• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 20:00:30 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 20:00:30 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[Today at 19:07:04]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426694
Total Topics: 31710
Online Today: 224
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 75
Guests: 132
Total: 207
stolieras
Nekt
statiris
tzortzis
κοτζακ
Cersei Tsoulannister
gourgaris
nikolihss
chris_p30
gianniss
redwolf
PanosPapaspirou
kostas1507
NickSpan
HlektrikhPatata
Guts
Joaakim
xristodoulou
Thanos_gr
gkarapip
BB
ELEF
jimalexoud
LambisTr
Saint_GR
Papalamprous humor
christina02
rigas_s
Paschalina.S
abiki
glavdakis
DimiTout
vevi
Ioannakoliou
sosak
George15
rafa98p
akpapako
pantoc
nikoskaza
Zoe06
koskyr
MASV
Eleniiii
Bill g
antontsiorvas
ellimoschou
gksp
elias_farhood
pave
bougatsa
hevidis3524
trelogauros7
gpapmtb
chrysa.tsilika
kpapama
kstavroulis
xarisagraf
kkotsopo
george14
dkoukn
Ariadni
Elenit
kalantzopoulos
bsp
mpournaz
dimitrisif
kokkinosgior
soktas
evangeliaap
gianst
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Βασικού Κύκλου > 3ο Εξάμηνο > 3ο Εξάμηνο - ΠΠΣ > Ηλεκτρικά Κυκλώματα ΙΙ (ΠΠΣ) (Moderators: chatzikys, Tasos Bot, tzortzis) > [Κυκλώματα ΙΙ] Νέα φιλοσοφία εξέτασης
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15 Go Down Print
Author Topic: [Κυκλώματα ΙΙ] Νέα φιλοσοφία εξέτασης  (Read 32142 times)
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
Απ: [Κυκλώματα ΙΙ] Νέα φιλοσοφία εξέτασης
« Reply #75 on: January 29, 2008, 00:37:15 am »

+1 για ανωνυμο
όσο για τις εργασίες που ανέφερε ο nfelkid οταν εδινα εγω ηταν 3 εργασιες(=3 μοναδες) αρκετα δυσκολες και χρονοβορες-πολλοι ετσι μαθαμε ματλαμπ-και ελαχιστοι εκαναν και τις 3,για να μην πω τις 2.
Οπως και να χει τα κυκλωματα 2 ειναι απ τα μαθηματα κατα τη γνωμη μου που αν καταλαβεις τη λογικη εισαι ενταξει,οπως και μετα ΣΑΕ.Απλα ειναι μαθηματα που θελουν ενασχοληση και εμβαθυνση,κατι οχι δυσκολο αφου τα βιβλια ειναι καλα.
Δε διαφωνω με την ιδεα για αλλαγη.Τα θεματα δεν πρεπει να ειναι παπαγαλια παλιων,αλλα ουτε εντελως εκτος λογικης.Πρωτοτυπα μεν,στη λογικη των συνηθισμενων δε.

tu/e
Junior
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: [Κυκλώματα ΙΙ] Νέα φιλοσοφία εξέτασης
« Reply #76 on: January 29, 2008, 06:54:47 am »

Quote from: crystal on January 28, 2008, 23:05:05 pm
Aυτο που δεν καταλαβαινω.. Αν το χεις καταλαβει το μαθημα τοσο καλα τοτε δεν μπορεις να γραψεις σε οτι θεμα και αν πεσει??Ακομα και αν δεν θυμασαι αν την ειδες μεσα στο βιβλιο ή στο μαθημα??

Συνήθως ναι. Αν είσαι καλά διαβασμένος μπορείς να γράψεις τα θέματα που οι άλλοι τα γράφουν ξέροντάς τα. Αλλά στα κυκλώματα 3, όπως επιμένω να λέω, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ήταν θέμα προσανατολισμένο σε αυτούς που μαθαίνουν τα παλιά θέματα. Και πολύ δύσκολο για τους υπόλοιπους. Από κάποιον που διάβασε για 9, θα του ζητήσεις να έχει διαβάσει για 11 για να περάσει;

Το θέμα για το οποίο μιλάω ήταν του Ιουνίου 2002 με τελεστικούς ενισχυτές.
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
Απ: [Κυκλώματα ΙΙ] Νέα φιλοσοφία εξέτασης
« Reply #77 on: January 29, 2008, 10:05:58 am »

Junior για τα κυκλωματα 3....θυμαμαι κι εγω λογω καταληψεων ο Μαργαρης δεν ειχε κανει τους τελεστικους(ηταν στο τελευταιο κεφαλαιο).
Κι ομως ολα τα παλια θεμα ειχαν τελεστικους.Κι όλοι διαβάζανε ΚΑΙ τους τελεστικους.Προσωπικα ειπα "θα επικεντρωθω σαυτα που καναμε,δε νομιζω να βαλει ολοκληρο θεμα απο κατι που δεν εκανε,μονο και μονο επειδη το βάζει κάθε χρόνο"....
Και τελικα εβαλε,το θεμα με τους τελεστικους εφυγε απατο,και τσιμπησα ενα ωραιοτατο 5,το οποιο δεν ηταν κατι τρομερο για τα κυκλωματα 3 που θεωρουνται τα πιο "ευκολα" μονο και μονο επειδη...βαζει παλια θεματα.(η ειρωνια ειναι οτι η σοφια οταν το ειδε λεει "μηπως θες να το ξαναπροσπαθησεις?λεω "τι να προσπαθησω,αφου δεν εχω ιδεα απο αυτο!")

tu/e
soso
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Shake ya @$$ but watch yourself

View Profile
« Reply #78 on: January 29, 2008, 16:33:11 pm »

Νομίζω πως το έχουμε κουράσει πολύ το θέμα. Αν κάποιος διαβάσει καλά μπορεί να γράψει και θέματα ίδια με τα παλιά, και με του βιβλίου και τα πάντα. Τώρα αν έπεσε ένα δύσκολο θέμα το οποίο είχε ξαναπέσει και το έλυσαν μόνο αυτοί που είχαν δει την άσκηση είναι για δικό τους καλό. Την επόμενη φορά να λύνετε περισσότερα παλιά θέματα..

crap  Γιατί έγραψα καλά στις πανελλήνιες?!?!?  angry4
 CryBaby mopping
geo_iv
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Re: Νέα φιλοσοφία εξέτασης - Κυκλώματα ΙΙ
« Reply #79 on: February 07, 2008, 22:50:00 pm »

Quote from: Junior on January 28, 2008, 15:31:38 pm
Είμαι ο φοιτητής που έστειλε το mail.
Διαβάζω όλα τα μηνύματα προσπαθώντας να εντοπίσω ΕΝΑ επιχείρημα που να λέει ότι δεν έπρεπε να το στείλω ή που να λέει ότι κάνω λάθος.

Αντίθετα, βρήκα μόνο λίγες βρισιές, ειρωνείες και φράσεις όπως "συμβαίνουν και αυτά" ή ακόμα χειρότερα "τι πρόβλημα είχε"

Ας βγει κάποιος και να πει ανοιχτά ότι ήθελε να περάσει το μάθημα χωρίς να το μάθει. Και ότι θεωρεί ότι πρέπει να επιτρέπεται η παπαγαλία ή η αντιγραφή. Άντε λοιπόν, επιχειρηματολογείστε για αυτό. Γιατί μέχρι τώρα το λέτε με άλλους τρόπους.

Το φαινόμενο είναι γνωστό. Όταν ένα μάθημα μας δυσκολεύει να το κατανοήσουμε, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να μάθουμε τα πιο SOS από την ύλη, ίσα ίσα για να πιάσουμε ένα πενταράκι. Αν αυτό δεν αρκεί, προσπαθούμε να μάθουμε να λύνουμε ασκήσεις παρόμοιες με αυτές που μπαίνουν. Τι έκανε ο καθηγητής; Τι είπε ότι θα βάλει; Μήπως έχεις σημειώσεις από το μάθημα των ασκήσεων;;;
Μέχρι εδώ είμαστε μέσα στα όρια του αποδεκτού από τη φοιτητοκοινωνία μας και από τους περισσότερους καθηγητές. Αν και διαφωνώ με τη λογική αυτή, δεν έχω αντιδράσει για αυτό που γίνεται.

Αλλά δεν περιορίζονται όλοι εκεί. Αν ξέρουμε ότι μια άσκηση μπαίνει συχνά, θα κάτσουμε να τη μάθουμε. Ε, να μην τη μάθουμε;; Και φυσικά θα την καταλάβουμε! Ναι, ναι, εγώ δεν την αποστήθισα, την κατάλαβα!!! Κατάλαβα πώς λύνεται μια άσκηση που ήξερα ότι θα μπει!! Άρα έμαθα το μάθημα, αφού μπορώ και το περνάω!
Αυτό το πράγμα είναι περίπου στα όρια του τι είναι αποδεκτό από τους καθηγητές και πολύ αποδεκτό από τους φοιτητές. Και πάλι δεν έχω αντιδράσει για αυτό, πέρα από κάποιες συμβουλές σε φίλους, που φυσικά δεν μπορώ να τους επιβάλλω τίποτα.

Αλλά ούτε αυτό είναι το χειρότερο που γίνεται. Αν ακόμα δεν μπορείς να περάσεις το μάθημα (ίσως να μη λειτουργούν οι παραπάνω τρόποι στο συγκεκριμένο), το επόμενο βήμα είναι να αντιγράψεις. Ξεκινώντας από το διπλανό σου, που είναι το πιο εύκολο (δε χρειάζεται προετοιμασία), φτάνεις στο σκονάκι και στα παλιά λυμένα θέματα. Η αντιγραφή είναι αποδεκτή από το φοιτητόκοσμο αλλά όχι από τους καθηγητές.
Και πάλι δεν έχω αντιδράσει για αυτό.

Όλα αυτά που γράφω παραπάνω δεν είναι το πρόβλημά μου, είναι απλά η περιγραφή της κατάστασης για να μπορέσουμε να μιλήσουμε με επιχειρήματα από δω και πέρα. Αν διαφωνείτε ότι συμβαίνουν τα παραπάνω μπορείτε επίσης να το πείτε.

Δεν είμαι ο υπέρμαχος της δικαιοσύνης (και μάλλον δε θα μπορούσα να γίνω) που θα πει ότι αυτά πρέπει να σταματήσουν. Ζω στον πραγματικό κόσμο και αντιλαμβάνομαι ότι δεν αλλάζουν τόσο εύκολα (ίσως και δεδομένων των άλλων συνθηκών δεν πρέπει να αλλάξουν). Μάλιστα, αρκετές φορές έχω συνεισφέρει στο να συνεχίσουν, βοηθώντας συμφοιτητές μου να αντιγράψουν ή να μάθουν τα "σος" για να περάσουν μόνοι τους.

Το πρόβλημά μου αρχίζει όταν οι εξετάσεις από μεριάς των καθηγητών προσανατολίζονται στην επικρατούσα κατάσταση τόσο, που αδικούνται όσοι "αφελείς" επιλέξουν να μάθουν κανονικά ένα αντικείμενο και να πάνε να το περάσουν επειδή πραγματικά το ξέρουν! Αν αυτοί δεν μπορούν να περάσουν, τότε έχουμε ένα σύστημα που όχι μόνο επιτρέπει την πλάγια οδό, αλλά την επιβάλλει! Γιατί όμως; Γιατί να μην αφήσουμε κάποιους αφελείς και τίμιους ανθρώπους να πάνε μπροστά; Αυτούς που σε μια σχολή τόσο δύσκολη όσο λένε, έχουν γαμηθεί για να σταθούν στο ύψος τους και να μην ξεπέσουν στο απλά να περνάν μαθήματα με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτούς που κάνουν αυτό που λέμε ότι είναι πολύ δύσκολο και δικαιολογούμαστε για το δικό μας ξεπεσμό.

Κάτι τέτοιο είδα να συμβαίνει στα κυκλώματα 3 και με το mail αυτό ακριβώς υποστήριξα. Ήμουν από αυτούς που πήγαν να γράψουν με την αξία τους. Μπορώ και το κάνω ακόμα γιατί τα πάω καλά στη σχολή. Αν δεν τα κατάφερνα ίσως κι εγώ να κατέφευγα σε άλλους τρόπους. Αλλά αυτό που συνάντησα ήταν θέματα που μπήκαν για να τα λύσουν οι υπόλοιποι και όχι εγώ. Νευρίασα εκείνη την ώρα, κυρίως με τους καθηγητές που βάζουν τέτοια θέματα. Να έχεις διαβάσει καλά και να μην μπορείς να γράψεις. Να ξεσκίζεσαι για να μάθεις ένα μάθημα και να σου λεν "που πας, άλλο ταλέντο θέλει εδώ!"

Και όλα αυτά νόμιζα πώς τα έκαναν χωρίς να θέλουν να είναι φανερό. Ό,τι τίποτα δε θα παραδεχόντουσαν οι καθηγητές. Δηλαδή, ότι θα έπρεπε να τους πείσω ότι όντως αδικούνται κάποιοι αφελείς που προσπαθούν με το σωστό τρόπο. Αλλά όταν πήγα να διαμαρτυρηθώ μου είπαν πως καλά κάνουν και αδικούν όσους διαβάζουν σωστά! Ότι πρέπει να συμβιβαστούν αν θέλουν να περάσουν το μάθημα! Πρέπει να αντιγράψουν!!

Και ενώ θα μπορούσα πολύ όμορφα να πω "δε γαμιέται, αφού πέρασα το μάθημα..." και να πάω ήσυχα στο σπιτάκι μου και να διαβάσω για το επόμενο, ύστερα και από την παρότρυνση του αλιάκμωνα τον οποίο ευχαριστώ, συνέταξα ένα mail για να διαμαρτυρηθώ δημόσια. Ένοιωσα ότι αδικήθηκα και μίλησα. Τόσο απλά. Δε δέχτηκα να με κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μου και να μου λένε κακώς διάβασες, έπρεπε να αντιγράψεις. Και δε με ένοιαζε να μου βάλουν καλύτερο βαθμό, ήθελα απλά να γίνει γνωστό το γεγονός. Γιατί έτσι μόνο θα μπορούσε να σταματήσει να επαναλαμβάνεται. Γι' αυτό πιστεύω ότι δε μίλησα μόνο για μένα. Μίλησα και για όλους εσάς (εσένα peiratina; ) που θέλετε να περάσετε χωρίς να παπαγαλίσετε! Για εσάς που νοιώθετε μαλάκες όταν μαθαίνετε κάτι, γιατί στην ουσία δε χρειάζεται να το μάθεις για να το περάσεις!.

Και τώρα βλέπω ανθρώπους να εξευτελίζονται, επειδή θα δυσκολευτούν να περάσουν ενά μάθημα να θυμώνουν μαζί μου. Να θυμώνουν που άλλαξε κάτι προς κάτι πιο σωστό. Να λένε ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο και όταν βλέπουν ότι όντως άλλαξε να φωνάζουν επειδή ξεβολεύτηκαν. Τουλάχιστον παραδεχτείτε ότι φωνάζετε επειδή κοιτάτε το συμφέρον σας. Ότι με βρίζετε επειδή γράφετε στα αρχίδια σας όσους προσπαθούν πραγματικά και το μόνο που σας νοιάζει είναι ότι ξεβολευτήκατε!
Και γράψτε το εδώ στο φόρουμ. Τουλάχιστον τότε θα ξέρουμε γιατί μαλώνουμε.

Γελαστόπουλος Αλέξανδρος
Νά ρωτησω κάτι:
απ τη στιγμή που οπως λες κάποιος ξέρει καλά ένα μάθημα...και κατέχει το αντικείμενο....δεν θα πρέπει να είναι σε θέση να λύσει τα θέματα του καθηγητή τα "άγνωστα¨ποσο μάλλον τα γνωστά???????
Δέν καταλαβάινω πως τα "γνωστ'α" θέματα " αδικουν" τον καλα διαβασμένο μαθητή....(αφού αυτός μπορεί να λύσει όλες τις ασκήσεις......οπως πρέπει...)
Δέν πιστεύω πως υπάρχει ασκηση που να την έχει λύσει κάποιος με επιστημονικα τεκμηριωμένο τρόπο και ο κ. Μάργαρης να του την θεώρησε ως λάθος επειδη η λυση του δεν ταυτίζονταν με τον τρόπο του βιβλίου λύσεων.......)
Άλλο πράγμα ειναι ο τρόπος βαθμολόγησης των γραπτών και άλλο τα θέματα.
Ο κάθε καθηγητης μπορεί να κρίνει ο ίδιος πόσο αυστηρός πρεπει να ειναι ή όχι.....
Αν σε κόψει ο κ. Μάργαρης ή κάποιος συνάδελφος ολόκληρο θέμα για ένα πρόσημο ή για μία λάθος πράξη ...αυτό είναι στην κρίση του καθηγητη.(εξ' άλλου είμαστε μηχανικοι και η δουλεια μας είναι υπευθυνη...οποτε ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΣΥΓΧΟΡΟΥΝΤΑΙ)Ίσως είναι σκλύρη η βαθμολόγηση ομως είναι ιση για όλους.
Ειληκρινά δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο έστειλες το μεηλ αυτο και γιατι παραπονιέσαι για τον τρόπο εξέτασης...
Προκάλεσες την οργή πολλών χωρίς να έχεις κάτι να κερδίσεις....
crystal
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #80 on: February 07, 2008, 22:53:15 pm »

Οχι παλι την ιδια κουβεντα μια μερα πριν τα κυκλωματα.. Εχω κανει την ιδια ερωτηση με σενα και υπαρχει απαντηση πιο πανω
« Last Edit: February 07, 2008, 22:55:41 pm by crystal » Logged
geo_iv
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #81 on: February 07, 2008, 23:04:04 pm »

Quote from: aliakmwn on January 28, 2008, 23:40:20 pm
Quote from: crystal on January 28, 2008, 23:05:05 pm
Aυτο που δεν καταλαβαινω.. Αν το χεις καταλαβει το μαθημα τοσο καλα τοτε δεν μπορεις να γραψεις σε οτι θεμα και αν πεσει??

Δεν ειναι τοσο απλο. Δοκιμασε το και θα καταλαβεις Smiley
Δοκίμασα και είδα....
Μια χαρά γράφεις....
Αμα έχεις διαβάσει γράφεις σε όλα.....
Τι?
επειδη,διάβασες θα σε κόψει??????
Ελεος ρε παιδια
« Last Edit: February 07, 2008, 23:06:29 pm by geo_iv » Logged
aliakmwn
Guest
« Reply #82 on: February 07, 2008, 23:10:03 pm »

Η απαντηση ειναι απλουστατη, και δεδομενου του οτι απ' οσο βλεπω εχετε ασχοληθει με Κυκλωματα, δεν καταλαβαινω γιατι επιμενετε να ρωτατε.

Δεν ειναι ευκολο το μαθημα, και οσο κι αν διαβασεις, σχεδον ποτε δεν μπορεις να κατεχεις τα παντα 100%. Τις περισσοτερες φορες, μπορει ευκολα να βρεθει κατι που σου εχει ξεφυγει, κατι που δεν εχεις ξεκαθαρισει απολυτα, κατι που σου ειναι θολο....... Δεν σημαινει πως δεν εισαι διαβασμενος ή οτι δεν κατεχεις το αντικειμενο. Γιατι τι στιγμη εκεινη καλεισαι να λυσεις μια πολυ συγκεκριμενη ασκηση, με μια πολυ συγκεκριμενη παραξενια, που τις περισσοτερες φορες χρειαζεται απλα να εχεις δει τι κανει εδω ωστε να το θυμηθεις. Ειναι οι φορες που δεν εξεταζεσαι πλεον πανω στο αντικειμενο, αλλα σε ενα συγκεκριμενο τρικ.

Και δυστυχως τα τελευταια χρονια, με την επαναληψη των θεματων, συνεβαινε αυτο ακριβως: Μπαιναν διαρκως τα ιδια και τα ιδια θεματα, με τις ιδιοτροπιες τους, πού ή τα ειχες δει λυμενα και τα παλευες, ή δεν τα ειχες δει και προσπαθουσες ματαια.

Συμβαινει επισης ενα θεμα να λυνεται με 2 τροπους, εναν πονηρο και εξυπνο που βγαζει το αποτελεσμα σε 5 σειρες, και εναν αλλον, πιο αναλυτικο, που ομως θελει ΤΡΕΛΕΣ πραξεις, με αποτελεσμα να χανεσαι. Επισης συνεβαινε και αυτο πολλες φορες. Και ΟΧΙ, ο μηχανικος δεν υποχρεουται να σπαει κλασματα με το χερι, υπαρχουν υπολογιστες γι' αυτη τη δουλεια. Μην τρελαθουμε, αυτα δεν ειναι δουλεια ουτε των μαθηματικων. Τα περι αντιμετωπισης ενος θεματος απο τη σκοπια του μηχανικου προφανως δεν μπορουν να ειπωθουν σ' αυτο το επιπεδο εξετασης. Οπου δεν εξεταζομαστε στη δουλεια μας (δηλαδη στην κατασκευη μηχανων για επιλυση προβληματων) αλλα στην αναλυση.

Ο διαβασμενος αδικειται, διοτι εξεταζεται πανε σε μια ιδιοτροπια μιας ασκησης, και ενω μπορει να γνωριζει τα παντα πανω στο αντικειμενο, δεν μπορει να τα εφαρμοσει γιατι δεν σκεφτεται την παραξενια.

Διαβαζοντας Κυκλωματα ΙΙ, βρηκα κατι παλια θεματα '97 και '98. Και, εν  αντιθεσει με τα Κυκλωματα Ι, θεωρησα πως τα θεματα εκεινα ηταν αντικειμενικα πιο ευκολα, διοτι η επιλυση τους ηταν "ευθεια": Ηξερες = εγραφες, δεν ηξερες = δεν εγραφες. Αντιθετα με τις περισσοτερες ασκησεις του μαυρου βιβλιου προσωπικα δυσκολευομαι, καθως ειναι ιδιαιτερα περιεργες.
_alex_
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

THMMY, γιατί μου αρέσει να παιδεύομαι...

View Profile
« Reply #83 on: February 07, 2008, 23:16:00 pm »

@aliakmwn
δηλαδή πιστεύεις ότι μετά τις "διαμαρτυρίες" δε θα συμβαινει αυτο (θέματα με κόλπο);
μάλλον πρέπει να φοβόμαστε τα χειρότερα, κατα την ταπεινη μου γνωμη....

alekos
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

είδος προς εξαφάνιση...

View Profile
« Reply #84 on: February 07, 2008, 23:17:25 pm »

Πάμε γερά αύριο να περάσουμε όλοι ....  Cheesy Cheesy Cheesy

shumacher=showmacher      
   Τώρα που πλάκωσαν οι μπάτσοι του inet ορίστε η λύση https://xerobank.com/ και http://www.torproject.org/
_alex_
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

THMMY, γιατί μου αρέσει να παιδεύομαι...

View Profile
« Reply #85 on: February 07, 2008, 23:19:33 pm »

Quote from: alekos on February 07, 2008, 23:17:25 pm
Πάμε γερά αύριο να περάσουμε όλοι ....  Cheesy Cheesy Cheesy
Να μας τον περασουν εννοεις μαλλον.......

geo_iv
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #86 on: February 07, 2008, 23:22:45 pm »

Quote from: aliakmwn on February 07, 2008, 23:10:03 pm
Η απαντηση ειναι απλουστατη, και δεδομενου του οτι απ' οσο βλεπω εχετε ασχοληθει με Κυκλωματα, δεν καταλαβαινω γιατι επιμενετε να ρωτατε.

Δεν ειναι ευκολο το μαθημα, και οσο κι αν διαβασεις, σχεδον ποτε δεν μπορεις να κατεχεις τα παντα 100%. Τις περισσοτερες φορες, μπορει ευκολα να βρεθει κατι που σου εχει ξεφυγει, κατι που δεν εχεις ξεκαθαρισει απολυτα, κατι που σου ειναι θολο....... Δεν σημαινει πως δεν εισαι διαβασμενος ή οτι δεν κατεχεις το αντικειμενο. Γιατι τι στιγμη εκεινη καλεισαι να λυσεις μια πολυ συγκεκριμενη ασκηση, με μια πολυ συγκεκριμενη παραξενια, που τις περισσοτερες φορες χρειαζεται απλα να εχεις δει τι κανει εδω ωστε να το θυμηθεις. Ειναι οι φορες που δεν εξεταζεσαι πλεον πανω στο αντικειμενο, αλλα σε ενα συγκεκριμενο τρικ.

Και δυστυχως τα τελευταια χρονια, με την επαναληψη των θεματων, συνεβαινε αυτο ακριβως: Μπαιναν διαρκως τα ιδια και τα ιδια θεματα, με τις ιδιοτροπιες τους, πού ή τα ειχες δει λυμενα και τα παλευες, ή δεν τα ειχες δει και προσπαθουσες ματαια.

Συμβαινει επισης ενα θεμα να λυνεται με 2 τροπους, εναν πονηρο και εξυπνο που βγαζει το αποτελεσμα σε 5 σειρες, και εναν αλλον, πιο αναλυτικο, που ομως θελει ΤΡΕΛΕΣ πραξεις, με αποτελεσμα να χανεσαι. Επισης συνεβαινε και αυτο πολλες φορες. Και ΟΧΙ, ο μηχανικος δεν υποχρεουται να σπαει κλασματα με το χερι, υπαρχουν υπολογιστες γι' αυτη τη δουλεια. Μην τρελαθουμε, αυτα δεν ειναι δουλεια ουτε των μαθηματικων. Τα περι αντιμετωπισης ενος θεματος απο τη σκοπια του μηχανικου προφανως δεν μπορουν να ειπωθουν σ' αυτο το επιπεδο εξετασης. Οπου δεν εξεταζομαστε στη δουλεια μας (δηλαδη στην κατασκευη μηχανων για επιλυση προβληματων) αλλα στην αναλυση.

Ο διαβασμενος αδικειται, διοτι εξεταζεται πανε σε μια ιδιοτροπια μιας ασκησης, και ενω μπορει να γνωριζει τα παντα πανω στο αντικειμενο, δεν μπορει να τα εφαρμοσει γιατι δεν σκεφτεται την παραξενια.

Διαβαζοντας Κυκλωματα ΙΙ, βρηκα κατι παλια θεματα '97 και '98. Και, εν  αντιθεσει με τα Κυκλωματα Ι, θεωρησα πως τα θεματα εκεινα ηταν αντικειμενικα πιο ευκολα, διοτι η επιλυση τους ηταν "ευθεια": Ηξερες = εγραφες, δεν ηξερες = δεν εγραφες. Αντιθετα με τις περισσοτερες ασκησεις του μαυρου βιβλιου προσωπικα δυσκολευομαι, καθως ειναι ιδιαιτερα περιεργες.
Οχι φίλε μου διαφωνω!!!
Εάν είσαι καλά διαβασμένος σημαίνει πως έχεις ασχοληθεί με πολλές ασκήσεις( και όχι να κατέχεις μόνο την θεωρία καλά)  αλλα να είσαι και εξοικιωμένος με όλες τις παραξενίες που μπορούν να προκύψουν....άρα και να λύσεις το ζητούμενο.
Τί σε κάνει να πιστεύεις πως τα "άγνωστα" θέματα δεν θα θέλουν ένα ή και περισσότερα τρικ για να λυθουν?????
Σχετικά με το θέμα του  ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ: ο μηχανικός καλείται να λύσει κάποιο πρόβλημα......είτε το πετυχαίνει...είτε οχι....απλα.
Απ τη στιγμη που εισαι καλα διαβασμένος και εχεισ εντρυφησει στο μάθημα ...θα εχεις συναντήσει και ασκησεισ με "τρικ" και θα μπορεις να τις λύσεις
Στο κάτω κάτω τις γραφής...τι σημαίνει καλά διαβασμένος?????
οτι αδιαφορώ για το βιβλίο και τις ασκήσεις ?
δεν νομίζω
ο καλά διαβασμένος κατέχει το αντικείμενο και τις ΠΑΡΑΞΕΝΙΕΣ(οι καθηγητες πιστευω πωσ ειναι πρόθυμοι να σου λυσουν ολες τισ απορριεσ σου...αν και γενικα δεν θα πρέπει να εξεταζομαστε κυριως σε παραξενιες καθως δεν γράφουμε PhD στο αντικειμενο...(αλλο αυτο)) του και έχει διαβάσει και καμια φορα τις ασκησεις του βιβλίο....
« Last Edit: February 07, 2008, 23:29:52 pm by geo_iv » Logged
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #87 on: February 07, 2008, 23:28:25 pm »

Καλύτερα να δουμε (δειτε Tongue) πρωτα τι θα βάλει αύριο και μετα θα διαπιστώσουμε αν ειναι καλύτερος ο νεος τροπος εξετασης ή οχι...

Παντως τα Κυκλώματα προσωπικα, με δυσκολεύουν αρκετα...Ειναι πιο δυσκολα απο Πεδία ή Σηματα...
« Last Edit: February 07, 2008, 23:31:56 pm by Karaμazoβ » Logged

anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
« Reply #88 on: February 07, 2008, 23:47:24 pm »

geo_iv τι έτος είσαι;

δεύτερο υποθετω;
geo_iv
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #89 on: February 07, 2008, 23:52:35 pm »

Quote from: anonymous-root on February 07, 2008, 23:47:24 pm
geo_iv τι έτος είσαι;

δεύτερο υποθετω;
γιατι?
τι σημασια 'εχει?

Επειδη δεν μπορώ να σας πεισω με τα επιχειρηματα μου για το προφανές( οτι ο καλά διαβασμένος διαβαζει και το βιβλιο ασκήσεων του κ.Μάργαρη) σας αφηνω και δεν ξαναγραφω στο τοπικ αυτο...........
Αν πιστέυετε πως η αλλαγη στον τρόπο εξέτασης θα σας βοηθησει τους "καλά διαβασμενους" να περάσετε τοτε ΟΚ απο μένα
« Last Edit: February 08, 2008, 00:11:53 am by geo_iv » Logged
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15 Go Up Print
Jump to: