• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 19:00:58 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 19:00:58 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[Today at 18:46:08]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 18:42:40]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[Today at 16:25:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[Today at 06:43:15]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[Today at 00:50:23]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 13, 2025, 14:43:58 pm]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9956
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426658
Total Topics: 31711
Online Today: 213
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 78
Guests: 109
Total: 187
Vasilikikr
miltan8
babistso
AngelosAthanasiou
DimiTout
kst
Stelios Leivas
johnnypap
petralexiou
Marihouan820
ggalamat
whatdoesthefoxsay
elena_k
Spyridon01101
IoannisMich
Spyros.kleanthous
apostchris
dimitris585
theofr
thanoswyd
George_RT
Aris★
chatzikys
kourkou
Yamal
Fotis Roukoutakis
kraxtopoulos
George15
alex_g
diesel
DimKaratzas
Kpavlaras
chrisdardas
nmpampal
Mr Watson
kkuro123
Kv
Thanasis_pap
MrEagle
LelisNiko
nikpapoutsi
soph553
_Trob
thomasss
AcDimitri
chaniotism
aachmet
itsikou
mgrivab
taniakrg
dseid
mimi4426
bit11
mara.mlch
GeorgeChri
Nikos_313
kapas
mihanologos
freedom
RedSkyline
tzortzis
charalampos
Haralampos
anmata
Giorgosap
jimalexoud
Billyskotsikas
athena_apo
dim13
sofoklhs_pizza
efthmakr
asimeniacha
tzesi
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα > Συγκοινωνίες και Μέσα Μεταφοράς (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Σε πορεία "εκτροχιασμού" ο ΟΣΕ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 Go Down Print
Author Topic: Σε πορεία "εκτροχιασμού" ο ΟΣΕ  (Read 10856 times)
Inquirer
Guest
Re: Έλεος με τα νεα φορολογικά μέτρα
« Reply #15 on: September 08, 2008, 17:42:44 pm »

αμα πάς με το αμάξι σου θα είναι ακόμα πιο φθηνά Wink
nbourgis
Guest
« Reply #16 on: September 08, 2008, 17:47:49 pm »

Μια συγκριση εκανα Αποστολε.
Μη νομιζει και κανενας οτι στην Αγγλια κυκλοφορουν με καρβουνιαρη.λολ.

Ναι με αμαξι να πατε

10 lt/100 km*1.1 €/lt *1000 km + Καμια 30αρα € διοδια πηγαινελα + Εσωτερικη μετακινηση

Συμφερει ρε μαγκες - Aρχιστε να σπρωχνετε. Grin
« Last Edit: September 08, 2008, 17:52:27 pm by nbourgis » Logged
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #17 on: September 08, 2008, 18:17:54 pm »

Quote from: apostolos1986 on September 08, 2008, 17:33:14 pm
Cheesy Cheesy

ε το ιντερσιτι εινια πολύ ακριβό....αν έχεις προγραμματίσει νωρίς το ταξίδι για αθήνα..συμφέρει αεροπλάνο...θα σου βγει 120 ευρώ...
μπα με το ΙΕ πιο γρήγορα θα φτάσεις.
Βαλε μια ώρα νωρίτερα στο αεροδρόμιο,
βάλε και καμιά καθυστέρηση,
μετά να περιμένεις τον προαστιακό κάνα μισάωρο...
για να μη βάλουμε και την περίπτωση να χάσεις καμιά βαλίτσα

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #18 on: September 08, 2008, 18:42:33 pm »

Σιγα ρε παιδια , μη τον υποτιμάτε και πολύ τον καρβουνιάρη.

Επειδη εχω ανεβοκατέβει με τα πάντα 4 χρονια τωρα πλην αεροπλάνου: ο καρβουνιαρης και το λεωφορείο κανουν τον ίδιο χρονο , 6 ωρες Αθηνα-Θεσσαλονικη. Με το αυτοκίνητο συνήθως γλίτωνα μια ώρα (τα Τεμπη και ο Μαλιακος σε καθυστερουν αρκετα). Το ΙC κάνει 4 ωρες.Κατα την αποψή μου δε συμφέρει να δώσω 30Ε για να γλιτώσω 2 ωρες.

ΥΓ α και κατι αλλο ... ο "καρβουνιαρης" δε λέγεται καρβουνιαρης επειδη έχει χαλια μηχανη, απλα κανει πολλες στάσεις. Κατα τ αλλα το ιδιο τραίνο με το ΙC
« Last Edit: September 08, 2008, 18:47:14 pm by Karaμazoβ » Logged

Kritikos
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

η λεβεντομάνα

View Profile
« Reply #19 on: September 08, 2008, 19:04:49 pm »

Quote from: Karaμazoβ on September 08, 2008, 17:15:18 pm

Οσο σκέφτομαι οτι στην Αγγλία πλήρώνουν 40Ε το τραίνο και μεις 11Ε, τρεμω γιατι μας περιμένει...Βεβαια το εισόδημα αυτών δε συγκρίνεται με το δικό μας.

Στο 1ο ετος ανέβαινα Θεσσαλονικη με 14Ε. Τωρα με την υποβάθμιση του ΟΣΕ και τις "πλάτες" στα ΚΤΕΛ ΑΕ, δρομολόγια κόπηκαν (φετος μονο 3 απλα τραίναι για Θεσσαλονίκη-Αθήνα, ενω παλιά ηταν 6) και γραμμες παραμένουν κλειστες εφ αορίστου με αποτέλεσμα να θησαυρίζουν τα τοπικα ΚΤΕΛ (οι γραμμες στην Πελοπόννησο οπως Αργος-Αθηνα και Τριπολη - Κορινθος ειναι κλειστές εδώ και 3+ χρόνια).

ναι απλά ο Άγγλος δεν έχει μονή σιδηροδρομική γραμμή, έχει διπλή! και όυτε περιμένει με τις ώρες στους σταθμούς και στις ράγες μέχρι να απελευθερωθεί η γραμμή... άσε που μόνο σταθμοί δεν είναι αυτόι που έχουμε, πάνε δες στη Γερμανία τους σιδηροδρομικούς σταθμούς λόγω χάρη της Βρέμης. όσο για την ασφάλεια στην διαδρομή... εδώ 27 βαγγόνια χάσανε και δεν το πήραν χαμπάρι.  Shocked

και με τις περικοπές τοων "φτηνών" δρομολογίων σε 3 είναι απαράδεκτο όπως επίσης και τα κλειστά δρομολόγια στη Πελλοπόνησο.

στη Γερμανία με τη παροχή του σιδηρόδρομου στους ιδιώτες οι τιμές αυξήθηκαν ραγδαία, πολλά δρομολόγια καταργήθηκαν, το προσωπικό μειώθηκε..
ένα παράδειγμα: αν εκδόσεις το εισητήριο μέσω ηλεκτρ. εκδοτηρίου (δηλ. χωρίς τη μεσολάβηση υπαλλήλου) πληρώνεις το κόμιστρο στην κανονική του τιμή, εάν πας να το πάρεις από το εκδοτήριο πληρώνεις 10 ευρώ την εξυπηρέτηση

πάντως αν θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τον ΟΣΕ είναι σε καλό δρόμο. Μπράβο!

κάπου είχα ακούσει ότι θα είμαστε η πρώτη μεταπολεμική γενιά που θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς της.. λέτε;

« Last Edit: September 08, 2008, 19:07:28 pm by Kritikos » Logged
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
Re: Σε πορεία "εκτροχιασμού" ο ΟΣΕ
« Reply #20 on: September 08, 2008, 19:30:29 pm »

Quote from: Kritikos on September 08, 2008, 19:04:49 pm

στη Γερμανία με τη παροχή του σιδηρόδρομου στους ιδιώτες οι τιμές αυξήθηκαν ραγδαία, πολλά δρομολόγια καταργήθηκαν, το προσωπικό μειώθηκε..
ένα παράδειγμα: αν εκδόσεις το εισητήριο μέσω ηλεκτρ. εκδοτηρίου (δηλ. χωρίς τη μεσολάβηση υπαλλήλου) πληρώνεις το κόμιστρο στην κανονική του τιμή, εάν πας να το πάρεις από το εκδοτήριο πληρώνεις 10 ευρώ την εξυπηρέτηση

απ'οσο βλεπω εδω η Deutsche Bahn ειναι δημόσια αυτή τη στιγμή,παρόλο που σκοπεύουν να την διιωτικοποιήσουν,θέμα που συζητιέται πολύ ακόμα.
και αυτο με το προσωπικό εντάξει,όχι και 10 ευρώ....2 ευρώ στη χειρότερη έχω πληρώσει,ενώ υπάρχει και περίπτωση να μην πληρώσεις διαφορά.....
όσο για τα δρομολόγια γνώμη μου είναι ότι είναι αρκετά και εξυπηρετικά....αλλά παραμένουν υπερβολικά ακριβά,τα γρηγορα τρένα,όπως κι εδώ,δε συμφερουν,προτιμάς αεροπλάνο.
και επιπλέον έχουν σχεδόν μονοπώλιο στις μετακινήσεις,το δίκτυο λεωφορείων στη γερμανία είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο...

tu/e
nad
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #21 on: September 08, 2008, 20:01:54 pm »

Το θέμα του ΟΣΕ είναι καλά μελετημένο. Όπως καλά μελετημένη είναι και η εθελούσια που ετοιμάζουν. Πάνω κάτω όλοι οι οδηγοί του ΟΣΕ έχουν την ίδια ηλικία, οπότε μόλις γίνει η εθελούσια θα την κάνουν με ελαφρά. Ο ΟΣΕ θα μείνει χωρίς οδηγούς, θα προσλάβει νέους δίνοντάς τους το βασικό μισθό, δε θα ξοδέψει δεκάρα να τους εκπαιδεύσει, και τότε να δείτε δυστηχήματα...

Γιατί να λέμε βίαια τα νερά ενός ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;
Μπ. Μπρεχτ

Μπορεί και να 'χω τρελαθεί
ο ίσκιος σου μ' ακολουθεί
Κυλά στις στέγες το γέλιο σου
σαν πρωινή βροχή και λιώνει την ψυχή...

Τόσες χιλιάδες αστέρια εκεί πάνω
κι εγώ μοναχή μου στη γη
ούτε που ξέρω πού είμαι, τι κάνω
και τι με κρατάει στη ζωή.

Σ' έχασα και γύρω πια νυχτώνει
Σ' έχασα κι η πόλη είναι σκληρή
Αγάπη μου, χαρά μου μόνη κι αληθινή...
kapnias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #22 on: September 08, 2008, 20:53:16 pm »

Quote from: Καλλισθένης on March 11, 2008, 17:18:39 pm
...οπότε το μόνο που έμεινε, είναι να αρχίσουν να φωνάζουν οι "αγανακτισμένοι πολίτες" (χέρι-χέρι με τους νεολιμπεραλ μπλόγκερς), ότι πρέπει επιτέλους να αναλάβει τον ΟΣΕ κάποιος ιδιώτης για να εξυγιανθεί.

Άλλη μια υπηρεσία που την απαξιώσαμε στα μάτια όλων για να την ξεπουλήσουμε όσο όσο.
Άλλη μια φορά βλέπουμε το ίδιο σενάριο με άλλους πρωταγωνιστές.

Συμφωνω απολυτα!!!! Αυτη ειναι η παγια τακτικη του ξεπουληματος των μεγαλων κρατικων επιχειρησεων!!!(ΟΤΕ ΔΕΗ ΟΣΕ κ.τ.λ) Στην αρχη επειδη χρειαζονται τεραστια κονδυλια,που κανεις ιδιωτης δεν εχει, τις κανει το κρατος.Εν τω μεταξυ ο ελληνικος λαος τις εχει χιλιοπληρωσει μεσο των φορων κ των κομιστρων και στο τελος τις "χαριζουν" σε ιδιωτες για να βγαλουν κ αυτοι το κατι τις. Επειδη ομως ο ΟΣΕ π.χ. κ μονο για την συντηρηση εχει παρα πολλα εξοδα(χασουρα για τον ιδιωτη ιδιοκτητη δηλαδη) τι κανει κοβει πρωσωπικο, αυξανει τιμες,μειωνει δρομολογια και παει λεγοντας. Κ πληρωνε λαουτζικο το τρενο που αμα ανεβεις μπορει να σε σκωτοσει κιολας.
kORTAS
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Jijikas

View Profile
« Reply #23 on: September 08, 2008, 21:54:52 pm »

Για να κάνω λίγο και το συνήγορο του διαβόλου...

ΟΚ όλα με τις καθυστερήσεις και τα ατυχήματα κτλ. Με τους υπαλήλους του ΟΣΕ είστε ικανοποιημένοι;
Είναι αμόρφωτοι, αγενείς, εξυπνάκηδες και τεμπέληδες!-Πλην κάποιων εξαιρέσεων πάντα. Κάνουν ότι τους τους καπνίσει και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, ο επιβάτης δεν μπορεί να βρει το δίκιο του, εκτός κι αν αρχίσει τις μηνύσεις.

Άπειρες φορές έχουν αρνηθεί να μου βγάλουν εισητήριο γιατί βαριόταν με τη δικαιολογία ότι δήθεν τα τρένα ήταν γεμάτα. Βέβαια εγώ τηλεφωνούσα στο 1110 και μάθαινα ότι υπάρχουν πάνω από 100 θέσεις. Μία φορά μάλιστα μία υπάληλος επινόησε μια απεργία για να μην με εξυπηρετήσει. Και όταν πήγα στις πληροφορίες να ρωτήσω για την απεργία με κοίταξαν και μου είπαν "Ποια απεργία;;;;;;"
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #24 on: September 08, 2008, 22:01:45 pm »

Quote from: kORTAS on September 08, 2008, 21:54:52 pm

ΟΚ όλα με τις καθυστερήσεις και τα ατυχήματα κτλ. Με τους υπαλήλους του ΟΣΕ είστε ικανοποιημένοι;
Είναι αμόρφωτοι, αγενείς, εξυπνάκηδες και τεμπέληδες!-Πλην κάποιων εξαιρέσεων πάντα. Κάνουν ότι τους τους καπνίσει και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, ο επιβάτης δεν μπορεί να βρει το δίκιο του, εκτός κι αν αρχίσει τις μηνύσεις.

Άπειρες φορές έχουν αρνηθεί να μου βγάλουν εισητήριο γιατί βαριόταν με τη δικαιολογία ότι δήθεν τα τρένα ήταν γεμάτα. Βέβαια εγώ τηλεφωνούσα στο 1110 και μάθαινα ότι υπάρχουν πάνω από 100 θέσεις. Μία φορά μάλιστα μία υπάληλος επινόησε μια απεργία για να μην με εξυπηρετήσει. Και όταν πήγα στις πληροφορίες να ρωτήσω για την απεργία με κοίταξαν και μου είπαν "Ποια απεργία;;;;;;"

Κώστα , ο ΟΣΕ δεν ειναι ο καλύτερος οργανισμός του κόσμου, το ξέρουμε όλοι αυτο. Η απαντηση όμως ειναι να αφήσουμε τον ΟΣΕ στην τύχη του να μαραζώσει και να ξεπουληθεί?? Οικονομικά θα ναι βαρύ για μας, ήδη το βιώνουμε δλδ...

kapnias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #25 on: September 08, 2008, 22:13:20 pm »

Quote from: Karaμazoβ on September 08, 2008, 22:01:45 pm
Quote from: kORTAS on September 08, 2008, 21:54:52 pm

Κώστα , ο ΟΣΕ δεν ειναι ο καλύτερος οργανισμός του κόσμου, το ξέρουμε όλοι αυτο. Η απαντηση όμως ειναι να αφήσουμε τον ΟΣΕ στην τύχη του να μαραζώσει και να ξεπουληθεί?? Οικονομικά θα ναι βαρύ για μας, ήδη το βιώνουμε δλδ...

Ρε τι λεμε τωρα αυτη ειναι η κλασικη πορεα της ιδιοτικοποιησης. Υποβαθμιση υποβαθμιση κ υποβαθμιση κ στο τελος η ερωτηση(προς τον ελληνικο λαο βεβαια): Θελετε το .....ταδε με τα χιλια χαλια η να το βελτιωσουμε? Και επειδη δεν εχουμε κ φραγκα κ ειναι κ ζημιογωνο για το κρατος να το δωσουμε σε ιδιωτη να σωσει την κατασταση 
kapnias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #26 on: September 08, 2008, 22:19:34 pm »

Και τωρα με το ζημιογωνο θυμηθηκα τον Χατζιδακη. Σημερα ελεγε στις ειδησεις οτι κοβονται δρομολογια του ΟΣΕ γιατι ειναι ζημιογωνα(φανταστειτε τι θα γινει οταν ιδιοτικοποιηθει πληρως κιολας). Κατσε ρε φιλε κ αμα εγω μενω στην καλαμπακα κ το δρομολογιο για κει που ειναι ζημιογωνο το κοψεις με τι θα παω με το μουλαρι?

Φαινεται ξεκαθαρα απο δω τι σημαινει συγκοινωνιες για οφελος του κεφαλαιου.

Εσυ μαλακα που εισαι ατυχος και το σπιτι σου πεφτει σε ζημιογωνο δρομολογιο πανε με τα ποδια.

kORTAS
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Jijikas

View Profile
« Reply #27 on: September 08, 2008, 22:21:45 pm »

Ναι οκ το καταλαβαίνω. Πάντος οι αγενείς ταμίες δεν νομίζω να είναι κομματική γραμμή.
Τεσπά τι συζητάμε, αυτά είναι αποφασισμένα εδώ και καιρό και τα ξέρουμε όλοι. Θέλω να πώ, εκπλήσσεται κανείς που η ΝΔ εφαρμόζει νεοφιλελεύθερη πολιτική;
kapnias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #28 on: September 08, 2008, 22:22:23 pm »

Quote from: kapnias on September 08, 2008, 22:19:34 pm

Εσυ μαλακα που εισαι ατυχος και το σπιτι σου πεφτει σε ζημιογωνο δρομολογιο πανε με τα ποδια.

Και προσεχε στο δρομο μην σε πατησει σε καμια αφυλακτη διαβαση κανενα κερδοφορο δρομολογιο, που το πληρωνεις και 200% πανω.
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #29 on: September 08, 2008, 22:23:29 pm »

Καπνια, εσενα σκέφτονται να σε κόψουν, ενω εμένα με κόψανε σιωπηρα 3 χρονια πριν! Για "συντήρηση" λεγανε , αλλα το τραβηξανε λιγο παραπάνω (εφ αορίστου)....

Και να λεγα οτι δεν ητανε γεματο το τραινο...τωρα ολοι πανε με το ΚΤΕΛ το οποιο έχει πλουτίσει. Εχει αγοράσει με τα λεφτα χωρους και νοικιάζει στην Πυροσβεστική , σε τυροκομεια ...τρελό χρημα στα ΚΤΕΛ Αργολιδας ΑΕ

Pages: 1 [2] 3 Go Up Print
Jump to: