• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:59:35 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:59:35 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 20
Guests: 88
Total: 108
Kv
Sotirisbikos
Giannisss
vaggos
AcDimitri
Tolizz
gpapailio
NET2GRID
Le ece
JoHn!
Denisivo
sherlock
tsaliki
mike1996
A-TheITGuy
Saint_GR
vaggelisx
kathrin_p
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Περί Υπολογιστών... > Software > Επικοινωνία - Internet (Browsers, eMailers, IΜs, Chat, VoIP) (Moderators: chatzikys, PolarBear) > Firefox 2.0.0.11 vs Opera 9.10
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 Go Down Print
Author Topic: Firefox 2.0.0.11 vs Opera 9.10  (Read 11210 times)
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
Re: Firefox 2.0.0.11 vs Opera 9.10
« Reply #60 on: January 21, 2008, 18:18:55 pm »

Μετά απο μια βδομάδα χρήσης:

+

1. Ελαφρύς.
2. Δεν πάει αργά σε σελίδες με πολλά flash.
3. Κανένα σημαντικό μειονέκτημα.

-

1. Καμιά φορά τρώει κανα κολληματάκι (π.χ. πάτας να ανοίξει το λίνκ και δεν το ανοίγει)

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #61 on: January 21, 2008, 21:40:20 pm »

Διάβασα με ενδιαφέρον το τόπικ.
Τα δικά μου συμπεράσματα.

Καταρχάς η Opera είναι ένας πολύ καλός browser και όσοι δεν θέλετε να χρησιμοποιησετε Firefox
είναι μια πολύ καλή επιλογή. Έχει και αυτός τα μειονεκτηματά του αλλά έχει και κάποια χαρακτηριστικά στα οποία υπερέχει από την αλεπού, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.

Θα ήθελα όμως να σταθώ σε κάποια σημεία που κάνουν την αλεπού τελικά να υπερέχει ένταντι του Οπερα, όπως επίσης και σε κάποιες μικροανακρίβειες που γράφτηκαν.

Πρώτος και βασικός λόγος υπεροχής είναι φυσικά ότι η αλεπού είναι λογισμικό ανοικτού κώδικα, το οποίο και σαφώς δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι Όπερα και Ακατονόμαστου. Επίσης κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι browsers κλειστής αρχιτεκτονικής δεν έχουν αντιγράψει αυτούσια κομμάτια κώδικα από την αλεπού ή από άλλους OS browsers, για να βελτιώσουν την απόδοσή τους.

Δεύτερος και εξισου σημαντικός λόγος προτίμησης της αλεπούς είναι τα extensions. Δεν πάει να έχει η Όπερα 250+ ρυθμίσεις παραπάνω από την αλεπού;
Η τελευταία διαθέτει 1000+ extensions για να φέρει ο κάθε χρήστης τον browser στα δικά του μέτρα, να τον στήσει ακριβώς όπως του αρέσει.
Και πάνω σε αυτό που αναφέρθηκε το πρόβλημα ότι κάποιες σελίδες ανοίγουν ακόμη μόνο με τον ακατονομαστο,
Quote from: marauber on January 20, 2008, 22:29:20 pm
Και σε μένα δε μπαίνει στο online banking της Alphabank. No big deal, γι'αυτό έχουμε τους εναλλακτικούς browsers.
nop it's definitely a BIG deal. Εάν δεν θέλω ακατονόμαστο μπορεί ο Opera να ικανοποιήσει την επιθυμία μου; ΟΧΙ.
Η αλεπού όμως με τη δύναμη των extensions μπορεί, γιατί υπάρχει το δημοφιλές extension που ανοίγει τον ακατονόμαστο μέσα σε Tab της αλεπούς!

Επίσης, είναι σημαντικό λάθος να συγκρίνουμε τα εγκατεστημένα χαρακτηριστικά του όπερα με τη βασική έκδοση της αλεπούς, ακριβώς για αυτό το λόγο. Οτιδήποτε επιπλέον προστίθεται μετά σύμφωνα με τις επιθυμίες του χρήστη.
Γιατί για παράδειγμα να βαραίνω τον browser μου με τη λειτουργία των gestures εάν δεν τη χρησιμοποιώ ποτέ; Φαντάζομαι ακόμη ότι στον Οπερα δεν μπορείς να ξεφορτωθείς τις λειτουργίες που δεν επιθυμείς.

Και μιας και ανέφερα τη λέξη βαραίνω, ας έρθουμε και στο pain in the ass του Firefox,
την κατανάλωση μνήμης. Το πρόβλημα αυτό άρχισε να γίνεται φανερό από την έκδοση 1.5.0 και μετά,
αλλά οι developers δεν προλάβαιναν να το διορθώσουν για την έκδοση 2,0, διότι έπρεπε να γίνει ολοκληρωτική αλλαγή σε κάποια σημεία του κώδικα, για αυτό και μετατέθηκε για την έκδοση 3.0.
Αυτή τη στιγμή γράφω το συγκεκριμένο ποστ μέσα από την τελευταία beta3 έκδοση του πολυαναμενόμενου Firefox 3.0.
Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι οι developers κάνανε πολύ καλύ δουλειά. Η κατανάλωση μνήμης έχει μειωθέι τουλάχιστον στο μισό γενικώς, ενώ το memory leaking δεν παρατηρείται πλέον.

Ανακρίβειες:
Quote from: marauber on January 17, 2008, 17:17:04 pm
Να φανταστείς εμένα μου φαίνεται εξαιρετικά άβολο που ο Firefox δεν έχει κουμπί new tab!
Ο Firefox έχει κουμπί new tab.

Quote from: marauber on January 14, 2008, 17:27:03 pm
Τα bookmarks του Opera γίνονται export σε ένα και μόνο αρχείο .adr. Το ανεβάζεις και το κάνεις import όπου θες.
Τα bookmarks του Firefox γίνονται export επίσης σε ένα μόνο αρχείο και που μάλιστα δεν είναι ειδικής κωδικοποίησης .adr, αλλά μια απλή html σελίδα που μάλιστα μπορείς να κλικάρεις τα bookmarks σου απευθείας από εκει μέσα!!

Quote from: marauber on January 14, 2008, 17:57:05 pm
ανακάλυψα και άλλες βελτιώσεις στην ευχρηστία που με κράτησαν κολλημένο εκεί. Όπως το paste and go που βγαίνει με δεξί κλικ στη μπάρα διεύθυνσης, το dictionary με δεξί κλικ σε επιλεγμένη λέξη, το zoom όλης της σελίδας (και όχι μόνο των γραμμάτων), το wand που συμπληρώνει κωδικούς με ένα κλικ, το preview των tabs με πέρασμα του ποντικιού από πάνω στο στυλ των windows vista, το κουμπί new tab πάνω στη μπάρα κτλ κτλ
Για να μην μακρυγορώ θα ποφύγω να αναφερθώ σε κάθε ένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά,
λέω απλώς ότι όλα αυτά είτε υπάρχουν ήδη και δεν τα έχεις βρει όπως το new tab button,
είτε είναι διαθέσιμα μέσω extensions.

Quote from: Guybrush on January 14, 2008, 18:34:30 pm
thumbs up για την επιλογή Lock tab
H επιλογή αυτή όπως και 10άδες άλλες που αφορούν σε tabs, eίναι διαθεσιμη,  μέσω του extension Tab Mix.

Quote from: Guybrush on January 17, 2008, 16:13:46 pm
Τα gestures είναι κάτι το υπέροχο, ήδη νιώθω σε Minority Report
Υπάρχουν και στον Firefox μέσω του αντιστοιχου extension.

Τελικό συμπέρασμα και σχόλιο πάνω στο:
Δεν υπάρχει αμφιβολία άλλωστε ποιος είναι ο βασιλιάς 8)
Ο βασιλιάς κάποτε ήταν δυστυχώς για τον κόσμο του ίντερνετ ο ακατονόμαστος.
Σήμερα ευτυχώς υπάρχουν πολλοί browsers με τα δικά τους πλεο/μει-νεκτήματα ο καθένας,
ενώ αναμφισβήτητα κανείς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί βασιλιάς ή τέλειος.
Το σίγουρο είναι ότι στην όλη υπόθεση με τον πόλεμο των browsers κερδισμένοι βγαίνουμε εμείς.

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #62 on: January 21, 2008, 21:51:04 pm »

Quote from: fugiFOX on January 21, 2008, 21:40:20 pm
Γιατί για παράδειγμα να βαραίνω τον browser μου με τη λειτουργία των gestures εάν δεν τη χρησιμοποιώ ποτέ; Φαντάζομαι ακόμη ότι στον Οπερα δεν μπορείς να ξεφορτωθείς τις λειτουργίες που δεν επιθυμείς.

Μπορείς να το απενεργοποιήσεις αν θες.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #63 on: January 21, 2008, 22:01:51 pm »

Όσον αφορά τις δυνατότητες κανένας δε μπορεί να πιάσει τον FF.

Μόνο το tabmixplus και το flashgot να βάλεις έχεις γίνει πανίσχυρος.

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));

{
            }

{
                {
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
marauber
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #64 on: January 21, 2008, 22:03:06 pm »

Περί ορέξεως...κολοκυθόπιτα. Εμένα μου αρέσει που τα έχει όλα ενσωματωμένα και δε χρειάζεται να ψάξω για extensions για να τον φέρω στα μέτρα μου όπως στον Firefox. Κάνω συχνά format και εγκαταστάσεις και η όλη διαδικασία θα ήταν πολύ κουραστική αν χρειαζόταν να βάλω 10+ extensions μετά τον browser.

Δεύτερος και εξισου σημαντικός λόγος προτίμησης της αλεπούς είναι τα extensions. Δεν πάει να έχει η Όπερα 250+ ρυθμίσεις παραπάνω από την αλεπού;
Η τελευταία διαθέτει 1000+ extensions για να φέρει ο κάθε χρήστης τον browser στα δικά του μέτρα, να τον στήσει ακριβώς όπως του αρέσει.
Και πάνω σε αυτό που αναφέρθηκε το πρόβλημα ότι κάποιες σελίδες ανοίγουν ακόμη μόνο με τον ακατονομαστο,
Και σε μένα δε μπαίνει στο online banking της Alphabank. No big deal, γι'αυτό έχουμε τους εναλλακτικούς browsers.
nop it's definitely a BIG deal. Εάν δεν θέλω ακατονόμαστο μπορεί ο Opera να ικανοποιήσει την επιθυμία μου; ΟΧΙ.
Η αλεπού όμως με τη δύναμη των extensions μπορεί, γιατί υπάρχει το δημοφιλές extension που ανοίγει τον ακατονόμαστο μέσα σε Tab της αλεπούς!

Όπως έχω ξαναπεί, τα extensions είναι θέμα κοινότητας. Τα 1000+ widgets του Opera δεν είναι καθόλου λίγα, αν σκεφτούμε ότι έχει ήδη πολλά χαρακτηριστικά ενσωματωμένα και δεν τα χρειάζεται για να γίνει λειτουργικός. Επίσης τι διαφορά έχει να ανοίγεις τον ΙΕ μόνο του ή τον ΙΕ μέσα από tab του Firefox; Και στις 2 περιπτώσεις ΙΕ είναι. Και για 2 φορές το μήνα που θα χρειαστεί το online banking, επιμένω ότι είναι no big deal (αν και φυσικά η Alpha θα πρέπει να το διορθώσει).

Επίσης, είναι σημαντικό λάθος να συγκρίνουμε τα εγκατεστημένα χαρακτηριστικά του όπερα με τη βασική έκδοση της αλεπούς, ακριβώς για αυτό το λόγο. Οτιδήποτε επιπλέον προστίθεται μετά σύμφωνα με τις επιθυμίες του χρήστη.
Να τα απεγκαταστήσεις τελείως δε μπορείς, μπορείς όμως να τα κάνεις disable. Έτσι κι αλλιώς ελαφρύς είναι ο Opera, δεν τίθεται θέμα επιβάρυνσης από ανενεργά features.

Ανακρίβειες:
Quote from: marauber on January 17, 2008, 17:17:04 pm
Να φανταστείς εμένα μου φαίνεται εξαιρετικά άβολο που ο Firefox δεν έχει κουμπί new tab!
Ο Firefox έχει κουμπί new tab.
Δίκιο έχεις, έχει αλλά όχι από default. To πρόσθεσα στη μπάρα μετά από ψάξιμο. Αν δε μου έλεγες ότι υπάρχει δε θα το πρόσεχα...

Quote from: marauber on January 14, 2008, 17:27:03 pm
Τα bookmarks του Opera γίνονται export σε ένα και μόνο αρχείο .adr. Το ανεβάζεις και το κάνεις import όπου θες.
Τα bookmarks του Firefox γίνονται export επίσης σε ένα μόνο αρχείο και που μάλιστα δεν είναι ειδικής κωδικοποίησης .adr, αλλά μια απλή html σελίδα που μάλιστα μπορείς να κλικάρεις τα bookmarks σου απευθείας από εκει μέσα!!
Στην έκδοση 9.50beta ήδη ο συγχρονισμός γίνεται και online και με άλλα instances του Opera!

Το σίγουρο είναι ότι στην όλη υπόθεση με τον πόλεμο των browsers κερδισμένοι βγαίνουμε εμείς.

Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα.

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #65 on: January 21, 2008, 23:27:36 pm »

Quote from: marauber on January 21, 2008, 22:03:06 pm
Περί ορέξεως...κολοκυθόπιτα. Εμένα μου αρέσει που τα έχει όλα ενσωματωμένα και δε χρειάζεται να ψάξω για extensions για να τον φέρω στα μέτρα μου όπως στον Firefox. Κάνω συχνά format και εγκαταστάσεις και η όλη διαδικασία θα ήταν πολύ κουραστική αν χρειαζόταν να βάλω 10+ extensions μετά τον browser.
Ανακρίβεια ξανα.
Δεν απαιτείται να περάσεις ξανά τα extensions.
Μετά από φορμάτ (χρησιμοποιείς ακόμη windows? )
απλώς κάνεις copy-paste τον φάκελο του profile.

Επίσης τι διαφορά έχει να ανοίγεις τον ΙΕ μόνο του ή τον ΙΕ μέσα από tab του Firefox;

Τεράστια.

(αν και φυσικά η Alpha θα πρέπει να το διορθώσει).
Συμφωνώ.
Έστειλες mail παραπόνων ότι δεν μπορείς να μπεις με Opera?
Αν δεν μιλάμε μην περιμένουμε ο webmaster να κάνει από μόνος του αλλαγές.

Να τα απεγκαταστήσεις τελείως δε μπορείς, μπορείς όμως να τα κάνεις disable.
\
Να λοιπόν αυτά που έλεγα περί ανοικτού λογισμικού.
Ο Οpera είναι στημένος όπως θέλει η εταιρεία που τον φτιάχνει,
ενώ τον Firefox μπορείς να τον κάνεις κυριολεκτικά ότι θέλεις.

Δίκιο έχεις, έχει αλλά όχι από default. To πρόσθεσα στη μπάρα μετά από ψάξιμο. Αν δε μου έλεγες ότι υπάρχει δε θα το πρόσεχα...
Παντού συμβαίνει αυτό.

Στην έκδοση 9.50beta ήδη ο συγχρονισμός γίνεται και online και με άλλα instances του Opera!
Και που να δεις το νέο bookmarking system της αλεπούς, με ενσωματεμένη την SQLite!

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #66 on: January 22, 2008, 00:24:03 am »

Όπα παιδιά μόλις συνειδητοποίησα κάτι... εξαρχής όταν λέγαμε για online banking εννοούσαμε τη Eurobank, όχι την Alphabank (στη δεύτερη μπαίνεις από παντού - marauber τσέκαρέ το).

Με τη Eurobank συμβαίνει το εξής: Όσα email διαμαρτυρίας και να στείλεις, δε μπορούν να το αλλάξουν γιατί πρέπει να έχουν το ίδιο σύστημα με την υπόλοιπη Ευρώπη... από Ελλάδα δε γίνεται, μόνο κεντρικά (γενικά το σύστημά τους έχει πάρα πολλά ελαττώματα από άποψη ευχρηστίας Sad).

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
marauber

View Profile
« Reply #67 on: January 22, 2008, 01:03:11 am »

Quote from: Nessa NetMonster on January 22, 2008, 00:24:03 am
Όπα παιδιά μόλις συνειδητοποίησα κάτι... εξαρχής όταν λέγαμε για online banking εννοούσαμε τη Eurobank, όχι την Alphabank (στη δεύτερη μπαίνεις από παντού - marauber τσέκαρέ το).

Το τσέκαρα. Αυτή τη φορά προχωράει περισσότερο από πριν, μπαίνει δηλαδή, αλλά τα μενού δεν εμφανίζονται ολόκληρα οπότε το περιβάλλον είναι μη λειτουργικό.

Quote from: fugiFOX on January 21, 2008, 23:27:36 pm
Ανακρίβεια ξανα.
Δεν απαιτείται να περάσεις ξανά τα extensions.
Μετά από φορμάτ (χρησιμοποιείς ακόμη windows? )
απλώς κάνεις copy-paste τον φάκελο του profile.
Ω ναι, ακόμα, Vista x64 8), με τον τωρινό ρυθμό βελτίωσης του Ubuntu προβλέπω να μπορώ να χρησιμοποιήσω για μεγάλο ποσοστό του χρόνου μου (=δηλαδή να κάνει αυτά που θέλω) το Ubuntu 10.04 Cheesy.

Επίσης τι διαφορά έχει να ανοίγεις τον ΙΕ μόνο του ή τον ΙΕ μέσα από tab του Firefox;

Τεράστια.
Μπορείς να το εξηγήσεις;

(αν και φυσικά η Alpha θα πρέπει να το διορθώσει).
Συμφωνώ.
Έστειλες mail παραπόνων ότι δεν μπορείς να μπεις με Opera?
Αν δεν μιλάμε μην περιμένουμε ο webmaster να κάνει από μόνος του αλλαγές.
Δίκιο έχεις, αλλά προτιμώ να ρίχνω που και που καμιά ματιά στον ΙΕ για να δω αν άλλαξε ττπ και το site αυτό μου δίνει την ευκαιρία Cheesy

Να τα απεγκαταστήσεις τελείως δε μπορείς, μπορείς όμως να τα κάνεις disable.
\
Να λοιπόν αυτά που έλεγα περί ανοικτού λογισμικού.
Ο Οpera είναι στημένος όπως θέλει η εταιρεία που τον φτιάχνει,
ενώ τον Firefox μπορείς να τον κάνεις κυριολεκτικά ότι θέλεις.
Για το 1%( πολύ λέω; ) των χρηστών που όχι μόνο ξέρουν να διαβάσουν τον κώδικα αλλά έχουν και όρεξη να τον προσαρμόσουν, φυσικά και είναι πολύ σημαντικό. Για το υπόλοιπο ποσοστό, απλά θα χρησιμοποιήσουν ότι είναι διαθέσιμο. Εξάλλου, δεδομένης μάλιστα της ανοικτής φύσης του Firefox, απορώ πως δεν έχουν εμφανιστεί περισσότερες παραλλαγές του με ουσιαστικές αλλαγές στα σημεία που πονάει.
Όσον αφορά τον Opera, η κλειστή αρχιτεκτονική του δε φαίνεται να έχει βάλει κανένα εμπόδιο στην εξέλιξη του. Οι κατευθύνσεις που ακολουθεί η εταιρία ανάπτυξης του εμένα προσωπικά με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.

Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #68 on: January 22, 2008, 04:24:42 am »

Huh

Για τη Eurobank, για το e-banking λέτε;

Εγώ κανονικά μπαίνω πάντως...

void DrawShadow()
        {

{
            }

{
                {
                }
                mesh.Draw();
            }

}
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #69 on: January 22, 2008, 12:54:27 pm »

Δοκιμαζω τωρα τον Firefox 3

Η διαφορα του στην μνημη ειναι μολις 3-5 Μb σε σχεση με Οπερα.

Γεια σου ξανα αλεπου Wink

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #70 on: January 22, 2008, 23:41:51 pm »

Quote from: Aurelius on January 22, 2008, 12:54:27 pm
Δοκιμαζω τωρα τον Firefox 3

Η διαφορα του στην μνημη ειναι μολις 3-5 Μb σε σχεση με Οπερα.

Γεια σου ξανα αλεπου Wink

Και φαντάσου ότι είναι ακόμη beta

Τεράστια.
Μπορείς να το εξηγήσεις;

Ανοίγοντας τον  ακατονόμαστο χρησιμοποιείς ένα browser με τις default settings.
Ανοίγοντάς τον μέσα από tab χρησιμοποιείς τις ρυθμίσεις που έχεις θέσει εσύ στον browser
μετά από τόσο καιρό λειτουργίας, τα δικά του bookmarks κτλ κτλ

Εξάλλου, δεδομένης μάλιστα της ανοικτής φύσης του Firefox, απορώ πως δεν έχουν εμφανιστεί περισσότερες παραλλαγές του με ουσιαστικές αλλαγές στα σημεία που πονάει.
Ανακρίβεια ξανά.
Ψάξτο καλύτερα.

Όσον αφορά τον Opera, η κλειστή αρχιτεκτονική του δε φαίνεται να έχει βάλει κανένα εμπόδιο στην εξέλιξη του. Οι κατευθύνσεις που ακολουθεί η εταιρία ανάπτυξης του εμένα προσωπικά με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.

Τότε καλά κάνεις;.
Αλλα εγώ θα σου κάνω μια πολύ απλή ερώτηση.
Αύριο η εταιρεία για οποιονδήποτε λόγο αποφασίσει να σταματήσει τη διάθεση του Opera.
Τι γίνεται τότε;
Θα μείνεις με έναν browser που δεν θα μπορεί κανείς πλέον να συνεχίσει την ανάπτυξή του,
λόγω του κλειστού του κώδικα.
Στην αντίθετη περίπτωση όμως μπορεί ο οποιοσδήποτε να συνεχίσει το έργο εκεί ακριβπώς που σταμάτησε.
Κάτι τέτοιο συνέβη για παράδειγμα στην περίπτωση Mambo/Joomla
« Last Edit: January 22, 2008, 23:52:51 pm by fugiFOX » Logged

Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #71 on: January 23, 2008, 13:44:41 pm »

Ενταξει, αν γινει αυτο πας σε αλλο browser. Δεν ειναι και τοσο τραγικο.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #72 on: February 20, 2008, 22:32:06 pm »

Eπιστροφή σε Mozilla Firefox 3 Beta 3 εντός διημέρου.
ΓΙατί σε Ajax είνα 10 φορές πιο γρήγορο
marauber

View Profile
« Reply #73 on: February 20, 2008, 22:54:36 pm »

Αjax? Huh

Guybrush