• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 14:06:42 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 14:06:42 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426688
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 52
Guests: 95
Total: 147
mkakale
amaliakon
Mr Watson
ELEF
mike_x
swthrhs
Leftor
chaniotism
george14
Kenedy
jimalexoud
dtsiamis
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
hevidis3524
Captain
Aristidis Aristidou
glavdakis
BlackClara
christina02
Nekt
cremidhs
nikitask
thomasdt
tzortzis
narcos
Marihouan820
mimaki
Fotis Roukoutakis
dnikoa
maestros
palladas
mmikelo
CasualUndergrad
thunder
sterlouk
chrisdardas
elena.v
dr.giorgos
Pakapis5
kmarkad
JoHn!
chriskazakos
xdallas
bilbo
ZontanosThrylos
Toaoutplasedakitoubiseswa
DimGeo
elias_farhood
kakousios
Haralampos
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Γενική Συνέλευση (16-10-07)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 Go Down Print
Author Topic: Γενική Συνέλευση (16-10-07)  (Read 14863 times)
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
Re: Γενική Συνέλευση (16-10-07)
« Reply #75 on: October 17, 2007, 19:55:03 pm »

Στέλα και το δικό σου κείμενο και της Κορίνας είναι από τα εκπληκτικότερα που έχετε γράψει μέχρι τώρα.
Είναι σχεδόν συγκινητικά.

Με καλύψατε απόλυτα, κι εσείς και ο Juan, μια που λέτε μ'άλλα λόγια ό,τι θέλω να πώ κι εγώ.....

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #76 on: October 17, 2007, 20:10:58 pm »

Quote from: cecs on October 17, 2007, 19:41:12 pm
-Μόνο η Φοιτητική Συνέργεια φέρει την ευθύνη για αυτή τη "διάσπαση" με την οποία κατηγορήθηκε ή μήπως οι ευθύνες υπάρχουν αμφίπλευρα?????
Αμφίπλευρα. Απλά είναι πιο εποικοδομητικό να κριτικάρεις αυτούς που έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να σε ακούσουν.

Παιδιά δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι για να κάνουμε συνεργασίες. Η ενωτική δράση ξεκινά από νωρίς.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #77 on: October 17, 2007, 20:23:11 pm »

ΟΚ, μάλλον δεν έπρεπε να χώσω εδώ και μάλιστα μονόπλευρα... φαίνεται το θέμα να πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις από όσο υπολόγιζα Roll Eyes

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
« Reply #78 on: October 17, 2007, 20:26:30 pm »

χωρις να εχω παρακολουθησει πληρως τη συζητηση και τη συνελευση,και με καθε επιφυλαξη...

βλεπω οτι ακομα και η στελλα που εμεινε μεχρι τελος εζησε πολυ χειροτερα κατι που ζησαμε πολλοι φοιτητες στις καταληψεις φετος,μιλαω για το τελος μαρτιο απριλιο.....
και δεν εννοω τα πλαισια και την αυτο καθεαυτο καταληψη....
αλλα το καπελωμα και την πικρα απο ατομα που μεχρι καποιο σημειο νομιζες οτι σε ακουνε και οτι  ενδιαφερονται για τη γνωμη σου....

tu/e
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #79 on: October 17, 2007, 20:37:25 pm »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 19:55:15 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
« Reply #80 on: October 17, 2007, 20:48:57 pm »

Quote from: BOBoMASTORAS on October 17, 2007, 20:37:25 pm
Ρε παιδιά για πια διάσπαση μιλάμε.

Μια χαρά είναι το κλίμα και δεν έχει νόημα να το τσιτώνουμε τεχνητά από εδώ μέσα. Σήμερα στο συντονιστικό ήμασταν ΟΛΟΙ και δεν υπήρχε πρόβλημα. Ούτε στη συνέλευση παρατήρησα κλίμα διάσπασης. Η διάσπαση θα συνέβαινε αν οδηγούμασταν στην υπέρμετρη πόλωση. Επίσης από το γεγονός ότι σε κάποιο πλαίσιο δεν υπήρξε συμφωνία δεν οδηγούμαστε σε κάποια de facto κατάσταση. Ούτε θα γίνονται μόνιμα συμμαχίες ούτε το αντίθετο.

Όσο για το θέμα της κατάληψης της πρυτανείας θεωρώ πως το πλαίσιο της ΦΟΙΣΥ θα είχε περισσότερο ενωτικό αντίκτυπο. Σήμερα στο συντονιστικό μας επικράτησε ένταση σχετικά με αυτό το ζήτημα και αύριο στη κατάληψη θα υπάρχει πάλι πρόβλημα γιατί θα εμφανιστούν σύλλογοι με απόφαση της ΠΚΣ και σύλλογοι με απόφαση των ΕΑΑΚ. Δεδομένου ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην πίεση της πρυτανείας να πάρει σαφή θέση ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο, αν δεν βρεθεί κοινή γραμμή πλεύσης μέχρι αύριο τα αποτελέσματα περισσότερο αρνητικά θα είναι για τη φοιτητική κοινότητα παρά θετικά.

Τέλος από το σημερινό συντονιστικό αποφασίστηκε επιπλέον η εκδήλωση για εκπαιδευτικά ζητήματα και ενημέρωση των πρωτοετών να γίνει τη Τετάρτη 24/10. Το θέμα της συζήτησης είναι:

Οι εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση
Ενημέρωση για το νέο νόμο πλαίσιο, τα Ινστιτούτα Δια Βίου Εκπαίδευσης (ΙΔΜΕ) και το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ)

Η εκδήλωση για το Άσυλο και το μετρό θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 30/10. Η θεματολογία της και η ακριβής ώρα θα προσδιοριστεί από επόμενο συντονιστικό.

Επίσης είπε ο electrosok σε διπλανό τόπικ θα γίνει συνάντηση αύριο 3μμ ώστε να λυθούν ζητήματα σχετικά με το καμαράκι και να υλοποιηθεί το αντίστοιχο ψήφισμα.

Τέλος δε πρέπει να ξεχάσουμε ότι:

Αύριο 11π.μ. θα πραγματοποιηθεί πορεία φοιτητικών συλλόγων.
Προσυγκέντρωση στο πολυτεχνείο.

Δεν τσιτώνω κανένα κλίμα Μπάμπη ούτε και θέλω να πολώσω.
Αυτά που νιώθω έγραψα και απλά βγάζω ένα παράπονο γιατί δεν καταλαβαίνω το γιατί σε πολλά πράγματα.

Από κει και πέρα,όλα καλά,οι συμμαχίες-συμμαχίες και ο αγώνας κοινός και τα συντονιστικά οκ.Δε σημαίνει τιποτα.Απλά οι βρωμιές κάτω από το χαλάκι παραμένουν,και ξέρω ότι υπάρχουν άσχετα αν δεν τις βλέπουμε και τις κρύβουμε τόσο επιδέξια...
« Last Edit: October 18, 2007, 11:21:01 am by cecs » Logged

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #81 on: October 18, 2007, 05:07:01 am »

Όταν κάποιος κάνει ένα κάλεσμα σημαίνει ότι νιώθει την ανάγκη πραγματικά να συζητήσει και να ακούσει τους άλλους, δίχως πάθη, φόβους προαπαιτούμενα και διάθεση επιβολής. Δυστυχώς, το κάλεσμα μου η συζήτηση να σταματήσει να γίνεται στο φόρουμ και να μεταφερθεί σε ζωντανές συναντήσεις όπου θα μπορεί ο καθένας ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ και να πει ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ τη γνώμη του, μπας και βρεθεί κάποια λύση, έπεσε στο κενό. Είναι εμφανές ότι αυτήν τη στιγμή περισσεύει η διάθεση για δημιουργία εντυπώσεων παρά για εξεύρευση του βέλτιστου αποτελέσματος για τον συλλογικό αγώνα που ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ αλλά ακόμα καλούμαστε να συνεχίσουμε να δίνουμε (εκτός κι αν ο νόμος έπεσε από μόνος του και δεν τον πήραμε χαμπάρι ή δεν εκκρεμεί η προσπάθεια για επιβολή διδάκτρων στα μεταπτυχαικά). Όταν ηρεμήσουν τα πνεύματα σε κανα μήνα-δίμηνο-τρίμηνο, δεν ξέρω και γω πότε, ίσως η διάθεση για εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων γίνει μεγαλύτερη από τη διάθεση για δημιουργία εντυπώσεων. Μέχρι τότε ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του για όσα (χαμένα) θα ρθουν.

Από μεριάς μου προσπάθησα να φέρω τις δύο πλευρές σε συννενόηση μπας και βρεθούν λύσεις. Η προσπάθειά αυτή έπεσε στο κενό λόγω του αμοιβαίου φανατισμού που υπάρχει. Από κει και πέρα γνωστοποιώ ότι δεν επιθυμώ να συμμετάσχω στην οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση, ιδιαίτερα όταν αυτή γίνεται στο φόρουμ και όχι ζωντανά, γιατί οι αξίες για τις οποίες παλέψαμε στην κατάληψη δεν μου επιτρέπουν να συμμετάσχω σ'αυτό το παιχνίδι εντυπώσεων. Δεν θα προδώσουμε τις αξίες για τις οποίες αγωνιστήκαμε, γιατί δώσαμε γι'αυτές και με αυθεντικό τρόπο τη ψυχή μας. Όταν άλλοι θα μιλάνε τη γλώσσα του διχασμού και της κατινειάς, εμείς θα απαντάμε πεισματικά με τη γλώσσα του κοινού πολιτικου αγώνα. Αντιλαμβανόμαστε ότι απέναντι σε κάτι που θίγει τα συμφέροντα των φοιτητών, όπως ο νόμος πλαίσιο, τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και η ισοτίμηση των πτυχίων των ΚΕΣ, ο αγώνας οφείλει να είναι κοινός ακριβώς γιατί τα προβλήματα είναι κοινά. Αυτό λέγαμε στις καταλήψεις, και γι'αυτό και μόνο γι'αυτό αγωνιζόμαστε. Παιχνίδια εντυπώσεων που το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν τον κοινον αγώνα σε 2η μοίρα, είναι κάτι ξένο, κάτι άγνωστο προς τις αξίες που υποστηρίζαμε στην κατάληψη (και αυτό είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ αυτών των αξιών), και γω προσωπικά δηλώνω ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχω σ'αυτό το παιχνιδάκι γιατί δεν θέλω να προδώσω έτσι εύκολα αξίες για τις οποίες έδωσα κομμάτι από την ψυχή μου.

Όποιος την βρίσκει με αυτό το παιχνιδάκι ας παίξει μόνος του. Από κει και πέρα όταν και όποτε αποφασίσετε ΟΛΟΙ να δώσετε περισσότερη έμφαση στην εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων και λιγότερη έμφαση στη δημιουργία εντυπώσεων, ελάτε να με βρείτε να συζητήσουμε. Μέχρι τότε, αντίο. Η προσπάθεια η συζήτηση να σταματήσει να γίνεται στο φόρουμ και να μεταφερθεί σε ζωντανές συναντήσεις όπου θα μπορεί ο καθένας ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ και να πει ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ τη γνώμη του, μπας και βρεθεί κάποια λύση, έπεσε στο κενό.

- Τάσος
« Last Edit: October 18, 2007, 05:15:33 am by electroSOK » Logged

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
electroSOK

View Profile
« Reply #82 on: October 18, 2007, 11:30:14 am »

Γιατί παιχνίδι εντυπώσεων και μάλιστα κακόγουστο είναι όταν:

1) ως μέσο διατύπωσης των παραπόνων χρησιμοποιείται το φόρουμ όπου ξέρεις εκ των προτέρων ότι δεν θα πάρεις απαντήση από την άλλη πλευρά γιατί η άλλη πλευρά δεν μπαίνει στο φόρουμ, άρα τελικά ακούγεται μόνο η μια άποψη

2) συνεχίζουν να κυριαρχούν τα μισόλογα αντί της ευθείας απάντησης.

Όταν και όποτε αποφασίσετε να κοιτάξετε περισσότερο το πώς θα είμαστε χρήσιμοι και λιγότερο τη δημιουργία εντυπώσεων, τα λέμε. Μέχρι τότε αντίο.

Και το κλείνω οριστικά εδώ από πλευράς μου το θέμα.
« Last Edit: October 18, 2007, 11:43:08 am by electroSOK » Logged

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.

cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
« Reply #83 on: October 18, 2007, 11:31:07 am »

Quote from: electroSOK on October 18, 2007, 05:07:01 am
Όταν κάποιος κάνει ένα κάλεσμα σημαίνει ότι νιώθει την ανάγκη πραγματικά να συζητήσει και να ακούσει τους άλλους, δίχως πάθη, φόβους προαπαιτούμενα και διάθεση επιβολής. Δυστυχώς, το κάλεσμα μου η συζήτηση να σταματήσει να γίνεται στο φόρουμ και να μεταφερθεί σε ζωντανές συναντήσεις όπου θα μπορεί ο καθένας ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ και να πει ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ τη γνώμη του, μπας και βρεθεί κάποια λύση, έπεσε στο κενό. Είναι εμφανές ότι αυτήν τη στιγμή περισσεύει η διάθεση για δημιουργία εντυπώσεων παρά για εξεύρευση του βέλτιστου αποτελέσματος για τον συλλογικό αγώνα που ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ αλλά ακόμα καλούμαστε να συνεχίσουμε να δίνουμε (εκτός κι αν ο νόμος έπεσε από μόνος του και δεν τον πήραμε χαμπάρι ή δεν εκκρεμεί η προσπάθεια για επιβολή διδάκτρων στα μεταπτυχαικά). Όταν ηρεμήσουν τα πνεύματα σε κανα μήνα-δίμηνο-τρίμηνο, δεν ξέρω και γω πότε, ίσως η διάθεση για εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων γίνει μεγαλύτερη από τη διάθεση για δημιουργία εντυπώσεων. Μέχρι τότε ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του για όσα (χαμένα) θα ρθουν.

Από μεριάς μου προσπάθησα να φέρω τις δύο πλευρές σε συννενόηση μπας και βρεθούν λύσεις. Η προσπάθειά αυτή έπεσε στο κενό λόγω του αμοιβαίου φανατισμού που υπάρχει. Από κει και πέρα γνωστοποιώ ότι δεν επιθυμώ να συμμετάσχω στην οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση, ιδιαίτερα όταν αυτή γίνεται στο φόρουμ και όχι ζωντανά, γιατί οι αξίες για τις οποίες παλέψαμε στην κατάληψη δεν μου επιτρέπουν να συμμετάσχω σ'αυτό το παιχνίδι εντυπώσεων. Δεν θα προδώσουμε τις αξίες για τις οποίες αγωνιστήκαμε, γιατί δώσαμε γι'αυτές και με αυθεντικό τρόπο τη ψυχή μας. Όταν άλλοι θα μιλάνε τη γλώσσα του διχασμού και της κατινειάς, εμείς θα απαντάμε πεισματικά με τη γλώσσα του κοινού πολιτικου αγώνα. Αντιλαμβανόμαστε ότι απέναντι σε κάτι που θίγει τα συμφέροντα των φοιτητών, όπως ο νόμος πλαίσιο, τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και η ισοτίμηση των πτυχίων των ΚΕΣ, ο αγώνας οφείλει να είναι κοινός ακριβώς γιατί τα προβλήματα είναι κοινά. Αυτό λέγαμε στις καταλήψεις, και γι'αυτό και μόνο γι'αυτό αγωνιζόμαστε. Παιχνίδια εντυπώσεων που το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν τον κοινον αγώνα σε 2η μοίρα, είναι κάτι ξένο, κάτι άγνωστο προς τις αξίες που υποστηρίζαμε στην κατάληψη (και αυτό είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ αυτών των αξιών), και γω προσωπικά δηλώνω ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχω σ'αυτό το παιχνιδάκι γιατί δεν θέλω να προδώσω έτσι εύκολα αξίες για τις οποίες έδωσα κομμάτι από την ψυχή μου.

Όποιος την βρίσκει με αυτό το παιχνιδάκι ας παίξει μόνος του. Από κει και πέρα όταν και όποτε αποφασίσετε ΟΛΟΙ να δώσετε περισσότερη έμφαση στην εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων και λιγότερη έμφαση στη δημιουργία εντυπώσεων, ελάτε να με βρείτε να συζητήσουμε. Μέχρι τότε, αντίο. Η προσπάθεια η συζήτηση να σταματήσει να γίνεται στο φόρουμ και να μεταφερθεί σε ζωντανές συναντήσεις όπου θα μπορεί ο καθένας ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ και να πει ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ τη γνώμη του, μπας και βρεθεί κάποια λύση, έπεσε στο κενό.

- Τάσος

Σοβαρά Τάσο;Δημιουργία εντυπώσεων στο φόρουμ;
Και να σκεφτείς ότι ήμουν από τους πρώτους που έφερα το θέμα σε ζωντανές συζητήσεις,προσπαθώντας να θέσω το πρόβλημα και να δούμε πώς θα λυθεί,τόσο που πήγα να γίνω και γραφική...
Όχι και δημιουργία εντυπώσεων λοιπόν.Αυτά που λέω και γράφω στο παραπάνω post τα έχω πει κι από κοντά και μπροστά σε πολλά άτομα,άσχετα αν τα ίδια αυτά άτομα,πίσω από την πλάτη μου λέγανε άλλα..
Δεν είχα ποτέ πρόβλημα,και νομίζω ότι το τελευταίο έχει φανεί,να κοιτάξω τον οποιονδήποτε στα μάτια και να πω ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ τη γνώμη μου.Νομίζω ότι αυτό είναι ξεκάθαρο.
Προφανώς και ο αγώνας δεν έχει τελειώσει,αλλά δεν ξέρω,από παλιότερα μ'έμαθαν ότι για να συμπορευτείς από κοινού πρέπει ο άλλος να λέγεται ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ και να νιώθεις ότι σε εκτιμάει και ότι μαζί είστε κάτι ενιαίο που θα δώσει πραγματικά γροθιά σ'αυτό που θέλουν να σου επιβάλουν.Τότε μόνο η γροθιά θα πονέσει.
Όταν ξέρεις ότι ο άλλος δεν σε υπολογίζει και γελάει πίσω από την πλάτη σου,ενίοτε και μπροστά σου,τότε λυπάμαι,αλλά εγώ αυτό δεν το λέω συντροφικότητα.Μια συμμαχία είναι,κι έχω συνηθίσει να τα ξεχωρίζω αυτά τα 2.
Και ναι,έρχονται πολλά νομοσχέδια και δύσκολος αγώνας.Κι εμείς αν χρειαστεί,που θα χρειαστεί θα είμαστε εκεί,και θα είμαστε και μαζί.
Αλλά τα σκουπιδάκια κάτω από το χαλάκι θα είναι κι αυτά εκεί.
« Last Edit: October 18, 2007, 11:33:37 am by cecs » Logged

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
Καμένος

View Profile
« Reply #84 on: October 18, 2007, 11:32:34 am »

Quote from: electroSOK on October 18, 2007, 11:30:14 am
Γιατί παιχνίδι εντυπώσεων και μάλιστα κακόγουστο είναι όταν:

1) ως μέσο διατύπωσης των παραπόνων χρησιμοποιείται το φόρουμ όπου ξέρεις εκ των προτέρων ότι δεν θα πάρεις απαντήση από την άλλη πλευρά γιατί η άλλη πλευρά δεν μπαίνει στο φόρουμ, άρα τελικά ακούγεται μόνο η μια άποψη

2) συνεχίζουν να κυριαρχούν τα μισόλογα αντί της ευθείας απάντησης.

Όταν και όποτε αποφασίσετε να κοιτάξετε περισσότερο το πώς θα είμαστε χρήσιμοι και λιγότερο τη δημιουργία εντυπώσεων, τα λέμε. Μέχρι τότε αντίο.

Και το κλείνω οριστικά εδώ από πλευράς μου το θέμα.

Εσύ γιατί μιλάς τώρα με μισόλογα? Πές καθαρά ότι θές να πείς.
electroSOK

View Profile
« Reply #85 on: October 18, 2007, 11:47:12 am »

Καμένε παλικάρι μου, κάλεσα τη συζήτηση αυτή να την κάνουμε ζωντανά και από κοντά και όχι από το φόρουμ. Στο φόρουμ δεν έχω την διάθεση να λύσω τις διαφορές που έχω με κάποιον, οπότε δεν τίθεται ούτε θέμα μισόλογων ούτε θέμα ολόκληρων λόγων.

Χαιρετώ, πάω στην πορεία.

Και το θέμα έληξε εδώ από πλευράς μου.

Ernesto Che Guevara

mikrh_paola
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #86 on: October 18, 2007, 12:01:03 pm »

Ας πει κάποιος, πως εξελίχθηκε η πορεία και αν είχε συμμετοχή

Σε μία εποχή όπως η σημερινή που την χαρακτηρίζει η συστηματική και μεθοδευμένη απαξίωση όλων των αξιών και ακόμη χειρότερα η αντιστροφή τους, είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίζεται το μεγαλείο της θυσίας για το κοινό συμφέρον, της πίστης σε ένα ανώτερο σκοπό, της φιλοπατρίας, της αυταπάρνησης και του ηρωισμού.
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #87 on: October 18, 2007, 14:40:35 pm »

Γύρω στα 700 άτομα.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #88 on: October 18, 2007, 18:47:35 pm »

Εγώ απογοητεύτηκα πάντως...κυρίως από το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά ήμασταν 2 χωριστά μπλοκ...μη σου πω δηλ, δύο χωρίστές πορείες...

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
Andreas_T
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #89 on: October 19, 2007, 10:35:31 am »

ΑΘΗΝΑ

Ανακοίνωση-Κάλεσμα των Συλλόγων που συμμετείχαν στη Συνάντηση
Συντονισμού μετά το Συλλαλητήριο στις 18 Οκτώβρη στο Χημείο

ΣΥΛΛΟΓΟΙ: Φυσικού, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Βιολογικού,
Γεωπονικής, ΠΑΝΤΕΙΟΥ, Παν.Πειραιά, Νοσηλευτικής, Νηπιαγωγων

Χαιρετίζουμε το σημερινό μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και τα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα! Το πρώτο μήνυμα στην κυβέρνηση δόθηκε από χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές: ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! Η αντιεκπαιδευτική πολιτική ΕΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η υποβάθμιση-εξίσωση ΑΕΙ-ΚΕΣ δε θα περάσει! Ο νόμος έκτρωμα δε θα εφαρμοστεί – θα καταργηθεί! Η κινητοποίηση αυτή είναι η συνέχεια των μεγάλων αγώνων που συγκλόνισαν όλη την Ελλάδα πέρυσι και πρόπερσι! Χαιρετίζουμε και τις μαθητικές κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα, σε δεκάδες σχολεία για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει!

Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα στους εργαζόμενους και σε όλο το λαό: Απέναντι στην βάρβαρη αυτή πολιτική που εμπορευματοποιεί την παιδεία, υποβαθμίζει τη μόρφωση των παιδιών του λαού, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική ασφάλιση ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΕΙΧΟΣ, ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΑΛΗΣ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, χέρι – χέρι με το ΠΑΣΟΚ, τηρεί τις δεσμεύσεις τις στους βιομηχάνους (νόμος πλαίσιο, κατάργηση άρθρου 16, κοινοτική οδηγία που εξισώνει με ΙΕΚ – ΚΕΣ, ν/σ για μεταπτυχιακά, ν/σ για έρευνα). Υλοποιούν πρόθυμα τις αντιλαϊκές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Μπολόνια και της Λισαβόνα που στόχο έχουν να υποτάξουν την παιδεία στις ανάγκες των πολυεθνικών. Στόχος τους οι σπουδές μας, το δικαίωμα στην δουλειά, η ίδια μας η ζωή!

Την ίδια ώρα ετοιμάζει νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων με την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νέας γενιάς, προσπαθώντας να μας σύρει στην παγίδα του «διαλόγου»! Ταυτόχρονα προσπαθεί να μας κοιμίσει (βλ. δηλώσεις Στυλιανίδη περί «συνεννόησης», «καλής θέλησης» κ.τ.λ.)! Οι αγώνες μας τους φοβίζουν και για αυτό ελίσσονται!

à ΔΕΝ «ΤΣΙΜΠΑΜΕ»! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! Απειθαρχία στο νόμο έκτρωμα! Μπλοκάρουμε την εφαρμογή του σε κάθε τμήμα, σχολή, ίδρυμα!

à ΠΑΜΕ ένα βήμα πιο μπροστά τη συλλογική οργάνωση και δράση! Με μαζικές ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ σε κάθε ΣΥΛΛΟΓΟ! Με ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ σε κάθε ΕΤΟΣ και σε κάθε ΤΜΗΜΑ!

à ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ πιο αποφασιστικά σε ΚΟΙΝΟ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ και ΔΡΑΣΗ με την εργατική τάξη και όλο το λαό!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

* ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ – ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ! Καμιά υλοποίηση-μπλοκάρισμα της εφαρμογής του σε κάθε τμήμα-σχολή-ίδρυμα.
    * ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 36/05. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΑΕΙ -ΚΕΣ, ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ.
    * ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ
    * ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ–ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ.
    * ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΕΙ & ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΨΕΥΤΟ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.
    * Να μην εφαρμοστούν οι κατευθύνσεις της Μπολόνια.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΖΩΗ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

* ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ για όλους.  ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ, ΒΙΒΛΙΑ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ!
    * Γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.
    * Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Έξω οι εταιρείες απ’τις σχολές!
    * ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ.
    * ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ,  ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. Ενιαίες προπτυχιακές σπουδές που θα παρέχουν όλη την απαραίτητη γνώση και την ικανότητα άσκησης επαγγέλματος. Το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για δουλιά στο αντικείμενο σπουδών. Όχι στην αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος.
    * Μόνιμη και σταθερή δουλιά με δικαιώματα για όλους. Μισθοί που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Καθολική, Δημόσια και Δωρεάν Κοινωνική ασφάλιση. Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στην ανασφάλιστη εργασία.

Δυναμώνουμε την κοινή δράση των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην πολιτική αυτή! Συντονιζόμαστε με βάση τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων.

ΚΑΛΟΥΜΕ – ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ:

* Νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων την επόμενη και τη μεθεπόμενη εβδομάδα
    * Πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε σχολή μέχρι τις 31/10
    * Νέο παλλαϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 12:00 στα Προπύλαια
    * Να συμμετάσχουν στις 2η Νοέμβρη σε Πανελλαδική Συνάντηση Συντονισμού των Συλλόγων
    * Να πάρουν πρωτοβουλία για σύσκεψη φορέων (εργατικά σωματεία, σπουδαστές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς) ώστε να οργανωθεί η κοινή δράση

πηγή -  http://www.aei-tei.gr/965.html
www.aei-tei.gr - www.syneleuseis.gr
mail: contact@aei-tei.gr
« Last Edit: October 19, 2007, 10:55:55 am by RFA » Logged
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 Go Up Print
Jump to: