• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 23:01:21 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 23:01:21 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 21:32:50]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426698
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 61
Guests: 151
Total: 212
nikpapoutsi
nikosmonov
anastas1a
Evripidis
msandr
iliaskou
Tsomp
petrtheo
Zaxarenia
m.renia
evrinasto
iakov
soule
florianm
georsoti
cheinopor
christina02
pavlaras
thomassamaras
dimant
Born_Confused
chris123
Kenedy
theofr
xristostsi03
maria_s
stavr0s16
gntitsios
fivosfivos1
chris_p30
Fidelity
Pcsc
tzortzis
kkotsopo
chaniotism
filkilkis
dioannidi
smanio
Nekt
Mr Z
nasos
grammaths
dimitire
ikallima
engineer2030
Yamal
apol
Apaugasma
plapas
thaliatsk
zille
mpaltzak
Kelly Tsimpouri
AristeidisM
tmpadasn
andreassifo
mpizos
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Φοιτητής στο τμήμα ΗΜΜΥ (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Η σχολή μας από τη ματιά ενός πρωτοετή
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 Go Down Print
Author Topic: Η σχολή μας από τη ματιά ενός πρωτοετή  (Read 15381 times)
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
Η σχολή μας από τη ματιά ενός πρωτοετή
« Reply #60 on: October 09, 2007, 00:08:19 am »

Quote from: BOBoMASTORAS on October 08, 2007, 23:38:55 pm
Δε ξέρω ποιόν νομίζεις ότι ειρωνέυεσαι, αλλά ο σύλλογος φοιτητών είναι το συνδικαλιστικό σου όργανο. Αν θες να εκφράζεσαι έτσι για αυτό, μετά μην έχεις παράπονα για τα λεφτά που πρέπει να δώσεις για το σχέδιο, την έλλειψη χώρων για να σχεδιάσεις και την έλλειψη ηλεκτρονικής δήλωσης μαθημάτων.

Δεν ειρωνεύομαι τη Γ.Σ. Αυτή που έπρεπε να καταλάβει κατάλαβε (ή σχεδόν), που άλλωστε έκανε και την αρχή. Δεν νομίζω ότι η Γ.Σ. επικεντρώνεται στο πρόσωπό της. Ήταν πια τόσο δύσκολο να απαντήσετε όπως η corina, αντί για εξυπνάδες?
Και αν νομίζει ότι δεν ξέρω τίποτα εκτός του δωματίου μου, αν δε παραστώ τουλάχιστον 1 φορά στη συνέλευση, ε τότε τι να πω, πάω να κατουρήσω όπως με προτρέπει συχνά ένας συνάδελφός μας εδώ μέσα.

"Εσύ που μπήκες και μας τα ακύρωσες όλα;;;"
Η αλλαγή ξεκινά από ένα άτομο.  Μπορεί να μην είμαι εγώ, μπορεί να είναι το παιδί με το οποίο κάνω παρέα στα κενά, ή αυτός που καθόταν πίσω μου στο λεωφορείο.

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
« Reply #61 on: October 09, 2007, 00:16:50 am »

AgentCain, έλα την Παρασκευή για paintball να σε γνωρίσουμε.. Γιατί η πείρα μου λέει ότι οι άνθρωποι καταλαβαίνονται καλύτερα από κοντά.. Και εδώ υπάρχει σίγουρα ένα τεράστιο κενό κατανόησης και από τις δύο μεριές..

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
μπρος μου ό,τι κι αν τύχει.
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
« Reply #62 on: October 09, 2007, 00:20:10 am »

Quote from: AgentCain on October 09, 2007, 00:08:19 am
Quote from: BOBoMASTORAS on October 08, 2007, 23:38:55 pm
Δε ξέρω ποιόν νομίζεις ότι ειρωνέυεσαι, αλλά ο σύλλογος φοιτητών είναι το συνδικαλιστικό σου όργανο. Αν θες να εκφράζεσαι έτσι για αυτό, μετά μην έχεις παράπονα για τα λεφτά που πρέπει να δώσεις για το σχέδιο, την έλλειψη χώρων για να σχεδιάσεις και την έλλειψη ηλεκτρονικής δήλωσης μαθημάτων.

Δεν ειρωνεύομαι τη Γ.Σ. Αυτή που έπρεπε να καταλάβει κατάλαβε (ή σχεδόν), που άλλωστε έκανε και την αρχή. Δεν νομίζω ότι η Γ.Σ. επικεντρώνεται στο πρόσωπό της. Ήταν πια τόσο δύσκολο να απαντήσετε όπως η corina, αντί για εξυπνάδες?
Και αν νομίζει ότι δεν ξέρω τίποτα εκτός του δωματίου μου, αν δε παραστώ τουλάχιστον 1 φορά στη συνέλευση, ε τότε τι να πω, πάω να κατουρήσω όπως με προτρέπει συχνά ένας συνάδελφός μας εδώ μέσα.

Η αλλαγή ξεκινά από ένα άτομο.  Μπορεί να μην είμαι εγώ, μπορεί να είναι το παιδί με το οποίο κάνω παρέα στα κενά, ή αυτός που καθόταν πίσω μου στο λεωφορείο.

Τι θα έπρεπε να καταλάβω δηλαδή;Γιατί είμαι και λίγο χαζή.
Κοίτα,εγώ αυτή είμαι και έτσι απαντάω,γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας μου,αυτά που θέλω να πω τα λέω και σ'όποιον αρέσουνε.Εγώ δε θα σου πω "κατούρα και λίγο",αλλά αυτά που κρίνω ότι πρέπει να θίξω θα τα θίξω.

Κι όταν λεω ότι τα ακύρωσες όλα,εννοώ ότι έχεις ακυρώσει τους αγώνες μας,ό,τι αποφάσεις πήραμε σε προηγούμενες συνελεύσεις τις έχεις απαξιώσει και συμπεριφέρεσαι λες και εδώ μέσα είσαι ο έμπειρος που έχει άποψη σε όλα.Και μας ειρωνεύεσαι κιόλας.Δεν έχω ανάγκη,μπορείς να ειρωνεύεσαι όσο θέλεις,δε μου λέει και κάτι,έχουν περάσει πολλοί τέτοιοι άλλωστε.Το θέμα είναι να καταλάβεις,να αισθανθείς ότι ίσως αξίζει και για μία φορά να δεις λίγο πιο μακριά...Να ανοίξεις λίγο τον ορίζοντά σου.

Και σόρυ για την ειρωνία με το πού θα καθίσεις στη ΓΣ,αλλά δεν άντεξα μ'άυτά που ακούω η γυναίκα και διαβάζω.

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
Jalk
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

all people use bad words,what's burried in blood?

View Profile WWW
« Reply #63 on: October 09, 2007, 00:26:34 am »

Agent Cain, εμένα δεν θες να με γνωρίσεις...είμαι το παιδί που κάθεται πίσω πίσω στο μάθημα και μιλάει, ο υπάνθρωπος που συμβιβάζεται να περάσει κάποιο μάθημα με 5!
Είμαι το παιδί που σου λέει να βγάλεις επιτέλους το σκασμό αν δεν έχεις κάτι ουσιώδες να πεις!

http://www.erepublik.com/en/referrer/Jalk+Go
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #64 on: October 09, 2007, 00:28:58 am »

Quote from: AgentCain on October 09, 2007, 00:08:19 am

Ρε, δεν πας και στο ΠΑΣΟΚ μπας και ξαναβγουνε και κυβερνηση?

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #65 on: October 09, 2007, 00:47:53 am »

Jalk
Πράγματι είσαι ο υπάνθρωπος, όχι γιατί περνάς μαθήματα με 5 αλλά γιατί συνεχίζει αυτή την ιστορία με το "σκασμό"

cecs
Αυτό που λέω ότι μάλλον δεν κατάλαβες είναι το "μη υποχρεωτικό και μη εκπαιδευτικό δρώμενο" που τόσο χαριτωμένα έβαλες στην υπογραφή σου (μαζί με το κύμα γέλιου "λολ" από δίπλα).

Α) μη υποχρεωτικό: Δεν είσαι υποχρεωμένος να παραστείς στη συνέλευση. Το κάνεις μόνο αν το νιώθεις, έχεις κάτι σημαντικό να προτείνεις, σε βολεύει στο ωράριό σου και πιστεύεις ότι η μία ψήφος -η δική σου- θα κάνει τη διαφορά. Αλίμονο αν ήταν υποχρεωτική η παρουσία μας, τότε θα μιλούσαμε για δικτατορία μέσα στο Πολυτεχνείο, έτσι?
Β) μη εκπαιδευτικό: Οι πρωτοετείς έχουμε ακόμα τη νοοτροπία του Λυκείου. Κάποιοι την εκδηλώνουν πιο έντονα με το να σαχλαμαρίζουν την ώρα της παράδοσης, αν και έχουν το δικαίωμα να φύγουν ήσυχα (χωρίς να τους δουν αφού κάθονται πίσω πίσω) και να τα πουν με την ησυχία τους πίνοντας καφέ. Άρα μάλλον δε θα έπρεπε να κάνουν φασαρία σε κάτι που δε σχετίζεται με το μάθημα.

Οπότε θέλω να αντικρούσω την ειρωνεία σου στο ότι αυτοί που κάθονται πίσω μιλάνε και με ενοχλούν (ενώ σου εξήγησα ότι δεν θα έπρεπε να μιλάνε συνέχεια) ισχυριζόμενος (ειρωνικά βέβαια, όχι κυριολεκτικά) ότι αυτά που λέτε στη Γ.Σ. είναι ασήμαντα τόσο ώστε όλοι να μιλάνε σαν να βρίσκονται σε μάθημα.
Υπάρχουν κάποια άτομα όπως ο Terrabitos ή εσύ που ανέχονται την ειρωνία. Και εγώ την ανέχομαι αλλά όχι μετά τις τελευταίες ημέρες που οι περισσότεροι στράφηκαν εναντίον μου.

Βάσσω
Πρώτα θα με πυροβολήσετε και μετά θα με κρεμάσετε?  Cheesy Grin
(αυτό είναι αστειάκι)

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #66 on: October 09, 2007, 01:13:48 am »

Είμαι πρωτοετής και δεν ξέρω και επειδή έχω πρόβλημα με τον καπνό από τα τσιγάρα και ψιλοβαριέμαι να κάθομαι ώρες και επειδή απ'ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει σεβασμός στις διαδικασίες, τί ώρα θα κατεβούν τα ψηφίσματα περίπου; Γιατί εγώ διαβάζω και δεν έχω χρόνο σαν εσάς αλλά καταλαβαίνω τί παίζει γενικά εδώ μέσα.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #67 on: October 09, 2007, 01:18:20 am »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 19:55:55 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
pmousoul
Guest
« Reply #68 on: October 09, 2007, 01:25:50 am »

Επειδή έχουμε ξεφύγει ως συνήθως θυμίζω :

1. Για προσωπικές αντιπαραθέσεις υπάρχουν τα pm και ο Κάδος!

2. Ας μην ξεφεύγουμε πολύ από το θέμα... για τα διάφορα υπάρχει και ο αντίστοιχος πίνακας Διάφορα.

Εκ του συντονισμού.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #69 on: October 09, 2007, 01:29:12 am »

AgentCain, στη συνέλευση, ναι μιλάει ο κόσμος, και όσο και αν είναι αγένεια για τον ομιλητή, δεν το κάνουν για χαβαλέ (συνήθως) αλλά γιατί τα όσα συζητούνται εγείρουν την διάθεση για πηγαδάκια.
Κατά πολύ εξαρτάται και από τη ικανότητα του ομιλητή να πει κάτι με ενδιαφέρον, ή κάτι που δεν έχει ήδη ειπωθεί.

Είσαι έξυπνος άνθρωπος, αλλά δεν αρκεί αυτό για μερικά ζητήματα. Δεν πιστεύω ότι είσαι όμως από τους ανθρώπους που θεωρούν ότι από μόνοι τους μπορούν να βγάλουν το συμπέρασμα για τα πάντα χάρη στην ευφυΐα τους, και σιγά σιγά, θα μπορέσεις να ξεσκαλώσεις από τα κολλήματα που σου προκαλεί η απειρία στα φοιτητικά δρώμενα. Δεν πειράζει, κανείς δεν γεννήθηκε έμπειρος.

Η αντίδραση που αντιμετωπίζεις, δεν είναι εξαιτίας αυτών που λες και επειδή διαφωνούν, αλλά γιατί απλά, εστιάζεις σε θέματα άνευ σημασίας λόγω αυτής της άγνοιας σε συνδιασμό με το ξερόλικο ύφος, που κακά τα ψέμματα, όλοι το έχουμε εδώ μέσα.

Και δεν έχει καμία σχέση η ειρωνεία που δέχεσαι εσύ, με αυτή του τεράμπιτου. Ο τεράμπιτος το έχει δηλώσει ότι γράφει μόνο για να προκαλεί, και δεν τρώει μπαν, γιατί ακριβώς διασκεδάζει τον κόσμο με τις βλακείες του.

Πάντως σοβαρά ρε παιδιά, κόφτε το δούλεμα. Μιλήστε σοβαρά στο παιδί, ή πάψτε. Το πήρε το μήνυμα νομίζω...

byeeee
marauber
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #70 on: October 09, 2007, 01:48:39 am »

AgentCain μη μασάς. Καταλαβαίνω ότι άλλα περίμενες και άλλα βρήκες, και από τη σχολή και από το φόρουμ, αλλά με τον καιρό θα συνηθίσεις. Θα δεις πράγματα που θα σε βοηθήσουν να έχεις μια πιο αποκρυσταλλωμένη απόψη. Όσο για τα άτομα που σε αποπαίρνουν, θα καταλάβεις σύντομα ότι ορισμένες απόψεις είναι "κόκκινο πανί" και θα έχεις πολλές αντιδράσεις αν τις εκφράσεις, γι'αυτό είναι καλό να έχεις μια σχετική εμπειρία πριν. Απλά εσύ άρχισες λίγο πιο νωρίς από ότι έπρεπε, πιστεύοντας ίσως πως οι περισσότεροι έχουν ένα τρόπο σκέψης παρόμοιο με το δικό σου. Καλό είναι να είσαι λιγότερο δογματικός, χωρίς βέβαια αυτό να δικαιολογεί απόλυτα την αρνητική υποδοχή που είχες από ορισμένους. Εγώ πάντως σε καλωσορίζω Wink

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
vag
Καταστραμμένος

View Profile
Re: Καταλήψεις 2007-2008?
« Reply #71 on: October 09, 2007, 02:48:53 am »

Είναι ειλικρινώς πολύ αξιο...θαύμαστο πάντως το γεγονός πως ο AgentCain είναι  ενημερωμένος λίγο πολύ για όλα τα θέματα της σχολής μας.
Όχι μόνο έχει εντοπίσει τα προβλήματα των φοιτητών του τμήματος μας, αλλά έχει βρεί και λύσεις γι αυτά. Εϊναι πλήρως κατατοπισμένος για τη Γ.Σ., για τις διαδικασίες τις, για το χαρακτήρα της. Έχει διαμορφωμένη και στέρεη άποψη για την κατάληψη των φοιτητών παρόλο που μόνο τον τελευταίο μήνα αποτελεί μέλος αυτής της κοινότητας. 
Συγνώμη, αλλά εγώ την πρώτη βδομάδα που πήγα στη σχολή ίσα που κατάφερνα να εντωπίσω σε ποιές αίθουσες κάνουμε τα διάφορα μαθήματα, κατά πού πέφτει η γραμματεία και απο πού πέρνουμε βιβλία.
Μάλλον σύμφωνα με το νόμο της εξέλιξης είμαι καταδικασμένος να μείνω πίσω. ε?

Πάντως το θέμα έχει όντως ξεφύγει.

Quote from: Turambar on October 09, 2007, 01:29:12 am
Πάντως σοβαρά ρε παιδιά, κόφτε το δούλεμα. Μιλήστε σοβαρά στο παιδί, ή πάψτε. Το πήρε το μήνυμα νομίζω...
Καθένας τείνει εν τέλει να παίρνει την απάντηση που αξίζει στα λεγόμενα του. νομίζω..
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Η σχολή μας από τη ματιά ενός πρωτοετή
« Reply #72 on: October 09, 2007, 11:16:19 am »

Quote from: BOBoMASTORAS on October 09, 2007, 01:18:20 am
Διαφωνώ και στα 2.

1α από όλα στη συνέλευση δε πας για να ψηφίσεις. Πας για να συζητήσεις. Για αυτό λέγεται συνέλευση και όχι ψηφοφορία. Δεν είναι τόσο η ψήφος σου που κάνει τη διαφορά, άλλωστε στις περισσότερες συνελεύσεις που έχω δει η διαφορά ήταν καθαρή. Όχι γιατί οι μεν ήταν περισσότεροι από τους δεν, αλλά γιατί έγινε πολύωρη συζήτηση και φάνηκε καθαρά ποια είναι τα επιχειρήματα του ενός και του άλλου. Ακόμη και μέσα στις καταλήψεις το πλαίσιο που περνούσε είχε πάντα πάνω από το 50% των ψήφων είτε ήταν η σχολή να παραμείνει κλειστεί είτε να ανοίξει. Οπότε το θέμα είναι πόσο επηρεάζεσαι εσύ με αυτά που ακούς ή επηρεάζεις τους δίπλα σου με αυτά που λες. Αυτή είναι η διαφορά. Όσο για το υποχρεωτικό, μπορεί να μην είναι, αλλά είναι σίγουρα υποχρέωση σου. Αλλιώς όχι μόνο αφήνεις άλλους να πάρουν αποφάσεις για σένα, διότι απόφαση Γ/Σ φοιτητών είναι αυτόματα και απόφαση σου είτε σου αρέσει είτε όχι, αλλά γιατί με τη μη παρουσία σου υποβιβάζεις το ίδιο το όργανο. Οπότε όντως μετά δε έχεις δικαίωμα να παραπονιέσαι για κάτι μέσα στη σχολή, αφού την ευκαιρία που είχες να εκφραστείς την άφησες να φύγει.

2ο Ουγκ? Γιατί θεωρείς ότι για να είναι κάτι εκπαιδευτικό πρέπει στο τέλος να σε εξετάζουν? Το πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο μαθήματα. Εϊναι και φορέας πολιτικοποίησης και κοινωνικοποίησης. Μπορεί όλα αυτά να σου ακούγονται εξωτικά, γιατί το ίδιο έλεγαν και για το λύκειο, εδώ όμως δεν είναι λύκειο και κάποια από αυτά ισχύουν. Πρώτα πόλλα μόνο και μόνο το γεγονός ότι θα μπορείς να κρίνεις τα επιχειρήματα κάποιου είναι απαραίτητο. Αν περιμένεις να αποκτήσεις την ικανότητα αυτή αφού φύγεις από το πανεπιστήμιο μάλλον σε έχει πάρει η μπάλα. Για να μη πω και για την εμπειρία του να μιλήσεις σε Γ/Σ. Όχι μόνο ξεπερνάς πολλά κολλήματα (φαντάσου μόνο ότι μπορεί να μιλάς σε 1000 άτομα) αλλά μαθαίνεις και πως να προσεγγίζεις τον άλλο ώστε να του δώσεις να καταάβει τη θέση σου και όχι να τον φέρεις σε άμυνα.

1) μη υποχρεωτικό, το είπες και συ. Συμφωνώ ότι είναι υποχρέωσή μου αλλά εγώ και ΜΟΝΟ εγώ θα κρίνω αν πρέπει να ανταποκριθώ σε αυτή. Εγώ εννοούσα ότι δεν είσαι υποχρεωμένος σε κάποιον τρίτο να παραστείς, γι'αυτό έκανα λόγο για δικτατορία. Τώρα το αν υποβιβάζομαι εγώ και δεν ασκώ το δικαίωμα να πω τη γνώμη μου για θέματα που με αφορούν, είναι δικό μου πρόβλημα, κανενός άλλου.

2) είπα μη εκπαιδευτικό, ΟΧΙ μη επιμορφωτικό. Οι λέξεις έχουν διαφορά. Στο σχολείο κατά κύριο λόγο εκπαιδεύεσαι. Στη ζωή γενικότερα μορφώνεσαι. Η Γ.Σ. έχει επιμορφωτικό χαρακτήρα και όχι εκπαιδευτικό. Κανένας ομιλητής δεν θα σου πει πως γίνεται το εξωτερικό γινόμενο.

Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #73 on: October 09, 2007, 12:55:32 pm »

Quote from: AgentCain on October 09, 2007, 11:16:19 am
1) μη υποχρεωτικό, το είπες και συ. Συμφωνώ ότι είναι υποχρέωσή μου αλλά εγώ και ΜΟΝΟ εγώ θα κρίνω αν πρέπει να ανταποκριθώ σε αυτή. Εγώ εννοούσα ότι δεν είσαι υποχρεωμένος σε κάποιον τρίτο να παραστείς, γι'αυτό έκανα λόγο για δικτατορία. Τώρα το αν υποβιβάζομαι εγώ και δεν ασκώ το δικαίωμα να πω τη γνώμη μου για θέματα που με αφορούν, είναι δικό μου πρόβλημα, κανενός άλλου.
Τελικά δεν μας είπες, εσύ θα έρχεσαι ή όχι; Θα είναι η Γ.Σ προτεραιότητα για σένα ή θα έρχεται τελευταία και καταιδρωμένη;

Quote from: AgentCain on October 09, 2007, 11:16:19 am
2) είπα μη εκπαιδευτικό, ΟΧΙ μη επιμορφωτικό. Οι λέξεις έχουν διαφορά. Στο σχολείο κατά κύριο λόγο εκπαιδεύεσαι. Στη ζωή γενικότερα μορφώνεσαι. Η Γ.Σ. έχει επιμορφωτικό χαρακτήρα και όχι εκπαιδευτικό. Κανένας ομιλητής δεν θα σου πει πως γίνεται το εξωτερικό γινόμενο.
Αν θέλουμε να μιλήσουμε με ακρίβεια και όχι με την ερμηνεία που δίνεις εσύ στις λέξεις διάβασε λίγο παρακάτω:

εκπαίδευση: (η) ουσ.[<εκπαιδεύω] (Κ εκπαίδευσις, -εως) η ανάπτυξη των σωματικών, διανοητικών και ηθικών δυνάμεων του παιδιού, ανατροφή. Η μόρφωση που αποκτάται με την διδασκαλία, η παιδεία. Καθένα από τα στάδια της μόρφωσης που παρέχεται στο σχολείο. (στρατ.)εκγύμναση στα όπλα.

μόρφωση: (η) ουσ. [<μτγν. μόρφωσις<μορφόω] (Κ μόρφωσις, -εως) πνευματκή και ηθική καλλιέργεια. Αντιθ. αμορφωσιά, αγραμματοσύνη

Άρα λοιπόν η ΓΣ έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, μιλώντας βέβαια με ακρίβεια και όχι με προσωπικές ερμηνείες που δίνονται στα πλαίσια της εξυπναδίστικης απάντησης, και σε ξαναρωτάω θα έρχεσαι ή θα απέχεις βρίσκοντας ένα σωρό δικαιολογίες;

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
terabitos
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #74 on: October 09, 2007, 13:52:52 pm »

Πιστεύω ότι κανένας δεν είναι ευχαριστημένος από την εικόνα της σχολής μας... Τι κάνουμε για αυτό?

Η σχολή μας από την ματιά ενός πρωτοετή συνοψίζεται σε μία λέξη: "μπουρδέλο"

Ίσως κάποιοι να αντιδράσουν στην παραπάνω λέξη...
αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν το ίδιο ακριβώς!

και για αυτό φταίνε όλοι!

φταίνε οι βουλευτές που ψηφίζουμε και δεν έχουν κάνει κάτι για να άλλαξουν την εικόνα των Ελληνικών παναπιστημίων!
ίσως με αύξηση της χρηματοδότησης... ίσως με νόμους που δεν έχουν θεσπιστεί εδώ και χρόνια... ίσως εάν πάρουν πράδειγμα πανεπιστήμια του εξωτερικού (όχι του Αφγανιστάν και της Βουλγαρίας, αλλά π.χ. Αγγλίας και Αμερικής)...

φταίνε οι φοιτητικές παρατάξεις που δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από το να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτικών κομμάτων και γενικότερα του πολιτικού χώρου που εκπροσωπούν! δεν κάνουν τίποτα για να εξυπηρετήσουν τα πραγματικά συμφέροντα των φοιτητών!

και η εικόνα των πανεπιστημίων παραμένει ίδια και ίδια τα τελευταία χρόνια...

Να χρησιμοποιούν το όνομα «Βαρντάρσκα» για την χώρα τους & ας μας πληροφορήσουν σε ποια γλώσσα μιλούσαν & έγραφαν ο Αριστοτέλης, ο Φίλιππος & ο Αλέξανδρος. Σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Ίων Δραγούμης:«Δεν μπορεί κανείς να είναι άνθρωπος ξεχνώντας την καταγωγή του. Να θυμάται κανείς από πού βγήκε, που μεγάλωσε, ποιο έθνος τον ανέθρεψε!»

Ναι, δεν ανήκω σε αυτήν την κοινωνία, την προσκυνημένη,την γεμάτη υποκρισία,δόλο & συμφέρον & ούτε θέλω να ανήκω. Κάποιοι θα πουν πως βρίσκομαι στο περιθώριο. Μόνο που δυστυχώς γι’ αυτούς,στο «περιθώριο» αυτό δεν χωρούν πολλοί,παρά μόνον λίγοι & εκλεκτοί. Εναντίον όλων λοιπόν,για μια Νέα Ελλάδα αντάξια της Ιστορίας της, Ελλάδα Εθνικιστική,για μία Πολιτεία Δίκαιη,ταγμένη στην υπηρεσία του Λαού & όχι της πλουτοκρατίας,για μια Νέα Ελλάδα, την ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 Go Up Print
Jump to: