• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 10:13:19 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 10:13:19 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 20
Guests: 82
Total: 102
gntitsios
sigklitiki
jojos
ppapadoe
Fotis
Giannisss
Geoth
spoun
hacky
Tolizz
papoutsas
sotos_sta
Kv
Sotirisbikos
vaggos
AcDimitri
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Ιστορία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Μια διαφορετικη αποψη για τη γενοκτονια των ποντιων
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 17 Go Down Print
Author Topic: Μια διαφορετικη αποψη για τη γενοκτονια των ποντιων  (Read 35281 times)
ASDF_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Legalizacion

View Profile
Re: Μια διαφορετικη αποψη για τη γενοκτονια των ποντιων
« Reply #135 on: February 12, 2008, 01:59:53 am »

άσχετο αλλά απο ποιά ταινία ειναι?

Περπατώ στο δάσος και ακούω Πέγκυ Ζήνα... λες να απολύομαι τον άλλο μήνα??!!!
supernova2.0
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Ο άντρας της ζωής μου είμαι εγώ .-

View Profile
« Reply #136 on: February 12, 2008, 06:46:47 am »

Προφανώς τα παράδειγμα με το Ζαχόπουλο που ανέφερα, τα όσα είπα για "εθελοντική χειραγώγηση" , αλλά και η σύνδεση που θεωρώ οτι υπάρχει με το  κείμενο του Νακρατζά αναφέρονται σε αυτού του είδους την προπαγάνδα η οποία αποκρύπτει εσκεμμένα γεγονότα ή/και παρουσιάζει παραπλανητικά επιχειρήματα ή/και ψευδή τεκμήρια.

Ειδικά όταν πρόκειται να πειστώ για αντικρουόμενες απόψεις δεν μπορώ να επιλέξω να πειστώ από τέτοιου είδους πηγές.

Συγκεκριμένα για το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων θεωρώ ότι το κείμενο κάνει αναφορά και στη γενοκτονία κι εμμέσως πλην σαφώς την αμφισβητεί.

Με βάση όμως κείμενα του MW ο ορισμός περί γενοκτονίας καλύπτεται αφού οι Τούρκοι και στράφηκαν
κατά των Ποντίων με βάση ιδιότητά τους (τη φυλή) αλλά και  περίπου το μισό του πληθυσμού εξοντώθηκε.

Επειδή όλο και κάποιος θα με θεωρήσει "πατριώτισσα", τα ίδια αποδέχομαι και για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Επίσης για τους Ινδιάνους από τους ευρωπαίους που πήγαν στην Αμερική,για τους Εβραίους
αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες ανθρώπων (πχ ομοφυλόφιλοι) που θέλησαν να εξοντώσουν οι Ναζί.

Επιπλέον δεν 'αγιοποιώ' τα θύματα ,πχ στο Παλαιστινιακό είμαι κατά της Ισραηλινής πολιτικής.Ούτε δαιμονοποιώ τους θύτες. Οι παραπάνω γενοκτονίες ανήκουν στο παρελθόν, ώντας ιστορικά γεγονότα.

Ασφαλώς και πρέπει να αναλύσει η ιστορία τα αίτια ,τους μηχανισμούς ,τα συμφέροντα που οδήγησαν σ'αυτές,γιατί αλλιώς βλέπουμε το δέντρο,αλλά όχι το δάσος. Πρέπει να αναλυθούν οι ιδεολογίες πίσω απ' αυτές ,και ποιοι έχουν συμφέρον να τις αναπαράγουν,να καταδικαστεί και το πώς ορισμένοι χρησιμοποιούν και τις ίδιες τις γενοκτονίες για να αναπαράγουν μίση, χωρίς φυσικά να φτάσουμε στο σημείο να αρνηθούμε το γεγονός αυτό καθαυτό, ή το πώς ονομάζεται.Πρέπει να παραδειγματιστούμε για να μην ξανασυμβούν τέτοιου είδους ρατσιστικά/εθνικιστικά εγκλήματα.

.

Κάπου ανάμεσά τους με... αναγνώρισα...
Mikros_Nikolas
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #137 on: February 12, 2008, 12:43:49 pm »

Πραγματικά χαίρομαι που ακούω αυτήν την άποψή σου! Νομίζω πως συμφωνώ απόλυτα..

Ειδικά η γενοκτονία των Ινδιάνων είναι κάτι το εξωφρενικό. Εκεί πραγματικά, διακόπηκε η ιστορία τους πολύ βίαια, εξαφανίστηκαν -κυριολεκτικά- πολλές φυλές..
Για να μην μιλήσω και για τα αίσχη που έγιναν στην Αφρική στην περίοδο των "εξερευνήσεων"..
Σε αυτές τις 2 περιπτώσεις οι σφαγές έγιναν από ανθρώπους με όπλα και σπαθιά ενάντια σε τόξα και βέλη...

Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει.
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #138 on: February 12, 2008, 13:31:55 pm »

[off-topic]

Quote from: Mikros_Nikolas on February 12, 2008, 12:43:49 pm
Σε αυτές τις 2 περιπτώσεις οι σφαγές έγιναν από ανθρώπους με όπλα και σπαθιά ενάντια σε τόξα και βέλη...

Αν το καλοσκεφτείς... και σήμερα το ίδιο συμβαίνει.. Κάποιοι έχουν τηλεκατευθυνόμενες βόμβες με απεμπλωτισμένο ουράνιο που τρυπώνουν μέχρι το βρακί σου.. και κάποιοι άλλοι πολεμάνε με το AK -47 το οποίο είναι... σφεντόνα μπροστά στα άλλα.

[/off-topic]

Οι αναλύσεις τις SuperNova τις περισσότερες φορές με βρίσκουν σύμφωνο σε μεγάλο βαθμό..
Megawatt
Guest
Re: Μια διαφορετικη αποψη για τη γενοκτονια των πον`
« Reply #139 on: February 12, 2008, 13:49:33 pm »

Quote from: xristoforos_ on February 11, 2008, 20:32:53 pm
μεγα....

μιλάω για απαντήσεις! δεν μιλάω για ποστ που αναφέρονται σε εμένα!

τέλος

ιχιψ_
ΑΡΧΗ:

Ποια ερώτηση/θεση/άποψη σου που ειπες δεν την απάντησα/σχολιασα/εκρινα?
Συγκεκριμενα ομως, μην με παραπεμπεις σε ενα ολοκληρο ποστ ειδικα εκεινα με τα greeklish!

Απο το ποστ αυτο και κατω ο,τι γραφεις ειναι ασχετο και παρατηρώ οτι άργησαν να σου το σβήσουν.

Quote from: Nessa NetMonster on February 11, 2008, 22:14:19 pm
Megawatt τι θέλεις τώρα, απάντηση του στιλ πολλαπλών επιλογών Α, Β, Γ; Μόνο μία είναι η αιτία δηλαδή; Σου λέω ότι δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου. Προφανώς υπήρχαν πολλά αίτια. Απλά μέχρι τώρα δεν έχω βρει κανένα σοβαρό λόγο να απορρίψω τις πληροφορίες που μου δίνει το κείμενο του Νακρατζά, γι'αυτό το παίρνω υπόψη μου όπως οποιαδήποτε άλλη πηγή που μου δίνει κάποια ιστορικά στοιχεία. Εσύ πιστεύεις ότι λέει ψέματα;
Βρε κοριτσακι μου καλο, ουτε φοιτητρια θεωρητικων σχολων εισαι να ΠΡΕΠΕΙ να γνωριζεις ιστορικες λεπτομερειες, ούτε σου ειπα πανε διαβασε ιστορια και απαντησε μου!

Σου ειπα, διαβασε ΜΟΝΟ το κειμενο του γιατρου, ενα κειμενο που για σενα αποτελει ιστορικη πραγματικοτητα οπως λες. Σου θετω το ερώτημα, ποιο κινητρο ητανε εκεινο που οδηγησε τους Ελληνες να σκοτωσουν τουρκους?
Προφανως, δεν ξυπνησαν ενα πρωι οι Έλληνες και ειπαν , τι κανουμε σημερα, δεν σκοτώνουμε τους τουρκους, ετσι? Ε, αυτο σε ρωταω, τι κινητρο ειχαν λοιπον?

Εχεις ηδη - οπως λες - διαβασει το κειμενο του γιατρου. Τι καταλαβες λοιπον για την απαντηση αυτης της ερωτησης?

Quote from: SuperNova on February 12, 2008, 06:46:47 am

Προφανώς τα παράδειγμα με το Ζαχόπουλο που ανέφερα, τα όσα είπα για "εθελοντική χειραγώγηση" , αλλά και η σύνδεση που θεωρώ οτι υπάρχει με το  κείμενο του Νακρατζά αναφέρονται σε αυτού του είδους την προπαγάνδα η οποία αποκρύπτει εσκεμμένα γεγονότα ή/και παρουσιάζει παραπλανητικά επιχειρήματα ή/και ψευδή τεκμήρια.

Σορρυ, δεν το κατάλαβα απο την αρχη! (για να ειμαι ειλικρινης, διαβασα γρηγορα τα ποστ εκεινα με το παιχνιδι των λεξεων περι προπαγανδας και απαιτησα να σβηστουν)
Και μια που ανεφερες την Ζαχοπουλειαδα, ειμαι σιγουρος οτι η Νεσσα θα πιστευει τα καναλια σε κανα 2μηνο που θα λενε οτι ο ζαχοπουλος τρελαθηκε και δεν ξερει τι λεει. Αποδειξη οτι τρελαθηκε, θα λενε, αποτελει το γεγονος οτι πηγε να πηδηξει απο το μπαλκονι 2 φορες! Και θα βγει η νεσσα τοτε και θα σου λεει, μα αυτο ειναι τεκμηριο! Δεν πηγε να πηδηξει 2 φορες? Αυτο ειναι αληθινο γεγονος! Αρα τρελάθηκε! Δεν καταλαβαινει οτι η κυβερνηση θα τον ονομασει "τρελο" για να μην πιστεψει η κοινη γνωμη αυτα που λεει!
Οπως και οι Ποντιοι σου λεει τώρα. Δεν σκοτωσαν Τουρκους? Αυτο αποτελει αληθινο γεγονος! Αρα ηταν εγκληματιες! Δεν καταλαβαινει τι σκοπους εχει ο γιατρος και τα γραφει ετσι, αποκρύπτοντας πολυ σημαντικα γεγονοτα!

Υπαρχουν χριστοφορικα ασχετα ποστ και πρεπει να σβηστούν! Τι κανουν οι μοντς?
« Last Edit: February 12, 2008, 14:16:24 pm by Megawatt » Logged
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #140 on: February 12, 2008, 14:10:40 pm »

Quote from: SuperNova on February 12, 2008, 06:46:47 am

Άρα δεν έχει σχέση το γεγονός ότι είναι προπαγάνδα, αλλά το ότι τα τεκμήρια είναι ψευδή ή παραποιημένα.

Οπότε πρέπει να δούμε αν αυτά που λέει ο Νακρατζάς για τους Μπαφραλήδες στηρίζονται σε αληθινά γεγονότα ή τα έβγαλε από το μυαλό του... και όχι ποια πλευρά υποστηρίζει.

Εδώ κολλάει η συζήτηση για τις πηγές.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #141 on: February 12, 2008, 14:16:50 pm »

Quote from: Megawatt on February 12, 2008, 13:49:33 pm
Σου ειπα, διαβασε ΜΟΝΟ το κειμενο του γιατρου, ενα κειμενο που για σενα αποτελει ιστορικη πραγματικοτητα οπως λες.

Πότε το είπα αυτό; Μην ξαναρχίσουμε την ίδια συζήτηση. Στο ποστ που έλεγα περί αποδοχής της πραγματικότητας (ο μοντ που το έσβησε ακόμα αποφεύγει να πάρει την ευθύνη από ό,τι βλέπω) απαντούσα σε κάτι πολύ συγκεκριμένο που είπες εσύ, το οποίο ήταν τραγικά λάθος. Δεν είπα ότι το κείμενο του Νακρατζά είναι "ιστορική πραγματικότητα".

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #142 on: February 12, 2008, 14:21:07 pm »

Απεργία λόγω απάνθρωπων συνθηκών εργασίας, χαμηλών (ανύπαρκτων!) μισθών και αιτήματος νέων ασφαλιστικών δικαιωμάτων που η κυβέρνηση δεν αποδέχεται (βαρέα και ανθυγιεινά).

Συνεχίστε..
Megawatt
Guest
« Reply #143 on: February 12, 2008, 14:22:45 pm »

Νεσσα,

το ειδος της προπαγανδας (που αναφερει η SuperNova) που κανει ο γιατρος εδώ,  ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ εσκεμμενα γεγονοτα, χρησιμοποιώντας ΑΛΗΘΙΝΑ τεκμηρια!

Τα διαζευτικα "ή"τα ειδες που τα βαζει εκει η SuperNova?
Το παραδειγμα στο τελος με τον ζαχολοπυλο που γραφω, το διαβασες?
Την ερωτηση μου την απαντησες?
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #144 on: February 12, 2008, 14:25:11 pm »

Πραγματικά δεν παίζει να σκεφτώ καν να καθαριστεί αυτή η 40ποδαρούσα των οφφτοπικ
Αυτοοργάνωση, στο χριστιανικό πνεύμα του Διαγραφατε εαυτούς
Megawatt
Guest
« Reply #145 on: February 12, 2008, 14:25:54 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on February 12, 2008, 14:16:50 pm
Σου ειπα, διαβασε ΜΟΝΟ το κειμενο του γιατρου, ενα κειμενο που για σενα αποτελει ιστορικη πραγματικοτητα οπως λες.

Πότε το είπα αυτό; Μην ξαναρχίσουμε την ίδια συζήτηση. Στο ποστ που έλεγα περί αποδοχής της πραγματικότητας (ο μοντ που το έσβησε ακόμα αποφεύγει να πάρει την ευθύνη από ό,τι βλέπω) απαντούσα σε κάτι πολύ συγκεκριμένο που είπες εσύ, το οποίο ήταν τραγικά λάθος. Δεν είπα ότι το κείμενο του Νακρατζά είναι "ιστορική πραγματικότητα".
κατσε γιατι θα με τρελανεις!
Μη μου τα περνεις πισω τωρα! Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΜΕΝΕΙ! Μπορει να μην το ειπες τοσο καθαρα, αλλα το ΕΝΟΟΥΣΕΣ! Και μη μου το αρνεισαι
Megawatt
Guest
« Reply #146 on: February 12, 2008, 14:29:20 pm »

Πριν απαντησεις στην ερώτηση που σου εθεσα, που οπως παρατηρω αποφευγεις τοσο εντεχνα (!)

τελικα
καταπιάνεται ο γιατρός με την γενοκτονια?
εκφραζει γνωμη?
η γενοκτονια των Ποντιων (και των Αρμενιων)  εγινε ποτε, συμφωνα με το κειμενο του γιατρου??  Ασε τι ακους εσυ ή τι ειδες στα ντοκυμαντερ και γενικα. Απο το κειμενο του γιατρου μονο. Για πες
« Last Edit: February 12, 2008, 15:07:24 pm by Megawatt » Logged
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #147 on: February 12, 2008, 14:35:56 pm »

Quote from: Megawatt on February 12, 2008, 14:22:45 pm
Νεσσα,

το ειδος της προπαγανδας (που αναφερει η SuperNova) που κανει ο γιατρος εδώ,  ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ εσκεμμενα γεγονοτα, χρησιμοποιώντας ΑΛΗΘΙΝΑ τεκμηρια!

Τα γεγονότα στα οποία δεν αναφέρεται (ή αποφεύγει να αναφερθεί) ο Νακρατζάς πώς επηρεάζουν το συμπέρασμα που βγαίνει; Συγκεκριμένα, το συμπέρασμα είναι ότι οι Πόντιοι εγκλημάτισαν εναντίον αμάχων. Πιστεύεις ότι τέτοιου είδους ενέργειες δικαιολογούνται από την επίθεση που δέχονταν από το τουρκικό κράτος; Πριν απαντήσεις, σκέψου καλά τις λέξεις που έχω σε πλάγια γράμματα...

Το παραδειγμα στο τελος με τον ζαχολοπυλο που γραφω, το διαβασες?

Απαξιώ να αναφερθώ σε τόσο χαμηλού επιπέδου σχόλια.
Την ερωτηση μου την απαντησες?

Όχι, και ούτε πρόκειται. Γιατί οι πραγματικές αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν από το μητροπολίτη που αναφέρει ο Νακρατζάς μέχρι και το στοιχείο της άμυνας (που από ό,τι βλέπω είναι το μόνο που αποδέχεσαι εσύ). Δε θεωρώ ότι μπορώ να απαντήσω ολοκληρωμένα. Και φυσικά κανένα άρθρο τέτοιου μεγάθους, ακόμα και το πιο καλογραμμένο, δεν αρκεί για να φωτίσει όλες τις πτυχές της περιόδου. Ο ίδιος ο αρθρογράφος μάλιστα θεωρεί δεδομένο ότι ο αναγνώστης του γνωρίζει ήδη κάποια πράγματα για τα γεγονότα, από αντίπαλες πηγές. Γι'αυτό και γράφει μονόπλευρα όσα γράφει. Τον ενδιαφέρει να φωτίσει την πλευρά που αγνοεί ο αναγνώστης, όχι να σου κάνει πλήρη ιστορική ανάλυση.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #148 on: February 12, 2008, 14:37:27 pm »

Quote from: Megawatt on February 12, 2008, 14:25:54 pm
Quote from: Nessa NetMonster on February 12, 2008, 14:16:50 pm

κατσε γιατι θα με τρελανεις!
Μη μου τα περνεις πισω τωρα! Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΜΕΝΕΙ! Μπορει να μην το ειπες τοσο καθαρα, αλλα το ΕΝΟΟΥΣΕΣ! Και μη μου το αρνεισαι

Εξακολουθε'ις να μην καταλαβαίνεις. Εκφράστηκες με απόλυτο τρόπο, και σε αυτό που είπες σου απάντησα. Δεν είπα ότι το συγκεκριμένο άρθρο είναι καλά και ντε ιστορικά ακριβές.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Megawatt
Guest
« Reply #149 on: February 12, 2008, 14:52:26 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on February 12, 2008, 14:35:56 pm
Νεσσα,

Συγκεκριμένα, το συμπέρασμα είναι ότι οι Πόντιοι εγκλημάτισαν εναντίον αμάχων. Πιστεύεις ότι τέτοιου είδους ενέργειες δικαιολογούνται από την επίθεση που δέχονταν από το τουρκικό κράτος; Πριν απαντήσεις, σκέψου καλά τις λέξεις που έχω σε πλάγια γράμματα...
Αν θες να παιξουμε με την λεξη "άμαχος", σε ρωταω:
Δικαιολογειται η δολοφονια 1,5 εκατομμυρια Αρμενιων ΑΜΑΧΩΝ απο τους τουρκους, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επειδή ηταν Αρμενιοι?
Δικαιολογειται η δολοφονια 350000 Ποντιων ΑΜΑΧΩΝ απο τους τουρκους, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επειδή ηταν Ελληνες?

Πουθενα στην ιστορια που διαβασα εγώ απο τις πηγες μου, δεν αναφερεται οτι οι Ποντιοι σκοτωσαν αμαχους!! Αναφερεται μονο οτι το Ποντιακο αντάρτικο ηταν "ο φοβος και ο τρομος των τουρκικων χωριων", ενα αντάρτικο στο οποιο ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ πήρανε τα οπλα και πολεμούσαν!
ΟΜΩΣ, εγώ προσωπικα, ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ το γεγονος, μεσα στο κλιμα της εποχης εκεινης και δεδομενου οτι
α) οι Ποντιοι δεν ειναι άγιοι - απλοί άνθρωποι ειναι με τα αισθηματα μίσους και την ανάγκη για εκδίκηση που εχει ο καθε ανθρωπος
β) δεν ειναι δυνατον να μην θες να παρεις εκδίκηση, ΟΣΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ, οταν βλέπεις οτι ο τουρκος σκοτωνει τους γονεις σου και βιαζει την αδερφή σου
να μην σκοτώθηκε εστω και ενας αμαχος τουρκος απο του Ελληνες! Ειναι αδύνατον!

Ομως πριν αναλογιστουμε ποσοι ηταν αυτοι οι νεκροι ΑΜΑΧΟΙ τούρκοι, θα πρέπει να ονομάσουμε με την ιδια λογικη ΑΜΑΧΟΥΣ και τους
1,5 εκατομμυρια Αρμενιους
350.000 Πόντιους
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ! ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΑ!

Όχι, και ούτε πρόκειται. Γιατί οι πραγματικές αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν από το μητροπολίτη που αναφέρει ο Νακρατζάς μέχρι και το στοιχείο της άμυνας (που από ό,τι βλέπω είναι το μόνο που αποδέχεσαι εσύ). Δε θεωρώ ότι μπορώ να απαντήσω ολοκληρωμένα. Και φυσικά κανένα άρθρο τέτοιου μεγάθους, ακόμα και το πιο καλογραμμένο, δεν αρκεί για να φωτίσει όλες τις πτυχές της περιόδου. Ο ίδιος ο αρθρογράφος μάλιστα θεωρεί δεδομένο ότι ο αναγνώστης του γνωρίζει ήδη κάποια πράγματα για τα γεγονότα, από αντίπαλες πηγές. Γι'αυτό και γράφει μονόπλευρα όσα γράφει. Τον ενδιαφέρει να φωτίσει την πλευρά που αγνοεί ο αναγνώστης, όχι να σου κάνει πλήρη ιστορική ανάλυση.
ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ο γιατρος το στοιχειο της άμυνας?
Αμα το αναφερει, αμυνα ΣΕ ΤΙ θα αναρρωτηθει ο αναγνωστης!!!!
Ο μητροπολιτης του γιατρου, καταλαβες αποσταλμενος ποιων ειναι?
Καταλαβες τελικα, ποιο ειναι το κινητρο δημιουργιας του ανταρτικου, συμφωνα με τον γιατρο?

Τα γεγονότα στα οποία δεν αναφέρεται (ή αποφεύγει να αναφερθεί) ο Νακρατζάς πώς επηρεάζουν το συμπέρασμα που βγαίνει;
Για την γενοκτονια δεν μαπαντησες Wink
« Last Edit: February 12, 2008, 15:00:12 pm by Megawatt » Logged
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 17 Go Up Print
Jump to: