• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:52:06 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:52:06 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 15
Guests: 102
Total: 117
Kv
JoHn!
Denisivo
sherlock
tsaliki
mike1996
Sotirisbikos
A-TheITGuy
Saint_GR
vaggelisx
kathrin_p
rafa98p
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Παρα-φόρουμ > Σχετικά με το THMMY.gr (Moderator: PolarBear) > Επωνυμία τώρα!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Θέλετε να υπάρχει επωνυμία σε συγκεκριμένους πίνακες?
Ναι
Όχι
Είμαι κάπου ανάμεσα..

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17 Go Down Print
Author Topic: Επωνυμία τώρα!  (Read 32008 times)
Megawatt
Guest
Re: Επωνυμία τώρα!
« Reply #75 on: November 21, 2007, 18:50:38 pm »

Δεν θελω να ξαναπω την λεξη - κλειδι που σας ιντριγκαρει, αλλά θα πω οτι εχω καταλαβει πως θελουν αυτά τα 20-25 άτομα να μετατρεψουν το φορουμ σε "msn της παρεας" οπου ολοι γνωριζονται μεταξυ τους και μιλανε φιλικα.

Ε αυτο δεν γινεται, για τον απλουστατο λόγο οτι τοτε το φορουμ θα χασει τον λογο για τον οποιο καποιοι στο παρελθον το δημιουργησαν: Για να μπαινει ο φοιτητης σε καποιον ανεπισημο χωρο του πανεπιστημιου, κατι σαν το κυλικειο ας πούμε. Οταν πας στο κυλικειο για καφε (ή πανω στους αναρχικους), δεν σε ρωταει ο καψιμιτζής (ή ο αναρχικος ) να του πεις το ΑΕΜ σου οπως κανει η Σούλα ή η άλλη η μαυροφορεμενη στον 5ο!

Ηδη υπάρχουν άτομα που ειναι μελη, αλλά δεν εχουν στειλει ούτε ενα ποστ. Αν προκειται να δωσουν και επώνυμο, τότε όχι μονο δεν προκειται ποτε να γράψουν αλλά ούτε καλά-καλά θα κανουν login. Αυτο θελουν (οι δημιουργοι  του φορουμ)?

Quote from: Karaμazoβ on November 21, 2007, 13:49:05 pm
Ποιοι το "φλορέψανε" βρε  MW, για να ξέρω, και τώρα πάνε να το "σοβαρέψουνε"??
Μην περιμενεις να σου πω ονοματα (nicknames εννοώ) - πραγμα που καθιστα αμέσως αυτήν την φραση μου αναξιόπιστη,  αλλά νομιζω γινομαι κατανοητος από τους "αδρανειακούς" παρατηρητές.
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #76 on: November 21, 2007, 18:55:01 pm »

Γενικά συμφωνώ με την corina στη διάκριση που κάνει στο τέλος. Για να γραφτείς στο forum των Μηχανολόγων χρειάζεσαι email auth, το οποίο εύκολα ταυτοποιείται. Δεν είναι ανάγκη να είναι φανερό, αρκεί να το ξέρει η διαχείριση κατά την εγγραφή. Μάλιστα, αυτή η δυνατότητα σχεδιάστηκε εξαρχής για την αποφυγή περσόνων.

Την επωνυμία δε τη θεωρώ απαραίτητη. Ανέκαθεν η θέση μου ήταν ότι όποιος θέλει γράφει επώνυμα και όποιος δε θέλει, ανώνυμα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η δραματοποίηση της επωνυμίας ως φακέλωμα και άλλες κορώνες που ακούστηκαν. Αν ντρέπονται κάποιοι να πουν τις απόψεις τους επώνυμα, ας σκεφτούν το πόσο αυτό συνάδει με την ελευθερία της έκφρασης που ζητάνε.

Εγώ πιστεύω ότι από το τόπικ αυτό δόθηκε σαφής απάντηση στη λύση για το πρόβλημα. Έχοντας παρακολουθήσει τα θέματα της Διαχείρισης από την αρχή της συγκρότησής της πριν 2 χρόνια, θεωρώ ότι πλέον δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε τις ατέρμονες συζητήσεις για αντίστοιχες περιπτώσεις. Και χαίρομαι που αρκετά μέλη αναγνωρίζουν το ότι οι αποφάσεις της ΟΔ πάντα λαμβάνονταν μετά από ώριμη σκέψη.

Θέλουμε το forum για να επικοινωνήσουμε, να πούμε για τα μαθήματα, να μαλώσουμε για τις ομάδες μας, να κανονίσουμε ταβέρνες/πάρτυ, να οργανώσουμε αντιμαθήματα, να βοηθήσουμε τους πρωτοετείς, να μιλήσουμε με τους καθηγητές μας για τα προβλήματα στο τμήμα.

Δε θέλουμε τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και την στοχευμένη προσπάθεια μπαχαλέματος.

Αριθμητικά η ζυγαριά γέρνει σαφώς. Ελπίζω να γείρει και στην πράξη.
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #77 on: November 21, 2007, 18:56:20 pm »

Quote from: Megawatt on November 21, 2007, 18:50:38 pm
Ηδη υπάρχουν άτομα που ειναι μελη, αλλά δεν εχουν στειλει ούτε ενα ποστ. Αν προκειται να δωσουν και επώνυμο, τότε όχι μονο δεν προκειται ποτε να γράψουν αλλά ούτε καλά-καλά θα κανουν login. Αυτο θελουν (οι δημιουργοι  του φορουμ)?

Σ' αυτό συμφωνώ, είναι αυτό που έγραψα παραπάνω.

Μην περιμενεις να σου πω ονοματα (nicknames εννοώ) - πραγμα που καθιστα αμέσως αυτήν την φραση μου αναξιόπιστη,  αλλά νομιζω γινομαι κατανοητος από τους "αδρανειακούς" παρατηρητές.

Δε βοηθάς λέγοντας μισές κουβέντες MW...Είναι καλό να ζητάμε, αλλά είναι καλό και να βοηθάμε όταν χρειάζεται...

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
alekos
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

είδος προς εξαφάνιση...

View Profile
« Reply #78 on: November 21, 2007, 19:04:35 pm »

Ρε παίδες εγώ θέλω το forum όπως το γνώρισα πριν 2 χρόνια, υπήρχαν τα σοβαρά τόπικ όπου διεξάγονταν διάλογος με επιχειρήματα και τα τοπικ του απόλυτου χαβαλέ. Σήμερα να πάρει σε κάθε τοπικ θα αρχίσεις να βλέπεις προσωπικές αντιπαραθέσεις όπου ο καθένας προσπαθεί να επιβληθεί στον άλλο. Έλεος πια, πρέπει να γράφουμε με τον φόβο του ban ώστε να σοβαρευτούμε ?

shumacher=showmacher      
   Τώρα που πλάκωσαν οι μπάτσοι του inet ορίστε η λύση https://xerobank.com/ και http://www.torproject.org/
Megawatt
Guest
« Reply #79 on: November 21, 2007, 19:20:34 pm »

Quote from: corina on November 21, 2007, 18:56:20 pm

Δε βοηθάς λέγοντας μισές κουβέντες MW...Είναι καλό να ζητάμε, αλλά είναι καλό και να βοηθάμε όταν χρειάζεται...

Παλι θα θεσω το ερώτημα:

Πιο ειναι το κινητρο εκεινων που προκαλουν τα μπαχαλα?

Ο χακερ ή γενικά ο κακόβουλος χρηστης που θα επιτεθει στο υπολογιστικο συστημα μιας επιχείρησης, προκειμενου να το γεμισει με ιους ή να κλέψει χρηματα ειναι εκεινος κυρίως  που την προηγούμενη μερα τον απέλυσαν!! Δεν ειναι ουτε εγώ ούτε εσυ που θα ξυπνήσουμε ενα πρωι και θα πουμε: Α, σημερα θα φτιαξω εναν ιο για να επιτεθω σε μια εταιρεια στην Βενεζουέλα!!! Πρεπει παντα να υπάρχει ενα κινητρο.

Και ερχομαι στο αρχικό ερώτημα:
Πιο ειναι το κινητρο λοιπον αυτου που μπαχαλευει?
Μήπως είναι το κολλημενο μυαλό καποιων εδω μεσα που δεν λενε να ξεκολησουν στα πιστευω τους και προκαλούν τους άλλους που δημιουργουν τα μπάχαλα?
Μήπως το κερασακι στην τούρτα ειναι να βλεπουν (οι ενοχοι μπαχαλοτευτελοι) κάποια μελη να συμφωνουν κιόλας με τους κολλημενους και τις απαράδεκτες απόψεις τους μονο και μονο επειδη ειναι φιλαρακια στον real world??
Μήπως για να εισαι αρεστος στο φορουμ (πράγμα που αποδυκνείεται με τον θεσμό μελος του μηνα) πρεπει να λες συμφωνω στην φραση: "πεταει ο γαιδαρος"  ??
Μήπως τελος ειναι το οτι αυτα τα κολλημενα μελη δεν σεβονται καποιες αντιθετες πολιτικες αποψεις, μονο και μονο επειδη χρωματιζουν αυτοι το φορουμ κοκκινο? Λες και το φορουμ πρεπει να εχει το χρωμα της καλπης του ΤΗΜΜΥ στις φοιτητικες εκλογες... (γιαυτο λεω να σβηγστει ο πινακας πολιτικα ή να μετονομαστει όπως ειπε καποιος)

Τα μπάχαλα τα προκαλουν οι μπαχαλοτευτελοι, αλλά την ώθηση την παίρνουν από τα κολλημενα αυτά μελη. Δεν καταδικαζω μονο τους δεύτερους αλλά φυσικά και τους πρώτους.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #80 on: November 21, 2007, 19:23:09 pm »

Και εγώ αν μιλήσω για μέλη που μόνο ειρωνείες πετάνε και κάτι χρήσιμο ποτέ δε μας είπαν για την διαχείριση, θα σου φανεί αξιόπιστη η φράση μου.

tomato

Εγώ πιστεύω ότι απλά επειδή δεν ξέρεις τι ακριβώς λες, τι εννοείς και ποιους θέλεις να κατηγορήσεις, γιατί αν το κάνεις θα πρέπει να βρεις επιχειρήματα και να μιλήσεις σοβαρά, πράγμα για το οποίο δεν σε έχω ικανό όταν είναι να υποστηρίξεις χίμαιρες. Αν παρόλα αυτά έχεις κάτι σοβαρό να πεις, μια άποψη να διατυπώσεις, την οποία πιστεύεις ότι είναι σωστή, να το κάνεις σοβαρά και ολοκληρωμένα. Το να επικαλείσαι σιωπηρές μειοψηφίες και συ πια καταντά κουραστικό.

Η επωνυμία δεν σώζει από τίποτα.
Έχει την αξία της αλλά δεν θεωρώ ότι πρέπει να είναι προαπαιτούμενο για αυτόν τον χώρο. Υπάρχουν άλλοι χώροι πιο χρήσιμοι.
Επίσης αν κάποιοι πιστεύουν ότι είναι απαραίτητη μία επίσημη κοινότητα φοιτητών του ΤΗΜΜΥ ας δοκιμάσουν να την δημιουργήσουν, με όσες αγκυλώσεις πιστεύω θα ανακύψουν.
Δεν είναι βουλή εδώ, δεν είναι σύλλογος, δεν είναι εκτελεστικό όργανο.
Είναι μια παρέα στην οποία όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Αλλά δε μπορούμε πια να επιτρέπουμε αυτούς που θέλουν να την χαλάσουν.

Αθάνατε, αν δεν κάνεις πλάκα, ίσως θα πρέπει να κάνεις φροντιστήρια για να καταλάβεις τι είναι αυτή η δικτυακή κοινότητα, γιατί τίποτα από αυτά που έγραψες δεν έχουν σχέσει με τους σκοπούς της. Αν θες μια κοινότητα που να κάνει όλα αυτά, ξεκίνα την δική σου με τους φίλους σου.

Τέλος θα συμφωνήσω με τον Αθάνατο. Αν δεν χωράνε φασιστικές απόψεις εδώ, δεν χωράνε ούτε αναρχικές και κάθε άποψης που επιβουλεύεται το πολιτικό κατεστημένο, αφού αυτό προστατεύεται από το σύνταγμα. Όμως το να εκφράζεις μια άποψη εναντίον του συντάγματος, είναι δικαίωμα που κατοχυρώνεται από το σύνταγμα, αλλά δεν απαγορεύεται από αυτό.

byeeee
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #81 on: November 21, 2007, 19:28:58 pm »

Quote from: Megawatt on November 21, 2007, 19:20:34 pm
Quote from: corina on November 21, 2007, 18:56:20 pm

Παλι θα θεσω το ερώτημα:

Πιο ειναι το κινητρο εκεινων που προκαλουν τα μπαχαλα?

Ο χακερ ή γενικά ο κακόβουλος χρηστης που θα επιτεθει στο υπολογιστικο συστημα μιας επιχείρησης, προκειμενου να το γεμισει με ιους ή να κλέψει χρηματα ειναι εκεινος κυρίως  που την προηγούμενη μερα τον απέλυσαν!! Δεν ειναι ουτε εγώ ούτε εσυ που θα ξυπνήσουμε ενα πρωι και θα πουμε: Α, σημερα θα φτιαξω εναν ιο για να επιτεθω σε μια εταιρεια στην Βενεζουέλα!!! Πρεπει παντα να υπάρχει ενα κινητρο.

Και ερχομαι στο αρχικό ερώτημα:
Πιο ειναι το κινητρο λοιπον αυτου που μπαχαλευει?
Μήπως είναι το κολλημενο μυαλό καποιων εδω μεσα που δεν λενε να ξεκολησουν στα πιστευω τους και προκαλούν τους άλλους που δημιουργουν τα μπάχαλα?
Μήπως το κερασακι στην τούρτα ειναι να βλεπουν (οι ενοχοι μπαχαλοτευτελοι) κάποια μελη να συμφωνουν κιόλας με τους κολλημενους και τις απαράδεκτες απόψεις τους μονο και μονο επειδη ειναι φιλαρακια στον real world??
Μήπως για να εισαι αρεστος στο φορουμ (πράγμα που αποδυκνείεται με τον θεσμό μελος του μηνα) πρεπει να λες συμφωνω στην φραση: "πεταει ο γαιδαρος"  ??
Μήπως τελος ειναι το οτι αυτα τα κολλημενα μελη δεν σεβονται καποιες αντιθετες πολιτικες αποψεις, μονο και μονο επειδη χρωματιζουν αυτοι το φορουμ κοκκινο? Λες και το φορουμ πρεπει να εχει το χρωμα της καλπης του ΤΗΜΜΥ στις φοιτητικες εκλογες... (γιαυτο λεω να σβηγστει ο πινακας πολιτικα ή να μετονομαστει όπως ειπε καποιος)

Τα μπάχαλα τα προκαλουν οι μπαχαλοτευτελοι, αλλά την ώθηση την παίρνουν από τα κολλημενα αυτά μελη. Δεν καταδικαζω μονο τους δεύτερους αλλά φυσικά και τους πρώτους.

Επιτέλους μια σοβαρή σκέψη ολοκληρωμένη. Είδες... δεν χρειάζεται να πεις ονόματα...

Όπως είδες μέχρι τώρα υπήρχε μια μεγάλη ανεκτικότητα και στους πρώτους και στους δεύτερους. Δεν ξέρω ποιους λες ότι συμφωνούν με τους άλλους γιατί είναι φιλαράκια και ποιοι όχι. Μέτρα λήφθηκαν μέχρι τώρα μόνο μετά από αντιδράσεις της κοινότητας ή όταν έγινε προφανής κακόβουλη χρήση του μέσου. Γενικά υπήρχε προσπάθεια να αφεθεί το σύστημα μόνο του να έρθει σε ισορροπία. Προφανώς δεν επιτεύχθηκε και είναι κρίμα. Πιστεύαμε ότι τα μέλη, παρά τις διαφωνίες και τις όποιες ακρότητες, θέλανε να επικοινωνήσουν. Αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει.

Για αυτό αλλάζει σιγά σιγά η τακτική της ΟΔ και προφανώς δεν πρόκειται να υπάρξουν διαχωρισμοί.

Φλώρουμ έλεγες και έσκιζες τα ρούχα σου αλλά να δούμε αν θα σου αρέσει όπως θα πάει το πράγμα..

byeeee
voyager

View Profile
« Reply #82 on: November 21, 2007, 21:04:18 pm »

Πραγματικά δεν θεωρώ πως η επωνυμία λύνει κάποιο πρόβλημα, αντίθετα πιστεύω πως με αυτόν τον τρόπο θα γεννηθούν ένα σωρό άλλα.
Συμφωνώ εν μέρει το αυστηρότερο moderating το οποίο όμως θα παρακαλούσα να λειτουργεί προς όλες τις κατευθύνσεις και όλα τα μέλη ανεξαιρέτως.

Δεν είναι αυτό μομφή προς τους διαχειριστές, τους οποίους σέβομαι και εκτιμώ πραγματικά.

Θα παρακαλούσα όλους όσους έχουν περσόνες να τις διαγράψουν.
Επειδή η Nessa κάπου ανέφερε πως δεν είναι πρόβλημα οι περσόνες αν δεν μπαχαλεύουν μια
συζήτηση, θα ήθελα να πω το εξής:
Ακόμα και όταν δεν μπαχαλεύουν μια συζήτηση οι περσόνες, δημιουργούν εσφαλμένη εντύπωση
για το ποσοι άνθρωποι εκφράζουν μια ίδια/παρόμοια άποψη και αυτό είναι κάτι ανειλικρινές, κάτι που
ξεγελάει.

Τέλος θα ήθελα να παρακαλέσω όλους, να σκεφτούν άλλη μια φορά, πως μιλάνε με ανθρώπους
σαν και τους ίδιους. Ο καθένας έχει μυαλό, εμπειρίες και απόψεις. Και το ελάχιστο δείγμα
πολιτισμού είναι να σέβεται τουλάχιστον ο καθένας τη γνώμη του άλλου.

Πιστεύω πως αν όλοι προσπαθήσουμε από λίγο, μπορεί να βγει κάτι καλό.

θεωρώ πως όλη η ουσία κρύβεται εδώ:
Quote from: Megawatt on November 21, 2007, 19:20:34 pm

για αυτό, σαν μέλος του thmmy ζητώ αυτό να αποτελέσει δέσμευση:
Quote from: Turambar on November 21, 2007, 19:28:58 pm
Για αυτό αλλάζει σιγά σιγά η τακτική της ΟΔ και προφανώς δεν πρόκειται να υπάρξουν διαχωρισμοί.
« Last Edit: November 21, 2007, 21:06:23 pm by voyager » Logged

δυστυχώς συμβαίνει
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #83 on: November 21, 2007, 21:21:54 pm »

Quote from: Turambar on November 21, 2007, 19:23:09 pm
Αν δεν χωράνε φασιστικές απόψεις εδώ, δεν χωράνε ούτε αναρχικές και κάθε άποψης που επιβουλεύεται το πολιτικό κατεστημένο, αφού αυτό προστατεύεται από το σύνταγμα.
Γιατί;

Ο λόγος που δε θέλουμε φασιστικές απόψεις στο φόρουμ δεν είναι επειδή επιβουλεύονται το πολιτικό κατεστημένο. Είναι επειδή καταφέρονται εναντίον θεμελιωδών δικαιωμάτων κάποιων συνανθρώπων μας, καθώς και εναντίον αρκετών δικών μας ελευθεριών. Δεν είναι απλά άδικες, ούτε μόνο προάγουν τη βία και την καταπίεση - για κάποιους η διάδοση αυτών των απόψεων είναι βία και καταπίεση. Τα άτομα που εκφέρουν αυτές τις απόψεις χρησιμοποιούν βία, και τα θύματά τους συχνά δεν έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν ή να αμυνθούν. Ο φασίστας (και δη ο οργανωμένος...) θα κάνει πχ τη ρατσιστική του προπαγάνδα την ίδια στιγμή που οι ομοϊδεάτες του θα χτυπούν και θα τρομοκρατούν τους μετανάστες, ώστε να μη μπορούν να σταθούν στα πόδια τους, να μην τολμούν να βγουν και να αντικρούσουν όσα λέει.

Γι'αυτό δεν πρέπει να μιλάει. Καταστρατηγεί την ελευθερία του λόγου με διάφορες μεθόδους, οπότε είναι άδικο να την έχει αυτός (γιατί ουσιαστικά θα έχει φροντίσει ώστε να την έχει μόνο αυτός).

Και επειδή παραπάνω έφερες ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, να σου πω αφενός ότι οι αρνητές του Ολοκαυτώματος είναι πολύ μαύροι φασίστες και ιδιαίτερα επικίνδυνοι, αφετέρου ότι η παραχάραξη της ιστορίας ξεφεύγει από τα όρια της ελευθερίας στην άποψη και μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι με την απάτη και τη συκοφαντία (βασικά είναι ακόμα χειρότερη).

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #84 on: November 21, 2007, 21:46:27 pm »

Θα πω και γω το μακρυ μου (ή και το κοντο μου)

Συμφωνω με τον Αλιακμωνα στο δευτερο σκελος του. Να πατατε πολυ πιο ευκολα το μπαν. Σε προβληματικα ατομα. Δεν χρειαζεται να το πολυσκεφτεστε και ουτε να δικαιολογειστε. Το γεγονος οτι δεν ειναι επισημο φορουμ, αυτο σημαινει οτι δεν χρειαζεται να εκλεγεστε ή να υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τροπος επιλογης. Αλλωστε καποιοι απο εμας το ξεκινησαμε, οποιοι αλλοι γουσταρουν αλλιως ας κανουν δικο τους. Κοβε εκει αβερτα καθε προβληματικο και αν θελει ας ξανακανει 15 λογαριασμους. Κοβε εκει περα μην φοβασαι. Και αν καει και καποιο χλωρο, δεν πειραζει, μπορει πολυ ευκολα να ξαναγραφτει. Τωρα, το επωνυμο mail το οποιο θα το ξερει μονο η διαχειριση ειναι μια λυση, αλλα δεν ξερω αν οντως στο σταδιο αυτο ειναι το επομενο που πρεπει να κανουμε. Στην τελικη, με τοσες προβληματικες παολες κτλ κτλ που μπλεξαμε, αυτοι οι ιδιοι δεν ειναι που κανανε 45 λογαριασμους την ημερα. Αυτοι ειναι τοσο ψυχωτικοι που μπορει να ανοιξουν καταλογο και να βαζουν απο εκει ονοματα.

Για αυτο κατ εμε οι λυσεις ειναι 2:

1) Βαζουμε συγκεκριμενα πλαισια διαλογου. Δεν λεμε ποιες αποψεις-συμπριφορες επιτρεπονται, αλλα ποιες ΔΕΝ επιτρεπονται. Δεν επιτρεπονται φασιστικες, ρατσιστικες αποψεις, κατι με το οποιο οι περισσοτεροι συμφωνουν:
- αν καποιος λεει οτι οι μαυροι π.χ. εχουν χαμηλοτερο IQ
- οτι πρεπει να γδαρουμε τους Σκοπιανους και να φορεσουμε τα δερματα τους για να παρουμε την Μακεδονια πισω
- οτι πρεπει να παρουμε την Πολη
- να ποσταρει αρθρα της Χρυσης Αυγης
κτλ κτλ
τα κοβουμε χωρις πολλα πολλα. Σιγα μην σας θιξουν κιολας. Τους προβληματικους και τις αποψεις τους η κοινωνια εχει φροντισει να τους απορριψει και η δικαιοσυνη να τους καταδικασει. Δεν χρειαζεται να ξαναανακαλυψουμε τον τροχο.

Τωρα, οπως ειπα και πριν, αν καποιος δεν γουσταρει αυτα και θελει να ποσταρει τα δικα του, ας ανοιξει το δικο του φορουμ και να βαλει οτι θελει.

2) Να εφαρμοστει η αλλη προταση, για την απαγορευση συνδεσεων απο proxy. Συνηθως αυτο γινεται για να κρυβουν την IP. Ε, να μην μπορει να γινεται αυτο. Ή τελος παντων αυτο να γινεται μετα απο συννενοηση με την Διαχειριση. Φανταζομαι οτι αυτο γινεται σχετικα ευκολα.

ΥΓ:
Ελεος: η προταση για επωνυμια απο οτι καταλαβα ειναι, η διαχειριση να ξερει τα ατομα. Χωρις να θελω να υποστηριξω την προταση, αλλο αυτο και αλλο οι βλακειες και καλα οτι θα υπαρχει big brοther.

ΥΓ2: Ελεος ρε Gepeltek. Λες ανοησιες. Αν θα υπηρχε επωνυμια, αυτο δεν θα ηταν αναλογο με το να υπαρχουν καμερες παντου.
1) Η επωνυμια διαφυλασσει οτι δεν γινονται περσονες απο τα ιδια ατομα.
2) Εξω στην κοινωνια, υπαρχουν 33.000 τροποι για τους μπατσους για να πιασουν αυτους που παρανομουν. Η καμερα ειανι μια βλακεια που μπαινει για αλλους λγους. Και μαλιστα οσους τους πιανουν θεωρητικα τους επιβαλλονται και ποινες. Εδω μεσα ισχυει κατι απο αυτα? Μαλλον οχι. Μαλιστα απο οσο ξερω, ολοι ειμαστε επωνυμοι, δεν υπαρχει καποιος ο οποιος δεν ειναι καταγεγραμμενος.

Θεωρω τα πραγματα πολυ απλα. Πολυ ασχολιομαστε. Κοβουμε τις μαλακιες απλα. Δεν εξρω αν αυτο λεγεται σκληρο moderating. Δεν νομιζω. Δεν λεω να καθονται και να κοιτανε γραμμη προς γραμμη. Θεωρω οτι αν καποιος γραφει σε 1, 2 ποστ μαλακιες πρεπει να μπαναρετε μετα απο συσταση χωρις πολλα πολλα. Μονο ενα κουμπι ειναι.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #85 on: November 21, 2007, 22:01:10 pm »

Απλά να πω.. τώρα που μου το θύμισε ο Aurelius, ότι η επωνυμία σε σύγκριση με τις κάμερες στους δρόμους είναι (και πάλι) εντελώς ανεπιτυχής..

Η κάμερα παραβιάζει την ιδιωτική σου στιγμή, παρακολουθεί τις κινήσεις σου.. ενώ η επωνυμία σε ένα δημόσιο μέσο είναι.. σχεδόν αυτονόητη οπουδήποτε αλλού εκτός από το internet. Αλήθεια, έχετε δει πολλούς να βγαίνουν στην TV πίσω από μια κουκούλα και να λένε "Ζήτω η 21η Απριλίου!"?

Anyway.. κι εγώ κατά είμαι στην παρούσα φάση. Δε συμφωνώ με τον Aurelius τόσο σε αυτά που λέει. Πιστεύω ακόμα ότι όλες οι απόψεις χωράνε. Απλώς κάποιες, που είναι πιο ακραίες, που είναι πιο αιρετικές, πολλές φορές είναι καλό να τις εκφράζει κανείς σε έναν χώρο πιο.. "επώνυμα". Τα εισαγωγικά είναι ουσιαστικά εδώ.

Εννοώ ότι αλλιώς θα δεχτώ τους προβληματισμούς του "ikoufis" (τυχαίο nick) γύρω από τα καλά και τα κακά της χούντας, κι αλλιώς θα δεχτώ τις κραυγές ενός μέλους με 3 ποστ. Ξέρεις λίγο τον άλλο. Ξέρεις που βαδίζει, ότι είναι εδώ για να συζητήσει, όχι να σπάσει πλάκα ή να βγάλει το άχτι του, και μετά μπορείς να συζητήσεις μαζί του πάνω στα πάντα.

Οι μόνες απόψεις που με ενοχλούν είναι εκείνες που είναι έκνομες και τυπικά.. όπως π.χ. οι ρατσιστικές.
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #86 on: November 21, 2007, 22:16:09 pm »

Ψηφοφορία δε μπορεί να μπει.. γιατί τότε θα ψηφίσουν και τα δέντρα..

Μόνο απευθείας να ζητηθεί από όλους να πιστοποιήσουν τα στοιχεία τους μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα, και στη συνέχεια όσοι δε τα πιστοποιήσουν θα διαγραφούν..  Undecided

Αλλά είπαμε.. αυτό είναι το τελευταίο από τα μέτρα που μπορεί να λάβουμε.. Εγώ τουλάχιστον έχω την όρεξη να προσπαθήσω με άλλο τρόπο να προστατέψω αυτό το χώρο, και όχι με την επιβολή της επωνυμίας.
Tempus Fugit
Veteran
Καταστραμμένος

Tempus Mpatsit

View Profile
« Reply #87 on: November 21, 2007, 22:20:56 pm »

Να παρατηρήσω κάτι:
Είτε από αυτούς που συμφωνούν για την επωνυμία είτε από αυτούς που διαφωνούν δεν είναι κοινώς αποδεκτό ότι το πρώτο βήμα είναι το μπανάρισμα των ήδη γνωστών "κατηγορουμένων" μπαχαλέματος και περσονισμού?
Βλέπω ότι αναπτύσσεται ένα τόπικ πολλών σελίδων περί τιμωρίας αλλά οι "γνωστοί-άγνωστοι" δράστες ακόμα μπορούν να διαβάζουν τα πόστς αυτού του τόπικ και να γελάνε πίσω απ' την οθόνη τους. Έχει πατηθεί ως τώρα κάνενα κουμπί που να γράφει 'ban' επάνω? (Δεν είναι ρητορική η ερώτηση, δεν ξέρω αν τελικά έχει γίνει κάποια κίνηση)

"Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ όλο το συμπαν θα συνομωτήσει για να σου σπάσει τ' αρχίδια"
-Coelho my ass

marauber

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #88 on: November 21, 2007, 22:28:20 pm »

Όταν πριν λίγες μέρες τέθηκε ζήτημα επωνυμίας στο φόρουμ, η ασυναίσθητη αντίδραση μου ήταν να πω "ναι". Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, κρίνοντας από τον εαυτό μου έβλεπα ότι καθώς έχω συνδέσει το όνομα μου με το nick δε θα άλλαζε κάτι επί της ουσίας για μένα. Οι περισσότεροι με ξέρουν, και όσοι δε με ξέρουν είναι πολύ εύκολο να με μάθουν.

Παρόλα αυτά η θεώρηση που έχουμε για ένα τέτοια θέμα πρέπει να είναι συνολική. Το σκέφτηκα λοιπόν λίγο παραπάνω, επηρεαζόμενος και από ορισμένα ποστ της 5ης σελίδας αυτού του τόπικ. Και κατέληξα στα εξής: Η επωνυμία θα μας απαλλάξει όντως από τις "μικρές πάολες" του φόρουμ. Είναι όμως πανάκεια; Θα βελτιώσει επί της ουσίας αυτό το περιβόητο "επίπεδο του φόρουμ"; Νομίζω ότι η απάντηση σε αυτό είναι όχι. Οι περσόνες είναι μόνο μια πτυχή του προβλήματος. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ικανοί να πλακωθούμε διαδικτυακά ακόμη και όταν γνωριζόμαστε πολύ καλά.

Και πάμε τώρα στις αρνητικές συνέπειες: Το ΤΗΜΜΥ έχει λίγα ενεργά μέλη σε σχέση με τα συνολικά του. Αν κάποιος διστάζει να γράψει ακόμη και ανώνυμος, περιμένουμε να γράψει όντας επώνυμος; Όπως έγραψα πριν, εμένα μετά από 5 χρόνια στη σχολή η επωνυμία δε μου κάνει αίσθηση, πολύ αμφιβάλλω όμως αν θα είχα την ίδια στάση αν με ρωτούσατε 5 χρόνια πριν. Ή έστω αν θα έγραφα το ίδιο. Επίσης, προκειμένου μια τέτοια δραστική αλλαγή να πραγματοποιηθεί, πρέπει να υπάρχει καθολική αποδοχή. Αντί αυτού όμως, εγώ βλέπω εντονότατες αντιδράσεις που δε μπορούν να αγνοηθούν.

Οπότε που καταλήγουμε; Μάλλον στο πιο αυστηρό moderating, όπως έχουν πει και άλλοι πιο πριν. Αλλά και αυτό από μόνο του δε φτάνει. Αν μας ενδιαφέρει αυτός ο χώρος, την επόμενη φορά που θα διαβάσουμε κάτι και θα μας ανέβει το αίμα στο κεφάλι, ας μην πατήσουμε αμέσως το "Reply". Ας χαλαρώσουμε πρώτα και ας απαντήσουμε μετά, όντας ψύχραιμοι. Ας σκεφτούμε πως αν δεν έχουμε κάτι να συνεισφέρουμε στην κουβέντα και πάμε με διάθεση να τσακωθούμε, καλύτερα να μη γράψουμε τίποτα. Ή στη χειρότερη, ας στείλουμε ένα πμ. Τουλάχιστον εγώ έτσι τα αντιλαμβάνομαι τα πράγματα.
Και αν δεν τελικά δεν τα καταφέρουμε; Ε τότε αυτοί είμαστε, έχουμε το φόρουμ που μας αξίζει Lips Sealed

Και κάτι τελευταίο για τις απόψεις: Όπως είχα γράψει και στο αντίστοιχο τόπικ, για μένα είναι αυτονόητο πως όλες οι απόψεις χωράνε και έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Ή αλλιώς όπως το είπε ο Turambar:
Quote from: Turambar on November 21, 2007, 19:23:09 pm
Αν δεν χωράνε φασιστικές απόψεις εδώ, δεν χωράνε ούτε αναρχικές και κάθε άποψης που επιβουλεύεται το πολιτικό κατεστημένο, αφού αυτό προστατεύεται από το σύνταγμα. Όμως το να εκφράζεις μια άποψη εναντίον του συντάγματος, είναι δικαίωμα που κατοχυρώνεται από το σύνταγμα, αλλά δεν απαγορεύεται από αυτό.
Το πρόβλημα δεν είναι οι απόψεις αλλά οι συμπεριφορές.

Τα παραπάνω είναι μια προσπάθεια καταγραφής σκόρπιων σκέψεων (όχι ιδιαίτερα πρωτότυπων..) από το τελευταίο διάστημα, σχετικά ημιτελής και ακατέργαστη. Αν, προϊόντος του χρόνου, θυμηθώ και τα υπόλοιπα, θα επανέλθω... Cheesy
« Last Edit: November 21, 2007, 22:33:49 pm by marauber » Logged

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
gtpp
Guest
« Reply #89 on: November 21, 2007, 22:50:46 pm »

Εγω μεχρι τωρα δεν εχω δει καποιο θεμα ωστε να χρειαζεται η επωνυμια σωνει και καλα.
Να μην πω οτι στα πολιτικα και θρησκευτικα θεματα παντα θα υπαρχουν κοντρες αλλα κανενας δεν ειναι τοσο αμεσα θιγομενος ωστε να κυνηγησει την ΟΔ και να κινδυνευει ωστε να χρειαζεται την επωνυμια των μελων του φορουμ.

Ακομα και  καταγγελιες να γινουν π.χ σε μελη τμηματος για μαθηματα κτλ , πιστευω αυτος που καταγγελει θα εχει το θαρρος να γραψει απο κατω το ονομα του και αν εχει δικιο, θα βρει και θα εχει τη στηριξη ολου του φορουμ.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17 Go Up Print
Jump to: