• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 21:30:35 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 21:30:35 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[Today at 19:07:04]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426697
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 76
Guests: 136
Total: 212
waterfall101
mpizos
PolarBear
stavros0201
m.renia
alexandros_and
Deviate
Nekt
gkarapip
AA RE LEWN
lasef
ganasto
chriskazakos
petralexiou
pavlaras
ntelakis
tzortzis
dkonst
Tsomp
Paschalina.S
maranageo
sotolagg
amprozos
ariadnipm
Ponan
thegreekbaron
Papadopoulosthanos
marilita
kkuro123
andripappa
gpap
apapathe
Captain
chris_p30
Don Corleone
chaniotism
mdoulge
akinous
ntina
Cersei Tsoulannister
nchatzo
elenak
kkotsopo
mantzjim
apol
blacknick
ichariti
christina02
nikos.a
MASV
Tolizz
Kwstas
iodim
manwlakhs
Annapar
ioathemar
Phlikon
theodoridoueu
kiriakos234
Νικη
georkala
unreasonable
DKarakatsanis
Kaniki
rafa98p
smoul
vajim
Kass
HAHAHA
tsaliki
CasualUndergrad
BossiTsif
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Βασικού Κύκλου > 5ο Εξάμηνο > 5ο Εξάμηνο - ΠΠΣ > Εισαγωγή στην Ενεργειακή Τεχνολογία ΙΙ (Moderators: Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > [ΕΕΤ ΙΙ] Ασκήσεις - Θέματα - Απορίες
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 22 Go Down Print
Author Topic: [ΕΕΤ ΙΙ] Ασκήσεις - Θέματα - Απορίες  (Read 53584 times)
supermodified
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

All I am is what I'm going after.

View Profile
Re: [ΕΕΤ ΙΙ] Ασκήσεις 2007-2008
« Reply #135 on: September 22, 2008, 14:56:21 pm »

+10 θα φτάσουμε (όσες και οι μέρες απ'το πρώτο σχετικό μήνυμα) και φως δε βλέπω...
gpap
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #136 on: September 22, 2008, 15:33:03 pm »

Καλησπέρα,

Είναι βασική μου αρχή ότι δεν διανέμω παλιά θέματα και λύσεις. Εξάλλου τα περισσότερα από αυτά, τουλάχιστον στο μέρος των ασκήσεων, περιλαμβάνονται στις σειρές των ασκήσεων που γίνονται στο μάθημα.

Η ανάρτηση των απαντήσεων στα θέματα μαζί με τους βαθμούς είναι μια παλιά μου συνήθεια. Στόχος της είναι μόλις έχει κάποιος γράψει και πριν έρθει στο γραφείο μου να διαπραγματευθεί το 'έντιμο 5' να ρίξει τουλάχιστον μια ματιά στις απαντήσεις, ώστε να ξέρει μέσες άκρες τα λάθη του. Φυσικά κανείς δεν το κάνει, καθώς η έννοια του 'βλέπω το γραπτό μου για να δω τα λάθη μου' κατάντησε να σημαίνει κατά κανόνα κάτι διαφορετικό. Ισως πρέπει να υιοθετήσω και εγώ την πολιτική κάποιων συναδέλφων που λέει ότι το 4.99 διαφέρει πολύ περισσότερο από 1 εκατοστό από το πέντε! Ποιός να ξέρει.

Τα θέματα μένουν κρεμασμένα για πολύ καιρό, σκόπιμα βέβαια. Γνωρίζω ότι θα ξαναγίνουν δημοφιλή πάλι τις παραμονές των εξετάσεων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 5 συνάδελφοι που αντιγράφουν, ή καλύτερα φωτογραφίζουν τα θέματα της ΕΕΤ Ι για τις εξετάσεις αύριο το πρωί στις 8.30. Και αν υποθέσω ότι αυτοί θα ξενυχτήσουν για να τα μελετήσουν, μάλλον δεν θα μπορέσω να ισχυριστώ το ίδιο για εκείνους (τους περισσότερους) που θα κάνουν την ίδια δουλειά αύριο χαράματα πριν πάνε να πιάσουν 'στασίδι' καμια 2 ώρες νωρίτερα για να ετοιμάσουν και το σχετικό βοήθημα επί του εδράνου. Έτσι μένουν εκεί τουλάχιστον μέχρι την επόμενη εξεταστική, εκτός και εαν τα ...απαλλοτριώσει κανένας δικός σας συνάδελφος ή τα κατεβάσει κάποιος δικός μου συνάδελφος που δεν βρίσκει χώρο να κρεμάσει τα δικά του!

Θα μου πείτε γιατί τα γράφω όλα αυτά? Ίσως γιατί συνεχίζω ανόητα να περιμένω μια άλλη αντίληψη στην 'ακαδημαϊκή' διαδικασία της τριτοβάθμιας, που θα πηγαίνει λίγο πιο πέρα από τα καραSOS και την ξερή αποστήθιση. Μάταια? Μπορεί!

Για να έρθω πάντως στο προκείμενο, δηλώνω επιγραμματικά, ότι θέση μου είναι ότι μια διαδικασία διανομής μεγάλου και αντιπροσωπευτικού πλήθους ασκήσεων με τις λύσεις των θα πρέπει να συνοδεύεται άμεσα και από μια αλλαγή του, χρεοκοπημένου κατά τη γνώμη μου, συστήματος των 2Θ+2Α. Επειδή όμως δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να ανταποκριθώ σε ένα διαφορετικό σύστημα, με προσωπικές εργασίες, θέματα κλπ και συνεχή αξιολόγηση στη διάρκεια της χρονιάς, είμαι αναγκασμένος να ακολουθώ τα ...στερεότυπα.

Θα προσπαθήσω να τα ξανααναρτήσω στον τέταρτο.

Καλό διάβασμα.

Γρηγόρης Παπαγιάννης
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #137 on: September 22, 2008, 15:36:55 pm »

κ.Παπαγιάννη αφήστε μας να παίρνουμε τα θέματα!!! είναι άσκοπο και επίπονο να τα αντιγράφουμε από τον πίνακα ανακοινώσεων. μη μου πείτε ότι με την αντιγραφή μαθαίνεις, εγώ τουλάχιστον δε μαθαίνω τπτ, μόνο δυσανασχετώ με το μάθημα

It's alright
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #138 on: September 22, 2008, 15:39:15 pm »

νομίζω η λύση είναι ένα φορητό scanner   Tongue Tongue

www.twitter.com/apostolos1986
gpap

View Profile
« Reply #139 on: September 22, 2008, 15:39:49 pm »

Στα 'κρεμασμένα" το ενδιαφέρον μάλλον είναι στις ...απαντήσεις.

Εκτός αν σας έχω ....υποτιμήσει τόσο πολύ και δεν έχετε ανάγκη να δείτε τις απαντήσεις, καθώς είναι τόσο απλό να τις φτιάξετε μόνοι σας.. Wink

supermodified
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

All I am is what I'm going after.

View Profile
« Reply #140 on: September 22, 2008, 16:15:58 pm »

Quote from: gpap on September 22, 2008, 15:33:03 pm
Θα μου πείτε γιατί τα γράφω όλα αυτά? Ίσως γιατί συνεχίζω ανόητα να περιμένω μια άλλη αντίληψη στην 'ακαδημαϊκή' διαδικασία της τριτοβάθμιας, που θα πηγαίνει λίγο πιο πέρα από τα καραSOS και την ξερή αποστήθιση. Μάταια? Μπορεί!

Κόντρα στην τάση που μας θέλει (τους φοιτητές) καμιά φορά να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας (π.χ. η τρίτη παράγραφός σας --η προηγηθείσα του quote-- "rings painfully true")... νομίζω ότι τα θέματα εν προκειμένω μικρή σχέση έχουν με το "να δούμε τα SOS": για παράδειγμα, εγώ θυμάμαι ότι η άσκηση με τους τόκους και το πετρέλαιο μου φάνηκε δύσκολη (σε αντίθεση με τις ασκήσεις της σχετικής σειράς) κι έτσι είναι μια αδυναμία μου που πρέπει να τσεκάρω -- νομίζω δηλαδή ότι στο συγκεκριμένο δεν καλύπτομαι από τις ασκήσεις της σειράς. (Και, ξανά, για να μην κρυβόμαστε: θα με χαλάσει που θα δω και τα υπόλοιπα; Καθόλου! Αλλά πόσες είναι οι πιθανότητες να βάλετε π.χ. ίδιες ερωτήσεις θεωρίας; Μηδαμινές!)

Συνεπώς αν μπορέσετε να τα ξανα-αναρτήσετε στον πίνακα, μόνο καλό θα κάνετε!
« Last Edit: September 22, 2008, 16:23:30 pm by supermodified » Logged
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #141 on: September 22, 2008, 16:54:10 pm »

Quote from: gpap on September 22, 2008, 15:39:49 pm
Στα 'κρεμασμένα" το ενδιαφέρον μάλλον είναι στις ...απαντήσεις.

Εκτός αν σας έχω ....υποτιμήσει τόσο πολύ και δεν έχετε ανάγκη να δείτε τις απαντήσεις, καθώς είναι τόσο απλό να τις φτιάξετε μόνοι σας.. Wink

ναι στις απαντήσεις είναι το ενδιαφέρον! τι πιο φυσιολογικό  Shocked

όπως είπε κι ο supermodified οι σειρές δεν αρκούν...

It's alright
gpap

View Profile
« Reply #142 on: September 23, 2008, 14:00:33 pm »

Οι εκφωνήσεις και οι απαντήσεις του Φεβρουαρίου είναι ήδη κρεμασμένες στον Δ' όροφο.

Καλή ανάγνωση.

ΓΠ
elen//
Θαμώνας

View Profile
« Reply #143 on: September 23, 2008, 14:39:39 pm »

ξερει καποιος αν οι σημειωσεις που βρισκονται  στο ethmmy με τιτλο εισαγωγη στην ηλεκτρικη οικονομια ειναι εντος υλης???????
επισης οι ασκησεις που πεφτουν στις εξετασεις  σε ποια κεφαλαια αναφερονται???
christie
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

Problem solved.........

View Profile
Re: S.O.S. Θεματα θεωρίας κανείς?
« Reply #144 on: September 26, 2008, 18:29:08 pm »

Με τη θεωρία τι παίζει ρε παιδιά?
Διαβάζουμε κανονικά από το βιβλιαράκι και από ηλεκτρικές εγκαταστάσεις
τα πάντα?
 Cheesy

Μάλλον στραβός είναι ο γιαλός.....
γιατί εγώ αποκλείεται να αρμενίζω στραβά!!!!
elen//
Θαμώνας

View Profile
« Reply #145 on: September 27, 2008, 19:14:31 pm »

στην 1 σειρα ασκησεων στην 3η ασκηση οπου το Vs=9986<4.13 και   Vr=10000<0 με χωρητικο καταναλωτη συντελεστη ισχυος 0,8 αλλαζει η ροη ισχυος η οχι?λεει στις λυσεις   οτι εξαρταται η φορα της ροης ισχυος απο την γωνια θ.πως θα επρεπε να ηταν δηλαδη για να αλλαζε???? Undecided Undecided Undecided
glour
Νεούλης/Νεούλα
*

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
Re: EETII 2008, Σειρές Ασκήσεων 3 και 5....
« Reply #146 on: September 27, 2008, 23:53:53 pm »

αν έχει κάποιος τις λύσεις των ασκήσεων της σειράς 5 ας τις ανεβάσει αν μπορεί... beg
« Last Edit: September 28, 2008, 00:07:45 am by glour » Logged
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #147 on: September 28, 2008, 03:18:49 am »

Quote from: elina-.e on September 27, 2008, 19:14:31 pm
στην 1 σειρα ασκησεων στην 3η ασκηση οπου το Vs=9986<4.13 και   Vr=10000<0 με χωρητικο καταναλωτη συντελεστη ισχυος 0,8 αλλαζει η ροη ισχυος η οχι?λεει στις λυσεις   οτι εξαρταται η φορα της ροης ισχυος απο την γωνια θ.πως θα επρεπε να ηταν δηλαδη για να αλλαζε???? Undecided Undecided Undecided

αν δείς στις παραδόσεις της ΕΕΤ (στο eTHMMY) σε κάποια φάση έχει ένα διανυσματικό διάγραμμα, εκεί που συνδέει όλα τα στοιχεία : Vs, Vr, θ κτλ.
Είναι γνωστό ότι όταν Vr<Vs έχουμε πτώση τάσης και η θ, που είναι η γωνία των Vs και Vr, είναι "θετική" (αν θεωρήσουμε ως τάση αναφοράς την τάση Vr του καταναλωτή). Αν έχουμε πτώση τάσης στη γραμμή, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο καταναλωτής μας (και η συμπεριφορά της γραμμής μας, αλλά άστο αυτό, για κοντές γραμμές έχεις μόνο επαγωγική συμπεριφορά) έχει επαγωγική συμπεριφορά. Σε αυτή την περίπτωση η ροή αέργου ισχύος είναι θετική (δλδ από το Vs προς το Vr).

Αν πάλι έχουμε Vs<Vr, δηλαδή έχουμε ανύψωση τάσης πάνω στη γραμμή, σε αυτή την περίπτωση η γωνία  θ μπορεί να θεωρηθεί "αρνητική" (αν πάλι πάρεις ως τάση αναφοράς την Vr). Αν έχουμε ανύψωση τάσης στη γραμμή, αυτό σημαίνει ότι ο καταναλωτής μας είναι χωρητικός. Αν έχεις χωρητικό καταναλωτή, έχεις και παραγωγή αέργου ισχύος από αυτόν, δηλαδή η ροή αέργου ισχύος θα είναι αντίθετη από την προηγούμενη περίπτωση (από το Vr προς το Vs). Άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος της αντισταθμισης (που συνήθως, στις ασκήσεις της ΕΕΤ, είναι χωρητικό φορτίο). Να "παράγει" τοπικά άεργο ισχύ.

Προσοχή βέβαια, να μην μπερδεύουμε το φ με το θ. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Το θ είναι η γωνία των τάσεων μεταξύ της αρχής και του τέλους της γραμμής, και το φ, όπως θα θυμάστε και από εετ1, είναι η γωνία μεταξύ του ρεύματος και της τάσης στον καταναλωτή. Που συμφωνα με κάτι ωραία διαγραμματα με διανύσματα που υπάρχουν στο τέλος του πρώτου κεφαλαίου του μπλέ βιβλίου, μας δείχνει για τί είδος καταναλωτή μιλάμε. Χωρητικό ή επαγωγικό.

Τέλος, η ενεργός ισχύς ρέει κανονικά από τη γεννήτρια - σταθμό κτλ προς την κατανάλωση. Απλά αν η γραμμή μας έχει και ωμική αντίδραση, εχουμε κάποιες απώλειες ενεργού ισχύος πάνω στη γραμμή μας και έτσι :

Ps = Pr + Pαπωλειών , όπου Pαπωλ = 3I(*2) x R
« Last Edit: September 28, 2008, 03:35:51 am by pandora » Logged
elen//
Θαμώνας

View Profile
« Reply #148 on: September 28, 2008, 17:05:46 pm »

ευχαριστω παρα παρα πολυ! να ρωτησω και κατι ακομα στο συγκεκριμενο παραδειγμα οπου η πτωση τασης ειναι αρνητικη αλλα η γωνια θ ειναι θετικη δεν εχουμε αντιστροφη στην ροη?τι γινεται δηλαδη αν εχουμε θετικη θ αλλα πτωση τασης αρνητικη?
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #149 on: September 28, 2008, 17:30:08 pm »

Quote from: elina-.e on September 28, 2008, 17:05:46 pm
ευχαριστω παρα παρα πολυ! να ρωτησω και κατι ακομα στο συγκεκριμενο παραδειγμα οπου η πτωση τασης ειναι αρνητικη αλλα η γωνια θ ειναι θετικη δεν εχουμε αντιστροφη στην ροη?τι γινεται δηλαδη αν εχουμε θετικη θ αλλα πτωση τασης αρνητικη?

αυτό έχει να κάνει με την τάση αναφοράς που επιλέγεις. Σκέψου το εξής : η Vs προηγείται της Vr (είναι από "πάνω" της στο διανυσματικό διάγραμμα). Αν επιλέξεις ως τάση αναφοράς την Vr (δλδ Vr<0) δεν θα πρέπει να κινηθείς "προς τα πάνω" κατά "θετική γωνία" θ για να "πέσεις πάνω στη Vs"(Vs<θ)?
Αν όμως επιλέξεις ως τάση αναφοράς την Vs (Vs<0), δεν θα πρέπει να μετακινηθείς"προς τα κάτω" κατά "αρνητική γωνία θ" για να "πέσεις πάνω" στη Vr (Vr<-θ)?

Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα, αλλά πραγματικά μην κολλάς σε αυτό. Δεν έχει σημασία, και μπορεί να είναι και εκφρασμένο με λάθος τρόπο κάτι άλλο στις σημειώσεις σου.
Για τη ροή της ισχύος συγκεκριμένα θα έχεις στο μυαλό σου ότι η ροή της ενεργού είναι από τη γεννήτρια προς το δίκτυο και τις καταναλώσεις, και η άεργος "καταναλώνεται" σε επαγωγικά φορτία ενώ "παράγεται" από χωρητικά. Η γωνία θ δύσκολα θα είναι αρνητική στην εετ ιι, γιατί συνήθως θεωρείς ως τάση αναφοράς την τάση του καταναλωτή ο οποίος το συνηθέστερο είναι να είναι επαγωγικός, και κατά συνέπεια να έχουμε πτώση τάσης στη γραμμή (Vs> Vr) και κατανάλωσε αέργου ισχύος από τον καταναλωτή.

Αν πάς ενεργειακό τομέα, τότε θα δείς ότι τα παραπάνω μπορεί να συμβούν και διαφορετικά, πχ η γραμμή (μακριά ή κοντή) να έχει εκτός από επαγωγική συμπεριφορά και χωρητική συμπεριφορά, ή τα καλώδια πχ να έχουν χωρητική συμπεριφορά (--> ανύψωση τάσης στο άκρο R και παραγωγή αέργου ισχύος) και χρειάζονται επαγωγική αντιστάθμιση κ.ο.κ.

Αλλά για την ΕΕΤ ΙΙ αυτά είναι λιγάκι τραβηγμένα
(βέβαια δεν ξέρω τί μπορεί να πέσει, μπορεί να με κυνηγάτε μετά οπότε δεν ορκίζομαι κιόλας  Tongue)
« Last Edit: September 28, 2008, 17:32:29 pm by pandora » Logged
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 22 Go Up Print
Jump to: