• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 15:53:57 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 15:53:57 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426689
Total Topics: 31710
Online Today: 200
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 77
Guests: 100
Total: 177
vpoug
ioannisfa
IBOURAS
idchatzi
panapasc05
antwnis
nikos.a
evtrents
Nekt
kstavroulis
despoina15
kmargaritis
dimant
xanthosp
aachmet
Fenia04
msandr
pxanthob
vasiliki_m
chris123
Vmous
theofr
Mavromati
thenoface
thathas12
savvastzan
Billyskotsikas
acolak
gp6
sofipout
genethalsss74
salonikios
Spyrtos14
Νικηφόρος Πατσιούρας
Rizotto
Διάλεξις
slivarda
eplysia
EvanTsir
tsintsi
Fotis Roukoutakis
Geoth
stavrospk
giorgos_skl
ValKar
Theoxarhs Bladimiros
chriskazakos
lelenia
alexpap
sassi
kouf
chrisg
DimKaratzas
thomasdt
chrysolog
Le ece
ioathemar
skoloni
mitsos753905
giatieimaiedw
DLHERRO
kkotsopo
Billy K
superkolios
Mikekmp
harischris
karadimitras
Solon
Gianbou
Marihouan820
Don Corleone
konssidiro
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Μαθήματα - Εξεταστικές (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Αυλαία....στην πιο δραματική εξεταστική που έγινε ποτέ...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 Go Down Print
Author Topic: Αυλαία....στην πιο δραματική εξεταστική που έγινε ποτέ...  (Read 11156 times)
vag
Καταστραμμένος

View Profile
Re: Αυλαία....στην πιο δραματική εξεταστική που έγινε ποτέ...
« Reply #30 on: October 06, 2007, 03:14:32 am »

Λέτε βέβαια για τους περσινούς πρωτοετείς αλλά αυτοί που χάσανε εξίσου πολλά, και αναφέρομαι αποκλειστικά στο τομέα των μαθημάτων  με αυτό, ήταν και τα παιδιά που μπήκαν τη χρονιά 2005-2006, η δικιά μου δηλαδή χρονιά.
Στην ουσία δώσαμε τρεις εξεταστικές μέσα σε 2 χρόνια ενώ κανονικά είχαμε έξι.. Φυσικά σε όλους συνέβη αυτό, με την ιδιαιτερότητα όμως οτι σε μας όλες οι απώλειες ήταν πριν να πάρουμε τομέα. Νομίζω, λοιπόν, οτι πολλά παιδιά της φουρνιάς αυτής έχουν ήδη απο φέτος ένα παραπάνω χρόνο στην πλάτη τους για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους..(Είμαι πολύ περιέργος να δω πόσοι θα πάρουν τελικώς φέτος τομέα πόσο μάλλον που απ'οτι ακούω αλλα κι απ'οτι διάβασα και εδώ τα αποτελέσματα αυτής της εξεταστικής είναι μάλλον απογοητευτικά..)
Για να προλάβω τυχόν αντιδράσεις, με το παραπάνω δε γκρινιάζω και σε καμμία περίπτωση δεν κρίνω την κατάληψη αυτή καθ'αυτή.. Απλά περιγράφω την κατάσταση που εγώ βλέπω.
καλή δύναμη σε όλους για τη συνέχεια!
ikoufis
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
« Reply #31 on: October 06, 2007, 14:33:05 pm »

Να πω και εγώ την εμπειρία μου..
Καταρχάς απομονώνω τους λόγους που έγινε μόνο μια εξεταστική και δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση αλλά αφού έγινε πλέον έπρεπε να καταστρώσει ο καθένας σχέδιο επιβίωσης.Διάλεξα τα επιλογής που θα έδινα με κριτήριο το ποια θα είχαν εξετάσεις πριν το καλοκαίρι και κατά 2ον με κριτήριο το ενδιαφέρον(όχι βέβαι ότι αυτά που πήρα δε με άγγιζαν καθόλου..)
Μετά είχα κανονίσει να πάω ιαεστε στην Πολωνία για 1 1/2 μήνα,το περιόρισα στον ένα μήνα.Στην Πολωνία ενώ ήθελα να διαβάσω κάτι δεν πρόλαβα τπτ,δεν είναι κακό-τουλάχιστον το ευχαριστήθηκα πολύ) και τις 2 βδομάδες που γύρισα νωρίτερα και είχα περιθώριο πριν την εξεταστική διάβασα 5-6 μαθήματα.
Ξεκίνησα την εξεταστική με όχι πολύ γεμάτες τις μπαταρίες κυρίως λόγω κούρασης του καλοκαιριού.Η 1 1/2 βδομάδα πάει καλά χωρίς μέγιστη απόδοση περισσότερο σαν συντήρηση δυνάμεων για τα επόμενα.Εκεί που χαλάει το πράγμα είναι στα σαε που και λόγω του ότι θέλουν μια ιδιαίτερη ψυχολογική υπομονή για να τα προετοιμάσεις δεν ήταν και τα νεύρα μου πολύ καλά τα άφησα,μετά στην εετ ήμουν κουρασμένος αρκετά αλλά δε ζημιώθηκα πολύ βαθμολογικά και από εκεί και πέρα στα εαρινά μαθήματα ο στόχος είναι να κάνουμε μικρή κατανάλωση,όχι ζόρι όχι υπερβολές για να φτάσουμε μέχρι το τέλος!Ετσι και έγινε,έφτασα οριακά από άποψη κούρασης και πλέον κανονίζω πώς θα ξεκουραστώ Cheesy
Αποτέλεσμα,ελαφρια βαθμολογική ζημία.Σωματικοψυχολογικό αποτέλεσμα:Ενα πολύ σκληρό τεστ του εαυτού μου σε δύσκολες συνθήκες.Δε θεωρώ ότι έπρεπε να το περάσω.Χρειάστηκε μεγάλο ζόρι,καλό προγραμματισμό,επιβολή πάνω στον εαυτό μου(στη μέση είμαστε,άλλα 4,άλλα 2,τελευταίο..)
Και πλέον κοιτάμε μπροστά!Με χαμόγελο Smiley
electroSOK

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #32 on: October 06, 2007, 22:17:59 pm »

Quote from: pandora on October 06, 2007, 02:32:15 am
Συμφωνώντας( Shocked Cheesy) με gepeltek στην τακτική διαβάσματος, και κατανοώντας όλους, μα όλους όσους έγραψαν σε αυτό το τόπικ, θα σχολιάσω μόνο το κείμενο του Τάσου

Αγαπητέ Τάσο (γκούχ , γκούχ πήρα το σοβαρό μου υφος τώρα)

Καταρχήν στην πρώτη σου παράγραφο σχολίασες τον τόνο του εμμάνουελ. Ίσως θα έπρεπε να εξετάσεις ότι ο τόνος αυτός γραφης του έχει κάποιο στόχο, αυτόν να προβληματίσει για τη γενικότερη κατάσταση του τμήματος και όχι να κλαφτεί για τον εαυτό του (προσωπικά εγώ αυτό αντιλαμβάνομαι). Είναι άλλωστε από τα ελάχιστα άτομα που έχουν κάνει τελευταία κάποια κριτική σε πράγματα - και πρόσωπα -  για τα οποία ένα 99% τοις εκατό των συμφοιτητών μας (σ'αυτό το ποσοστό ανήκω κι εγώ), δεν μπορούν να κανουν, είτε από σεβασμό/ντροπή/φόβο είτε από αδιαφορία.

Για το ότι υπάρχουν πολύ σοβαρότερες καταστάσεις κανείς δεν αμφιβάλλει  Wink
Ο καθένας όμως ανησυχεί συνήθως περισσότερο για τα προβλήματα της καθημερινότητάς του. Λίγοι είμαστε πολύ παραπάνω αλτρουιστές από αυτό όταν καίγεται ο πισινός μας όπως έγινε σε αυτή την εξεταστική.

Όσο για τους φόβους και τις ρήσεις... δεν ξέρω, εγώ πέρισυ δοκιμάστηκα πολύ με τους φόβους μου για αυτή σχολή... (είσαι από τα άτομα που το ξέρεις αυτό από πρώτο χέρι γιατί το είχαμε συζητήσει...)... και ακόμα προσπαθώ να τους ξεπεράσω... κυρίως οι φόβοι και το άγχος με τραβάνε πίσω... κι όταν αποτυγχάνεις ρε Τάσο τότε είναι που πέφτει η ψυχολογία σου.... οπότε καταλαβαίνω απόλυτα την ψυχολογία όλως όσων μιλησαν πρίν σε αυτό το τόπικ. Ο δάσκαλος έχει πεί μεγάλες αλήθειες πράγματι  Wink (εμένα αυτό που μου έμεινε πιό πολύ σε μια εποχή άγχους και φοβίας ήταν τα όσα μου είχε πεί περι στόχων και αποφάσεων - τώρα διαπιστώνω ότι έτσι είναι )αλλά έχω πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσω στο... Θιβέτ!!  Smiley Μέχρι τότε θα είμαι μια κοινή μαθήτρια μάλλον (και με το φοιτήτρια ακόμα την παλεύω Tongue) που θα θαυμάζω τους ανθρώπους που αρθρώνουν τέτοιο λόγο (όπως εσύ και ο δάσκαλος... Wink)

Η πικρή γεύση που μου έμεινε από την εξεταστική βασικά είναι το άγχος πιο πολύ παρά το πρόγραμμα... δεν έδωσα μαθήματα τομέα (gpap σας χρωστάω αν μη τι άλλο μια ΕΕΤ1! Smiley) γιατι δεν είχα αποτελέσματα από προαπαιτούμενα και ήμουν στο μεταίχμιο...

Αυτά τα ολίγα...

Καλό βράδυ

και don't worry be happy! (υπάρχουν και χειρότερα... Cheesy)

Αγαπητή μου Pandora,

τα όσα αναφέρεις και συ αλλά και πολλοί άλλοι επιβεβαιώνουν την ορθότητα των διαπιστώσεων που έκανα στο μήνυμά μου, διαπιστώσεις που αρκετές δεν είναι δικές μου αλλά τις πρωτοάκουσα από άλλους και εγώ απλά προσπάθησα να τις συνθέσω σε μια ενιαία κοσμοαντίληψη. Και για να δώσω μια πρώτη απάντηση στον φίλο μου τον Θάναση που όπως μου ανέφερε στο τηλέφωνο προβληματίστηκε, μετά από αυτές τις διαπιστώσεις οι δρόμοι που καλείσαι πλέον να ακολουθήσεις είναι δύο: Είτε να συνεχίσεις να ανακατεύεσαι στην ίδια μιζέρια και να στριφογυρνάς διαρκώς στα ίδια σου προβλήματά, είτε να ανοίξεις τα μάτια σου και κοιτάξεις πιο μακριά, για να υπερβείς τους ανόητους φόβους & άγχη και να χαράξεις νέους δρόμους στη ζωή σου με καινούριες και πιο ενδιαφέρουσες & ουσιαστικές προκλήσεις. Αξίζει η υπέρβαση αυτή, αν σκεφτείς ότι η ζωή μας κρατά μόνο 70-80 χρόνια (κατά μέσο όρο), οπότε τουλάχιστον ας βρούμε την ουσία της και ας την απολαύσουμε.

Συνεπώς, αναγκάζομαι να επαναλάβω:

"ευχαριστώ και την Κατάληψη γιατί μου δωσε την ευκαιρία εκείνη την αποφράδα μέρα της 8ης Μαρτίου 2007 να καταλάβω καλύτερα ποιά πράγματα έχουν αληθινή αξία στη ζωή μας και ποιά όχι. Και λυπάμαι που εκείνες τις ιερές μέρες που όσοι ήμασταν μέσα στην κατάληψη κερδίζαμε αυτήν την εσωτερική αλλαγή μέσα μας και ρουφούσαμε αυτήν τη σοφία, κάποιοι άλλοι ασχολούνταν μόνο με το πώς θα σπάσουν την κατάληψη. Λυπάμαι κυρίως για εκείνους, όχι από κακία, αλλά από καλοσύνη, γιατί χάσανε την ευκαιρία να γνωρίσουν κάτι σημαντικό για τη φιλοσοφία και τη στάση της ζωής τους. Και πραγματικά μέσα από την καρδιά μου τους εύχομαι αυτήν τη σημαντική σοφία να μπορέσουν να την γνωρίσουν σε κάποια άλλη εμπειρία που θα τους τύχει μελλοντικά στη ζωή τους. Αρκεί αυτή τη φορά να έχουν ανοικτά τα μάτια για να μην χάσουν και αυτήν την ευκαιρία."

Υ.Γ.: Και σένα ποιός σου είπε ότι ισχυρίστηκα πως ο emmanuel κλαίγεται ή ότι δεν μπορώ να κατανοήσω αυτόν και όποιον άλλον δεν έγραψε καλά σ'αυτήν την εξεταστική? Και σου λέω λοιπόν ευθαρσώς ότι πρώτα απ'όλα κατανοώ εμένα και τη δική μου συμπεριφορά που ήταν ομοίως δραματική σε προηγούμενες εξεταστικές και λίγο έλειψε να ήταν και σ'αυτήν, αλλά ευτυχώς συγκρατήθηκα παρά το ότι, ναι, ούτε και γω τα πήγα όσο καλά θα ήθελα.
Και επειδή λοιπόν τα κατανοώ όλα αυτά, γι'αυτό και δίνω την παραπάνω ευχή με bold με την ελπόδα να χρησιμεύσει σε όλους.

Δεν έπιασες καλά το νόημα της παρέμβασής μου, αλλά δεν φταις εσύ, φταίει η ελλιπής παιδεία σε ζητήματα επικοινωνίας που έχουμε όλοι μας κληρονομήσει από τα σχολειά μας. Όταν κάποιος αναφέρει κάποιες διαπιστώσεις που έχουν τη μορφή συμβουλών, κάνουμε το λάθος να τον αντιμετωπίζουμε ως τον σοφό και αλάνθαστο γέροντα που τα χει ξεπεράσει όλα αυτά και τώρα είτε θέλει να μας βοηθήσει είτε να μας παραστήσει τον έξυπνο. Δεν είναι έτσι. Και αυτός άνθρωπος είναι και αυτά που αναφέρει προέρχονται πρώτα απ'όλα από τα δικά του βιώματα και όχι τόσο από τα βιώματα των άλλων, και μάλιστα πολλές φορές ούτε ο ίδιος έχει καταφέρει να ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα στα οποία αναφέρεται, οπότε με τις συμβουλές του εκτός των άλλων απευθύνεται και προς τον εαυτό του.

Ελπίζω με το προηγούμενό μου μήνυμά μου να βοήθησα και να έκανα αρκετούς να μπουν σε έναν γόνιμο και χρήσιμο για τους ίδιους προβληματισμό. Ήδη ένας είναι ο Θανάσης και χαίρομαι γι'αυτό!  Wink

-Τάσος

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #33 on: October 06, 2007, 22:39:39 pm »

Δεν ξέρω πολύ τι γράφτηκε παραπάνω.Διάβασα το μήνυμα του Τάσου και της pandoras!!Δεν είμαι σε κατάσταση να διαβάσω τα προηγούμενα!!Για αυτό απλώς θα πω κάποιες δικές μου παρατηρήσεις!!

Εγώ πήγα μέτρια σε αυτή την εξεταστική.Πολλοί λόγοι δεν με άφησαν να γράψω αυτά που ξέρω!!Αλλά νομίζω ότι κάτι στράβο είχε αυτή η εξεταστική!!Πολλοί λίγοι καθηγητές έβαλαν πράγματα που αξίζει να τα ξέρουμε και πρέπει να τα ξέρουμε!!Όσο έγραφα νόμιζα πως οι καθηγητές ήθελαν κάτι να περάσουν στους φοιτητές!!!Στην διπλή την πέρσυ, μπήκαν πιο σωστά θέματα από ότι στην φετινή μονή!!Μας έλεγαν πως στην διπλή αποτύχαμε για τους α),β) λόγους!!!Τώρα θα υπάρξουν πάλυ τα ίδια φαινόμενα με πέρσυ!!100,100 να κοβόμαστε!!!Άντε λέω με το ταπεινό μυαλουδάκι μου,στην θερινή ήθελαν να είναι λίγο πιο δύσκολα γιατί θα γινόταν ένα μπάχαλο στους τομείς μετά!!Αλλά και στα πιο μεγάλα εξάμηνα το ίδιο έγινε!!Το ίδιο χάλια θέματα υπήρχαν!!Στην εαρινή όμως δεν δίστασαν καθόλου να βάλουν αρκετοί ακόμα χειρότερα θέματα!!

Τι νομίζουν ότι είναι δηλαδή???Άιντε παίρνω τρεις ασκήσεις που η καθεμιά έχει από τρία ερωτήματα, τις λύνω σε 2:30 ώρες, άρα οι φοιτητές τις λύνουν σε 2???Δηλαδή ο Χρηστός κι Παναγία!!!Μέχτι τώρα δεν χρησιμοποιούσα αυτή την έκφραση πολύ, αλλά σε αυτήν την εξεταστική σχεδόν σε κάθε μάθημα που έγραφα την έλεγα!!

Only in my dreams I know you,
Ι wake up, I can't remember you.
Are you in my thoughts or wait for me?...
In your agonic existence.

Ελευθερία είναι
να έχεις ένα κομμάτι χαρτί κι ένα μολύβι
και να γράφεις, να γράφεις, να γράφεις
ο,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι
χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα
χωρίς να νιώθεις καμιά ενοχή για τίποτα
χωρίς να λογοκρίνεις τον ίδιο τον εαυτό σου
χωρίς να νιώθεις τύψεις για όσα έκανες ή απέφυγες να κάνεις
MonteCristo

Ριφιούζ Τουλούζ

View Profile
« Reply #34 on: October 06, 2007, 23:00:08 pm »

Για μένα όταν ξεκίνησε η εξεταστική είχα ένα πλάνο να δώσω 12 μαθήματα...
Στην πορεία και λόγω συγκυριών αυτά έγιναν 13 με 3 απο αυτά να έχω να τα δώσω Δευτέρα και Τρίτη...
Το πρόγραμμα ήταν έτσι που μπορούσαν να βγουν και ακόμα τη Δευτέρα που θα δώσω δύο μαζί δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα...
Γενικά τα πράγματα δεν πήγαιναν άσχημα μέχρι που άρχισε η εξεταστική του εαρινού...
Δεν θέλω να κάνω αναφορές σε συγκεκριμένα μαθήματα απλά θέλω να πω πως απ' τη μία τα θέματα ήταν από δύσκολα έως πολύ δύσκολα και απ' την άλλη η ώρα και γενικότερα οι συνθήκες δεν ήταν οι κατάλληλες...
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την απογοήτευση που στην περίπτωσή μου παίζει σημαντικό ρόλο...
Όπως και να χει πάντως τελειώνει η εξεταστική με πολύ κούραση και με πολλά μαθήματα να μην έχουν περαστεί...

Ελπίζω πάντως να έρθει η ανταμοιβή στο εγγύς μέλλον με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων...

Καλά ρε Μάριε το Χριστός με η... Έλεος!!!  Tongue

ΝΕ ΡΕ ΠΑΟΚ!!
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #35 on: October 06, 2007, 23:51:39 pm »

Quote from: electroSOK on October 06, 2007, 22:17:59 pm

Αγαπητή μου Pandora,

τα όσα αναφέρεις και συ αλλά και πολλοί άλλοι επιβεβαιώνουν την ορθότητα των διαπιστώσεων που έκανα στο μήνυμά μου, διαπιστώσεις που αρκετές δεν είναι δικές μου αλλά τις πρωτοάκουσα από άλλους και εγώ απλά προσπάθησα να τις συνθέσω σε μια ενιαία κοσμοαντίληψη. Και για να δώσω μια πρώτη απάντηση στον φίλο μου τον Θάναση που όπως μου ανέφερε στο τηλέφωνο προβληματίστηκε, μετά από αυτές τις διαπιστώσεις οι δρόμοι που καλείσαι πλέον να ακολουθήσεις είναι δύο: Είτε να συνεχίσεις να ανακατεύεσαι στην ίδια μιζέρια και να στριφογυρνάς διαρκώς στα ίδια σου προβλήματά, είτε να ανοίξεις τα μάτια σου και κοιτάξεις πιο μακριά, για να υπερβείς τους ανόητους φόβους & άγχη και να χαράξεις νέους δρόμους στη ζωή σου με καινούριες και πιο ενδιαφέρουσες & ουσιαστικές προκλήσεις. Αξίζει η υπέρβαση αυτή, αν σκεφτείς ότι η ζωή μας κρατά μόνο 70-80 χρόνια (κατά μέσο όρο), οπότε τουλάχιστον ας βρούμε την ουσία της και ας την απολαύσουμε.

Συνεπώς, αναγκάζομαι να επαναλάβω:

"ευχαριστώ και την Κατάληψη γιατί μου δωσε την ευκαιρία εκείνη την αποφράδα μέρα της 8ης Μαρτίου 2007 να καταλάβω καλύτερα ποιά πράγματα έχουν αληθινή αξία στη ζωή μας και ποιά όχι. Και λυπάμαι που εκείνες τις ιερές μέρες που όσοι ήμασταν μέσα στην κατάληψη κερδίζαμε αυτήν την εσωτερική αλλαγή μέσα μας και ρουφούσαμε αυτήν τη σοφία, κάποιοι άλλοι ασχολούνταν μόνο με το πώς θα σπάσουν την κατάληψη. Λυπάμαι κυρίως για εκείνους, όχι από κακία, αλλά από καλοσύνη, γιατί χάσανε την ευκαιρία να γνωρίσουν κάτι σημαντικό για τη φιλοσοφία και τη στάση της ζωής τους. Και πραγματικά μέσα από την καρδιά μου τους εύχομαι αυτήν τη σημαντική σοφία να μπορέσουν να την γνωρίσουν σε κάποια άλλη εμπειρία που θα τους τύχει μελλοντικά στη ζωή τους. Αρκεί αυτή τη φορά να έχουν ανοικτά τα μάτια για να μην χάσουν και αυτήν την ευκαιρία."

Φίλτατε Τάσο

κι εσύ με παρεξήγησες.  Cheesy Μου άρεσε το αρχικό κείμενό σου γιατί παρουσίαζε μια άλλη οπτική γωνία των πραγμάτων, την οποία δεν μπορώ ίσως να κατανοήσω (δεν ξέρω, ίσως να φταίει η παιδεία μου, ίσως η αμορφωσιά μου, ίσως η βιασύνη να κάνω κριτική σε πράγματα χωρίς δεύτερες ή βαθύτερες σκέψεις, ίσως να φταίει το ότι είμαι ένας "λοβοτομημένος καταναλωτής"  - από τη λίστα είναι αυτό, μου άρεσε και το συγκράτησα Cheesy - που δέχτηκα την παιδεία σαν προιόν κτλ κτλ κτλ - αλήθεια, δεν κάνω πλάκα, ούτε ειρωνεύομαι), γι'αυτό και το σχολίασα.

Σου απάντησα ήδη από το πρώτο μήνυμά μου ότι προσπαθώ γενικά να δώ κάποια διαδικαστικά και καθημερινά άγχη με άλλο μάτι, και μου αρέσει περισσότερο η ακαδημαική αντιμετώπιση της σχολής και των πραγμάτων από την μαθητική που είχα μέχρι τώρα. Εκεί προσπαθώ να φτάσω και μακάρι να φτάσω πρίν βγώ από τη σχολή γιατί μετά θα ειναι κρίμα. Μ'αρέσουν οι φιλοσοφικές προσεγγίσεις της πραγματικότητας, όπως και η ουτοπία  Wink στην οποία πιστέψαμε όλοι κάποια στιγμή αυτό τον χρόνο που πέρασε...  Wink Όσο για τις καταλήψεις, ναι κι εμένα μου άλλαξαν τον τρόπο σκέψης μου, ειδικά όσο αφορά την ακαδημαϊκή μου ζωή, σε πολλά πράγματα. Και είναι ευτύχημα ότι συμμετείχα, λιγότερο βέβαια από αλλους αλλά στο βαθμό που μπορούσα και εξίσου ευτύχημα ότι συμπορεύθηκα με ανθρώπους που είχαμε κοινά πιστεύω, κοινά όνειρα.

Quote from: electroSOK on October 06, 2007, 22:17:59 pm

Υ.Γ.: Και σένα ποιός σου είπε ότι ισχυρίστηκα πως ο emmanuel κλαίγεται ή ότι δεν μπορώ να κατανοήσω αυτόν και όποιον άλλον δεν έγραψε καλά σ'αυτήν την εξεταστική? Και σου λέω λοιπόν ευθαρσώς ότι πρώτα απ'όλα κατανοώ εμένα και τη δική μου συμπεριφορά που ήταν ομοίως δραματική σε προηγούμενες εξεταστικές και λίγο έλειψε να ήταν και σ'αυτήν, αλλά ευτυχώς συγκρατήθηκα παρά το ότι, ναι, ούτε και γω τα πήγα όσο καλά θα ήθελα.
Και επειδή λοιπόν τα κατανοώ όλα αυτά, γι'αυτό και δίνω την παραπάνω ευχή με bold με την ελπόδα να χρησιμεύσει σε όλους.

Δεν έπιασες καλά το νόημα της παρέμβασής μου, αλλά δεν φταις εσύ, φταίει η ελλιπής παιδεία σε ζητήματα επικοινωνίας που έχουμε όλοι μας κληρονομήσει από τα σχολειά μας. Όταν κάποιος αναφέρει κάποιες διαπιστώσεις που έχουν τη μορφή συμβουλών, κάνουμε το λάθος να τον αντιμετωπίζουμε ως τον σοφό και αλάνθαστο γέροντα που τα χει ξεπεράσει όλα αυτά και τώρα είτε θέλει να μας βοηθήσει είτε να μας παραστήσει τον έξυπνο. Δεν είναι έτσι. Και αυτός άνθρωπος είναι και αυτά που αναφέρει προέρχονται πρώτα απ'όλα από τα δικά του βιώματα και όχι τόσο από τα βιώματα των άλλων, και μάλιστα πολλές φορές ούτε ο ίδιος έχει καταφέρει να ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα στα οποία αναφέρεται, οπότε με τις συμβουλές του εκτός των άλλων απευθύνεται και προς τον εαυτό του.

Ελπίζω με το προηγούμενό μου μήνυμά μου να βοήθησα και να έκανα αρκετούς να μπουν σε έναν γόνιμο και χρήσιμο για τους ίδιους προβληματισμό. Ήδη ένας είναι ο Θανάσης και χαίρομαι γι'αυτό!  Wink

-Τάσος

Αχ βρε Τάσο... τεσπα, είπα να σε πειράξω λιγο και το κάναμε το θέμα πολύ μεγάλο νομίζω. Δεν θεωρω ότι κατηγόρησες το Μανώλη για κάτι. ήθελα απλά να τον βοηθήσω διευκρινίζοντας περισσότερο τη στάση του, και ως αφορμή πήρα τα δικά σου λόγια. Γιατί και ο ίδιος θεωρεί οτι τα λεγόμενα και η παρέμβασή του  παρεξηγήθηκαν σε αυτό το τόπικ, κρίνοντας από τις αντιδράσεις των συναδέλφων του. Κατανοηση υπάρχει σίγουρα, απλά είχα την ανάγκη να το γράψω γιατί μοιράστηκα σε πολλές εξεταστικές και το άγχος του Μανώλη και το δικό σου και όλων... (αχ αυτό το ρημάδι το εξετασιοκεντρικό σύστημα  Cheesy - δυστυχώς δεν φταίει μόνο αυτό, αφού υπάρχει που υπάρχει φταίμε όλοι εμείς που δεν το κάνουμε καλύτερο)

Τωρα όσο για τις συμβουλές, για μενα είναι εδώ και πολύ καιρό αντικείμενο πραγματικού προβληματισμού και... μελέτης ... Wink ... εδώ πράγματι με έχεις παρεξηγήσει... (πρέπει να τα συζητήσουμε από κοντά). Το όλο μήνυμά μου είχε περισσότερο διάθεση αυτοκριτικής παρά παράπονου ότι κάποιος δεν με καταλαβαίνει. Άλλωστε δεν είναι και έτσι.

ps Κανόνισε για το κρασάκι που λέγαμε έχουμε να πούμε πολλά  Wink

ps 2 Επειδή κάποια πράγματα λείπουν - δεν τα χω για κοινή θέα -  έχεις πμ.

« Last Edit: October 07, 2007, 12:33:51 pm by pandora » Logged
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #36 on: October 07, 2007, 15:24:41 pm »

Χαχ, είναι ωραίο να βλέπεις δύο άτομα που ξέρεις τις απόψεις τους ως ένα βαθμό να συζητούν έτσι, και να μπορείς να καταλάβεις και τις δύο πλευρές!!

Λοιπόν, να προσθέσω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι στη συζήτησης, εδώ, από τον τόπο εργασίας - καθώς η Κυριακή για πολλούς δεν είναι μέρα αργίας :'(

Έχω πει και παλιότερα ότι στη ζωή μας έχουμε το περιθώριο να κάνουμε αρκετές επιλογές αλλά υπάρχουν και πράγματα τα οποία δεν τα διαλέγουμε, μας διαλέγουν...

Πράγματα που διαλέγουμε είναι η σχολή που θα περάσουμε, ο τρόπος που θα διαβάσουμε, οι φίλοι και οι παρέες που θα κρατήσουμε, οι προτεραιότητες που θα βάλουμε σε αυτά τα 70 χρόνια (με το καλό) που θα ζήσουμε. Αυτά είναι προσωπική επιλογή του καθενός και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα αλλά και τον κοινωνικό μας περίγυρο και τους ανθρώπους με τους οποίους ερχόμαστε κοντά. Τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων!!

Πράγματα που δε διαλεγουμε είναι τα ...νομοσχέδια της Γιαννάκου, θέματα ελευθεριών - βλέπε καταστολή - ή αν το δούμε πιο γενικά το θέμα, θέματα υγείας ή κάποια προσωπικά θέματα του καθενός, απρόοπτα που μπορούν να του συμβούν, και να επηρεάσουν τις επιλογές του. (της παραπάνω παραγράφου!!)

Σε αυτά τα πλαίσια θεωρώ ότι κινούμαστε πάντα και διαλέγουμε το δρόμο μας, ή μας διαλέγει. Το νόημα είναι στο τέλος να κρατάμε τα καλά, για να έχουμε να θυμόμαστε, αλλά και τα κακά, για να μαθαίνουμε.

Όσο για την εξεταστική: Ναι ήταν δύσκολη. Ναι, είδαμε και...παράνοιες. Ναι, όντως, αρκετοί δεν τα πήγαμε καλά, και πιθανόν να πάμε ένα χρόνο πίσω. Γι' αυτούς που το διάλεξαν κατά κάποιο τρόπο, επιλέγοντας να συμμετέχουν με όποιον τρόπο μπορούσε ο καθένας στον αγώνα των φοιτητών, ήταν ίσως πιο εύκολα να πούμε ότι "αυτό είναι το τίμημα και θα το αντέξω". Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν απογοητευτήκαμε. Πάντα θα υπάρχουν και πιο δύσκολα πράγματα που θα μας συμβαίνουν στη ζωή μας, αλλά πάντα θα ασχολούμαστε και με τα απλά και καθημερινά, σαν να ήταν και αυτά πολύ σοβαρά. Αρκεί να βρίσκουμε τρόπο να τα αντιμετωπίζουμε ψύχραιμα.

Είμαστε μία γενιά που μεγάλωσε με ένα βιβλίο στο χέρι. Όσοι έχουμε βαρεθεί αυτή την κατάσταση κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να την αλλάξουμε, να βρούμε την ουσία της γνώσης, να πάψουμε να σκεφτόμαστε μηχανικά. Σε αυτά τα πλαίσια είναι και τα παράπονα του Μανώλη, καθώς σε αυτή μας την προσπάθεια χρειαζόμαστε τους καθηγητές μας αρωγούς και όχι απλούς κριτές. (Ο Μανώλης έχει έναν τρόπο έκφρασης αρκετά έντονο και για μένα, αλλά προσπαθώ πάντα να δω την ουσία αυτού που έχει να πει, παραβλέποντας τον τρόπο).

Κοινώς, μην πυροβολείτε...τον Μανώλη!! αλλά μην υπερβάλλουμε κιόλας. Βγείτε έξω, κάντε μια βόλτα τώρα που τα διαβάσματα τελειώσαν και χαρείτε τον καλό καιρό που μας χαρίζει φέτος ο Οκτώβρης, χωρίς να σκέφτεστε κάθε στιγμή ούτε την καθημερινότητα, ούτε...τα παιδάκια στην Αφρική που πεινάνε. Δικαιούστε λίγες στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης με τους ανθρώπους που αγαπάτε!!

Καλό φθινόπωρο και καλή μας χρονιά!!
Κορίνα

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
« Reply #37 on: October 07, 2007, 15:32:14 pm »

Πωπω τόσο χάλια σας αντιμετωπίζουν οι καθηγητές?  :'(
Τώρα καταλαβαίνω το μαύρο χιούμορ της τοιχογραφίας με τον καθηγητή που θέλει να κάνει high score  Shocked

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #38 on: October 07, 2007, 15:41:10 pm »

Quote from: AgentCain on October 07, 2007, 15:32:14 pm
Πωπω τόσο χάλια σας αντιμετωπίζουν οι καθηγητές?  :'(
Τώρα καταλαβαίνω το μαύρο χιούμορ της τοιχογραφίας με τον καθηγητή που θέλει να κάνει high score  Shocked

Έχεις ακόμη, μη βιάζεσαι να το καταλάβεις!!.... Tongue Smiley

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #39 on: October 07, 2007, 15:51:35 pm »

μ' αρεσε πάντως αυτή η συζήτηση γιατί όλοι οι συμμετέχοντες έβγαλαν προβληματισμούς που είχαν ωριμάσει μέσα τους καιρό. Είναι κάτι σαν... ψυχογράφημα του ΤΗΜΜΥ! Cheesy

Επίσης το άλλο είναι ότι όλοι θέλουμε να πούμε πράγματα, διαφορετικά ίσως, με κοινό πυρήνα πολλά, και δόθηκε μια αφορμή σε αυτό το τόπικ....

όσο για τους πρωτοετείς θα συμφωνήσω με Κορίνα!!
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
« Reply #40 on: October 07, 2007, 16:09:45 pm »

Quote from: pandora on October 07, 2007, 15:51:35 pm
μ' αρεσε πάντως αυτή η συζήτηση γιατί όλοι οι συμμετέχοντες έβγαλαν προβληματισμούς που είχαν ωριμάσει μέσα τους καιρό. Είναι κάτι σαν... ψυχογράφημα του ΤΗΜΜΥ! Cheesy

Επίσης το άλλο είναι ότι όλοι θέλουμε να πούμε πράγματα, διαφορετικά ίσως, με κοινό πυρήνα πολλά, και δόθηκε μια αφορμή σε αυτό το τόπικ....

Smiley

tu/e
Diamond
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #41 on: October 09, 2007, 01:05:50 am »

Αυλαία... Επιτέλους! Στο τέλος αναρωτιόμουν τι πάω να δώσω αφού με τα συντρίμμια που είχα στο κεφάλι μου αποτέλεσμα δε θα είχα. Δεν ξέρω αν ξεπέρασα τον εαυτό μου αλλά γνωρίζω ότι τον καταπόνησα σε μεγάλο βαθμό ψυχικά και σωματικά. Καλά περάσαμε στις καταλήψεις αλλά το αντίτιμο ήταν πολύ ακριβό. Το βάπτισμα της 1ης εξεταστικής ήταν επίπονο και εν γένει ατελέσφορο. Αν εκπλήρωνα τους στόχους μου θα έλεγα ότι άξιζε τον κόπο.

Και να ρωτήσω και κάτι άσχετο: Μπορούμε να δηλώσουμε ν-1 μαθήματα από το τρέχον εξάμηνο και  4 χρωστούμενα; Τον Σεπτέμβριο δίνουμε ό,τι έχουμε δηλώσει τουλάχιστον μια φορά ή μόνο όσα δηλώσαμε στα αμέσως προηγούμενα εξάμηνα;   bye

cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
« Reply #42 on: October 09, 2007, 01:12:32 am »

Quote from: admpampo on October 09, 2007, 01:05:50 am
Αυλαία... Επιτέλους! Στο τέλος αναρωτιόμουν τι πάω να δώσω αφού με τα συντρίμμια που είχα στο κεφάλι μου αποτέλεσμα δε θα είχα. Δεν ξέρω αν ξεπέρασα τον εαυτό μου αλλά γνωρίζω ότι τον καταπόνησα σε μεγάλο βαθμό ψυχικά και σωματικά. Καλά περάσαμε στις καταλήψεις αλλά το αντίτιμο ήταν πολύ ακριβό. Το βάπτισμα της 1ης εξεταστικής ήταν επίπονο και εν γένει ατελέσφορο. Αν εκπλήρωνα τους στόχους μου θα έλεγα ότι άξιζε τον κόπο.

Και να ρωτήσω και κάτι άσχετο: Μπορούμε να δηλώσουμε ν-1 μαθήματα από το τρέχον εξάμηνο και  4 χρωστούμενα; Τον Σεπτέμβριο δίνουμε ό,τι έχουμε δηλώσει τουλάχιστον μια φορά ή μόνο όσα δηλώσαμε στα αμέσως προηγούμενα εξάμηνα;   bye

ν-1+4=ν+3

Μπορείς!

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
meltemi

View Profile WWW
« Reply #43 on: October 09, 2007, 01:15:46 am »

Quote from: admpampo on October 09, 2007, 01:05:50 am
Και να ρωτήσω και κάτι άσχετο: Μπορούμε να δηλώσουμε ν-1 μαθήματα από το τρέχον εξάμηνο και  4 χρωστούμενα; Τον Σεπτέμβριο δίνουμε ό,τι έχουμε δηλώσει τουλάχιστον μια φορά ή μόνο όσα δηλώσαμε στα αμέσως προηγούμενα εξάμηνα;   bye

Nαι, μπορείς ν-1 και 4 χρωστούμενα.
Το Σεπτέμβριο δίνουμε ό,τι έχουμε δηλώσει για το χειμερινό και εαρινό εξάμηνο του αντίστοιχου μόνο έτους.
Καλή ξεκούραση  SmileyWink
amanaris
Θαμώνας

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
« Reply #44 on: October 09, 2007, 01:28:47 am »

Αυλαία???Ποιά αυλαία???
Ισχύος!!!!   Angry Angry
Ε.Κ.Σ.Η.Ε.  !!!!!   Angry Angry
Pages: 1 2 [3] 4 Go Up Print
Jump to: