• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 19:58:35 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 19:58:35 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[Today at 19:07:04]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426694
Total Topics: 31710
Online Today: 224
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 78
Guests: 140
Total: 218
NickSpan
PanosPapaspirou
Guts
statiris
Joaakim
gianniss
xristodoulou
Thanos_gr
gkarapip
BB
ELEF
jimalexoud
LambisTr
Saint_GR
Papalamprous humor
christina02
rigas_s
Paschalina.S
abiki
glavdakis
DimiTout
vevi
Ioannakoliou
sosak
George15
rafa98p
akpapako
pantoc
nikoskaza
Zoe06
koskyr
MASV
Eleniiii
Bill g
antontsiorvas
ellimoschou
chris_p30
gksp
elias_farhood
pave
bougatsa
hevidis3524
tzortzis
trelogauros7
gpapmtb
chrysa.tsilika
kpapama
kstavroulis
xarisagraf
kkotsopo
george14
Cersei Tsoulannister
redwolf
dkoukn
Ariadni
Elenit
kalantzopoulos
bsp
mpournaz
dimitrisif
kokkinosgior
soktas
evangeliaap
gianst
fpapat
lapin
MarakiT
tasos potsakis
Χρήστος Κίτσος
user182
Sofiana
Athinaaz
telhs
anastas1a
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Επιστήμες (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Η ΥΛΗ, Η ΚΙΝΗΣΗ - Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 Go Down Print
Author Topic: Η ΥΛΗ, Η ΚΙΝΗΣΗ - Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ  (Read 5173 times)
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
Re: Η ΥΛΗ, Η ΚΙΝΗΣΗ - Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ
« Reply #15 on: April 03, 2008, 16:15:05 pm »

Διάβασα ολόκληρο το κείμενο. Απορρίπτει:

1- Τη διαστολή του σύμπαντος
2- Το ενδεχόμενο θερμικού θανάτου του σύμπαντος
3- Τη μη αιτιοκρατική κίνηση των σωματιδίων
4- Την επίδραση του παρατηρητή στο παρατηρούμενο αντικείμενο, όταν πρόκειται για το μικρόκοσμο

Το 1 είναι μπαρούφα, έρχεται σε αντίθεση με τις παρατηρήσεις.

Το 2, το οποίο υποστηρίζουν επίσης οι Ένγκελς και Λένιν, επικεντρώνεται βασικά στο εύλογο ερώτημα "δηλαδή στην αρχή πώς δημιουργήθηκαν όλες αυτές οι μορφές ενέργειας και γιατί να μην είναι δυνατόν να ξαναδημιουργηθούν με τον ίδιο τρόπο;" το οποίο ακόμα προσπαθούμε να το απαντήσουμε - ωστόσο τότε που έζησαν ο Ένγκελς και ο Λένιν η ανθρώπινη σκέψη δεν είχε φτάσει ακόμα σε ιδέες όπως οι πολλαπλές διαστάσεις, που θα μπορούσαν να δώσουν άλλο νόημα στην έννοια της "εξωτερικής ώθησης". Στα όρια του δικού μας χωροχρόνου ίσως να μην είναι δυνατή η περαιτέρω "ώθηση", γιατί προέκυψε από την ίδια τη μη αναστρέψιμη δημιουργία του από ένα πολυδιάστατο μόρφωμα. Τελοσπάντων δεν τα ξέρω και τόσο καλά, αλλά υπάρχουν νέες ιδέες και υποθέσεις από εκείνη την εποχή - και σίγουρα πολύ περισσότερες πληροφορίες.

Το 3 φανερώνει μάλλον άγνοια για τη σύγχρονη φυσική. Το πιθανοκρατικό μοντέλο έχει αποδειχθεί ως το μόνο κατάλληλο για την κίνηση των στοιχειωδών σωματιδίων, άρα δε μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι κινούνται τυχαία ως προς οποιαδήποτε γνωστή παράμετρο - για οποιαδήποτε πρακτική εφαρμογή. Από εκεί και πέρα, οι δυνατές ερμηνείες αυτής της πραγματικότητας είναι πάρα πολλές, και έχω την εντύπωση ότι δεν έχει απορριφθεί (ακόμα;) το ενδεχόμενο τα υποατομικά σωματίδια να είναι απλά πάρα πολύ περίπλοκες ντετερμινιστικές μηχανές ως προς τη συμπεριφορά τους, με είσοδο κάτι που ακόμα δε βλέπουμε.

Το 4 φανερώνει μια σύγχυση ως προς το τι λέμε παρατήρηση - η οποία δημιουργείται εσκεμμένα από ιδεαλιστικούς-θρησκευτικούς κύκλους, αλλά δεν δικαιολογείται σε μια σοβαρή ανάλυση. Θα ψάξω να βρω πληροφορίες για ένα πείραμα για το οποίο είχα διαβάσει πριν χρόνια.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

αλλάζοντας...

View Profile
« Reply #16 on: April 03, 2008, 19:36:57 pm »

Quote from: Guybrush on April 03, 2008, 15:05:06 pm
Δεν υποστήριξα ότι σύμπαν είναι στατικό, έχει αποδειχθεί πως δεν είναι. Είπα πως η θεωρία είναι ακόμη θεωρία και έχει αδυναμίες. Λίγες και πιθανά επιλύσιμες (και όχι μόνο στο σημείο μηδέν, αλλά και από παρατηρήσεις για το πολύ μακρινό σύμπαν που ίσως οδηγήσουν σε αναθεώρηση κυρίων των παραμέτρων της επιτάχυνσης της διαστολής). Καλώς και αυτή η θεωρία θα πρέπει να ολοκληρωθεί.

Γουστάρετε το μαύρο άσπρο έτσι;

ναι ου...άλλη δουλειά δεν είχαμε...

επειδή δεν μιλάμε αλλά κλάνουμε....εγώ πάω για διάβασμα... Smiley

ixic_

βαθειά...
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #17 on: April 04, 2008, 00:01:16 am »

kala ksekabala to kai ligo  Tongue

(btw symfwnw me guybrush)
xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

αλλάζοντας...

View Profile
« Reply #18 on: April 04, 2008, 00:27:54 am »

διαφωνείς σε κάτι;

αν με αντικρούεις με κάποιο τρόπο...εκτός από το να μου λες ότι το παίζω ξερόλας (είναι κι αυτό μια άμυνα)...να ξεκαβαλήσω...διαφορετικά έχει ωραίο αερα εδώ πάνω...

ixic_

εδιτ: μόλις τώρα διάβασα τη νέσσα και επαναδιατυπώνω...

έχεις κάτι να αντιπροτείνεις kati στα γενικά κι αόριστα που λέω και στα ειδικά και πολύ πετυχημένα που αναφέρει η νεσσα;

« Last Edit: April 04, 2008, 00:40:26 am by xristoforos_ » Logged

βαθειά...
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #19 on: April 04, 2008, 02:34:19 am »

Το ξεκαβάλα το και λίγο αναφερόταν στον τρόπο σου, και όχι στο περιεχόμενο αυτών που λές. Όταν απαξιώνεις έναν συνομιλητή που σου μιλάει ανθρώπινα και φυσιολογικά, και προσπαθεί να μιλήσει πολιτισμένα, όπως ο Guybrush, λέγοντας "τώρα δεν μιλάμε αλλά κλάνουμε", ε συγγνώμη αλλά έτσι δεν μπορώ να συζητήσω. Κανένα επιχείρημα δεν είδα περαιτέρω ούτε κι εσύ να είπες. Όσο με απαξιώνεις (σε δευτερο ενικό εννοώ τον οποιονδήποτε και όχι προφανώς εμένα), θα σε θεωρώ απλώς βλάκα, και θα αρνούμαι να συζητήσω μαζί σου (εγώ προσωπικά). Γιατί αυτό κατά κάποιο τρόπο είναι ο ορισμός της τσάμπα μαγκιάς. Προσπαθείς να πείσεις τον guybrush - και τον κάθε guybrush - για την θέση σου ενώ τα επιχειρήματά σου είναι του ίδιου μεγέθους και βεληνεκούς με τα δικά του, με εμφανώς βέβαια λιγότερη ευγένεια.

(btw παραπάνω σχολιάζω μια συγκεκριμένη νοοτροπία και όχι φυσικά εσένα προσωπικά, γνωριζόμαστε άλλωστε και ξέρεις την άποψη που έχω για σένα ως άτομο - αυτά για να φύγει το θέμα από το "επι προσωπικού").

Από κει και πέρα. Στο θέμα μας.

Το κείμενο του αλιάκμων εμπεριέχει αρκετές τρύπες, όπως σωστά παρατηρεί και η νέσσα παραπάνω - στο τελευταίο της πόστ. Δηλαδή με αυτό το κείμενο :

Quote from: Nessa NetMonster on April 03, 2008, 16:15:05 pm
Διάβασα ολόκληρο το κείμενο. Απορρίπτει:

1- Τη διαστολή του σύμπαντος
2- Το ενδεχόμενο θερμικού θανάτου του σύμπαντος
3- Τη μη αιτιοκρατική κίνηση των σωματιδίων
4- Την επίδραση του παρατηρητή στο παρατηρούμενο αντικείμενο, όταν πρόκειται για το μικρόκοσμο

Το 1 είναι μπαρούφα, έρχεται σε αντίθεση με τις παρατηρήσεις.

Το 2, το οποίο υποστηρίζουν επίσης οι Ένγκελς και Λένιν, επικεντρώνεται βασικά στο εύλογο ερώτημα "δηλαδή στην αρχή πώς δημιουργήθηκαν όλες αυτές οι μορφές ενέργειας και γιατί να μην είναι δυνατόν να ξαναδημιουργηθούν με τον ίδιο τρόπο;" το οποίο ακόμα προσπαθούμε να το απαντήσουμε - ωστόσο τότε που έζησαν ο Ένγκελς και ο Λένιν η ανθρώπινη σκέψη δεν είχε φτάσει ακόμα σε ιδέες όπως οι πολλαπλές διαστάσεις, που θα μπορούσαν να δώσουν άλλο νόημα στην έννοια της "εξωτερικής ώθησης". Στα όρια του δικού μας χωροχρόνου ίσως να μην είναι δυνατή η περαιτέρω "ώθηση", γιατί προέκυψε από την ίδια τη μη αναστρέψιμη δημιουργία του από ένα πολυδιάστατο μόρφωμα. Τελοσπάντων δεν τα ξέρω και τόσο καλά, αλλά υπάρχουν νέες ιδέες και υποθέσεις από εκείνη την εποχή - και σίγουρα πολύ περισσότερες πληροφορίες.

Το 3 φανερώνει μάλλον άγνοια για τη σύγχρονη φυσική. Το πιθανοκρατικό μοντέλο έχει αποδειχθεί ως το μόνο κατάλληλο για την κίνηση των στοιχειωδών σωματιδίων, άρα δε μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι κινούνται τυχαία ως προς οποιαδήποτε γνωστή παράμετρο - για οποιαδήποτε πρακτική εφαρμογή. Από εκεί και πέρα, οι δυνατές ερμηνείες αυτής της πραγματικότητας είναι πάρα πολλές, και έχω την εντύπωση ότι δεν έχει απορριφθεί (ακόμα;) το ενδεχόμενο τα υποατομικά σωματίδια να είναι απλά πάρα πολύ περίπλοκες ντετερμινιστικές μηχανές ως προς τη συμπεριφορά τους, με είσοδο κάτι που ακόμα δε βλέπουμε.

Το 4 φανερώνει μια σύγχυση ως προς το τι λέμε παρατήρηση - η οποία δημιουργείται εσκεμμένα από ιδεαλιστικούς-θρησκευτικούς κύκλους, αλλά δεν δικαιολογείται σε μια σοβαρή ανάλυση. Θα ψάξω να βρω πληροφορίες για ένα πείραμα για το οποίο είχα διαβάσει πριν χρόνια.

δεν έχω κάποιες διαφωνίες.

Αυτό που είπα είναι ότι η θεωρία του big bang είναι θεωρία - που σημαίνει υπόθεση βασισμένη σε ισχυρές ενδείξεις αλλά αναπόδεικτη. Αυτό. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Ναι, μπορείς να την αμφισβητήσεις, θέλει καλά επιχειρήματα βέβαια. όχι δεν είμαι πανέξυπνη ούτε φωστήρας για να μπορώ να την καταρριψω. Αλλά κάποιος επιστήμονας μπορεί να μπορέσει. Και δεν σημαίνει ότι επειδή σκεφτομαστε ότι μπορεί να καταρριφθεί ότι δεν λαμβανουμε - τόσο εμείς εδώ που συζητάμε όσο και η επιστημονική κοινότητα - σοβαρά υπ' 'οψιν τα όσα επιστημονικά συμπεράσματα βγαίνουν από αυτήν ή από τη μελέτη των επιστημόνων που την διατύπωσαν και την εξελισσουν σαν θεωρία.

Αυτά.

ΥΣ Για να επιστρέψω στο προσφιλές σας στυλάκι, μου τη σπάει ο τρόπος που μιλάτε
ΥΣ 2 Βουλίτσα, ζείς, εσύ μας οδηγείς

---------------Last post on this topic----------------------------------------------------------------------------------------------

« Last Edit: April 04, 2008, 02:36:44 am by pandora » Logged
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #20 on: April 04, 2008, 13:00:11 pm »

Κάτι που βασίζεται σε ισχυρές ενδείξεις αλλά είναι αναπόδεικτο λέγεται υπόθεση. Κάτι που έχει αποδειχθεί λέγεται θεωρία. Η Μεγάλη Έκρηξη ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.

Δε θα διαφωνήσω ότι μπορεί να χρειάζεται τελειοποίηση ως προς κάποιες λεπτομέρειες, αλλά το ότι το σύμπαν διαστέλλεται είναι γεγονός.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #21 on: April 04, 2008, 13:22:52 pm »

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=23852.new#new
xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

αλλάζοντας...

View Profile
« Reply #22 on: April 04, 2008, 13:25:19 pm »

Το ξεκαβάλα το και λίγο αναφερόταν στον τρόπο σου, και όχι στο περιεχόμενο αυτών που λές. Όταν απαξιώνεις έναν συνομιλητή που σου μιλάει ανθρώπινα και φυσιολογικά, και προσπαθεί να μιλήσει πολιτισμένα, όπως ο Guybrush, λέγοντας "τώρα δεν μιλάμε αλλά κλάνουμε", ε συγγνώμη αλλά έτσι δεν μπορώ να συζητήσω. Κανένα επιχείρημα δεν είδα περαιτέρω ούτε κι εσύ να είπες. Όσο με απαξιώνεις (σε δευτερο ενικό εννοώ τον οποιονδήποτε και όχι προφανώς εμένα), θα σε θεωρώ απλώς βλάκα, και θα αρνούμαι να συζητήσω μαζί σου (εγώ προσωπικά). Γιατί αυτό κατά κάποιο τρόπο είναι ο ορισμός της τσάμπα μαγκιάς. Προσπαθείς να πείσεις τον guybrush - και τον κάθε guybrush - για την θέση σου ενώ τα επιχειρήματά σου είναι του ίδιου μεγέθους και βεληνεκούς με τα δικά του, με εμφανώς βέβαια λιγότερη ευγένεια.

(btw παραπάνω σχολιάζω μια συγκεκριμένη νοοτροπία και όχι φυσικά εσένα προσωπικά, γνωριζόμαστε άλλωστε και ξέρεις την άποψη που έχω για σένα ως άτομο - αυτά για να φύγει το θέμα από το "επι προσωπικού").

κοίτα καλή μου....τα πράγματα είναι πολύ απλά....
όταν κάποιος λέει κάτι,,,,μετά εσύ του απαντάς κάτι ....
κι αυτός μετά λέει..."κοίτα, εγώ δεν υποστήριξα αυτό το κάτι...μπλα μπλα",,,

τότε ναι..δεν μιλάμε..κλάνουμε...(κι αυτό δεν αναφέρεται στις απόψεις, αλλά στον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η συζήτηση - σου ξέφυγε αυτό) και συγνώμη...αλλά εγώ απαξιώ να μιλήσω με κάποιον που δεν στηρίζει τις απόψεις του...και δεν παίρνω τίποτα πίσω..

όσο για το τι είπα και τι δεν είπα....και πόσο βάρος μπορεί να έχουν αυτά, ασχετώς με το πως λέχθηκαν...και το τι απαντήσεις πήρα σε αυτά που είπα....προφανώς διαφωνώ μαζί σου...αλλά δεν έχει νόημα...το αφήνω σε αυτόν που διαβάζει να κρίνει για τον ευατό του...δεν σε θεωρώ τιμητή της συζητήσης ούτε νοιώθω την ανάγκη να σου απαντήσω...

αυτά από εμένα...
κλείνω το offtopic από μεριάς μου...

ixic_
« Last Edit: April 04, 2008, 13:28:12 pm by xristoforos_ » Logged

βαθειά...
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #23 on: April 04, 2008, 13:36:29 pm »

Eπειδή η βλακεία όρια δεν έχει..

Σε προκαλώ να μου δείξεις ένα σημείο που πήρα κάτι πίσω.
Και πιο συγκεκριμένα, εάν, όπως διαστρεβλωτικά λες, υποστήριξα οποιαδήποτε άλλη κοσμολογική θεωρία ή ότι δε διαστέλλεται το σύμπαν.

Τα αστειάκια του στυλ "Ξέρεις καμία;", "σου λέει κάτι;" κτλ δε θα με πείσουν  Smiley

Η ανακούφιση της ...κλανιάς
xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

αλλάζοντας...

View Profile
« Reply #24 on: April 04, 2008, 14:30:05 pm »

Τα αστειάκια του στυλ "Ξέρεις καμία;", "σου λέει κάτι;" κτλ δε θα με πείσουν

άσχετo; ...γτπ...

Σε προκαλώ να μου δείξεις ένα σημείο που πήρα κάτι πίσω.

Και όμως. Βασίζεται στην αντίληψη πως κάποτε υπήρχε το "τίποτα-άπειρα μικρό". Αν η παραδοχή αυτή δεν είναι σωστή και το σύμπαν υπήρχε από "πάντα", όπως έχουν ισχυριστεί άλλες θεωρίες, τότε υπάρχει ζήτημα.

Δεν υποστήριξα ότι σύμπαν είναι στατικό, έχει αποδειχθεί πως δεν είναι

για να κάνουμε μια σύνοψη...
"αλλά αν η παραδοχή δεν είναι σωστή και το σύμπαν αποδειχθεί ότι υπήρχε απο "πάντα", όπως έχουν ισχυριστεί άλλες θεωρίες, που έχει αποδειχθεί πως δεν ισχύουν, τότε υπάρχει ζήτημα..."

Η ανακούφιση της ...κλανιάς

τουλάχιστον έχεις αυτογνωσία...Grin

ακολουθώντας τη συμβουλή του φίλου αλιάκμονα...αποχωρώ από το τόπικ...
έχεις δίκιο στάθη Smiley

ixic_

βαθειά...
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #25 on: April 04, 2008, 15:13:15 pm »

Να διαβάζεις καλύτερα λοιπόν τι γράφει (ή πέρδεται, κατ'εσένα) ο άλλος γιατί έχει υπάρξει και θεωρία που προσπαθεί να αποφύγει το σκόπελο της Μεγάλης Έκρηξης και να αναφέρεται παράλληλα σε διαστέλλον σύμπαν. Hoyle not included.

πριτς Wink

xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

αλλάζοντας...

View Profile
« Reply #26 on: April 04, 2008, 15:14:53 pm »

bonjour

ixic_

βαθειά...
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #27 on: April 04, 2008, 15:40:10 pm »

http://en.wikipedia.org/wiki/Big_bang

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #28 on: April 05, 2008, 13:32:29 pm »

Χριστόφορε διάβασα τα πόστ σου και καταλαβαίνω τον πόνο σου. Όπως επίσης διάβαζα τις δηλώσεις και τις δικές σου αλλά και τις υπόλοιπες το σκηνικό κάτι μου θύμισε, συγκεκριμένα ένα τόπικ σχετικά με το που βρίσκεται η αλήθεια πολύ πίσω στο χρόνο που λογικά δεν θα το είχε πάρει το μάτι σου. Αυτό που είχα γράψει τότε ταιριάζει απίστευτα, κατά τη γνώμη μου, και εδώ αλλά και σε πολλά ακόμη τόπικ που ανοίγονται τον τελευταίο καιρό. Στη θέση του Λιβάνου, Ισραήλ, εργατών προφανώς μπαίνουν διαφορετικές και πιο πρόσφατες έννοιες.

Quote from: Fenix
   Nομίζω ότι το θέμα του τόπικ είναι διαφορετικό. Ο Λίβανος και το Ισραήλ χρησιμοποιήθηκαν σαν παράδειγμα γιατί πολύ εύκολα γίνεται αντιληπτό πως δεν μπορεί κάποιος παρά να συμφωνήσει, ακόμα και αν η λογική του του του φωνάζει το αντίθετο, σε εξωφρενικές απόψεις αν αυτές απογυμνωθούν από στοιχεία, απομονωθούν από την ιστορία και την μνήμη των λαών αλλά και από την σωτήρια και υπό διωγμό κοινή λογική. Αρκεί να φορέσεις την μπέρτα του διαλλακτικού και τα μαγικά μποτάκια της διαφορετικής άποψης και μπορείς να πεις ότι θέλεις και να  υποστηρίξεις κάθε άποψη. Κάποιοι το κάνουν γιατί πιστεύουν ότι η αιρετικότητά τους είναι επιπέδου Αινστάιν όταν πρωτοδιατύπωσε την θεωρία του ή του Γαλιλαίου όταν με την σοφία και την στωικότητα της ιδιοφυίας του είπε "Και όμως γυρίζει" ενώ αποχωρούσε από την αίθουσα της ιεράς εξέτασης, άλλοι το κάνουν για να δοκιμάσουν την ικανότητά τους να υπερασπίζουν εξωφρενικές απόψεις, άλλοι επειδή είναι βλάκες και δεν καταλαβαίνουν τι λένε και άλλοι επειδή πραγματικά το εννοούν.

Κατά την γνώμη μου όλες οι πιο πάνω κατηγορίες ανθρώπων δεν προωθούν την καταννόηση κανενός κοινωνικού φαινομένου και δεν προσφέρουν τίποτα το διαφορετικό πέρα από την λογική του εξυπνάκια καφενόβιου (όπως είπε και ο abbis) και τις γνώσεις του ελληναρά μαιντανού πάνελ. Και εξηγώ, όταν υπάρχει ένα θέμα όπως του Λιβάνου που εξαφανίζεται από τον χάρτη και μάλιστα είναι η δεύτερη περίπτωση που συμβαίνει αυτό (οι πρώτοι είναι οι Παλαιστίνιοι), όταν εργάτες πεθαίνουν κατά εκατοντάδες, όταν ο φασισμός αναβιώνει δεν είσαι η άλλη άποψη η ουδέτερη και η πιο σφαιρικά ενημερωμένη όταν λές ότι φταίνε και οι Λιβανέζοι, οι εργάτες και ότι πρέπει να σεβόμαστε κάθε άποψη. Δεν είναι δυνατόν για να δώσω και ένα άλλο παράδειγμα να βλέπεις στο forum ένα θέμα για τον βιασμό μιάς κοπέλας και να ποστάρεις μια άποψη του στύλ "Ναι αλλά πολλές φορές και οι κοπέλες προκαλούν με το ντύσιμο και την συμπεριφορά τους και δεν λέω ότι φταίνε αλλά κάποιος που έχει μειωμένες αντιστάσεις δεν μπορεί μπλα μπλα".Δατυπώνεις μια ανόητη σεξιστική άποψη που προσβάλει και ταμπουρώνεσαι πίσω από το βλακώδες "πάντα φταίνε και οι δύο" όταν κάποιος σου την πέσει, ενώ στις 3 πρώτες περιπτώσεις η θέση σου είναι ακόμη χειρότερη καθώς απευθύνεσαι  σε πολύπλοκα και ευαίσθητα θέματα με την διαίσθηση,  την ενόραση και το τακτ νεαντερτάλιου.

Για μένα η μέση, η διαφορετική άποψη όπως την έχω δει να εκφράζεται εδώ δεν είναι αυτή που πιστεύουν οι εκφραστές της.Και για να τελειώσω, οι Λιβανέζοι ακόμα και αυτοί τις Χεζμπολάχ δεν φταίνε, οι εργατές δεν φταίνε και αν ήμουν υπουργός Δημόσιας Τάξης και σε πορεία της Χρυσής Αυγής έβλεπα μια σβάστικα ή έστω έναν ναζιστικό χαιρετισμό θα έδινα εντολή να τους έλιωναν στο ξύλο και στα δακρυγόνα.Αυτά.   

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

αλλάζοντας...

View Profile
« Reply #29 on: April 05, 2008, 14:02:55 pm »

"Nομίζω ότι το θέμα του τόπικ είναι διαφορετικό. Ο Λίβανος και το Ισραήλ χρησιμοποιήθηκαν σαν παράδειγμα γιατί πολύ εύκολα γίνεται αντιληπτό πως δεν μπορεί κάποιος παρά να συμφωνήσει, ακόμα και αν η λογική του του του φωνάζει το αντίθετο, σε εξωφρενικές απόψεις αν αυτές απογυμνωθούν από στοιχεία, απομονωθούν από την ιστορία και την μνήμη των λαών αλλά και από την σωτήρια και υπό διωγμό κοινή λογική. Αρκεί να φορέσεις την μπέρτα του διαλλακτικού και τα μαγικά μποτάκια της διαφορετικής άποψης και μπορείς να πεις ότι θέλεις και να  υποστηρίξεις κάθε άποψη. Κάποιοι το κάνουν γιατί πιστεύουν ότι η αιρετικότητά τους είναι επιπέδου Αινστάιν όταν πρωτοδιατύπωσε την θεωρία του ή του Γαλιλαίου όταν με την σοφία και την στωικότητα της ιδιοφυίας του είπε "Και όμως γυρίζει" ενώ αποχωρούσε από την αίθουσα της ιεράς εξέτασης, άλλοι το κάνουν για να δοκιμάσουν την ικανότητά τους να υπερασπίζουν εξωφρενικές απόψεις, άλλοι επειδή είναι βλάκες και δεν καταλαβαίνουν τι λένε και άλλοι επειδή πραγματικά το εννοούν."

χειρουργικά πετυχημένο!

bonjour

ixic_

βαθειά...
Pages: 1 [2] 3 Go Up Print
Jump to: