• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 10:34:54 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 10:34:54 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426707
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 34
Guests: 105
Total: 139
Mari0s
dirac1
jimalexoud
Mr Watson
asemas
goustafson
alice
JoHn!
GP
odysseaskar
ilazarit
kalantzopoulos
ellimoschou
grammaths
vajim
dedhe
Billyskotsikas
kkotsopo
angelos
PAPARI69
andreas2000
chidi anagonye
chris_p30
s
aachmet
DJ Stefzia
NET2GRID
John120196
elizabeth
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Γενική Συνέλευση (16-10-07)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 Go Down Print
Author Topic: Γενική Συνέλευση (16-10-07)  (Read 14984 times)
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
Re: Γενική Συνέλευση (16-10-07)
« Reply #45 on: October 16, 2007, 23:59:10 pm »

Όντως.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #46 on: October 17, 2007, 02:00:03 am »

@ RFA: Επειδή ήμουν παρών στη συζήτηση, η ένσταση της ΠΚΣ με το πλαίσιο ΕΑΑΚ-Ανένταχτοι Αγωνιστές-Αγωνιστικές Κινήσεις δεν ήταν μόνο το "γνωστικό αντικείμενο", το οποίο ούτως ή άλλως τα ΕΑΑΚ δέχονταν να βγει από το πλαίσιο, αλλά και ολόκληρη η ανάλυση που γινόταν στο πλαίσιο πριν τα Απαιτούμε και Προχωράμε σε. Αυτό το είπαν και μάλιστα με σαφήνεια και ο Θανάσης και ο Αχιλλέας και σου το αναφέρω γιατί ήμουν παρών στη συζήτηση μεταξύ ΕΑΑΚ και ΠΚΣ (δεν είμαι στα ΕΑΑΚ, στη συζήτηση πήγα ως εξωτερικός παρατηρητής). Και αυτός ήταν και ο λόγος που η ΠΚΣ δεν στήριξε το κοινό πλαίσιο (η διαφωνία της δηλαδή δεν ήταν μόνο με το γνωστικό αντικείμενο). Κατ'εμέ και τα δυο αυτά ζητήματα είναι ασήμαντα για τη συγκεκριμένη συνέλευση που είχαμε, αλλά αν θες το συζητάμε από κοντά.

@ pandora: Αγαπητή μου Πανδώρα, κατινειά είναι και τα μισόλογα. Θα ήθελα λοιπόν ευθέως να μου πεις από ποιούς ένιωσες ότι σου συμπεριφέρθηκαν πατερναλιστικά στη χτεσινή συνάντηση. Και να μου το πεις face to face και όχι στο φόρουμ, γιατί μόνο οι ζωντανές συζητήσεις μπορούν να οδηγήσουν τον καθένα μας να λέει την άποψή του με θάρρος και στο τέλος να βρισκουμε τελικά τι έφταιξε και ποιός λειτούργησε λάθος. Επίσης, σε παρακαλώ να μεταφέρεις πιο ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την χτεσινή συνάντηση: Και τα ΕΑΑΚ, δια στόματος Μήτσου, είπαν ότι θέλουν τις σχολές ανοικτές για φέτος, εκτός βέβαια και αν στο επόμενο εξάμηνο αρχίσει ο υπουργός να περνάει νόμους (πχ.για  μεταπτυχιακά, ερευνητικά) για τους οποίους χρειάζεται αμέσως να ξεσηκωθούμε.

Η παρέμβαση μου ήταν καθαρά για να διορθώσω κάποια σχόλια που γράφτηκαν στα ποστ του RFA και της pandoras γιατί δεν ήταν απολύτως αληθή. Δεν θα συμμετάσχω στην οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση γιατί, για τον λόγο που εξήγησα παραπάνω, προτιμώ τις όποιες συζητήσεις να τις κάνω ζωντανά. Προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου η όλη κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί για τα σχήματα, γιατί μετά τις καταλήψεις πίστευα ότι θα έπρεπε να φτιαχνόταν ένα μόνο σχήμα, και τώρα νιώθω ότι από καθένα σχήμα μου βάζουν το επιτακτικό ερώτημα "λέγε με ποιούς είσαι? Με μας ή με τους άλλους?", κάτι που δεν μπορώ να απαντήσω γιατί είναι μακριά από τη δική μου αντίληψη που λέει ότι θέλω να είμαστε όλοι μαζί. Γι'αυτό και δεν θέλω να παρεξηγηθώ με κανέναν και ελπίζω και η αγαπητή pandora να μην παρεξηγήσει τα όσα έγραψα παραπάνω και να κατανοήσει ότι η παρέμβασή μου ήταν για να διορθώσω αυτό που έγραψε γιατί δεν ήταν αληθές σε ό,τι αφορά τη χτεσινή συνάντηση.
Θέλω επιτέλους να σταματήσουν τα μισόλογα και παρακαλώ να βρουν όλοι το απαραίτητο θάρρος και κουράγιο να πουν την άποψη τους, τι τους ενοχλεί, πώς το βλέπουν, για να μπορέσουμε επιτέλους να βάλουμε τα πολιτικά κριτήρια και τους πολιτικούς στόχους πάνω από τις κατινειές και τις προσωπικές κόντρες, μπας και δούμε επιτέλους τι μας ενώνει και τι μας χωρίζει πολιτικά, σε ποιές δράσεις μπορούμε να συνεργαστούμε και σε ποιές όχι.

Τα υπόλοιπα τα λέμε από κοντά  και όχι στο φόρουμ για τον λόγο που εξήγησα παραπάνω.

Χαιρετώ,

Τάσος (πρώην συμμετέχων στο groupo roso, νυν άστεγος  Tongue )
« Last Edit: October 17, 2007, 02:04:09 am by electroSOK » Logged

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
Andreas_T
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #47 on: October 17, 2007, 02:45:49 am »

Quote from: electroSOK on October 17, 2007, 02:00:03 am
@ RFA: Επειδή ήμουν παρών στη συζήτηση, η ένσταση της ΠΚΣ με το πλαίσιο ΕΑΑΚ-Ανένταχτοι Αγωνιστές-Αγωνιστικές Κινήσεις δεν ήταν μόνο το "γνωστικό αντικείμενο", το οποίο ούτως ή άλλως τα ΕΑΑΚ δέχονταν να βγει από το πλαίσιο, αλλά και ολόκληρη η ανάλυση που γινόταν στο πλαίσιο πριν τα Απαιτούμε και Προχωράμε σε. Αυτό το είπαν και μάλιστα με σαφήνεια και ο Θανάσης και ο Αχιλλέας και σου το αναφέρω γιατί ήμουν παρών στη συζήτηση μεταξύ ΕΑΑΚ και ΠΚΣ (δεν είμαι στα ΕΑΑΚ, στη συζήτηση πήγα ως εξωτερικός παρατηρητής). Και αυτός ήταν και ο λόγος που η ΠΚΣ δεν στήριξε το κοινό πλαίσιο (η διαφωνία της δηλαδή δεν ήταν μόνο με το γνωστικό αντικείμενο). Κατ'εμέ και τα δυο αυτά ζητήματα είναι ασήμαντα για τη συγκεκριμένη συνέλευση που είχαμε, αλλά αν θες το συζητάμε από κοντά.

Εγώ αυτό που ζήτησα από το σώμα στη Συνέλευση
(όχι ατομικά - αφού συσπειρώνομαι και στη ΠΚΣ)
είναι να ανοιξει η οποιαδήποτε διαφωνία-προσθηκη-αλλαγή κλπ. σε πλαισιο
==============ως συζήτηση στη Γ.Σ.=====================
(κατι που η ΠΚΣ προσπαθεί από την αρχή εμφάνισης "κοινών" πλαισιων)
αντι αυτού -που δυστυχώς δεν έγινε-,
αυτό που έγινε ήταν τελευταία στιγμη πριν την ψήφιση των πλαισίων
να μαζευτούν 2-3 ατομα για κοψιμο-ραψιμο....να δουν αν/τι μπορει να γίνει με κοινα πλαισια
Κάτι με το οποίο διαφωνώ,-νούμε κ προσπαθούμε να αποφύγουμε........
αφου ο στοχος ήταν να ανοιξει η συζήτηση σ ΟΛΟΥΣ του συναδέλφους πρωτα, στις παραταξεις μετα κ να αποφευχθεί αυτό που δυστυχώς έχει ξαναγίνει με "αντιπροσωπείες" να φτιαχνουν πλαισιο 2λεπτά πριν τη ψηφιση

ΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ ΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ
Η διαφωνία που προανέφερα
είναι βάση της συζήτησης στη Γ.Σ.
που πιστεύω όλοι πρέπει να στηρίξουμε,-ζουμε

Σε αυτή συμμετείχα + σε αυτή πιστεύω
Δεν ξέρω+δεν με ενδιαφέρει τι είπαν-αποφάσισαν 2-3 άτομα
όσο τι λενε-αποφασίζουν οι 160+(ή έστω η πλειοψηφία) που ήμασταν σήμερα στην αιθ.5
-->γιατί όλους μας αφορά -->γιατί μονο όλοι μαζί μπορούμε να αντισταθουμε-διεκδικήσουμε
περισσότερα κ αποτελεσματικότερα
ΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ ΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ
« Last Edit: October 17, 2007, 03:11:27 am by RFA » Logged
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #48 on: October 17, 2007, 03:02:04 am »

Τάσο

θα ξεκινήσω χιουμοριστικά  Tongue

από το "άστεγος" - ειδικά η ΦΟΙΣΥ είναι όπως ολοι ξερουμε ανοικτό σχήμα οπότε μέλος της μπορεί να θεωρηθεί όποιος έρχεται στις συναντήσεις, μιλάει μαζί μας, καταθέτει απόψεις αλλά και διαφωνιες, τον ακούμε, μας ακούει, μιλάμε μαζί για τη σχολη κτλ τρέχει για πέντα πράγματα και πάει λέγοντας. Η συζήτηση ξεκίνησε από προχθές και κατέληξε χθες, όσο αφορά τα πλαίσια. Και με τα ΕΑΑΚ, και με τους υπόλοιπους ανένταχτους - αν και δεν σου κρύβω ότι οταν η Στέλα έβαλε ανακοίνωση για "ανοικτό σχήμα ΦΟΙ.ΣΥ" περίμενα να δώ και έστω 5-10 καινούριες φάτσες και αυτό ήταν μεγάλη απογοήτευση - το ότι είδα τους ίδιους και τους ίδιους. Δεν θέλω να περιχαρακώσω τίποτα, αλλά θα θελα πραγματικά να ξέρω πώς γίνεται όταν έρχονται άτομα που ανήκουν σε άλλη παραταξη η κουβέντα να αποπροσανατολίζεται τελείως. Όταν είσαι ΕΑΑΚίτης και πάς στη συνάντηση της ΦΟΙΣΥ πάς για να ακούσεις 5-10 πράγματα και όχι για να κάνεις κήρυγμα - καταρχήν έτσι? Επίσης αφιερώνεις - ταπεινή μου άποψη πάντα - έναν Α χρόνο για να ακούσεις τί έχουν να σου πούνε μεγαλύτερο από αυτόν που χρησιμοποιείς για να πείς τα ίδια χιλιοειπωμένα και να κάνεις κήρυγμα. Επίσης σοφό είναι να μην ειρωνεύεσαι. Δεν θυμάμαι ποιός και τί, δεν θέλω να συγκεκριμενοποιήσω το ζήτημα σε πρόσωπα αλλά η ειρωνεία σε άτομα που ίσως δεν καταλαβαίνουν 5 πράγματα ή δεν αντιλαμβάνονται, λόγω απειρίας ή άλλων λόγων, και δεν γουστάρουν εν πάσει περιπτώσει τον ξύλινο συνδικαλιστικό λόγο, δεν βοηθάει στο να συμμετέχει ο κόσμος. Εν πάσει περιπτώσει αν μιλούσα για σένα - το διευκρινίζω ότι δεν μιλάω για σένα- δεν θα είχα πρόβλημα - και θα το είχα κάνει ήδη - να στο πώ και στα μούτρα.

Τώρα επειδή η... κατινιά συνεχίζεται εκ μέρους μου και δεν θέλω να μπώ άλλο σ'αυτό το τριπάκι, θα μιλήσω λίγο πολιτικά. Η συζήτηση που έγινε τις προάλλες στα πλαίσια του σχήματος (πρίν την πρώτη συνάντηση για το πλαίσιο ) ήταν μια από τις ωραιότερες κουβέντες που έχουν γίνει. Είναι κρίμα που την έχασες, γιατί έχουμε σαν σχήμα, όλα τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτό, κοινούς στόχους και αντίληψη των πραγμάτων και αυτή η συνοχή δεν φάνηκε τη μέρα του πλαισίου όπου υπήρχαν και εκπρόσωποι άλλων παρατάξεων, πιό συνηθισμένοι από εμάς να διακόπτουν, να σου θέτουν αυτά τα περίφημα διλήμματα του στύλ "συμφωνείς συνάδελφε"? όπου η δική μου απάντηση τουλάχιστον είναι "σε τί ακριβώς?"  Cheesy και γενικά πιό συνηθισμένοι από μας στη συνδικαλιά. Ο στόχος ήταν βέβαια το κοινό πλαίσιο, κάτι που θα ήταν πολύ καλό να είχε επιτευχθεί, αλλά θεωρήθηκε εκ προοιμίου δεδομένο, όπως και ένα κείμενο που θα έπρεπε να προυπάρχει ενώ υποτίθεται πως συναντηθήκαμε για να το γράψουμε - αυτό έλεγε η θεματολογία της συνάντησης άλλωστε - με βάση την πεπατημένη περισυνή οδό. Ε. λοιπόν φάνηκε ότι τα περισσότερα μέλη του ΦΟΙΣΥ δεν ήθελαν μία από τα ίδια. Θέλαμε - και ξενυχτήσαμε - και γράψαμε ένα νέο κείμενο, δικό μας, θέλαμε να επαναπροσδιορίζουμε τη σχέση μας με τους λοιπούς περισυνούς συναγωνιστές και τη συνεργασίας μας, και κυρίως δεν θέλαμε αυτή να θεωρηθεί δεδομένη, ούτε το κείμενό μας να γίνει "προσθήκη" σε κάποιο άλλο χωρίς να προηγηθεί συζήτηση και συμφωνία, και ούτω καθεξής.

Εγώ προσωπικά διαφώνησα στο ζήτημα της συμμετοχής, και το αν μας ενδιαφέρει ή όχι. Για μένα η συμμετοχή είναι το σημαντικότερο όλων. Απλά με το φτωχό μου το μυαλό, για να την επιτύχεις πιστεύω ότι θα πρέπει να δείς/ καταλάβεις τις ανάγκες του κόσμου με τα φετινά δεδομένα,και όχι με τα περισυνά, γιατί είδαμε που οδηγηθήκαμε όταν γράψαμε τον κόσμο που ήθελε να ανοίξει η σχολή στα παλιά μας τα παπούτσια. Μια αυτοκριτική δεν κάνει κακό - η κρέμα για τα σπυράκια δεν είναι λύση νομίζω στην παρούσα φάση. Στην παρούσα φάση υπάρχει κόσμος που έχει μεγάλες δυσκολίες καταρχήν σε επίπεδο τμηματος(και στους ηλεκτρολόγους και τους μηχανολόγους), πολλά άγχη και βάρη, και νομίζω ότι οφείλουμε να του δώσουμε κάποιο χρόνο να αναπνεύσει και να καταλάβει τί του γίνεται, και μαζί μ'αυτόν να δούμε κι εμείς πώς θα βαδίζουμε γιατί δεν νομίζω να είμαστε ούτε φωστήρες ούτε φοιτητοπατέρες. Η πίεση χωρίς συμμετοχή έχει νόημα? Για μένα όχι. Επίσης τα λουκέτα οδηγούν πάντα στο επιθυμητό αποτέλεσμα?ή κάνουν τα πράγματα χειρότερα? Το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας έδειξε ότι πολλοί προβληματίζονται επ ' αυτού.

Γενικά υπάρχουν κάποια ζητήματα σε πιο πρακτικά θέματα, και όχι τόσο στο πολιτικό/ θεωρητικό επίπεδο.

Αυτά εν ολίγοις - αν και το έπαιξα δίς κατίνα μέχρι τώρα (θα μου κολλήσει και η ρετσινιά όχι τίποτε άλλο  Cheesy)

Ηλιάνα

ps μπορούμε να τα πούμε κι από κοντά αν και δεν αναφερόμουν σε εσένα. Μίλησα για το γενικότερο κλίμα  που ήταν τέτοιο, που μας οδηγούσε σε δύο δρόμους - ή μπαχάλεμα (όπως και έγινε) ή υπογραφη του κοινού με δική μας "προσθήκη" Cheesy Tongue που είναι βλακεία γιατί οι διαφορές - όσες υπάρχουν - δεν είναι τόσο σε λεκτικό επίπεδο ούτε σε επίπεδο ύφους.

Αυτά από μένα

« Last Edit: October 18, 2007, 05:48:03 am by pandora » Logged
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #49 on: October 17, 2007, 04:48:43 am »

Καλημέρα κι από μένα (που πριν λίγο ξύπνησα αναγεννημένος)!

Στο πλαίσιο της ΦοιΣυ, ο ένοχος καταδεικνύεται. Ή τουλάχιστον, αναδεικνύονται οι παίκτες (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) κι ίσως όχι ο προπονητής (ΕΕ). Παρόλα αυτά, όταν παίζεις μπάλα, το σχέδιο το καταστρώνεις για την αντιμετώπιση των παικτών. Αυτό που ΔΕΝ υπάρχει, όπως θα το ήθελε ο RFA, είναι η φράση αυτούσια "Για την πολιτική αυτή ευθύνονται ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ".

Γίνεται λοιπόν αναφορά τόσο στην Κυβέρνηση, όσο και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση για τον αρνητικό τους ρόλο στην εκπαιδευτική "μεταρρύθμιση" και όχι μόνο (και για το ασφαλιστικό π.χ.). Τον ρόλο της ΕΕ, όλοι τον γνωρίζουμε... το θέμα είναι το τί ακριβώς καταδικάζουμε σε αυτήν. Την ύπαρξή της? Την πολιτική των κυβερνήσεων που την απαρτίζουν και άρα την πολιτική της? Τους "οικονομικούς κύκλους" των Βρυξελλών? Αυτό χωράει αρκετά μεγάλη κουβέντα..

Όπως πάντως παρατήρησε συνάδελφος από την ΠΚΣ, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο στα μελλοντικά πλαίσια να υπάρχει σχετικό υστερόγραφο για τον ένοχο..  Grin

Όσον αφορά στις συνεργασίες των πλαισίων, πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετές διαφορές στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα (μιλάω για τα 3 "αγωνιστικά" πλαίσια) καθώς και στον τρόπο που επιδιώκουμε τους στόχους μας. Καλό είναι, αυτές οι διαφορές να αναδεικνύονται με διάλογο τόσο στις συναντήσεις μας, όσο και στη Γ.Σ.. Για να ξέρουμε και κάθε φορά που πάμε.

Αν βρεθούμε μπροστά σε έναν κοινό στόχο και επιλέξουμε κοινή μορφή αγώνα, τότε η συνεργασία μπορεί να γίνει σε μία άλλη βάση. Αλλά μέχρι τότε, δεν είναι ανάγκη να εκβιάζουμε τη συνεργασία, προσπαθώντας να θάψουμε τις διαφορές. Το μόνο που μπορεί να γίνει έτσι είναι να οξυνθούν περαιτέρω.  Καλύτερα να τα συζητήσουμε, με ανοικτό μυαλό και διάθεση πάντα να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας, μήπως και γίνουμε λίγο... καλύτεροι.
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #50 on: October 17, 2007, 10:43:02 am »

Quote from: Juan on October 17, 2007, 04:48:43 am
Όσον αφορά στις συνεργασίες των πλαισίων, πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετές διαφορές στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα (μιλάω για τα 3 "αγωνιστικά" πλαίσια) καθώς και στον τρόπο που επιδιώκουμε τους στόχους μας.

Λοιπόν,έχουμε και λέμε.

Για να ξεκαθαρίσω την στάση μου,και εγώ αυτή την στιγμή "άστεγος"(σχεδόν) νειώθω,γιατί όπως λέει και ο electrosok,περίμενα μετά τις καταλήψεις να γίνει  ένα νέο σχήμα που θα περιέχει όλα τα προϋπάρχοντα αλλά και νέο κόσμο που θα ενθαρυνθεί από αυτή την προσπάθεια/κάλεσμα για ενότητα.

Αλλά απ'ότι φαίνετε,και χωρίς να έχω όρεξη(ακόμα) να "καταδείξω τον ένοχο"(σαν δικαστής ένα πράμα) θα πω τα εξής

Σε αυτή την Γ.Σ παρατηρήθηκε τα εξής νοσηρά φαινόμενα:

α)Άρχισε ως μια Γ.Σ γεμάτη κόσμο,ο οποιός σταδιακά έφιγε...μήπως αυτή η πληροφόρηση των προτοετών ήταν τελικά πρίξιμο προτοετών??(σε αυτο φέρνω και εγώ ατομική ευθύνη)
β)Ως προς τα πλαίσια,εχω να πω το εξής:Έφαγα από την ζωή μου ενα 3ωρο(τουλαχιστον) για μια συζήτηση για πλαίσιο που δεν περιστρέφονταν γυρω από πολιτική,αλλά γύρω απο το πόσο "κακός" είναι το τάδε εκπρόσωπος των ΕΑΑΚ.Είδα την ίδια άρνηση που είδα πέρισυ λίγο μετά τις εκλογές που έγιναν δειλά-δειλά βήματα για δημιουργία νέου ενωτικού σχήματος("Δεν θα μπούμε ως φοι.συ σε αυτο το σχήμα για να μην καπελωθούμε" μας είχαν πει εν ολίγοις...).Αυτή η στείρα άρνηση για μένα είναι καταστροφική.Μου θυμίζει ενα φιλαράκι μου που δεν τρώει τίποτα άλλο εκτός απο καποια συγκεκριμένα φαγητά,και όταν του λέμε να πάμε να φαμε κανα άλλο φαγητο λέει:"όχι δεν θα πάμε γιατί δεν μου αρέσει"....άσχετα αν δεν έχει ιδέα τι είναι αυτό που του λέμε....

Όχι ότι στο post αυτό θέλω να αγιοποιήσω τα ΕΑΑΚ(έχουν κάνει πράγματα που εγώ κατακρίνω),αλλά θέλω να στηλιτεύσω την άρνηση μερικών να ΣΥΝΘΕΣΟΥΝ απόψεις,πράγμα που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ όχι μόνο για ένα σχήμα αλλά και για μία σοβαρή κουβέντα.

Άντε και την επόμενη φορά πιο ενωτικοί

P.S:Μάρεσε που οι εκπρώσωποι της δημοκρατικής παράταξης(φτου ρε σι,ξέχασα,δεν έχουν σχέση με το ΠΑ.ΣΟ.Κ) πανυγίριζαν επειδή πέρασαν τους δαπίτες και δεν βγήκαν τελευταίοι....)

YARRRRRRRRRRRRRR
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #51 on: October 17, 2007, 11:17:11 am »

Με αυτή τη νοοτροπία Juan δε σας βλέπω να μπαίνετε ποτέ σε κοινό πλαίσιο. Εκτός αν το πλαίσιο των ΕΑΑΚ είχε κάτι τόσο απαράδεκτο που δε μπορούσατε να το ψηφίσετε με τίποτα.

Κοινός στόχος χτες ήταν η πορεία της Πέμπτης, μεθαύριο θα είναι κάτι άλλο...

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #52 on: October 17, 2007, 11:52:08 am »

Η ΦΟΙΣΥ ποτέ δεν αρνήθηκε να μπει στο νέο σχήμα. αντιθέτως, έγιναν κάποιες συναντήσεις για τη δημιουργία νέου σχήματος στις οποίες δεν καλέστηκε. Και αυτό δεν το γράφω για να πω ότι θα "πάρουμε εκδίκηση" ή κάτι τέτοιο. το γράφω καθαρά από παράπονο. ένα ακόμη που ακούσαμε, ευθέως κιόλας, ήταν: "Η έδρα σας θα πάει στο καινούριο σχήμα, σωστά?"

Όταν το σχήμα της ΦΟΙΣΥ αποφασίστηκε να κατέβει στις εκλογές, ακούστηκαν πίσω από την πλάτη μας πολλά. Ακούσαμε κοροϊδίες και γελάκια, ακούσαμε ανθρώπους που τους εκτιμούσαμε να μας απαξιώνουν και να μας θεωρούν παιδάκια. Κι εμείς χειροκροτούσαμε την κάθε ψήφο των ΕΑΑΚ και της ΑΡΕΝ, περιμένοντας ότι θα μας δουν σα μία καινούρια προσπάθεια, και ότι θα υπολογίσουν τη φωνή μας και τις ιδέες μας.

Τα παραπάνω τα έχουμε πει και άλλες φορές, όχι για να δημιουργήσουμε κόντρες, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Για το κοινό σχήμα, θα είμαστε και τώρα εκεί, και θα συμμετέχουμε, εφόσον μπορούμε όλοι (όλοι οι συμμετέχοντες εννοώ) να ακουστούμε, να προτείνουμε, να συνθέσουμε.

Όσο για τη συνέλευση: Νεσσα, είχαμε βασική διαφωνία. Ήταν η κατάληψη της πρυτανείας. Και δεν μας έχει πιάσει καταληψιο-φόβος. Όλα τα παιδιά του σχήματος ήμασταν στην κατάληψη, και μάλιστα μερικοί πρωτοστάτησαν. Απλά είναι καλό να καταλαβαίνουμε πότε ένα ισχυρό όπλο, το ισχυρότερο που διαθέτουμε, έχει απαξιωθεί τόσο, και πλέον απομακρύνει τον κόσμο.

Από εκεί και πέρα, για χθες χάρηκα για δύο πράγματα: 1) περίμενα η συμμετοχή στη συνέλευση να είναι πολύ μικρότερη. Με χαρά μου είδα ότι έκανα λάθος - παρόλο που θα μπορούσε να είναι και πολύ μεγαλύτερη.  2) Ήρθαν άτομα και με πιάσανε, άτομα ενθουσιασμένα, που σε όλες τις προηγούμενες συνελεύεις ήταν παγωμένα και δε γούσταραν στην πραγματικότητα να στηρίξουν κανένα πλαίσιο.

Και μου είπαν: "Αν θα συνεχίσετε, θα είμαι εκεί. Και θα φέρω και κόσμο. Θέλω να συμμετέχω." Και τότε ένιωσα πως συμβάλλω. Και τότε ένιωσα πως ο λόγος μου στις συναντήσεις δεν ήταν "ψελλίσματα", ήταν αυτό που έχουν στο μυαλό τους πολλοί φοιτητές. Ήταν η επιθυμία για κάτι καινούριο, για κάτι συλλογικό που θα τραβήξει τον κόσμο.

Θυμήθηκα ότι έτσι ήμουν και γω. Και ένιωθα πως με ενπέπνεαν κάποια άτομα, πώς με πήραν από το χέρι και μου έδειξαν τι σημαίνει "συμμετοχή". Και τώρα αυτά τα άτομα με αμφισβητούν. Και καλά κάνουν. Γιατί έτσι γινόμαστε καλύτεροι, βλέπουμε τα λάθη μας, καθορίζουμε την πορεία μας. Αρκεί όταν θέλω να τα πλησιάσω και να τους μιλήσω, face to face, να με ακούν και να μη με απαξιώνουν, εμένα, και όλα τα παιδιά που προσπαθούμε.

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
Andreas_T
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #53 on: October 17, 2007, 11:55:13 am »

================>Γενική παρατήρηση<================
Αναφορικά με συμφωνίες-διαφωνίες κλπ μεταξύ οποιουδήποτε
είναι θεμιτό να υπάρχουν κ δημιουργικό όταν απότελουν έναυσμα προβληματισμού
Στις Γ.Σ. όμως -που έχουν ως στόχο να παρθεί απόφαση βάση ορισμένων θέσεων που κατατίθονται-
θεωρώ σημαντικό να επικεντρώνουμαι οσο πιο ξεκάθαρα κ στοχοπροσηλωμένα στις ορισμένες θέσεις
που προτείνονται πριν απ ολα

================>Προβληματισμοί-σκέψεις<===================

Η χθεσινή συνέλευση δεν έκανε βήματα μπροστά αναφορικά με την ενεργή
συμμετοχή περισσότερων συναδέλφων κ εποικοδομητική συζήτηση....
κάτι που ΠΚΣ(κ όχι μονο) θέλει/προσπαθεί. (εννοείται πως οι συνθήκες δεν ήταν ευνοικες
--->κουραση απο εξεταστική, μόλις άρχισε η νεα διδακτική χρονια)

____είναι αναγκαίο ο κάθε συνάδελφος____
______να παρει την τύχη του στα χέρια του______
______να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί______
___ως μέλος του Συλλόγου, ως φοιτητή, ως άνθρωπο___

γιατί απλά
__η παθητικότητα/σιωπή είναι γόνιμο έδαφος καπηλείας δικαιωμάτων__
_____κ το αντίθετο είναι αναγκαιότητα για να ζήσουμε καλύτερες μέρες_____

____ας έχουμε την ίδια ωριμότητα-υπευθυνότητα____
__που εχουμαι στον προσωπικό αγώνα (για να παρουμε πτυχίο)__
_____και για τον συλλογικό αγώνα (να χει το πτυχίο αξία)_____

Andreas_T
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #54 on: October 17, 2007, 12:17:36 pm »

==========================================================
::::::::::::::::::::::::::::::::::ΟΛΟΙ στο ΔΡΟΜΟ::::::::::::::::::::::::::::::::::
:::::::::::::::::::Πέμπτη 18 Οκτώβρη -----> Πανεκπαιδευτική πορεία σε όλες τις πόλεις:::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Θεσ/νικη - 11:30 στο Πολυτεχνείο::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Σύλλογοι Φοιτητών, φορείς που κινητοποιούνται
ενάντια στις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις
παλεύουν για την Παιδεία των αναγκών μας
συμμετέχουν στην πορεία της Πεμπτης
(πηγή http://www.rizospastis.gr/story.do?id=4254490&publDate=17/10/2007)

::::::::::::::::::::::::::::Αθήνα::::::::::::::::::::::::::::
Σ.Φ. Γεωπονικής,
Σ.Φ. Πανεπιστημίου Πειραιά,
Σ.Φ. Βιολογικού,
Σ.Φ. Γεωλογικού,
Σ.Φ. Νοσηλευτικής,
Σ.Φ. Νηπιαγωγών,
Σ.Φ. Οικονομικού
Σ.Φ. Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ,
Σ.Φ. Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών
Σ.Φ. Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας ΤΕΙ Πειραιά
Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας
Συνδικάτο Οικοδόμων
Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Πειραιά
ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
(Σήμερα συνεδριάζουν 9 φοιτητικοί και 4 σπουδαστικοί σύλλογοι)

::::::::::::::::::::::::::::Θεσσαλονίκη::::::::::::::::::::::::::::
Σ.Φ.Φυσικού,
Σ.Φ.Γεωλογικού,
Σ.Φ.Παιδαγωγικού,
Σ.Φ.Χημικού,
Σ.Φ.Μαθηματικού,
Σ.Φ.Αρχιτεκτόνων,
Σ.Φ.Ηλεκτρολόγων
Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Σήμερα συνεδριάζουν 9 φοιτητικοί σύλλογοι

::::::::::::::::::::::::::::Πάτρα::::::::::::::::::::::::::::
Σ.Φ.Θεατρικών Σπουδών
Σ.Φ.Φιλολογίας
Σ.Φ. Αρχιτεκτονικής
Σύλλογοι Εστίας

::::::::::::::::::::::::::::Βόλος::::::::::::::::::::::::::::
Σ.Φ. Μηχανολόγων,
Σ.Φ. Δασκάλων
Σ.Φ. σχολής Δικτύων Η/Υ

::::::::::::::::::::::::::::Ηράκλειο::::::::::::::::::::::::::::
Σ.Φ. Βιολογικού

::::::::::::::::::::::::::::Καλαμάτα::::::::::::::::::::::::::::
σύλλογος σπουδαστών ΣΤΕΓ

::::::::::::::::::::::::::::Αρτα::::::::::::::::::::::::::::
Σχολής Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής
συντονιστικό από τα Λύκεια όλης της πόλης
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #55 on: October 17, 2007, 12:25:35 pm »

Να είμαστε όλοι εκεί!
Τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #56 on: October 17, 2007, 12:55:13 pm »

Αν θεωρούσατε τόσο βασική την κατάληψη της πρυτανείας, πάω πάσο (αν και από τη στιγμή που πήρε απόφαση άλλος σύλλογος για την κατάληψή της η διαφωνία αυτή έπαψε να έχει πρακτική σημασία... ή ήταν για άλλη μέρα εκείνο; Δεν άκουσα και καλά εκείνη την ώρα).

Για την ΑΡΕΝ πρέπει να μιλήσουμε από κοντά. Είχα την εντύπωση ότι δε μπήκατε είτε επειδή δε θέλατε είτε από κακή συνεννόηση, όχι επειδή δεν ήθελαν να σας καλέσουν.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #57 on: October 17, 2007, 13:08:25 pm »

Τί θα γίνει με τα μαθήματα την ημέρα της πορείας;

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #58 on: October 17, 2007, 13:15:26 pm »

Τα μαθήματα θα γίνουν (εντάξει δεν καιγόμαστε κιόλας).

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #59 on: October 17, 2007, 13:47:23 pm »

Θα τα πω λίγο χοντρά, όπως ακριβώς τα αντιλαμβάνομαι, και γνωρίζω ότι ίσως κάνω λάθος. Άλλωστε πρόκειται για "εντύπωση" που έχω για τα πράγματα, όχι βαθιά γνώση.

Συνοπτικά η διαφορά στη νοοτροπία είναι η εξής:

Τα ΕΑΑΚ, έχουν ως πρώτη (και τελευταία?) μέθοδο για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους το τούβλο και το μυστρί. Οι περισσότερες υπόλοιπες πρακτικές... οδηγούν απλά στην πρώτη επιλογή. Σε αυτό οδηγείται από μία αντίληψη ότι όλοι είναι εναντίον μας, μας έχουν ρίξει και σε όλα τα όργανα που συμμετέχουμε άρα εμείς θα κερδίσουμε μόνο με τσαμπουκά.

Η ΠΚΣ, έχει ως κύρια μέθοδο (όχι μοναδική) για τη διεκδίκηση των αιτημάτων της το να ψηφίσεις ΚΚΕ (και να κατέβεις στην πορεία με το ΠΑΜΕ). Φυσικά επιστρατεύει όλα τα μέσα... αρκετά κριτικά θα ομολογήσω, και καλά κάνει, αλλά ο απώτερος στόχος είναι πάντα να ψηφίσεις ΚΚΕ (κι ακόμα καλύτερα να οργανωθείς στην ΚΝΕ!).

Και η ΦοιΣυ, έχει ως πρώτη μέθοδο την εξάντληση όλων των συλλογικών / συμμετοχικών μέσων και δυνατοτήτων χωρίς "βία", παράλληλα ενθαρρύνει τον κόσμο να συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες επιλέγοντας οτιδήποτε (κατά την κρίση του) προοδευτικό θέλει, και σαν τελική επιλογή, όταν η κατάσταση είναι one way street, επιλέγει ακραίες μορφές πάλης (όπως η κατάληψη που αποσκοπεί στη μεγαλύτερη συμμετοχή).

Αυτές είναι λίγο πολύ οι διαφορές στις πρακτικές.. όπως τις αντιλαμβάνομαι. Φυσικά υπάρχουν και κάποιες διαφορές στον τελικό στόχο, αλλά νομίζω μέχρι να φτάσουμε εκεί και να μιλήσουμε γι' αυτές έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

@Nessa: Η κατάληψη της Πρυτανείας, που θα γινόταν έτσι κι αλλιώς, πρακτικά δεν είχε καμία διαφορά αν θα περάσει ή όχι. Ουσιαστικά όμως, είναι ένα δείγμα της διαφοράς νοοτροπίας. Και πρέπει να βγει προς τα έξω, γιατί έτσι θα μπορέσουν να τεθούν στο τραπέζι οι διαφορές, χωρίς να κουκουλώνονται χάριν μίας φαινομενικής ενότητας (στην παρούσα φάση).

Και ξανατονίζω.. τα παραπάνω αποτελούν προσωπική εντύπωση του συγγραφέα. Δε γνωρίζω τα πράγματα από "μέσα". Μπορεί να σφάλω εντελώς. Αλλά αυτό είναι που φαίνεται προς τα "έξω"..

Υ.Γ.: Συγνώμη που τα γράφω αυτά διαδικτυακά. Σίγουρα το καλύτερο είναι να τα πεις face to face. Αλλά πραγματικά.. δεν υπάρχει περίπτωση να σε αφήσει κάποιος να διατυπώσεις ολοκληρωμένα τη σκέψη σου, χωρίς να σε διακόψει, στις live συζητήσεις.. Ειδικά αν η σκέψη σου είναι αρκετά καυστική.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 Go Up Print
Jump to: