• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 02:08:15 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 02:08:15 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426704
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 24
Guests: 157
Total: 181
Joannapet
aplos paratiritis
melisste22
ioannisdamantis
Tsomp
aafroditi
Anton Pozov
teosimeon
Kazi
thomasdt
elias_farhood
Theislander
mimaki
Bit4Thought
tasos gourd
PolarBear
mitsos753905
Sanaia
Yamal
despinat
tinidou
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Περί συμμετοχής και έκφρασης των φοιτητών μέσα από τις συνελεύσεις
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 Go Down Print
Author Topic: Περί συμμετοχής και έκφρασης των φοιτητών μέσα από τις συνελεύσεις  (Read 3778 times)
vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
Re: Περί συμμετοχής και έκφρασης των φοιτητών μέσα από τις συνελεύσεις
« Reply #15 on: March 21, 2008, 17:09:21 pm »

Παναγιώτη ζωγραφίζεις.. Smiley

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
μπρος μου ό,τι κι αν τύχει.
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #16 on: March 21, 2008, 23:01:30 pm »

.... όπως πάντα  Wink

Αλιάκμων διαφωνούμε ακόμη κι όταν συμφωνούμε  Tongue
(πάλι σε καφέ θα τα πούμε μου φαίνεται).

Το ότι η παιδεία δεν αλλάζει τον κόσμο, είναι μπούρδα  8) (σόρυ, με όλο το θάρρος που σου έχω κ  μου έχεις)

ASDF_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Legalizacion

View Profile
« Reply #17 on: March 21, 2008, 23:28:32 pm »

Δεν είναι ότι  η παιδεία δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο
Το θέμα είναι οτι δεν πρόκειται να την αφείσουν ποτέ να παίξει αυτόν τον ρόλο

Περπατώ στο δάσος και ακούω Πέγκυ Ζήνα... λες να απολύομαι τον άλλο μήνα??!!!
aliakmwn
Guest
« Reply #18 on: March 21, 2008, 23:35:17 pm »

Quote from: pandora on March 21, 2008, 23:01:30 pm
Το ότι η παιδεία δεν αλλάζει τον κόσμο, είναι μπούρδα  8) (σόρυ, με όλο το θάρρος που σου έχω κ  μου έχεις)

Μπουρδα - ξεμπουρδα, δε βλεπω να μου απαντας κατι.

Το εκπαιδευτικο συστημα (η βασικοτερη συνιστωσα αυτου που λεμε "παιδεια") ειναι ενας μηχανισμος του κρατους.
Το κρατος ειναι το συνολο των επισημων μηχανισμων που θεσμοθετει η εκαστοτε αρχουσα ταξη για να συντηρησει την εξουσια της.
Η παιδεια ειναι οργανο στα χερια της αρχουσας ταξης.
Συνεπως, εαν η αλλαγη του κοσμου συνεπαγεται αμφισβητηση της εξουσιας της αστικης ταξης (αρχουσα ταξη στον καπιταλισμο) τοτε θελει μυαλο 3-χρονου για να καταλαβει κανεις οτι το εκπαιδευτικο συστημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να κινηθει ποτε προς αυτην την κατευθυνση.

Τα ενδεχομενα ψευτοδιανοουμενιστικα πυροτεχνηματα περι παιδειας ως προσωπικη υποθεση του καθενος που χωνουν μεσα ζητηματα κουλτουρας, πολιτισμου και αλλα παρομοια συνιστουν αποπροσανατολισμο. (Οσο κι αν λατρευω το Μαλαμα, θεωρω οτι δεν μπορει καποιος να αλλαξει τον κοσμο μονο ακουγοντας τον. Ομοιως και για αλλους καλλιτεχνες, ολων των τεχνων.)

Τρανο παραδειγμα: Οσο σημαντικη κι αν ειναι η ανακυκλωση των απορριματων για τα νοικοκυρια, εαν δεν σταματησουν οι βιομηχανιες να ξεσκιζουν το περιβαλλον στην προσπαθεια των εργοστασιαρχων να μεγιστοποιησουν το κερδος τους, το προβλημα της ριπανσης του περιβαλλοντος δεν προκειται να βρει λυση. Δε λεω, καλο και σημαντικο πραγμα η ανακυκλωση, αλλα ο τροπος με τον οποιο προωθειται ως "η απολυτη λυση" ειναι σταχτη στα ματια των μαζων.

Η παιδεια θα μπορει να αλλαξει τον κοσμο, οταν υπευθυνοι για το περιεχομενο της θα γινουν οι ιδιοι οι λαοι. Και στο υπαρχον κοινωνικοοικονομικο συστημα αυτο δεν μπορει να συμβει.
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #19 on: March 22, 2008, 00:20:30 am »

Quote from: aliakmwn on March 21, 2008, 23:35:17 pm
Quote from: pandora on March 21, 2008, 23:01:30 pm

Μπουρδα - ξεμπουρδα, δε βλεπω να μου απαντας κατι.

Είναι μπούρδα γιατί είναι μπούρδα. Τελεία. Tongue
Η γνώση, οι επιστήμες, οι τέχνες κτλ έχουν πάει τον κόσμο έτη φωτός μπροστά.
Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω επ' αυτού, είναι αυταπόδεικτο.
Όλα τα παραπάνω προσπαθείς να προσεγγίσεις όταν μορφώνεσαι, και όχι απαραιτήτως στο σχολείο ή από το κράτος.

Τα παρακάτω είναι ολόδικά σου συμπεράσματα από 1 φράση που είπα, και πολύ, μα πάρα πολύ μακριά από αυτό που έχω στο μυαλό μου.
Δεν σκέφτομαι ασπρόμαυρα. Και ναι οι κατακτήσεις και οι αγώνες ενός λαού αναγκάζουν ώς ένα βαθμό και το κακό αστικό κράτος να βελτιώσει - λίγο -  κάποια πράγματα.( ένα παράδειγμα : Πρό μεταπολίτευσης, τα βιβλία ιστορίας των σχολείων απέκρυπταν γεγονότα της ελληνικής ιστορίας όπως οι εμφύλιοι πόλεμοι που έγιναν στην Ελλάδα)

υς Δεν θα συνεχίσω τα οφφ - τόπικ, αφενός γιατί θα χαλασουμε το τόπικ, αφετέρου γιατί λέμε ό,τι να ναι.

aliakmwn
Guest
« Reply #20 on: March 22, 2008, 00:47:49 am »

Quote from: pandora on March 22, 2008, 00:20:30 am
υς Δεν θα συνεχίσω τα οφφ - τόπικ, αφενός γιατί θα χαλασουμε το τόπικ, αφετέρου γιατί λέμε ό,τι να ναι.

Το μονοπατι στο οποιο κατεληξε η συζητηση ειναι 100% εντος θεματος, μια και το θεμα μας ειναι το προβλημα μας να αντιληφθουμε και να κατανοησουμε εννοιες, και να συνδιαλεχθουμε πανω σε μια κοινη βαση. Κοινως το οτι απλα λεμε μαλακιτσες για να περναει η ωρα. Τραγικη ειρωνεια σ' ολο της το μεγαλειο.
Οταν δεν μπορουμε να βαλουμε σε ταξη 2-3 βασικα πραγματακια, για να πατησουμε επανω και να ξεκινησουμε μια κουβεντα με σκοπο να καταληξουμε καπου, τοτε δεν εχει νοημα να διαπραγματευομαστε ζητηματα Προγραμματος Σπουδων.
Και σε ολα τα παραπανω που γραφτηκαν, περι εκδηλωσεων-ημεριδων που δεν κατεληξαν πουθενα, περι απογοητευσης για τα συλλογικα οργανα και απομακρυνσης των πολλων, η βαση ειναι αυτη: Η ανικανοτητα μας να συζητησουμε λογικα, η απογειωση μας απο αυτο που λεγεται "πραγματικοτητα".

Να μην ξεχασουμε και τον υφερποντα ασυναισθητο(?) φασισμο, στα λογια ολων αυτων που τα βαζουν γενικα κι αοριστα με τους "οργανωμενους" συμφοιτητες τους. Τι θελουν να μας πουν, οτι οι οργανωμενοι σε παραταξεις και κομματα ειναι πιο δυνατοι? Hellooooooo αυτος ειναι ο στοχος, γι' αυτο υπαρχουν οι συλλογικοτητες, για να μοιραζεται η εμπειρια και η γνωση σε ολους οσους συμμετεχουν, για να γινει η δυναμη των πολλων δυναμη του ενος, για να ξεφυγει ο καθενας απο το θερμοκηπιο της φαντασιας του και να συν-λογιστει με αλλους ανθρωπους. Το προβλημα ποιο ειναι? Οτι οι οργανωμενοι ειναι "πιο ισχυροι" (ως συνδικαλιστες) απο τους "αυτονομους"? Μα αυτος ειναι ο στοχος τους! Ο στοχος ολων! Η προοδος μεσω της συλλογικοτητας! Οπως αυτος που παει στο σχολειο ειναι πιο προχωρημενος, πιο δυνατος απ' αυτον που δεν παει, ετσι γινεται και στην πολιτικη!
(Που, παρεμπιπτοντως, γνωριζω συναδελφους που ποτε δεν ανηκαν σε καμια παραταξη ή κομμα, κι ομως μια χαρα τα καταφερνουν και λενε την αποψη τους στα οργανα, και επηρεαζουν και σε πολυ μεγαλο βαθμο... Αυτο κατι λεει, ετσι δεν ειναι?)

Καταλαβαινεις τι προσπαθω να σου πω με ολα τα -φαινομενικως ασχετα- παραπανω?

Το αφηνω ομως αυτο και επανερχομαι:

Προφανως φρασεις οπως αυτη:

Είναι μπούρδα γιατί είναι μπούρδα. Τελεία.

...τις παιρνουμε στην πλακα μεταξυ μας, μια και γνωριζομαστε και ξερουμε οτι δεν εχει σκοπο ο ενας να προσβαλει τον αλλο, αλλα αυτο δεν σημαινει πως ειναι λιγοτερο δογματικη, αστηρικτη και αποτελεσμα εγωκεντρικης-εγωπαθους σκεψης και στρεβλης αντιληψης.

Πετωντας ενα "αυταποδεικτο" στην ουσια αποχωρεις απο την κουβεντα. Ειναι σαν το "αυταποδεικτο" που παρουσιαζει π.χ. ο gepeltek, οταν μας λεει οτι "ο ανθρωπος ειναι κακος και ανταγωνιστικος απο τη φυση του, αρα ο καπιταλισμος ειναι το μονο συστημα που μπορει να εχει". Ε, οκ, αν το βαφτιζεις αυταποδεικτο προφανως δεν παμε καπου. Μεινε με την αποψαρα σου.

Με τετοιους ορους λυπαμαι αλλα δεν μπορω να συζητησω.
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #21 on: March 22, 2008, 01:26:42 am »

Το προβληματικό σ'αυτό που είπε ο ngine δεν είναι ότι δεν ισχύει. Ισχύει αυτό που λέει, όντως η παιδεία αλλάζει τον κόσμο. Το προβληματικό είναι ότι το θέτει σε αντιπαράθεση με την πολιτική δράση (αν κατάλαβα καλά, γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν πολυκατάλαβα τι ήθελε να πει). Άλλο η πολιτική σκέψη, μόρφωση και δράση και άλλο η επιστημονική σκέψη, γνώση και εφαρμογή. Σε άλλο ταμπλό παίζει το καθένα (αν και υπάρχει πάντα αλληλεξάρτηση σε ένα βαθμό). Και προφανώς αν η ανθρωπότητα ασχολούνταν μόνο με το ένα δε θα υπήρχε σχεδόν καμία πρόοδος.

Θα μου πεις, δε μπορεί κανείς να είναι άριστος και στα δύο. Δεκτόν. Αλλά δε νομίζω ότι εδώ συζητάμε αυτό.

Τα παρακάτω είναι ολόδικά σου συμπεράσματα από 1 φράση που είπα, και πολύ, μα πάρα πολύ μακριά από αυτό που έχω στο μυαλό μου.

Ε κλασικά, έχει μάθει να απαντάει με ένα συγκεκριμένο τρόπο σε ένα συγκεκριμένο επιχείρημα, και από εκεί και πέρα απαντάει το ίδιο σε οποιοδήποτε επιχείρημα μοιάζει με εκείνο που ήξερε... ουσιαστικά απαντάει στο "η παιδεία από μόνη της θα λύσει όλα ανεξαιρέτως τα προβλήματα". Ε χαρήκαμε, προφανώς η παιδεία μόνη της δε μπορεί να λύσει όλα μας τα προβλήματα. Ούτε ο κομμουνισμός από μόνος του θα μπορέσει!

"Δογματική" δεν είναι η άποψη της pandora. Δογματικό είναι να λέει κανείς ότι "η παιδεία από μόνη της δε μπορεί να επιφέρει πρόοδο της ανθρωπότητας". Φυσικά και μπορεί, και το έχει κάνει - παρά τις υφιστάμενες ανισότητες, υπάρχουν επιτεύγματα της τεχνολογίας και της ιατρικής που είναι πλέον προσιτά στον πολύ κόσμο, ακριβώς επειδή πλέον φτιάχνονται ευκολότερα, και η θέση μας έχει βελτιωθεί από πολλές απόψεις χάρη σ'αυτά. Ακόμα κι αν τα πάρεις χώρια από τις κοινωνικές κατακτήσεις. Φυσικά για τη γενικότερη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου μας ευθύνεται ένας συνδυασμός, μια συγκυρία κοινωνικών αγώνων και βελτίωσης της τεχνολογίας.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
pmousoul
Guest
« Reply #22 on: March 22, 2008, 02:07:12 am »

Quote from: Nessa NetMonster on March 22, 2008, 01:26:42 am
Το προβληματικό σ'αυτό που είπε ο ngine δεν είναι ότι δεν ισχύει. Ισχύει αυτό που λέει, όντως η παιδεία αλλάζει τον κόσμο. Το προβληματικό είναι ότι το θέτει σε αντιπαράθεση με την πολιτική δράση (αν κατάλαβα καλά, γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν πολυκατάλαβα τι ήθελε να πει). Άλλο η πολιτική σκέψη, μόρφωση και δράση και άλλο η επιστημονική σκέψη, γνώση και εφαρμογή. Σε άλλο ταμπλό παίζει το καθένα (αν και υπάρχει πάντα αλληλεξάρτηση σε ένα βαθμό). Και προφανώς αν η ανθρωπότητα ασχολούνταν μόνο με το ένα δε θα υπήρχε σχεδόν καμία πρόοδος.

Αυτό ακριβώς! Από πολιτική σκέψη καλά τα πάμε... αλλά είναι αρκετό?
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #23 on: March 22, 2008, 14:19:05 pm »

Όχι, αλλά αυτό πώς συνδέεται με τις συνελεύσεις;

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
pmousoul
Guest
« Reply #24 on: March 23, 2008, 04:24:45 am »

Quote from: Nessa NetMonster on March 22, 2008, 14:19:05 pm
Όχι, αλλά αυτό πώς συνδέεται με τις συνελεύσεις;

Πρέπει να βγούμε από τα καλούπια και τους ξύλινους λόγους... ελάχιστη επιστημονική σκέψη (όπως το διατυπώνεις, βρε Νέσσα) πιστεύω πως θα βοηθήσει πολύ...

Υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις, αλλά μετά από ένα κατεβατό ή μια πολύωρη ανούσια κομματική/παραταξιακή αντιπαράθεση-ξεκατίνιασμα, οι εξαιρέσεις μοιάζουν σαν να μην υπήρξαν ποτέ...

Έτσι το τοπίο αλλάζει και αντί σε συνέλευση νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε γήπεδο, πολύς κόσμος κουράζεται και φεύγει  (βέβαια υπάρχουν πάντα κάποιοι φίλαθλοι στην κερκίδα Tongue) και εν τέλει η συνέλευση χάνει το νόημά της.

Υ.Γ. : Αποχωρώ κι εγώ από το τόπικ...
vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
« Reply #25 on: March 23, 2008, 05:01:49 am »

δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
μπρος μου ό,τι κι αν τύχει.
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
aliakmwn
Guest
« Reply #26 on: March 23, 2008, 11:16:14 am »

Quote from: ngine13 on March 23, 2008, 04:24:45 am
Πρέπει να βγούμε από τα καλούπια και τους ξύλινους λόγους... ελάχιστη επιστημονική σκέψη (όπως το διατυπώνεις, βρε Νέσσα) πιστεύω πως θα βοηθήσει πολύ...

Δεν υπαρχει πιο "ξυλινος λογος" απο τον επιστημονικο.
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #27 on: March 23, 2008, 12:39:56 pm »

Επιστημονική σκέψη λέει ο άνθρωπος, όχι επιστημονικός λόγος. Άλλο "σκέφτομαι επιστημονικά" και άλλο "χρησιμοποιώ επιστημονικούς όρους".

@ngine: Αυτό είναι μάλλον θέμα γενικότερης κουλτούρας... εννοείς μάλλον να χρησιμοποιούνται περισσότερο τα ορθολογικά επιχειρήματα (που πείθουν κιόλας) παρά το "κήρυγμα" που ακούμε πολλές φορές (που στοχεύει στον εντυπωσιασμό). Ως μαρξίστρια φυσικά συμφωνώ απόλυτα με μια τέτοια τοποθέτηση.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #28 on: March 23, 2008, 18:23:54 pm »

Αυτό που λέει ο ngine είναι πλήρως σωστό.
Δυστυχώς αυτό που λείπει τις περισσότερες φορές από τις συνελεύσεις, τις απόψεις και την συμπεριφορά μας ως φοιτητές είναι η κοινή λογική...

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #29 on: March 25, 2008, 01:17:26 am »

Δυστυχώς... η κοινή λογική είναι που θριαμβεύει... Αυτό είναι το αυταπόδεικτο. Η απλή λογική είναι αυτή που λείπει.

Πανδώρα, δεν είναι αυταπόδεικτο αυτό που λες. Είναι σχεδόν σοφιστία. Και εγώ σου λέω ότι η καλοσύνη σώζει το κόσμο και αυτό είναι αυταπόδεικτο Tongue

Αυτό που πραγματικά μπορεί να αλλάξει τον κόσμο είναι η συμπεριφορά μας. Η συμπεριφορά μας και η δράση μας, όταν πια συνειδητοποίησουμε ότι για να γίνει καλύτερος ο κόσμος στον οποίο ζούμε, πρέπει να προσπαθήσουμε ουσιαστικά, και όχι να κοιτάμε να προσαρμοστούμε για να σώσουμε το τομάρι μας.

Ποιοι θα αντιμετωπίσουν τα όργανα πίεσης και εκμετάλλευσης της κοινωνίας (πχ εξουσία)?
Αυτοί που δεν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν 30 κνίτες σε μια συνέλευση? Ας γελάσω! χο χο χο.

Καλά κάνουν οι οργανωμένοι και μονοπωλούν τις συνελεύσεις, αφού έμπρακτα για αυτές, μόνο αυτοί νοιάζονται. Οι υπόλοιποι είναι μια ομάδα ανθρώπων που στο μόνο που συμφωνούν προφανώς είναι ότι δεν αντέχουν τους οργανωμένους. Α! και σε κάτι άλλο... ότι δεν αντέχουν να εκτεθούν.. να προσπαθήσουν πραγματικά.

Αλλά αυτά προφανώς είναι τα σκληρά λόγια. Είναι πολλά τα άτομα στην σχολή, που δεν χρειάστηκαν να οργανωθούν για να κινητοποιήσουν κόσμο, για να κουνήσουν κάποιες αραχνιασμένες καταστάσεις.

Αν πιστεύεται όντως ότι η συνέλευση κυριαρχείται λανθασμένα από τις παρατάξεις, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΤΗΝ!

Αμάν πια με τις σιωπηλές πλειοψηφίες.

Αλιάκμων συμφωνώ στα περισσότερα που γράφεις στο διαχωρισμένο πια τόπικ, αλλά πάψε να κάνεις τον αυτιστικό... καταντά κουραστικό Tongue

Η συλλογική πρωτοβουλία, όταν εναντιώνεται στο κεφάλαιο και στη λογική του κέρδους, είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Αν σε όλους τους τομείς, μπορούσε να ανορθωθεί ένα παράστημα αντίστοιχο αυτό της κοινότητας που ανέδειξε τα linux, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα και σαφώς πιο ελπιδοφόρα*.

Αλλά για σένα αυτά μπορεί να είναι ρεφορμιστικά Tongue

*προφανώς δε μπορεί να αναπαραχθεί το φαγητό, με την ευκολία που μπορεί να αναπαραχθούν τα bitάκια των linux αλλά η τακτική παραμένει ίδια.

byeeee
Pages: 1 [2] 3 Go Up Print
Jump to: