μπορεί να μας φύγει μια τάση και να μην γραφτεί. Ε δεν πειράζει, λύστε την άσκηση με 400 kV αντί για 400 V και θα σας δώσουμε τις μονάδες μαζί με τη ..συγνώμη μας.

Καλό όμως είναι να κάνουμε και μια αυτοκριτική. Και η αυτοκριτική δεν μπορεί να είναι το χ μάθημα το περνάω με ψ ώρες διάβασμα άρα το ζ θα το διαβάσω αντίστοιχα χ/5 και αν δεν το περάσω ...χάλασε και ο Παπαγιάννης, ο Λαζόπουλος , ο...... Εφραίμ (μεγάλη η χάρη του).

Η ατυχία της φετινής Σεπτεμβριανής ΕΕΤ ΙΙ ήταν ότι έπεσε τελευταίο μάθημα σε μια σίγουρα κουραστική εξεταστική. Αν ήταν στην αρχή, ή κάπου στη μέση το ποτήρι θα ήταν μισογεμάτο. Φαίνεται ότι στο τέλος ...στέρεψε και αυτό (μαζί με τα δάκρυα).

Διαβάστε (ίσως μετά από ένα μήνα) όσα γράφτηκαν σε αυτό (και στα σχετικά topics). Η πρόσκληση (πρόκληση) για ένα ανοιχτό, δημόσιο, πρόσωπο με πρόσωπο διάλογο είναι πάντα ανοιχτή.

Καλή χρονιά σε όλους και καλά αποτελέσματα (γενικά).

Γρηγόρης Παπαγιάννης

thrilikos
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

ΘΥΡΑ 7:ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ

View Profile WWW
« Reply #193 on: October 02, 2008, 16:45:39 pm »

Το πρόβλημα σε αυτή τη σχολή είναι ότι τα θέματα δε βοηθούν την κλιμακωτή βαθμολογική ανέλιξη από το 5 στο 7 και από το 7 στο 10. Μου έχει τύχει σε πολλά μαθήματα που πήρα 5, να μην υπάρχει το ενδιάμεσο σκαλί για ένα πιο αξιοπρεπή βαθμό(π.χ. 7-7,5-8), αλλά είναι τέτοια βαθμολογική και η θεματική κατάταξη που ή απλά θα περάσεις το μάθημα ή αν είσαι πολύ τυχερός και διαβασμένος μέχρι το κόκκαλο να πάρεις άριστα(9-10).Λείπει δηλαδή αυτό το ενδιάμεσο επίπεδο που ξεχωρίζει αυτούς που διάβασαν μόνο sos και αυτούς που εντρύφησαν λίγο παραπάνω στο μάθημα....
« Last Edit: October 02, 2008, 19:52:56 pm by thrilikos » Logged

ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΓΚΑ ΑΡΣΕΝΙΚΕ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΝΙΚΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΛΥΓΙΣΕΙΣ
doganos2005
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #194 on: October 02, 2008, 17:53:37 pm »

Quote from: gpap on October 02, 2008, 16:32:01 pm

Η πρόσκληση (πρόκληση) για ένα ανοιχτό, δημόσιο, πρόσωπο με πρόσωπο διάλογο είναι πάντα ανοιχτή.

Υπάρχει ενδιαφερον για τον διαλογο και χαιρομαι πολυ γι αυτό!!!!! Θα ειχε ενδιαφερον.
Το μονο που μενει ειναι να ορισουμε ακριβή ημερομηνια και ωρα... (με δικια σας πρωτοβουλια για το ποτε).

paok 4
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 22 Go Up Print
Jump to: