• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 09:55:51 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 09:55:51 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426707
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 26
Guests: 96
Total: 122
mimaki
apob
anastasis_sid
sherlock
s
st3.kt
tzesi
iJasonOP
spoun
Vgs
A-TheITGuy
gkatala
Roidos
mariaxalk
geoagour
Angelagfb
stefpapa21
natavhoo
elizabeth
Loudis1
mike1996
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Κατασκευές και η... Ηλεκτρολογία στην πράξη. > Ηλεκτρολογικές... απορίες (Moderators: hjalmar, chatzikys) > Κακοτεχνία σε Φωτιστικό Γραφείου
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 Go Down Print
Author Topic: Κακοτεχνία σε Φωτιστικό Γραφείου  (Read 6051 times)
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
Κακοτεχνία σε Φωτιστικό Γραφείου
« on: September 28, 2005, 01:48:14 am »

Συνάδελφοι, ακούστε τι μου συνέβει:

Πριν από λίγες μέρες κατέβηκα στην αγορά να πάρω ένα φωτιστικό. Το ήθελα για το γραφείο στο σπίτι, το οποίο δεν είχε επαρκή φωτισμό. Αυτό που έψαχνα ακριβώς ήταν ένα επιτραπέζιο φωτιστικό αλλά το κόστος του να κυμαίνεται σε λογικά (χαμηλά κυρίως) πλαίσια και να μην είναι κάτι πολύ ακριβό. Μετά από λίγο ψάξιμο κατέληξα σε ένα αρκετά απλό στην κατασκευή και λειτουργικό φωτιστικό, το οποίο είχε μια βάση πλαστική (όπου βρισκόταν ο μετασχηματιστής), δύο μεταλλικά στηρίγματα και πάνω σε αυτά ήταν τοποθετημένο το κουβούκλιο με μία λάμπα αλογόνου 12V 20W. Κρίμα που δεν έχω φηφιακή φωτογραφική για να το δείτε και σε φωτογραφία...

Μόλις το έφερα στο σπίτι, σκέφτηκα να το ανοίξω για να δω την κατασκευή του πριν το βάλω στην πρίζα και πάντα φυσικά με ιδιαίτερη προσοχή μην το χαλάσω. Όταν άνοιξα την πλαστική βάση διαπίστωσα το εξής τραγικό:
Το πρωτεύον του μετασχηματιστή συνδεόταν κανονικά στα 220V ενώ το δευτερεύον με τάση εξόδου 12V συνδεόταν στα μεταλλικά στηρίγματα. Δηλαδή τα μεταλλικά στιρίγματα βρισκόταν υπό εναλλασσόμενη τάση 12V και ήταν επίσης πλήρως εκτεθειμένα. Αντί δηλαδή να χρησιμοποιήσουν κάποιο καλώδιο, χρησιμοποίησαν αυτά τα μεταλλικά αντικείμενα για να τροφοδοτήσουν την λάμπα αλογόνου (η οποία όπως είπαμε βρίσκεται σε ένα κουβούκλιο σε ύψος 25 εκατοστών από την πλαστική βάση).

Εδώ λοιπόν έρχεται η απορία μου: Ξέρω πως τα 12V εναλλασσομένου είναι ακίνδυνη τάση για τον άνθρωπο. Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που κάποιο στυλό (μεταλλικό) ή συνδετήρας ή ο,τιδήποτε μεταλλικό βραχυκυκλώσει τα μεταλλικά στηρίγματα? Τότε θα αναπτυχθεί μεγάλο ρεύμα στο δευτερεύον με αποτέλεσμα υπερθέρμανση ή/και καταστροφή του ΜΤΣΧ. Στην περίπτωση υπερθέρμανσης, δεν είναι ορατός ο κίνδυνος πυρκαγιάς?

ΥΓ. Παρόλο που όπως είπαμε τα 12V είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο, όταν βραχυκυκλώνω τα μεταλλικά στηρίγματα με το δάχτυλό μου νοιώθω κάποια μικρά τσιμπίματα. Μάλλον πρόκειται για προϊόν από την ...Κίνα

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
Απ: Κακοτεχνία σε Φωτιστικό Γραφείου
« Reply #1 on: September 28, 2005, 01:52:01 am »

Μήπως τα μπέρδεψες και αντί για φωτιστικό αγόρασες

INSECT KILLER ????

Tongue Tongue Tongue Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Απ: Κακοτεχνία σε Φωτιστικό Γραφείου
« Reply #2 on: September 28, 2005, 01:53:44 am »

Quote from: fugitive on September 28, 2005, 01:52:01 am
Μήπως τα μπέρδεψες και αντί για φωτιστικό αγόρασες
INSECT KILLER ????
Τι να σου πω! Το κουτί απ' έξω έγραφε "φωτιστικό γραφείου" και είχε και μία ωραία προοπτική εικόνα του φωτιστικού! Grin Grin Cheesy

ΥΓ. Στην προκειμένη το Insect είμαι εγώ? OH SHIT!!! Shocked Shocked
« Last Edit: September 28, 2005, 01:58:17 am by chggr005 » Logged

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
Re: Κακοτεχνία σε Φωτιστικό Γραφείου
« Reply #3 on: September 28, 2005, 01:54:08 am »

Σοβαρά μιλάς??
Έχω πετάξει παλαιότερα κανα 2-3 τέτοια φωτιστικά γραφείου, γιατί απλούστατα μου χαλούσαν.
Συνήθως έριχνα το φταίξιμο στη λάμπα αλογόνου, που είναι και ακριβή και... μούφα (χαλούσε πολύ γρήγορα, με αποκορύφωμα μια φορά που κάηκε σε 2 μέρες!!). Δεν την είχα ανοίξει (μικρός ων δεν είχα στραφεί ακόμα στο... μηχανηλίκι!  Tongue Tongue). Αυτό που λες για το βραχυκύκλωμα πάντως δεν πιστεύω να ισχύει, είπαμε κινέζικο αλλά υπάρχουν και κάποια όρια!
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #4 on: September 28, 2005, 01:57:28 am »

Quote from: Alexkasgr on September 28, 2005, 01:54:08 am
Αυτό που λες για το βραχυκύκλωμα πάντως δεν πιστεύω να ισχύει, είπαμε κινέζικο αλλά υπάρχουν και κάποια όρια!
Μα αφού σου λέω: Μέτρησα με το πολύμετρο την τάση στα μεταλλικά στηρίγματα και ήταν 12V AC. Εάν κάτι όμως βραχυκυκλώσει αυτά τα στηρίγματα (πχ ένας συνδετήρας που βρέθηκε κάπου πεταμένος)? Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος?

Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #5 on: September 28, 2005, 02:04:12 am »

Τώρα που το σκέφτομαι, έχουμε και στο σαλόνι ένα φωτιστικό τοίχου το οποίο έχει εκτεθειμένα λόγω... design (λέω εγώ τώρα) 2 καλώδια που φυσικά αν τα πιάσεις κλείνεις κύκλωμα. Δεν το έχω δοκιμάσει βέβαια. Επειδή μου φαίνεται εγκληματική αμέλεια αν όντως υπάρχει ο κίνδυνος του βραχυκυκλώματος με υπερθέρμανση κτλ., νομίζω ότι κάποια εξήγηση θα υπάρχει.
Κάτσε να δω κι εγώ που έχω εκείνο το πολύμετρο...  Grin,
~Michelle~
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
« Reply #6 on: September 28, 2005, 04:17:21 am »

φσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσς!!
Αυτά ειναι! Αμα είσαι ηλεκτρολόγος σώζεις μέχρι και τη ζωή σου! Grin

www.e-steki.gr
gpap

View Profile
« Reply #7 on: September 28, 2005, 09:18:51 am »

Μα αφού σου λέω: Μέτρησα με το πολύμετρο την τάση στα μεταλλικά στηρίγματα και ήταν 12V AC. Εάν κάτι όμως βραχυκυκλώσει αυτά τα στηρίγματα (πχ ένας συνδετήρας που βρέθηκε κάπου πεταμένος)? Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος?

Τι βλεπω αρχίσαμε να ..γινόμαστε Μηχανικοί? Τελικά η σχολή σε επηρεάζει ακόμη και από το ..κυλικείο (και μη μου πεις ότι θα σκεφτόσουν κάτι τέτοιο αν ήσουν στο ..Τμήμα Πληροφορικής!).

Λοιπό ναι! Το συγκεκριμένο φωτιστικό γραφείου, με τα τηλεσκοπικά (τύπου κεραίας τρανζιστορ) στηρίγματα, χρησιμοποιεί τα ίδια τα στηρίγματα για της τροφοδοσία της λάμπας στα 12V. Προφανώς η τάση είναι ακίνδυνη για τον άνθρωπο. Σε ένα τέτοιο μάλιστα που είχα πάρει πριν κανα 2 χρόνια από μεγάλο τεχνικό και πρακτικό πολυκατάστημα, στις οδηγίες (στα Ελληνικά) υπήρχε και σχήμα και προειδοποίηση να μην κρεμάμε μεταλλικά αντικείμενα στα ΄μπράτσα' του φωτιστικού (συνδετήρες, αλυσιδίτσες κλπ). Αν γίνει αυτό προφανώς βραχυκυκλώνει η ΧΤ του ΜΣ, η λάμπα δεν ανάβει και αν μείνει έτσι θα καεί ο ΜΣ. Μικρή η ζημιά (κόστιζε κάτω από 5€).

Παντοδύναμη Κίνα!!!

Γρηγόρης Παπαγιάννης
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #8 on: September 28, 2005, 10:18:24 am »

Κι ο αδερφος μου εχει ενα τετοιο, να τωρα το εχω μπροστα μου και παντα, πριν ακομη ερθω στη σχολη αναρωτιομουν πως πηγαινει το ρευμα στην λαμπα. Μου φαινοταν περιεργο να πηγαινει μεσα απο τις μεταλλικες "κεραιες". Αλλα δεν ειχα πολυασχοληθει. Τωρα που το λες θα το κοιταξω κι εγω.....

Νομιζω οτι λαμπες αλογονου αν και πιο οικολογικες και οικονομικες δεν κανουν για λαμπες γραφειου, διοτι το ψυχρο φως που εκπεμπουν ειναι "μονοτονο", κουραστικο. Θα σου συμβουλευα να επαιρνες αλλη λαμπα. Κυριε gpap, να υποθεσω οτι στο φωτιστικο για λαμες αλογονου δεν μπορουμε να βαλουμε πυρακτωσεως, γιατι χρειαζονται διαφορετικες τασεις;;;

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
gpap

View Profile
« Reply #9 on: September 28, 2005, 10:39:40 am »

Κυριε gpap, να υποθεσω οτι στο φωτιστικο για λαμες αλογονου δεν μπορουμε να βαλουμε πυρακτωσεως, γιατι χρειαζονται διαφορετικες τασεις;;;

Στην αγορά υπάρχουν πρακτικά λάμπες πυρακτώσεως (και αλογόνου) για κάθε τάση. Παρόλα αυτά είναι χαζό να βάλει κανείς λάμπα πυρακτώσεως 12V γιατί θα βγάζει πολύ λίγο φώς (αλλοιώς θα έπρεπε να έχει μεγάλη ισχύ και συνεπώς θα χρειάζεται μεγάλο ρεύμα).
Αρα η διαδικασία 240 V - MΣ στα 12 V είναι φτιαγμένη για λάμπες που λειτουργούν σε ΧΤ και τέτοιες χαρακτηριστικές είναι οι αλογόνου. Διαφορετικά παίρνεις ένα απλό φωτιστικό που είναι και πολύ φτηνότερο.
Σημειώστε ότι υπάρχουν και φωτιστικά με λάμπες φθορισμού (για κάθε γούστο).

Γρηγόρης Παπαγιάννης
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #10 on: September 28, 2005, 13:18:26 pm »

Ναι ετσι ειναι, απλα δεν ηξερα σε τι ταση λειτουργουν οι πυρακτωσεως. Μετρησα την ταση στο δικο μου και την εβγαλε μηδεν. Μαλλον δεν θα ειναι το ιδιο(αν και φαινεται οπως το περιεγραψες χρηστο)

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Καλλισθένης
Veteran

I'm not insane! My mother had me tested

View Profile WWW
« Reply #11 on: September 28, 2005, 14:59:54 pm »

Προφανώς μιλάμε για ένα φωτιστικό σαν της φωτογραφίας...

Τα χαρακτηριστικά τους, είναι η τάση λειτουργίας, και η μέγιστη ισχύς της λάμπας που μπορούν να δεχτούν...

Όπως προαναφέρθηκε, η τάση των 12 Volt δεν είναι επικίνδυνη για να είναι "εκτεθειμένη" στις τηλεσκοπικές "κεραίες". Τώρα, εάν η συσκευή πέσει στα χέρια ενός "περίεργου χρήστη", μπορεί πολύ εύκολα αυτός, να βρει τρόπο για το πως καίγεται ο μετασχηματιστής...  Wink Cheesy

Οι λάμπες πυρακτώσεως, αλογόνου, φθορισμού, ατμών υδραργύρου, νατρίου υψηλής πίεσης κ.α. (που διδάσκονται στο μάθημα της φωτοτεχνίας  Roll Eyes Huh) συνήθως κατασκευάζονται για εξειδικευμένες κατηγορίες χρήσεων η κάθε μια. Επιπλέον, συνήθως έχουν διαφορετικό βύσμα, έτσι ώστε να είναι υποχρεωτική η επιλογή του κατάλληλου λαμπτήρα. Έτσι για παράδειγμα, σε αυτά τα φωτιστικά μπορούν να μπουν μόνο λάμπες αλογόνου (τα γνωστά και ως καρφάκια).

Συσκευές που μπορούν να δεχτούν πολλών τύπων λαμπτήρες, αν δεν κάνω λάθος δεν είναι πολλές...

Σε χαμηλές τάσεις όπως πχ οι φακοί και τα προβολείς των αυτοκινήτων υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πυρακτώσεως, αλογόνου ή xenon. (και στις δύο περιπτώσεις, η καλύτερη (και ακριβότερη) επιλογή είναι οι λάμπες xenon).

Σε φωτιστικά καταστημάτων και εκθεσιακών χώρων, τοποθετούνται συνδυασμός φωτιστικών Νατρίου υψηλής πιέσεως που έχουν έντονο φως, μαζί με φθορισμού, για να είναι εφικτός ο φωτισμός αμέσως μετά από διακοπή ρεύματος (αν θυμάμαι καλά, οι λαμπτήρες νατρίου, δεν εκκινούν όταν είναι ζεστές και πρέπει πρώτα να κρυώσουν)

Αλλά ,μου φαίνεται ότι είπα πολλά, και θα έχω ρίξει και αρκετές κοτσάνες, γι αυτό σταματώ εδώ...  Cheesy

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #12 on: September 29, 2005, 08:11:54 am »

Quote from: Aurelius on September 28, 2005, 10:18:24 am
Νομιζω οτι λαμπες αλογονου αν και πιο οικολογικες και οικονομικες δεν κανουν για λαμπες γραφειου, διοτι το ψυχρο φως που εκπεμπουν ειναι "μονοτονο", κουραστικο.
Φίλε Αυρέλιους, οι λάμπες αλογόνου έχουν την ίδια αρχή λειτουργίας με τις λάμπες πυρακτώσεως, απλά μέσα στην λάμπα δεν έχουν κενό ή κάποιο αδρανές αέριο, αλλά αλογόνο. Αυτό γίνεται για να μεγαλώσει η διάρκεια ζωής της λάμπας. Έτσι λοιπόν νομίζω πως κάθε άλλο παρά εκπέμπουν μονότονο φως. Αυτές οι λάμπες που εννοείς είναι οι λάμπες φθορισμού (???)

ΥΓ. Το φωτιστικό στο οποίο αναφέρομαι είναι παρόμοιο με αυτό της φωτογραφίας μόνο που έχει αντί για δύο ξεχωριστές συσκευές βάσης, μία. Μπράβο Κάλις!  Wink

gpap

View Profile
« Reply #13 on: September 29, 2005, 09:19:11 am »

Έτσι λοιπόν νομίζω πως κάθε άλλο παρά εκπέμπουν μονότονο φως

Ενσταση!  Κάθε λάμπα (ακόμη και του ίδιου τύπου) έχει τα δικά της χρωματικά χαρακτηριστικά. Αυτά καθορίζονται κυρίως από το μήκος κύματος που εκπέμπει το συγκεκριμένο αδρανές αέριο και προσδιορίζεται σαν θερμοκρασία του χρώματος. Οι θερμές λάμπες εκπέμπουν προς το ερυθρό που είναι γενικά πιο ξεκούραστο και πλησιάζει το φως των λαμπτήρων νήματος. Οι ψυχρές πλησιάζουν προς το ιώδες με αποτέλεσμα να δίνουν πιο 'επαγγελματικό΄φως. Πάντως και οι αλογόνου και κυρίως οι χαμηλής κατανάλωσης (που στην ουσία είναι φθορισμού) προκαλούν έντονη χρωματική παραμόρφωση.
(θα το παρατηρήσατε το πρωί να βάζετε ..πράσινη μπλούζα για να διαπιστώσετε αργότερα ότι είναι μπεζ? Ή ακόμη χειρότερα να την αγοράσατε από το μαγαζί που είναι γεμάτο τέτοιες λάμπες)

Πάντως στην αγορά υπάρχει τεράστια γκάμα από λάμπες κάθε τύπου και ο καθένας μπορεί να διαλέξει ότι του ταιριάζει καλύτερα.

Γρηγόρης Παπαγιάννης
« Last Edit: September 29, 2005, 09:26:03 am by gpap » Logged
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #14 on: September 29, 2005, 09:55:11 am »

Ναι οντως τις μπερδεψα. Το παρατηρησα και μονος μου απλα βαριομουνα να το διορθωσω.......
Τελος παντων, ελπιζω να μην εχεις δυσαρεστα απροοπτα....... Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Βαλε εσυ αν θελεις κατι μονωτικο απο πανω. Αφου ειναι μικρη και η ταση δεν θα χρειαζεται και κανα τρομερο παχος......

Pages: [1] 2 3 Go Up Print
Jump to: